ΦΕΡΤΕ ΕΝΑΝ ΚΑΛΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ...



Το Μάιο του 2010, στο τελευταίο παιχνίδι των play off στο Καραϊσκάκη για τη Superleague της σεζόν 2009-10, όταν και ήρθαμε ισόπαλοι με σκορ 0-0 με τον Άρη, φωνάζαμε εμείς οι 7.000 που ήμασταν μέσα αυτό το σύνθημα.
 

 
ΦΕΡΕ ΕΝΑΝ ΚΑΛΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΠΑΡΕ ΔΕΚΑ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΑΠ'ΤΗΝ ΑΡΧΗ.
 
Αυτό άκουγε ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ, ο μεγαλύτερος πρόεδρος στην ιστορία του Ολυμπιακού. Το ίδιο λέμε προς τους μεγάλους μας προέδρους, τους κυρίους ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥΣ και τώρα, κάπως παραφρασμένο βέβαια.
 
ΦΕΡΤΕ ΕΝΑΝ ΚΑΛΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΠΑΡΤΕ ΕΝΑ ΤΕΣΣΑΡΙ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΑΠ'ΤΗΝ ΑΡΧΗ.
 
Κι αν δεν θέλετε, ''τεσσάρι'' μην παίρνετε. Με υπηρεσιακό προπονητή όμως ολόκληρη χρονιά δεν βγαίνει. 2-3 μήνες τσουλάνε, αλλά το διάστημα Οκτώβριος-Ιούνιος θα φαίνεται σε όλους ατελείωτο. Παραμονεύουν πολλές ''Νέες Κηφισιές'' εκεί έξω και το σημερινό παρ'ολίγον πάθημα, όταν και κινδυνεύσαμε να χάσουμε από την αστεία Λαμποράλ, πρέπει να γίνει σε όλους μάθημα. ΔΕΝ είμαστε νέα ομάδα, ώστε ''να περιμένουμε να δέσει το σύνολο και να μάθει ο ένας παίκτης το παιχνίδι του άλλου''. Δεν γίνεται να συνεχιστεί αυτό που είδαμε σήμερα.
 

 
Είναι κρίμα να ''καεί'' και ο Μίλαν Τόμιτς. Ας έρθει ένας κανονικός προπονητής, να δουλέψει όπως αυτός νομίζει και να ηρεμήσουμε όλοι, παίκτες-διοίκηση-οπαδοί. Ελπίζουμε να πρυτανεύσει η λογική και να μην συνεχίσουμε τις αλχημείες. Δεν αξίζει αυτή η εικόνα στην προσπάθεια και στα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που έχουν ξοδέψει (ουσιαστικά τα έχουν πετάξει, αφού δεν πρόκειται ποτέ να τα πάρουν πίσω...) οι πρόεδροί μας στο τμήμα μπάσκετ του Θρύλου.
 

 
H εικόνα του ΣΕΦ, στο πρώτο εντός έδρας ματς με κόσμο για τη νέα σεζόν, τα λέει όλα...

Σχόλια

Εικόνα Bad7

ΤΟ ΜΙΛΑΝ ΤΟΜΙΤΣ ΟΕ ΟΕ ΟΕ ΟΕ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΙΣΧΥΕΙ ΑΛΛΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ

Εικόνα ALEXIS7GER

ΣΑΒΒΑ, η περιπτωση του ΣΟΦΟΥ ΝΤΟΥΝΤΑ είναι μοναδική..πηρε ενα τρεμπλ 1997 και πρωταθληματα Ελλαδος / Ευρωπης 2012 αλλά τις αλλες χρονιές απετυχε παταγωδώς ..Δυστυχως είναι ο μόνος στον οποίο καθεται προσοχή ο μεθύστακας Σερβος αλλά τωρα πλέον το πουλάκι εχει πετάξει .Συμφωνώ με τους /τις προλαλήσαντες , η ταπεινή μου γνώμη είναι να ερθει κανονικός προπονητής και ο ΜΙΛΑΝ να βοηθάει

Εικόνα trelodoctor73

Καλησπέρα σε όλους! Επιτελούς Σάββα ακούω για 4αρι. Τι να κάνουμε , το φωνάζω διακαώς ... συμφωνώ απόλυτα με το γεγονός ότι , ο Ολυμπιακός παίζει κατ ουσίαν στη τύχη! Αν έμπαιναν 2 τριποντά θα είχαμε παράταση και πιθανότατα ήττα, λόγω απουσίας καλής ψυχολογίας. Προπονητής ΤΩΡΑ! Αν και πιθανότατα να χλεαυστω, θεωρώ χειρότερη (σε επίπεδο τακτικής) την εμφάνιση της ομάδας μας με τους Βάσκους σε σχέση με την ΑΕΝΚ!

