ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΤΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ



Αντιγράφουμε την είδηση από την χθεσινή συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.
 
Ο θάνατος του φιλάθλου Κώστα Κατσούλη σε επεισόδια μεταξύ οπαδών ποδοσφαιρικών ομάδων Γ' Εθνικής στο Ηράκλειο της Κρήτης, αποτέλεσε την αφορμή για μία συζήτηση σχετική με την οπαδική βία, στο πλαίσιο κοινής συνεδρίασης των Επιτροπών Μορφωτικών Υποθέσεων και Δημόσιας Τάξης της Βουλής, δύο περίπου εβδομάδες πριν την κατάθεση του νέου αθλητικού νόμου στη Βουλή για διαβούλευση.
Παρόντος του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανού, η πλειοψηφία των ομιλητών διαπίστωσε έλλειψη πολιτικής βούλησης των κυβερνήσεων να πατάξουν την βία στα γήπεδα, εφαρμόζοντας τους νόμους που οι ίδιες έχουν ψηφίσει, ενώ δεν έλλειψαν ακόμα και «οπαδικής» φύσεως τοποθετήσεις.
Στην αρχή της συνεδρίασης, η βουλευτής της ΝΔ, Φωτεινή Πιπιλή, ζήτησε να αφιερωθεί η διεξαγωγή της και στην Ιρανή φίλαθλο που συνελήφθη επειδή τόλμησε να παρακολουθήσει αγώνα βόλεϊ ανδρών - μια προτροπή που συνάντησε την αποδοχή του ΣΥΡΙΖΑ.
«Το πρόβλημα υφίσταται στην εφαρμογή του νόμου. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, όταν παίζουν τελικό στη Γερμανία συμπεριφέρονται ως Σκανδιναβοί. Γιατί; Γιατί γνωρίζουν πως εκεί ο νόμος εφαρμόζεται» παρατήρησε ο Δημήτρης Κρεμαστινός (ΠΑΣΟΚ). «Όταν γίνονται επεισόδια, θα πρέπει να υπάρχει ένας νόμος που να λέει ότι θα πληρώσει το σωματείο που δημιουργεί τα επεισόδια - και μάλιστα άμεσα. Να μην μπορεί να παίξει στ επόμενο παιχνίδι! Να υποχρεώνεται η ομάδα να παίζει όλη την περίοδο χωρίς φιλάθλους. Αν κάνετε αυτά τα δύο πράγματα, θα δείτε πώς θ' αλλάξει η ψυχολογία του γηπέδου!» εκτίμησε ο κος Κρεμαστινός.
Αντίστοιχη υπήρξε και η τοποθέτηση του Γιάννη Κουτσούκου (ΠΑΣΟΚ): «Οι ποινές θα πρέπει να αφορούν τα επαγγελματικά σωματεία, των προέδρων και των αρχηγών. Αν ο πρόεδρος γνωρίζει ότι οποιοδήποτε επεισόδιο θα στραφεί σε βάρος της ομάδας του, τότε και μόνον τότε θα χαλιναγωγήσει τον φίλαθλο και θα τον διαπαιδαγωγήσει».
Διαφορετική χροιά είχε η τοποθέτηση του Γιώργου Πάντζα (ΣΥΡΙΖΑ), ο οποίος, αφού διαπίστωσε πως ο τελευταίος αθλητικός νόμος 4049/12 δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει την βία των οπαδών, επέρριψε ευθύνες στην Πολιτεία για το ότι «άλλοι έχουν ασυλία και επιείκεια απέναντι στην αθλητική νομοθεσία και σε άλλους ο πέλεκυς πέφτει βαρύς. 'Αλλοι εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητά τους, με την Πολιτεία να τους χαρίζει εκτάσεις προνομιακά, να νομοθετεί υπέρ τους και να τους κτίζει γήπεδα, ενώ άλλοι δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Σε άλλους χαρίζονται χρέη και σε άλλους όχι. Σε άλλους δίνονται ενημερότητες και παρατάσεις και σε άλλους όχι».
Ακόμα πιο σαφής, ο Ανδρέας Ψυχάρης (ΝΔ), τόνισε πως αν δεν μπορεί η Πολιτεία να παρέμβει στην ΕΠΟ λόγω της ασυλίας του αυτοδιοίκητου που απολαμβάνει, μπορεί να κοπεί η χρηματοδότησή της. «Εμείς οι φορολογούμενοι, δεν θα πληρώνουμε τον κάθε Σπάθα (σ.σ. διαιτητής του πρόσφατου αγώνα Αστέρα Τρίπολης - Ολυμπιακού), θα τον πληρώνει η ΕΠΟ» πρότεινε χαρακτηριστικά ο κος Ψυχάρης. «Να ελεγχθεί το πόθεν έσχες του Σπάθα - και αν αποδειχθεί πως απλώς είναι ανίκανος, να παραιτηθεί και να μην ξανακάνει διαιτησία. Διότι όχι μόνο αδικήθηκε ο Αστέρας Τρίπολης, αλλά αδικήθηκε ο Ολυμπιακός (και το λέει αυτό ένας Παναθηναϊκός) από διάφορες ανοησίες και την ανικανότητα του Σπάθα...»
«Το πρώτο πράγμα που πρέπει να επιδιώξουμε, αν θέλουμε να σταματήσουμε τη βία στα γήπεδα είναι ένα αδιάβλητο πρωτάθλημα» υποστήριξε η Ελένη Αυλωνίτη (ΣΥΡΙΖΑ). «Όσο υπάρχει η πεποίθηση στους φιλάθλους ότι παρακολουθούν ένα «στημένο» αγώνα κανένα αστυνομικό μέτρο δεν θα είναι αρκετό για να την καταπολεμήσει» συμπλήρωσε.
Με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησε ο Ανδρέας Μαρίνος (ΝΔ): «Δεν υπάρχουν σήμερα Σύνδεσμοι Διαιτητών. Έχει φτάσει σήμερα, η ονομασία των διαιτητών να γίνεται από την ΕΠΟ και τις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων, που έχουν μέλη Σωματεία και όχι διαιτητές. Το ότι δεν είναι ακηδεμόνευτη η διαιτησία, δημιουργεί υποψία και παράγει βία. Θα ήθελα ιδιαίτερα να το προσέξετε αυτό» ανέφερε στον παριστάμενο υφυπουργό Αθλητισμού ο βουλευτής.
«Οι σεκιουριτάδες των γηπέδων είναι συχνά οργανωμένοι οπαδοί» κατήγγειλε η Φωτεινή Πιπιλή. «Να κατοχυρωθεί με νόμο ότι ο αθλητικός εισαγγελέας μπορεί να επιβάλλει μόνο την ποινή αφαίρεσης βαθμών με κλιμακούμενες ποινές αναλόγως το μέγεθος των επεισοδίων. Για τους φιλάθλους, να ισχύουν κλιμακούμενες κοινωνικές ποινές: Την πρώτη φορά, θα βοηθάς 10 μέρες στα συσσίτια του δήμου. Τη δεύτερη φορά θα καθαρίζεις για δύο μήνες καθημερινά, το λύκειο όπου φοιτάς. Την τρίτη φορά, θα πηγαίνεις σε σωφρονιστικό ίδρυμα για ανήλικα...» πρότεινε η βουλευτής της ΝΔ.
Ο Πολύβιος Ζησιμόπουλος (Χρυσή Αυγή), υποστήριξε πως «ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, έχουν διασυνδέσεις με προέδρους ΠΑΕ» και ως απόδειξη, σημείωσε πως ο υποστράτηγος της ΕΛΑΣ, ο κος Τσιρώνης, που ήταν Διευθυντής μέτρων τάξης στα αίσχη της Ριζούπολης στον «τελικό» Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός το 2003, βρέθηκε μετά Διευθυντής Ασφαλείας της ΠΑΕ Ολυμπιακός.
«Αιτία του προβλήματος, είναι ότι τον χώρο τον λυμαίνονται μεγάλα οικονομικά συμφέροντα» ανέφερε ο Γιάννης Γκιόκας (ΚΚΕ). «Ποιοί οργάνωναν προεκλογικές φιέστες στον Πειραιά και μάλιστα υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας; Ποιοί συνέτρωγαν προεκλογικά με προέδρους ομάδων; Είναι γνωστά αυτά» ανέφερε ο βουλευτής, προτείνοντας την κατάργηση των ΠΑΕ και ΚΑΕ, επιστροφή στον ερασιτεχνισμό και κατάργηση του Στοιχήματος. «Τι φοβάστε; Μη μας κάνει "ντα" η UEFA και αποκλειστούν οι ομάδες μας από τα γήπεδα της Ευρώπης; Ας αποκλειστούν!» ανέφερε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΚΚΕ.
«Γιατί δεν εφαρμόζεται ποινή αποκλεισμού από ευρωπαϊκές διασυλλογικές οργανώσεις από τις ίδιες τις Ομοσπονδίες στις ελληνικές ομάδες, όπου οπαδοί αυτών είναι οι υπαίτιοι των φαινομένων της οπαδικής βίας;» αναρωτήθηκε και η Μαρίνα Χρυσοβελώνη (ΑΝΕΛ).
«Δεν έχουμε αθλητική βία. Έχουμε εγκληματική βία που κρύβεται πίσω από συγκρούσεις της φανέλας» παρατήρησε ο Γιάννης Πανούσης (ΔΗΜΑΡ). «Έχουμε υπόκοσμο, οργανωμένο έγκλημα και μερικές ομάδες οι οποίες βρίσκουν την ευκαιρία έχοντας ακραίες πολιτικές απόψεις να εισχωρούν στις τάξεις των οπαδών και να κάνουν τη δική τους δουλειά» υποστήριξε.
Αντίστοιχες αναφορές για την ύπαρξη ρατσιστικών και φασιστικών θυλάκων ανάμεσα στους οπαδούς των ομάδων έκαναν και άλλοι βουλευτές.
«Μερικοί εκ των προλαλησάντων βρήκαν ευκαιρία, αντί να κάνουν συγκεκριμένες προτάσεις, (που βέβαια θα έπεφταν στο κενό), να χύσουν το δηλητήριο που έχουν μέσα τους, και να εκφράσουν τον ανθελληνισμό και την κομματική εμπάθεια, με σαφή υπονοούμενα είτε ξεκάθαρα» απάντησε ο Μ. Αρβανίτης (Χρυσή Αυγή).
Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός επαναβεβαίωσε πως το νέο αθλητικό νομοσχέδιο πρόκειται να δοθεί για διαβούλευση την 20η Νοεμβρίου. Ο κος Ανδριανός, σημείωσε πως η κυβερνητική δράση προσανατολίζεται κυρίως στην πρόληψη και την καταπολέμηση των κοινωνικών αιτιών που τροφοδοτούν τη βία - αλλά και στην καταστολή. "Εξετάζουμε τους διαθέσιμους τρόπους για την εγκατάσταση και λειτουργία των καμερών και συνδεδεμένων συστημάτων ηλεκτρονικού εισιτηρίου, ακόμα και με την μέθοδο των ΣΔΙΤ. Σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης, εξετάζουμε την ενίσχυση της αθλητικής δικαιοσύνης ώστε οι δικαστικοί λειτουργοί της να μην επιφορτίζονται και με άλλες υποθέσεις μη αθλητικές και να είναι απερίσπαστοι στην εκτέλεση του καθήκοντος" ανέφερε μεταξύ άλλων ο κος Ανδριανός.
 
