Ο ΠΑΟ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΟ 1989



Με αφορμή το σημερινό πρωτοσέλιδο της ''ΠΡΑΣΙΝΗΣ'' του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, από το οποίο ενημερωνόμαστε πως ο μπασκετικός ΠΑΟ κερδίζει ΜΟΝΟ μέσα στο γήπεδο,
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΑΣΙΝΗ 27-12-2014
 
 
ας δούμε μία ακόμη ''ωραία'' ιστορία από το παρελθόν του μπασκετικού βάζελου. Σεζόν 1988-89 και ο Παναθηναϊκός, του οποίου πρόεδρος είναι ο Παύλος Γιαννακόπουλος (ήταν πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, άρα ήταν πρόεδρος και του τμήματος μπάσκετ του ΠΑΟ, αφού εκείνα τα χρόνια το μπάσκετ ήταν ερασιτεχνικό άθλημα), τερματίζει τρίτος στην κανονική περίοδο της Α1 μπάσκετ του πρωταθλήματος. Δεύτερος τερματίζει ο ΠΑΟΚ και οι δύο ομάδες διασταυρώνονται στα ημιτελικά, μεταφέροντας τις νίκες από την κανονική περίοδο, σε σειρά που κρίνεται στις 3 νίκες. Ο ΠΑΟ του Μιχάλη Κυρίτση και ο ΠΑΟΚ του Κώστα Πολίτη είχαν από μία νίκη στην κανονική περίοδο της Α1 στα μεταξύ τους ματς, άρα η σειρά στα play off ξεκινούσε από το 1-1, με πλεονέκτημα έδρας για τον ΠΑΟΚ που είχε τερματίσει σε υψηλότερη θέση στην κανονική περίοδο. Το πρώτο παιχνίδι των play off στο Αλεξάνδρειο της Θεσσαλονίκης λήγει με σκορ 110-81 υπέρ του ΠΑΟΚ, που κάνει το 2-1 στις νίκες. Στις 19 Απριλίου 1989, στο κλειστό δημοτικό γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας a.k.a. ''Τάφος του Ινδού'', ο ΠΑΟ υποδέχεται τον ΠΑΟΚ φιλοδοξώντας να ισοφαρίσει τη σειρά και να την στείλει σε πέμπτο και καθοριστικό ματς στο Αλεξάνδρειο της Θεσσαλονίκης (δεξί κλικ-άνοιγμα σε νέα καρτέλα πάνω σε όλες τις φωτογραφίες, ακόμη και σε αυτές που δεν μπορεί να ''πατήσει'' κανείς επάνω τους με αριστερό κλικ, για να μεγεθυνθούν και να διαβαστούν πιο άνετα).
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 19-4-1989
 
 
Ο ΠΑΟΚ κερδίζει εύκολα με σκορ 104-87, αλλά ο ΠΑΟ έχει σοβαρά παράπονα από το διαιτητή Λόρτο, με παράγοντες της διοίκησής του να του επιτίθενται μετά το τέλος του παιχνιδιού (μεταξύ αυτών και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, αδερφός του προέδρου Παύλου).
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΑΘΛΟΣ 20-4-1989
 
 
 
Την επόμενη μέρα, ο ΠΑΟ βγάζει ανακοίνωση με την οποία απειλεί με αποχώρηση από το ματς Κυπέλλου με τον Άρη στο Αλεξάνδρειο της Θεσσαλονίκης, το οποίο έχει οριστεί 6 μέρες αργότερα, τη Μεγάλη Τρίτη 25 Απριλίου 1989. Ήταν ο επαναληπτικός του πρώτου παιχνιδιού στο κλειστό δημοτικό γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, στο οποίο ο ΠΑΟ είχε κερδίσει τον Άρη με σκορ 92-89. Αιτία γι'αυτήν την ενέργεια των παραγόντων του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, σύμφωνα με τον Παύλο Γιαννακόπουλο, ήταν οι διαιτησίες που αντιμετώπιζε ο ΠΑΟ απέναντι σε ομάδες της Θεσσαλονίκης, αλλά και ο ορισμός των Συμεωνίδη-Βιδάλη ως διαιτητών της αναμέτρησης Άρης-ΠΑΟ για το Κύπελλο.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΑΘΛΟΣ 21-4-1989
 
 
 
 
 
 
 
 
Την Παρασκευή 21 Απριλίου μαθαίνουμε πως οι παράγοντες του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού επιμένουν στο να μην κατεβάσουν την ομάδα τους στο παιχνίδι με τον Άρη.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 22-4-1989
 
 
 
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΑΘΛΟΣ 22-4-1989
 
 
 
 
 
Όπως διαβάζουμε λοιπόν στο ''ΦΙΛΑΘΛΟ'' και στο ρεπορτάζ των Μάνου Μανουσέλη-Γιάννη Φιλέρη,
 
Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΩΡΟΥΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΟ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΤΟΝ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΗ ΠΛΗΓΜΑ ΚΑΙ ΣΤΙΓΜΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.
 