Εικόνα Χατζηκυριακειο

ΓΙΟΥΡΙ ΖΝΤΟΒΝΤΣ?

Εικόνα Νικος τρελογαυρος

Η ομαδα χρειαζεται οχι απλα εναν προπονητη πιστευω ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΕΛΙΞΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ.
Στις χρονιες του μπαρτζωκα ολοι οι νεοι ταλαντουχοι του Ολυμπιακου εχουν μεινει στασιμη χωρις καμια ιδιεταιρη εξελιξη.

Επισης η μεγαλυτερη μαλακια που εχει παιχτει στο μπασκετικο τμημα ειναι οτι τα αδερφια δν μπορουν να ανεβασουν το μπατζετ της ομαδας μας καθως εχουν χαλασει ΟΛΟΚΛΗΡΑ εκατομμυρια παλιοτερα.
Μηπως καλο θα ηταν να στραφουν για οικονομικοι ενισχυση της ΚΑΕ π.χ στον Μαρινακη? ή σε καποιον αλλο πλουσιο Ολυμπιακο?

Τελος γιατι δν κοιταμε την περιπτωση του Παναγιωτη Γιαννακη για τον παγκο?
Μπορει και να εκανε πολλα οταν ηταν στην ομαδα βαση τα λεφτα που ειχε για μεταγραφες αλλα απο καποιον αγνωστο πιστευω θα ειναι καλυτερος και επισης θα εμπευει μια εμπιστοσυνη στον παγκο.

Ολα τα παραπανω ειναι γνωμες απο εναν απλο γαυρακο που δν εχει πολλες γνωσεις πανω στο αθλημα basket :p

Εικόνα Νικος τρελογαυρος

Μην εκανε πολλα ηθελα να πω για τον Γιαννακη

Εικόνα katerina

Καλημέρα σε όλα τα παιδιά!
Όντως χθες η εικόνα της ομάδας στην επίθεση ήταν κάκιστη. Ωστόσο στην άμυνα έγινε εκπληκτική δουλειά με αποτέλεσμα 5 τάπες, 13 λάθη αντιπάλων και εξαφάνιση του Heurtel. Από κει και πέρα σίγουρα ο Petway σα τεσσάρι υστερεί τόσο στο παιχνίδι με πλάτη όσο και στη διείσδυση αλλά αμυντικά είναι αρκετά καλός και έχει αξιόπιστο τρίποντο (πέρυσι 42% στην ευρωλίγκα). Με τα χρήματα που παίρνει δε νομίζω ότι μπορούμε να βρούμε καλύτερους.
Για το θέμα του προπονητή θα συμφωνήσω με την άποψη που εξέφρασε ο Νίκος Γόδας, δηλαδή Τόμιτς ως head coach και ένα καλό βοηθό προπονητή.
Όσον αφορά το θέμα Ντούντα πολλοί ξεχνάνε ότι τη σεζόν 2010-2011 με πλεονέκτημα έδρας χάσαμε το τίτλο και μάλιστα σε παιχνίδι με σχετικά καλή διαιτησία. Για αυτά που έκανε στη προηγούμενη θητεία του στον Ολυμπιακό δε θα σχολιάσω γιατί θα εκφραστώ άσχημα.
Τέλος όσοι μπορούν ας έρθουν σήμερα στο παιχνίδι του βόλεϊ με το Βραχάτι στις 20:00 γιατί έχει καλή ομάδα και ο Παμβοχαϊκός.

Εικόνα savvas gridlock

Κατερίνα, η Κούτσα έριξε 29 τρίποντα και ευστόχησε στα 10. Αν είχε ευστοχήσει στα 12, θα πηγαίναμε παράταση. Αφήσαμε πάρα πολλά ελεύθερα σουτ σε μία ομάδα που δεν έχει και καμιά τρομερή ποιότητα. Με τη μη απόκτηση αξιόπιστου τεσσαριού, ακυρώσαμε το σκεπτικό της αντικατάστασης του Περπέρογλου. Πράγματι, ο Περπέρογλου είτε λόγω ηλικίας, είτε λόγω σωματοδομής (εγώ αυτό πιστεύω), έβγαλε πέρυσι πολλούς τραυματισμούς και δεν καιγόμουν κι εγώ να παραμείνει. Έτσι πήραμε τον πιο αθλητικό Ντάρντεν στη θέση του. Το ίδιο έπρεπε να κάνουμε στο ''4'', αφού ο Πρίντεζης για τον α ή β λόγο, βγάζει τραυματισμούς και έχει μεταπτώσεις στην απόδοσή του. Ο Πετγουέι μας βοήθησε πάρα πολύ μέσα στη Βαλένθια, δεν είναι παίκτης για πέταμα, αλλά δεν μπορείς να στηριχθείς επάνω του. Έπρεπε λοιπόν να αποκτηθεί καλό τεσσάρι για να κάνει δίδυμο με τον Πρίντεζη. Ο Ίβκοβιτς απέτυχε παταγωδώς τη διετία 1997-99, όπως και τη σεζόν 2010-11, αλλά έκτισε μία ομαδάρα τη σεζόν 2011-12, η οποία κινδυνεύουμε να ξεχαρβαλωθεί δίχως τα βασικά της ατού, Σπανούλης-Πρίντεζης, να έχουν αποχωρήσει. Αυτό είναι από τα άγραφα.

