ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ 1971: ''Ο ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΕΞΑΓΟΡΑΣΤΗΚΕ ΜΕ 3 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ''



Στο χθεσινό ''Έθνος της Κυριακής'' διαβάσαμε τα παρακάτω.
 

 

 

 
Ψίθυροι - Διαδόσεις - Φήμαι
Kυβερνητικές διαφωνίες και πρόκριση στο Γουέμπλεϊ έναντι... 3 εκατ. δραχμών
Ενα αποκαλυπτικό απόρρητο έγγραφο της χούντας. Το 16σελιδο «Μηνιαίον δελτίο Ψυχολογικών Επιχειρήσεων - Διαφωτίσεως» που συντάχθηκε από το Αρχηγείο Στρατού τον Μάιο του 1971. Παρέχει σαφή εικόνα για τον μηχανισμό προπαγάνδας που στήθηκε κατά τη διάρκεια της επταετίας. Στη σελίδα 5 του Δελτίου υπό τον τίτλο «Ψίθυροι - Διαδόσεις - Φήμαι» αναφέρεται:
«Διεδόθησαν τα κατωτέρω:
α. Υφίστανται τάσεις υποτιμήσεως της δραχμής συνεπεία της κρίσεως του δολλαρίου.
β. Η νίκη του ΠΑΟ επί του Ερυθρού Αστέρος εξηγοράσθη αντί 3 εκατ. δραχμών.
γ. Ο ευμενώς προς την Εθν. Κυβέρνησιν συμπεριφερόμενος Ελληνικός και ξένος Τύπος χρηματοδοτείται υπό ταύτης.
δ. Υφίσταται διάστασις μεταξύ του κ. Πρωθυπουργού και του Υπουργού Συντονισμού και των Γεν. Γραμματέων των Υπουργείων.
ε. Επίκειται η πτώσις ή ο ανασχηματισμός της Κυβερνήσεως (εντός του μηνός Ιουνίου). Εις την νέαν Κυβέρνησιν θα περιληφθούν και τέως πολιτικοί.
ζ. Η Τράπεζα δεν χορηγεί εξοφλητικάς αποδείξεις προς τους αγρότας διά τα χρέη, τα οποία εχάρισεν η Κυβέρνησις.
η. Οι ανώτατοι Αξ/κοί του Ναυτικού δεν διάκεινται ευμενώς προς την Επανάστασιν.
θ. Μεταξύ του Προέδρου της Κυβερνήσεως και των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου υπήρξε διαφωνία εις το θέμα της αντικαταστάσεως των Δημάρχων και του χρόνου διατηρήσεως της Επαναστάσεως, συνεπεία της οποίας ο κ. Πρωθυπουργός απεχώρησεν εκ του Υπουργικού Συμβουλίου και απέσχεν επί τριήμερον των καθηκόντων του. Τη επεμβάσει του Στρατού και ιδιαιτέρως του Αρχηγού των ΕΔ υπεχρεώθη όπως επανέλθη εις καθήκοντά του».

 
Mετά την ομολογία του ΓΓΑ της Χούντας Κώστα Ασλανίδη (απειλήθηκε με μηνύσεις από τη μεταπολιτευτική διοίκηση του ΠΑΟ γι'αυτό το θέμα) και την ομολογία της κυρα-Δέσποινας
 

 
έχουμε και επίσημο έγγραφο του Ελληνικού Στρατού επί Χούντας, στο οποίο γίνεται αναφορά στις φήμες που υπήρχαν το 1971 περί εξαγοράς του παιχνιδιού με τον Ερυθρό Αστέρα. 3 εκατομμυριάκια, ζεστά ζεστά, κόστισε το νταλαβέρι.
 
Και δεν είναι οι μόνοι που το ομολόγησαν, όπως θα δούμε σε λίγες μέρες...

Σχόλια

Εικόνα nick

Το επεισόδιο Δέσποινας - Πατακού είναι περίεργο.
Οι δυό τους δεν πηγαινόντουσαν ποτέ.
Το 1973 η Δέσποινα είχε την παράξενη ιδέα ότι μπορούσαν να τα ξαναφτιάξουν με τον βασιλιά και να τον φέρουν πίσω και δεν χώνευε τον Πατακό που πίεζε για δημοψήφισμα - αλλαγή πολιτεύματος.
Από τότε δεν είχαν σχέσεις.
Έτσι λοιπόν τον κάρφωσε για το ματς του ΠΑΟ. Διότι και 100% αλήθεια να λέει η Δέσποινα, περί καρφώματος πρόκειται.
Ο Πατακός πάντως ήταν Ολυμπιακάκιας. Οι παλιοί Ολυμπιακοί θυμούνται ότι πριν ξεκινήσει κάθε παιχνίδι στο Καραϊσκάκη τα μεγάφωνα έλεγαν "φίλαθλοι, αυτήν την στιγμήν εισέρχεται εις το στάδιον ο αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως κύριος Στυλιανός Πατακός". Κι αλλού πήγαινε και του έκαναν αναγγελία τα μεγάφωνα αλλά βασικά Καραϊσκάκη.
Ακόμα, ο Πατακός έκανε χαβαλέ με όλες αυτές τις ιστορίες. Δεν ήταν σε καμία περίπτωση συνωμότης τύπου "σχεδίου Κοροιβος" ντοπαρίσματος αθλητών της νεώτερης εποχής. Κατά τη γνώμη μου αυτό που -ουσιαστικά- είπε στην κερκίδα ήταν "μην σκάτε, τα βαζέλια το έχουν αγοράσει το ματς" !
Ήταν και άσχετος. Τον Ιούνιο με τον τελικό βγήκε και είπε "ο Παναθηναϊκός το πάλαιψε απέναντι σε μία πολυεθνική ομάδα". Αλλά ο Άγιαξ δεν ήταν πολυεθνική. Μόνο το μπακ ο Κοβάσεβιτς ήταν Γιουγκοσλάβος.

Εικόνα savvas gridlock

Ο Παττακος ειναι Ολυμπιακος. Το εχει δηλωσει παρα πολλες φορες. Δεν ειχε ομως λογο στα του Ολυμπιακου, σε αντιθεση με τους οπαδους του ΠΑΟ Ιωαννιδη-Μακαρεζο-Ασλανιδη, που ελυναν κι εδεναν στην αγαπημενη τους ομαδα.

Εικόνα nick

Μην λέτε τρέλες ρε παιδιά.
Αυτό το έγγραφο λέει για φήμες που ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ σε βάρος της χούντας και η "ειδική υπηρεσία" έπρεπε να τις αντιμετωπίσει και όχι για φήμες που ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΕ αυτή η "ειδική υπηρεσία".
Οι βάζελοι εσφαλμένως λένε ότι ήταν το δεύτερο σχετικά με αυτήν την ιστορία, επειδή κάπως τους αθωώνει αυτό.
Στην πραγματικότητα δεν προκύπτει από το έγγραφο ότι ήταν είτε αθώοι είτε ένοχοι.
Στα υπέρ του ΠΑΟ γι αυτό το παιχνίδι είναι ότι την εποχή εκείνη τα μεγάλα σκορ ανατρεπόντουσαν. Μία νίκη εντός με 3-1 αν ο αντίπαλος ήταν δυνατός, θεωρείτο σκορ αποκλεισμού στην Ευρώπη !
Στα υπέρ επίσης είναι και ότι ο Ερ. Αστέρας θα έπαιζε τελικό πρωταθλητριών. Δεν ήταν όμιλος Σεπτεμβρίου να χαρίσει τους πόντους !
Αν το πούλησε ο Ερ. Αστέρας, θα πρέπει να το έκανε επειδή με Άγιαξ δεν είχε ελπίδα. Ο τελικός του Γουέμπλεϊ ήταν "Ολυμπιακός - Παναιγιάλειος" όπου "Ολυμπιακός" ο Άγιαξ, "Παναιγιάλειος" ο όποιος αντίπαλος από άλλη Ευρωπαϊκή χώρα.

Έχω τη γνώμη ότι οι μόνοι που θα μπορούσαν να μας πούν με -σχετική- σιγουριά είναι οι παλιοί φίλαθλοι του Ερυθρού Αστέρα. Ο καθένας ξέρει για την ομάδα του τι μ....ίες έκανε στο παρελθόν.
Δε μου λέτε. Ένα Ολυμπιακός - Απόλλων 1-4 το 1995 το θεωρείτε σοβαρό αποτέλεσμα εσείς οι Ολυμπιακοί και όχι παπατζίδικο ; Ένα Λίβερπουλ - Ολυμπιακός 3-1 το 2002 ; Το δεύτερο μάλλον ναι, σοβαρό, θα έλεγα.

Εικόνα savvas gridlock

''Μην λέτε τρέλες ρε παιδιά.
Αυτό το έγγραφο λέει για φήμες που ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ σε βάρος της χούντας και η "ειδική υπηρεσία" έπρεπε να τις αντιμετωπίσει και όχι για φήμες που ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΕ αυτή η "ειδική υπηρεσία".
Οι βάζελοι εσφαλμένως λένε ότι ήταν το δεύτερο σχετικά με αυτήν την ιστορία, επειδή κάπως τους αθωώνει αυτό.
Στην πραγματικότητα δεν προκύπτει από το έγγραφο ότι ήταν είτε αθώοι είτε ένοχοι.''

Συμφωνούμε. Μπορείς να μας πεις όμως το πώς αντιμετώπισε τις φήμες η Χούντα; Δεν έχουμε βρει κάποια επίσημη δήλωση κρατικού αξιωματούχου της εποχής επί του θέματος. Το τότε συλλογικό έντυπο του ΠΑΟ, τα ''Παναθηναϊκά Νέα'', πίεζαν τον Ασλανίδη να διαλύσει τις φήμες. Ο Ασλανίδης όχι μόνο δεν το έκανε, αλλά μεταπολιτευτικά τις επιβεβαίωσε, κινδυνεύοντας με μηνύσεις απο τη διοικηση του ΠΑΟ. Απο την στιγμη που γνωριζαν τις φημες και δεν φροντισαν να τις διαψευσουν, τι συμπερασμα βγαζεις για την εμπλοκη των στρατιωτικων στο ''μυθο του Γουεμπλεϊ'';

''Έχω τη γνώμη ότι οι μόνοι που θα μπορούσαν να μας πούν με -σχετική- σιγουριά είναι οι παλιοί φίλαθλοι του Ερυθρού Αστέρα. Ο καθένας ξέρει για την ομάδα του τι μ....ίες έκανε στο παρελθόν.''

Αυτό εδώ το έχεις διαβάσει;

http://english.blic.rs/Sports/824/Im-positive-the-match-was-fixed

''Δε μου λέτε. Ένα Ολυμπιακός - Απόλλων 1-4 το 1995 το θεωρείτε σοβαρό αποτέλεσμα εσείς οι Ολυμπιακοί και όχι παπατζίδικο ; Ένα Λίβερπουλ - Ολυμπιακός 3-1 το 2002 ; Το δεύτερο μάλλον ναι, σοβαρό, θα έλεγα.''

Oλυμπιακός-Απόλλων 1-4 δεν υπάρχει. Μήπως εννοεις το Ολυμπιακος-Απολλων 0-3 το Μαιο του 1996; Η ομαδα ηταν στα προθυρα της διαλυσης, δεν διεκδικoυσε κατι, οι παικτες αδιαφορουσαν, ο Ντεμης Νικολαϊδης του Απολλωνα ψαχνοταν για μεταγραφη κι εγινε ο,τι εγινε. Δεν υπήρχε κατι υποπτο. Η τοτε διοικηση Κοκκαλη και οι παικτες μετα το τελος του ματς εφαγαν πολυ χοντρο πεσιμο, απο κοσμο που τους φωναζε ''εξω, εξω γαμω τα λεφτα σας'', ατακα που πηγαινε πρωτα και κυρια στον Κοκκαλη.

https://www.youtube.com/watch?v=kdGasC73IXw

Το Λιβερπουλ-Ολυμπιακος του 2004 προφανως και δεν ηταν υποπτο, αν και καποιοι Ολυμπιακοι ορκιζονταν τοτε οτι ''στο ημιχρονο επαιξε πολλα λεφτα ο Κοκκαλης στην ανατροπη''. Παπατζιδικο ματς ηταν αυτο εδω, οπου το 4-0 εγινε 4-5, για να φανε οι παικτες τον (πεθερο του Ντεταρι) Κομορα,

https://www.youtube.com/watch?v=-mN-I9xvivw

αυτο εδώ, που φωναζαν οι Ολυμπιακοι ''ειναι στημενο;'' κι απαντουσαν οι Παναθηναϊκοι απεναντι ''ναι''

https://www.youtube.com/watch?v=vaAIAqKl2tQ

κι αυτο εδω, για να σωθει ο Λεμονης του Λεβαδειακου και να πεσει ο ΟΦΗ, το παραρτημα.

https://www.youtube.com/watch?v=oDBVkTmYwYM

Ενδεικτικα τα βαζω, για να μην νομισεις οτι τα βλεπω ολα κοκκινα και φοβαμαι να παραδεχτω την αληθεια οταν δεν με συμφερει.

