ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΜΙΤΣΕΛ



Δίχως πολλά πολλά, παραθέτουμε ορισμένα σημαντικά πράγματα που είπε ο μέγας ΜΙΤΣΕΛ στην πρόσφατη συνάντησή του στου Ρέντη με τους ρεπόρτερ του Ολυμπιακού.
 
Για το ότι υπάρχει και ένα δύσκολο ταξίδι στην Σουηδία: «Είναι θέμα ημερολογίου. Κάποια στιγμή θα χρειαστεί να παίξουμε και εκτός έδρας. Η ομάδα το έχει καταλάβει αυτό. Δεν θα παίζει πάντα μέσα στην έδρα της και είναι προετοιμασμένη για τα ταξίδια. Τα ταξίδια όντως κουράζουν, αλλά το έχουμε καταλάβει ότι θα χρειαστεί να ταξιδεύουμε. Γι’ αυτό χρησιμοποιούμε ένα μέρος της προετοιμασίας κάνοντας συνεχή παιχνίδια, για να είναι έτοιμη η ομάδα να αντιμετωπίσει αυτό το δύσκολο πρόγραμμα και να είναι έτοιμη να παίζει πολλά παιχνίδια, χωρίς να έχει πολύ χρόνο να προπονείται.
 
Κι εμείς που συνηθίσαμε να διαβάζουμε κάθε καλοκαίρι ότι ''κουράζονται οι παίκτες με τα συνεχή ταξίδια'', τι θα κάνουμε τώρα ρε Μίτσελ; Υπάρχει σκεπτικό πίσω από αυτήν την κίνηση, ε; Κοίτα να δεις που εγώ νόμιζα ότι με τα συνεχή φιλικά του καλοκαιριού, κάνουμε μια τρύπα στο νερό και δικαίως γκρινιάζουν ορισμένοι ποδοσφαιριστές στους φίλους τους ΑΡΔ.
 
Για το ταξίδι στην Αμερική: «Όταν μου προτείνανε την ιδέα είπα όχι. Είπα όχι γιατί μου φάνηκε πολύ μεγάλο το ρίσκο να χάσαμε κάποιες προπονήσεις. Κάναμε φέτος οκτώ προπονήσεις λιγότερες από πέρυσι, στην προετοιμασία. Ήταν ένα μεγάλο ρίσκο για τις προπονήσεις της ομάδας, όπως και οι αντίπαλοι ήταν ένα μεγάλο ρίσκο. Ξέρουμε πως το παίρνετε εσείς όταν χάνουμε στην προετοιμασία, όπως έγινε το 2013, που με πολύ αγάπη σε κάποιους από εμάς ετοιμάζατε τις βαλίτσες μας. Όμως από αυτό μάθαμε πως η προετοιμασία είναι για να προετοιμάζεται η ομάδα και όχι να κερδίζουμε παιχνίδια. Αυτό είναι ένα από τα πολλά πράγματα που έχω μάθει από την στιγμή που ήρθα στην Αθήνα και στην ομάδα. Ότι δεν μπορούν να γίνουν τα πράγματα όπως το θέλω εγώ. Ότι να μην πηγαίνουμε στην Αμερική, να μην χάνουμε προπονήσεις από την προετοιμασία, να μην έχουμε μόνο 22 ποδοσφαιριστές, να μην φεύγουν οι ποδοσφαιριστές για την εθνική. Έχω πάρει απόφαση πως κάποια πράγματα δεν μπορούν να γίνονται όπως θέλω. Πιστεύω πως αυτή την στιγμή εκτιμούν περισσότερο στον σύλλογο την γνώμη μου, την υπολογίζουν περισσότερο και θα είναι διαφορετική και η προετοιμασία».
 
Άλλο ''συνεχή φιλικά'' κι άλλο ''ταξίδι στην Αμερική'', όπου θα χαθούν πολλές προπονήσεις. Ο Μίτσελ εστιάζει στην καλύτερη προετοιμασία της ομάδος, ενώ δεν θέλει φιλικά με μεγαθήρια, γιατί οι ήττες φέρνουν αναστάτωση, με τον κάθε δημοσιογράφο-οπαδό να καταστροφολογεί ως Κασσάνδρα. Ωραίο το καλοκαιρινό τουρνουά και οι κόντρες με τη Σίτι και τη Λίβερπουλ, αλλά πάνω από όλα μετράει το να προπονούνται σωστά οι παίκτες. Φιλικά με αυτές τις ομάδες μπορούν να γίνουν και επί ευρωπαϊκού εδάφους. Φυσικά οι μπηχτές προς όλους αυτούς που πέρυσι τέτοιο καιρό έβγαζαν σενάρια για τον αντικαταστάτη του, είναι όλα τα λεφτά. Γιατί; Επειδή ''σέρνεται η ομάδα στα φιλικά'' και επειδή ''δεν παίξαμε καλά με την Καλλονή στην πρεμιέρα''.
 
Για το επίπεδο του πρωταθλήματος: «Αυτό είναι ένα από τα κλειδιά της ομάδας. Ποτέ δεν βλέπουμε κάποιον αντίπαλο διαφορετικά, παρά μόνο ότι πρέπει να τον κερδίσουμε. Ούτε στα σύννεφα πετάμε, ούτε στην κόλαση πηγαίνουμε. Είμαστε Ολυμπιακός και ο Ολυμπιακός αυτό αξίζει! Αυτό που μου λες είναι πολύ ελληνικό, με όλο το σεβασμό. Ότι είμαστε πολύ κατώτεροι από μία ομάδα και πως πάντα θα βάλουμε τα δυνατά μας παίζοντας με κάποιον δυνατό αντίπαλο και πως όταν ο αντίπαλος είναι λίγο κατώτερος, εμείς θα είμαστε άνετοι και μια χαρά. Είμαστε καλή ομάδα, το έχουμε αποδείξει και όχι μόνο φέτος. Παίζουμε σε ένα καλό πρωτάθλημα, που δεν ξέρουμε γιατί δεν του δίνετε καμία σημασία. Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είναι πρωταθλητής, όχι μόνο στο ελληνικό πρωτάθλημα αλλά και οι άλλες ομάδες που ακολουθούν τον Ολυμπιακό, οι 3-4 πρώτες ομάδες, αλλά και στο ολλανδικό για παράδειγμα. Γιατί όχι. Μιλάμε για τις υπόλοιπες ομάδες πάντα σαν να είναι κατώτερες. Πρέπει να καταλάβουμε ότι το πρωτάθλημα έχει ανέβει επίπεδο. Πέρυσι σε ένα γερμανικό περιοδικό είχα δώσει μία συνέντευξη και με είχαν ρωτήσει το ελληνικό πρωτάθλημα πως είναι πολύ εύκολο να το κερδίσει. Και του απάντησα με μία ερώτηση. Πόσους βαθμούς πήρε η Μπάγερν από τον Μπορούσια; Και παρ' όλα αυτά το γερμανικό πρωτάθλημα, είναι φανταστικό και είναι η αλήθεια. Στην Γερμανία υπάρχουν τρεις ομάδες που μπορούν να πάρουν το πρωτάθλημα, όπως και σε όλα τα πρωταθλήματα. Και ο Ολυμπιακός έχει δείξει, όπως και άλλες ομάδες που παίζουν σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, πως το ελληνικό πρωτάθλημα γίνεται χρόνο με τον χρόνο καλύτερο. Πριν σεβαστείς κάποιον άλλον, πρέπει να σέβεσαι πρώτα απ’ όλα τον εαυτό σου. Μπορεί να έχουμε διαφορετικά αποτελέσματα, αλλά η ομάδα πάει σε όλα τα παιχνίδια με την ίδια συγκέντρωση. Αν οι αντίπαλοί μας είναι καλύτεροι από εμάς, πρέπει να τους συγχαρούμε, όχι όμως γιατί εμείς δεν κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε να κάνουμε. Αν δεν έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα στην Σουηδία, δεν θα είναι επειδή εμείς σκεφτήκαμε πως είναι κατώτερη ομάδα από εμάς».
 