Εικόνα Η ΡΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΘΡΥΛΕ ΟΛΕ ΟΛΕ

Ο Πετγουει ειναι απο τους καλυτερους παικτες της ομαδας. Κανει πραγματα που δεν αποτυπωνονται στο φυλλο της στατιστικης. Ειναι μακραν ο καλυτερος παικτης του Ολυμπιακου στις αμυντικες περιστροφες. Εχει συγκεκριμενα πλεονεκτηματα και συγκεκριμενα μειονεκτηματα (καθολου παιχνιδι με πλατη και με μπαλα στο παρκε). Επιπλεον τα 4αρια μιας ομαδας (οπως και σε αλλες θεσεις) ειναι καλο να εχουν διαφορετικα δυνατα σημεια. Ο ενας να καλυπτει τις αδυναμιες του αλλου. Και ο Αντιτς και ο Πετγουει σε γενικες γραμμες κανουν την δουλεια που θελουμε. Πολλα μικρα πραγματα. Μηπως θα επρεπε να αναρωτηθουμε αν θα επρεπε να παρουμε πρωτοκλασατο 4αρι στην θεση καποιου που τον νοιαζει η εθνικη ομαδα περισσοτερο απο οτι ο Ολυμπιακος? Καποιου που βγαζει πλεον συνεχως τραυματισμους, που εχει πλεον χρονια προβληματα στην μεση κλπ κλπ κλπ? Μια σκεψη κανω...

Εικόνα Βασιλης-Ντεταρι-Φουνες -7-

Δε θα μιλησω για την ηττα απ τον βαζελο,παει αυτη,ανοσια εχουμε παθει πλεον...Εγω εχω να πω οτι τελικα το ευρωπαικο του Λονδινου μας κοιμησε για τα καλα...Μπηκε πολυ νεκταρ επιτυχιας στις φλεβες μας και ολοι νομισαμε οτι τα παντα τελειωσαν εκει...Αλλοι μιλαγαν για three peat αλλοι για δυναστεια στην ευρωλιγκα και αλλα τετοια γραφικα...Απ την αλλα αφησαμε στην ακρη το πρωταθλημα και ηρθε ο μποχου με καποιον καρι και σε πηρε 0-3...Δεν ειναι σοβαρα πραγματα αυτα..Το ευρωπαικο αυτο ηταν η αιτια που εμεινε ο Σπανουλης και φυσικα ο Μπαρτζωκας...Ειδικα ο δευτερος επρεπε να χε αποχωρησει μετα τους τελικους του 2013..Ο Σπανουλης,το λεω δημοσια,δημιουργει χοντρο προβλημα στην ομαδα...Εχει πεισμα εχει εγωισμο και αυτο εχει αντικτυπο στο παρκε...Δεν ασχολουμαι με το θεμα προπονητη...Τ αδερφια εχουν την καρπουζα,εχουν και το μαχαιρι,ας κανουν ο,τι γουσταρουν...Περσυ ελεγα οτι δε παει αλλο...Σπασαν την εδρα του οακα και ξαναχασαν στο ΣΕΦ...Φετος χασαν ετσι οπως χασαν απο καποιον μπλουμ κ εκει πιστευω ηταν το τελειωτικο χτυπημα...Ναι το τελειωτικο χτυπημα οσο κ αν ακουγεται βαρυ

