Η ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΤΟ 1990



Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 1990. Στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Ελλάδος της σεζόν 1990-91, ο Ολυμπιακός του Όλεγκ Μπλαχίν (πρόεδρος ο Ανάργυρος Σαλιαρέλης) υποδέχεται τον ΠΑΟ του Βασίλη Δανιήλ στο Καραϊσκάκη. Το ματς ορίζεται να γίνει Παρασκευή, επειδή ο Θρύλος καλείται να αντιμετωπίσει την ιταλική Σαμπντόρια για το δεύτερο γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων, την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου. Υπάρχει όμως κι άλλος ένας λόγος για αυτήν την ασυνήθιστη μέρα διεξαγωγής του ντέρμπυ. Η ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι, επειδή είναι το πρώτο ματς που θα εμφανιστεί με τα πράσινα στον Πειραιά ο άλλοτε αρχηγός του Ολυμπιακού (και κατά δήλωσή του οπαδός του Θρύλου), Στράτος Αποστολάκης. Ο τρόπος που έφυγε από τον Ολυμπιακό (είχε πάρει λεφτά για να ανανεώσει το συμβόλαιό του, αλλά υπέγραψε και με τον ΠΑΟ, με τη βαζελο-ΕΠΑΕ να τον κατακυρώνει στον ΠΑΟ) δεν γινόταν να ξεχαστεί από κανέναν οπαδό του Ολυμπιακού. Ο δημοσιογράφος Άλκης Φιτσόπουλος της εφημερίδας ''ΦΙΛΑΘΛΟΣ'' κάνει ένα ρεπορτάζ στα στέκια των οργανωμένων οπαδών των δύο ομάδων, 3 μέρες πριν το παιχνίδι (δεξί κλικ-άνοιγμα σε νέα καρτέλα πάνω στις φωτογραφίες, για να διαβαστούν πιο άνετα).
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΑΘΛΟΣ 17-10-1990
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Μετά τις απειλές των χούλιγκανς του ΠΑΟ, οι οποίοι είναι γνωστοί στο πανελλήνιο όλα αυτά τα χρόνια για την αγριάδα και την σκληρότητά τους, τρόμος κυριαρχεί στον Πειραιά. Σε όλα τα μέρη που σύχναζαν Ολυμπιακοί, άρχισε να διαδίδεται από στόμα σε στόμα η φήμη ότι ''έρχονται οι τρομοκράτες βάζελοι να μας πιάσουν αιχμαλώτους''. 9.000 εισιτήρια βρίσκονταν στα χέρια των βάζελων και ετοίμαζαν πορεία με τουλάχιστον 4.000 κομάντο. Ανήμερα του ντέρμπυ βέβαια, μαθαίνουμε ότι ο ΠΑΟ επέστρεψε 2.800 εισιτήρια και πως ο Στράτος Αποστολάκης είναι ''ράκος''. Επίσης, ενημερωνόμαστε για τα στοιχήματα και τις αποδόσεις που έδιναν οι μπουκ για το ντέρμπυ. Με Ανάργυρο Σαλιαρέλη πρόεδρο, οι αποδόσεις του στοιχήματος στα ντέρμπυ με το βάζελο θα έπρεπε να είναι πρώτη είδηση στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού...
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΑΘΛΟΣ 19-10-1990
 

 

 

 

 

 

 
Έρχεται η ώρα του ντέρμπυ, το οποίο προκύπτει σούπα (''έξι χιλιάδες στο χιλιάρικο το 0-0'', σύμφωνα με το ''ΦΙΛΑΘΛΟ''). Το καλύτερο σημείο του ματς είναι όταν ο συμπαίκτης του Στράτου Αποστολάκη στην Εθνική, Τάσος Μητρόπουλος, τον κλαδεύει και όλοι οι γαύροι που βρίσκονται στο γήπεδο χειροκροτούν (στο 02:13 του βίντεο).
 

