ΣΤΟΧΟΣ ''ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ'' Ο ΒΑΓΓΕΛΑΡΟΣ



Διαβάζουμε και βλέπουμε τα παρακάτω.
 
Σοβαρό τρομοκρατικό χτύπημα σε οικονομικό ή πολιτικό στόχο, χωρίς να αποκλείεται από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και η ΝΔ, ετοίμαζαν σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και τις εκτιμήσεις της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας τα μέλη της ομάδας Μαζιώτη που είναι πίσω από την "γιάφκα" η οποία εντοπίστηκε στον Βύρωνα Αττικής, και συνελήφθη ένα άτομο.
Ανακοινώσεις για την υπόθεση έκαναν νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ αντιστράτηγος Δημήτρης Τσακνάκης οι οποίοι μάλιστα έδωσαν ονόματα που περιλαμβάνονταν σε σημειώσεις τις οποίες είχε στην κατοχή του ο συλληφθείς. Συγκεκριμένα, οι ιδιόχειρες σημειώσεις περιελάμβαναν στοιχεία για τον εφοπλιστή και πρόεδρο της ‘ΠΑΕ Ολυμπιακός’ Ευάγγελο Μαρινάκη, τον επιχειρηματία και πρόεδρο του ΣΕΒ Θεόδωρο Φέσσα και τη σύζυγό του Μαρία Τσελέντη, τηλέφωνα της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, πρόεδρος της οποίας είναι ο εφοπλιστής Θεόδωρος Βενιάμης, ενώ, όπως ανέφερε ο κ. Κικίλιας, υπήρχαν ακόμα αναφορές για τη ΝΔ, και για τις εταιρείας Κάπιταλ, Ζήμενς, και Ίνφο Κουέστ.
Επίσης, ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι υπήρχαν και συγκεκριμένες ημερομηνίες μεταξύ των οποίων 3 Οκτωβρίου που θα γινόταν "πρόβα τζενεράλε" ενώ το χτύπημα επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 4 Οκτωβρίου. "Όπως γνωρίζετε αυτή την ημερομηνία είναι η επέτειος της ίδρυσης της ΝΔ. και είναι προγραμματισμένη και συγκεκριμένη επετειακή εκδήλωση" υπογράμμισε ο υπουργός και συνέχισε: " όπως αντιλαμβάνεστε σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία κάποιοι προγραμμάτιζαν συγκεκριμένα χτυπήματα με απώτερο στόχο την υπονόμευση των θεσμών και την οικονομική και κοινωνική μας συνοχή".
Ο κ. Κικίλιας, συνέδεσε εμμέσως την υπόθεση και με την αίτηση για κατ' οίκον εγκλεισμό του Σάββα Ξηρού, που εξετάζεται στις 14 Οκτωβρίου, επειδή οι σημειώσεις είχαν πολλές αναφορές κυρίως στον Πειραιά.
Σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεσης, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ ανέφερε τα εξής: Το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της έρευνας της αντιτρομοκρατικής για τον εντοπισμό και τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα, και άλλων ασύλληπτων μελών της ομάδας Μαζιώτη εντοπίστηκε ένα γκαράζ αυτοκινήτων στον Βύρωνα το οποίο είχε νοικιάσει ο Νίκος Μαζιώτης τον Ιούνιο του 2013. Στο μισθωτήριο συμβόλαιο βρέθηκε δακτυλικό αποτύπωμα του Νίκου Μαζιώτη ενώ αναγνωρίστηκε και από τον ιδιοκτήτη του γκαράζ. Το γκαράζ νοικιάστηκε με πλαστή ταυτότητα που έφερε στοιχεία υπαρκτού προσώπου από την επαρχία, το οποίο όμως δεν έχει χάσει την ταυτότητά του, γι' αυτό εκτιμάται ότι η πλαστή ταυτότητα καταρτίστηκε με υφαρπαγή των στοιχείων.
Μέσα στο γκαράζ βρέθηκαν μία σχάρα αυτοκινήτου με τα μεταλλικά στηρίγματά της, που ανήκε στο κλεμμένο Νισάν Σάνι το οποίο χρησιμοποιήθηκε για την ισχυρή έκρηξη στην Τράπεζα Ελλάδος στην οδό Αμερικής στην Αθήνα. Βρέθηκαν και τα κλειδιά του συγκεκριμένου αυτοκινήτου. Στο γκαράζ, που παρακολουθούνταν όλες αυτές τις ημέρες, μετέβη χθες το βράδυ ένα άτομο 30-32 ετών το οποίο και συνελήφθη αφού προέβαλε σθεναρή αντίσταση. Όπως είπε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, ο συλληφθείς αρνείται να πει οτιδήποτε γι' αυτό δεν έχουν βρεθεί τα στοιχεία του, αφού και δακτυλοσκοπικά προκύπτει ότι δεν έχει απασχολήσει ποτέ τις αρχές. Οπότε αναμένεται η άδεια του εισαγγελέα για να προχωρήσουν στην αναγνώριση του, μέσω βιομετρικών δεδομένων. Στο σακίδιο του συλληφθέντα, εκτός από τα σημειώματα υπήρχαν ρούχα, καπέλα και άλλα αντικείμενα, ενώ αναφέρονταν σε κάποια από τα σημειώματα οι ημερομηνίες 1, 2, 3 και 4 Οκτωβρίου με ασαφή αναφορά στις 3 Οκτωβρίου για "πρόβα τζενεράλε" και στις 4 Οκτωβρίου για το χτύπημα με τις κωδικές επισημάνσεις "τάπερ", "ποδήλατο", "λουκάνικο". Ακόμα υπήρχε απόκομμα της Εφημερίδας των Συντακτών με ρεπορτάζ με τίτλο "ενώ τα κορόιδα πληρώνουν οι εφοπλιστές σαλπάρουν" και υποσημείωση "24 καράβια στον Πειραιά, κανένα με ελληνική σημαία". Εκείνο πάντως που προβληματίζει την πολιτική και φυσική ηγεσία της Αστυνομίας είναι ένα σχεδιάγραμμα που αναφέρεται σε διαδρομή από τη λεωφόρο Αμφιθέας μέχρι το νοικιασμένο γκαράζ στο Βύρωνα που έχει χρονομετρηθεί 16 λεπτά. Κοντά στο σημείο στην Αμφιθέα είναι τα κεντρικά γραφεία της ΝΔ γεγονός που δημιουργεί υποψίες ότι πιθανόν να ήταν στόχος του χτυπήματος.
Όπως ανέφερε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, από την έρευνα της αντιτρομοκρατικής προκύπτει ότι εκτός των άλλων, ο συλληφθείς και οι άγνωστοι συνεργοί του αναζητούσαν να αγοράσουν φιάλες ασετιλίνης και οξυγόνου υπογραμμίζοντας ότι η ένωση αυτών των δύο στοιχείων δημιουργεί ένα εξαιρετικά ισχυρό εκρηκτικό μείγμα που θα μπορούσε να προκαλέσει μακελειό. Τόσο αυτός όμως όσο και ο υπουργός αρνήθηκαν να δώσουν άλλα στοιχεία, λέγοντας ότι οι έρευνες είναι σε εξέλιξη.
Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι οι έρευνες διεξάγονταν υπό πλήρη μυστικότητα και για την πορεία τους είχε τακτική ενημέρωση ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης υπογράμμισε "η καταπολέμηση του φαινομένου της τρομοκρατίας είναι ένας διαρκής και επίπονος αγώνας που έχει άμεση συνάρτηση με το αίσθημα ελευθερίας και ασφάλειας των πολιτών, την ποιότητα της δημοκρατίας, την ομαλότητα στο οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο και τη διεθνή εικόνα της χώρας"
Καταλήγοντας, ο κ. Κικίλιας τόνισε: "Η προσπάθεια για την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση προϋποθέτει σε σημαντικό βαθμό την εμπέδωση κλίματος ασφάλειας τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο. Η διασφάλιση του αποτελεί εθνικό χρέος και πρωταρχική κυβερνητική προτεραιότητα και στο πλαίσιο αυτό, θα εντείνουμε ακόμα περισσότερο τις προσπάθειές μας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα".
Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές ο μόνος που ενημερωνόταν προσωπικά από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια για την επιτυχία της αντιτρομοκρατικής, ήταν ο πρωθυπουργός.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι είναι χαρακτηριστικό ότι το πρωί ο κ. Κικίλιας πήγε στο σπίτι του κ. Σαμαρά στις 07.30 προκειμένου να τον ενημερώσει πριν ο πρωθυπουργός αναχωρήσει για τον Έβρο.
 