Εικόνα nick

Αυτό λέω κι εγώ βασικά.
Εσύ που είσαι Ολυμπιακάκιας το θυμάσαι πιό καλά, 0-3 όχι 1-4 με Απόλλωνα
Κάποια διάλυση υπήρχε, γιατί ήταν τελευταία αγωνιστική και ο Ολυμπιακός ήταν εκτός στόχων. Ο Απόλλων έβγαινε για πρώτη φορά Ευρώπη αν κέρδαγε και υπήρχε συμπάθεια σε Αθήνα-Πειραιά, καθώς επίσης παιζόταν του Ντέμη στο θρύλο.
Το έπαιξα και στο παράνομο -τότε- στοίχημα εγώ.
Οι Ολυμπιακοί λένε οπωσδήποτε "καλά, σιγά το σοβαρό παιχνίδι".
Λέω λοιπόν στο Βελιγράδι οι παλιοί φίλαθλοι του Ερ. Αστέρα τι λένε ;
Ο Νοβάκοβιτς ο παλιός παίκτης τους το είχα ξαναδιαβάσει. Αυτός λέει για ναρκωτικά, λεμονάδα με φάρμακο. Άλλου είδους εκδοχή.
Από χούντα μεριά πάντως ήταν 1000% αυτή η νοοτροπία της. Και τον Άγιαξ ήθελαν να πλησιάσουν.

Εικόνα Mork

Γεια σας παιδες. Μια απλη, ρητορικη εννοειται ερωτηση προς τους ευροπεους μπαντζελες... Δηάδη πως θα τονωνε το ηθικο του λαου το να βγαλει η χουντα προς τα εξω πως πληρωσε 3 εκ. για να περασει ο ποα στο γουεμπλει; Δηλαδη θα ελεγε "τι καλη η χουντα, μας διευκολυνε, και ας μας λεει ετσι πως δεν περασαμε με την αξια μας;"

Μια χαρα πυλωνες σας κτισανε. Απο βρωμιες των βαζελων και οχι μονο, γραφουμε τομους.

Εικόνα lets79

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΕΡΙ ΤΩΝ....ΠΥΛΩΝΩΝ ΤΟΥ ΜΑΡΑΚΑΝΑ....ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΥΤΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ-ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΤΗΝ ΛΕΓΑΝΕ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΠΑΛΙΑ....ΤΗΝ ΕΙΧΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΟ 1997 ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΝΕΑΡΟ ΜΠΑΣΚΕΤΜΠΟΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΤΟΤΕ,ΤΟΝ ΡΙΜΑΤΣ,ΗΤΑΝ ΞΑΔΕΡΦΟΣ ΤΗΣ ΚΟΠΕΛΙΑΣ ΜΟΥ....ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΣΟ ΒΑΣΗ ΕΧΕΙ,ΑΛΛΑ ΛΕΓΟΤΑΝ ΠΩΣ Ο ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΑΚΑΝΑ ΕΓΙΝΕ ΜΕ....ΔΡΑΧΜΕΣ!!!!!ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ,Ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ....ΣΠΟΡ(!!!!) ΝΑ ΕΚΑΝΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ....ΦΤΟΥ-ΦΤΟΥ-ΦΤΟΥ ΔΗΛΑΔΗ!!!!

Εικόνα savvas gridlock

Εγώ το αποκλείω δίχως καν να το ψάξω. Αυτά τα κάνουν μόνο γαύροι, όχι η ένδοξη Πανάθα. Φυσικά έχουμε τα σχετικά αποκόμματα με την ηλεκτροδότηση του Μαρακάνα και θα τα βάλουμε σε κάποια μελλοντική ανάρτηση.

Εικόνα lets79

ΑΠΛΩΣ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ-ΕΦΟΡΟΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ....ΝΑΙ ΜΕΝ ΗΤΑΝ ΧΟΥΝΤΙΚΟΣ(ΑΡΙΣΤΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΤΩΝ ΛΟΚ),ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΟΛΑ,ΗΤΑΝ ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ....ΘΥΜΑΜΑΙ Ο ΜΑΚΑΡΙΤΗΣ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ-ΓΕΓΟΝΟΣ- ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ,ΠΟΥ ΕΙΧΑΝΕ ΣΥΛΛΑΒΕΙ ΔΥΟ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΕ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ-ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ????-ΝΟΜΙΖΩ Ο ΜΠΟΤΙΝΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΕΝΑΣ,ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ, ΚΑΙ ΕΣΠΑΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ Ο ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ,ΠΟΥ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΝΑ ΑΠΛΩΣΟΥΝ ΧΕΡΙ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ(ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΟΤΙΝΟ,ΔΕΝ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ)....ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΞΕΡΩ,ΗΤΑΝ ΦΟΛΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΤΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ-ΔΕΝ ΕΧΑΝΕ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΚΑΡΑϊΣΚΑΚΗΣ....ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΣΚΑΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ....ΕΜ,ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΛΑΝΙΔΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ...ΤΕΣΠΑ,ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ!

Εικόνα savvas gridlock

Η πρώτη δήλωση που έκανε ο Παπαποστόλου, με το που μπήκε στη διοίκηση του Ολυμπιακού το Δεκέμβριο του 1967, ήταν ''ο Κούδας ανήκει στον ΠΑΟΚ''. Δεν λέμε πως οι χουντικοί που μπήκανε στη διοίκηση του Ολυμπαικού τότε δεν ήταν Ολυμπιακοί. Και ο Πότης Ηλιόπουλος γαύρος ήτανε (και μάλιστα φανατικός, με παιδιά που τα έγραψε στις Αακδημίες του Ολυμπιακού), αλλά έβγαινε φωτογραφίες με το τριφύλλι στο πέτο, σε γιορτή του ΠΑΟ.

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/140716/potis-iliopoylos-me-t...

Το θέμα είναι ότι οι συγκεκριμένοι στρατιωτικοί εκτελούσαν διαταγές. Ήταν πρώτα ''Επαναστάτες'' και μετά ό,τι άλλο ήταν. Αυτό είναι και το πρόβλημα. Φυσικά και υπήρχαν χουντικοί Ολυμπιακοί, όπως π.χ. ο Παττακός. Το θέμα είναι το τι κάνανε υπέρ ή κατά του Ολυμπιακού όταν είχαν την εξουσία στα χέρια τους. Τότε, επί βαζελο-Χούντας. Σε καμία περίπτωση δεν λέμε ότι ο Ελληνικός Στρατός σήμερα ταυτίζεται με τη Χούντα. Ούτε λέμε πως όλοι οι στρατιωτικοί, μόνο και μόνο επειδή είναι στον Στρατό, είναι εχθροί του Ολυμπιακού. Αλίμονο, πάρα πολλά στελέχη του Στρατού είναι φανατικοί Ολυμπιακοί. Αυτά τα λένε αλλού, σε καμία περίπτωση δεν τα υιοθετούμε εμείς. Εδώ μόνο Ολυμπιακός, τίποτε άλλο που αφορά την πολιτική...

