ΝΤΑΝΟΥΤ ΛΟΥΠΟΥ: ''ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΟ Ο ΟