ΤΡΑΓΙΚΗ ΑΜΥΝΑ, ΤΡΑΓΙΚΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ



Ήττα με σκορ 2-0 για τον Θρύλο μας από τη σουηδική Μάλμε πριν λίγο. Κάποιες παρατηρήσεις σύντομα, πιο πολύ για να γίνει κουβέντα, αφού ίσως επανέλθουμε αύριο πιο αναλυτικά.
 
- Η άμυνά μας ήταν τραγική σήμερα. Και ατομικά, με πρώτο και καλύτερο τον Μποτία, αλλά και ομαδικά, αφού για ένα ακόμη ματς, οι διαγώνιες καλύψεις των ακραίων μας μπακ, με τις οποίες δίνεται βοήθεια στους στόπερ, αγνοούνται. Το πρώτο γκολ της Μάλμε δεν μπαίνει ούτε στα τοπικά πρωταθλήματα του Πειραιά. Το δεύτερο γκολ είναι επίσης για τα άγρια θηρία της ζούγκλας, αφού η μπάλα περνάει δίπλα από τους παίκτες μας λες και έχει σκατά και κανείς δεν πέφτει πάνω της. Σε αρκετές αντεπιθέσεις της Μάλμε στο δεύτερο ημίχρονο, μένανε στρέμματα ολόκληρα του γηπέδου ακάλυπτα. Ο Μποτία σήμερα, αλλού πατούσε κι αλλού βρισκόταν. Ο Αμπιντάλ έκοψε αρκετές μπάλες πίσω, αλλά στο δεύτερο γκολ έχει αντίδραση Βύντρα στην άμυνα.
 
- Ο Ρώσος διαιτητής του αγώνα θύμισε τις παλιές ''καλές'' μέρες της ΟΥΕΦΑ. Είχαμε βγάλει ένα βιντεάκι με όλες τις σφαγές που έχουμε νιώσει στο πετσί μας στα ευρωπαϊκά μας παιχνίδια από το 1997 και μετά, αλλά μάλλον πρέπει να φτιάξουμε καινούριο, με νέες φάσεις. Υπάρχει ένα κανονικό γκολ του Μήτρογλου που ακυρώνεται, δύο πέναλτυ υπέρ μας και δύο αποβολές στον ίδιο μάλιστα παίκτη της Μάλμε που δεν δώθηκαν. Το πρώτο πέναλτυ, είναι αυτό που έχουν δει όλοι, όπου ο Ρώσος χασάπης ανακάλυψε ''θέατρο'' του Μανιάτη, ενώ τον γκρέμισε ο δεξιός μπακ της Μάλμε. Λίγο αργότερα, υπάρχει καθαρή ανατροπή του Μήτρογλου. Ύπουλο μαρκάρισμα, με το πόδι χαμηλά του αμυντικού να μαζεύει το πόδι του Μήτρογλου, πάντως υπάρχει καθαρό πέναλτυ. Από εκεί και πέρα, αυτός ο αμυντικός με το σχετικά μακρύ μαλλί της Μάλμε, στο πρώτο ημίχρονο πήγε να κόψει τα νιάτα του Μιλιβόγεβιτς και στο δεύτερο του Αφελάι. Ούτε κίτρινη πήρε για ένα έστω από τα δύο μαρκαρίσματα, ενώ έπρεπε να αποβληθεί και τις δύο φορές με απ'ευθείας κόκκινη. Πριν το 1-0 της Μάλμε, ακυρώνεται ένα γκολ του Μήτρογλου για οφσάιντ του Μποτία, που τον τροφοδοτεί με κεφαλιά-πάσα. Ο βοηθός τότε σήκωσε τη σημαία, όχι όταν πήρε την μπάλα ο Μήτρογλου, άρα τον Μποτία υπέδειξε οφσάιντ. Όπως είδαμε πριν λίγο στο post-game της ΝΕΡΙΤ, που πάγωσε η εικόνα ακριβώς την ώρα που εκτελείται το φάουλ προς τον Μποτία, ο Μποτία καλύπτεται. Εκτεθειμένος είναι ο Εντινγκά, αλλά δεν συμμετέχει στη φάση. Ο Μποτία τροφοδοτεί το Μήτρογλου, που επίσης καλύπτεται και σκοράρει. Στην αμέσως επόμενη φάση έγινε το 1-0. Αν αντί για 1-0 πηγαίναμε στο ημίχρονο με σκορ 0-1, όλα θα ήταν διαφορετικά. Μιλάμε για ΣΦΑΓΗ, με 5 πολύ σοβαρά διαιτητικά λάθη εις βάρος μας.
 
- Η τακτική του Μίτσελ να φορτώσει τον άξονα και να μην δώσει χώρους στη Μάλμε, αποδείχθηκε σωστή. Ελέγχαμε πλήρως το ρυθμό του αγώνα, μέχρι να γίνει αυτή η φάβα πίσω του Μποτία. Η Μάλμε κάθε άλλο παρά καφενείο αποδείχθηκε, όπως μας την παρουσίαζαν ορισμένοι. Εγώ δεν την έχω ξαναδεί να αγωνίζεται, αφού δεν παρακολουθώ σουηδικό πρωτάθλημα. Είδα μία αρκετά αθλητική ομάδα, με παίκτες που δεν υστερούσαν σε ατομική ταχύτητα από κανέναν δικό μας ποδοσφαιριστή, ούτε ομαδικά σε ταχύτητα από τον Ολυμπιακό. Όλοι οι παίκτες της Μάλμε ήταν κοντρολαρισμένοι, υποδέχονταν σωστά την μπάλα, φέρνοντάς την αμέσως μπροστά τους, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο που βρήκαν χώρους, έστησαν 2 πάρα πολύ καλές επιθέσεις, με την μπάλα να κυκλοφορεί σωστά, παίκτες να κινούνται στο χώρο χωρίς την μπάλα και να φτάνουν γρήγορα από την άμυνά τους στην επίθεση, σε θέση βολής απέναντι στο Ρομπέρτο. Κάθε σύγκριση π.χ. με την περυσινή Άντερλεχτ, είναι αστεία.
 
- Η ομάδα μας είναι καινούρια και χρειάζεται να δέσει σε όλες της τις γραμμές. Δεν πρέπει να πέσουμε να την φάμε. Δεν υπάρχει πρόβλημα μόνο στην άμυνα, αλλά και μπροστά, αφού εμφανώς δεν ''βρίσκονται'' οι παίκτες μας. Αυτά τα προβλήματα λύνονται με τη δουλειά στην προπόνηση και με τον χρόνο που λειτουργεί ευεργετικά. Σήμερα στην αρχική μας 11άδα βρέθηκαν 7 παίκτες που πέρυσι δεν βρίσκονταν στου Ρέντη. Μετά τη νίκη της Ατλέτικο επί της Γιουβέντους με σκορ 1-0, όλες οι ομάδες έχουμε 3 βαθμούς. Έχουμε καλούς παίκτες σε αρκετές θέσεις, υστερούμε σε άλλες, αλλά σίγουρα δεν έχουμε ομάδα για πέταμα, ούτε χάθηκαν τα πάντα σήμερα. Προχωράμε και περιμένουμε τη Γιουβέντους σε 4 εβδομάδες στο Καραϊσκάκη.
 

 
Μια εικόνα χίλιες λέξεις, που λένε...

Σχόλια

Εικόνα Aγγελος Μιχαηλ

Καλησπέρες από την εύκρατη, 22 βαθμοί γαρ, Ολλανδία!
Επιτυχία εύχομαι σε κάθε σας επιδείωξη, σύγγαυροι, και πρωτίστως ΥΓΕΙΑ.

Αίσθημα προκάρδιων παλμών, εφίδρωση, τσιμπήματα στη ράχη. 'Ολα αυτά, αμέσως μόλις ο ξανθόψειρας πιάνει κότσο Μποτία και Ρομπέρτο και πλασσάρει στην ανυπεράσπιστη εστία μας. Ήρθε ο κόσμος και γεράνισε, μάγκα μου, είπα, σάμπως και δεν τη βγάζεις. Κι έχει κι ολόκληρο βου ημίχρονο μπροστά. Ξεκινάω τροχαδάκι επιτόπιο, αν είναι η σκρόφα η καρδιά να δείξει. Καμία επιδείνωση, οπότε αναθαρρίζω και χτυπάω ένα σκατς, σκέτο. Στασιμότης. Χτυπάω και δεύτερο, αυτό με πάγο. Αρχίζω και ισιώνω και περίπου όταν ο καραφλοκόρακας σημαίνει την ανάπαυλα σερβίρω ένα τρίτο και τ'αφήνω στο τραπέζι.
Είμαι πια καλά, οπότε ξεκινάω να βρίζω. Μαλτέζος βαρκάρης λέμε. Ποικιλία επιθέτων, σε αρκετές γλώσσες και πολλά ντεσιμπέλ. Πολλές θεότητες, παρωχημένες τε και ενεργές τακούνε χύμα και τσουβαλάτα. Την Ομάδα δεν την έχω βρίσει ούτε και θα τη βρίσω ποτέ. ΄Ομως...βρε αγόρι μου γλυκό, βρε σεντερμπακάρα μου ανυπέρβλητη, βρε βράχε μου χαλκέντερε, Αλμπέρτο, τί κάνεις;;;;;;;;
Και φυσικά δεν μιλάω για το κόλλημα μέσα στο κουτί, χιλιοστοδεύτερα είχε εκεί για ν'αντιδράσει. Έβαλε το πόδι σωστά ο Σουηδός, έστειλε το δικό μας για βρούβες και η συνέχεια είναι ιστορία.
Μιλάω για το θαυμαστό ταξίδι της μπάλλας στον αέρα. 6-7 δευτερόλεπτα, από το βολέ μέχρι έξω απ'την περιοχή μας. Κι ο Μποτία κάθεται στο ημικύκλιο και περιμένει, αγκαλιά με το Ρόζεμπεργκ μπας και τονε χάσει! Βγες αγοράκι μου να πάρεις τη γαμημένη την κεφαλιά. Έχεις πλεονέκτημα: κινείσαι αντίθετα προς τη φορά της μπάλλας και τη ΒΛΕΠΕΙΣ όλη την ώρα. Πάρε φόρα και καθάρισε τη φάση. Τα αμυντικά σου χαφ κάνουνε βήματα πίσω και δε θα μπορέσουν ποτέ να κάνουν το ίδιο δυνατό με σένα άλμα!
Μια φάση, ολόκληρο ματς...Πας με το μηδέν στ'αποδυτήρια, έχεις κάργα ηθικό, οι άλλοι πρέπει, επιτέλους, ν'ανοιχτούν, τους κάνεις στο βου ένα τεμάχιο, χαίρετε.
Δικό μας παιχνίδι χάσαμε μάγκες. Χίλιες φορές κρίμα.
Δάφνες προπονητικές δε διεκδικώ, αλλά η ταπεινή μου γνώμη είναι πως πρέπει να αμυνθούμε επιθετικότερα. Όσο τρέμουμε το λάθος πίσω, τόσο πιο εύκολα θα το κάνουμε.
Το μεγαλύτερο προσόν του Κωστάκη του Μανωλά, φρονώ, ήταν ακριβώς αυτή η άγνοια κινδύνου. Άποψή μου πάντα και πιθανώς λανθασμένη, όμως η μπάλλα γουστάρει τους τολμηρούς.
Ο Σάββας έχει δίκιο. Τίποτα δεν τελείωσε. Πίστη στην ομάδα και πάμε για την πρόκριση.
Καλό ξημέρωμα, καλό σου-κου.

Εικόνα Kaine

Πολύ ξενερωτικό το παιχνίδι αλλά πάει, πέρασε και προχωράμε.

Ο διαιτητής απαράδεκτος, κυρίως στον πειθαρχικό έλεγχο. Το γκολ νομίζω πως σωστά ακυρώθηκε, τουλάχιστον όπως είδα τη φάση κατά τη διάρκεια του αγώνα. Δεν θα σταθώ εκεί όμως. Μετά τα τρία γκολ από κόρνερ με την Παρί, που δεν το έχω ξαναδεί ποτέ στη ζωή μου, καταφέραμε να φάμε δύο από.. βολέ τερματοφύλακα. Ο Μίτσελος επίσης ξεκαθάρισε πως στις δηλώσεις του δεν αναφέρθηκε στον Ρομπέρτο, αλλά στον τερματζή της Μάλμε. Κουφάλες ΑΡΔ.

Ο προπονητής τους, επειδή διάβασα σχόλια οπαδών της Μάλμε πριν τον αγώνα, το κάνει συχνά αυτό με τις δηλώσεις πριν τον αγώνα. Οπότε είναι μάλλον μούφες πως και καλά ήταν λάθος του μεταφραστή και εννοούσε άλλα. Αυτό είναι που μου την έδωσε και περισσότερο. Πάντα, ή σχεδόν πάντα έστω, η ομάδα απαντάει εντός αγωνιστικού χώρου όποτε προκαλείται, και βάζει τα πράγματα στη θέση τους κατά το Ύβρις --> Νέμεσις. Δεν συνέβη και αισθάνθηκα πως μου πληγώθηκε η οπαδική μου περηφάνεια.

Κατά τα άλλα, η πραγματικότητα είναι πως δεν είμαστε ομάδα μεγαθήριο στο CL. Όπως κερδίσαμε την Ατλέτικο, έτσι χάσαμε κι από τη Μάλμε. Όλες οι ομάδες είναι ικανές στον θεσμό για εκπλήξεις. Δεν τα βάφουμε μαύρα, θα μπορούσαμε να έχουμε και μόλις έναν βαθμό με μια ήττα εντός και μία ισοπαλία εκτός. Έχουμε τρεις, καθόλου άσχημα, και συνεχίζουμε την προσπάθεια.

Εικόνα KCS

Ηταν γκαντεμοπαίχνιδο και πολύ άσχημη ήττα. Διορθώνουμε και προχωράμε ,συμφωνώ με όσα έγραψε ο σύγγαυρος σάββας γκριντλοκ.

Αλλά αυτό το σχόλιο είναι για να απονείμω τα εύσημα στο "μπρέσβη" που δε μας άφησε πικραμένους. Πάλι "δοξαστήκανε" από κάποια Εστορίλ (τα Καμένα Βούρλα της Πορτογαλλίας πρέπει να'ναι αυτό αν θυμάμαι καλά από τη γεωγραφία).

Ωραίος μπρέσβης (μπρόξενος μάλλον) και ο μπάοκ. Απ'την άλλη να δώσω τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια στον Αστέρα Τρίπολης που κέρδισε και τον Μπάοκ Βελιγραδίου. Μπράβο τους, άλλη μια φορά απέδειξαν ότι είναι άξιοι αντίπαλοι.

Εικόνα Mike_7

Καλησπέρα σε όλους παιδιά.Εγω θα ήθελα να αναφερθώ στην αμυνά μας.Μου είναι αδύνατο να δεχθώ να βλέπω με την δοξασμένη ερυθρόλευκη κάποιον Μποτία.
α)Δεν μπορώ να καταλάβω πως πηραμε τον πρώτο παίχτη του περσινού Ισπανικού σε κίτρινες κάρτες.
β)Οι αντιδράσεις του (όχι φυσικά όλες) είναι παιδικές για τέτοιο επίπεδο.
γ)Έχοντας τον Αμπιντάλ να είναι καλώς ή κακώς πιο βαρύς , μένουν στον Μποτία τα γρήγορα μαρκαρίσματα των αντίπαλων επιθετικών.Ε, δεν το εχει το παιδί τι να κάνουμε, με το ζόρι.
Γυρίσαμε χρόνια πίσω για να θυμιθούμε τέτοια πελαγοδρόμιση στην άμυνα , δυστυχώς.
Πιστέυω , και το λέω ειλικρινά, οτι το δίδυμο Σιόβα -Αυλωνίτη θα τα πήγαινε σιγουρα καλύτερα.
Δεν μπορώ να δεχθώ οτι δόθηκε ( καλώς θεωρώ) ο Μανωλάς με 15 μυρια και πηραμε τον Μποτία.Τρελαίνομαι τι να κάνω!!!
Υ.Γ Χθές δεν μπόρεσα να κοιμηθώ εύκολα,σκεφτόμουνα οτι με τόσα που γίνονται γύρω μας ,έχω τον Θρύλο μου να μου φτιάχνει τη διάθεση.
Αλλά έτσι δεν το περίμενα χθες.Με πείραξε.Δεν με νοιάζει το κοράκι,δεν με νοιάζει αν τελικά ισοφαρίζαμε.Εγώ θέλω να βλέπω πάθος,τσαμπουκά,δύναμη.
Δεν γίνεται να χτυπάει το κριάρι ο Ταυλαρίδης δολοφονικά τον Αφελάι και να μην πάει κανεις πανω του.Δεν γίνεται ρε γαμώτο......

Εικόνα koraki3gr

Καλως ήρθες φίλε μου και από μενα. Χαίρομαι να διαβάζω και εγώ ανθρώπους που μιλάνε με αγάπη για την ομάδα μας(ομάδα=οπαδοί+παίκτες+διοίκηση) παρά τη πίκρα στον ουρανίσκο και την καρδιά τους. Θρύλε σ'αγαπώ και ας μου κάνεις γκέλες, Θρύλος στα δύσκολα και άσε τον κάθε βαλτό (άποψή μου) αντίφα (ψαρώσαμε) να του φταίει ο Μαρινάκης και ο Καραπαπάς. Κουράσατε παιδάκια, εδώ μόνο αγαπάμε και πονάμε για τον δαφνοστεφανομένο, στο gazzetta γρήγορα αν θέλετε μανούρα, μη μας λερώνετε τη ψυχή.

Εικόνα antifaathens

Γιναμε και,βαλτή τώρα μάλιστα...το αντιφα δεν ειναι για ψαρωμα ειναι απλως ιδεολογία πολιτική τίποτα παραπάνω...όψιμε Ολυμπιακέ που πρπει να έχεις ζήσει καλά,τον Ολυμπιακό εμείς οι,βαλτοί θεωρούμε ομαδα= κοσμος+κοσμος+κόσμος επί κόσμος....ομαδα για σένα,ειναι Ριβάλντο Κόκκαλης και κόσμος για μένα ειναι κόσμος κόσμος κι κόσμος

Εικόνα koraki3gr

Ο Ολυμπιακός έγινε Θρύλος έγινε από τους παίκτες και τη διοίκηση και τραγουδήθηκε από τον κόσμο. Αυτα τα δήθεν ρομαντικά, τύπου πχ. Ολυμπιακός είναι μόνο ο κόσμος, είναι στις μέρες μας εξόχως διχαστικά και ανόητα. Πουθενά στον κοσμο τις ομάδες δεν τις κάνει η κερκίδα. Το να βαζεις τον κοσμο από τη μία και την διοίκηση από την άλλη θυμίζει επόχες άρρωστες τυπου Σαλιαρέλη που μάλλον εσύ δεν έζησες, για να μιλάς εσύ σε μας για όψιμο οπαδισμό, ενώ κοντεύουμε τα πενήντα.....

Εικόνα koraki3gr

Επειδή έχεις συγκροτημένη άποψη και έχεις ωραία γραφή θα σου απαντήσω. Βαλτός μπορεί να γίνεσαι ενσυνείδητα ή ασυνείδητα.Αυτή η ιστορία με καποιους αφελείς Ολυμπιακούς και κυρίως καποιους αντιολυμπιακους με κόκκινη προβιά να πιάνουν το κουβαρι της λάσπης και της διχόνοιας ασταμάτητα από εκεί που το αφήνει ο Σκάι και το κάθε ΑΡΔάκι έχει ξεφύγει. Εξ'ου και η στοχοποίηση του προέδρου του Ολυμπιακού από ψευτοαριστερούς τρομοκράτες αν και δεν έχει παρτίδες με το δημόσιο ο νυν πρόεδρος. Πως έκανε "κακό όνομα" στην αριστερή πιάτσα ξαφνικά μέσα σε 3 χρόνια ο Μαρινάκης? Από κατι ΑΡΔάκια που βρίζουν τον Ολυμπιακό και τη διοίκησή του μερα νύχτα για στημένα και για σχεσεις (!!!!) με τη ΧΑ και κάποιους χανους που τα πιστεύουν. Υπάρχουν τρόποι να διαμαρτυρηθείς εν οίκω και όχι εν δήμω, αν νομίζεις οτι η εικόνα και οι δομές του Ολυμπιακού δεν σε καλύπτουν. Υπάρχουν επίσης και άλλα site που βασίζονται κυριολεκτικά σε τετοιους παραπονιάρηδες πελάτες για να γινονται τα πολυπόθητα κλικ και να διατηρείται η επισκεψιμότητα ψηλά. Τα σιχαθήκαμε και φύγαμε και ήρθαμε εδώ. Εγώ προσωπικά εδώ βρήκα ανθρώπους που είμαι σίγουρος οτι φατσικώς γνωριζόμαστε από τα τσιμέντα και θα είμαστε εκεί (χτύπα ξυλο) αν ξαναχρειαστεί. Με τέτοιους ανθρώπους συνομιλείς αυτή τη στιγμή φίλε. Ουτε αριστερούς ουτε δεξιούς ουτε κεντρώους ουτε κινεζους. Αρρωστοι τρελοι Ολυμπιακοί είμαστε, κανουμε προσπάθεια (!!!) να μην είναι ο Θρύλος το πρώτο αλλά το δεύτερο σημαντικότερο πράγμα στη ζωή μας και δεν μας νοιαζουν τα λογιστικά και νούμερα αλλά οτι συμβαίνει στην κερκίδα και στις γραμμές του γηπέδου. Εμμένω στο οτι το αρχικό σου σχόλιο περί γραμμής, Καραπαπά κλπ τα δημιούργησε όλα αυτά τα σχόλια, μας προκάλεσες φίλε.....

Εικόνα koraki3gr

Ελπίζω και εύχομαι όλη αυτή την "ενέργεια" και την "επιθετικότητα" να τη βγάλετε κάποια στιγμή στους πραγματικούς εχθρούς του Ολυμπιακού, κυρίως δε στο συγκρότημα του Αλαφούζου με όλα του τα παρακλάδια και τον Πουσ-Τράκη με την κωλοομάδα και την ελεεινή του φυλλάδα που εχουν δημιουργήσει τη μεγαλύτερη μαφία και αλητεία του ελληνικού αθλητισμού(http://www.tanea.gr/news/greece/article/5103296/gia-na-matheis-na-grafeis) . Αλλά εκεί μάλλον δεν είναι must, πιο πιασάρικο είναι να βρίζεις παρά να στηρίζεις τον Ολυμπιακό...........................

Εικόνα max1964

Μια που μιλάς για πολιτική ιδεολογία . Σκέψου πόσο ίδιοι έχετε γίνει με τους φασιστες
Εδώ όμως είναι Ολυμπιακός πάνω από φασιστες και αντί και πάνω από κάθε πολιτική
Ολυμπιακός στα εύκολα θρύλος στα δύσκολα .

Εικόνα antifaathens

Έγραψα Κόκκαλη για μην σ θίξω τον Βαγγέλη....αν και τον Κόκκαλη το θεωρώ τεράστιο και εξεπεραστο προσωπικά..ενσ μικρό λάθος που ξαναέφερε τον σσερβοελληνα και μια μικρή στεναχώρια για τι μπάσκετ που το αφησε έρμαιο έπρεπε να το είχε δώσει πιο,νωρίς το τμήμα συτο

Εικόνα savvas gridlock

Λάθη όλοι κάνουν φίλε μου. Θυμάσαι τι άκουγε κάθε καλοκαίρι ο Σωκράτης, επειδή δεν έφερνε δέκα παικταράδες από το αγγλικό και το ισπανικό πρωτάθλημα να κυνηγάνε τα ball boys στα Άνω Λιόσια του Παπαδήμα και στη Νεάπολη του Κανελλάκη; Τι παντελονιάσματα, τι χολή για τις πολιτικές του φιλίες, ένα κάρο πουστριλίκια του σούρνανε. Δεν υπάρχει, ούτε θα υπάρξει ποτέ ''άσφαλτος'' άνθρωπος. Κοιτάμε τη γενική εικόνα σε όλους, όχι τα επιμέρους. Με το Βαγγέλαρο είμαστε πρωταθλητές 4 χρόνια και στεκόμαστε αξιοπρεπέστατα στην Ευρώπη. Αν και όποτε αλλάξουν αυτά (που μακάρι να μην γίνει ποτέ), εδώ θα είμαστε να τα πούμε αλλιώς.

Εικόνα antifaathens

Κόκκαλης για μένα η κουβέντα ξεκινάει και σταματάει σε λέξεις. Γήπεδο,προπονητικό.τελος όλα τα αλλα λαθοι σβήνονται για μένα απο αυτα τα 2.γιαυτο και τον θεωρώ αξεπέραστο.Μαρινάκης αλλη περίπτωση δεν θέλω να το αναλύσω σε πολλούς τομείς απο Ολυμπιακό μέχρι την πολιτική του ιδεολογία ειναι το λιγότερο μυστήρια όλα αυτα για μένα πάντα έτσι.δεν μετράω κανένα πρωτάθλημα εγώ αν δεν έχω χάσει έστω μια φορά απο τον παο αν κερδίσω τον παο 2 φορές δεν με νοιάζει αμα το χάσω αμα με κερδισει 2 φορές η έστω μια σαν το 0-3 δεν πανηγυρίζω κανένα πρωτάθλημα...αποκλεισμους όπως με μεταλιστ και περσυνή. Μ.u den θεωρώ ότι ειναι πισωγυρίσματα. Και όχι πάω καλα....ολα αυτα καθαρά προσωπικά έτσι...Υ.Γ η περσυνη χρόνια με το κυππελο το 0-3 και τον αποκλεισμό έχοντας 2-0 στο πρώτο ματς με m.y ειναι καθαρή αποτυχία για μενα

Εικόνα antifaathens

Με το χέρι στη καρδιά για να καταλάβω πως βλεπεις εσύ τον Ολυμπιακό την περσυνη χρόνια την θεωρείς πετυχημένη.μια λέξη όχι αναλυση επιτυχημένη η αποτυχημένη.για μένα αποτυχημένη με διαφορα κιόλας

Εικόνα savvas gridlock

Όταν ο Θρύλος παίρνει πρωτάθλημα, η χρονιά είναι πετυχημένη. Αν μαζί με το πρωτάθλημα κάνει και κάτι καλό έξω, η χρονιά είναι πλήρως πετυχημένη. Η περυσινή χρονιά λοιπόν είναι πλήρως πετυχημένη. Το ''κέρδα το βάζελο, αλλιώς η χρονιά είναι αποτυχημένη'' είναι το ίδιο που έλεγαν παλιότερα οι Παοκτζήδες και οι Αεκτζήδες όταν τους πήραμε τον Μπάγεβιτς. ''Το γαύρο να κερδάω και στα αρχίδια μου όλα τα άλλα''. Ε ο Ολυμπιακός είναι πολύ πάνω από αυτούς. Για'μένα, έτσι; Μην το πας αλλού και νομίσεις ότι σου την λέω. Ο καθένας βλέπει τα πράγματα όπως γουστάρει, δίχως να υπάρχει κάτι απόλυτο, απλώς ζήτησες την γνώμη μου και σου την λέω. Πάνω από όλα είναι το πρωτάθλημα, όχι οι νίκες με το βάζελο.

Εικόνα antifaathens

Οκ...διαφωνω που λέμε αλλα δεν παύω να παλεύω να ακούγετε η γνωμη η αντίθετη....για μένα όπως είπα χρονια με ο-3 απο ΠΑΟ καιβποιον παο ε;και αποκλεισμό απο τον ΠΑΟΚ έτσι όπως έγινε συν αποκλεισμός απο μ.γ έτσι όπως έγινε ειναι φουλ αποτυχια...αλλα όπως είπα γνωμη μ.παντως δεν είπα εννοώ ότι ας κερδιζω τονβπαο και ας χάνω το πρωτάθλημα.εννοω η χρονια ειναι αποτυχημένη αν δεν κερδισεις τον παο η όπως περσυ να φας τρία.δενβπανηγηριζω τέτοιο πρωτάθλημα ειναι λίγο διαφορετικο αυτο π λέω αν μ πιάνεις...και οι απιτησεις μ ειναι τέτοιες γιατι είμαι Ολυμπιακός.με τίποτα λιγότερο δεν ειμαι ευχαριστημένος.ουτε με πρωτάθλημα αν έχω χάσει με κάτω τα χέρια απο τον παο.αυτα είναι για αλλους ας πάρω το πρωτάθλημα και ας με ξεφτιλίσει ο Ολυμπιακός

Εικόνα Aprosarmostos17

Ένα είναι το σίγουρο. Μετά και τις δηλώσεις Ροζεμπεργκ, δεν θα περάσουν καθόλου καλά στο Καραϊσκάκη οι Σουηδοί.