Εικόνα lets79

ΠΑΙΔΙΑ,ΑΠΛΩΣ ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΔΙΟΤΙ ΤΥΓΧΑΝΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΩΝ ΨΥΧ.ΕΠΙΧ. ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΧΩ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΩ,ΛΟΓΩ ΦΥΣΕΩΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ,ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ-ΠΡΩΤΟΝ,ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΕΙΜΕΝΟ(ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΝΝΟΟΥΜΕ)....ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΡΙΒΕΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΝΑΦΟΡΑ(ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΜΕ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ) ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΩΝ ΨΥΧ.ΕΠΙΧ.ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΕΔ(ΑΡΧΗΓΟ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ,ΤΟΤΕ) ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΜΟΡΦΗ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ,ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ,ΕΛΛΑΔΑ ΓΑΡ!!!!!!ΛΟΙΠΟΝ,ΑΚΡΙΒΩΣ Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ"ΨΥΘΙΡΟΙ-ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ-ΦΗΜΕΣ",ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΑΚΡΙΒΕΙΣ,ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΣΕ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ-ΣΑΦΩΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΟ ΠΩΣ ΠΗΓΕ Ο ΛΑΓΟΣ ΣΤΟ WEMBLEY-ΑΛΛΑ ΣΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΤΙΤΛΟΣ....ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙΣΕΣ ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ Ή ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ,ΣΥΝΗΘΩΣ ΔΕ ΕΧΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΦΟΡΑ ΣΥΝΗΘΩΣ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ....ΕΧΩ ΔΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ(ΚΟΜΟΤΗΝΗ-ΞΑΝΘΗ,ΑΝ ΜΕ ΕΝΝΟΑΤΕ!!!!)ΕΧΕΙ ΔΕ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ,ΑΥΤΕΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΔΙΑΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΚΤΕΝΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΠΟΙΗΣΗ....ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ,ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΠΟΨΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ,ΠΛΗΝ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ,ΑΠΛΩΣ ΕΓΚΥΚΛΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΠΑ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΔΙΑΦΩΤΙΣΩ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ...ΜΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ RATM!!!!

Εικόνα savvas gridlock

Ναι φίλε μου, το θέμα είναι αν αυτό το έγγραφο και κάθε τέτοιο έγγραφο περιλαμβάνει φήμες που υπάρχουν εκτός Στρατού ή περιλαμβάνει φήμες που θέλει ο Στρατός να διοχετεύσει προς τα έξω. Σύμφωνα με το Δεσύλλα, ήταν φήμες που η Χούντα ήθελε να βγάλει προς τα έξω, σε φάση ''εμείς δώσαμε 3 μύρια και αγοράσαμε το ματς''. Αν ίσχυε αυτό, στο ίδιο έγγραφο υπάρχουν φήμες πως η κυβέρνηση του Παπαδόπουλου έχει πολλές εσωτερικές έριδες, πως οι εφημερίδες πληρώνονται για να προπαγανδίζουν και πως ανώτατοι αξιωματικοί του Ναυτικού είναι αντιχουντικοί. Είναι αστείο να συζητήσουμε έστω το αν η Χούντα ή γενικότερα ο τότε Στρατός ήθελε να βγάλει προς τα έξω τέτοια πράγματα. Άρα το έγγραφο αναφέρεται σε φήμες που κυκλοφορούσαν τότε εκτός Στρατού, για τα 3 μύρια που πήρε ο Ερυθρός Αστέρας για να κάτσει να χάσει. Αυτό συζητάμε εδώ και τίποτε παραπάνω, που δεν το ξέρουμε κιόλας (σίγουρα εσύ θα το γνωρίζεις καλύτερα).

Εικόνα Red Rhodes

Καλησπέρα παιδιά και από εμενα και συγχαρητηρια για την καταπληκτική δουλειά που κάνετε στο site.
Είμαι νέος χρήστης παρόλο που σας παρακολουθώ αρκετό καιρό. Ο λόγος που γράφτηκα είναι η αγανάκτηση που ένιωσα σήμερα με την προπαγάνδα του γνωστού αντικειμενικού site vazelleta.gr. Εκτός από το γεγονός που παρουσιαζουν ως δικαίωση το έγγραφο που παρουσιάστηκε από το εθνός για το χουντέμπλεϋ και προσπαθούν με κάθε τρόπο να παρουσιάσουν το βάζελό ως θύμα της προπαγάνδας της χούντας (βέβαια οποιοσδήποτε έχει τελέίωσει νηπιαγωγίο καταλαβαίνει τι ακριβώς λέει το συγκεκριμένο άρθρο), πριν λίγα λεπτά ανέβηκε εμετικό άρθρο για τα δεινά των ποδοσφαιριστών επι χούντας παρουσιάζοντας το Μποτίνα και περιγράφουν πως η χούντα και ο Ολυμπιακός (!!!) κατέστρεψαν την καριέρα του. Δηλαδή από ολη την επταέτια αυτή ειναί η πιο χαρακτηριστική περίπτωση να παρουσιαστεί. Επίσης, γίνεται ανάφορα του συνταγματάρχη Παπαποστόλου τότε έφορου του Ολυμπιακού τσιράκη του Ασλανίδη χωρίς να γίνεται βέβαια ανάφορα ότι ο συγκεκριμένος ηταν αχυράνθρωπος τοποθετημένος από την χούντα και υποκινούμενος από τον βάζελο Ασλανίδη. Ολη αυτή η προπαγάνδα και επίθεση κατα του Ολυμπιακού παρουσιάζεται ως ιστορική αλήθεια με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι είναι σε πανικό και δεν ξέρουν πως να τα μαζεψουν. Βλέπουν οτι το άθρο του έθνους μόνο ένας υποστηρικτής της Μπυρας 13 μπορεί να το δεί ως διακαίωση του Παναθυναϊκου και συνεχίζουν τον βρώμικό πόλεμο κατα του Ολυμπιακού (όπως έκαναν πάντα) αλλά αυτή τη φορά στα φανερα.

Εικόνα Η ΡΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΘΡΥΛΕ ΟΛΕ ΟΛΕ

Καλημερα συντοπιτη και καλωσηρθες απο εμενα. Πολυ σωστα αυτα που λες.

Εικόνα DoctorRED

Δυστυχως δεν είναι μόνο το vazeletta αλλα και το sport-fm.gr

http://www.sport-fm.gr/article/i-xoudiki-propaganda-gia-ton-panathinaiko...

Εικόνα apostolos gaganis

Να κάνουμε φίλε κι έναν συσχετισμό αυτών των δημοσιογραφικών...κοπράνων του βαζελέττα, με τις προχθεσινές δηλώσεις περί αποκαλύψεων του Μαρινάκη, άραγε;

Εικόνα red7neck

Πραγματικά η ανοχή έχει τα όρια της. Δεν δύναται να βγαίνει ο κάθε αμόρφωτος ξεφτιλισμένος δημοσιογραφάκος και να γράφει ότι έπεσε ο μύθος του Χουντέμπλεϊ...Φυσικά και δεν έπεσε ρε τιποτένιε Νίκο Αθανασίου! Τσίπα δεν έχεις? Κάθισα και διάβασα σήμερα το τι έγραφε και πραγματικά βγήκα εκτός ορίων! Συζητήσεις καφενείου όπως λες είναι αυτές που κάνεις με τους υπόλοιπους ρουφιάνους για ένα μεροκάματο της κακιάς ώρας!

Εξηγοράσθη λοιπόν το παιχνίδι έναντι τριών εκατομμυρίων δραχμών...

