ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ PART 5



Απολογισμός διαιτητικών λαθών αυτό το Σ/Κ στα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης, με μία εξαίρεση ειδικά γι'αυτήν την εβδομάδα.
 
1) ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ-ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ 2-1 7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΓΓΛΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 4/10/2014
 
Στιγμιότυπα βλέπουμε εδώ, στο δεύτερο βίντεο. Από το 06:07, παρατηρούμε το πέναλτυ που πήρε η Γουέστ Μπρομ και με το οποίο ισοφάρισε προσωρινά σε 1-1. Η ανατροπή του Μπεραχίνο από το Λόβρεν γίνεται καθαρά εκτός περιοχής.
 

 
2) ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ-ΡΟΜΑ 3-2 6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΙΤΑΛΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 5/10/2014
 

 
Πρώτα θα ασχοληθούμε με το θόρυβο που έχει ξεσπάσει και μετά θα περάσουμε στο ένα και μοναδικό διαιτητικό λάθος του ματς. Από το 00:47 ως το 00:53 βλέπουμε πως ο Μαϊκόν απλώνει τον αγκώνα του εντός περιοχής της Ρόμα, έστω και οριακά, άρα σωστά δώθηκε το πρώτο πέναλτυ υπέρ της Γιουβέντους.
 
 
Παγώνοντας την εικόνα στο 02:46 βλέπουμε πως η ανατροπή του Πογκμπά από τον Πιάνιτς γίνεται ακριβώς πάνω στην γραμμή της μεγάλης περιοχής, άρα σωστά δώθηκε και το δεύτερο πέναλτυ υπέρ της Γιουβέντους.
 
 
Από το 04:16 και μετά, βλέπουμε πως το τρίτο γκολ της Γιουβέντους είναι κανονικό, αφού στο σουτ του Μπονούτσι ο εκτεθειμένος παίκτης δεν κάνει κίνηση προς την μπάλα, ενώ δεν εμποδίζει και την ορατότητα του τερματοφύλακα της Ρόμα Σκορούπσκι. Αυτή είναι η οδηγία της FIFA πλέον σε παρόμοιες φάσεις. Το μοναδικό σοβαρό λάθος στο ματς είναι το πέναλτυ που παίρνει η Ρόμα και με το οποίο ισοφαρίζει σε 1-1. Στο 01:04 και μετά βλέπουμε τον Τότι και το Λιχτστάινερ να αλληλοσπρώχνονται, με τον Τότι να παρασύρει τον αμυντικό της Γιουβέντους σε πτώση. Η μπάλα δεν πάει σε κάποιον εκ των δύο παικτών, αλλά ο διαιτητής, πιθανόν για να ρεφάρει το προηγούμενο σφύριγμα για το οποίο δεν ήταν σίγουρος (το πρώτο πέναλτυ υπέρ της Γιουβέντους), δίνει ένα ανύπαρκτο πέναλτυ υπέρ της Ρόμα. Και δεν φτάνει που πήρε το μούφα πέναλτυ, έκλαιγε μετά το ματς για τη διαιτησία ο κύριος Τότι, που κερδίζει επάξια τον τίτλο του ''Νικόλα Λυμπερόπουλου'' της Ιταλίας.
 
3) ΡΙΒΕΡ ΠΛΕΙΤ-ΜΠΟΚΑ ΤΖΟΥΝΙΟΡΣ 1-1 10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ APERTURA ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ 2014 5/10/2014
 
Αυτή είναι η εξαίρεση που είπαμε στην αρχή. Ασχολούμαστε με τα 5 μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης, αλλά το Ρίβερ-Μπόκα είναι ένα παιχνίδι που παρακολουθεί πολύς κόσμος σε όλο τον πλανήτη και τα όποια διαιτητικά λάθη παρατηρηθούν σε αυτό, δεν γίνεται να αγνοηθούν.
 
 
Από το 00:42 και μετά βλέπουμε το πέναλτυ που πήρε η Ρίβερ. Ο Γκάγκο της Μπόκα δεν κάνει χέρι, αφού η μπάλα βρίσκει το κεφάλι και το πόδι του. Ειδικά στο 01:09, αυτό φαίνεται ξεκάθαρα. Η Ρίβερ δεν ισοφάρισε σε αυτήν τη φάση, αλλά ο Γκάγκο αποβλήθηκε και άλλαξαν οι ισορροπίες στο ντέρμπυ. Τυπικό σφύριγμα Ρίβερ, για όσους παρακολουθούν στενά το αργεντίνικο πρωτάθλημα...