 
Ιδιαίτερα επεισόδια δεν σημειώνονται, γιατί οι αιμοδιψείς χούλιγκανς του βάζελου, που θα έπιαναν αιχμαλώτους στον Πειραιά, μάλλον χάσανε τον δρόμο.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΑΘΛΟΣ 20-10-1990
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Ο Ανάργυρος δηλώνει ''και λίγα του κάνανε του Αποστολάκη'', δίχως φυσικά να μας εξηγεί το τι έκανε αυτός και αν είχε τη φωλιά του λερωμένη. Την καλύτερη δήλωση όμως θα την κάνει ο ίδιος ο Αποστολάκης την επομένη.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΑΘΛΟΣ 21-10-1990
 

 

 

 
Τι έμεινε τελικά από αυτήν τη σούπα; Η τρομοκρατία των χούλιγκανς της Θύρας 13. Τρεις μέρες πριν το ματς
 

 
παραμονή του ματς
 

 
και ανήμερα του ματς.
 

 
Πρρρρρτ.
 

Σχόλια

Εικόνα Χατζηκυριακειο

ΚΑΛΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙ ΤΟΝ βαζελοΧΟΥΛΙΓΚΑΝ Η ΜΕ ΓΕΛΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ???ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΡΑΝΟΥΜΕ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ...ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ,ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΣΕ 2 ΣΗΜΕΙΑ??????

ΧΑΧΑΧΑ ΕΛΕΟΣ!!!

ΥΓ.ΜΟΝΟ 40 ΣΕ 5...

Εικόνα Bad7

ΚΑΙ ΑΠΟΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΠΡΙΝ ΤΟ ΜΑΤΣ

Εικόνα Bad7

ΑΠΟΜΙΜΗΣΗ ΑΝΤΡΩΝ ΝΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ

Εικόνα Ο ΣΑΚΑΦΛΙΑΣ ΗΤΑΝ ΓΑΥΡΟΣ ΚΑΙ ΓΑΜΙΑΣ

Μολις ειδα το λινκ του Σαββα..
Ρε φιλε θες να με καταστρεψεις;
Εχω φτυσει τον καφε απο τα γελια,εχω γονατισει δεν αντεχω αλλο!!
Τι μου θυμησες με αυτη τη φωτογραφια...
Καλημερα σε ολα τα αδερφια.

Ο ΣΑΚΑΦΛΙΑΣ ΗΤΑΝ ΓΑΥΡΟΣ ΚΑΙ ΓΑΜΙΑΣ

Εικόνα Βασιλης-Ντεταρι-Φουνες -7-

Ωραιες θυμησιες Σαββα...Ενδεικτικο του κλιματος που επικρατουσε τοτε ηταν οι αψιμαχιες που ειχαμε 11 χρονων παιδακια λιγο πριν το ματς στο σχολειο...Ανοστο ματς αν θυμαμαι καλα,οπου ηξερε και η κουτση μαρια οτι πιο πολλες κλωτσιες θα τρωγε ο βλαχος παρα οι πασες που θ ανταλλαζονταν συνολικα στο ματς...Επισης δε ξεχνιεται κ ενα δοολοφονικο τακλιν του μητροπουλου αν θυμαμαι καλα,οπου σου δινε τον χιαστο στο χερι...ΥΓ:Για την ιστορια ο Ευστρατιος τα ξαναακουσε μετα απο λιγο καιρο και στην Νικαια (ιωνικος-παο)..,ΥΓ2:Η φρικτη του τιμωρια ομως ηρθε στο θρυλικο 1-4 οπου τον ετρωγε απ οπου ειχε τρυπα

Εικόνα nea7liosia

μια χαρά είναι ο Μπάμπης φίλε!!πήγαινε όποτε θέλεις μια βόλτα από το coffee time στον Ναό και θα θα τον δεις εκεί!

Εικόνα Ερυθροφύλακας

Αξέχαστες στιγμές.. Σάββα σου έχω μια ερώτηση: Θυμάσαι τον Μπάμπη (είναι ένας από τους 5 στην επική φωτογραφία, που παρίσταναν του παναθηναϊκούς παίκτες στο ΣΕΦ με τις καμπαρετζούδες, ντυμένοι με πράσινες εμφανίσεις, μεταξύ των οποίων ο Τάκης Τσουκαλάς και ο Ατίλλιο) που αποκαλούσε τον Στράτο "ροδέλα"; Εξ ου και το Μπάμπης ο Ροδέλας εκείνα τα χρόνια. Ξέρεις τι απέγινε; Έχουμε χρόνια να τον συναντήσουμε!

Εικόνα savvas gridlock