Και κλείνοντας, ρουφιάνε δημοσιογράφε Νίκο Αθανασίου και ρουφιάνοι του gazzetta ο Πουθεναϊκός θα είναι:
ΠΑΝΤΑ η ομάδα της χούντας
ΠΑΝΤΑ η ομάδα των λουλουδιών
ΠΑΝΤΑ η ομάδα της δεκάρας στο κέρμα
ΠΑΝΤΑ των μηδενικών συμβολαίων
ΠΑΝΤΑ των κατεψυγμένων μπαλακιών του Δραμουντάνη
ΠΑΝΤΑ των ψεύτικων ελληνοποιήσεων
ΠΑΝΤΑ των τριών πέναλτι σε ένα αγώνα
ΠΑΝΤΑ η περήφανη αήττητη ομάδα του βαλιτσοφόρου Μαντζεβελάκη

Αυτά τα ολίγα!

Εικόνα Naktheo_7

Εγώ θα επέμβώ αναφερόμενος κάπου αλλού.
Το όσα επιεικώς ανόητα και εμετικά γράφουν σήμερα αρθογράφοι του Βαζελέτα.
Μεταφ΄ραζουν το έγγραφο του Γενικού επιτελείου στρατού κατά το δοκούνη και λένε ότι έτσι γκρεμίζεται η προπαγάνδα για την "μεγαλύτερη επιτυχια του Ελληνικού Ποδοσφαίρου".
Ένα ακόμα αφιερωματίκη γι' αυτή την ιστιοσελίδα για να μαθαίνουν οι νεότεροι αναγνώστες θα ήταν ότι καλύερο νομίζω!

Εικόνα apostolos gaganis

Φίλε μην τσιμπάς με τίποτα... Για να μπορεί να μιλήσει κανείς ΥΠΕΥΘΥΝΑ για πράγματα που συνέβησαν στον καιρό της δικτατορίας, θα πρέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ νάναι κοντά στα 60... Εκτός αν είναι Σάββας, όπερ εξαίρεσις του κανόνος. Αυτά όλα τα ΑΡΔοΜεΜΕδάκια που γράφουν τις παπαριές τους στο ΒΑΖΕΛΈΤΤΑ και τα ρέστα, ΤΟΤΕ, ΟΛΑ, δεν ήταν ούτε αστρόσκονη.... Δεν έχουν συνεπώς ΙΔΕΑ για το τί σήμαινε ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ για τη χώρα και ΠΟΙΕΣ ήταν οι σχέσεις Βάζελου - Χούντας... Για το πόσο ΜΕΓΑΛΗ ήταν η ΜΠΟΧΑ, που ΔΕΝ ξέραμε, αφού η προπαγανδιστική μηχανή των συνταγματαρχών ήταν ΤΕΡΑΣΤΙΑ τόσο σε βάθος και έκταση, όσο και ΚΥΡΙΩΣ σε μέσα... ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ. ΦΑΣΙΣΜΟΣ... Αστα λοιπόν να λένε αυτά τα δημοσιογραφάκια της πλάκας, ό,τι θένε... Το πήδημα που τρώνε ( και θα τρώνε ) οι προστάτες και καθοδηγητές τους στα γήπεδα απ΄τον ΘΡΥΛΟ, πονάει πάρα πολύ... Έχουν εξάλλου κάνει αυτά τα ΜΜΕ τις επιλογές τους, ως προς το ΄΄αγοραστικό΄΄ τους κοινό: ΟΙ ΣΤΕΡΗΜΕΝΟΙ. Γράφτα λοιπόν στα Σερτόλειά σου και ΜΗΝ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΣΥΓΓΑΥΡΕ...

Εικόνα Spiros Legend

http://english.blic.rs/Sports/824/Im-positive-the-match-was-fixed Σε ανυποπτο τοπο και χρονο,11. 10. 2007.,σε ξενο μεσο ενημερωσης,σερβικο αν δεν κανω λαθος(εδω βαζω την αγγλικη εκδοση),ο αμυντικος του Ερυθρου Αστερα περιγραφει ολα οσα εγιναν απο τη μερα που πατησαν στην Ελλαδα μεχρι οταν γυρισαν στη Σερβια και δεν ηξεραν που να κρυφτουν για να μην τους λιντζαρουν...Τι οτι ηταν αυπνοι για μερες και νυχτες,τι οτι τους εβαζαν περιεργες ουσιες στο φαγητο τους και σε κατι λεμοναδες στο ημιχρονο,χαρη στις οποιες παιξανε ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΙ στο β ημιχρονο,τι για το πρωτο γκολ που φαγανε,οτι ηταν πολυ υποπτο,δωρο των 2 παιχτων του Ερ.Αστερα,ορεξη να εχεις να διαβαζεις...ΞΕΧΩΡΙΖΩ μια φραση του,εκτος απο την βεβαιοτητα του οτι “I’m convinced and I claim justifiably that the match was fixed.,δηλαδη ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟ,ΟΕΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟ,ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΕΕΕΝΟ,ΟΕΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟ,την εξης που ειναι και το συμπερασμα-επιλογος <> Δηλαδη τοτε δεν γινοταν να το πεις φανερα εξω στον κοσμο οτι ηταν στημενο,αλλα γιατι τοσα χρονια κρατηθηκε μυστικο ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΣΤΗΜΕΝΟ και γιατι κανεις δεν τολμουσε να μιλησει για αυτο?Και το κερασακι στην τουρτα,το οτι ΗΤΑΝ ΣΤΗΜΕΝΟ ΣΕ ΠΟΛΥ ΑΝΩΤΕΡΟ ΕΠΙΠΕΔΟ απο τους παιχτες και ολους τους ανθρωπους της ομαδας...Χρονια πολλα σε ολους τους Δημοκρατες και επισης χρονια πολλα για τα τανκς στους οπαδους της Χουντοομαδας που ανελαβαν(και)τα σημερινα ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΑ ΜΜΕ να αγιοποιησουν ΑΝΤΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ...

Εικόνα Spiros Legend

I will never understand why it has been kept a secret for so long and why no one has dared speak up about it. There was no place for saying it out loud. It was all agreed on a much higher level than the players and the staff,” concludes Mile Novkovic. Ο Δαιμων του ιντερνετ εδρασε,αυτη ειναι η φραση που ξεχωρισα...

Εικόνα apostolos gaganis

Για τον χρηματισμό του Ερυθρού Αστέρα, είχα - φυσικά - ξανακούσει. Αλλά για τις... λεμονάδες που τους κέρασε ένας κοντός Έλληνας στ΄αποδυτήριά τους στο ημίχρονο της περιβόητης ρεβάνς με τον βάζελο στη Λεωφόρο, πρώτη φορά το διαβάζω και μάλιστα βγαλμένο απ΄το στόμα αμυντικού των Σέρβων που ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ στον αγώνα, μ΄άλλα λόγια από σούπερ πρώτο χέρι... ΄΄Από΄κει και ύστερα ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, παρά μόνο ότι τραγουδάγαμε και γελάγαμε(!) στο ταξίδι της επιστροφής μας με τ΄αεροπλάνο ( Σ.Σ. παρά τον αποκλεισμό μας δηλαδή... ), μέχρι πού ήλθαμε στα συγκαλά μας, όταν πια φτάσαμε στο Βελιγράδι΄΄, λέει ο παίχτης στη συνέντευξη του....