 
Υπάρχουν περιπτώσεις που δεν μπορώ, με το μυαλό που διαθέτω εγώ τουλάχιστον, να βγάλω άκρη. Αποφασίζουν κάποιοι τρομοκράτες να χτυπήσουν ''τους εφοπλιστές'', για τους δικούς τους ιδεολογικούς λόγους. Αυτό δεν είναι αποδεκτό σε καμία περίπτωση, αλλά είναι κατανοητό, για την οικονομία της κουβέντας. Από πού κι ως πού είναι στόχος ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ; Yπάρχουν άλλοι 10 τουλάχιστον Έλληνες εφοπλιστές που αποτελούν μεγαλύτερα μεγέθη στο χώρο της ναυτιλίας από το ΒΑΓΓΕΛΑΡΟ. Δηλαδή σκέφτεσαι να επιτεθείς σε έναν Έλληνα εφοπλιστή για να στείλεις το δικό σου μήνυμα στην κοινωνία και αντί να στοχοποιήσεις κάποιο top όνομα, π.χ. τον κύριο Αγγελικούση ή την κυρία Φράγκου, επιλέγεις το ΜΑΡΙΝΑΚΗ; Σε καμία περίπτωση δεν εννοώ ''χτύπα αυτά τα λαμόγια που είναι μεγαλύτερα ψάρια και άσε τον πρόεδρο'', απλώς προσπαθώ να μπω στο μυαλό των συγκεκριμένων ''τρομοκρατών''. Από την άλλη, αν υποθέσουμε πως το χτύπημα θα γινόταν στς 4 Οκτωβρίου, που είναι η επίσημη ημερομηνία ίδρυσης της ΝΔ, ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ τι σχέση έχει; Δηλαδή το παραμύθι άλλαξε τώρα; Aπό εκεί που διαβάζαμε σε προκηρύξεις (υποτιθέμενων) τρομοκρατών ''ο Μαρινάκης χρηματοδοτεί την Χρυσή Αυγή'', τώρα περάσαμε στο ''ο Μαρινάκης στηρίζει τη ΝΔ''; Τα ίδια ακριβώς διαβάζουμε γενικότερα στο site της Χρυσής Αυγής, που κατά καιρούς μας γράφει ότι ''η εφημερίδα Παραπολιτικά που σχετίζεται με το Μαρινάκη είναι το γραφείο Τύπου του Μαξίμου''. Τι περίεργη ταύτιση επιχειρημάτων είναι αυτή; Άσε το άλλο. Ως τώρα ακούγαμε πως ''ο Σαμαράς στράβωσε με αυτά που γίνανε στο Δήμο Πειραιά, αφού ο εκλεκτός του ο Μιχαλολιάκος έχασε τις εκλογές από Μώραλη-Μαρινάκη και κοιτάζει να εκδικηθεί το Μαρινάκη''. Τι έγινε, πάπαλα κι αυτό; Κι αφού ψάχνανε οι ''τρομοκράτες'' να χτυπήσουν κάποιον εφοπλιστή που έχει σχέσεις με τη ΝΔ, γιατί δεν στοχοποίησαν το μεγαλοεφοπλιστή Μελισσανίδη, που είναι φίλος του Σαμαρά; Ξαναλέμε, δεν εννοούμε ''χτυπήστε το λαμόγιο τον τίγρη ρε'', απλώς προσπαθούμε να καταλάβουμε το τι γίνεται. Θυμίζουμε μόνο ένα απόσπασμα από την ανακοίνωση του Μαρτίου 2014 της ΠΑΕ Ολυμπιακός.
 
Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. σφύριξε αδιάφορα όταν χρειάστηκε η παρέμβαση του τόσο σε ζητήματα ασφαλείας που αφορούσαν στον Πρόεδρο της ομάδας μας και όταν στελέχη του συλλόγου δέχτηκαν δολοφονική επίθεση με σφαίρες στις 28 Δεκεμβρίου του 2013. Η συγκεκριμένη έρευνα μάλιστα της απόπειρα δολοφονίας, έχει βαλτώσει, ενώ οι καταθέσεις στις οποίες έχουν κατονομαστεί ως ηθικοί αυτουργοί συγκεκριμένοι άνθρωποι έχουν διανεμηθεί κατά περίεργο τρόπο σε ανθρώπους που δεν εκπροσωπούν την ΕΛ.ΑΣ. ή τη Δικαιοσύνη.
 
Προφανώς κάτι είχαν δει οι άνθρωποι της προσωπικής ασφάλειας του ΒΑΓΓΕΛΑΡΟΥ και είχαν ειδοποιήσει την Αστυνομία, άρα ο κίνδυνος υπάρχει εδώ και αρκετούς μήνες. Αν κάψουμε και το σενάριο της σχέσης ΜΑΡΙΝΑΚΗ-ΝΔ, μπορούμε να δούμε ένα δημοσίευμα του Μηνά τον Ιούνιο που μας πέρασε.
 
Πρωτοπορεί στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία η εταιρεία Capital Ship Management Corporation συμφερόντων του Ευάγγελου Μαρινάκη. Πιο συγκεκριμένα, η Capital, σε συνεργασία να τον βρετανικό νηογνώμονα  Lloyd’s Register  και τα κορεατικά ναυπηγεία Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering ( DSME), έχει  σε εξέλιξη ένα πρωτότυπο πρόγραμμα για την χρήση φυσικού αερίου  ως καυσίμου  από  τα μεγάλα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων μεταφορικής ικανότητας 14.000  κουτιών (Ultra Large Container Ships).
Η μελέτη αυτή  ανοίγει νέους δρόμους στη ναυτιλιακή βιομηχανία και θα αποτελέσει  τον ακρογωνιαίο λίθο της  στρατηγικής ευρείας βιωσιμότητας που υποστηρίζεται από τον Lloyd’s Register. Η Capital Ship Management Corporation δίνει προτεραιότητα στην επιχειρηματική στρατηγική  η οποία εμπνέεται από  τις βασικές αρχές και τους στόχους  του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού ( ΙΜΟ ) για τα Βιώσιμα Συστήματα Θαλασσίων Μεταφορών. Η Capital  έχει ενσωματώσει   στον τρόπο λειτουργίας της και  διαχείρισης  του στόλου της , όλα όσα  ορίζει ο ΙΜΟ.
Στην  ναυτιλιακή εταιρεία του Ευάγγελου Μαρινάκη  έχει συσταθεί μια ομάδα εργασίας για την υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων, σχεδίων  και διαδικασιών ώστε  να αναπτύξουν συστήματα για την επίτευξη βιωσιμότητας.  Προτεραιότητα έχει δοθεί στην προώθηση μιας νοοτροπίας ασφάλειας και σωστής περιβαλλοντικής διαχείρισης , καθώς και της εκπαίδευσης,  κατάρτισης και  στήριξης των ναυτικών.  
Επιπλέον , η στρατηγική της εταιρείας   στοχεύει  στη μείωση της   ενέργειας που απαιτείται για να λειτουργήσει ένα πλοίο και παράλληλα διερευνά  και αξιολογεί   τις δυνατότητες χρησιμοποίησης  των εναλλακτικών καυσίμων  για τα πλοία όπως είναι το  φυσικό αέριο.
« Πρέπει να κατανοήσουμε  και να αποκομίσουμε το μέγιστο όφελος από τις νέες τεχνολογίες και τις καινοτομίες που μπορούν να καθοδηγήσουν το  σύνολο  των  εταιρικών μας επιδόσεων, κάνοντας τα πλοία μας  πιο αποτελεσματικά και ελκυστικά στην αγορά , προσφέροντας στους ναυτικούς μας ασφαλή και ανταποδοτική σταδιοδρομία, ενώ  την ίδια ώρα όλοι εργαζόμαστε  για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τα πλοίων που διαχειριζόμαστε»  τόνισε  Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Capital Partners LP, Ευάγγελος Μαρινάκης.
 