Εικόνα ALEXANDR-ROMAN

Εχω παίξει επαγγελματικά μπάσκετ για πολλά χρόνια σε εθνικές κατηγορίες.
Εχω κλήσεις σε κλιμακια της Εθνικής παιδων.
Γνωρίζω το άθλημα σε όλο του το ύψος, πλάτος, μηκος, βάθος, τα μυστικά, τις τακτικές, την οργάνωση, τη λειτουργία, γραπτούς και άγραφους κανόνες... το περιεχόμενο, το νόημα, το εξώφυλλο, το περιτύλιγμα, την κορδέλα και το λαστιχάκι...
Λιγο υπερβολικό το παραπάνω σχόλιό μου... αλλά η υπερβολή μου αυτή είναι απλά μια αλήθεια που έχασε την ψυχραιμία της.
Κατά την προσωπική μου άποψη ο Μπαρτζώκας έπρεπε να φύγει απο πέρυσι... όταν έχασε το πρωτάθλημα...
Ηταν ευδιάκριτο το κόμπλεξ του απέναντι στον Βαζελο. Ειχε τις ευκαιρίες του να αντιδράσει... δεν τα κατάφερε... ευχαριστούμε για την αδιαμφισβήτητη προσφορά του...πάμε παρακάτω...
Οι πρόεδροι και ιδιοκτήτες όμως της ΚΑΕ Ολυμπιακός μου έδωσαν την εντύπωση οτι αισθάνονται πιο άνετα με παλιά προβλήματα παρά με καινούργιες λύσεις...!!!
Τέλος πάντων...ας δούμε το σήμερα.
Oι Αγγελόπουλοι έχουν 2 επιλογές.
Πρώτον...
να φέρουν ένα σοβαρό προπονητή με κύρος και καταξιωμένο σε Ευρωπαικό ή Παγκόσμιο επίπεδο...
Ξέρω πολύ καλά τα οικονομικά δεδομένα... αλλά η θέση του προπονητή σε μια ομάδα είναι το Α και το Ω.
(βλέπε «Ντούντα» Ίβκοβιτς)
Ο νέος προπονητής σαν μέγεθος και όνομα... θα πρέπει να είναι μεγαλύτερο απ' τον Σπανούλη.
Υπάρχει σοβαρός λόγος που το γράφω αυτό. Δεν θα το αναλύσω για να μην πλατιάσω στον λόγο μου.
Η λύση Μαρκόπουλου ήταν για γέλια και για κλάματα.
Δεύτερον...
εφόσον δεν επιλέξουν την οικονομική υπέρβαση και την πρώτη επιλογή θα προτείνω να κανουν αυτό που εκανε πέρυσι ο βάζελος.
Πηρε τον Πριφτη(ενα αληθινό προπονητή) δίπλα στον Αλβερτη.
Ο Αλβέρτης δεν είναι προπονητης είναι μάνατζερ-τεχνικός διευθυντής(κι αυτό τραβηγμένο απ' τα μαλλιά)...
Ο Πρίφτης μας πήρε το πρωταθλημα πέρυσι...
Αν δεχθεί λοιπόν (λογω εγωισμου) ένας πραγματικος προπονητης (head coach) να αναγνωρίσει καποιον άλλο ως πρωτο προπονητή... και να δουλεύει χωρις τα φωτα της δημοσιότητας επανω του....χαρακτηριζόμενος ως βοηθός προπονητή... αυτό πιστεύω θα μπορούσε να είναι μια επιτυχημένη συνταγή.
Εγώ προτείνω να πάρουμε σε αυτή τη θέση δίπλα στον Τομιτς τον Νεναντ Μάρκοβιτς.
Ο Τόμιτς μου άρεσε ακομα και στα ρισκα του κάποιες στιγμές στους τελευταίους αγώνες αλλά κολλάει το μυαλό του σε κρίσιμα σημεία του αγώνα και χρειάζεται υποστήριξη.
Χρειάζεται κάποιον ικανό και άξιο προπονητή να μοιραστεί το βάρος μαζί του...
Ο Μάρκοβιτς έχει παιξει στον Ολυμπιακό το 2001.
Τον θεωρώ αρκετά ταλαντούχο και ευφυή... καλό προπονητή.
Νομίζω θα έχουν καλή χημεία.
Αλλωστε: "Όποιος δεν έκανε ποτέ λάθος, δεν έχει δοκιμάσει ποτέ κάτι καινούργιο...." Albert Einstein