Κατ'αρχάς να διευκρινίσουμε ότι ως Ολυμπιακοί περιμένουμε την ψήφιση αυτού του Νομοσχεδίου, γιατί μόνον έτσι θα περάσει επιτέλους η διαιτησία στο χώρο του μπάσκετ και σε άλλα χέρια, πλην της ΕΟΚ του Βαζελακόπουλου. Θα πάψει να ορίζει τα μέλη της ΚΕΔ μόνον η ΕΟΚ και θα ορίζουν κάποια μέλη ο ΕΣΑΚΕ και οι ίδιοι οι διαιτητές με την Ομοσπονδία τους. Από εκεί και πέρα, ας εξετάσουμε τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων των διαφόρων κομμάτων.
 
«Το πρόβλημα υφίσταται στην εφαρμογή του νόμου. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, όταν παίζουν τελικό στη Γερμανία συμπεριφέρονται ως Σκανδιναβοί. Γιατί; Γιατί γνωρίζουν πως εκεί ο νόμος εφαρμόζεται» παρατήρησε ο Δημήτρης Κρεμαστινός (ΠΑΣΟΚ). «Όταν γίνονται επεισόδια, θα πρέπει να υπάρχει ένας νόμος που να λέει ότι θα πληρώσει το σωματείο που δημιουργεί τα επεισόδια - και μάλιστα άμεσα. Να μην μπορεί να παίξει στο επόμενο παιχνίδι! Να υποχρεώνεται η ομάδα να παίζει όλη την περίοδο χωρίς φιλάθλους. Αν κάνετε αυτά τα δύο πράγματα, θα δείτε πώς θ' αλλάξει η ψυχολογία του γηπέδου!» εκτίμησε ο κος Κρεμαστινός.
Αντίστοιχη υπήρξε και η τοποθέτηση του Γιάννη Κουτσούκου (ΠΑΣΟΚ): «Οι ποινές θα πρέπει να αφορούν τα επαγγελματικά σωματεία, των προέδρων και των αρχηγών. Αν ο πρόεδρος γνωρίζει ότι οποιοδήποτε επεισόδιο θα στραφεί σε βάρος της ομάδας του, τότε και μόνον τότε θα χαλιναγωγήσει τον φίλαθλο και θα τον διαπαιδαγωγήσει».
 
Δηλαδή για το ΠΑΣΟΚ που μας κυβερνάει αυτήν την στιγμή, αν μαζευτούν 10 άτομα σε ένα γήπεδο και κάνουν επεισόδια, θα πρέπει να πληρώσει η ομάδα τους με μηδενισμό στο επόμενο ματς και δίχως να δωθεί η δυνατότητα στους υπολοίπους φιλάθλους αυτής της ομάδος να παρακολουθήσουν τα παιχνίδια για τα οποία έχουν πληρώσει εισιτήριο. Γιατί μπορεί να φαίνεται εξωπραγματικό για τον κύριο Κρεμαστινό και τον κύριο Κουτσούκο, αλλά κάποιοι οπαδοί αγοράζουν διαρκείας κάθε καλοκαίρι. Ατράνταχτη επιχειρηματολογία από την ΠΑΣΟΚάρα μας, το κόμμα που έχει σώσει τον τόπο δεκάδες φορές (διορίζοντας όλα τα πασοκόσκυλα στο Δημόσιο) κι ετοιμάζεται τώρα να σώσει και τον αθλητισμό από τους ''κακούς χουλιγκάνους''.
 
Διαφορετική χροιά είχε η τοποθέτηση του Γιώργου Πάντζα (ΣΥΡΙΖΑ), ο οποίος, αφού διαπίστωσε πως ο τελευταίος αθλητικός νόμος 4049/12 δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει την βία των οπαδών, επέρριψε ευθύνες στην Πολιτεία για το ότι «άλλοι έχουν ασυλία και επιείκεια απέναντι στην αθλητική νομοθεσία και σε άλλους ο πέλεκυς πέφτει βαρύς. 'Αλλοι εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητά τους, με την Πολιτεία να τους χαρίζει εκτάσεις προνομιακά, να νομοθετεί υπέρ τους και να τους κτίζει γήπεδα, ενώ άλλοι δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Σε άλλους χαρίζονται χρέη και σε άλλους όχι. Σε άλλους δίνονται ενημερότητες και παρατάσεις και σε άλλους όχι».
 
Ο ψευτο-ηθοποιός που υποτίθεται εκπροσωπεί τον Τσίριζα, το κόμμα που ετοιμάζεται να κυβερνήσει τη χώρα, αλλά κατά βάση εκπροσωπεί την ΑΕΚ στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, βρήκε την ευκαιρία που έψαχνε για να πετάξει και πάλι λάσπη προς τον Θρύλο. Προφανώς δεν γνωρίζει ο κύριος Πάντζας ότι το Καραϊσκάκη δεν ανήκει στον Ολυμπιακό, ο οποίος πλήρωσε για να χτιστεί,
 
 
ενώ δεν γνωρίζει και το ότι στον Ολυμπιακό δεν χαρίστηκε τίποτε απολύτως, αφού είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που πλήρωσε μέχρι δεκάρας τα χρέη της προς το Δημόσιο.
 
 
Για τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που χαρίστηκαν στη ΔΕΚΟ που υποστηρίζει, με τον εκπρόσωπο του Δημοσίου ''να χάνει το ταξί'' κατά την καθοριστική αίτηση τριτανακαοπής, δεν έχει να μας πει τίποτε ο κύριος Πάντζας.
 
 
 
Για το ότι η Ελληνική Βουλή ψήφισε υπέρ του γηπέδου της ΑΕΚ πριν λίγους μήνες, μάλλον δεν ενημερώθηκε ο...βουλευτής κύριος Πάντζας.
 
 
Για το ότι η Ελληνική Βουλή φρόντισε να απαλλάξει τον υποτιθέμενο ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ ΑΕΚ από την υποχρέωση καταβολής 3 εκ. ευρώ, ώστε να προχωρήσει η εκκαθάριση της εταιρείας, μάλλον δεν άκουσε τίποτε ο κύριος Πάντζας.
 
 
Για το ότι η ομαδούλα του ετοιμάζεται να χτίσει γήπεδο με κρατικά λεφτά, δεν γνωρίζει να μας πει κάτι ο κύριος Πάντζας.
 
 
Με τέτοιους ''γνώστες'' ετοιμάζεται να κυβερνήσει τη χώρα ο Τσίριζα και ''να τα βάλει με όλους τους ισχυρούς, εντός κι εκτός Ελλάδος''. Όπως τα βάζει με τον ισχυρό Μελισσανίδη καλή ώρα.
 
Ακόμα πιο σαφής, ο Ανδρέας Ψυχάρης (ΝΔ), τόνισε πως αν δεν μπορεί η Πολιτεία να παρέμβει στην ΕΠΟ λόγω της ασυλίας του αυτοδιοίκητου που απολαμβάνει, μπορεί να κοπεί η χρηματοδότησή της. «Εμείς οι φορολογούμενοι, δεν θα πληρώνουμε τον κάθε Σπάθα (σ.σ. διαιτητής του πρόσφατου αγώνα Αστέρα Τρίπολης - Ολυμπιακού), θα τον πληρώνει η ΕΠΟ» πρότεινε χαρακτηριστικά ο κος Ψυχάρης. «Να ελεγχθεί το πόθεν έσχες του Σπάθα - και αν αποδειχθεί πως απλώς είναι ανίκανος, να παραιτηθεί και να μην ξανακάνει διαιτησία. Διότι όχι μόνο αδικήθηκε ο Αστέρας Τρίπολης, αλλά αδικήθηκε ο Ολυμπιακός (και το λέει αυτό ένας Παναθηναϊκός) από διάφορες ανοησίες και την ανικανότητα του Σπάθα...»
 
Του απαντήσαμε χθες, αν και τελικά μάλλον τον αδικήσαμε, αφού έδειξε μεγαλύτερη τσίπα από άλλους στην Επιτροπή, παρά το ότι είναι δηλωμένος βάζελος. ''Πόθεν έσχες'' για όλους τους διαιτητές και για όποιον πληρώνεται από τους φορολογούμενους πολίτες. Μαζί σας σε αυτό. Επομένως ζητάμε ''πόθεν έσχες'' και για τον πατέρα σας, τον κύριο Σταύρο Ψυχάρη, που συντηρεί το ΔΟΛ με δανεικά λεφτά των ελληνικών τραπεζών, οι οποίες αναχρηματοδοτήθηκαν με χρήματα των Ελλήνων πολιτών. Σωστά κύριε Ψυχάρη;
 
«Το πρώτο πράγμα που πρέπει να επιδιώξουμε, αν θέλουμε να σταματήσουμε τη βία στα γήπεδα είναι ένα αδιάβλητο πρωτάθλημα» υποστήριξε η Ελένη Αυλωνίτη (ΣΥΡΙΖΑ). «Όσο υπάρχει η πεποίθηση στους φιλάθλους ότι παρακολουθούν ένα «στημένο» αγώνα κανένα αστυνομικό μέτρο δεν θα είναι αρκετό για να την καταπολεμήσει» συμπλήρωσε.
 
Χαιρόμαστε πρώτα και κύρια επειδή η κυρία Αυλωνίτη του Τσίριζα έχει και κοινοβουλευτική δραστηριότητα. Εμείς πιστεύαμε ότι απλώς συχνάζει στο πάνελ του Θωμαϊδη στη ''ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΙ''. Από εκεί και πέρα, ελπίζουμε να πληροφορήθηκε αυτήν την είδηση.
 
Εφόσον δεν θέλει να υπάρχουν ''στημένοι αγώνες'', φανταζόμαστε θα βρει την ευκαιρία να φανεί συνεπής ως προς αυτά που η ίδια λέει και θα ζητήσει να διερευνηθεί η πιθανότητα, έστω, να έγινε κάτι περίεργο σε αυτό το ματς. Εκτός κι αν την πιάνουν οι ευαισθησίες της μόνο με τον Ολυμπιακό.
 
Με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησε ο Ανδρέας Μαρίνος (ΝΔ): «Δεν υπάρχουν σήμερα Σύνδεσμοι Διαιτητών. Έχει φτάσει σήμερα, η ονομασία των διαιτητών να γίνεται από την ΕΠΟ και τις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων, που έχουν μέλη Σωματεία και όχι διαιτητές. Το ότι δεν είναι ακηδεμόνευτη η διαιτησία, δημιουργεί υποψία και παράγει βία. Θα ήθελα ιδιαίτερα να το προσέξετε αυτό» ανέφερε στον παριστάμενο υφυπουργό Αθλητισμού ο βουλευτής.
«Οι σεκιουριτάδες των γηπέδων είναι συχνά οργανωμένοι οπαδοί» κατήγγειλε η Φωτεινή Πιπιλή. «Να κατοχυρωθεί με νόμο ότι ο αθλητικός εισαγγελέας μπορεί να επιβάλλει μόνο την ποινή αφαίρεσης βαθμών με κλιμακούμενες ποινές αναλόγως το μέγεθος των επεισοδίων. Για τους φιλάθλους, να ισχύουν κλιμακούμενες κοινωνικές ποινές: Την πρώτη φορά, θα βοηθάς 10 μέρες στα συσσίτια του δήμου. Τη δεύτερη φορά θα καθαρίζεις για δύο μήνες καθημερινά, το λύκειο όπου φοιτάς. Την τρίτη φορά, θα πηγαίνεις σε σωφρονιστικό ίδρυμα για ανήλικα...» πρότεινε η βουλευτής της ΝΔ.
 
Σύμφωνα με τον κύριο Μαρίνο της ΝΔ που μας κυβερνάει, η διαιτησία πρέπει να φύγει από την ΕΠΟ, αλλά δεν μας λέει το πού πρέπει να πάει μετά. Μάλλον δεν έχει ενημερωθεί για το ότι η διοίκηση της ΕΠΟ αλλάζει ανά 2-3 χρόνια και δεν είναι ΕΟΚ του μπάσκετ. Επίσης, η άλλη εκπρόσωπος της ΝΔ στη συζήτηση, η δημοσιογράφος κυρία Πιπιλή, ζήτησε να αφαιρούνται βαθμοί από τις ομάδες, όποτε κάνουν επεισόδια οι οπαδοί τους. Δηλαδή κατά την κυρία Πιπιλή, κάθε φορά που οι οπαδοί της greenwin Μπύρας 13 κάνανε επεισόδια, θα έπρεπε να την πληρώσουν ο κύριος Αναστασίου και οι παίκτες του ΠΑΟ, που προετοιμάζονται μία εβδομάδα για να διεκδικήσουν τη νίκη σε ένα 90λεπτο. Χρησιμοποιούμε παράδειγμα με την αγαπημένη ομάδα της κυρίας Πιπιλή, επειδή πολύ θα θέλαμε να την ακούσουμε να μας μιλήσει έτσι ανοιχτά, εναντίον (και) του ΠΑΟ. Αυτή ήταν η εποικοδομητική συμβολή του κόμματος που μας κυβερνάει, της Νέας Δημοκρατίας, στο νέο αθλητικό Νομοσχέδιο που ετοιμάζεται. Κι όπως είπαμε για την ΠΑΣΟΚάρα, ετοιμάζονται κι αυτοί να σώσουν για πολλοστή φορά τον ελληνικό αθλητισμό, όπως έσωσαν τη χώρα καμιά 500αριά φορές ως τώρα, διορίζοντας όλα τα ''αδικημένα'' γαλάζια παιδιά (έστω όσα προλάβαιναν) στο Δημόσιο.
 
Ο Πολύβιος Ζησιμόπουλος (Χρυσή Αυγή), υποστήριξε πως «ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, έχουν διασυνδέσεις με προέδρους ΠΑΕ» και ως απόδειξη, σημείωσε πως ο υποστράτηγος της ΕΛΑΣ, ο κος Τσιρώνης, που ήταν Διευθυντής μέτρων τάξης στα αίσχη της Ριζούπολης στον «τελικό» Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός το 2003, βρέθηκε μετά Διευθυντής Ασφαλείας της ΠΑΕ Ολυμπιακός.
 
Ο εκπρόσωπος των σύγχρονων ταγματασφαλιτών που ο υπέροχος, βασανισμένος και αλάνθαστος ελληνικός λαός αποφάσισε, στα πλαίσια πάντοτε ''της Δημοκρατίας που δεν έχει αδιέξοδα'', να στείλει στην Ελληνική Βουλή με ποσοστό περίπου 7% (σε δημοσκοπήσεις αγγίζει διψήφιο ποσοστό αυτήν την ώρα), θυμήθηκε τον Τσιρώνη. Ας δούμε μέσα από ένα βαζελο-site που προθύμως αναπαρήγαγε την επιχειρηματολογία του, το τι ακριβώς είπε.
 
Πιο καυστικός ήταν ο βουλευτής της ΧΑ, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, ο οποίος έθιξε την... υπόγεια διαδρομή του υπεύθυνου ασφαλείας της ΠΑΕ Ολυμπιακού, Γιάννη Τσιρώνη και τόλο που έπαιξε στη "ζούγκλα" της Ριζούπολης: "Ο κ. Τσιρώνης ήταν Υποστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας, ήταν Διευθυντής των μέτρων τάξης στα αίσχη που έγιναν στη Ριζούπολη, το Μάιο του 2003 στο Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός, μετά βρέθηκε Διευθυντής Ασφαλείας της ΚΑΕ Ολυμπιακός και στη συνέχεια της ΠΑΕ Ολυμπιακός.
Ο κ. Τσιρώνης ήταν ο ίδιος άνθρωπος, που το Μάρτιο του 2012, που έγιναν τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ, πάλι Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός, όπου είχαν κατεβάσει 15 διμοιρίες των ΜΑΤ, είχε πάρει φωτιά το μισό γήπεδο και δεν έκαναν τίποτα, κοιτάγανε, με τα γνωστά αποτελέσματα. Για παράδειγμα, τιμωρείς εμένα που είναι πρόεδρος ο Ζησιμόπουλος και δεν έχει διασυνδέσεις με τον Σαμαρά και τον Ολυμπιακό που είναι πρόεδρος ο Μαρινάκης τον αφήνεις στο απυρόβλητο επειδή συνδέεται με τον πρωθυπουργό της χώρας.
 
Ταγματασφαλίτη Ζησιμόπουλε, ο Ολυμπιακός του ΜΑΡΙΝΑΚΗ όχι απλώς δεν έχει σχέση με τον πρωθυπουργό της χώρας, αλλά ως τώρα αντιμετωπίζει μόνο εμπόδια από την υπέροχη ελληνική Δικαιοσύνη των κυρίων Κορέα, Ράικου και Παπανδρέου. Επίσης, ταγματασφαλίτη Ζησιμόπουλε, μάθε καλύτερα το τι ακριβώς έγινε πριν προσληφθεί ο Τσιρώνης στην ΠΑΕ Ολυμπιακός και ποιο παρατσούκλι είχε ο τότε Αττικάρχης της ΕΛ.ΑΣ.,
 
 
όπως και το πόσοι πρώην υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν δουλέψει στην ΠΑΕ ΠΑΟ.
 
 
Αφού τα χωνέψεις αυτά, ετοιμάσου κι εσύ να σώσεις τη χώρα παρέα με τους υπολοίπους φίλους και ''συναγωνιστές'' σου, που ως γνήσιοι πατριώτες που είναι κυκλοφορούν με την σβάστικα στο μπράτσο.
 
«Αιτία του προβλήματος, είναι ότι τον χώρο τον λυμαίνονται μεγάλα οικονομικά συμφέροντα» ανέφερε ο Γιάννης Γκιόκας (ΚΚΕ). «Ποιοί οργάνωναν προεκλογικές φιέστες στον Πειραιά και μάλιστα υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας; Ποιοί συνέτρωγαν προεκλογικά με προέδρους ομάδων; Είναι γνωστά αυτά» ανέφερε ο βουλευτής, προτείνοντας την κατάργηση των ΠΑΕ και ΚΑΕ, επιστροφή στον ερασιτεχνισμό και κατάργηση του Στοιχήματος. «Τι φοβάστε; Μη μας κάνει "ντα" η UEFA και αποκλειστούν οι ομάδες μας από τα γήπεδα της Ευρώπης; Ας αποκλειστούν!» ανέφερε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΚΚΕ.
 
Με μια ψύχραιμη τοποθέτηση, που πρώτα και πάνω από όλα κινείται στα όρια του εφικτού, ο κύριος Γκιόκας του ΚΚΕ έθεσε το πρόβλημα στη σωστή του διάσταση. Διότι κάποιοι κακεντρεχείς λένε πως οι σταλινικοί είναι 200 χρόνια πίσω από τον ήλιο. Ντροπή να λέγονται αυτά τα πράγματα. Η ΚΚΕδάρα έχει θέσεις για όλα τα προβλήματα, οι οποίες προσαρμόζονται στην εκάστοτε πραγματικότητα που όλοι βιώνουμε. Δεν είναι κάποιο δογματικό κόμμα που λέει τα ίδια και τα ίδια, με τη μοναδική κασέτα που υπάρχει να παίζει απαράλλαχτη. Εν έτει 2014 λοιπόν, με τις ομάδες και τους παίκτες να ζουν με το όνειρο της συμμετοχής τους σε ευρωπαϊκά Κύπελλα, θα πάει η ΚΚΕδάρα μας και θα κουνήσει το δάχτυλο στην ΟΥΕΦΑ. Κι αν η ΟΥΕΦΑ δεν ψαρώσει, θα αποκλειστούν οι ελληνικές ομάδες από Μουντιάλ, Γιούρο, Τσου Λου και Γιουρόπα. Διότι ο δικός μας στόκος, ο ακρυλικός, που κουβαλάμε στο κεφάλι ως ΚΚΕ, μας κάνει να μην μασάμε (με το στόμα) ποτέ και πουθενά, ούτε απέναντι σε ΕΕ, ΝΑΤΟ, ΟΝΕ και λοιπές αδερφές της Ευρώπης. Ούτε μπροστά στο ΜΑΡΙΝΑΚΗ μασάμε, γι'αυτό και πετάμε μπηχτές για ''τη φιέστα που οργάνωσε ο υπουργός Αρβανιτόπουλος για το Μώραλη στον Πειραιά'', αλλά και ''για τη συνάντηση που είχε με τη Ρένα Δούρου προεκλογικά''. Έτσι, για να τα ακούσει και ο κακός ΣΥ.ΡΙΖ.Α., που μας κλέβει την εκλογική πελατεία και να ολοκληρώσουμε το κομμάτι που κάναμε για άλλη μία φορά στη Βουλή.
 
Κανονικά εδώ θα έπρεπε να πούμε ότι εφόσον μίλησε η ΚΚΕδάρα, τελείωσε το θέμα και πάμε παρακάτω, αφού το πρόβλημα λύθηκε (όπως λύνονται και όλα τα προβλήματα στην κοινωνία από το ΚΚΕ, γι'αυτό και στις χώρες που κυβέρνησε το αντίστοιχο ΚΚΕ πηδούσαν οι άνθρωποι να σωθούν από τα παράθυρα), αλλά είχαμε και συνέχεια.
 
«Γιατί δεν εφαρμόζεται ποινή αποκλεισμού από ευρωπαϊκές διασυλλογικές οργανώσεις από τις ίδιες τις Ομοσπονδίες στις ελληνικές ομάδες, όπου οπαδοί αυτών είναι οι υπαίτιοι των φαινομένων της οπαδικής βίας;» αναρωτήθηκε και η Μαρίνα Χρυσοβελώνη (ΑΝΕΛ).
 
Ουσιαστική τοποθέτηση από την κυρία Χρυσοβελώνη των ΑΝ.ΕΛ.. Θα κάνουν επεισόδια κάποιοι Ολυμπιακοί π.χ. σε λίγες μέρες στο ματς με τον Πανθρακικό και θα πρέπει μετά η ΕΠΟ να πει ''αποκλείεστε από το Champions League, δεν θα παίξετε με την Ατλέτικο στη Μαδρίτη''. Βέβαια με το συγκεκριμένο κόμμα πρέπει να λύσουμε πρώτα άλλα προβλήματα, που αφορούν τη συνεννόησή μας, γι'αυτό ας διαβάσουμε όλοι μαζί το παρακάτω άρθρο. Εμείς θα το τελειώσουμε σχετικά γρήγορα. Η κυρία Χρυσοβελώνη των ΑΝ.ΕΛ. ας το πάρει για το σπίτι, να το διαβάζει για κάνα μήνα.
 
«Δεν έχουμε αθλητική βία. Έχουμε εγκληματική βία που κρύβεται πίσω από συγκρούσεις της φανέλας» παρατήρησε ο Γιάννης Πανούσης (ΔΗΜΑΡ). «Έχουμε υπόκοσμο, οργανωμένο έγκλημα και μερικές ομάδες οι οποίες βρίσκουν την ευκαιρία έχοντας ακραίες πολιτικές απόψεις να εισχωρούν στις τάξεις των οπαδών και να κάνουν τη δική τους δουλειά» υποστήριξε.
 
Άλλη μία ουσιαστική τοποθέτηση από το κόμμα που φτιάχτηκε για να δίνει λύσεις, τη ΔΗΜ.ΑΡ.. ''Το πρόβλημα της βίας θα λυθεί αν φύγουν οι φασίστες από τα γήπεδα'', σύμφωνα με τον κύριο Πανούση. Γεμίσαμε φασίστες, μπράβους και μαφιόζους. ''Απόδειξη'' γι'αυτό είναι η αυξημένη προσέλευση θεατών που παρατηρείται στα ντέρμπυ, παιχνίδια στα οποία παρατηρούνται και τα περισσότερα φαινόμενα γηπεδικής βίας. Πώς συμβιβάζονται αυτά τα δύο, μόνο κάποιο στέλεχος της ΔΗΜ.ΑΡ. το ξέρει. Για να μην ανησυχεί όμως ο κύριος Πανούσης και οι λοιποί μάχιμοι αριστεροί (με τα 5 διδακτορικά ο καθένας, που λέει και ο συνεπώνυμός του, ο καλλιτέχνης Τζίμης Πανούσης), το πρόβλημα του φασισμού στα γήπεδα είναι της πλάκας σε σχέση με αυτά που συμβαίνουν σε άλλα γήπεδα της Ευρώπης. Αν περιηγηθεί σε ένα σχετικό blog, θα δει ''πολύ ωραίες'' φωτογραφίες, με πανό που ούτε κατά διάνοια έχουν σηκωθεί σε ελληνικά γήπεδα.
 
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε το σχόλιο της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωής Κωνσταντόπουλου: "Δεν μπορεί, να μη συζητάμε την περίπτωση Μελισανίδη και τη διαπλοκή με την κυβερνητική εξουσία. Δεν μπορεί, να συζητάμε και να μην μιλάμε για την περίπτωση Μαρινάκη και τον Πειραιά.
Δεν μπορεί να συζητάμε και να μη μιλάμε για αυτές τις όζουσες αποκαλυπτικές συνομιλίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και δείχνουν πως οι ίδιοι παράγοντες τροφοδοτούν αυτό το φαύλο κύκλο της διαπλοκής, που τελικά συγκαλύπτει, καλύπτει ή εξοικονομεί πεδίο δράσης και για αυτές τις ομάδες που ενεργοποιούνται βίαια και παράνομα".
 
Τουλάχιστον η συγκεκριμένη πολιτικός έχει μια τσίπα και εφαρμόζει τα ίδια κριτήρια προς όλους. Ούτε Πάντζας του Τσίριζα είναι, ούτε Ζησιμόπουλος της Χρυσής Αυγής, ούτε Γκιόκας του ΚΚΕ. Φυσικά έσταξε κι αυτή τη χολή της εναντίον του Θρύλου, βάζοντας στην ίδια μοίρα την υποψηφιότητα Μώραλη-ΜΑΡΙΝΑΚΗ για το δήμο Πειραιά, με αυτό.
 

 
Οι πολιτικοί των διαφόρων κομμάτων, που όλη μέρα σκοτώνονται για όλα τα θέματα στη Βουλή και στα κανάλια, κατάφεραν να ενωθούν στη χολή εις βάρος του Θρύλου, αλλά και στην ανάγκη καταπολέμησης της γηπεδικής βίας. Ως προς την καταπολέμηση της βίας, εμείς που δεν ξέρουμε να λύνουμε τα προβλήματα όπως εσείς, που έχετε σώσει τον τόπο εκατοντάδες φορές (με το στόμα), έχουμε προτείνει και στο παρελθόν να πάψετε να θεωρείτε χωροφύλακες τους οπαδούς και τις ΠΑΕ/ΚΑΕ, υποχρεώνοντάς τους να περιφρουρούν την τάξη στα γήπεδα. Το δοκιμάσαμε αυτό το μοντέλο και απέτυχε παταγωδώς. Αναγκάστε αυτούς που όλοι μας πληρώνουμε για να περιφρουρούν την τάξη, να κάνουν τη δουλειά τους, με το μοναδικό τρόπο που καταλαβαίνει ο καθένας ως πιο αποτελεσματικό. Πονώντας τους στην τσέπη. Επιτρέψτε τις μετακινήσεις οπαδών ελεύθερα και συνδέστε την χρηματοδότηση των αστυνομικών, που θα είναι επιφορτισμένοι με την τήρηση της τάξης, με την ύπαρξη επεισοδίων. Αν δεν υπάρξει μετακίνηση οπαδών της φιλοξενούμενης ομάδος ή αν υπάρξει και γίνουν επεισόδια, δεν πληρώνονται για τη συγκεκριμένη επιχείρηση οι αστυνομικοί. Αν γίνει το ματς δίχως παρατράγουδα, πληρώνονται κανονικά οι αστυνομικοί. Ως προς τη χολή εις βάρος του Θρύλου, το έχουμε πει πολλές φορές, με πιο πρόσφατη τις τελευταίες Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές.
 
ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.
 
Όχι η ΠΑΕ ή η ΚΑΕ Ολυμπιακός, αλλά ο κόσμος του Θρύλου. Χωνέψτε το όλοι, όποια ιδεολογική απόχρωση κι αν έχετε, για το καλό σας. Αλλιώς θα ψάχνετε την ψήφο σας στην κάλπη.
 
Υ.Γ. Περιμένουμε την ψήφιση του Νομοσχεδίου στις αρχές του 2015. Άντε να δούμε πότε θα βρεθεί η άκρη με την ΚΕΔ στο μπάσκετ...

Σχόλια

Εικόνα tasos

Συγνώμη,αλλά κόλησε τό ρημάδι.

Εικόνα tasos

Εγώ πάλι λέγω όλους αυτούς τούς πολιτικάντηδες,εμεις οι γάβροι , νά τούς θυμόμαστε στίς εκλογές καί νά τούς στείλουμε σπίτι τους. Όλοι αυτοί οι ψευτοολυμπιακοι πού κάνουν πασαρέλα ,στό CLκυρίως ,δέν έχουν κάνει ούτε μία δήλωση στή βουλή υπέρ τού θρύλου. Ακόμη καί βουλευτές τού Πειραιά.

Εικόνα REDHERAKLIO

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός,ότι ποτέ κανείς βουλευτής δεν υπερασπίστηκε τον Ολυμπιακό,σε τέτοιες περιστάσεις, ακόμα και για ψηφοθηρικούς λόγους, αφού είμαστε σαν μέγεθος τεράστιο σε σχέση με τους άλλους.Πολλοί δηλώνουν "ολυμπιακάρες",αλλά όταν τους χρειαζόμαστε ,μούγκα....Μάλλον είμαστε σαν οπαδοί αφελείς και μας έχει φάει το "υπεράνω"....Θυμάμαι πριν από χρόνια,τον βουλευτή Β΄Πειραιά με το ΠΑΣΟΚ,Λιτζέρη,να κάνει επερώτηση στην βουλή,γιατί θεωρούσε οτι ο Ολυμπιακός έπαιρνε πολλά λεφτά από την ΕΡΤ,γιά να μεταδίδονται οι εντός έδρας αγώνες του....Μία βδομάδα μετά τον είδα καμαρωτό-καμαρωτό!!!!! στο μνημόσυνο των θυμάτων της θύρας 7.(πολλή θλιψη ρε παιδάκι μου)...ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΚΆΘΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΧΡΕΩΝΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΤΑΝ ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ Η ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ.... ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ.Ε-MAIL,ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ Η ΚΕΝΤΡΙΚΑ Η Θ7 ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΤΑ ΒΑΖΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΑΚΡΙΒΑ, ΣΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΟΥ.

Εικόνα Η ΡΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΘΡΥΛΕ ΟΛΕ ΟΛΕ

Σαββα ωραια η προταση σου αλλα θα πρεπει να συζητησουμε και τους τροπους με τους οποιους η αστυνομια δεν θα επιτρεπει τα επεισοδια. Και εγω προσωπικα δεν δεχομαι να μου πει καποιος "με οποιοδηποτε τροπο" γιατι αυτη ειναι δουλεια τους. Τον οποιοδηποτε τροπο των αστυνομικων, ειδικα σε εκτος εδρας εκδρομες τον ξερουμε. Και εγω προσωπικα εχω πολυ ασχημη εμπειρια (στο Καβαλα-Ολυμπιακος 0-0)την χρονια που χασαμε το πρωταθλημα).
Υ.Γ: Μοιραζεις φαπες στους πολιτικαντηδες-αλλοθρησκους.
Υ.Γ 1: Την ομαδα στο βολει την ειδες? Μεγαλο διπλο και ειμαστε καλυτεροι απο περυσι και με πιο γεματο ροστερ. Καθ μερα βλεπουμε ΘΡΥΛΟ, εχουμε τρελαθει.

Εικόνα savvas gridlock

Εγώ πάλι δέχομαι το ''με οποιονδήποτε τρόπο'' των αστυνομικών. Αυτήν την ώρα δύο λύσεις υπάρχουν μπροστά μας. Είτε επιτρέπονται οι μετακινήσεις όπως στην Αγγλία, με τους όρους που ισχύουν εκεί, είτε δεν ξαναπάμε Λεωφόρο-Τούμπα και αύριο μεθαύριο Φιλαδέλφεια-Χαριλάου. Προτιμώ το πρώτο. Και στο γήπεδο μπάχαλα δεν γουστάρω. Μπάλα πάμε να δούμε και να φωνάξουμε για τον Ολυμπιακό, βοηθώντας την ομάδα να κερδίσει. Τίποτε παραπάνω, τίποτε παρακάτω. Τα ''παραπάνω'' φέρνουν άλλα πράγματα και την πληρώνουν άμαχοι, για να κοκορεύονται μετά δεξιά κι αριστερά πιτσιρίκια. Κανόνας αυτό.

Την είδα την ομάδα βόλλεϋ. Ντιάτσκοφ και Τακουρίδης θα βγουν μεταγραφάρες, αν και ο πρώτος πρέπει να βελτιώσει λίγο την υποδοχή του. Ο Κλαρκ σίγουρα θα ανέβει, φαίνεται πως θέλει λίγο χρόνο να λυθεί. Στους κεντρικούς είμαστε πλήρεις, ο Πελεκούδας π.χ. μου άρεσε πάρα πολύ. Για τον πασαδόρο μας δεν θέλω να μιλήσω. Ελπίζω να πηγαίνει καλά αγωνιστικά, γιατί τα εξωαγωνιστικά δεν ξεχνιούνται εύκολα. Φοράει την ερυθρόλευκη και θα τον σεβαστούμε, ενώ σίγουρα έχει μια αξία.

Εικόνα Η ΡΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΘΡΥΛΕ ΟΛΕ ΟΛΕ

Ακριβως αυτο που ειπες ρε Σαββα. Για μερικα μαλακισμενα την πληρωνουν αλλοι. Και εγω αυτο επαθα. 2 μαλακισμενα πηγαν και πεταξαν μπουκαλια στ ΜΑΤ και μετα μας πηραν ολους στο κυνηγι και βαρουσαν στο ψαχνο. Καταλαβες τι εννοω? Για αυτο εγω δεν δεχομαι το με "οποιονδηποτε τροπο". Αν για να κατσουν ησυχα 5-10-50 μαλακες πρεπει να εχουμε τρομοκρατια και φασιζουσα συμπεριφορα απο τους αστυνομικους τοτε δεν συνεννοουμαστε ουτε για τα απλα.

Ο Ντιατσκοφ ειναι κλασικη περιπτωση ακραιου-σουπερ επιθετικου χωρις πολυ καλη υποδοχη. Αλλα ενταξει, Κοκκινακης και ο αλλος (δεν λεω το ονομα του) ειναι καλοι στην υποδοχη. Ο Κλαρκ δεν ειναι σουπερ-ντουπερ διαγωνιος. Τον ξερω 2 χρονια απο το World League. Θα δωσει πολλες λυσεις απο το σερβις. Συμφωνω για τους κεντρικους, εχουμε 4 κεντρικους που ανετα μπορουσαν να ειναι ολοι βασικοι. Δυστυχως η ευτυχως ειναι ο καλυτερος Ελληνας πασαδορος και αργησαμε να τον παρουμε. Ουτε εγω τα ξεχναω τα εξωαγωνιστικα. Η εξηγηση που εδωσε ο ιδιος δεν πειθει αλλα οκ. Και τον Σμαραγδη πριν ερθει στο λιμανι δεν τον συμπαθουσα.

Εικόνα savvas gridlock

Ο Σμαραγδής δεν προκαλούσε όμως. Τέλος πάντων, είναι επιλογή της διοίκησης Μιχάλη-Αλέκου-Λευτέρη, οπότε σταματάει εδώ η κουβέντα. Στην Καβάλα το 2010 έχουμε ευθύνη εμείς. Χάσαμε τελείως τον έλεγχο και ξέφυγε πάρα πολύ το πράγμα. Καλώς ή κακώς, δεν φταίνε μονίμως οι αστυνομικοί και πρέπει να κάνουμε και αυτοκριτική. Δεν είναι μαγκιά να κάνεις πουτάνα μία επαρχιακή πόλη, για να πουλήσεις μετά οπαδικό πρόλογο. Δεν λέω ότι εσύ συγκεκριμένα πήγες στην Καβάλα με αυτό το σκεπτικό, σίγουρα όμως πολλοί πήγαν με αυτόν τον σκοπό στην Καβάλα εκείνη τη μέρα. Επίσης, δεν είναι μαγκιά να κάνεις μπάχαλα και μετά να κλαίγεσαι για συλλήψεις, να μιλάς για σεβασμό στους οπαδούς και πάνω από όλα να ξεφτιλίζεσαι πουλώντας πρόλογο περί ''αντιφασισμού'', λες και το να πουτανιάζεις μια ολόκληρη περιοχή, μόνο και μόνο επειδή εκεί βρίσκεται σύνδεσμος οπαδών άλλου χρώματος από αυτό που φοράς εσύ, είναι ''δημοκρατική'' τακτική. Όταν κάνουμε όλοι μας αυτοκριτική, όποια ομάδα κι αν υποστηρίζουμε, θα έχουμε μετά το ηθικό ανάστημα να γκρινιάξουμε για τις πουστιές των μπάτσων. Γιατί οι μπάτσοι μόνο καθαροί δεν είναι και πολλοί από αυτούς (φυσικά μετά από εντολές από υψηλότερα στελέχη) κάνουν τα πάντα σε κάθε εκδρομή να προβοκάρουν, για να γίνει πουτάνα η δουλειά και να κοπούν οι μετακινήσεις=''πού να τραβιόμαστε τώρα, άραξε στο τμήμα να δεις NOVA''. Είπαμε όμως. Όπως απαιτούμε συνέπεια και τσίπα από τους άλλους, έτσι πρέπει να είμαστε κι εμείς συνεπείς σε όσα λέμε. Όχι άλλα κριτήρια για όλους τους αντιολυμπιακούς κι άλλα για εμάς. Πρώτα σεντράρουμε τα δικά μας στραβά και μετά ασχολούμαστε με τα στραβά όσων μας χαλάνε τη σούπα.

Εικόνα Η ΡΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΘΡΥΛΕ ΟΛΕ ΟΛΕ

Συμφωνω σε ολα μεχρι κεραιας. Και εγω την ιδια αποψη εχω πανω κατω. Λευτερη εννοεις τον Χρυσοφακη και Αλεκο τον Αδαμαντοπουλο ε?

Εικόνα savvas gridlock

Nαι.

Εικόνα Αλέξανδρος

Φιλαδέλφεια-Χαριλάου

Σάββα τι πιστεύεις; Πρώτα θα ανέβει ο Άρης, η πρώτα θα χτιστεί το γήπεδο της ΑΕΚ;

Εικόνα savvas gridlock

Πρώτα θα ανέβει Superleague ο Άρης Αμφιάλης και μετά θα φτιάξει γήπεδο η ΑΕΚ.

Εικόνα ALEXIS7GER

ρε συ ΣΑΒΒΑ χανεσαι εδω μέσα...επρεπε να είσαι stan up comedian χαχα και το λέω με αγάπη αυτό .Ξεχασες ομως τα ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑ , τον ΑΕΤΟ και την ομαδα που παίζει ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ Δ..( δεν την θυμαμαι ποιά είναι ) αλλά τεσ πα ..για μία ακόμη φορά ..ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ..ευκαιρίας δοθείσης , εχω και δυσάρεστα νέα ...ενας αδελφός απο το ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ , ο ΤΣΑΡΛΥ δυστυχώς μας αφησε χρόνους ,οπως πληροφορήθηκα ..δεν ξερω εαν μπορώ να ανεβάσω φωτό στην σελίδα ΜΑΣ..

Εικόνα Chief Bromden

Αφού οι σωτήρες του έθνους έλυσαν όλα τα μεγάλα προβλήματα του Ελληνικού λαού αποφάσισαν για καλή μας τύχη να ασχοληθούν και με το ποδόσφαιρο καταθέτοντας ο καθένας με την σειρά του εντυπωσιακές προτάσεις...

1.Κύριε Κρεμαστινέ στην Γερμανία ως κόμμα το ΠΑΣΟΚ δεν θα υπήρχε και πολλά συντρόφια σας θα ήταν μέσα και όχι μόνο ένα. Πληρώστε πρώτα τα εκατομμύρια που χρωστάτε ως κόμμα στο ΙΚΑ για να αποκτήσετε ενημερότητα και ύστερα ασχοληθείτε όλοι εσείς καιμε τις ενημερότητες του Αιολικού και της Καρδίτσας...
Ναι Κύριε Κρεμαστινέ, όταν γίνονται επεισόδια να τιμωρείτε η ομάδα και να μην παίζει στον επόμενο αγώνα, το κόμμα σας με τα τόσα σκάνδαλα πόσες τετραετίες νομίζεται πως πρέπει να τιμωρηθεί; Να δείτε μετά πως θα αλλάξει η ψυχολογία των ψηφοφόρων...

2.Κύριε Πάντζα (που ήσουν σαχλός σαν ηθοποιός ) μην προσπαθείς να φωτογραφίσεις τους κατατρεγμένους που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα και το μόνο που χρειάζονται είναι ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους, ξέρουμε που το πάει το κόμμα σου, όλοι το ξέρουν, μέχρι και οι κουκουνάρες του άλσους.

3.Οι σεκιουριτάδες είναι μέλη των συνδέσμων βροντοφώναξε η Πιπιλή, δεν μπορούμε να προσλάβουμε μέχρι και εκεί γαλάζια και πράσινα παιδιά κυρία Φωτεινή, ας φάει και κανένας άλλος ψωμί. Εξάλλου τα παιδιά αυτά δεν «μπήκαν» με σικέ διαγωνισμούς και πλαστά πτυχία, έχετε ακούσει κάτι; Προτείνει η Πιπιλή για τιμωρία βοήθεια 10 μέρες σε συσσίτια για την πρώτη φορά, για την δεύτερη 2 μήνες καθαρισμό του λυκείου και για την Τρίτη και φαρμακερή φυλάκα...
Εγώ για τους επίορκους βουλευτές προτείνω στην πρώτη ατασθαλία να τους παίρνουμε το υβριδικό, στη δεύτερη την χτένα hermes, και στην τρίτη να βγαίνουν βόλτα στο σύνταγμα χωρίς συνοδεία για να αγκαλιάζονται με τον ευεργετημένο λαό...

4.Κύριε Πανούση της ΔΗΜΑΡ μιλάτε για υπόκοσμο και οργανωμένο έγκλημα που εισχωρεί στις τάξεις ων οπαδών, το οργανωμένο έγκλημα δεν έχει εισχωρήσει αλλού; δεν έχει πάρει τίποτα το αυτί σας τίποτα για διαπλοκή;

5.Να γυρίσουμε στον Ερασιτεχνικό αθλητισμό λέει ο Γκιόκας του ΚΚΕ, να ξηλώσουμε και το χορτάρι στον Ναό και να ρίξουμε καρβουνόσκονη λέω εγώ...

6.Όλοι τους συμφωνούν να σταματήσει επιτέλους η ασυλία και να τιμωρούνται παραδειγματικά τα «χουλιγκάνια». Συμφωνώ, αρκεί να καταργηθεί πρώτα η βουλευτική ασυλία και να πηγαίνουν φυλακή και οι βουλευτές που λαδώνονται, που κακοποιούν τις γυναίκες τους, που σπέρνουν τον θάνατο σε τροχαία δυστυχήματα, που κυκλοφορούν χωρίς πινακίδες, φοροδιαφεύγουν και πολλά άλλα ωραία...

7.Τέλος ας κοιτάξουν να καθαρίσουν μετά από το ποδόσφαιρο και τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις που έχουν πνιγεί από τα σκουπίδια...