Aπό τότε που κυκλοφόρησε αυτή η είδηση, βγήκε στην επιφάνεια το ψευτο-βούλευμα Κορέα με τα ''στοιχεία''-ανέκδοτο (2 χρόνια κρατάει η έρευνα του εισαγγελέα Κορέα για τη διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο και διέρρευσε το συγκεκριμένο βούλευμα στον Τύπο ''ξαφνικά'' καλοκαιριάτικα...) και σήμερα έχουμε και την στοχοποίηση του ΜΑΡΙΝΑΚΗ από κάποιους ''τρομοκράτες''. Να είναι καθαρά ενεργειακοί οι λόγοι για ό,τι γίνεται, σενάριο που αν ισχύει περιπλέκει κατά πολύ τα πράγματα; Δεν αποκλείεται, αν και ακούγεται αρκετά συνωμοσιολογικό, παρά το ότι δένουν αρκετά οι ημερομηνίες με πολλές εξελίξεις. Όπως διαβάζουμε στο fimotro, υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια στην ΠΑΕ Ολυμπιακός για όλα αυτά.
 
 
Δεν θέλουμε να καταφύγουμε στη συνωμοσιολογία και στα σενάρια για τους μασόνους, τους Εβραίους και τα Νεφελίμ. Με το μυαλό μας μπορούμε να πλάσουμε πολλές ''αλήθειες'', αλλά τα στοιχεία που έχουμε μπροστά μας δεν βοηθούν στο να καταλήξουμε κάπου. Ακόμη και η αντιμετώπιση της είδησης στο indymedia είναι λες και μιλάμε για κάτι αμελητέο. Είναι πέρα από κάθε λογική να αποτελεί στόχο τρομοκρατών ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ λόγω...Ολυμπιακού. To ότι απέκτησε πολύ μεγαλύτερη δημοσιότητα από το 2010 που πήρε τις μετοχές της ΠΑΕ στα χέρια του, προφανώς ισχύει. Το ότι όμως φτάσανε στο σημείο κάποιοι ''τρομοκράτες'' να βλέπουν στο πρόσωπό του το σύνολο του εφοπλιστικού κόσμου, είναι άνω ποταμών που λένε. Είναι λογικό να σκεφτεί κάποιος ''αν φύγω από τον Ολυμπιακό τώρα, τουλάχιστον θα πάψω να είμαι τόσο διάσημος, άρα θα σταματήσουν να με στοχοποιούν και οι τρομοκράτες''. Κι εγώ ίσως σκεφτόμουν κάτι τέτοιο στη θέση του ΒΑΓΓΕΛΑΡΟΥ. Από εκεί και πέρα όμως, οι δεύτερες και τρίτες σκέψεις δεν γίνεται να είναι στην ίδια κατεύθυνση. Αλίμονο αν το κάθε τυχάρπαστο τσουτσέκι που παριστάνει τον ''τρομοκράτη'' μπορεί να επηρεάσει καταστάσεις σε τόσο υψηλό επίπεδο. Να τρομάξει, να σοκαριστεί, να απογοητευτεί ο πρόεδρος, εγώ το δέχομαι. Να τον πτοήσουν όμως όλα αυτά, εγώ δεν το δέχομαι. Από εδώ λοιπόν ως σελίδα του λέμε
 
ΜΗΝ ΜΑΣΑΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΒΑΓΓΕΛΑΡΕ.
 
Υ.Γ. 1 Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε και το σενάριο του στησίματος για προεκλογικούς λόγους όλου αυτού του πανηγυριού, αλλά και πάλι τα στοιχεία φαίνεται ότι ''δένουν'' γερά, την ώρα που υπάρχει και η ανάμειξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. στην όλη υπόθεση. Είπαμε, η συνωμοσιολογία αλλού, όχι εδώ.
 
Υ.Γ. 2 Μια παρατήρηση μόνο για τους σύγχρονους ''τρομοκράτες''. Κάποτε διαβάζαμε τις προκηρύξεις της 17Ν και βλέπαμε μία επιχειρηματολογία, μία ανάλυση του πολιτικού σκηνικού, με την οποία φυσικά δεν συμφωνούσαμε όλοι (υπήρχαν δεκάδες λογικά άλματα και συνωμοσιολογικές ερμηνείες της πραγματικότητας), αλλά δεν την προσπερνάγαμε βιαστικά, λες και μιλάει κάνας τενεκές στο καφενείο. Τη σήμερον ημέρα τι βλέπουμε; Στοχοποίηση ανθρώπων με φήμες από το...Internet; Αυτή είναι η ''πρόοδος'' στο χώρο της ''ένοπλης πάλης'';

Σχόλια

Εικόνα Bad7

Το Υ.Γ. 1 το πιστευω και'γω

Εικόνα Bad7

Ρε μπας και ειναι βαζελια οι τρομοκρατες;;;;;;;;;;;χαχαχαχαχαχαχαχαχα

Εικόνα Bad7

ΕΠΕΙΔΗ ΓΕΛΑΩ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΗΡΑ ΣΤΗ ΠΛΑΚΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΕΛΩ ΝΑ'ΝΑΙ ΚΑΛΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΠΑΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΚΟ

Εικόνα Ο ΣΑΚΑΦΛΙΑΣ ΗΤΑΝ ΓΑΥΡΟΣ ΚΑΙ ΓΑΜΙΑΣ

Αδερφε μου,δεν το ηξερα.ΜΕ ΚΟΥ-ΦΑ-ΝΕΣ...

Εικόνα Ο ΣΑΚΑΦΛΙΑΣ ΗΤΑΝ ΓΑΥΡΟΣ ΚΑΙ ΓΑΜΙΑΣ

nissios αδερφε μου,δεν καταλαβαινει τιποτα ο ΓΙΓΑΝΤΑΣ..
Τον εχω εικονα στο μυαλο μου αυτη τη στιγμη...ξεπιανει τα δαχτυλα του,ακουγονται πολλα κρακ στη σειρα..κρακ κρακ κρακ κρακ κρακ...
Παιρνει θεση μπροστα στο pc του και βλεπει τα σχολια μας.
Ριχνει το μαζεμενο χαμογελο του αυτοκρατορα,ξερεις αυτο το γελαω-δεν γελαω...
Και αραχτος στο θρονο του απευθυνεται σε εμας λεγοντας :
''ΤΩΡΑ ΘΑ ΣΑΣ ΔΕΙΞΩ ΠΩΣ ΞΗΓΙΕΤΑΙ Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ...''

Εικόνα Ο ΣΑΚΑΦΛΙΑΣ ΗΤΑΝ ΓΑΥΡΟΣ ΚΑΙ ΓΑΜΙΑΣ

Καλημερα ΔΙΑ αλανι,τι μαθημα εχεις ρε θηριο;

Εικόνα Ο ΣΑΚΑΦΛΙΑΣ ΗΤΑΝ ΓΑΥΡΟΣ ΚΑΙ ΓΑΜΙΑΣ

ΕΚΤΑΚΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ:
Συμφωνα με τις τελευταιες πληροφοριες ο επιδοξος τρομοκρατης αποτελει μελος της πασιγνωστης τρομοκρατικης οργανωσης με ονομασια ''ΠΥΡΗΝΕΣ ΤΗΣ ΨΕΥΤΙΑΣ'' με εδρα της οργανωσης την οδο ΔΑΒΑΚΗ.
Φημες ισχυριζονται πως υπαρχει συνδεση με την εταιρη τρομοκρατικη οργανωση,τη ''ΣΕΧΤΑ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΩΝ'',που της εχει προσφερθει τηλεοπτικο βημα σε γνωστο τηλεοπτικο σταθμο με τετραψηφια ονομασια.
Στο ιδεολογικο υποβαθρο και των δυο οργανωσεων συνανταται:
1)Η αναγκη για παντελονιασμα κρατικων κονδυλιων για την αναπλαση της τρομοκρατικης εστιας με την ονομασια ''ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΛΑΓΟΥ''
2)Ο πολεμος γνωστων διακορευτων με κοκκινα διακριτικα και καταγωγη απο τη χωρα των μεγαλων κρεμαστων ορχεων,γνωστη και ως ΠΕΙΡΑΙΑΣ.

Εικόνα ΔΙΑΣ

ρε συ εχω μαθημα σε λιγο και δε μπορω να σταματησω τα γελια.. να προειδοποιείς πριν "χτυπήσεις" αν είναι ευκολο...

