Η ''ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ'' ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΤΟ ΑΛΙΜΟΣ-ΑΕΚ



Παιχνίδι Άλιμος-ΑΕΚ πριν λίγες ώρες, για τη Football League, στο γήπεδο της Καισαριανής.
 

 
Διαιτητής ο κύριος Κορδολαίμης. Στο 00:30 και μετά του βίντεο, φαίνεται η φάση του πρώτου πέναλτι που κερδίζει η ΑΕΚ, με το Νικολόπουλο του Αλίμου να δέχεται δεύτερη κίτρινη=κόκκινη και να αποβάλλεται από το παιχνίδι.
 

 
Κριτική της διαιτησίας στα ''μεγάλα'' και πάνω από όλα ''αντικειμενικά'' αθλητικά sites της χώρας.
 
vazeletta.gr με διευθυντή πλέον τον κύριο Σαμπράκο
 
Το στραγάλι: Για το πρώτο πέναλτι υπάρχει αμφισβήτηση αν και έχουμε δει πολλές φορές τους διαιτητές να σφυρίζουν σε τέτοιες φάσεις. Στο κάτω-κάτω, όπως έχουμε ακούσει και διαβάσει πολλές φορές, δεν έχουμε και... δυναμόμετρο για να κρίνουμε. Η αλήθεια, πάντως, είναι ότι για αυτή τη φάση υπήρξαν αμφιβολίες. Τουλάχιστον η ΑΕΚ δεν σκόραρε εκεί αλλά με το πέναλτι στο 91', για το οποίο δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Πέραν αυτού, ο διαιτητής θα μπορούσε να είχε δώσει πολλές περισσότερες κίτρινες κάρτες στον Αλιμο για τα συνεχή σκληρά φάουλ που έγιναν.
 
sdna.gr του πρώην ''Πρασινοφρουρού'' της ''ΠΡΑΣΙΝΗΣ'' Βασίλη Παπαθεοδώρου.
 
Η Διαιτησία: Ο Κορδολαίμης έδειξε αρκετή ανοχή στο σκληρό παιχνίδι των παικτών του Αλίμου αρχικά, όμως μετά την πρώτη κίτρινη… ανάκτησε τον έλεγχο. Η φάση του πρώτου πέναλτι είναι δύσκολη, η απόφασή του ίσως φαίνεται τραβηγμένη, όμως ο ίδιος καταλόγισε την παράβαση αμέσως και με σιγουριά. Στην φάση του δεύτερου πέναλτι η παράβαση είναι ξεκάθαρη και η απόφασή του σωστή.
 
Σε μια αναμπουμπούλα, δε, που έγινε σε αυτή ο διαιτητής έδειξε -όχι μόνο βούλα, αλλά και το δρόμο προς τ’ αποδυτήρια στον Νικολόπουλο (για μαρκάρισμα στον Λαμπρόπουλο). Ευτυχώς όμως για όσους φίλους της «Ένωσης» δεν θα ήθελαν να νικήσει η ομάδα τους με τέτοιο πέναλτι, ο Βλάχος απέκρουσε την εκτέλεση του Μάνταλου.
 
Πέναλτι είχε κερδίσει η ΑΕΚ και στο 65', όταν κατά τον Κορδολαίμη ο Νικολόπουλος ανέτρεψε τον Λαμπρόπουλο, μια απόφαση ωστόσο που ήταν πολύ τραβηγμένη.
 
contra.gr 
 
Στο 66ο λεπτό, από δική του εκτέλεση κόρνερ, ο Λάμπρόπουλος κέρδισε πέναλτι σε σπρώξιμο του Νικολόπουλου. Ο διαιτητής του αγώνα έδειξε παράλληλα και την δεύτερη κίτρινη κάρτα στον αμυντικό του Αλίμου, αφήνοντας τους γηπεδούχους με 10 παίκτες, ξεσηκώνοντας διαμαρτυρίες.
 
Πέναλτι… φάντασμα
Λίγη ώρα νωρίτερα ο διαιτητής Κορδολαίμης (Αν. Αττικής) είχε γίνει ο πρωταγωνιστής του αγώνα. Συγκεκριμένα στο 67' σφύριξε πέναλτι για σπρώξιμο του Νικολόπουλου στον Λαμπρόπουλο σε εναέρια μονομαχία.
Ο τερματοφύλακας του Αλιμου «ψάρεψε» τον Μάνταλο, διώχνοντας στη δεξιά γωνιά την μπάλα του, δίνοντας περισσότερη δύναμη στους εννέα συμπαίκτες του, καθώς στις διαμαρτυρίες ο Νικολόπουλος είδε την 2η κίτρινη κάρτα κι αποβλήθηκε.
 