Εικόνα mikele7

ALEXANTR. ΣΕ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΙ ΧΤΕΣ,ΚΑΛΟΣ Ο ΜΑΡΚΟΥΖΕ,Ο ΚΑΝΤ ΚΑΙ Ο ΧΕΓΚΕΛ
Ο ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΟΣ ΥΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΙΔΕΑΛΙΣΜΟΣ.ΟΜΩΣ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ
ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ,ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ
ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ Η ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΠΑΡΚΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ.ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ
ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑΧΤΙΚΕΣ ΜΑΦΙΑΣ ΟΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΥΛΟΣΟΦΟΣ ΔΕΝ
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΥΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙ.ΑΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΩΧΤΙΚΕΣ ΚΑΙ
ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΧ ΤΩΝ ΙΤΑΛΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ,
ΓΙΑΥΤΟ ΕΥΚΟΛΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΝΤΕ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΛΑ ΤΑ ΕΥΤΡΑΠΕΛΑ
ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΡΙΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΕΑ.ΠΟΛΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΦΟΡΑ
ΣΟΥ,ΣΤΗΝ ΕΛΕΙΨΗ ΣΩΣΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΑΣ,ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΑΤΟΜΟ
(ΤΟ ΕΧΩ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕΙ ΠΟΛΕΣ ΦΟΡΕΣ).ΠΟΛΟΙ ΦΙΛΟΙ ΛΕΝΕ ΕΝΑ ΚΑΛΟ 5ΡΗ,4ΡΗ
ΚΛΠ,ΕΝΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΚΑΙ ΑΣ ΜΑΣ ΠΑΙΖΟΥΝ 70-30 ΟΙ ΓΚΡΟΙ,ΟΜΩΣ
ΕΠΙΔΗ ΕΧΕΙΣ ΠΑΙΞΕΙ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΑΡΧΙΖΟΥΝ 50-50,ΟΤΑΝ
ΜΕΝΕΙ ΠΙΣΩ Ο ΠΟΑ 70-30,Η 100-0 ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΦΕΥΓΕΙ ΠΟΛΥ ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΝ 3-4
ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΑ ΣΦΥΡΙΓΜΑΤΑ ΥΠΕΡ ΚΑΙ 1 ΤΕΧΝ.ΠΙΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΤΡΑΚΗΣ.
ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΘΕΡΟΒΑΜΟΝΕΣ ΣΤΗ ΚΑΛΗΤΕΡΗ
ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ,Η ΒΙΖΑΝΤΙΝΟΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΝ ΤΗ ΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΧΑΜΠΑΡΙ.ΓΙΑΥΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ,ΝΟΜΙΚΟ.
ΕΠΙΚΟΙΝΟΝΕΙΑΚΟ,ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΛΠ,ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΕΣ
ΟΜΑΔΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΥΓΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΑΝΑΚΑΛΗΠΤΕΙΣ
ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΗΠΤΕΙΣ ΤΙΣ ΦΟΒΕΡΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΤΟΥΣ.ΕΤΣΙ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙΣ ΤΟ
ΣΑΠΙΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΕΝΑ ΥΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΜΠΑΣΚΕΤ.

Εικόνα savvas gridlock

Αυτήν την ώρα που μιλάμε, δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο αποτυχίας. Αν φέτος δεν πάρουμε το πρωτάθλημα απέναντι στο Διαμαντάκο και τον Κόνιαρη, του χρόνου θα πηγαίνουν στο ΣΕΦ λιγότεροι από όσους πήγαιναν στο Παπαστράτειο πριν έρθει ο Ιωαννίδης το 1991. Το να βάλεις τον Τόμιτς να διαχειριστεί αυτήν την κατάσταση, έχοντάς τον στον πάγκο για μία ολόκληρη χρονιά (και όχι για 2 μήνες), ισοδυναμεί με αυτοκτονία δική σου ως διοίκηση και του ίδιου του Μίλαν που θα δεχτεί να ''καεί''. Είναι αμαρτία να κινδυνεύει να απαξιωθεί η κορυφαία ομάδα στην ιστορία του μπασκετικού Ολυμπιακού, δίχως ο λόγος να είναι τα λεφτά, που συνεχίζουν να μπαίνουν με τη σέσουλα.

Εικόνα k1p

Σάββα,η κορυφαία ομάδα στην ιστορία του μπασκετικού Ολυμπιακού μας τέλειωσε το καλοκαίρι του 2013.Πλέον αυτό που βλέπουμε και βλέπαμε πέρσι δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα των 2 κολλητών ευρωπαικών.

Θα έλεγα πως η αρχή του τέλους ήταν η φυγή του ντούντα αλλά τουλάχιστον τότε έμεινε ο κορμός ατόφιος άλλη μια χρονιά,διατηρήθηκε η χημεία και το πνεύμα και μας οδήγησε σε 2ο ευρωπαικό.Όταν άρχισε να σπάει και ο κορμός,χάθηκαν και τα τελευταία στεγανά.

Εικόνα savvas gridlock

Κορμός της ομάδος αυτής, για'μένα τουλάχιστον, ήταν είναι και θα είναι οι Σπανούλης-Πρίντεζης. Πρώτα και κύρια Σπανούλης εννοείται. Όλοι όσοι αποχώρησαν, για τον α ή β λόγο, ήταν αναλώσιμοι και μπορείς να βρεις πολλούς καλύτερούς τους στην αγορά. Πώς γίνεται τώρα να κρατάς τα βαριά χαρτιά σου, να έχεις τη συνταγή που σε ανέβασε κορυφή και να κυνηγάς ανεμόμυλους ως ομάδα, δεν το καταλαβαίνω. Δεν καταλαβαίνω π.χ. το γιατί πρέπει να βαφτιστεί επίτευγμα το να μένει η επιθετική μηχανή του Ίβκοβιτς στους 63 πόντους κόντρα στο τσίρκο της Λαμποράλ. Αυτή η ομάδα χτίστηκε για να παίρνει ρυθμό από την άμυνα και να το μετουσιώνει αυτό σε πόντους στην επίθεση κατά κύριο λόγο με τον ψηλό και τον κοντό, Σπανούλη-Πρίντεζη. Όταν επιλέγεις το να φρενάρεις αυτήν την ομάδα στην επίθεση, είναι σαν να ρίχνεις ένα κουβά παγωμένο νερό στον Μπόκολη. Ε μετά πώς να μην γίνει αφαλός η φάση.