Και ρωτάω: 1. Είχε κανένα ειδικό συμφέρον, που δεν το ξέρουμε, να μιλήσει ΔΗΜΟΣΙΑ ο παίχτης του Ερυθρού Αστέρα έτσι; 2. Ο ίδιος, ο πανίσχυρος τότε ο Ασλανίδης, ξεμπρόστιασε αργότερα τους βάζελους ΔΗΜΟΣΙΑ. Κι αυτοί στην τελική, πώς αντιδράσανε και γιατί; 3. Είχε επίσης κανένα ιδιαίτερο λόγο να μιλήσει ΔΗΜΟΣΙΑ, η Δέσποινα Παπαδοπούλου έτσι; Η ΜΑΛΑΚΙΑ, ΣΥΧΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ... Ή αν θέλετε, και Η ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΣΥΧΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΙΑ... Και τέλος: Οι φήμες, οι διαδόσεις και οι ψίθυροι, ήταν το μόνο...πανεθνικό μέσο αντίστασης τότε ( και τ΄ανέκδοτα ), γιατί τα κόζια ήτανε ΠΟΛΥ ΖΟΡΙΚΑ κι όποιος τάχει ζήσει από κοντά, ξέρει καλά τί εννοώ... ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΦΩΝΑΧΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ, αφού το ΄΄κάρφωμα΄΄ ήταν ΕΘΝΙΚΟ ΣΠΟΡ, όπως σ΄όλες βέβαια τις δικτατορίες... Και σημειώνω: ΣΤΟ ΠΛΕΙΣΤΟΝ των περιπτώσεων, οι ψίθυροι που κυκλοφορούσαν κατά την δικτατορία, ΑΠΟΔΕΙΚΝΎΟΝΤΑΝ κατόπιν αληθινοί. Κλασικότερο παράδειγμα από τους ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΥΣ, δεν υπάρχει... Το ντέρμπι ήταν: Ο ΑΛΗΘΗΣ ΨΙΘΥΡΟΣ ενάντια ΣΤΗΝ ΧΟΥΝΤΙΚΗ, ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ, ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ... Καλή ωρα - τηρουμένων των αναλογιών - όπως σημερα: ΤΟ ΣΩΚΡΑΤΟΜΑΡΙΝΑΚΕΙΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ 20ΕΤΕΣ ΠΗΔΗΜΑ ενάντια ΣΤΟ ΛΥΣΣΑΣΜΕΝΟ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ...

Εικόνα Spiros Legend

Πως γίνεται με το μύθο του Γουέμπλευ και το Ευρωπαικό της Αεκ στο μπάσκετ να παρουσιάζονται οι Χουντικοί ως αναμορφωτές του αθλητισμού και να τα χρησιμοποιούν ως όπιο του λαού για να του κλείνουν τα μάτια,και απο την άλλη να διαδίδουν οι ίδιοι ότι δωροδόκησαν,άρα δεν υπάρχει επιτυχία αλλά ΑΠΑΤΗ?Και τα δύο μαζί δεν γίνονται!Πιο πρώτο χέρι απο άνθρωπο που έπαιξε σε αυτόν τον αγώνα δεν γίνεται!Και σε άσχετη φάση,το 2007,έχει μεγάλη σημασία αυτό,χωρίς συμφέρον και χωρίς καθεστώς πίεσης...Και δεν τον διέψευσε και κανένας Σέρβος,άρα...

Εικόνα apostolos gaganis

Με την ΑΕΚ δεν έχει ακουστεί απ΄ότι ξέρω τίποτα μέχρι τώρα. Ήμουνα μέσα εκείνο το βράδυ στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Στο πλευρό της ΑΕΚ, όπως όλοι οι Έλληνες άλλωστε. Η ΑΕΚ είχε καλή ομάδα τότε και είχε παίξει εξαιρετικά, ηρωϊκά. Τον θυμάμαι πολύ καλά τον αγώνα. Κόσμος... Τον είχα δει όρθιος...Είχε παιχταράδες: Αμερικάνο, Τρόντζο, Ζούπα, Λαρεντζάκη, Μόσχο... Θεωρώ το επίτευγμά της καθαρό. Εξακολουθούν και δεν είναι όλα τα δάχτυλα ίδια. Είτε με δημοκρατία είτε με χούντα...

Εικόνα Η ΡΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΘΡΥΛΕ ΟΛΕ ΟΛΕ

1) Τα φλας των φωτογραφων σε ολη την διαρκεια του αγωνα τυφλωναν τους παικτες της αντιπαλης ομαδας (το εκαναν επιτηδες οι φωτογραφοι οταν σουταραν οι αντιπαλοι).
2)Οταν οι αντιπαλοι ηρθαν στην Ελλαδα τους πηραν και τους εδειξαν ολα τα αξιοθεατα της Αθηνας με τα ποδια. Τους ξεποδαριασαν για να μην εχουν αντοχες.
Τιποτα δεν ειναι καθαρο πανω τους.

Εικόνα Spiros Legend

Οι μαρτυρίες και η γνώμη του Απόστολου είναι ιστορικά ντοκουμέντα.Δεν έκανα χαρακτηρισμό για Ευρωπαικό Αεκ επειδή δε το αμφισβητώ ακριβώς,απλά το προσέθεσα στα 2 μεγάλα αθλ.επιτεύγματα που έγιναν επί Χούντας,ώστε να τα διατυμπανίζουν και να μη θέλουν οι ίδιοι να απαξιωσουν...Γιατί να θέλουν οι ίδιοι,κατά τον εγκέφαλο των βάζελων,να διασπείρουν φήμες για το Γουέμπλευ απαξιώνοντας τους εαυτούς τους και την Εθνοσωτήριον...επανάστασή τους?!Αβυσσος ο εγκέφαλος του βάζελου...

Εικόνα Spiros Legend

Για όσο ήταν στην αυθαίρετη εξουσία τους εννοώ και για να αγκιστρωθούν σε αυτήν.Μετά κελάηδησε ο Ασλανίδης και αργότερα η κυρά-Δέσποινα...Μαρτυρήσανε χωρίς ξύλο!

Εικόνα GPan

Kalispera magkes!

Kai egw to idio me ton Savva katalava. Oti dhladh o stratos eixe ena raporto me tis fhmes pou gyrnagane sthn piatsa ekeinh th stigmh.

Me alla logia o kosmos hksere kai tote pws egine to xountebley kai hksere kai to poso pou dwsane. O kosmos to 'xei toumpano kai emeis kryfo kamari pou leme!