Εικόνα antifaathens

Λοιπόν παιδιά μετά πολύ καιρό ξαναγράφω όχι γιατι δεν ήθελα αλλα λόγο δουλειάς δεν έπιανα ουτε ιντερνέτ για πολύ καιρό το μόνο καλό ότι μπόρεσα να ακουσω ουμπιακος Ατλέτικο....προσωπικα είμαι απο αυτούς που δεν πάνε καθόλου το μαρινακι και έχω διαφωνήσει με πολλούς απο εδώ συνεχίζω να το πιστεύω αυτο πάντα με επιχειρήματα τώρα δεν θέλω να να αναφερθώ σε αυτο....θελω να πείτε τις αποψεις σας για όλους τους καινούργιους ποδοσφαιριστές που πήραμε χωρίς να έχετε την παραμικρή οδηγία από κάπου μόνο την γνωμη σας.εγω χωρίς να έχω γνωμη προσωπική. Γιατι δεν έχω δει Ολυμπιακό μόνο μια φορά τον άκουσα απο αυτα που διαβαζω και απο ότι μ λένε ανθρωποι που τους έχω σε εκτίμηση...επιγραμματικά μόνο ο μοζουακου κάνει για Ολυμπιακό όλοι οι άλλοι δεν κάνουν...μποτια ειναι για ανεκδοτο Αμπιντάλ για βετεράνους...απο τους παλιούς Μανιάτης για κλωτσιές και για πάγκο Μήτρογλου άφαντος γενικα ντομιγκες ένα ματς έκανε.μιτσελ τα ίδια με πέρσι αλλ δεν έχει την τύχει που είχε με Άντερλεχτ και γενικαβξβομαδαβπολυ χειρότερη απο περσυ και ήταν μια καθαρή φωτοβολίδα το ματς με Ατλέτικο....

Εικόνα max1964

Πολύ σωστά τα λες , μόνο που αν κατάλαβα αν η άποψη μου είναι αντίθετη με την δίκη σου , έχω οδηγίες από κάπου ?
Σωστά το κατάλαβα η όχι ?
Και έχεις ψευδώνυμο αντιφα αν βάλεις και ένα σεις στο τέλος θα ήταν πιο ταιριαστό

Εικόνα Σάββας Γαύρος

Την έχω πει την γνώμη μου για τους παίχτες καιρό πριν και δεν έχει αλλάξει κάτι..Ο Μποτία είναι ποδοσφαιρικό ανέκδοτο και ο Αμπιντάλ δεν μπορεί να παίξει στόπερ. Ο Ντουρμάζ είναι για να γελάς και ο Ελαμπντελαουι πίσω μπάζει περισσότερο και από τον Χολέμπας,μπροστά βγαίνει καλά..Ο Μιλιβόγεβιτς καλός χαμάλης αλλά δεν θα ανεβάσει με τίποτα επίπεδο το κέντρο μας και ο Αφελάι είναι παιχταράς αλλά με πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του..Μαζουακόυ και Κασάμι είναι πάρα πολύ καλές μεταγραφές και δίνουν το κάτι παραπάνω στην ομάδα και ο Μπενίτεζ έχει δείξει γρήγορος και εκρηκτικός,στο ελληνικό πρωτάθλημα βέβαια,αλλά δεν τον έχουμε δει ακόμα στην Ευρώπη,ας περιμένουμε γιατί τραυματίστηκε πρόσφατα. Τον Μήτρογλου και τους περυσινούς που είχαμε στην ομάδα τους ξέρεις.
Συγκριτικά με πέρυσι είμαστε τρομακτικά κάτω στα στόπερ και το πληρώνουμε άλλωστε,δεν έχουμε ένα αντι-Τσόρι να δημιουργήσει όταν δεν θα τραβήξει και δεν είμαστε πλήρης σε εξτρέμ,να φανταστείς από τους 4 που αποκτήσαμε οι 2(Ντοσεβι-Γκαζαριάν) δεν δηλώθηκαν καν στην λίστα του Τσάμπιονς Λιγκ και δεν τους ξεκινάει ούτε καν στο πρωτάθλημα,ο Αφελάι δεν είναι αυτός που πρέπει και ο Ντουρμάζ ειναι για γέλια όπως προείπα.
Στο πρωτάθλημα και κυρίως εκτός έδρας παίζουμε δραματικά. Δεν τίθεται όμως θέμα πρωταθλήματος.Αυτά βλέπω,ελπίζω να σε βοήθησα.

Εικόνα antifaathens

Όντως κάπως έτσι τα έχω ακουσει,και εγώ περιμένω να δω,εγώ έχω σκουσει ότι μπορεί να υπάρξει και θέμα με το,πρωτάθλημα και αν ο Σαββίδης έφερνε ένα 1 2 καλούς παίχτες θα εθαμε σοβαρό θέμα....αλλα επειδή τον μόνο που έχω σε εκτίμηση ότι έχει τα άντερα να πάρει πρωτάθλημα απο τον Ολυμπιακό αυτος ειναι ο ποα αλλα αυος ειναι χάλια και αποκλείεται επόμενος δεν χάνεται...οταν λέω τ αντερα ςχει την φανέλα την πουστοροζ να αντιπαρατεθεί με οσφπ.

Εικόνα Σάββας Γαύρος

Για το πρωτάθλημα μην αγχώνεσαι,τρένο θα πάμε από εδώ και πέρα. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει καθόλου βάθος στο ρόστερ και φυσικά πούπουλο φανέλα. Σε 3 αγωνιστικές θα είμαστε μπροστά. Για τα συνθήματα,μπες στο youtube και πάτα ΘΡΥΛΕ Η ΤΡΕΛΑ ΜΟΥ ΜΕ ΠΙΑΝΕΙ. Έχει βίντεο που το φωνάζουμε. Εκεί μπορείς να βρεις όλα τα συνθήματα μας,γράφοντας τον εκάστοτε τίτλο.

Εικόνα antifaathens

Το ξέρω ρε σαββα φιλε και ευχαριστώ απλως δεν γινεται να δω κανένα,βιντεο λόγο σύνδεσης γιαυτο δεν μπορώ να τα ακουσω η να τα δω και ιτι έχω,μανθει απο το Τηλ τι έχω ακουσει απο ρυθμό πως πάει απλως επειδή δεν το έχω σκουσει καλά δεν το έχω πιάσει τελείως τον ρυθμό γιατι ακομα και η επικοινωνία τηλεφ.ειναι δυσκολη..παντως ευχαριστω

Εικόνα savvas gridlock

Κατσε να μας δωσει οδηγια πρωτα η ΠΑΕ και θα σου πουμε. Εγω διχως non-paper απο τον Καραπαπα δεν γραφω τιποτε. Σε πρωτη φαση και αναμενοντας τα non-papers του Κωστα για τους παικτες μας, θα σου πω οτι φωτοβολιδα με τρια μπαλακια επι της Ατλετικο δεν υπαρχει. Τρια γκολ στο 90λεπτο δεν εχει φαει απο Μπαρτσελονα και Ρεαλ η Ατλετικο.

Εικόνα antifaathens

Οκ δηλαδη όλα καλα....και μάλλον αρνητικη φωτοβολίδα ήταν τα ματς με Αγρίνιο ατρομητο και μαλμε...

Εικόνα savvas gridlock

Απο το δικο μου κειμενο η απο τα σχολια των αλλων παιδιων απο κατω, αυτο καταλαβες οτι λεμε; "Ολα καλα" γραφουμε; Αλλο να πεις οτι χθες γινανε λαθη και αλλο το να βγαλεις αχρηστους τους παντες. Εφτα νεους παικτες ειχαμε χθες στην ενδεκαδα. Χρειαζεται χρονος για να δεσουν και στηριξη απο εμας, οχι ισοπεδωση στα αρνητικα αποτελεσματα στην αρχη της χρονιας. Οκτωβρης ειναι ακομη, τιποτε δεν εχει κερδηθει η χαθει.

Εικόνα antifaathens

Καταρχάς απαντησα με ειρωνια στην ειρωνια σ και δευτερον ρώτησα επιγραμματικά αν μπορείτε να μ λέγατε την γνωμη για τους παίχτες καινούργιους παλιούς....αν πήρες στραβά την οδηγία δεν εννοούσα γραμμή απο διοίκηση κτλ.αλλα γραμμη με την εννοισα σαν σελίδα που όλοι οι αρθρογράφοι τυχαίνει να γράφουμε παρόμοια πράγματα κανένας να μην έχει διαφορετική γνώμη και μερικοί μόνιμοι σχολιαστές να συμφωνούν σε όλα...αυτι εννοούσα οδηγία

Εικόνα savvas gridlock

Ωραία, γράψε λάθος λοιπόν, εγώ δεν κατάλαβα καλά. Εδώ μέσα πάντως ο καθένας γράφει ό,τι θέλει και πολύ συχνά διαφωνούμε με τα υπόλοιπα παιδιά που ανοίξαμε το site σε διάφορα θέματα, κάτι λογικό, αφού συμβαίνει σε όλες τις παρέες ατόμων που συμπαθούν την ίδια ομάδα. Σε γενικές γραμμές εγώ πιστεύω ότι έχουμε πολύ καλούς παίκτες στο ρόστερ. Έχουμε φρεσκάδα, ταχύτητα και ποιότητα από τη μέση και μπροστά. Υπάρχει ένα θέμα με το δέσιμο της άμυνας και την προσαρμοφή του Μήτρογλου. Όσο περνάει ο καιρός, ο Μήτρογλου που είχε να παίξει βασικός σε ομάδα 8 μήνες και οι Μποτία-Αμπιντάλ, ή οι Σιόβας-Αυλωνίτης από πίσω, θα γίνονται καλύτεροι. Όταν έφυγε ο Μέλμπεργκ το 2012, πολλοί λέγανε ''πού πάμε με το Μανωλά ρε'', ειδικά μετά την εμφάνισή του απέναντι στο Χούντελααρ στην πρεμιέρα του Τσου Λου με τη Σάλκε στο Καραίσκάκη. Η άμυνα θέλει χρόνο για να δέσει. Το ματς με τη Γιουβέντους στο Καραϊσκάκη, σε 3 εβδομάδες, θα είναι καθοριστικό.