''Αυτό που μου λες είναι πολύ ελληνικό''. Τι είπες τώρα ρε Μίτσελ. Υπάρχει άλλη χώρα στην οποία αυτοί που ζουν από το ποδόσφαιρο, το δυσφημούν καθημερινά; Πόσο καραγκιόζης μπορεί να είναι κάποιος που εμφανίζει καθημερινά το προϊόν από το οποίο ζει ως διεφθαρμένο, άρρωστο και σάπιο; Πόσο βλάκας μπορεί να είναι κάποιος που δεν μπορεί να σκεφτεί ότι η επόμενη ερώτηση, όταν δυσφημεί συνέχεια το ποδόσφαιρο από το οποίο ζει, είναι ''κι εσύ τότε γιατί ασχολείσαι και τρως ψωμάκι από το ποδόσφαιρο ρε μάγκα; Αφού είναι τόσο βρώμικο όσο μας λες, κάνε καμιά άλλη δουλειά, εσύ που είσαι καθαρός. Εκτός αν είσαι κι εσύ λαμόγιο''. Η νοοτροπία με την οποία αντιμετωπίζει ο μέσος Έλληνας οπαδός και αθλητικός δημοσιογράφος όχι μόνο την ομάδα του (για το δημοσιογράφο αυτή στην οποία είναι ρεπόρτερ), αλλά το ίδιο το άθλημα, είναι για τα πανηγύρια. Και φυσικά αυτή η νοοτροπία καλλιεργείται από τον Τύπο πρώτα και κύρια. Το ποδόσφαιρό μας είναι της πλάκας, όλοι οι αντίπαλοί μας είναι ανύπαρκτοι και πρέπει να τους κερδάμε με 4-5άρες. Συνέχεια, από τον Αύγουστο που ξεκινάνε τα επίσημα ματς, μέχρι τον επόμενο Μάιο που τελειώνουν. 9 μήνες σερί πρέπει να τους πηγαίνουμε όλους πίπα-κώλο, Κυριακή-Τετάρτη. Αν δεν το κάνουμε, φταίει ο πρόεδρος που παντελονιάζει, ο προπονητής που είναι μυρωδιάς, οι παίκτες που είναι σαπάκια και κάποια χρόνια πριν θα έδεναν τα παπούτσια του Νεντίδη και του Καλταβερίδη και γενικότερα φταίνε τα πάντα στον Ολυμπιακό, αφού ''τέτοια κατάντια δεν έχουμε ξαναδεί''. Νίκες-νίκες-νίκες. Τίποτε άλλο δεν μας νοιάζει. Αυτοσκοπός είναι ''να μην μας κουνιούνται οι χαμούρες οι απέναντι στη δουλειά, στο καφενείο, στα ραδιόφωνα και στο Internet''. Γιατί οι απέναντι, μόνο και μόνο επειδή είναι απέναντι, είναι άχρηστοι, ανίκανοι, με μυρωδιά προπονητή και όλοι οι παίκτες τους είναι σαπάκια. Αποκλείεται οι απέναντι να έχουν κάποια αξία.
 
Πείτε μας μία ομάδα της Ευρώπης που πιστεύετε πως δεν μπορεί να παίξει ο Μανιάτης.
 
Ναι ρε Μίτσελ, αλλά ο Μανιάτης δεν κάνει ντρίμπλες, ούτε βάζει 15 γκολ τον χρόνο. Μπορούμε να πούμε καλό έναν παίκτη που δεν τα κάνει αυτά; Υπάρχουν δηλαδή κι άλλα πράγματα που πρέπει να εκτιμάμε σε έναν παίκτη, πέρα από την τεχνική του; Εμείς κοιτάμε εκεί που παίζεται η μπάλα. Στα αρχίδια μας το ποιος τρέχει χωρίς την μπάλα.
 
Για τις πολλές μεταγραφές: «Να ξαναρχίσω από την αρχή. Είχαμε χτίσει ένα σπίτι, το οποίο θέλαμε να είναι σταθερό, αλλά άρχισαν να μας παίρνουν τουβλάκια κι ενώ είχα κλείσει την πόρτα, μου την πήραν και αυτή. Είχαμε, όμως, ευτυχώς τα θεμέλια, την βάση και φωνάξαμε τους εργάτες τους καινούριους και τους είπαμε πως θέλουμε σε χρόνο ρεκόρ να ξαναφτιάξουμε ένα σπίτι κι εκεί βασιστήκαμε. Αυτό είναι ένα από τα πράγματα που έχω μάθει, από την μέρα που ήρθα εδώ. Ότι πάντα πάω στον ποδοσφαιριστή, επικοινωνώ άμεσα και του εξηγώ τι πρέπει να κάνουμε. Κάνουμε τις προπονήσεις μας, προετοιμάζουμε την ομάδα, όμως εγώ και οι βοηθοί μου είμαστε πάνω στους ποδοσφαιριστές και τους μιλάμε και τους εξηγούμε τι θέλουμε από εκείνους. Είναι μία βοήθεια πάρα πολύ σημαντική αυτή. Γιατί για να φτιάξεις το καινούριο σπίτι από την αρχή, πρέπει να πας στην κάθε γωνίτσα για να προσέξεις τις λεπτομέρειες και αυτό το κάνουν πολύ καλά όλοι και οι παίκτες και οι βοηθοί μου το ίδιο. Προσπαθούν να δουλεύουν παντού καλά. Στην προπόνηση, στην πισίνα, στην σάουνα, στο γυμναστήριο, παντού! Και κυρίως αυτό είναι δύσκολο και με βοηθάνε πάρα πολύ, καθώς υπάρχει διαφορά στις γλώσσες. Πιστεύω ότι είναι κάτι δύσκολο η διαφορά της γλώσσας, είναι ένα πρόβλημα. Αλλά ευτυχώς έχω παιδιά που με καταλαβαίνουν και προσπαθούν και επικοινωνούμε πολύ καλά, κάτι που είναι πολύ απαιτητικό για μένα κάθε χρόνο να πρέπει να χτίζω το σπίτι από την αρχή, αλλά ευτυχώς είμαστε σε πολύ καλό δρόμο και είμαστε σχεδόν έτοιμοι να καλέσουμε τους φίλους μας για δείπνο, στο καινούριο σπίτι. Δεν ξέρω τι θα κάνω την μέρα που ο Ολυμπιακός δεν θα αλλάξει παίκτες».
 