Εικόνα ALEXANDR-ROMAN

Εχω μερικές διαφωνίες στο σχολιό σου Σαββα.
Κορμό σε μια ομάδα μπάσκετ αποτελούν τουλάχιστον 4 αθλητές.
Οι Παπανικολάου και Kyle Hines έχουν τέτοιου είδους αγωνιστικά χαρακτηριστικά, αρετές
ως παίχτες σε άμυνα και επίθεση... που δύσκολα συναντάς.
Κατά συνέπεια δεν ειναι σε καμία περίπτωση αναλώσιμοι και δεν
μπορείς εύκολα να τους αναπληρώσεις... ειδικά εξαιτίας του γεγονότος οτι
μπορούν να αγωνιστούν εύκολα σε αρκετές θέσεις και με διαφορετικούς ρόλους.
Εκτός βέβαια και αν βάλεις βαθειά το χέρι στην τσέπη.
Ταυτίζομαι όμως απόλυτα μαζί σου στο σημείο που γράφεις οτι φρέναρε την ομάδα.
Το τρανζίσιον παιχνίδι είναι το σήμα κατατεθέν της ομάδας.
Είναι στο χαρακτήρα της, στο dna της και στο ένστικτο των παικτών της.
Δεν είμαι σίγουρος όμως για το αν... το οτι πήγαμε σε σετ παιχνίδι
με έλεγχο του ρυθμού...ειδικά προχθές ήταν εντολή του Τόμιτς... ή κάποιου άλλου...!!!
πολλά ερωτηματικά?????????????????

Εικόνα savvas gridlock

Ποιον ''άλλον'', πλην του Τόμιτς, υποψιάζεσαι;

Εικόνα ALEXANDR-ROMAN

Τον Σπανουλη...
Αν δεις την κατασταση που βρισκεται...
τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζει...
και πόσες φορες συμμετέχει στο τρανζίσιον παιχνίδι της ομάδας...
θα δικαιολογήσεις τις υποψίες μου.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Η υπάρχουσα αβεβαιότητα συντηρεί το αρνητικό κλίμα που βλέπουμε και πάντα θα ελλοχεύει ο κίνδυνος της ήττας. Οι Αγγελόπουλοι ή δεν ξέρουν τι πρέπει να κάνουν ή ξέρουν και ΚΑΚΩΣ δεν το δημοσιοποιούν. Ο Τόμιτς είναι προσωρινή λύση ανάγκης και αυτό του δένει τα χέρια. Αλλά δίνει και δικαιώματα στους παίχτες να παρεκκλίνουν από το στόχο τους. Και σ' εμάς τους οπαδούς αφήνει την αίσθηση της προχειροδουλειάς και της ανικανότητας. Οπότε, ή μας λένε ότι θα πάρουμε προπονητή και μέχρι να τον βρούμε συνεχίζουμε με τον Τόμιτς ή μας ενημερώνουν ότι θα συνεχίσει ο Τόμιτς στο τιμόνι, έχοντας δίπλα του κάποιον σοβαρό βοηθό, επαναφέροντας την ψυχική σταθερότητα που χάσαμε με όσα ζούμε. Μπορεί πολλοί να μη θέλουν τη μία από τις δύο αυτές λύσεις, αλλά θα πρέπει να δεχτούν όποια απόφαση πάρουν οι αφοί και να τη στηρίξουν μέχρι τέλους, όπου τότε θα γίνει το ταμείο. Εγώ είπα ξανά ότι θέλω να μείνει ο Τόμιτς και να δείξει τί αξίζει. Κανείς βοηθός προπονητή δεν θεωρούνταν προπονητής στην πρώτη του απόπειρα προπονητικής. Ο κόσμος ο πολύς θέλει τον Τόμιτς και αυτό αν μη τι άλλο δίνει μία σιγουριά στη σχέση της ομάδας με τον κόσμο. Μια ασφάλεια που δε θα κλονιστεί από μία απρόσμενη ήττα. Είναι σημαντικό για τον Τόμιτς να ξέρει ότι η διοίκηση τον εμπιστεύεται για τη θέση του προπονητή. Αν δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση από τους αφούς, τότε θα είναι καλύτερο για όλους να το ξεκαθαρίσουν στον Τόμιτς και να βρουν γρήγορα προπονητή. Το να ερωτάται ο Τόμιτς από δημοσιογράφους σχετικά με την παραμονή του στον πάγκο ως προπονητής και να μην έχει ιδέα, είναι άσχημη εικόνα. Τέλος, θεωρώ ότι ο Τόμιτς δε θα καεί σε περίπτωση αποτυχίας. Αγγελόπουλοι, πάρτε μια απόφαση γρήγορα.