Εικόνα antifaathens

Οκ..απλως ήθελα ξέρεις επιγραμματικά πχ μοζουακου καλός κάνει για Ολυμπιακό Ομάρ δεν κάνει κτλ...καπως έτσι..ςγω δεν,έχω πολλούς να,διαφωνούν σε άρθρα σχολιαστές μερικοί ναι αλλα γενικα όχι..τεσπα δικη μ γνωμη εδώ γουσταρω να γράφω πιο πολύ γιατι ενώ έχω διαφορετική γνώμη τουλάχιστον εσυωοι αλλοι μ απαντανε με επιχειρήματα όπως με επιχειρήματα απανταω και εγώ...οσο για Μανωλά προσωπικά δεν τον πίστεψα ποτέ ακομα και τώρα μόνο ταχύτητα δευτερον μετά την αμυνα μελμπεργκ Αβραάμ δεν νομίζω ότι πότε είχαμε την ίδια αμυνα....παμε παρακάτω για μποτια και Αμπιντάλ απλως επειδξ ςχω ακουσει τα απιστευτα για αυτούς και δεν έχω δει γιατι δεν μπορώ να δω τα γκολ που φαγαμε χτες απλως μόνο από αυτα που έχω ακουσει διαφωνω γιατι μιλάμε ότι ακουω πράγματα που μ θυμηζουνβτο γίγαντα τον τερματοφύλακα που είχαμε δεν θυμάμαι τώρα το όνομα τ Βέλγος τι ήταν...απλως επειδή δεν έχω δει κανένα έστω απο τηλεόραση δεν έχω καθαρά δικη μ γνώμη

Εικόνα savvas gridlock

Δες εδώ τα στιγμιότυπα του χθεσινού ματς με τη Μάλμε.

http://www.novasports.gr/LiveWebTV.aspx?a_id=71688&mediaFiletypeid=2&tab...

Το να κρίνουμε τελεσίδικα παίκτες που παίζουν μόλις 1-2 μήνες στον Θρύλο, δεν γίνεται. Ομάρ και Μαζουάκου είναι πολύ καλοί επιθετικά, γρήγοροι και με καλούτσικη σέντρα, αλλά ειδικά ο πρώτος μπάζει αρκετά πίσω. Μποτία και Αμπιντάλ δεν βρίσκονται ως τώρα και έχουμε κενά στο κέντρο της άμυνας, ενώ και ατομικά ως τώρα φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα με τις τοποθετήσεις τους. Ο Μιλιβόγεβιτς ξέρει μπαλίτσα και τρέχει αρκετά χωρίς την μπάλα, αλλά υστερεί σε αθλητικά προσόντα. Ο Κασάμι είναι ταύρος, απλώς χθες έπαιζε στα άκρα και για εκεί τα προσόντα του δεν επαρκούν. Ο Αφελάι δεν είναι σε καμία περίπτωση ο Αφελάι της Μπαρτσελόνα προ τραυματισμού, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι και παλτό. Και μπάλα κρατάει, και σουτ κάνει (θέμα χρόνου να καρφώσει γκολ με σουτ εκτός περιοχής), ενώ και ασίστ μοιράζει. Η ομάδα θέλει χρόνο για να δέσει σε όλες της τις γραμμές. Δεν γυρίζεις ένα διακόπτη και με 7 παίκτες που μάζεψες πριν 2-3 μήνες, ρολάρεις και γαμάς όλη την Ελλάδα και όλη την Ευρώπη, Κυριακή-Τετάρτη. Για να χτίσεις ομάδα, θες χρόνο και υπομονή από πλευράς κόσμου. Τον Κοστάντζο εννοείς λογικά, που είναι Αργεντίνος και έπαιζε στην ελβετική Βασιλεία από όπου τον πήραμε το 2011. Για'μένα χθες φταίει και ο Ρομπέρτο, που δεν πατούσε καλά, αλλά πρώτα και κύρια φταίνε οι δύο μας στόπερ στα γκολ που αρπάξαμε.

Εικόνα antifaathens

Ευχαριστώ δεν μπορώ όμως να δω βίντεο λόγο σύνδεσης γιαυτο δεν έχω δει τα γκολ σε κα,ένα ματς....α μπράβο αυτόν έλεγα τα ίδια ακουω για τι δίδυμο πίσω και χειρότερα για τους αλλους μόνο κασαμι λίγο καλός αλλα πολύ αργος και ο παιχταράς ο μαζουακου...ολο οι αλλοι απλα λίγο γρήγοροι και,ουτε για Ελλάδα δεν,κάνουν

Εικόνα antifaathens

Τα ευχάριστα που έχω ακουσει είναι ότι έχει ανέβει η κερκίδα πολυ σε θέμα φωνής και 2ωραια συνθήματα νέα που έχω τα λόγια αλλα δεν έχω πιάσει το ρυθμό ακομα και δυστυχώς δεν μπορώ να τα ακουσω προσπάθησα να τα ακουσω στ ματς με Ατλέτικο αλλα δεν τα ακουγα καλά...αυτο με χαροποιεί πιο πολυ εμένα προσωπικά παρά να έχω καλή ομάδα και χάλια κςρκιδα

Εικόνα apostolos gaganis

Αυτη η προταση σου στο τελος-τελος, ρε Σαββα, δεν περιμενα ποτε να΄ναι τοσο επικαιρη και αντιπροσωπευτικη. ΄΄Μια εικονα χιλιες λεξεις, που λενε...΄΄.

Εικόνα vagio

Λοιπον παιδια, το θεμα με το Μανιατη εχει κουρασει και αγγιζει τα ορια της γραφικοτητας και της gazzettoσυνης. Ο Μανιατης σε ΑΥΤΟΝ τον ολυμπιακο ειναι α-πα-ραι-τη-τος. Αλλιως απο την πλευρα του ανυπαρκτου αμυντικα ελαμπντελαουι, θα γινεται τρελο παρτι. Σας ενοχλει που παθιαζεται? Και μετα αναρωτιομαστε γιατι φλωρεψαμε? Ωραια, ας βγει ο Μανιατης λοιπον, να ανεβουμε αυτοματα 2 σκαλες ποιοτητας. Να φερουμε πισω και το Σαμαρη, να ειμαστε ωραιες.

Ο Ντινγκα ηταν αριστος πισω και σωστη επιλογη για τον τροπο που προσεγγισε ο Μιτσελ το ματς. Να κοψει το ρυθμο των αλλων, μιας και εκεινοι επρεπε να κυνηγησουν το γκολ. ΟΜΩΣ, υστερει στο τρανζισιον, η μπαλα αργει να περασει μπροστα, δεν απειλεις. Και οταν επρεπε να βγουμε μπροστα, επρεπε να τον αλλαξει.

Μαζουακου. Καλος στο πρωτο, στο δευτερο δεν περασε αντιπαλο ΟΥΤΕ ΜΙΑ φορα. Θυμισε τον χολεμπας. Κουραστηκε?? Δηλαδη 20 χρονων παιδι και αντεχει ενα ημιχρονο? ελος.

Ντουρμαζ. Εκνευριστικος, για πολλες παναγιες. Αν ειναι αυτος υδραυλικος, εγω ειμαι πυρηνικος επιστημονας. Και στο τελος αγκαλιτσες και φιλακια με τους αντιπαλους. Μπροστα στον απογοητευμενο κοσμο. Ανευρο μαλακισμενο, προφανεστατα δεν εχει καταλαβει που ηρθε.

Μιτσελ. Καλος, χρυσος, αλλα νομιζω πως πρεπει να κατεβαζει λιγο πιο ορθολογιστικα σχηματα ειδικα απεναντι σε αντιπαλους χαμηλοτερης και ιδιας δυναμικοτητας.

Τελος, ενα ρητορικο ερωτημα. Γιατι για να κερδιζω πρεπει να πιανω αριστη αποδοση, ο,τι κι αν κανει ο διαιτητης? Δεν μπορω να κερδισω με μετρια αποδοση? Μετρα το γκολ το πρωτο ρε καριολη, εστω δωσε το πεναλτι και σου λεω μετα τι θα λεγαμε και τι θα γραφαμε.
Κατι σαν το μπασκε δηλαδη. Κακος ο διαιτητης, αλλα κι εμεις χαλια. Ετσι δε λενε/λεμε?