Για την Αυλωνίτου δεν γράφω λέξη, μια φορά την είδα στην Δίκη και δεν έκλεισα μάτι μετά...

Εικόνα Spiros Legend

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ,έχω μείνει καγκελο με το πόσους εγκεφαλικά ανάπηρους και πόσα τομάρια Χρυσοπληρώνουμε για να λένε αυτές τις ΜΑΛΑΚΙΕΣ στην επιτροπή μορφ.υποθέσεων!Μα ούτε μία σοβαρή τοποθέτηση,ούτε μία σοβαρή και ρεαλιστική πρόταση για το θέμα,μόνο ασχετοσύνη απο την κάθε ΚΥΡΑΤΣΑ που έμπασε ο πανηλίθιος λαός στη Βουλή και τον κάθε ξεφτιλισμένο Υπάλληλο συμφερόντων και το κάθε ναζιστικό ή σταλινικό απολίθωμα?ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΨΕΚΑΣΜΕΝΑ,ΕΧΟΥΝ ΜΑΥΡΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΑΠΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΟΠΑΔΙΣΜΟ ΚΑΙ ΓΗΠΕΔΙΚΗ ΖΩΗ...ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΩΝΣΤ. βίον ανθόσπαρτον,μπας και ησυχάσουμε απο τις τσιρίδες της και τα παραλληρήματά της,αλλά δεν μπορεί να τσουβαλιαζει τη διαπλοκή Μελισσανίδη με την τοπική αυτοδιοίκηση στον Πειραιά,όπως επισημαίνει ο μάγκας Σάββας,αλλά ούτε να ξεχνάει τον καραδιαπλεκόμενο Αλασκούζο και τα σάπια ΜΜΕ του και τι ρόλο παίζουν στην προπαγάνδα του πολίτη αλλά και τη διασύνδεση με τη Δικαιοσύνη,την οποία υποκαθιστά,ειδικά σε αθλητικά θέματα...Για τη διαπλοκή του Ιβάν που εκβιάζει και απειλεί μέσα στη Βουλή για τα Χρέη του Πάοκ και όσα ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΠΕΡΥΣΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ,δεν άκουσε,προφανώς,κανείς τίποτα,αφού λέγανε για βία στα γήπεδα,ούτε για τον Εφευρέτη τηςΑλητείας που αγνοεί τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης,αυτοί όλοι δεν προκαλούν βία ετσι ΒΛΗΜΑΤΑ?ΓΙΑ ΤΑ ΣΑΠΙΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΒΙΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΚΟΨΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ Ή ΔΕ ΣΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΝΑ ΧΑΛΑΤΕ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΛΟΚΕΣ?ΠΑΝΤΖΑ,ΑΝ ΕΧΕΙΣΑΚΟΜΑ ΛΙΓΗ ΤΣΙΠΑ ΑΝΤΕ ΨΟΦΑ,ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΕ,ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΓΙΕ,ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΑΕΚ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ ,ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΘΡΑΣΣΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΚΛΟΟΥΝ!Υ.Γ.Αυτή η Βουλή δεν έχει κανέναν Ολυμπιακό να τους ξεφτιλίσει όλους αυτούς εκεί μέσα,με επιχειρήματα,όπως αυτά που βάζει εδώ το RATM?Άμα είναι για ψήφους πουλάνε οπαδηλίκι και μετά ψηφίζουν το σκάνδαλο του γηπέδου της Κλάψας...Ολυμπιακάρες με πρώτο τον Αντωνάκη που παίρνει τηλέφωνα από Φινλανδία υπέρ του Πρεζάκια...

Εικόνα ΔΙΑΣ

μερικες φορες ΕΚΠΛΗΣΕΙΣ κι εμας που σε ξερουμε.. Τι εγραψες παλι ρε?

Εικόνα ALEXIS7GER

εξαιρετικό αρθρο - κολαφος στους αλλοθρησκους..Μία μόνο προσθήκη -επισήμανση..Εις επίρρωσιν της συνδέσεως της χρηματοδοτησεως των αστυνομικών, που θα είναι επιφορτισμένοι με την τήρηση της τάξης, με την ύπαρξη επεισοδίων ΑΣ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ - ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ - οι ευθυνες στους φυσικούς αυτουργούς των επεισοδίων..Γιατι φταίει η ΠΑΕ και κατ επέκτασιν οι οπαδοί πελάτες της για την παραβατική συμπεριφορά ορισμένων ??? ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ??

Εικόνα nissios

Σάββα, θα εγείρω μια ένσταση, περισσότερο για να γίνει κουβέντα. Το μέτρο της μη πληρωμής των αστυνομικών σε περιπτώσεις επεισοδίων, που προτείνεις να ληφθεί, θα έχει νομίζω κάποιες άδικες παρενέργειες:
-Δεν πληρώνεσαι, κύριε χειρουργέ, αφού ο ασθενής κατέληξε.
-Μα η κατάστασή του ήταν βαριά, η επέμβαση πολύ δύσκολη κι εγώ έκανα ό,τι ήταν δυνατό.
-Ναι, αλλά ο ασθενής κατέληξε. Δεν πληρώνεσαι.

-Δεν πληρώνεσαι, κύριε καθηγητά, αφού ο μαθητής δεν έπιασε τη σχολή που ήθελε.
-Αφού δεν διάβαζε, εγώ τι να έκανα;
-Δεν ξέρω, πάντως δεν πληρώνεσαι.

Ίσως με το μέτρο αυτό περιορίζονταν τα επεισόδια μεταξύ οπαδών, αλλά θα "ανθούσαν" τα επεισόδια μεταξύ οπαδών και αστυνομικών. Οι δρόμοι θα γέμιζαν A.C.A.B. και όλοι οι οπαδοί της Ελλάδας θα κατηγορούσαν τους μισητούς εχθρούς τους για κολλητιλίκια με τους μπάτσους και τα συναφή. Λυπάμαι που το λέω αλλά, όσο ξενερωτικό κι αν ακούγεται, οι μετακινήσεις των οπαδών καλώς απαγορεύθηκαν. Είναι ένα ρίσκο που δεν αξίζει να το πάρει κανείς.
(Για τα πάνσοφα που ειπώθηκαν από τους πολιτικάντηδες δεν θα πω τίποτε, γιατί τα είπες όλα).

Εικόνα savvas gridlock

Σύμφωνοι, Νίκο, αλλά αυτό είναι το δύσκολο μέρος στη δουλειά του αστυνομικού. Τους βρίζει η υπόλοιπη κοινωνία, επειδή δουλειά τους είναι να μαζεύουν όσους ξεφεύγουν. Η κάθε δουλειά έχει τις δυσκολίες της. Σίγουρα πάντως εγώ κι εσύ δεν μπορούμε να παίξουμε το χωροφύλακα, ούτε μπορεί να τον παίξει η κάθε ΠΑΕ. Το χωροφύλακα τον παίζει ο χωροφύλακας. Θα τελειώσουμε έτσι και με την καραμέλα του μέσου μαλάκα ''οι security είναι υπάλληλοι της ΠΑΕ, που προέρχονται από τους οργανωμένους, ντροπή''. Ε από πού να προέρχονται ρε μαλάκα που το λες αυτό και με στόμφο κιόλας; Θα βάλεις απέναντι σε άτομα που βράζει το αίμα τους ιδιωτική εταιρεία security με άσχετους μέσα, για να γίνει της πουτάνας στην πρώτη στραβή; Ποιον θα δει μπροστά του και θα σταματήσει όποτε πάει να ξεφύγει ο πιτσιρικάς, αυτόν που σέβεται επειδή τον βλέπει στο πέταλο κι έχουν πάει σε εκδρομές μαζί ή τον άγνωστο που πάει και να του βάλει χέρι; Εννοείται πως αυτό το μέτρο δεν πρέπει να γενικευτεί σε άλλες κοινωνικές ομάδες, αλλά να περιοριστεί στις δυνάμεις καταστολής.