Εικόνα Ο ΣΑΚΑΦΛΙΑΣ ΗΤΑΝ ΓΑΥΡΟΣ ΚΑΙ ΓΑΜΙΑΣ

Καλημερα αδερφια.
Πραγματικα σοκαριστικο το θεμα.
Δεν εχω προβλημα με καμια ιδεολογια.Σιχαινομαι τα ακραια ιδεολογικα μυαλα,αλλα εφοσον δεν πανε να μου επιβαλλουν κατι δεν χαλιεμαι ιδιαιτερα,μιας και ολοι εχουμε γνωστους με περιεργα ...ιδεολογικα βιτσια..
Ασε που ειμαι της αποψης οτι η πραγματικη ιδεολογια ειναι Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ.
Αυτη μαθαινουμε πρωτη απο μικρα παιδια,αυτη κουβαλαμε σαν ταυτοτητα ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ..

Το θεμα ομως δεν ειναι αυτο.Αναρρωτιεμαι τωρα που εσκασε σαν βομβα αυτη η τρομακτικη ειδηση,μπορει να μου πει καποιος τι πολιτικο μανδυα θα φορεσουν κατι τσατσονια που λασπωνουν καθε μερα τον προεδρο,και που εχουν γλιτωσει τιμωριες εδρας με το να την βλεπουν αντιεξουσιαστες;
Γιατι ετσι και προχωρησει το θεμα και εχουμε αποκαλυψεις τους βλεπω...σκληροπυρηνικους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ-ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ή φουλ για ΛΕΒΕΝΤΗ!!
ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΟΙΔΕΟΛΟΓΟΙ ΓΑΜΙΕΣΤΕ ΟΛΟΙ...
Η ΜΟΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.
ΠΡΟΕΔΡΕ ΜΗ ΜΑΣΑΣ.

Ο ΣΑΚΑΦΛΙΑΣ ΗΤΑΝ ΓΑΥΡΟΣ ΚΑΙ ΓΑΜΙΑΣ

Εικόνα apostolos gaganis

Για την σχεδιαζομενη αποπειρα κατα του Μαρινακη, επειδη τα διαθεσιμα στοιχεια μεχρις ωρας ειναι πολυ πτωχα με αποτελεσμα τα οσα λεγονται και γραφονται ν΄αποτελουν απλα εικασιες, θα περιοριστω στο:

Is fecit cui prodest

Δηλαδη ΄΄εκεινος το΄κανε, που ωφεληθηκε΄΄. Κι αν το αλλαξουμε λιγο, χωρις αλλοιωση του νοηματος φυσικα, θα λεγαμε ΄΄εκεινος ΘΑ το΄κανε, που ΘΑ ωφελειτο΄΄. Ξεκινωντας απ΄ αυτο, που εχει ΓΕΝΙΚΗ ισχυ, ας κανει ο καθενας τις σκεψεις του. Αναμενω την συνεχεια και οπως ολοι, επιζητω την ΑΛΗΘΕΙΑ. Θα την μαθουμε αραγε;

Εικόνα Ο ΣΑΚΑΦΛΙΑΣ ΗΤΑΝ ΓΑΥΡΟΣ ΚΑΙ ΓΑΜΙΑΣ

Καλημερα ΔΑΣΚΑΛΕ ΑΠΟΣΤΟΛΑΡΕ.
Κανε το πληκτρολογιο να δακρυσει παλι.
Σαν μπαγλαμαδακι το χειριζεσαι ΠΟΙΗΤΗ ΜΟΥ...
Περιμενω με αγωνια καθε σου τοποθετηση.

Εικόνα apostolos gaganis

ΕΝ ΤΩ ΒΥΘΩ Η ΑΛΗΘΕΙΑ...

Αντε να κανω και μερικες σκεψεις για το θεμα. Ελευθερο βημα ειμαστε, ας καταθεσουμε, ετσι σκορπια, μερικα πραματα που μας ερχονται μαθαινοντας απο χτες την ειδηση...Σημειωνω: δεν εχω καμια ιδιαιτερη πληροφορηση, περαν των οσων γνωριζουν ολοι. Πώς θα μπορουσα αλλωστε;

Το ποιοι να΄ναι λοιπον, εκ πρωτης οψεως παντα, ειναι φανερο. Το γιατι, ειναι και παλι φανερο. Μαζιωτης και η ομαδα του, σκληρο χτυπημα απ΄τη μερια της αντιεξουσιας/ λαϊκης εξουσιας στους εκφραστες του κεφαλαιου και του πιο βιαιου και απανθρωπου καπιταλισμου, του συντηρητισμου, της αντιδρασης, της καρατομησης των λαϊκων ελευθεριων και κατακτησεων κ.λ.π, μαζι με τον παγιο ιστορικα κομματικο τους εκπροσωπο: τη Δεξια και περα απ΄αυτη. Στον στοχο, Προεδρος Εφοπλιστων, Προεδρος Βιομηχανων και το...λαυρακι, ο Βαγγελας. Ο τελευταιος, πραγματικο ΄΄τεφαρικι΄΄ για τετοια δουλεια, ακομα και ως...παρουσιαστικο. Κυριως ομως γιατι, εκτος απο πετυχημενος και εξακολουθητικα ανερχομενος εφοπλιστης, εκτος απο επικινδυνος πολιτικος παρεισακτος - εισαγωγεας καινων δαιμονιων, ειναι πανω απ΄ολα ( και ) προεδρος της λαοφιλεστερης ποδοσφαιρικης εταιρειας της χωρας, του Ολυμπιακου, συλλογου που ενωνει εκατομμυρια Ελληνων ολων των πολιτικων πεποιθησεων, ΄΄σερνει΄΄ τουτεστιν πισω του λαο και λαο...Γκρικ Μπερλουσκονι, δεν τον ειπαμε; Ο πολιτικος και επικοινωνιακος επομενως αντικτυπος μιας ενδεχομενης δολοφονιας του συγκεκριμενου, οχι απλα μεγαλος, αλλα τεραστιος τοσο εγχωριως οσο και διεθνως, μιας και τα υπολοιπα υποψηφια θυματα - παρα την οικονομικη τους επιφανεια - φανταζουν...μαριδες μπροστα του. Αρα; Αρα το ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, φαινεται να ΄΄στεκει΄΄. Εγω ομως, ανικανοποιητος, λεω ν΄αρχισω να σκαβω, μπας και πεσω σε καμια συνομωσιολογικη... Αμφιπολη. Γκαπ, γκουπ, γκαπ, γκουπ (αξίνα ), Χρατς, χρουτς, χρατς, χρουτς ( φτιαρι )...

Τί λεει εδω; ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ; Μπααα, δεν μου καθεται... Τί δηλαδη να βγαλουν απ΄τη μεση το μονιμο αλλοθι τους; Τον μονο λογο της...υπαρξης τους; Χωρις αυτον και τα...εργα του, πώς θα δικαιολογησουν αλλιως τις παταγωδεις αποτυχιες τους; Αστειε-βεβού; Αν ειναι δυνατον! Μη σας πω, οτι οι πρωτοι που θα ξεσκιζαν τους ( καθ΄υποθεσιν ) δολοφονους του Μαρινακη, αν μπορουσαν, θα΄ταν αυτοι... Θα το φχαριστιοντουσαν βεβαια κατι τετοιο και θα το πανηγυριζαν μεχρις εκει που δεν παιρνει τα πληθη των προβατων τους - να λεμε τα πραματα με τ΄ονομα τους - ποιος κραταει ομως κι εκεινα τα εκατομμυρια ( πλην...Λακεδαιμονιων ) των εξαγριωμενων ασπροκοκκινων λυκων, των σκύμνων του Εσπερινου στις εκκλησιες, απο την αλλη... Χεσε μεσα! ΚΟΛΑΣΗ! Να μπλεξουμε με τους μαουνιερηδες; Αααασε καλυτερα... Γκαπ, γκουπ, γκαπ, γκουπ, χρατς, χρατς.... ( σκουπισμα ιδρωτα )

Κατσε να΄δω λιγο καλυτερα...Τί γραφει΄δω περα; Για λογους, λέειιιι...ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥΣ. Μμμμ...ενδιαφερον! Μ΄αυτα τα γκαζια και τα τετοια που θελει να βαλει ο προεδρος στα παπορια του, καινοτομια σούαρ, οικονομια, περιβαλλον, ανοιγμα σε δουλειες και τα τοιαυτα Ο.Κ., αλλα...χαλαει πιατσες. Πιατσες μπιλιονς οφ ντολαρς σε παγκοσμιο επιπεδο...Ή τα παραλεω; Ξερω΄γω; Ειναι παντως μια πιθανοτητα...Καλα και ο Μαζιωτης ρε παιδι μου, τί δουλεια εχει; Τί να σας΄πω; Εκεινοι οι κωλονευραξονες στον φλοιο του μετωπιαιου λοβου της γκλαβας μου αναβοσβυνουν τωρα που τα γραφω αυτα συνεχως, οπως τα φωτα της Πυροσβεστικης, θυμιζοντας μου αυτα που μαθαιναμε πιτσιρικαδες στο σχολειο περι...΄΄Της αρχης των συγκοινωνουντων δοχειων΄΄ και τα ρεστα. Πρεπει να μπει τερμα στη φαντασια μου...Το νιωθω. Αααα, καλπαζουσα, δεν παει αλλο...