Ναι μεν ''δεν γουστάρω να χάνω παίκτες πάνω στους οποίους σχεδίασα την ομάδα μου'', αλλά αν αυτό συμβεί, δεν στυλώνω τα πόδια και λέω ''πάει η ομάδα, χάλασε τώρα''. Δουλεύω με αυτούς που έχω και προσπαθώ να βγάλω την καλύτερη δυνατή άκρη. Δεν γίνομαι Μπάγεβιτς, να λέω αρχικά ''είμαστε πλήρεις'' και μόλις έρχονται κάποιες αποτυχίες μέσα στη σεζόν, να βάζω κάποιους φίλους μου ΑΡΔ να γράφουν ότι φταίνε κάποιοι τρίτοι, που δεν αφήνουν εμένα τον προπονηταρά να δουλέψω όπως θέλω. Με λίγα λόγια έχω άποψη, δεν κρύβομαι πίσω από τη διοίκηση, δεν λέω ναι σε όλα όσα κάνει η διοίκηση, αλλά δεν ψάχνω και για δικαιολογίες. Υπήρξε ποτέ αυτό το πακέτο σε άλλον προπονητή που έκατσε στον πάγκο μας;
 
Για τις ιδέες που έχει για τον Ολυμπιακό: «Πράγματα που έχουν να κάνουν με την λειτουργία του συλλόγου. Τα ταξίδια, τα ωράρια, πράγματα που έχουν να κάνουν με την συμπεριφορά των παικτών, πράγματα που συμβαίνουν μέσα στην ομάδα να λύνονται σαν να είμαστε ομάδα και όχι μέσα σε πόλεμο, πράγματα που έχουν να κάνουν με την συμπεριφορά των παικτών και την παρουσία μας σαν ομάδα. Δεν μου αρέσει για παράδειγμα οι παίκτες μας όταν φοράνε την φανέλα της ομάδας, να φοράνε καπελάκι στην συνέντευξη Τύπου. Τον σεβασμό στα ωράρια, το να λειτουργούν τα πράγματα άψογα όταν πηγαίνουμε ταξίδι. Η συμπεριφορά όλων να είναι βάση ενός προγράμματος που εμείς έχουμε σχεδιάσει, η σχέση μας με τον Τύπο.
 
Κομμένο το καπελάκι στη συνέντευξη Τύπου...

Κάτι για παράδειγμα που ήθελα πολύ να αλλάξει και έχει ήδη αρχίσει να αλλάζει, είναι ότι μας ενδιαφέρει το βάρος και το λίπος των ποδοσφαιριστών, όμως αυτό δεν είναι κάτι που το κοιτάμε μόνο εδώ, αλλά και στο σπίτι τους θα πρέπει να συμπεριφέρονται σαν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Δεν πρέπει να τρώνε σωστά όταν είναι με την ομάδα και σπίτι τους να κάνουν ό,τι θέλουν, γιατί εμείς θέλουμε να είμαστε πάντα αγωνιστικοί. Άμα θέλουμε να συνεχίσουμε καλά, πρέπει να το προσέξουμε αυτό.
 
Αυτό ''έχει αρχίσει να αλλάζει''; Δηλαδή παλιά τι συνέβαινε; Ο καθένας έτρωγε ό,τι γούσταρε, δίχως να ακολουθεί τις συμβουλές του διατροφολόγου της ομάδος; Και τώρα τι ακριβώς συμβαίνει; Μήπως κάποιοι παίκτες ξενερώνουν με αυτό το συγκεκριμένο κομμάτι;
 
Το πώς συμπεριφέρεται η ομάδα όταν πηγαίνει ένα ταξίδι. Δεν μπορεί να ταξιδεύουμε και να είμαστε 400 άτομα και κάθε ένας να έχει μία γνώμη. Τώρα έχουμε καταφέρει με την σημαντική βοήθεια του κ. Καραπαπά ο κόσμος που έρχεται μαζί μας να είναι κόσμος που έρχεται για να δουλέψει και να βοηθήσει την ομάδα και ο κόσμος που βρίσκεται γύρω από την ομάδα να είναι αυτός που έχει να κάνει δουλειά. Όλοι να ξέρουν τι έχουν να κάνουν, να ξέρουν την δουλειά τους ο καθένας από την μεριά του. Για παράδειγμα το πρώτο ταξίδι που έκανε με τον Ολυμπιακό στην Τρίπολη και στην Βαλένθια, αν το συγκρίνεις με το τελευταίο μας στην Πάτρα, έχει πολύ μεγάλη διαφορά ανάμεσά τους, όσον αφορά την συμπεριφορά και την λειτουργία του συλλόγου.
 
Έρχονταν παρατρεχάμενοι παλαιότερα στο ξενοδοχείο που κατέλυε η αποστολή του Ολυμπιακού στα εκτός έδρας παιχνίδια της, ε; Βγάζαμε εικόνα ''παραλίας'' ως ομάδα, ε; Και τώρα αλλάζει αυτό με το Μίτσελ, ε; Πέφτουμε από τα σύννεφα. Άσε το άλλο. Κάνει δουλειά ο Καραπαπάς τελικά, ε; Κι εγώ τον είχα για ''άχρηστο-ανίκανο'', με αυτά που διάβαζα στο Internet.
 
Το έχω πει πολλές φορές ότι ευτυχώς ή δυστυχώς δεν διαβάζω τις εφημερίδες διότι δεν τις καταλαβαίνω. Για παράδειγμα μία διαφορά που βλέπω είναι ότι παλαιότερα ο κόσμος που ερχόταν προσπαθούσε να βγάλει πληροφορίες, να μαντέψει και να βρει. Ήταν πάντα σαν ένα ανοιχτό μικρόφωνο και να έλεγε “νομίζω αυτό, κατάλαβα αυτό”. Δεν θέλω να είναι έτσι, είμαι ανοιχτός και θέλω να με ρωτάτε και να σας απαντάω. Γιατί εμείς θέλουμε να χρησιμοποιούμε τον Τύπο για να δίνουμε χρήσιμες πληροφορίες και σωστές, κάτι που είναι πιο σωστό.
 