Εικόνα RED HELL

Καλημερα στην παρεα.Μπορει να πικραθηκα εχθες αλλα ρε παιδια τις τελευταιες μερες λες και ηξερα οτι θα χασουμε.Ακομα και μετα τη νικη επι της ατλετικο ελεγα σε γνωστους οτι απο το μαλμε δεν περναμε.Εν τω μεταξυ ξυπναω χθες αρρωστος και λεω η καλη μερα απο το πρωι φαινεται...Ολη μερα ημουν κρεβατωμενος.Στα αγωνιστικα τωρα.Αμυντικη λειτουργια για τον πουτσο να πεις ειναι λιγο.Αμ το αλλο να παιζεις χωρις εξτρεμ?Τι μαλακια ειναι αυτη?Επισης παει και αλλαζει εντινγκα που ηταν ο καλυτερος και οργωνε στο κεντρο.Ο Μανιατης τρεχει και εχει ψυχη ΑΛΛΑ ΠΟΣΟ ΑΜΠΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΑΜΩ?2 φορες βγηκε μονος απο τα δεξια(η μια θυμαμαι απο πολυ καλη πασα του Μιλιβογιεβιτς)και εκανα η γελοιες σεντρες η αργησε χαρακτηριστικα...Επιθετικα επισης ανυπαρκτοι εχοντας φλυαρη κατοχη.Δεν καταλαβαινω γιατι ενω μπηκαμε τοσο καλα μετα πεσαμε.Ο Μαζουακου τους ειχε γαμησει και αντι να παιξουμε απο κει καναμε οτι να ναι.Μονοι διασωθεντες ο τεραστιος Μαζουακου ο αφελαυ(ενταξει δεν μπορουμε να πουμε οτι δεν προσπαθησε)και ο μιλιβογιεβιτς.Ο Ρομπερτο βοηθησε αλλα εκανε και λαθη.Ελαμπντελαουι πολλα λαθη αμυντικα(θελουμε σαλινο)κασαμι αχρηστευεται σαν εξτρεμ μητρογλου απογοητευτικος(με εκνευρισε αφανταστα η ραθυμια του)και οσον αφορα τον ντουρμαζ απορω γιατι επιλεχθηκε απο ντοσεβι πριν τραυματιστει που ειχε κανει καλες εμφανισεις.Επισης ο τσορι πολυ ντεφορμε.Λαθη αρκετα και απο Μιτσελ.
Απο την αλλη τιποτα δεν χαθηκε.Οπως ξαναπα για καποιο περιεργο λογο δεν με πειραξε η ηττα.Βγηκαν βεβαια παλι οι δικοι μας καταστροφολογοι αλλα και τα μπετα που δεν ξερουν ποιος απο τα εκατομμυρια γαυρους ειναι ο μπαμπας τους να λενε για θεια δικη κλπ.Ο ρεφερι μας θυμισε παλιες εποχες.Και ομως οι αντικειμενικες(εδω γελαμε)σε ενα παραθυρακι λεγανε για διαιτησια και στο υπολοιπο εξωφυλλο μας τονιζαν την μεγαλη κατα τους ιδιους αποτυχια.Ας μην πω τι ευχες περναμε τωρα στο μυαλο μου για αρδ και αντιολυμπιακους.Παντως ο Αποστολος ειχε πολυ μεγαλο δικιο.Χρειαζεται ματσουκι...
Εν κατακλειδι περναμε ασχημο φεγγαρι.Απο τη μια ο Μιτσελ δεν ειναι μαγος να δεσει ενα συνολο που 7/11 ειναι καινουριοι(λαθος της διοικησης οπως τονιζαμε το καλοκαιρι οι τοσες μεταγραφες για αλλη μια χρονια)απο την αλλη εχουμε πολυ δρομο μπροστα μας και πρεπει να ειμαστε οσο γινεται ηρεμοι.
ΥΓ.Αυτο το εκνευριστικο υφακι των σουηδων σε καθε φαση με εβγαζε εξω απο τα ρουχα μου.Καναμε μαγκα τον ταβερνιαρη στον παγκο.Μας κανανε τοσα σκληρα τακλιν(κορακι ψοφο)και εμεις κο κο κο.Μονο ο Μανιατης δεν εκανε την κοτα.
ΥΓ1.Κανονιστε στο επομενο διαστημα να φτιαξει αυτη η κατασταση.Οπωσδηποτε νικες με παοκ(εχουν παρει πολυ αερα)παο(ο πιο βρωμικος συλλογος παγκοσμιως)και γιουβε(μας χρωσταει κατι η πουτανα η τυχη...).
ΥΓ2.Ρε παιδια υπαρχει αλλη ομαδα στον πλανητη που της ακυρωνεται κανονικο γκολ και καπακι τρωει γκολ απο φαση που ακομα και 10 παιδια απο τη γειτονια μου να μαζευα δεν θα εμπαινε?ΡΕ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΥΤΑ...
ΥΓ3.Τις περισσοτερες φορες αναλογα με τη διαθεση που εχω για ενα ματς ερχεται αναλογο αποτελεσμα.Ουτε μαντης προσπαθω να το παιξω ουτε κατι τετοιο.Απλα με γιουβε πιστευω πως θα παμε καλα...

Εικόνα Αλέξανδρος

Καλημέρα σας. Είμαι νέο μέλος στο σάιτ σας αλλά σας γνωρίζω αρκετό καιρό. Δεν είχα κάνει εγγραφή τόσο καιρό γιατί με τα κείμενα και τα σχόλια σας καλύπτατε και τις δικές μου απόψεις. Μετά όμως την χθεσινή ατυχή μας νύχτα στην Ευρώπη και τον τρόπο που πολλοί συνοπαδοί μας πέσαν να φάνε την ομάδα αποφάσισα να γραφτώ και εγώ στην οικογένεια σας. Το χθεσινό παιχνίδι ήταν σίγουρα μαχαιριά στην καρδιά. Δεν είναι τόσο ότι χάσαμε πάντως όσο ο τρόπος που χάσαμε. Τα λάθη αυτά παρά ήταν τραγικά. Η ομάδα στάθηκε καλά πιστεύω κυρίως στο πρώτο ημίχρονο και έχασε από τα δικά της λάθη και μόνο. Η νίκη επί της Ατλέτικο δεν πετάχτηκε στα σκουπίδια όπως γράφουν οι ΑΡΔ απλά η νίκη της Ατλέτικο επί της Γιουβέντους έκανε ροντέο τον όμιλο τώρα. Έχουμε δρόμο όμως τα 4 παιχνίδια που έρχονται. Το ματς με την Γιουβέντους είναι σε 4 εβδομάδες και είναι στο χέρι μας να προετοιμαστούμε κατάλληλα για αυτό. Πιστεύω ότι κάτι θα αλλάξει στην πορεία. Το μόνο που με ανησυχεί είναι ότι χθες δεχτήκαμε 2 γκολ και μπορεί στην διαφορά γκολ να έχουμε μπελάδες. Μακάρι να μην γίνει αυτό όμως και να βγω ψεύτης. Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και δίπλα στην ομάδα τώρα. Είχαμε καιρό να χάσουμε με αυτόν τον τρόπο στην Ευρώπη και τόσο κακή εμφάνιση στο πρωτάθλημα που είχαμε το Σάββατο στο Περιστέρι. Θρύλε γερά με τσαμπουκά και θα καταφέρεις να προχωρήσεις είτε στο Τσάμπιονς Λιγκ είτε στο Γιουρόπα Λιγκ. Εξάλλου τι λέει ο ερυθρόλευκος λαός; Ολυμπιακός στα εύκολα, θρύλος στα δύσκολα! Να είστε καλά, καλή συνέχεια, συνεχίστε την καλή δουλειά που κάνετε με το φοβερό αρχείο σας και θα ξεμπροστιάζετε τον κάθε αντί-Ολυμπιακό αυτής της χώρας γιατί είναι σκατόψυχοι και δεν φοράνε παντελόνια.

Καλώς σας βρίσκω!

Εικόνα apostolos gaganis

Στερεη γραφη, θετικη αυρα. Καλως ορισες φιλε.

Εικόνα dgkirle

Καλημέρα σε όλους. Έχοντας πάει στο γήπεδο χτες θα προσπαθήσω να προσεγγίσω το ματς λίγο διαφορετικα.
Περίμενα λίγες ώρες για να είμαι πιο ψύχραιμος.

Κατ αρχήν συμφωνώ με το τίτλο και κυρίως με τη σειρά.
Πρώτα εμείς τραγικοί και μετά τραγική και η διατησία. Για τη διαιτησία δεν έχω πολλά να πω τα λάθη ήταν εξόφθαλμα και απαράδεκτα απο ένα μπουκλάκια διαιτητή.
Θα επικεντρωθω λοιπόν στα αγωνιστικά.

Πρώτα απο όλα δε συμφωνώ με τον αφορισμό στο Μποτία. Ρε παιδιά ο άνθρωπος αυτός είναι, τόσο μπορεί τόσο παίζει. Μετά απο το ματς με την Ατλέτικο είχα πει πως περιμένω να τον δω με ομάδες που μας παίζουν αμυντικά. Ε τώρα πια δε περιμένω. Σε καμμία περίπτωση όμως δε συμφωνώ με αυτή τη κριτική διότι πολύ απλά δεν έχουμε άλλους. Άμα τον πάρει απο κάτω μας μένει ο Αυλωνίτης και ο τραυματίας Σιόβας. Ποιός όμως τον έφερε για αντιμανωλά? Ο Μίτσελ τον έφερε και πραγματικά αδυνατώ να βρω έστω και μια ομοιότητα στους δυο παίχτες.

Πάμε στη τακτική προσέγγιση του ματς. Ρε παιδιά μέχρι πότε θα παίζουμε χωρίς εξτρέμ? Κατεβήκαμε με τη Μάλμε με 3 αμυντικά χαφ(Ντίνγκα, Μανιάτης, Μιλιβόγεβιτς) με το Μανιάτη δεξιά. Γιατί ρε μάγκες, το Ρομπερτο Κάρλος έχει η Μάλμε και βάλαμε το Μανιάτη να ανακόψει τις επελάσεις? Και μετά στο δευτερο ημίχρονο παίζαμε με δεξί χαφ το Κασάμι. Πάει και αυτός χάθηκε εκεί. Στη συνέχεια δεξί χαφ ένα καθαρό αριστερό(Ντουρμάζ). Ο οποίος είναι απο τα δεξιά σα το κάβουρα. Δεν έχει δεξί πόδι το παλικάράκι πως να το κάνουμε. Και βέβαια το αποτέλεσμα ήταν να κουραστεί ο Μαζουακού που είχε όλη τη πλευρά απο αριστερά διότι ο Αφελάι συνέκλινε συνέχεια και στο δεύτερο ημίχρονο να μην ανεβαίνει συχνά.

Δυστυχώς όλα αυτά σε συνδυασμό με τη κακή κατάσταση του πιστολέρο μας έκανε να μη σκοράρουμε. Επίσης λένε όλοι για τη κατοχή. Το μεγαλύτερο ποσοστό αυτής προήλθε απο παράλληλο ποδόσφαιρο και όχι απο κάθετο. Με παράλληλο ποδόσφαιρο δε κέρδισε κανείς.
Παρόλα αυτά τις είχαμε τις ευκαρίες μας αλλά δεν κάναμε γκολ και μοιραία χάσαμε.