Όπως βλέπουμε λοιπόν, για μία φάση που θα έπρεπε όλοι να κράζουν το διαιτητή Κορδολαίμη, υπάρχουν πολλές διαφορετικές απόψεις από δημοσιογράφους που κοκορεύονται ότι ''τα λέμε όλα όπως είναι και για όλους, δίχως εξαρτήσεις''. Αντί να ζητάμε πύρινα άρθρα για να καταδικαστεί ''το σύστημα που σπρώχνει την ΑΕΚ'', όπως κάνουν όλοι αυτοί όποτε πάρει κάποιο ανύπαρκτο πέναλτι ο Ολυμπιακός, καταλήγουμε στο να ζητάμε απλώς να αναγνωρίσουν ότι ευνοήθηκε η ΑΕΚ. Ακόμη κι αυτό είναι πολυτέλεια στη σημερινή αθλητική δημοσιογραφία της Ελλάδος, αφού για την ΑΕΚ του Μελισσανίδη ισχύει αυτό που έβαλε ως τίτλο το vazeletta του κυρίου Σαμπράκου.
 
ΝΙΚΗ ΝΑ'ΝΑΙ...
 
Αν βέβαια έπαιρνε το ίδιο πέναλτι (και αποβολή στην ίδια φάση) ο Ολυμπιακός, θα βλέπαμε πύρινα άρθρα εναντίον του κακού γαύρου, που ''έχει μάθει να κερδίζει με κάθε τρόπο και οι οπαδοί του έχουν εθιστεί στις νίκες που δεν αξίζουν αγωνιστικά, αλλά τις παίρνουν με τη διαιτησία''. Έτσι θεωρείσαι ''αμερόληπτος'' και ''αντικειμενικός'' αν ασχολείσαι με τα αθλητικά στην Ελλάδα. Διυλίζοντας τον ολυμπιακό κώνωπα, μπας και ''αποδείξεις'' ότι ''σπρώχνεται ο γαύρος'' και καταπίνοντας την αντιολυμπιακή κάμηλον, όποτε σπρώχνονται άλλες ομάδες.
 
 
Και φυσικά, επειδή δεν υπάρχει εμπάθεια με κανέναν, συγχαρητήρια στο sport-fm.gr, στο sentragoal.gr και στο sport24.gr (αυτοί το ψελλίσανε, δεν το γράψανε ανοιχτά, αλλά κάτι είναι κι αυτό), που έκριναν τη φάση του πρώτου πέναλτι που κερδίζει η ΑΕΚ όπως την είδε όλος ο κόσμος (ακόμη και οπαδοί της ΑΕΚ). Μπράβο ιδιαίτερα στο sport-fm.gr του Αλαφούζου, στο οποίο έχουμε σούρει τα χειρότερα όλα αυτά τα χρόνια. Εγώ δεν το περίμενα με τίποτε, για να είμαι ειλικρινής.
 
Προφανώς αυτή είναι η ''εξυγίανση'' που θέλουν να φέρουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο οι Μελισσανίδης-Σαββίδης-Αλαφούζος...