Χλουτς, χλουτς, χλουτς...(ηχος γαργαρου νερου που περναει κατα σειρα απο στομα, φαρυγγα, οισοφαγο, με καταληξη τον στομαχι για το σβυσιμο της διψας). Εεεεε, ξεδιψασα! Παω να ξεκουραστω τωρα...

Εικόνα Chief Bromden

Ακολουθώντας τον κ. Απόστολο...

1.Κάθε φορά που η κυβέρνηση βρίσκεται σε αδιέξοδο ή πλησιάζει σε δύσβατα μονοπάτια όλως τυχαίως «σκάει» κάποιο φλέγον θέμα για να συγκεντρώσει την προσοχή της κοινής γνώμης απομακρύνοντας την από κάπου αλλού. Νομοσχέδια, ψηφοφορίες, τώρα η ψήφος εμπιστοσύνης. Στόχος ενδεχομένως και η συσπείρωση των δεξιών μπροστά στην απειλή της τρομοκρατίας. Γνωστή πλέον η τακτική.

2.Τελικά το γνωστό θέμα της συνεχούς στοχοποίησης απουσία στοιχείων ή τελεσίδικων αποφάσεων αλλά μέσω των διαρροών από το στάδιο της προανάκρισης είναι ηθικό και εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον όπως υποστηρίζουν οι δικαστές του ΣΚΑΙ; Μήπως μπορεί να μετατραπεί σε επικίνδυνο παιχνίδι ; Μήπως δεν είναι τεράστια η ευθύνη των δικαστικών λειτουργών που τους «ξέφυγε» και βγήκε στον αέρα το υλικό ; Δώσανε τροφή σε επιχειρηματικά κέντρα να χρησιμοποιούν κατά το δοκούν και ανεξέλεγκτα το υλικό των διαρροών . Ξεχνιέται μήπως η στάση των μέσων πριν και κατά την διάρκεια των δημοτικών εκλογών; Όλη μέρα ακούγαμε κ διαβάζαμε για επιχειρηματικά συμφέροντα, φαινόμενο Μπερλουσκόνι και υπόγειους δίαυλους με την χρυσή αυγή. Η μόνη απειλή για την αψεγάδιαστη δημοκρατία μας! Οι παραδοσιακοί πολιτικοί και οι «επαγγελματίες» δήμαρχοι που έχουν ρημάξει για δεκαετίες την κοινωνία δεν ενοχλούσαν γιατί είναι αναπόσπαστο πλέον κομμάτι του συστήματος, είναι δικοί μας άνθρωποι ,τους έχουμε συνηθίσει...
Στην παραπάνω θεματολογία των μέσων βρίσκει κανείς ακούραστα το ιδεολογικό υπόβαθρο που χρειάζεται για την σύνταξη μιας προκήρυξης ενός θεαματικού χτυπήματος; Ναι ή όχι;

3. Ποιοι κρύβονται από πίσω εν τέλει; Αν μιλάμε για τρομοκρατικό χτύπημα με καθαρά ιδεολογικό υπόβαθρο (χτύπημα στο κεφάλαιο) τότε κάθε εφοπλιστής ή εκπρόσωπος του κεφαλαίου είναι λογικό να θεωρείτε εν δυνάμει στόχος. Στην περίπτωση αυτή δεν χωράνε πολύπλοκες ερμηνείες, πάμε πάσο, είτε συμφωνούμε είτε διαφωνούμε. Δεχόμαστε απλώς πως ο κλήρος αυτή την φορά έπεσε στον Βαγγέλα κυρίως λόγω της αυξημένης του δημοσιότητας λόγω Θρύλου.
Αλλά είναι πραγματικά έτσι; Όπως πολύ σωστά γράφει και Ο κ. Απόστολος έχουμε ακούσει πολλά και διαβάσει άλλα τόσα περίεργα στο παρελθόν για παρόμοιες υποθέσεις που χρησιμοποιείται ο ιδεολογικός μανδύας ως κάλυψη για «ξεκαθαρίσματα».Δικαιολογημένα πολλά μπορούμε να υποθέσουμε και εμείς από την μεριά μας.
Όπως και σε πολλές παρόμοιες περιπτώσεις έτσι και εδώ δεν νομίζω να μάθουμε ποτέ την πραγματική αλήθεια...

Εικόνα Kaine

Καλησπέρα σύγγαυροι. Παρακολουθώ την ιστοσελίδα εδώ και κάποιο διάστημα και αποφάσισα να γράψω "my 2 cents" καθώς θεωρώ πως μου προσφέρεται βήμα να εκφέρω τις απόψεις μου σχετικά με τα του Ολυμπιακού μας. Ακολουθεί μεγάλο κατεβατό (υπεράκτιο, όπως θα 'λεγε κι ο Νικόλας) και θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο κατανοητός μπορώ, ώστε να μην παρερμηνεφθώ. Θα το εκτιμήσω ιδιαιτέρως αν έστω και ένας από σας έχει την υπομονή και το διαβάσει. Ακολουθούν οι σκέψεις μου για τα τεκταινόμενα στον Ολυμπιακό, κυρίως στη μετά-Κόκκαλη εποχή. Άσχετα με το άρθρο και ελπίζω να μην ενοχλήσει.

Μην συνεχίζεις να διαβάζεις αν δεν έχεις καφέ και τσιγάρα.

Ζω στο εξωτερικό εδώ και χρόνια, παρακολουθώ τα νέα της ομάδας και βλέπω τους αγώνες από το διαδίκτυο. Μέχρι πρόσφατα έγραφα και σε γνωστό (υποθέτω) φόρουμ σχετικά με την ομάδα. Σταμάτησα να παρακολουθώ τελείως (το "έκοψα μαχαίρι") πριν τελειώσουν οι υποχρεώσεις της ομάδας στο CL επί Ζαρντίμ, και ξαναείδα αγώνα την επόμενη χρονιά (φιλικό προετοιμασίας) όταν είχαμε πλέον τον Μίτσελ. Ο λόγος ήταν η απίστευτη ξενέρα που προήλθε από το γεγονός πως ο Ζαρντίμ πήγαινε να φαγωθεί, όπως και έγινε, ενώ η ομάδα ήταν εντός όλων των στόχων, πράγμα που για μένα είναι ανήκουστο. Τακτικές που δεν συνάδουν με σύγχρονη λειτουργία ομάδας πουθενά αλλού στο ηλιακό μας σύστημα, ίσως και παραέξω. Όταν ξαναείδα να συμβαίνει το ίδιο με τον Μίτσελ στην αρχή της επόμενης χρονιάς, ήμουν έτοιμος να πάω για εξετάσεις σε κάποιον γιατρό, ευελπιστώντας να μου παραχωρηθούν ισχυρά ψυχοφάρμακα.

Αντί να διώξεις προπονητή στο τέλος της χρονιάς επειδή αποφάσισες πως δεν σου κάνει, τον κρατάς, του κάνεις μεταγραφές, κάνει προτετοιμασία στην ομάδα, και τον διώχνεις στην αρχή της χρονιάς. Αν η παραπάνω πρόταση σου φαίνεται φυσιολογική, ίσως χρειάζεσαι εσύ εξετάσεις. Άβυσσος όμως η ψυχή του "προέδρου-ψυχάρα" και του "πύρινου" που "αλλιώς ονειρεύεται", και συνεχίζω με αυτές τις δύο κατηγορίες.