Εν κατακλείδι όχι αφορισμούς που μπορεί να οδηγήσουν σε χειρότερα αποτελέσματα, τροφή για σκέψη για όλους μας το χθεσινό και βλέπουμε.

Εικόνα apostolos gaganis

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΄΄ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ΄΄ ΚΙ ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ...

Κοιτουσα, βεβαια, σημερα τα πρωτοσελιδα των αθλητικων εφημεριδων. Επισημαινω λοιπον τους τιτλους των 3 ΄΄αντικειμενικων΄΄. Ετσι για να ξεφυγουμε λιγο απ΄τη - δικαιολογημενη - εσωστρεφεια... ΠΙΣΩΓΥΡΙΣΜΑ η μια, ΚΑΤΑΔΙΚΗ η αλλη, ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ η κοντη... Φωτογραφιες, ο Μιτσελ στις μαυρες του ( οι δυο ) κι ο Αμπινταλ να το παιζει ΄΄Εκαβη΄΄, η τριτη. Κανω λοιπον την υποθεση ( ασε που αυτοι θα παθουνε...κατακλισεις απ΄τον καναπε του Τσ.Λ., αλλα λεω ΑΝ ) οτι στη θεση μας ηταν ο Βαζελος. Τί θα διαβαζα, μιλωντας ΠΑΝΤΑ για τις ΄΄αντικειμενικες΄΄; Μααα, κατα τα 2/3 ο,τι γραφουνε σημερα οι δικες μας, συν αλλον ενα ΄΄αθωωτικο΄΄ τιτλο. Δηλαδη: ΑΔΙΚΗ ΗΤΤΑ - ΤΟΝ ΕΚΑΨΕ Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ η μια, ΔΕΝ ΧΑΘΗΚΕ ΤΙΠΟΤΑ η αλλη και ΑΛΗΤΗ ΡΩΣΕ η τριτη...Αντε για...αναπληρωματικο, ενα ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ή ΑΘΙΚΤΕΣ ΟΙ ΕΛΠΙΔΕΣ... Οσο για φωτογραφιες, σε ολες θα΄παιζαν φατσα-καρτα η ανατροπη του Μανιατη, συγνωμη του...Ατζαγκουν ηθελα να πω, ο Χαρεϊντε με τη δηλωση του για το πεναλτυ που δεν δοθηκε και το κανονικο γκολ του Μητρογλου/Πετριτς που δεν καταλογιστηκε...

Ματσουκι που σας χρειαζεται ρε ΑΡΔοΜεΜΕδες...

Εικόνα Chief Bromden

Ραδιόφωνο ΝΕΡΙΤ πριν λίγο. Ο Δρυμώνας μαζί με δύο «αγωνίστριες» της πρώην «αγνής» ΕΡΤ που φυλάξανε τα πλακάτ στο πατάρι και επέστρεψαν στο στούντιο να δουλέψουν πλέον για την «ανήθικη» ΝΕΡΙΤ. Αθάνατος ελληνικός συνδικαλισμός ,εμείς να βολευτούμε και άσε τους άλλος να κόψουν τον λαιμό τους...
Ξεκινάει την αθλητική ενημέρωση ο Δρυμώνας με γελάκια και από δίπλα οι «αγωνίστριες» μες στην ειρωνεία για τον Ολυμπιακό. Η μία «αγωνίστρια» μάλιστα ενόψει του επερχόμενου αγώνα με την Γιουβέντους θυμήθηκε τον αγώνα με την ίδια ομάδα και τα 7 γκολ πριν δέκα χρόνια (η οποία δεν θυμάται με ποιόν έπαιξε η ομάδας της το Σαββατοκύριακο), της έχει μείνει χαραγμένος ο αγώνας είπε όπως και ο σεισμός της Αθήνας το 1999!!! Η ίδια αναρωτήθηκε αν είχε φάει ο Ολυμπιακός και 7 από την Λεβερκούζεν (την διόρθωσε ο ειδήμονας δίπλα).
Αυτή είναι η νέα ΝΕΡΙΤ μάγκες. Και εμείς τα βάζουμε με το ΣΚΑΙ και τον Σαγόνια...
Εμείς τους πληρώνουμε, να τους χαιρόμαστε...

Όσο για το χθεσινό και ο Σάββας και πολλά από τα παιδιά παρακάτω με κάλυψαν. Δουλεύουμε τώρα τις αδυναμίες μας και συνεχίζουμε, με υποστήριξη, δεν έχουμε να κάνουμε κάτι καλύτερο την δεδομένη στιγμή...

Εικόνα apostolos gaganis

Εγω αν ημουνα Μαρινακης, θα τις ΄΄ξεσκιζα΄΄ αυτες τις δυο...Ειδικα τη μια. Δεν θα ξερανε πού να κρυφτουνε τουτες οι... αγωνιστριες του ΚΩΛΟΥ! Λες και ξεχασαμε πώς το παιζανε τοτε... Τις πληρωνουμε κιολας τις...κυριες.

Εικόνα Aprosarmostos17

Αυτό που με στενοχώρησε περισσότερο απ' όλα στη χτεσινή βραδιά ήταν η έλλειψη πάθους και ομαδικότητας. Θα περίμενα π.χ. όλη η ομάδα να τα χώσει στο τσεκούρι της Μάλμε μετά τα 2 δολοφονικά τάκλιν πάνω στον Μιλοβάνοβιτς. Έτσι χτίζονται οι ομάδες από ατσάλι. Παρατηρώ στα εκτός έδρας παιχνίδια ότι τρώμε "ξύλό" και δεν αντιδρούμε σαν ομάδα. Εκεί πρέπει να δείξεις τσαμπουκά και να τους πάρεις παραμάζωμα. Αυτό είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του Ολυμπιακού διαχρονικά και θα είναι κρίμα να το χάσουμε φτιάχνοντας μια σόφτ ομάδα όπου ο καθένας κοιτάει μόνο την πάρτη του.

Εικόνα jimakos

Δεν γίνεται ότι κακό συμβαίνει να το χρεώνουμε στον Μανιάτη. Πρέπει κάθε χρονιά να έχουμε έναν που να βγάζουμε τα νεύρα μας? φταίει ο Μανιάτης που ο Ομάρ είναι αλλού γι' αλλού ή που ο Αμπιντάλ κάνει κεφαλιά απόκρουση και την στέλνει πλάγια στον ποδοσφαιριστή της Μάλμε?Ποδοσφαιρικά μιλώντας η εικόνα του Θρύλου δεν είναι καλή. Αυτή τη χρονική στιγμή φαίνεται ότι ο Μήτρογλου δεν μπορεί. Έχει συνέχεια λάθος θέσεις, είναι άτολμος με την μπάλλα και στις διεκδικήσεις και κρύβεται πίσω από τα στόπερ. Ο Τσόρι είναι ντεφορμέ και οι ακραίοι σου δεν σου δίνουν ούτε καλά γεμίσματα στην περιοχή ούτε την τρίπλα στο ένας με έναν. Οι αλλαγές του Μίτσεξ είναι όλες ποδοσφαιρικά λογικές. Αν ο Διαμαντάκος δεν μπορεί σ' αυτό το επίπεδο δεν σημαίνει ότι δεν βγήκε η αλλαγή στον Μίτσελ αλλά ότι για κάποιο λόγο δεν έχεις δεύτερο επιθετικό.

Εικόνα Η ΡΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΘΡΥΛΕ ΟΛΕ ΟΛΕ

Συμφωνω με τους περισσοτερους. Ματς βγαλμενο απο τα παλια. Τραγικα λαθη (παρεμπιπτοντως θεωρω οτι δεν φταινε μονο οι Μποτια-Αμπινταλ καθως ειναι ξεκαθαρο οτι δεν υπαρχει η παραμικρη συνεννοηση με Ρομπερτο)και σφαγεας διαιτητης. Παντως παιδια θεωρω εντελως λαθος το να λεμε "ημασταν τραγικοι δεν φταιει η διαιτησια" και πολλα παρομοια. Αλλο πραγμα η εμφανιση μιας ομαδας και αλλο τα διαιτητικα σφυριγματα. Το ενα δεν πρεπει να ειναι εξαρτωμενο απο το αλλο. Αυτο πρεπει να τελειωσει καποτε. Στηριξη και παλι στηριξη. Οπως δεν περασαμε επειδη νικησαμε την Ατλετικο, ετσι δεν αποκλειστηκαμε επειδη χασαμε στο Μαλμε.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Παιχνίδι βγαλμένο από μια δεκαετία πριν.
1) Τραγελαφικά λάθη της άμυνας, από έναν κλώνο του Ανατολάκη. Μετά την Ατλέτικο τον εκθείασα, αλλά παράβλεψα τον πιο σημαντικό παράγοντα της αξιολόγησης. Την σταθερότητα στο χρόνο. Απίστευτα πράγματα από τον Μποτία.

2) Χαμένες ευκαιρίες. Όπως παλιά, καλή μπαλίτσα, αλλά αδυναμία στην τελική προσπάθεια. Μοιραίοι παίχτες.

3) Διαιτησία. ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ προκλητική διαιτησία από την καραφλή πούτσα από τη Ρωσία. Το πέναλτι αυτό δε γίνεται να μην το δώσεις. Δε γίνεται ρε πούστη μου. Απίστευτη απόφαση. Αμ τα δολοφονικά τάκλιν που δεν τα τιμώρησε με ούτε μία κίτρινη κάρτα; Και από τον ίδιο παίχτη ρε καραφλοδαίμονα. Αν είναι δυνατόν!

4) Ατυχία. Είναι αυτή η γαμημένη αίσθηση που έχεις όταν βλέπεις τον αντίπαλο να του βγαίνουν μέχρι και οι στραβοκλωτσιές. Όλα υπέρ της Μάλμε.