Εικόνα savvas gridlock

Ο κόσμος ο πολύς, Θωμά, φώναζε και ''κάνε την ομάδα πάλι πρώτη, Παναγιώτη Παναγιώτη'', για τον κύριο Γιαννάκη. Η ομάδα δεν ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης επειδή βάλαμε στον πάγκο ''ένα δικό μας παιδί, που ξέρει από Ολυμπιακό''. Την ανέβασε προπονητής εκεί ψηλά. Είναι αστείο να συζητάμε το ενδεχόμενο να τρέξει όλη την χρονιά ο Τόμιτς. Να ήμασταν στον Απρίλιο και να λέγαμε ''πάμε με το Μίλαν μέχρι το καλοκαίρι και τότε βλέπουμε'', να το καταλάβαινα. Μία ολόκληρη χρονιά με υπηρεσιακό προπονητή που δεν έχει προπονητική εμπειρία, είναι κίνηση για ΕΣΚΑ και ΕΣΚΑΝΑ. Μόνον εκεί γίνονται αυτά. Το ''είναι 23 χρόνια κοντά στον Ολυμπιακό ο Τόμιτς ρε παιδιά, ας τον εμπιστευτούμε'', είναι επιχείρημα για κάνα καφενείο και αρνούμαι να μπω στη λογική πως μπορεί να το υιοθετεί κάποιος από τη διοίκηση (δεν θα πω κάτι άλλο επ'αυτού, όποιος έχει μυαλό ας καταλάβει...). Κι εγώ είχα οικογενειακό διαρκείας με τον πατέρα μου στο Παπαστράτειο, πριν έρθει ο Ιωαννίδης το 1991. Πιο πολλά χρόνια είμαι κοντά στον Ολυμπιακό από τον Τόμιτς. Μήπως να γίνω κι εγώ προπονητής στον Ολυμπιακό; Κι εγώ καλό παιδί είμαι και ξέρω κι από Ολυμπιακό, πολύ περισσότερο από τον Τόμιτς. Ξέρω επίσης και πολλά άτομα προσωπικά που ήταν κοντά στον μπασκετικό Ολυμπιακό από την εποχή του Γουλανδρή και του Γιατζόγλου. Κι αυτοί είναι καλά παιδιά, πέρα από άρρωστοι Ολυμπιακοί. Μήπως να βάλουν αυτοί τη φόρμα του προπονητή; Εν έτει 2014 να συζητάμε για ''το παιδί που ξέρει από Ολυμπιακό, άρα αξίζει να τον εμπιστευθούμε'', ενώ ξέρουμε το πού κατέληξαν όλοι όσοι έκατσαν στον πάγκο του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού του Σωκράτη με αυτό το σκεπτικό, εμένα με ξεπερνάει. Δεν γίνεται αυτό το πράγμα και δεν γίνομαι εμπαθής, ακριβώς επειδή σέβομαι τον Τόμιτς και την τεράστια προσφορά του στον Θρύλο. Ας έρθει ρε παιδί μου ο Σφαιρόπουλος, άμα δεν μπορούμε ή δεν θέλουμε να κυνηγήσουμε Φλέμινγκ, Πιανιτζιάνι και τους λοιπούς ελεύθερους. Δηλαδή ο Σφαιρόπουλος δεν ξέρει από Ολυμπιακό; Δεν λέω ότι θα είναι ιδανική λύση, αλλά είναι κανονικός προπονητής. Εννοείται πως όποιος κι αν έρθει, ο Τόμιτς πρέπει να μείνει δίπλα του. Δεν υπάρχει πρόβλημα με τον Τόμιτς, κάθε άλλο. Δεν γίνεται να πουτανιαζόμαστε όλη την ώρα σε αυτό το τμήμα και να τρωγόμαστε με τα ρούχα μας, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Ξέρω ότι όσα λες τα λες από απέραντη αγάπη για τον Θρύλο και αυτό κάνει την κουβέντα πιο εύκολη. Ο Τόμιτς, φίλε μου Σάββα, δεν είναι σαν εμένα κι' εσένα. Έχει δίπλωμα προπονητή. Δεν έχει εμπειρία πρώτου προπονητή -σύμφωνοι- αλλά έχει εμπειρία σε προπονητικό επιτελείο εδώ και τρία χρόνια. Βρισκόταν στον πάγκο εδώ και 10 χρόνια σχεδόν. Άρα έχει εμπειρία από τον πάγκο του Ολυμπιακού. Δεν είναι μόνο ότι είναι "παιδί" μας. Ο άνθρωπος έχει δίπλωμα και κλήθηκε να αποδείξει στην ομάδα της καρδιάς του πως μπορεί να ανταπεξέλθει. Δεν τον θεωρώ Αλέφαντο ή Αναστόπουλο. Πάντα τον θεωρούσα οξυδερκή. Τέλος πάντων, δεν έχω χρόνο πολύ τώρα. Ελπίζω το βράδυ να μιλήσουμε πιο άνετα.