1. Πρόεδρος-Ψυχάρα: Στην αρχή της θητείας του μου άφησε τις χειρότερες εντυπώσεις. Τραγικές δηλώσεις/συμπεριφορά (όπως με Σισέ), διαρκής κόντρα με τον τέως κολλητό του, και Μπεο-κολλιτιλίκια που οδήγησαν σε τόνους λάσπης προς την ομάδα. Δεν με ενδιαφέρει τι αποδείχτηκε και τι όχι, δεν με ενδιαφέρει ποιος τελικά ξέπλενε την μπουγάδα. Όποιος εκπροσωπεί τον Ολυμπιακό, ιδίως η κεφαλή του συλλόγου, δεν μπορεί με τη συμπεριφορά του να προκαλέι ή να δίνει πάτημα στους ανύπαρκτους για σπίλωση/αμαύρωση του ονόματος Ολυμπιακός και της ιστορίας του συλλόγου. Πρέπει να είναι υπόδειγμα και να αποπνέει κύρος και σεβασμό (όχι ουίσκυ). Πρέπει η συμπεριφορά του να συνάδει με τα ιδεώδη (για τους ρομαντικούς) της ομάδας. Οι προσωπικές κόντρες δεν βοηθάνε κανέναν υγιή σύλλογο. Ας κάνω και μια ερώτηση: Αφού δεν επηρεάζουμε την έκβαση τους πρωταθλήματος με αθέμιτους τρόπους, αφού δεν το έχουμε ανάγκη και ούτε το θέλουμε, τι δουλειά είχες με τον Αχιλλέα; Καλή παρέα για τσίπουρα;

Ο Πρόεδρος-Ψυχάρα έχει αλλάξει όμως μετά την άτακτη φυγή της Αγίας Τερέζας, γνωστού στον επιχειρηματικό κόσμο και ως Ν. Πατέρα. Έχει ηρεμήσει, δεν προκαλεί (απεναντίας, ο Τουίτυ, ο Ρωσοπόντιος μεγιστάνας και οι +EΡΧΟΜΑCΤΕ+ είναι που μας τσιγκλάνε διαρκώς, ανιστόρητοι και ανεπίδεκτοι μαθήσεως) και έχει βάλει μια τάξη στα διοικητικά και στην ιεραρχία του συλλόγου. Έχω την αίσθηση πως το έχει πάρει αλλιώς και βλέπω μια ευρωπαϊκή πνοή, αν και κάπως αναιμική. Ίσως επίσης μας έχει κάνει μια αγαπημένη ομάδα των μάνατζερ όπου λειτουργεί ως βιτρίνα για την πραμάτεια τους, αλλά αυτά είναι απλά υποθέσεις χωρίς ιδιαίτερα στοιχεία για να βγει πόρισμα, οπότε το προσπερνάω. Αν η ομάδα λειτουργούσε και χωρίς Σάββα θα με είχε εντυπωσιάσει πραγματικά. Για τον κύριο Καραπαπά τα συναισθήματα είναι ανάμικτα. Τραγικές ανακοινώσεις για σοβαρή ομάδα αλλά φαίνεται πως σε άλλα θέματα (διοικητικά, οργανωτικά) κάνει σοβαρή δουλειά.

Προσωπικά με έχει μπερδέψει ο Ευάγγελος. Σε βάθος χρόνου θα σχηματίσω ολοκληρωτική άποψη για το ποιόν του καθώς υπάρχουν πτυχές που θεωρώ θα αποκαλυφθούν εν καιρώ και αναλόγως τις μεταβολές στο ελληνικό ποδοσφαιρικό περιβάλλον.

2. Πύρινος/Αλλιώς Ονειρευόμαστε: Θεωρώ πως έχουμε ένας από τους κορυφαίους και συνάμα χειρότερους λαούς παγκοσμίως. Κερκίδα που μου σηκώνει τις τρίχες ακόμη κι εκεί που δεν έχω, και από την άλλη μια ντουντούκα που θέλω να την εισχωρήσω βίαια στον πρωκτό όποιου την χρησιμοποιεί (τίποτα προσωπικό, δε το γνωρίζω το παλικάρι). Ακόμα και από την τηλεόραση δεν αντέχεται. Υπάρχει καλό και κακό κιτς, αυτό είναι άθλιο. Το θέμα δεν είναι όμως η κερκίδα στο γήπεδο. Βασικά είναι όταν τιμωρείται η ομάδα, αλλά το προσπερνάω. Αγαπητέ λαέ του Ολυμπιακού, όσο κι αν γουστάρεις και σε φτιάχνει να πιστεύεις πως έχεις την δύναμη να ρίχνεις κυβερνήσεις και άλλα τραγελαφικά, δεν είσαι διοίκηση. Υπάρχουν στιγμές που πρέπει να βγάζεις τον σκασμό γιατί απλά κάνεις κακό στην ομάδα. Οι αλλαγές προπονητή δεν είναι δουλειά σου, ούτε η ενδεκάδα σε κάθε αγώνα. Αν δεν γουστάρεις το προϊόν κάτσε σπίτι σου. Όπως συνεισφέρεις οικονομικά στην ομάδα το κάνω κι εγώ παρ' όλο που δεν μπορώ να βρίσκομαι στο γήπεδο. Δεν έχεις δικαίωμα να εκφράζεσαι και για μένα, και στην τελική πώς διάολο ονειρέυεσαι τον Ολυμπιακό; Με πρόεδρο-προπονητή, μια βεντέτα δεκάρι και 4-4-2 με ρόμβο χωρίς ευρωπαϊκή νίκη εκτός; Πες μας τι θες τέλος πάντων. Όταν θέλεις κάτι να αλλάξει πρέπει να έχεις και την λύση, αλλιώς είναι απλά γκρίνια και γηπεδική κρεβατομουρμούρα. Μίλα όταν κινδυνεύει η ομάδα, είτε από εξωτερικούς είτε από εσωτερικούς εχθρούς. Τότε μίλα, τότε πράξε. Το no politica το προσπερνώ επίσης, δεν έχω άποψη. Δεν έχω υπάρξει ποτέ συνδεσμίτης και δεν ξέρω τα πράγματα εκ των έσω.

Συνεχίζω με την κριτική και τα σχόλια όλων μας στο διαδίκτυο. Είμαστε απαράδεκτοι. Ξεχνάμε σαν τα χρυσόψαρα, ανεβάζουμε και αποκαθηλώνουμε ανθρώπους για πλάκα, κρίνουμε με διαφορετικά μέτρα και σταθμά. Απλό πρόσφατο παράδειγμα πως οι ίδιοι χρήστες που έχω δει να αποθεώνουν τον Μίτσελ πέρσι και να μιλάνε για τον Βαλβέρδε λες και είναι προπονητής της σειράς καθώς παιζαμε μπαλάρα μόνο για 60' ανά ματς (που έφαγε και τον Μήτρογλου που αλλιώς θα ήταν τώρα στη Μάντσεστερ Σίτυ, ενώ έπρεπε να τον νταντέψει και να τον ταϊζει την κρεμούλα του), τώρα γράφουν για τον Μίτσελ πως μάλλον ήταν κωλόφαρδος πέρσι, ενώ ο Μήτρος είναι παλαίμαχος και "που 'σαι Ερνέεεεστο". Έλεος ρε! Ίσως πολλοί, με την ανεργία που καλπάζει στην Ελλάδα, θα έπρεπε να στείλουν βιογραφικά σε μεγάλες ομάδες, καθώς το κατέχουν το τόπι και ξέρουν και να σφυράνε. Γιατί ο προπονητής πρέπει να σφυράει, αλλιώς δεν. Ο Νικόλας όταν σφύριζε φεύγαν τα καταμαράν για την Ύδρα, ξεκινούσε ο ηλεκτρικός για Κηφισιά, τι να λέμε τώρα. Δεν λέω να μη γίνεται κριτική, αλλά να γίνεται μέχρι εκεί που δύνασαι να κάνεις κριτική. Δεν χρειάζεται να είσαι μουσικός για να κάνεις κριτική σε έναν δίσκο, αλλά αν δεν είσαι δεν μπορείς να ξέρεις πόσο ιδιοφυής είναι η τάδε μετατροπία που συμβαίνει ταυτόχρονα με αλλαγή μέτρου και ρυθμού ενώ ο κιθαρίστας που σολάρει παίζει string-skipping πεντάηχα ενώ ο πληκτράς κρατάει παρεστιγμένες παύσεις. Μπορείς να το ακούσεις, αφού έχεις δύο αυτιά όπως όλοι μας και μπορεί είτε να σου αρέσει είτε όχι, αλλά μέχρι εκεί. Αντίστοιχα και στα ποδοσφαιρικά.

