ΥΠΟΘΕΣΗ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ PART 2: Η ΑΘΩΩΣΗ ΤΟΥ ΒΑΖΕΛΟΥ



Συνεχίζουμε από εδώ. Η υπόθεση παραπέμπεται στη Διοικητική Ανακριτική Επιτροπή, η οποία ήταν αρμόδια να αποφασίσει για τις ποινές των ομάδων σε περιπτώσεις δωροδοκίας. Στις 12 Δεκεμβρίου 1975 λοιπόν, με ψήφους 3 έναντι 2, η επιτροπή αθωώνει τον ΠΑΟ (δεξί κλικ-άνοιγμα σε νέα καρτέλα πάνω σε όλες τις φωτογραφίες, ακόμη κι αν δεν γίνεται να πατήσει κανείς επάνω με αριστερό κλικ, για να μεγεθυνθούν και να διαβαστούν πιο άνετα).
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 13-12-1975
 

 

 

 
Ο ιδρυτής του Ολυμπιακού και πρόεδρος του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού εκείνη την εποχή, ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, ψήφισε υπέρ της αθώωσης του ΠΑΟ. Ας δούμε το πώς αξιολόγησε την ψήφο του ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ο διευθυντής του αθλητικού τμήματος της εφημερίδας ''Απογευματινή'' Χάρης Λυμπερόπουλος.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ 18-12-1975
 

 

 

 

 

 
Αν ο ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ψήφιζε διαφορετικά, ο ΠΑΟ θα είχε υποβιβαστεί. 1,5 μήνα αργότερα ο ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ κατηγορούσε το μέγα ΝΙΚΟ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ, στην ''πανολυμπιακή'' Γενική Συνέλευση των μελών του. επειδή ξόδευε λεφτά για τον Ολυμπιακό, Αβάντες στον ΠΑΟ, λάσπη στον Θρύλο, από τον ιδρυτή του Ολυμπιακού...
 
Η υπόθεση παραπέμφθηκε και στα ποινικά δικαστήρια, των οποίων τις αποφάσεις θα παρουσιάσουμε σε προσεχή ανάρτηση.

Σχόλια

Εικόνα Ερυθροφύλακας

Ιστορικά, αγωνιστικά και γενικότερα σε κάθε επίπεδο ο Ολυμπιακός, όποτε βρίσκεται σε θέση ισχύος, εχει τη δυνατότητα "να τους πατήσει στο κεφάλι" και να τους αποτελειώσει, πάντοτε επιδεικνύει μεγαλοθυμία, άλλοτε, δε, τους "ανασταίνει". Πολλοί θα πουν ότι αν αυτοί ήταν στη θέση μας, θα έκαναν το αντίστροφο και θα εχουν δίκιο. Ισχύει όμως και το οτι η επίδειξη αυτής της μεγαλοψυχίας αυτή είναι ένα συνθετικό στοιχείο του dna του Θρύλου και είμαστε και γι' αυτό περήφανοι.

Εικόνα savvas gridlock

Αν ηταν θεμα μεγαλοψυχιας, δεν θα το συζητουσαμε καν εδω. Αλλη ηταν η αιτια για την ενεργεια του Ανδριανοπουλου, οπως αποδειχτηκε και δυο μηνες αργοτερα, που κατηγορουσε το Γουλανδρη επειδη εβαζε λεφτα στον Ολυμπιακο. Την ιδια περιοδο, οι ιστορικοι παλιοι παραγοντες του ΠΑΟ, Αποστολος Νικολαιδης-Λουκας Πανουργιας, κανανε πολεμο στον Παυλο Γιαννακοπουλο, που ηθελε να ξοδεψει λεφτα για τον ΠΑΟ, αλλα δεν τον αφηναν. Ολοι οι παλιοι που ιδρυσαν τις ομαδες, τις θεωρουσαν τσιφλικι τους.

Εικόνα apostolos gaganis

ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ. ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΛΑΘΟΣ.

Θα το γράψω όπως ακριβώς το αισθάνομαι. Για να ψηφίσεις κατά συνείδησιν, ελεύθερα και κυρίως με γνώμονα ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, θα πρέπει να΄χεις ΑΡΧΙΔΙΑ. Ειδικά όταν η ψηφοφορία είναι φανερή, ή κρυφή με λιγοστούς ψηφίζοντες. Άμα ανήκεις όμως γενικά στο ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ, έχεις μεν εξουσία και δικαιώματα, αλλά έχεις ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ, γιαυτό εξάλλου αποτελείς και μέλος του.

ΣΤΑΣΗ ΑΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΗ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΣΩΣΕ ΑΠΛΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ. ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ, ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ Μ΄ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙ ΚΕΦΑΛΗΣ ΣΤΑ ΔΥΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ, ΕΞΕΘΡΕΨΕ ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΙΚΟ ΦΙΔΙ...

Εικόνα vagio

Ρε φιλε, μα την παναγια δεν μπορω να καταλαβω τη σταση του ανδριανοπουλου γενικα. Τι κρυβεται απο πισω? Να τρελλαινεσαι ρε πουστη.

Εικόνα nmavronas

ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟ ΣΑΝ ΕΝΑ ΕΚ ΤΩΝ ΙΔΡΥΤΩΝ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΣΑΝ ΠΑΙΚΤΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ! ΜΕΧΡΙΣ ΕΔΩ! ΟΙ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΙ, ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΕΔΩΣΑΝ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΙ ΠΗΡΑΝ! ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΠΗΡΑΝ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ! ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΤΟΥΣ! Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΕΠΙΕΙΚΩΣ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΛΙΓΟΣ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ, ΣΥΓΚΡΙΝΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΟΠΩΣ Ο ΝΙΚΟΣ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ ΚΑΙ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ!

Εικόνα savvas gridlock

Έτσι ακριβώς, Νίκο. Τιμή στον ιδρυτή μας, απεριόριστος σεβασμός για την προσφορά του ως παίκτης, αλλά ως παράγοντας υπήρξε νάνος, γάγγραινα και τσιράκι των Απόστολου Νικολαϊδη-Λουκά Πανουργιά του βάζελου.