Εικόνα savvas gridlock

Αυτή η κίνηση Τόμιτς θυμίζει την απόφαση του Σωκράτη να χρίσει το γυμναστή των εκπαιδευτηρίων Κωστέα-Γείτονα sir Takis Lemonis πρώτο προπονητή στον Θρύλο, περιμένοντας να τρέξει όλη την χρονιά ουσιαστικά. Νοέμβριο του 2000 ανέλαβε ο sir.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Καλό παράδειγμα για την επιχειρηματολογία μου είναι αυτό που έφερες. Ο Λεμονής την πρώτη του χρονιά έριξε 4άρα μέσα στη Λεωφόρο και 6άρα στην Α.Ε.Κ. Και όλα αυτά χωρίς δίπλωμα προπονητή, όντας γυμναστής, που λες κι' εσύ. Ο Τόμιτς έχει δίπλωμα προπονητή. Δεν είναι μπακάλης. Απλώς, δεν έχει εμπειρία. Τα τελευταία χρόνια, πολλές είναι οι ομάδες που εμπιστεύονται τους βοηθούς. Δεν το παρουσιάζω ως μονόδρομο τη λύση Τόμιτς. Δεν είναι και αδιέξοδο όμως. Είναι μία λύση, η οποία, αν μη τι άλλο, θα δώσει την απαραίτητη ηρεμία στον κόσμο. Αρκεί, βέβαια, να το επισημοποιήσει η διοίκηση και να μην επιτρέψει άλλα φαινόμενα, όπως αυτό με τον Χάντερ. Όσο οι παίχτες ξέρουν ότι ο Τόμιτς είναι παροδικός, τόσο δε θα τον ακούν. Η ουσία είναι ότι οι Αγγελόπουλοι πρέπει άμεσα να επισημοποιήσουν τί θα κάνουν.

Εικόνα vagio

Αν ξεκινησουμε με νουμερο ενα δεδομενο πως λεφτα χοντρα για προπονητη ΔΕΝ δινονται, ο Σφαιροπουλος δε με χαλαει. Μαζι με τον Τομιτς. Αν και βασικα δεν καταλαβαινω τι σημαινει αυτο το 'να μην καψουμε τον Μιλαν'. Δηλαδη για να μην τον καψουμε, θα τον εχουμε γλαστρα μεχρι να πεθανει? Αν τον υπολογιζεις πραγματικα καποια στιγμη για προπονητη, του δινεις την ευκαιρια. Και καλυτερη στιγμη απο αυτη, δεν υπαρχει.

Εικόνα NikolaOS

Ήμουν έτοιμος να γράψω ακριβώς το ίδιος σχόλιο για τον Τόμιτς...
Οπότε μένω εδώ και συμφωνώ και επαυξάνω. Ο Τόμιτ κινδυνεύει να καεί ούτως η άλλως. Οπότε καλύτερα να καεί, παρά μια ζωή γλάστρα.

ΥΓ. Θεωρώ τον Τόμις καλύτερο το Σφαιρόπουλου, πιό κοντά στην χημεία της ομάδα και λίγο πιό τσαμπουκά από άλλες πιθανές λύσεις...

Εικόνα ALEXIS7GER

αν δεν κάνω λάθος ο ΜΙΛΑΝ δεν εχει προπονήσει σαν πρώτος κάποια ομάδα ..και αν εχει γίνει αυτό , σιγουρα οχι του βεληνεκούς της Α1 και της Ευρωλιγκα ..Ο Σφαιροπουλος εχει προπονήσει ομάδα Α1 ,εδώ και αρκετά χρόνια ..Το σημαντικότερο ομως είναι αυτό που εγραψε ενας αδερφός πιο πάνω,αν ερθει κάποιος άλλος ,θα πρέπει να εχει κύρος που θα τον βοηθήσει να επιβάλλεται στις βεντέτες