''ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΙΝΔΟΥ'', ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ ΤΟΥ 1989



Έπειτα από παράκληση αρκετών φίλων του site, θα ασχοληθούμε περισσότερο με περιστατικά των δεκαετιών του '80 και του '90. Έχουμε δει αρκετά στο φάκελο ''οπαδικά'', αλλά σιγά σιγά θα τον εμπλουτίσουμε.
 
Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 1989, ώρα 19:00. Στα πλαίσια της 15ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Α1 μπάσκετ της σεζόν 1988-89, ο 3ος στη βαθμολογία Παναθηναϊκός υποδέχεται τον 7ο Ολυμπιακό στο κλειστό γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας=''Τάφος του Ινδού''. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με μεγάλες φιλοδοξίες εκείνη την περίοδο, αφού με τα λεφτά του Κοσκωτά ήρθαν δύο πάρα πολύ καλοί Αμερικανοί. Tο ''τεσσάρι'' των Γιούτα Τζαζ Κάρεϊ Σκάρι και ο γκαρντ Λάρι Μίντλετον, που είχε δικαίωμα συμμετοχής μόνο στα παιχνίδια του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Κόρατς, στο οποίο έπαιζε εκείνη την χρονιά ο Ολυμπιακός (1 ξένος επιτρεπόταν στην Α1 για τις ελληνικές ομάδες). Τους πολύ καλούς Αμερικανούς πλαισίωναν παίκτες όπως ο Αγγέλου, ο Μανιάτης, ο Αργύρης Καμπούρης, ο Παραγιός και ο Παναγιωτόπουλος. Προπονητής μας ο μέγας ΣΤΙΒ ΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ.
 

 
Τον Οκτώβριο του 1988, η ομάδα ουσιαστικά διαλύθηκε, αφού ξέσπασε το σκάνδαλο Κοσκωτά και οι παίκτες δεν είχαν το μυαλό τους στο παρκέ. Ο ΠΑΟ από την άλλη, με το Μιχάλη Κυρίτση στον πάγκο του, είχε ένα πάρα πολύ καλό ''τεσσάρι'', τον Αμερικανό Έντγκαρ Τζόουνς, με τη θητεία σε πολλές καλές ομάδες του ΝΒΑ (Πίστονς, Σπερς, Καβαλίερς) και τα χαρακτηριστικά καρφώματα. Δίπλα του υπήρχαν ο ψηλός Ντέιβιντ Νέλσον (ο γνωστός ''Στεργάκος'', σε ένα ακόμη μεγάλο πράσινο μπασκετικό σκάνδαλο που θα δούμε σε λίγες μέρες), ο φόργουορντ Λιβέρης Ανδρίτσος, αλλά και οι Πεδουλάκης-Σκροπολίθας-Ιωάννου.
 
Το παιχνίδι της 25ης Φεβρουαρίου 1989 στο κλειστό της Λεωφόρου Αλεξάνδρας έληξε με εύκολη νίκη του ΠΑΟ, με σκορ 103-85.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 27-2-1989
 

 

 

 
Ας δούμε μία ιστορία γύρω από αυτό το ματς (δεξί κλικ-άνοιγμα σε νέα καρτέλα πάνω σε όλες τις φωτογραφίες, ακόμη κι αν δεν γίνεται να ''πατήσει'' κανείς επάνω τους με αριστερό κλικ, για να μεγεθυνθούν και να διαβαστούν πιο άνετα).
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΑΘΛΟΣ 1-3-1989
 

 

 

 

 

 

 
Σκηνικά που δεν υιοθετούμε, από άλλες εποχές, που μοιάζουν μακρινές, αν και έχουν περάσει μόλις 25 χρόνια, με πολλούς από τους πρωταγωνιστές τους όχι απλώς να είναι εν ζωή ακόμη, αλλά να παραμένουν και ''μάχιμοι''.

Σχόλια

Εικόνα kg

savva......

ΑΝ ΒΡΕΙΣ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ -ΔΥΝΑΜΟ ΜΟΣΧΑΣ(νομιζω)1988-89
ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΕΞΩ ΚΑΙ ΧΑΣΑΜΕ ΕΔΩ ΜΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΠΗΓΑΜΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ!ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΠΙΘΑΝΟ...ΚΑΠΟΥΣΤΙΝ!

Εικόνα savvas gridlock

Διναμό Τιφλίδας, όχι Μόσχας, για τους 32 του Κυπέλλου Κόρατς της σεζόν 1988-89. Στο πρώτο ματς κερδίσαμε με 21 πόντους στην Τιφλίδα. 9 Νοεμβρίου 1988 είχε γίνει το επαναληπτικό ματς στην Γλυφάδα και καταφέραμε να προκριθούμε στην παράταση. Βέβαια τότε μόλις είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο Κοσκωτά και δεν ξέραμε τι μας ξημερώνει ως Ολυμπιακός.

http://i.imgur.com/9vkZTsd.png

http://i.imgur.com/KLzdm2Z.png

http://i.imgur.com/LurqNBO.png

Εικόνα kg

thanks!!

Εικόνα nissios

"Τους έχουμε πολλά μαζεμένα. Για εκδίκηση ψάχνουμε" λέει ο Άρης απ' τα Πατήσια. Κάτι ξέρει ο Άρης, αλλά ας μην επεκταθούμε. Ειρήνη ημίν, φίλε Άρη. Περασμένα ξεχασμένα.