Για να δούμε τώρα, θα το τηρήσουν αυτό οι δημοσιογράφοι ή θα διαβάζουμε συνέχεια για τις ''κρυφές σκέψεις του Μίτσελ'', λες και ψάχνουμε το τι ήθελε να πει ο ποιητής;
 
Κάτι που επίσης θέλω να πω, αλλά αν το μάθει ο Πρόεδρος θα θυμώσει, είναι πως ο Πρόεδρος μας γίνεται όλο και πιο… Πρόεδρος. Ο προπονητής, οι παίκτες και οποιοσδήποτε δουλεύει στον σύλλογο δεν μπορεί να τον ενοχλεί κάθε τρεις και λίγο στο τηλέφωνο. Ο Πρόεδρος δεν βρίσκεται εδώ σε μία ομάδα για να ακούει τα παράπονα και τις γκρίνιες από τους παίκτες ή από τον προπονητή. Βρίσκεται για να δίνει εντολές και αυτό είναι που πρέπει να κάνει. Πιστεύω ότι από τότε που ο Πρόεδρος δεν σηκώνει το τηλέφωνο όταν τον παίρνουμε, λειτουργούμε καλύτερα
 
Δηλαδή υπάρχουν παίκτες που όταν στραβώνουν με κάτι που τους είπε ο προπονητής, παίρνουν τηλέφωνο τον πρόεδρο για να του παραπονεθούν, ακριβώς όπως κάνουν τα παιδάκια στο Δημοτικό με τον μπαμπά τους και τον κακό δάσκαλο που τους μάλωσε; Πα πα πα. Και ποιος βοήθησε τον πρόεδρο να δει αυτήν την κατάσταση με άλλο μάτι;
 
Για την αλλαγή στην θέση των βοηθών του σε σχέση με την περυσινή χρονιά: «Και οι δύο είναι πολύ καλοί βοηθοί. Και με τους δύο έχω δουλέψει καλά, αλλά κάποια στιγμή νιώθεις πως κάτι πρέπει να αλλάξει. Αυτό ένιωσα και γι’ αυτό το έκανα. Είναι πολλές αποφάσεις που είναι άδικες. Άλλος μπορεί να δουλεύει καλά, όμως είναι μία απόφαση που πρέπει να πάρεις, αλλά σίγουρα είναι άδικο για τον άλλον, καθώς είναι σαν να βγάζει από το παιχνίδι έναν ποδοσφαιριστή και να βάζεις έναν άλλον. Για μένα το γεγονός πως αποφάσισα να σταματήσει η συνεργασία μας με τον Κάρλος και τον Βίκτορ, ήταν ίσως η πιο δύσκολη απόφαση της χρονιάς. Ανάμεσα σε άλλους λόγους, καθώς ο Κάρλος είναι ένας άνθρωπος που συνεργάζομαι εδώ και δώδεκα χρόνια και επίσης είναι συγγενής μου. Όμως, κατάλαβα ότι κάτι έπρεπε να αλλάξει, για διάφορους λόγους τους οποίους έβλεπα καθημερινά.
 
Επέλεξε ο Μίτσελ να χάσει τη δουλειά του στον Ολυμπιακό κάποιος συγγενής του; Κι εγώ που νόμιζα ότι τα λαμόγια οι ξένοι έρχονται εδώ, παίρνουν τις μίζες τους, βολεύουν τους δικούς τους, κονομάνε τα άντερά τους και φεύγουν αφήνοντας πίσω τους καμένη γη.
 
Ο Χολέβας από την προηγούμενη προετοιμασία έλεγε συνέχεια ότι θέλει να φύγει.

Αποκλείεται. Εγώ πιστεύω ότι τον ξεπούλησε ο Μαρινάκης για να παντελονιάσει όσα προλάβαινε, έστω το 1-1,5 μύριο της Ρόμας.
 
Πιστεύω ότι ο Αβραάμ πρέπει να δεχτεί την κατάσταση που βρίσκεται αυτή την στιγμή και όχι να μένει στις αναμνήσεις. Και αυτό είναι κάτι που δεν έχει δεχτεί. Τον ρόλο του μέσα στην ομάδα και την δουλειά του μέσα στην ομάδα.
 
Δηλαδή τι να δεχτεί ο Αβραάμ ρε Μίτσελ; Το ότι πρέπει να κάθεται στον πάγκο και να βλέπει βασικό τον Μποτία, τη μίζα που μας έφερες και με την οποία δεν θα προλαβαίνουμε να μαζεύουμε 4-5άρες στο Champions League; Εδώ μπήκε με τη Νίκη Βόλου ο Αβράμης και έδεσε αμέσως η άμυνα. Ε του έφυγε τώρα κάποιες φορές ο Σκούρτι, αλλά μιλάμε για τον Σκούρτι, αυτό το μεγάλο φορ, υψηλής κλάσης. Από τον Σκούρτι έφαγε ντρίμπλες, όχι από τα σαπάκια που θα έπρεπε να αντιμετωπίσει στο Τσου Λου, κάτι Μάντζουκιτς και Τέβες.
 
Για την περίπτωση Σαβιόλα: «Είχε μία πάρα πολύ καλή προσφορά και επίσης είναι ένας παίκτης πάρα πολύ έξυπνος. Σε αντίθεση με τον Αβραάμ είχε καταλάβει και δέχτηκε, ποιος είναι ο ρόλος του στην ομάδα. Εκείνος είχε καταλάβει ότι ο ρόλος του στην ομάδα, εξαιτίας του ανταγωνισμού που υπήρχε κάθε μέρα θα γινόταν και μικρότερος. Εκείνος είχε καταλάβει ότι στο UEFA Champions League θα βρισκόταν στα όρια γιατί είχαμε μόνο 22 θέσεις. Όμως αυτό είναι ένα θέμα που θα έπρεπε να το είχαμε λύσει νωρίτερα και κριτική κάνω και στον ίδιο μου τον εαυτό. Έπρεπε να είχε λυθεί, πριν καλά –καλά την προετοιμασία. Και αν είχα πει ότι είναι ένας πολύ σημαντικός για την ομάδα, το είχα πει γιατί ήταν ένας παίκτης που ήξερε τον ρόλο του μέσα στα αποδυτήρια, ήξερε τι είναι για μας και ήξερα πώς να συμπεριφέρεται ακόμα και μετά τις απογοητεύσεις. Είναι σαν να μιλάμε για τον Αμπιντάλ ή τον Μανιάτη. Πάντα κάνουν τα πάντα για να λειτουργούν καλά τα αποδυτήρια.
 
Δηλαδή ο περαστικός Σαβιόλα σεβάστηκε τον Ολυμπιακό πιο πολύ από τον αρχηγό του, τον Αβραάμ; Και ο Μανιάτης παίζει σημαντικό ρόλο στα αποδυτήρια, ώστε να λειτουργούν καλά τα πράγματα; Κοίτα να δεις τι μαθαίνει κανείς. Καλά, με τον Αμπιντάλ δεν ασχολούμαστε. Αυτός είναι πρώην ποδοσφαιριστής που ήρθε για τα ένσημα στην Ελλάδα. Όχι να τον βγάλουμε και χρήσιμο. 
 