Παραμονή του παιχνιδιού, Μεγάλη Δευτέρα 24 Απριλίου 1989, οριστικοποιείται η μη κάθοδος των παικτών του ΠΑΟ στο ματς, παρά το ότι άλλαξε ο πρώτος διαιτητής του παιχνιδιού Άρης-ΠΑΟ (μπήκε ο Οικονομίδης αντί του Συμεωνίδη). Μάλιστα δημιουργείται κι ένα θέμα με κάποιες δηλώσεις του Παύλου Γιαννακόπουλου ότι ''ο Άρης δεν είναι ελληνική ομάδα'', τις οποίες όμως ανακαλεί ο Γιαννακόπουλος.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΑΘΛΟΣ 25-4-1989
 
 
 
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 25-4-1989
 
 

Ο ΠΑΟ δεν εμφανίζεται στο Αλεξάνδρειο και ο Άρης παίρνει την πρόκριση στον τελικό Κυπέλλου μπάσκετ της σεζόν 1988-89 στα χαρτιά.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 26-4-1989
 
 
Όταν λοιπόν μας λέει η ''ΠΡΑΣΙΝΗ'' του Δημήτρη Γιαννακόπουλου ότι ο μπασκετικός βάζελος κερδίζει ΜΟΝΟ μέσα στο γήπεδο, προφανώς αναφέρεται στις φορές που ο μπασκετικός βάζελος κατέβηκε στο γήπεδο, γιατί υπάρχουν και φορές που ο μπασκετικός βάζελος έκανε
 
ΚΟ ΚΟ ΚΟ.
 
Και δεν ήταν μία και δύο. Πράσινες κοτούλες μια ζωή, με ενστάσεις, ευρωπαϊκές προκρίσεις με νοθεία, με χαλασμένα χρονόμετρα, με τρομοκρατία, πρωταθλήματα με παράνομες ελληνοποιήσεις και αρπαγές παικτών κι ένα κάρο ακόμη σκάνδαλα που συνοψίζονται με την φράση μπασκετικός βάζελος. Το καρκίνωμα του ελληνικού αθλητισμού.

Σχόλια

Εικόνα john

Διαβάζοντας αλλο ενα αηδιαστικό πρωτοσέλιδο της άλογοτροφης,βλέποντας έναν πρόεδρο να παρανομεί ασύστολα και να μη σέβεται ούτε τους νόμους ούτε Κάν την ίδια του την οικογένεια ( όπως είχες πει 2 μισή χρονια πριν ), και πάνω απο ολα βλέποντας βαζελους να λοιδορούν τον Ολυμπιακο και τους αγγελοπουλους για την προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ , κατηγορώντας με το παραμικρό τον Ολυμπιακο στο ποδόσφαιρο ,ενώ την ίδια ωρα δεν βλέπουν τιποτα το ανήθικο στο χώρο του ελληνικού μπασκετ ΣΑΛΤΑΡΩ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ και φοβούνται να νικήσουν αυτο το καρκίνωμα. Τα όρια μας εχουν ξεπεραστεί προ πολλού - μιλάω για την ανοχή μας στις συνεχόμενες αγωνιστικές αποτυχίες της ομαδας μας εναντίον τους - και δεν μπορώ να σκεφτώ τροπο για να γυρίσει μπούμερανγκ αυτη η κατάσταση. Εχω φτάσει στο σημείο να θεωρώ την ήττα απέναντι τους σαν φυσιολογικο αποτέλεσμα και οταν σκέφτομαι ποσο βρόμικη ειναι η μπασκετική ομάδα του ΠΑΟ που μας εχει πελάτες εδώ και 10 χρονια,τρελαίνομαι ακόμα περισσότερο.

Μόνο μην ξαναδώ τον Σπανούλη να παιζει εγωιστικά πιστεύοντας οτι πρεπει να αποδείξει πράγματα , μόνο μην ξαναδώ τον πετγουει να παιζει χεσμενα ,μόνο μην ξαναδώ τον μπατιστα να πουτανιαζει ντανστον και χαντερ μαζι.

Εννοείται βέβαια πως ανεξάρτητα απο τα παραπάνω η χαρά που μας εχει δώσει αυτα τα παιδια ειναι απεριόριστη και θα τους ειμαστε αιώνος ευγνώμωνες για τα 2 συνεχόμενα τρόπαια στην Ευρωλίγκα