Twra to mono pou menei einai na katalavw apo pou bgainei auto, kai poso kalos ar8rografos to egrapse.

"Γκρεμίστηκε ο μύθος του «Χουντέμπλεϊ»!"

Na eiste kala! kai kales epityxies ston Olympiako mas.

Εικόνα apostolos gaganis

Την αντίδραση των βάζελων στο δημοσίευμα, ασφαλώς και την περίμενα. Δηλαδή, καλά, όλοι εσείς οι...λιμανίσιοι, τί περιμένατε ρε; Να βγούνε οι λαγοί και να δώσουνε επισήμως συνεντευξη τύπου έχοντας καλέσει όλα τα κανάλια, εφημερίδες, ΑΡΔ κλπ, όπου με...συντριβή να δηλώνουν πως ΄΄έτσι δυστυχώς έχουν τα πράματα, το κρύβαμε όσο και όπως μπορούσαμε τόσα χρόνια, αλλά μετά από το δημοσίευμα του ΕΘΝΟΥΣ και όλα τ΄αλλα που παραθέτει ειδικά το RATM, αισθανόμαστε πια την ανάγκη να...παραδεχτούμε την - όντως απάδουσαν προς το ΗΘΟΣ του μεγάλου συλλόγου μας - αλήθειαν και, επειδη...αμαρτία εξομολογουμένη ουκ έστιν αμαρτία, να δηλώσουμε κατόπιν τούτου υπερηφάνως ότι από σήμερα συνεχίζουμε - κεκαθαρμένοι - την ΕΝΔΟΞΟΝ πορείαν του προς το τροπαιοφόρον(!) μέλλον κττ΄΄; Καλά, είσαστε καλά ρε; Αυτοί ρε, και το στέλεχος της απόδειξης του Ερυθρού Αστέρα για το παντελόνιασμα εκ μέρους του των 3 εκατομμύριων( ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ) της Χούντας να μας έδειχνε, ένα λεπτό πριν πεθάνει, ο λογιστής του γιουγκοσλάβικου σωματείου, πάλι ΄΄στημένη΄΄ θα την βγάζανε την ιστορία... Πρώτη φορά δηλαδή κάνουνε το μαύρο, άσπρο; Αυτοί ρε είναι επιστήμονες στις ΔΙΑΣΤΡΟΦΕΣ ( παντοειδείς και πάντα παθητικές )... Τώρα θα τους μάθουμε, να΄ουμ;

Καταλάβετέ το ΟΛΟΙ: Στο δημοφιλέστερο σπορ, το ποδόσφαιρο, οι βάζελοι δεν έχουν πια - μετά τους αλλεπάλληλους βιασμούς τους απο Σωκράτη και Βαγγέλα - να πούνε ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ... Μόνο οι πάλαι ποτέ ευρωπαϊκές τους πορείες και ΄΄πορείες΄΄ τους έχουν απομείνει πλέον, κάτι να ψελλίζουν... Άλλο τώρα αν πάει καιρός που ο ΄΄πρέσβυς΄΄ μας έχει ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ κι έχει ανατιναχτεί στην ξεφτίλα και στην ανυποληψία σαν ΣΟΥΠΕΡ ΝΟΒΑ, για να μεταμορφωθεί τελικά - επ΄αόριστον - σε μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΜΑΥΡΗ ΚΩΛΟΤΡΥΠΙΔΑ, ΠΟΥ ΡΟΥΦΑΕΙ ΑΠΛΗΣΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ, ΔΙΨΑ ΚΑΙ ΛΑΧΤΑΡΑ, ΟΠΟΙΟ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟ ΠΕΟΣ ΠΕΡΑΣΕΙ- ΓΥΡΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ - ΑΠΟ΄ΚΕΙ...

Φιρί-φιρί το πάτε όλοι σας ρε, εκεί στο RATM, να με κάνετε να σηκώσω ανάρτηση για ΄΄ΤΟ ΨΥΧΟΓΡΑΦΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΒΑΖΕΛΟΥ΄΄... Άντεεεε....

Εικόνα apostolos gaganis

Πολλά ορθογραφικά...Κουράστηκα, φαίνεται. Τα παρατάω γι΄απόψε...

Εικόνα nmavronas

ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ...

Εικόνα Kinyo1977

Καλησπέρα μάγκες.
Έχω και γω μια ιστοριούλα για την ομαδούλα της μπόχας.
Μου την έλεγε ένας παλιός ναυτικός και ήθελα να την μοιραστώ μαζί σας.
Όλοι γνωρίζουν ότι ο βάζελος είχε πάει στην Ουρουγουάη για να παίξει με την Nacional.
Μου έλεγε λοιπόν για το ταξίδι που είχε κάνει στην Ουρουγουάη λίγες ημέρες μετά τον αγώνα Nacional vs Propagandanaikos.
Έλεγε λοιπόν:
Όλοι γνωρίζουν ότι ο βάζελος είχε παέι στην Ουρουγουάη για να παίξει με την Nacional.
Επίσης όλοι γνωρίζουν ότι ο βάζελος έχασε αυτό το παιχνίδι.
Αυτό που δεν γνωρίζουν όλοι γιατί πρόλαβαν να το καλύψουν είναι το αποτέλεσμα που έληξε το συγκεκριμένο ματσάκι.
Του λέω: Μα πώς 2-1 ήταν το τελικό κάπτεν.
Περίμενε μου λέει και συνεχίζει:
Όταν έφτασα εκεί, είπα σε έναν Ουρουγουανό , πριν λίγες ημέρες παίξατε με μια ελληνική ομάδα και απ΄ότι γνωρίζω ήρθατε 2-1 και γλυτώσατε και από ισοφάριση.
Ο Ουρουγουανός έβαλε τα γέλια και μου απάντησε: Τι 2-1 κάπτεν, 12 φάγατε απλά πλήρωσαν οι δικοί σας τους δικούς μας για να μην βγει προς τα έξω και ρεζιλευτείτε.
Όταν το άκουσα έμεινα με ανοιχτό το στόμα.
Μπόχα, βρώμα όλη τους η ιστορία φίλοι μου.
Υ.Γ. Δεν έχω λόγο να μην πιστέψω τον κάπτεν αλλά αν μπορούσαμε να βρούμε τίποτα χειροπιαστό θα ήταν όλα τα λεφτά.

Εικόνα nmavronas

ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΩΠΑ, ΩΠΑ! ΕΙΠΑΜΕ ΕΔΩ ΟΙ RATM ΓΡΑΦΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ! ΤΟ ΜΑΤΣ ΝΑΣΙΟΝΑΛ - ΠΑΟ ΜΕΤΑΔΟΘΗΚΕ ΣΕ ΜΑΓΝΗΤΟΣΚΟΠΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ. ΕΙΧΕ ΧΑΣΕΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ Ο ΠΑΟ 2-1. ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΤΗΝ ΠΑΠΑΡΙΑ ΚΑΘΕΝΟΣ! ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...