Για το σύστημα 4-4-2: «Το σύστημα διαμορφώνεται κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. Δεν είναι ποδοσφαιράκι που φτιάχνεις τις γραμμές και μένουν απλά ακίνητες. Το καλύτερο σύστημα είναι αυτό που οι ποδοσφαιριστές ξέρουν ακριβώς τι να κάνουν, όταν έχουν την μπάλα και όταν δεν την έχουν. Το αγαπημένο μου σύστημα είναι το 11-0, όταν αγκαλιαζόμαστε μετά τα γκολ. Αυτό που θέλω να σας πω είναι ότι το σύστημα για μένα δεν έχει σημασία. Το σημαντικό είναι ο παίκτης να ξέρει τι μπορεί να κάνει και να πιστεύει ότι μπορεί να το κάνει σε οποιαδήποτε στιγμή του παιχνιδιού. Σε ένα σύστημα 4-3-3, πάντα νομίζεις ότι οι παίκτες που παίζουν στις άκρες να βγουν μπροστά και να πετύχουν το γκολ, εμείς προσπαθούμε να προσαρμόσουμε το σύστημα μας, ανάλογα με τον αντίπαλο και ανάλογα με το πώς πάει το παιχνίδι. Γιατί ο Αφελάι π.χ. που ξεκινάει στο πλάι, πάντα καταλήγει να έρχεται στο κέντρο και να βάζει το γκολ. Ξέρει ποια είναι η ιδέα που έχουμε για το παιχνίδι, την δουλεύουμε κάθε μέρα και το κάνει πράξη».
 
Μίτσελ, άσε τώρα τις μαλακίες ''τα συστήματα δεν παίζουν ρόλο''. Αυτά τα λένε οι άμπαλοι. Ένα είναι το σύστημα. 3-5-2. Ούτε ζώνες-νεροζούμια, ούτε άπλωμα-βεντάλια στο γήπεδο. Πρώτα και κύρια μετράει το σύστημα σε μια ομάδα. Ούτε οι παίκτες που έχεις μετράνε, ούτε ο αντίπαλος. Μάθε το 3-5-2 που σου λέει ο κυρ-Νίκος και θα πάρεις κι εσύ κάναν τίτλο στην καριέρα σου, όπως ο πολυνίκης Αλέφαντος.
 
Για το αν ήταν σχεδιασμένο στο 1-0 (σ.σ.: κόντρα σε Ατλέτικο), ο Αφελάι να πάρει την πρώτη πάσα και να φτάσει να βάλει γκολ; «Εμείς αυτό που είχαμε σκεφτεί είναι που πρέπει να είμαστε όταν δεν έχουμε τη μπάλα
 
Ώπα ώπα λίγο, υπάρχει τέτοιο πράγμα στο ποδόσφαιρο; Εγώ πάντως όταν πάω γήπεδο, κοιτάζω μόνον εκεί που παίζεται η μπάλα.
 
...και πως έπρεπε να βγούμε στην αντεπίθεση όταν θα έχουμε την ευκαιρία μας.
 
Τι μας λες δηλαδή ρε Μίτσελ, δούλεψες στην προπόνηση αυτήν την αντεπίθεση, στο δεύτερο γκολ με την Ατλέτικο; Δεν βγήκαν όπως να'ναι μπροστά οι γρήγοροι παίκτες που έφερε ο πρόεδρος, οι οποίοι ξεχύθηκαν σαν καθαρόαιμα στον κενό χώρο;
 
Με πιστεύετε δεν με πιστεύετε σημασία έχει για μένα δεν έχει σημασία το σύστημα, αλλά τι ξέρουν να κάνουν οι παίκτες
 
Ρε μην πιάνεσαι κορόιδο λέμε. Μάθε το 3-5-2 μπας και γίνεις μάγκας. Προσπαθούμε να σου ανοίξουμε τα μάτια αλλά κοιμάσαι, μυρωδιά.
 
Για τον Μανιάτη αν ήταν κόλπο προς τον Σιμεόνε: «Όχι είχε ενοχλήσεις στον αστράγαλο του και την τελευταία προπόνηση δεν την ολοκλήρωσε γιατί δεν μπορούσε. Είναι δύσκολο να τον κρύψεις τον Μανιάτη. Θέλει πάρα πολύ να προπονηθεί. Δεν του αρέσει να ξεκουράζεται ποτέ».
 
Αγαπάει την προπόνηση ο Μανιάτης; Μεγάλος μαλάκας είναι.
 
Για το συμβόλαιο του στον Ολυμπιακό και το που θα τερμάτιζε η ομάδα στο ισπανικό πρωτάθλημα: «Πιστεύω ότι αν ο Ολυμπιακός μας ήταν στο ισπανικό πρωτάθλημα θα ήταν στις ομάδες που βγαίνουν στην Ευρώπη. Θα ήθελα να ανανεώσω για ακόμη έναν χρόνο. Από τώρα ο σύλλογος έχει ξεκινήσει να μου μιλάει για να ανανεώσω για ακόμη έναν χρόνο και εγώ απάντησα «ναι, να το συζητήσουμε», οπότε δεν σκέφτομαι να φύγω. Γιατί αν σκεφτόμουν να φύγω, δεν θα έλεγα «ναι να το συζητήσουμε», θα έλεγα καλύτερα να μείνω ελεύθερος. Αλλά μην ανησυχείτε η Μπαρτσελόνα δεν θα με πάρει. Δεν θα μου τηλεφωνήσει καν».
 
Εντάξει, μπορεί να μην έχεις τη μεγάλη κλάση του Ντούσαν, ούτε να ξέρεις από Ολυμπιακό όπως ο sir Takis, αλλά αφού κερδάς να σε κρατήσουμε. Στην πρώτη ήττα του Θρύλου όμως, παραιτήσου να μην σε βλέπουμε.
 
Για μία φωτογραφία που μικρός ήταν με την φανέλα της Ατλέτικο. Τελικά τι ομάδα είναι: «Τότε ήμουν ελεύθερος. Όλοι έχουν κάνει κάποιες τρέλες στην ζωή τους. Όπως αυτή που παντρεύτηκα. Ποτέ δεν το αρνήθηκα επειδή ο πατέρας μου και ο παππούς μου ήταν οπαδοί της Ατλέτικο. Αυτοί που το αρνούνται είναι εκείνοι. Ο παππούς μου ήταν το νούμερο 7 στα μέλη της Ατλέτικο Μαδρίτης και πέθανε τρεις μήνες πριν ξεκινήσω εγώ στην Ρεάλ. Και ο πατέρας μου πάντα μου λέει ότι πέθανε για να μην σε δει ποτέ στην Ρεάλ. Μέχρι εκεί έφτανε».
 