Υ.Γ. Καλύτερα να χάναμε από την Ατλέτικο και να κερδίζαμε στο Μάλμε. Χίλιες φορές καλύτερα. Και το 2-0 είναι δύσκολα αναστρέψιμο. Είναι το τελευταίο κομμάτι του παζλ που θα μας γυρίσει πολλά χρόνια πίσω...

Υ.Γ.2. Πλέον, το ματς με τη Γιουβέντους είναι δίχως αύριο για το τσου λου.

Υ.Γ.3. Συνεχίζουμε.

Εικόνα apostolos gaganis

Ξερω οτι εισαι φουρκισμενος. Ολοι ειμαστε. Και σωστα τα λες, επισημαινοντας αμυντικα λαθη, διαιτησια και αδυναμια στην τελικη προσπαθεια. Συνεχιζουμε. Μια αδελφικη παρατηρηση μονο στο ΄΄χιλιες φορες καλυτερα να χαναμε απ΄την Αθλετικο και να κερδιζαμε την Μαλμε΄΄. Βεβαια, αφου κερδισαμε - ενω δεν το πολυβλεπαμε ως πιθανο - την ομαδαρα, ΛΟΓΙΚΟ ειναι οι προσδοκιες μας ν΄ανεβουν αποτομα ψηλα και πολλοι απο ΄μας να θεωρουν προκαταβολικα οτι εχουμε τους Σουηδους ΄΄στο χερι΄΄. Και μαλιστα εκει πανω...ΛΑΘΟΣ. Ειμαστε λοιπον ολοι απογοητευμενοι, για να μη σου πω οτι αν ειχαμε κοψει μεχρι τωρα δυο ισοπαλιες κι ειχαμε 2 βαθμους, οι πιο πολλοι θατανε ευχαριστημενοι και θα λεγανε: ΄΄Ενταξει. Προχωραμε. Δεν ηταν και κακα αποτελεσματα. Μεσα σ΄ολα ειμαστε. Δυνατα ρε Θρυλεεε...΄΄. Ποιος ειπε ομως οτι το ποδοσφαιρο ειναι...ΛΟΓΙΚΟ αθλημα; Ειτε ετσι επομενως οπως ηρθαν ειτε οπως θα τα΄θελες τα πραματα, η σουμα παλι 3 βαθμοι θα ηταν. Απλα, αυτη η απολυτα κατανοητη και φορτισμενη συναισθηματικα ευχη στο πρωτο υστερογραφο σου, μου θυμισε ενα ανεκδοτο:

- Τί εγινε ρε, γιατι εισαι ετσι;

- Ασε ρε, πεθανε ο Κωστας χτες...

- Σωωωπα ρε... Απο τί;

- Απο γριππη...

- Ααα...ευτυχως, δεν ητανε κατι σοβαρο...

Εικόνα Νίκος Γόδας

Απόστολε, το πρώτο υστερόγραφο το έγραψα με τελείως μαθηματική λογική. Θεωρώντας, δηλαδή, ότι η Ατλέτικο θα βγει σίγουρα πρώτη και δεν την κηνυγάμε, η πρώτη άμεση ανταγωνιστρία ομάδα είναι η Γιουβέντους και μετά η Μάλμε. Υπ' αυτή τη λογική, καλύτερα να κερδίζαμε την άμεση ανταγωνίστριά μας, τη Μάλμε, παρά την Ατλέτικο. Διότι στο τέλος είναι πιο πιθανό να ισοβαθμήσουμε με την Μάλμε, παρά με την Ατλέτικο. Γι' αυτό το λόγο το ανέφερα. Κατάλαβα τί σκέφτηκες. Ότι και καλά δεν επιτρέπεται να χάνουμε από τέτοιες ομάδες πλέον. Δεν ισχύει αυτό για μένα, αφού είπα και στον "Σάββας γαύρος" ότι θεωρώ καλή ομάδα τη Μάλμε.

Εικόνα savvas gridlock

Για το πρώτο σου υστερόγραφο, να πω ότι είναι πολύ καλύτερο αυτό που έγινε τώρα, που κερδίσαμε δηλαδή την Ατλέτικο εδώ μέσα και χάσαμε από τη Μάλμε, παρά το να κερδάγαμε τη Μάλμε σήμερα ενώ είχαμε χάσει από την Ατλέτικο. Με τη Μάλμε έχουμε τους ίδιους βαθμούς και αν χρειαστεί να την βάλουμε από κάτω (επειδή θα έχει χαθεί η δεύτερη θέση και θα κυνηγάμε μόνο το Γιουρόπα), θα την περιμένουμε στο Καραϊσκάκη τελευταία αγωνιστική. Για'μένα όμως καμία δεύτερη θέση δεν έχει χαθεί. Γι'αυτό το λόγο, αν σε κέρδαγε η Ατλέτικο εδώ μέσα και στο καπάκι κέρδαγε και τη Γιουβέντους στη Μαδρίτη, όπως περιμέναμε όλοι να γίνει σήμερα, θα πήγαινε την τελευταία αγωνιστική στο Τορίνο για διακοπές, όπως πήγε η Παρί πέρυσι στην έδρα της Μπενφίκα. Είναι καλύτερο να έχεις ζεστή (τουλάχιστον για την πρώτη θέση στον όμιλο, μην πω και για την ίδια την πρόκριση...) την Ατλέτικο μέσα στο Τορίνο την τελευταία αγωνιστική. Σε κάθε περίπτωση, αν θέλουμε την πρόκριση στους ''16'', πρέπει στα δύο ματς με τη Γιουβέντους να μάσουμε στη χειρότερη περίπτωση τους ίδιους βαθμούς με τους Ιταλούς. Δύο ισοπαλίες θα'ναι; Μία νίκη-μία ήττα θα'ναι (αλλά δίχως να έχουν καλύτερη διαφορά γκολ στα μεταξύ μας ματς αυτοί); Πρέπει να είμαστε τουλάχιστον στα ίδια με τους Ιταλούς, όταν ξεμπερδέψουμε μαζί τους, αν θέλουμε να προχωρήσουμε στη διοργάνωση. Για'μένα αυτό και μόνον αυτό πρέπει να κυνηγήσουμε και πρέπει να αφήσουμε όλοι κατά μέρος τα ''καλύτερα να κυνηγήσουμε το Γιουρόπα, εκεί είναι πιο εύκολα τα πράγματα''. Οι μεγάλοι παίζουν στη μεγάλη διοργάνωση. Στο Γιουρόπα η Τότεναμ χάνει από τον ΠΑΟΚ στο Λονδίνο. Αν το ίδιο ματς γινόταν για το Τσου Λου, η Τότεναμ θα διέλυε τον ΠΑΟΚ. Το ίδιο η Ατλέτικο Μαδρίτης τον Άρη, από τον οποίον κατάφερε και έφαγε 3 γκολ στο ''Βιθέντε Καλντερόν''. Ελάχιστες ομάδες από τα σοβαρά, προηγμένα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα της Ευρώπης, δίνουν βάση στο Γιουρόπα και αν το κάνουν, το κάνουν επειδή έχουν αποτύχει στο πρωτάθλημά τους και το βλέπουν ως αποκούμπι για να σώσουν την χρονιά. Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να υποτιμούμε το Γιουρόπα αν καταλήξουμε εκεί. Εμείς δεν πρέπει να υποτιμούμε καμία διοργάνωση, αφού δεν έχουμε κατακτήσει κάποιον ευρωπαϊκό τίτλο. Είναι άλλο πράγμα όμως να πεις ''τα δίνω όλα για να προχωρήσω στο Τσου Λου και αν δεν μου κάτσει και πάω στο Γιουρόπα, κοιτάζω να φτάσω όσο πιο μακριά γίνεται και εκεί πέρα'' και άλλο ''ας αφήσουμε τη διάκριση στο Τσου Λου και ας κοιτάξουμε να βγούμε τρίτοι, ώστε να προχωρήσουμε στο Γιουρόπα, αφού μόνον εκεί μπορούμε να διακριθούμε''. Αν θέλουμε να μεγαλώνουμε κάθε χρόνο ως Σύλλογος σε ευρωπαϊκό επίπεδο, πρέπει να προχωράμε στο υψηλό επίπεδο και μόνο αν δεν τα καταφέρουμε εκεί, να τα δίνουμε όλα στο δεύτερο τη τάξει θεσμό.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Υπ' αυτή την έννοια, ναι, αυτό είναι ένα θέμα. Διότι, και αεράτη να πάει η Ατλέτικο μέχρι την προτελευταία αγωνιστική (πράγμα πολύ πιθανό...), θα έχει συγκεντρώσει 12 βαθμούς. Άρα, θα κινδυνεύει από τη Γιουβέντους (λογικά) και μπορεί και από μας. Άρα, θα πάει να χτυπήσει το παιχνίδι. Όσο για μας, το 2-0 είναι βαρύ σκορ για ανατροπή. Δε θέλω να σκέφτομαι το ενδεχόμενο να κυνηγάμε ανατροπή του σκορ τελευταία αγωνιστική.

Σ' αυτό συμφωνούμε απόλυτα. Και ιδεολογικά να το πάρουμε δηλαδή, στοχεύω σε πρόκριση και όχι σε μεταβίβαση. Και στ' άλλα θα συμφωνήσω απόλυτα.

Εικόνα Σάββας Γαύρος

Η Μάλμε είναι χαμηλού επιπέδου ομάδα και δεν θα πάρει βαθμό με Ατλέτικο και Γιούβε. Νίκη μας στο Καραισκάκη θα αρκεί. Σήμερα κατά 90% χάσαμε την πρόκριση. Και 9 πόντοι,δεν μας φτάνουν. Το να πάρουμε με αυτά τα στόπερ αποτέλεσμα έξω θα πρόκειται για θαύμα.