Ουφ, ξαλάφρωσα λιγάκι και μπορώ να συνεχίσω στα τωρινά και αγωνιστικά.

Μίτσελ: Ιδιοσυγκρασία που δεν έτυχε, πέτυχε. Ο τύπος είναι ό,τι καλύτερο από συμπεριφορά και παρουσία και, μέχρις εσχάτως, απόλυτα ντόμπρος. Τι ήταν αυτή η δήλωση για τον Ρομπέρτο ρε Μίτσελε; Ή είσαι ευθύς ή όχι. Όπως και πέρσι που δεν βρέθηκες με τον προπονητή των βαζελακίων. Αν δεν γούσταρες, βγε και πε, δεν υπάρχει λόγος να κάνεις το κουνάβι. Προπονητικά βέβαια, δεν νομίζω πως είναι ό,τι καλύτερο είχαμε (μιλάω για τα τελευταία 15 χρόνια) αλλά θα τον κρίνω όταν τελειώσει η θητεία του, ακόμα έχει να δείξει. Θυμήθηκα τον Ντούσκο τώρα, το άλλο άκρο, που τον έβλεπα μονίμως με κατεβασμένα μούτρα και πάθαινα κατάθλιψη μονομιάς.

Όταν έβλεπα τον αγώνα με την Παρί εντός, που ξεκινήσαμε με δαιμονισμένο επιθετικό ποδόσφαιρο που κράτησε για κανένα μισάωρο, είπα πως "εδώ είμαστε, ο τύπος μας έχει γράψει όλους στα τριχωτά του και βγήκε με την Παρί να παίξει φουλ επίθεση με ξαφνικές άμυνες". Μιλάμε για τρέλα, με την καλή έννοια, γιατί το ποδόσφαιρο ουσιαστικά είναι θέαμα, πάνω απ' όλα. Ακολουθεί κρίσιμο διάστημα, για να δούμε πώς θα τα πάει. Φέτος πάντως, προς το παρόν φυσικά, βλέπω μια ομάδα που παίζει παράλληλο ποδόσφαιρο, έχει ανούσια κατοχή, παίζει πολύ από τα άκρα χωρίς όμως να γεμίζει την περιοχή, και έχει σοβαρό πρόβλημα στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Δεν έχουν όλες οι ομάδες ταχύτατα σέντερ μπακ, αλλά όταν ανεβάζεις τους πλάγιους τόσο μπροστά δεν μπορείς να βασίζεσαι σε δύο αργοκαρούτες. Φυσικά όλα αυτά δεν είναι αποκλειστική ευθύνη του Μίτσελ, να τα λέμε, να τα γράφουμε.

Παίκτες: Οι Μαζουάκου και Κασάμι φαίνονται λίρα εκατό, ο δεύτερος δεν νομίζω πως πρέπει να ξαναπάιξει ως ακραίος. Ο Τζίμης μου είναι απλά αντιπαθής, δεν γουστάρω τη φάτσα του (ποδοσφαιρικό σχόλιο, όχι παίζουμε). Ο Αφελάι έχει ποιότητα αλλά πρέπει να παίρνει περισσότερες πρωτοβουλίες. Αν ήταν να έχουμε εκεί παίκτη που παίζει safe ποδόσφαιρο παίρναμε και κάποιον πέντε φορές φθηνότερο. Ο Μπενίτεζ είναι το πουλέν μου, μου φαίνεται για σύγχρονος επιθετικός και θέλω να τον δω να παίζει ενενηντάλεπτο βασικός. Ο Ντοσεβί επίσης μου φάνηκε ενδιαφέρον παίκτης, ο Γκαζαριάν κομσί-κομσά. Ο "Μίλι" με άφησε μαλάκα στο παιχνίδι με την Ατλέτικο, όπως όλους μας φαντάζομαι, αλλά το θέμα είναι η διάρκεια. Οι Ομάρ και Μποτία να φύγουν, να πάνε αλλού. Αν μπορούν ας πάρουν και τον Αμπιντάλ μαζί. Γίνεται να τους ανταλλάξουμε με τον Μαρκάνο, το βύσμα του Βαλβέρδε;

Φτάνει τόσο, πολλά έγραψα και η χρονιά έχει ακόμη. Φυσικά και δεν περιμένω να είναι ιδιαιτέρως αρεστά αλλά αν υπάρχει αμφιβολία σχετικά με το πού στέκομαι ποαδικά, μπορείτε να βγάλετε ένα Ολυμπιακόμετρο να μου τη μετρήσετε. Ευχαριστώ για το χώρο και καλή συνέχεια στην προσπάθειά σας. Rocknroll!

Εικόνα savvas gridlock

Kαλώς ήλθες φίλε και καλά posts.

1. Αν σε ενοχλούσαν τα κολλητιλίκια του Μαρινάκη με τον Μπέο, έλεγες το ίδιο και για τα κολλητιλίκια του Σωκράτη με το Θωμά, τον οποίον έβαλε στο Δ.Σ. της ΠΑΕ ενώ ο ίδιος ο Θωμάς έλεγε πως δεν είναι Ολυμπιακός και οι ενέργειες του θωμά έφτασαν να γίνουν αντικείμενο επερώτησης στη Βουλή;

http://hri.org/E/1997/97-12-04.dir/keimena/sport/sport5.htm

2. Ντουντούκα έχουν όλοι πλέον τη σήμερον ημέρα, ακόμη και τα αντιολυμπιακά τσατσόνια που ειρωνεύονταν ''κάνετε κερκίδα με μεγάφωνα''. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να γίνει κερκίδα στο συγκεκριμένο πέταλο, το οποίο δεν έχει σχέση με το πέταλο στο παλιό Καραϊσκάκη.

Kαι πάμε και στο καλύτερο.

''Δεν χρειάζεται να είσαι μουσικός για να κάνεις κριτική σε έναν δίσκο, αλλά αν δεν είσαι δεν μπορείς να ξέρεις πόσο ιδιοφυής είναι η τάδε μετατροπία που συμβαίνει ταυτόχρονα με αλλαγή μέτρου και ρυθμού ενώ ο κιθαρίστας που σολάρει παίζει string-skipping πεντάηχα ενώ ο πληκτράς κρατάει παρεστιγμένες παύσεις.''

Φιλαράκο εμείς εδώ ακούμε thrash και black metal. Αυτά τα progressiv-άδικα που μας λες είναι για τίποτε αερογάμηδες σαν τους Dream Theater, που αντί να παίξουν μουσική να γκαβλώσει ο λαός, κάνουν ασκήσεις για το Berkley και το MIT. Άμα τώρα θέλετε να φτιάξετε καμιά power-ο-progressiv-άδικη φράξια εδώ μέσα (γιατί αρκετοί εδώ μέσα γουστάρουν τα ίδια με εσένα), να μου το πείτε για να κλείνω κάθε άρθρο με βιντεάκια από Sodom και Darkthrone, μπας και εξουδετερωθεί αυτό το κύμα μυζήθρας.

Και πάλι καλώς ήλθες φίλε μου και καλά posts. Εξωτερικό πού ακριβώς είσαι;

Εικόνα Kaine

Γεια σου Σάββα (αν αυτό είναι το όνομά σου), ονομάζομαι Κωνσταντίνος και ζω στη Στοκχόλμη. Ευτυχώς που τελευταία στιγμή ακυρώθηκε το ταξίδι να κατέβω Malmö με την γυναίκα για τον αγώνα. Ευτυχώς, γιατί θα ήμουν χάλια για ένα μήνα αν έβλεπα την ομάδα ζωντανά μετά από τόσο καιρό σ' αυτό το κωλομάτς.