Κι εγώ που πίστευα ότι μόνο στην Ελλάδα υπάρχουν καμένα οπαδικά μυαλά. Κοίτα να δεις τι μαθαίνουμε, υπάρχουν και στη Μαδρίτη άρρωστοι.
 
Μία φορά που υπήρχε μία νευρικότητα έκανα μία συνάντηση με τέσσερα άτομα από τον σύλλογο και τους είπα να γράψουν τις ενδεκάδες τους σε ένα χαρτί. Στην αρχή δεν ήθελαν, αλλά μετά το έκαναν και ξέρετε τι διαφορές υπήρχαν στις 4 ενδεκάδες και την δικιά μου; Ένας παίκτης! Και σίγουρα αυτός ο παίκτης δεν ήταν ο Μήτρογλου ή ο Ρομπέρτο. Μόνο στους ακραίους ήταν η αμφιβολία. Και ένας απ’ αυτούς μου είπε, είσαι ο πρώτος προπονητής, που μου έδωσε την ευκαιρία να προτείνω ενδεκάδα και ακόμα αστειευόμαστε πάνω σ’ αυτό. Όλοι μπορούν να σου προτείνουν, να σου μιλούν για την δουλειά σου, δεν τρέχει τίποτα, ο προπονητής είναι αυτός με όλα τα επιχειρήματα που μπορεί να κάνει και το λάθος. Θα σας βάλω όλους να προτείνετε την ενδεκάδα και αν κάποιος συμφωνεί μαζί μου, θα τον βάλω να παίξει. Δεν πιστεύω πως θα συμφωνήσετε
 
Ωραίο αυτό το σχέδιο, αλλά εγώ θα έλεγα να πάμε ένα βήμα παρακάτω. Να φτιάξουμε λαϊκές επιτροπές στο Καραϊσκάκη που μέσα από δημοψηφίσματα θα φτιάχνουν την ενδεκάδα του γαύρου σε κάθε ματς. Απόλυτη δημοκρατία. Έτσι, αν η ομάδα δεν πάει καλά, θα φταίει μόνον ο πρόεδρος που παντελόνιασε το καλοκαίρι.
 
Είχαμε πει τον Ιανουάριο πως ο ΜΙΤΣΕΛ είναι ο κορυφαίος προπονητής στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τελικά είναι κάτι παραπάνω από μεγάλος προπονητής. Κάθε μέρα που περνάει, παίζει μπάλα με όλα μας τα στερεότυπα εδώ στην ποδοσφαιρική Ελλάδα και μας κάνει σκόνη. Η ''περηφάνια'' είναι φτωχή λέξη για να αποδώσει αυτό που νιώθω εγώ για το ότι ένας τέτοιος άνθρωπος δουλεύει στην Ολυμπιακάρα μας. Σοβαρά τώρα,

ΤΙ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΡΕ ΜΙΤΣΕΛ;
 
Κάτι θα'χουμε που εμείς οι ίδιοι δεν μπορούμε να καταλάβουμε.
 
 
ΒΑΓΓΕΛΑΡΟΣ ΚΑΙ ΜΙΤΣΕΛ. Εγγύηση επιτυχίας για τον Θρύλο. Όλα από το ΒΑΓΓΕΛΑΡΟ ξεκινούν και εκεί καταλήγουν, αλλά τίποτε δεν θα ήταν το ίδιο, αν δεν υπήρχε ο μέγας ΜΙΤΣΕΛ. Ο στρατηγός ΜΙΤΣΕΛ.
 

Σχόλια

Εικόνα KICKASS

Συμφωνώ οτι ο Μιτσελ ειναι ο καλύτερος ever.

Αλλα δεν ειναι μονο αυτό.

Εχει προσωπικοτητα. Ξεχωριστή.

Ξέρει και να επικοινωνεί. Δεν φοβαται να πει τη γμωμη του για όλα. Δεν κρύβεται και δεν παραμυθιαζει οπως συνηθίζει να κάνει ο μέσος Έλληνας προπονητής. Δεν έχει καμιά σχέση με Αναστασίου, Αναστασιάδη, Τσιώλη, και άλλους διάσημους Ελληνες. Μα καμία.

Οντως(όπως γράφει και ο Σάββας) τι μας βρήσκει? και θέλει να μείνει. Ο Ερνέστο πάντα έλεγε ότι το σκέφτεται. Δεν ηταν ποτέ σίγουρος.

Αυτός είναι σίγουρο ότι θα έχει προτάσεις απο Ισπανία αλλά και απο αλλες χώρες μετά τις επιτυχίες στο Champions League αλλα αν δεν πάει στη Ρεαλ δεν φευγει απο τον Ολυμπιακο.

Ο Μαρινάκης είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο και έχει καταφέρει να κάνει τον Ολυμπιακό ελκυστικό προορισμό για τον Μίτσελ αλλα και για τους ποδοσφαιριστες που τώρα γνωρίζουν ότι παίζοντας στον Θρύλο μπορουν να μεταπηδήσουν στους κορυφαίους Ευρωπαικους συλλόγους.

Εικόνα nmavronas

ωραίος και χωρίς κόμπλεξ ο άνθρωπος γράφει ιστορία. ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΦΥΓΕ ΝΥΧΤΑ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ "ΔΙΚΟΙ" ΜΑΣ!

Εικόνα μαουνιέρης

Δομημένη προσωπικότητα ο Μίτσελ, με λόγο στέρεο, ακράδαντο, και με χιούμορ καταλυτικό. Και με το θάρρος του ανθρώπου που δεν είναι ούτε φοβιτσιάρης ούτε κρυψίνους. Και δίχως πολυζεσταμένες κρυοκωλιές και ξεγυρισμένους μημουαπτισμούς. Ποιός άλλος θα έπιανε, αλήθεια, στο στόμα του τον (όποιον) Πρόεδρο και θα του έκανε "μάθημα" ή θα του εξέθετε (ενώπιον δημοσιογράφων) τις αντιρρήσεις του; Τα μαθήματα, που παραδίδει ο Μίτσελ, δεν είναι προπονητικά. Είναι ανθρώπινα - και βρίσκουν το αντίκρυσμά τους σε πολλούς τομείς της ανθρώπινης δράσης.

Εικόνα el trick

Στο «ΒΑΓΓΕΛΑΡΟΣ ΚΑΙ ΜΙΤΣΕΛ. Εγγύηση επιτυχίας για τον Θρύλο. Όλα από το ΒΑΓΓΕΛΑΡΟ ξεκινούν και εκεί καταλήγουν, αλλά τίποτε δεν θα ήταν το ίδιο, αν δεν υπήρχε ο μέγας ΜΙΤΣΕΛ. Ο στρατηγός ΜΙΤΣΕΛ.»
Θέλω να συμπληρώσω ότι κατά τη γνώμη μου Όλα ξεκίνησαν από αυτό που υπάρχει –πιστεύω- ακόμη και σήμερα, Τη συνεργασία του Τιτανοτεράστιου ΚΟΚΚΑΛΗ με τον Μέγα ΜΑΡΙΝΑΚΗ που αυτή ακριβώς η συνεργασία μας έφερε αρχικά τον Βαλβέρδε και στη συνέχεια τον Αρχιστράτηγο ΜΙΤΣΕΛ.