Εικόνα Kinyo1977

Κοίταξε να δεις φίλε μου, εγώ το παιχνίδι δεν το έχω δει. Από την άλλη, εκείνη την εποχή δεν ήμουν καν στα πλάνα του πατέρα μου. Απλά αναφέρω μια συζήτηση που είχε γίνει και ήμουν μάρτυρας. Επειδή έχω ψάξει λίγο αυτή την υπόθεση, γνωρίζω ότι το ματς έληξε 2-1. Δεν έχω βρει πουθενά αναφορά πού να επιβεβαιώνει τον άνθρωπο αυτό και τα λεγόμενα του.
Τώρα αν είναι ή δεν είναι πραγματικότητα αυτό το γεγονός, ούτε που με νοιάζει. Επίσης θα συμφωνήσω μαζί σου στο να μην ακούμε την κάθε παπαριά.
Έχω να προσθέσω όμως το εξής: μην ακούς ότι σου λένε και μην πιστεύεις ότι βλέπεις.

Εικόνα xristoforas

ικανους τους εχω τους βαζελους να δωσαν 2 παιχνιδια...12-1 να χασανε και το δευτερο που χασαν 2-1 επειδη πληρωσαν..να ηταν αυτο που το εδειξε η τηλεοραση σε μαγνητοσκοπηση...ολα να τα περιμενεις απο τους πουστηδες αυτους..την ομαδα της μποχας και της βρωμας...

αυτο που προσθεσες εχει εφαρμογη στους διδυμους πυργους...ολογραμματικα αεροσκαφη ηταν αυτα (πρωτοεφαρμογη του blue beam σχεδιου)...και στο πενταγωνο δεν επεσε κανα αεροσκαφος....δουλεια απο μεσα...προτοποθετημενες βομβες...επικοινωνια απτο αεροπλανο με κινητο δεν υπηρχε το 2001 αλλα αργοτερα (2004-2005 καπου εκει μπορει και 2006)....ψευτικα θυματα αεροσκαφων...οι εβραιοι ομως ειχαν φυγει απο τους πυργους εκεινη τη μερα..καρτοον αεροσκαφη....ψεματα ολκης απο τους δημοσιοκαφρους...ασε....

αλλο παραδειγμα? ακουσαμε οτι πηγαν στη σεληνη οι αμερικανοι...μεγαλο ψεμα...χωρις αερα στη σεληνη και κυματιζε η σημαια (γελαν κι οι πετρες τι να λεμε τωρα)

ΟΠΟΤΕ ΤΑ ΒΑΖΕΛΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΑΝ 2 ΜΑΤΣ...ΦΑΓΑΝ ΜΙΑ ΝΤΟΥΖΙΝΑ ΓΚΟΛ...ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ...ΣΕΝΑΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ..ΔΕ ΛΕΩ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΕΤΣΙ ΕΚΑΤΟ ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ!

Εικόνα savvas gridlock

Πού πήγανε οι Εβραίοι Φόρη όταν φύγανε από τους Διδύμους Πύργους στις 11/9/2001;

Εικόνα vagio

Το αστειο της υποθεσης ειναι πωσ στο gazzetta σημερα, εχει στηθει πανηγυρι απο τα βαζελακια. Το αντιλαμβανονται ως 'φημη' και αρα ως αναληθες, και πανηγυριζουν πως ταχα το παρανυθι περι χουντικης ευνοιας κατερρευσε, η καραμελα ελιωσε κτλ κτλ. Ειναι για λυπηση, και ειχα τους μπαοκτζηδες για πιο χαζους.

Εικόνα savvas gridlock

''Φήμη''=ψέματα, ε; Aντιγράφω από το έγγραφο του Μαϊου 1971.

''ε. Επίκειται η πτώσις ή ο ανασχηματισμός της Κυβερνήσεως (εντός του μηνός Ιουνίου). Εις την νέαν Κυβέρνησιν θα περιληφθούν και τέως πολιτικοί''.

Αντιγράφω από Βικιπαίδεια.

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CF%85%CE%B2%CE%AD%CF%81%CE%BD%CE%B7%...

''Το 1971 έγινε ανασχηματισμός[1] στον οποίο ο Νικόλαος Μακαρέζος ορίστηκε Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης.
Ο ανασχηματισμός προήλθε από τη ριζική αναδιάρθρωση που πραγματοποίησε στην προηγούμενη κυβέρνησή του ο δικτάτορας Γεώργιος Παπαδόπουλος στις 25 Αυγούστου 1971. Οι πρώην συνεργάτες του στο πραξικόπημα της 21ης Απριλίου αποδυναμώθηκαν σημαντικά. Από πανίσχυροι γενικοί γραμματείς (λειτουργούσαν ως άτυποι υπερυπουργοί) σε νευραλγικά υπουργεία έγιναν υφυπουργοί-περιφερειάρχες χωρίς ουσιαστικότερες αρμοδιότητες. [εκκρεμεί παραπομπή] Η κυβέρνηση αυτή που ορκίστηκε στις 26 Αυγούστου 1971, είχε σχηματιστεί με το Ν.Δ. 957/71''.

Τελικά υπάρχουν αλήθειες στο έγγραφο, ναι ή όχι;

Εικόνα vagio

Ολα φημες νομιζω. Οπως και το σημειο γ. Ο ευμενώς προς την Εθν. Κυβέρνησιν συμπεριφερόμενος Ελληνικός και ξένος Τύπος χρηματοδοτείται υπό ταύτης

Υπηρξε χειραγωγημενη δημοσιογραφια την περιοδο της επαναστασεως??? Τσ τσ τσ, ντροπη να το σκεφτομαστε..

Εικόνα ΑΒΒΑ ΚΟΟΥΤΣ

χαχαχαχχαχαχα το ίδιο ακριβώς γράφαμε, την ίδια στιγμή

Εικόνα Chief Bromden

Επίσης στο σημείο (η) του εγγράφου διαβάζουμε μια ακόμα φήμη:

η. Οι ανώτατοι Αξ/κοί του Ναυτικού δεν διάκεινται ευμενώς προς την Επανάστασιν.

Κυκλοφορούσε ως φήμη το 1971 σύμφωνα με το αρχηγείο στρατού...

Το 1973 η φήμη επιβεβαιώνεται με το Κίνημα του Ναυτικού!!!

Εικόνα ΑΒΒΑ ΚΟΟΥΤΣ

Και το πιο γελοίο είναι ότι οι βάζελοι στην βαζελεττα και στο φ/β πανηγυρίσουν ότι και καλά τέλειωσε και αυτό το παραμυθάκι.
Βέβαια ο τίτλος της ανάρτησης στο βαζελεττα κάτι τέτοιο υπονοεί (για όσους δεν τον διαβάζουν η δεν ξέρουν τι ακριβώς διαβάζουν)…..
Πόσο πιο μαλακες / πρόβατα / ηλίθιοι / καθυστερημένοι……πόσο βάζελοι πια? Πόσο?