Σχόλια

Εικόνα Spiros Legend

Για το πιο αντιολυμπιακο μεσο ενημερωσης της Χωρας χρειαζεται ιδιαιτερη μνεία!Για αυτο που πληρωνουμε ολοι με το στανιο,για να ακουμε τα αντιολυμπιακα αποβρασματα να κανουν δημοσιογραφια και παρουσιαση αλα gazzetta,τη Νεριτ.Αυτη η αρρωστια του ΑΡΧΙΔΙ-αιτητή(τηλεδιατητή) Βασιλακη με την Αεκ εδω και τοσα χρονια δεν εχει προηγουμενο,πιο πιθανο ειναι να παραδεχτει ευνοια της Αεκ η Ψ-ΩΡΑ παρα ο Βασιλακης,οταν προκειται για την ξεφτιλισμενη ομαδουλα του,οι ερμηνειες των κανονων αλλαζουν κατα το δοκουν και κατα το βολεύον...Τι μας τσαμπουνας εσυ τωρα Σαββα,αμα ο κρατικοδιαιτος καραγκιοζης Βασιλακης ειδε ΜΠΕΝΑΡΝΤΥ και το πανελ δεν εβγαλε αχνα,μην εχουνε και καμια επισκεψη απο <<αγανακτισμενους αγνους φιλαθλους>>της Κλάψας,ολα τα αλλα δεν μετρανε,ειναι Μπέναρντυ και αποβολη,τελειωσε,ολα ηταν καθαρα,η εξυγιανση τωρα δικαιωνεται! Υ.Γ.Άσχετο,αλλα...σχετικοτατο:Moνο κηδεια δεν ειχαν στο στουντιο της Νεριτ,Παρασκευη βραδυ μετα την Τουρκικη τσοντα με τον Ελληνα πρωταγωνιστη-Γκουσγκουνη Θρυλο-Σπανουλη,καλεσμενος του βαζελου Μαυρογενιδη ο υπαλληλος του Γιαννακοπουλου,ο Κοντός της ΠΡΑΣΙΝΗΣ,ο γιος του κρατικοδιατου χοντρομαλακα Χρηστου Κοντου,που πληρωνουμε καμια 30αρια χρονια,για να διαστρευλωνει τα παντα,και σε εποχες που δεν υπηρχαν καν ιδιωτικα ΜΜΕ,οχι ιντερνετ και τετοια...Τα κατεβασμενα μουτρα απο τη σφαλιαρα του Κill-Bill ηταν το λιγοτερο,ε ρε καημος που τους ειχε πιασει να αναλυουν τα λαθη της Φενερ,και γιατι δεν εκανε αυτο και γιατι δεν εκανε εκεινο και τι λαθη ηταν αυτα στο τελος και αλλα τετοια χαριτωμενα,ειχανε σκασει, μιλαμε,απο το κακο τους,Μαυρη Παρασκευη κανανε...Και να μας λενε ποσο σημαντικη ηταν η νικη της Παναθας επι της πεθαμενης Ζαλγκιρις και τα γνωστα γραφικα...Αντε,απο εβδομαδα,να επαναπροσλαβουν και τους υπολοιπους αντιολυμπιακους της πρωην ΕΡΤ,μας εχουν λειψει ειναι αληθεια,οπως λενε και στην εκπομπη της ΘΥΡΑΣ 7,εμεις θα στεναχωρηθουμε γι αυτους που μας ειχαν σπασει τα νευρα τοσα χρονια,που συκοφαντουσαν τον Ολυμπιακο?Οχι,ποτε,οποιος βλεπει τις εκπομπες το εχουν πει επανειλημμενως...

Εικόνα REDNYC

ΤΑ ΑΡΔΑΚΙΑ ΟΥΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΟΥΦΕΣ ΠΕΝΑΛΤΥ ΤΙΣ ΑΕΞΑΡΑΣ....ΒΕΒΑΙΑ...ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΘΕΛΕΤΕ - ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ ΟΜΩΣ, ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ...ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ...ΕΛΑΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΙΣΘΕΝ...

Εικόνα DoctorRED

Ακόμα και το 2ο πέναλτυ κανονικά δεν έπρεπε να το δώσει. Που να προλάβει ο δυσμοιρος να μαζέψει τα χέρια του στη βολίδα απο 2 μέτρα?? Ο κανονισμό είναι σαφής σε αυτή την περιτπωση. Δυστυχως Σάββα αυτη είναι η εξυγίανση που έρχεται... και δειχνει δέίγματα γραφής απο την β Εθνική

Εικόνα Νίκος Γόδας

Όχι, δεν ισχύει αυτό. Ο παίχτης είναι υποχρεωμένος να έχει μαζέμενα χέρια για να μην αποκτά πλεονέκτημα. Δε δικαιούται να έχει ανοιχτά χέρια. Να τα λέμε σωστά.

Εικόνα DoctorRED

Αυτό που ισχύει είναι αν υπάρχει πρόθεση στο παίξιμο με το χέρι ασχετα με το αν είναι μαζεμένο η όχι.

http://www.diaitisia.gr/content/view/2900/

Στη φάση του 2ου πέναλτυ δεν νομιζω ότι υπάρχει πρόθεση αλλα βεβαια ο κάθε διαιτητης έχει την δική του άποψη.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Ισχύει ο κανονισμός αυτός, αλλά όχι εντός περιοχής.