Εικόνα savvas gridlock

Kαλά, εννοείται, ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ είναι υπεράνω όλων. Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ έφερε το ΒΑΓΓΕΛΑΡΟ, όπως και τους μεγάλους μας προέδρους στο μπάσκετ, τους κυρίους ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥΣ. Μην πάμε και πιο πίσω, στο τι έκανε για τον Θρύλο ο μεγαλύτερος πρόεδρος όλων των εποχών, που αν δεν εμφανιζόταν στο προσκήνιο το 1992, πηγαίναμε καρφί για να γίνουμε ΟΦΗ. Αναφερόμουν σε αυτήν την ομάδα που βλέπουμε μπροστά μας.

Εικόνα μαουνιέρης

Χωρίς τον Σωκράτη Κόκκαλη, θα ήμασταν υποκατάστημα του ΟΦΗ. Ο ΟΦΗ ήταν ο ΠΑΟ Β΄ και εμείς θα γινόμασταν ο ΠΑΟ Γ΄ ή ο ΟΦΗ Β΄. Εφιάλτης των Βάζελων είναι και θα παραμείνει για πάντα ο Σωκράτης Κόκκαλης.

Εικόνα el trick

Είπε ο Μιτσελ «Δεν ξέρω τι θα κάνω την μέρα που ο Ολυμπιακός δεν θα αλλάξει παίκτες».
Γιατί;;;
Μήπως τότε θα τελειώσει η δουλειά του;;;;
Η μήπως γιατί ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ (μεταξύ και άλλων) ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΓΙΑ ΠΟΥΛΗΜΑ;;;;;;;
Μήπως τελικά αυτό το τελευταίο (το να βγάζεις παίκτες για πούλημα) είναι δουλειά του ΚΑΘΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ;;;;;
Στην τελική μήπως εκεί αποσκοπεί το FFP ?????? Μήπως αυτό είναι ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ;;;;;;
Υ.Γ. Ήμουν και παραμένω μέγας θαυμαστής της δουλειάς του μέρμηγκα. ΠΛΕΟΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΧΑΜΕ ΑΣΤΡΟ ΠΟΥ ΤΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΤΟΝ ΜΙΤΣΕΛ. (άλλωστε εχθρός του καλού είναι το καλύτερο)

Εικόνα apostolos gaganis

Ειπε πολλα ο Μιτσελ. Πολλα, καλα και αληθειες. Συγκρατησα περισσοτερο δυο πραγματακια, που δεν ηταν απο τα εντυπωσιακα, αλλα ειχαν πολυ ζουμι. Το΄χω αυτο το βιτσιο εξαλλου, να λειτουργω δηλαδη συχνα εστιαζοντας σε - πολυ αποκαλυπτικες κατα την γνωμη μου - λεπτομερειες... Ειπαμε: λατρης του ΄΄εξ ονυχος τον λεοντα΄΄. Θα το λεω παντα.

1. ΄΄Δεν μου αρεσει για παραδειγμα οι παικτες μας, οταν φορανε τη φανελα της ομαδας, να φορανε καπελακι στη συνεντευξη Τυπου΄΄. Τους θελει μ΄αλλα λογια ΑΣΚΕΠΕΙΣ, χωρις καπελο, οταν μιλανε εξ ονοματος της ομαδας και του εαυτου τους στον ΚΟΣΜΟ, μεσα απο ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕΣΟ. Θεωρει επομενως αυτη τη διαδικασια, περιπου ΙΕΡΗ, που απαιτει να βγαζεις το καπελο σου ( αν φορας ) ΠΡΙΝ την πραγματοποιησεις. Οπως οταν προκειται να απευθυνθεις σε καποιον πολυ ανωτερο ή πριν μπεις π.χ. στην εκκλησια. ΄΄Του βγαζω το καπελο, λεει ο λαος΄΄...Τί δειχνει αυτο; Οτι εχει ΑΡΧΕΣ, ΗΘΟΣ, ΣΕΒΕΤΑΙ. Και,

2. ΄΄Οι παικτες θα πρεπει και στο ΣΠΙΤΙ τους να συμπεριφερονται σαν επαγγελματιες ποδοσφαιριστες ( Σ.Σ. στο θεμα λ.χ. των διατροφικων συνηθειων, του σωματικου των βαρους κ.α. ) και οχι μονον εδω΄΄. Αρα ο ανθρωπος ειναι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ 100%. Το ξεραμε δα αυτο, απλα το εμπεδωνουμε γι΄αλλη μια φορα.

ΕΠΙΜΥΘΙΟΝ: Η ΠΑΕ Ολυμπιακος εχει την τυχη να εργαζεται σ΄αυτην σημερα αφ΄ενος μεν μια αναγνωρισμενη παγκοσμιως μεγαλη ποδοσφαιρικη προσωπικοτητα, αφ΄ετερου δε αυτη ν΄αποτελει ταυτοχρονα και εναν ΠΑΝΕΞΥΠΝΟ ΚΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥ ΗΘΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ, απο τον οποιον η ομαδα μπορει να κερδισει την υλοποιηση του πιο τρελα επιθυμητου ΄΄ονειρου΄΄ ολων των οπαδων της: ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΑΤΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΔΕΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ! Βαγγελη, σε εμπιστευομαστε πως θα κανεις Ο,ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ για να τον κρατησεις οσο γινεται περισσοτερο...

Εικόνα vagio

Ενταξει, ο ανθρωπος ειναι καινοτομος για τα ελληνικα δεδομενα και οχι μονο. Πανεξυπνος, σταρ (οσο κι αν σιχαινομαι τον ορο).
Θα σταθω στις αναφορες του σε ενα παιχτη που εχει αδικηθει απο τον κοσμο. Στο Μανιαταρο, τον οποιο πολλοι, αρδ και γαυροι της πουτσας, επεσαν να τον φανε. Τον μονο αρχιδατο αντρα που τα εβαλε με ολη την τουμπα. Το τελευταιο δε κλισε, ειναι πως 'παιζει με μεσο', αν δεν το γραψεις 5-6 φορες δεν περναει σχολιο σου στο gazzetta και στο redplanet.
Ρε το Μανιατη.. Και σημαντικος στα αποδυτηρια, και δουλευταρας. Τι θα ακουσουμε τωρα, πως ειναι κλικαδορος και ρουφιανος του Μιτσελ?

ΥΓ. Σαββα, περιμενω απαντηση φιλε, ξερεις.

Εικόνα savvas gridlock

Έστειλα. Δεν είναι ανάγκη να πιεστείς να απαντήσεις, σκέψου το καλά και αποφάσισε.