1. Ναι, σαφώς και με ενοχλούν και κινήσεις του Σωκράτη. Ο πρώτος στόχος των απέναντι είναι το πέταγμα λάσπης (ρίξε, ρίξε κάτι μένει) και θέλω να είμαστε προσεκτικοί και όσο γίνεται διαφανείς. Φυσικά δεν ζω σε κάποια ουτοπία που ο ποδοσφαιρικός κόσμος είναι αγγελικά πλασμένος, ίσως παραείμαι ιδεαλιστής ώρες ώρες. Επίσης, να πω πως κυρίως αναφέρθηκα σε όσα μου χτυπάνε άσχημα, δεν σημαίνει πως ο Μαρινάκης ή ο Σώκρατες είναι/ήταν λίγοι ως πρόεδροι. Τιτανομέγιστος ο Σώκρατες, η "γριά αλεπού" όπως τον αποκαλώ, και ο Μαρινάκης μόλις ήρθε. Απλά εχθρός του καλού είναι το καλύτερο.

2. Οι απέναντι ας λένε ότι θέλουν. Σήμερα οι μεν είδαν πώς κάνουν κερκίδα στο εξωτικό Εστορίλ, ενώ οι δε την μεγάλη τσαπού του Μαρβό.

Κι εγώ ακούω Death, Morbid Angel, Rotting Christ, έχω παίξει και σε death metal συγκρότημα στην Ελλάδα για κάποια χρονάκια. Ακούω και λίγο πιο μυστήρια φιουζονοπρογκρέσιβ απ' όλα χωρίς κρεμμύδι, ακούω και μερικές εμπορικούρες. Όλα καλά είναι, ό,τι γουστάρουν τα αυτιά σου. Δεν λέω πως η μουσική πρέπει να είναι τεχνική, θα μπορούσα σαν παράδειγμα να χρησιμοποιήσω άλλη τέχνη. Αν πχ δεν ξέρω καν τι διάολο είναι το κίνημα του σουρρεαλισμού, δεν μπορώ να κριτικάρω έναν πίνακα λαμβάνοντας υπόψη όσα στοιχεία θα αναγνωρίσει κάποιος "ειδικός". Έτσι και στη μπάλα, αν δεν έχεις πραγματικές γνώσεις προπονητικής δεν μπορείς να πας σε τόσο βάθος όσο κάποιος που έχει. Μπορεί να βλέπεις ας πούμε απλά κακή αμυντική λειτουργία ενώ κάποιος εξειδικευμένος μπορεί να καταλάβει και γιατί ακριβώς συμβαίνει αυτό. Εννοώ πως η κριτική που κάνει ο μέσος φίλαθλος θα έπρεπε να περιορίζεται μέχρι εκεί που μπορεί να καταλάβει.

Εικόνα savvas gridlock

Πλάκα έκανα, Κωνσταντίνε. Σάββα με λένε, αλλά fusion δεν ακούω.

Εικόνα Kaine

Χάρηκα για την ιντερνετική γνωριμία. Παρεπιπτόντως, έχεις γράψει αρκετά καταπληκτικά άρθρα. Να κάνω μια πρόταση, ίσως το έχετε σκεφτεί βέβαια και δεν είναι εφικτό. Πιστεύω πως λείπει μια βάση δεδομένων σχετικά με τον Ολυμπιακό, να μπορείς να μπεις και να βρεις ανά ημερομηνία από το σήμερα μέχρι το μακρινό παρελθόν στοιχεία όπως: πρωτοσέλιδα, σημαντικά άρθρα, ενδεκάδες, στατιστικά της ομάδας για κάθε χρονιά, φωτογραφίες κλπ. Θα ήταν φανταστικό αλλά βέβαια εκτός από τρομακτική δουλειά θέλει να βρεθεί και το υλικό. Καλό κουράγιο πάντως με την ιστοσελίδα! http://youtu.be/KOXLc3rmK10

Εικόνα Σάββας Γαύρος

" Δηλαδή σκέφτεσαι να επιτεθείς σε έναν Έλληνα εφοπλιστή για να στείλεις το δικό σου μήνυμα στην κοινωνία και αντί να στοχοποιήσεις κάποιο top όνομα, π.χ. τον κύριο Αγγελικούση ή την κυρία Φράγκου, επιλέγεις το ΜΑΡΙΝΑΚΗ; "

Θα σου λύσω την απορία. Τον Αγγελικούση παρόλο που είναι πιο πλούσιος δεν τον ξέρει ούτε η μάνα του. Στο 99.99 % της Ελληνικής κοινωνίας είναι άγνωστος,δεν ξέρουν ούτε την φάτσα του. Τον τρομοκράτη τον ενδιαφέρει να χτυπήσει πρόσωπο πασίγνωστο στο ευρύ κοινό και να γίνει πάταγος. Το να χτυπήσει κάποιος τον Πρόεδρο του Ολυμπιακού,είναι σχεδόν σαν να χτυπάει τον Πρωθυπουργό της χώρας. Ο ντόρος που θα προκληθεί από ένα τέτοιο χτύπημα θα είναι ασύλληπτος.

Φυσικά,αυτή η ιστορία στην φόρα βγήκε για κάποιο συγκεκριμένο λόγο,δεν βγήκε τυχαία σε καμία περίπτωση. Έχω κάτι κατά νου,περιμένω ένα ακόμη "στοιχείο" για να το δέσω.

Εικόνα Kaine

Η όλη ιστορία με το φυσικό αέριο δεν είναι καθόλου απίθανο να σχετίζεται, σίγουρα πάντως εκ πρώτης όψεως περιπλέκει τα πράγματα. Λίγα στοιχεία για να έχει κανείς άποψη, λογικά σύντομα θα μάθουμε κι άλλα. Ψιλο-περίεργο timing επίσης για την ανακοίνωση.

Εικόνα savvas gridlock

Kαι γιατί τότε δεν διάλεξαν το Μελισσανίδη; Eίναι μικρότερο μέγεθος στη ναυτιλία από το Μαρινάκη ή μήπως δεν είναι αναγνωρίσιμος; Άσε που έχει τις καλύτερες σχέσεις με το Σαμαρά, οπότε το χτύπημα στις 4 Οκτωβρίου, στην επέτειο των 40 χρόνων της ΝΔ, θα ήταν πιο ηχηρό. Δεν κολλάει αυτή η ιστορία ρε φίλε, ούτε με το Λιμάνι και τα σχέδια ιδιωτικοποίησης που λένε κάποιοι. Πριν αποφασίσει να κατεβεί στις εκλογές ο Μαρινάκης τον απειλούσαν. Διάβασε την ανακοίνωση της ΠΑΕ που είναι στο άρθρο, η οποία βγήκε στις 4 Μαρτίου.

Εικόνα Σάββας Γαύρος

Νομίζω ήμουνα σαφής. Απάντησα στην απορία σου " γιατί να στοχεύσουν τον Μαρινάκη " με ένα λογικό επιχείρημα. Αυτό δεν σημαίνει ότι το πιστεύω κιόλας. Το ένα δεν αναιρεί το άλλο.
Την ιστορία - όταν μας συμφέρει - μπορούμε να την φτιάξουμε κατά το δοκούν. Αυτό ισχύει για ΟΛΟΥΣ.

Εικόνα antifaathens

Απλω είναι σα να κάποιοι σχετίζουν για τον αλφα βήτα λόγο το Μαρινάκη με,χρυσή αυγή Ν.Δ. δεν έχουν μεγάλες διαφορές ειδικά αυτη η Ν.Δ. με μπαλτακο Άδωνι και λοιπούς.δευτερον σαν εφοπλιστής και αγιος να ήταν γελάει ο κόσμος με αυτο όχι για το Βαγγέλη αλλα για το Εφοπλιστής και άγιος πάλι στόχος θα ήταν επίσης ειναι πιο αναγνωρίσιμος σε όλο την Ελλάδα και στην Ευρώπη λόγο Ολυμπιακού στο πολυ κόσμο δεν λέω για ανθρώπους τις πιατσασ.πολυ πιο ανγνωρισημεος απο μελλιδανιδη...ολα αυτα τα λέω αν βεββαια ειναι αληθεια όλα αυτα που είπε ο κικιλιας που δεν το λες και αετό.....τωρα αν παίζει κάτι απο αλλο απο πίσω δεν ξέρω δεν βαζω το χέρι μ στην φωτιά.χωρα πολλές ερμηνείες είδηση με επιχειρήματα εκατέρωθεν.ειδομεν και αναμονή καμιας προκήρυξης
για μένα πάντως δεν αφορά καθόλου σχέση με Ολυμπιακό..εννοητε ότι με κάμπια τέτοια ενέργεια δεν συμφωνώ για τονβοποινδηποτε λόγο