Εικόνα nikos michalopoylos

Τι να πεις? Παραδιδει μαθηματα ο ανθρωπος! Μακαρι να μεινει κι αλλο!

Εικόνα john

Πρεπει οπωσδήποτε να μείνει και άλλο.Αν φύγει θα ξανά βρεθούμε στο σημείο μηδέν.Θα πρεπει πάλι να χτίσουμε καινούργια ομάδα με άλλο τροπο παιχνιδιού,άλλους παίκτες χωρίς χρονικά περιθώρια λάθους.Ο νέος προπονητής δεν αρκεί να ειναι επιτυχημένος ,πρεπει να αφουγκραστεί τη νοοτροπία του συλλόγου,να εχει την ικανότητα να διαχειρίζεται σωστά τους αρδ,τα κολοβα φίδια,.Υπαρχει ορατός κίνδυνος να ξανά ζήσουμε την εποχή ζαρντιμ (ενας τίμιος προπονητής που τον έφαγε άδικα.ο πρόεδρος που ´´αφουγκράστηκε τις απαιτήσεις της "απαιτητικής" κερκίδας ´´. Εκτος αν παμε σε λύση Τσιώλη η Αναστοπουλου που ειναι και γνωστες της ελληνικής πραγματικότητας όπως έχω σιχαθει να διαβάζω στα ρεπορτάζ όταν ψάχνουμε νέο προπονητή. Θυμάστε στα ρεπορτάζ του γαύρου που προσπαθούσαν να μας πλασάρουν τον Γιοβάνοβιτς για νέο προπονητή?Τον Γιοβάνοβιτς ρε πούστη μου αν ειναι δυνατόν.

Τελος πάντων ο Μίτσελ πρεπει να μείνει παση θυσία για όσο χρονικό διάστημα μπορεί.Μονο για την ρεαλ να φύγει ,εάν φύγει

Εικόνα john

Έχουμε πει πολλές φορες απο εδώ πως ο Μίτσελ ειμαι ο κορυφαίος προπονητής στην ιστορία του Ολυμπιακού.Το ευχάριστο ειναι οτι γνωρίζει την καθολική αναγνώριση όλου του κόσμου αλλα και των αθλητικών ρεπόρτερ του συλλόγου.Η τεράστια μαγκιά του ηταν οτι αυτήν την αναγνώριση ΤΗΝ ΚΕΡΔΙΣΕ ΜΕ ΤΟ ΣΠΑΘΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ,χωρίς να γλύφει η να δημιουργεί σχέσεις με δημοσιογράφους(όπως λες πως εκανε ο Μπάγεβιτς).Σαν τωρα θυμάμαι ενα άρθρο του Γεωργακοπουλου στο κατι μαγικό τον περυσινο Αύγουστο ο οποίος οχι μόνο είχε στείλει τον Μίτσελ μια ωρα αρχύτερα,αλλα μας ανέλυε και τους λόγους που οδήγησαν στην απόλυση του.(Τίτλος άρθρου "Γιατι φεύγει ο Μίτσελ"). Ο γεωργακοπουλος εχει αναγκαστεί να κάνει μια μεγαλοπρεπέστατη κωλοτουμπα (όπως και ο Γκαραγκανης)και μαγκιά του,και αυτη την περίοδο υμνεί δικαιολογημένα τον Μίτσελ σε καθε άρθρο του.
Ακόμα πιο σημαντικό ειναι το γεγονός πως ο Μίτσελ εχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου.Δεν βλεπω καμία εσωτερική διχόνοια(όπως με Μπαγεβιτς,Βαλβερδε,Ζαρντιμ με σειρά προτεραιότητας) ούτε καμία προσπάθεια απαξίωσης του.Μεχρι και ο Αλεφαντος τον εκθειάζει και ολοι ξέρουμε πως ο Νικόλας εχει θάψει με μανία όλους τους προπονητές του Ολυμπιακού.Να δουμε βεβαίως και την αντίδραση όλων στις δύσκολες στιγμές της σεζόν .Εκεί θα φανεί εάν υπάρχει άδολη πραγματική και αληθινή στήριξη προς το πρόσωπο του.

Οι μόνοι που πλέον κοροϊδεύουν τον Μίτσελ ειναι κατι βαζελιακια της κακιάς ώρας που αναμασανε συνεχώς τη φάση του με τον Βαλντεραμα.Και κατι γαυρακια της πλάκας στο red planet τον εκραζαν μεταξύ σοβαρού κσι αστείου γιατι λέει φοράει κοστούμι στον πάγκο,και οχι την φόρμα του συλλόγου.Τι να πει κανείς..

Εικόνα sugarqb7

Καλά δεν είναι και πολύ μαγκιά του, καλύτερα να μας πεί ποιός του είχε δώσει τότε τις πληροφορίες ότι "φεύγει ο Μίτσελ και όλες τις άλλες μαλακίες που αράδιασε σε εκείνο το "άρθρο" τρόπος του λέγειν" και να ζητήσει ένα μεγολοπρεπέστατο "συγγνώμη".
Κάτι τέτοιοι σαν τον Γεωργακόπουλο και τον κάθε Γεωργακόπουλο θα τρέξουν με την πρώτη στραβή να αφορίσουν τον Μίτσελ.
Τώρα που ο Μίτσελ παίζει όλους τους αρδ στα δάχτυλα και τον εκθειάζουν όλοι ανεξαιρέτως λυπάμαι αλλά δεν...ΠΡΟΣΟΧΗ με όλους αυτούς τους αρδ παιδιά.

Εικόνα john
Εικόνα REDNYC

JOHNNY,

AS MHN XEHNAME OTI TO KATIMAGIKO HTAN TO XEIROTERO SITE, KARGA ANTIOLYMPIAKO, PERNAGE GRAMMH ME TON MANDYA TOY OLYMPIAKOY - OLOI GNWRIZAN POIOS HTAN O IDIOKTHTHS TOY, GIAUTO KAI EKLEISE....MAKRIA APO OLA TA ANTIOLYMPIAKA SITES ADELFIA!

Εικόνα sugarqb7

Ασχολίαστο:

" Ο διάδοχος του Μίτσελ, λοιπόν, θα αναλάβει πιθανότατα εντός της επόμενης εβδομάδας, ώστε να έχει κι ένα διάστημα περίπου 20 ημερών για να περάσει τις -βασικές έστω- αρχές της φιλοσοφίας του ενόψει της πρεμιέρας του Champions League."

κλαίω!

Εικόνα savvas gridlock

Δυστυχώς ή ευτυχώς, ο Σταύρος είχε δίκιο σε αυτό το θέμα και όλα όσα έγραψε ήταν αληθή. Τώρα το τι μεσολάβησε και δεν επιβεβαιώθηκε το ρεπορτάζ του, ας το αφήσουμε καλύτερα...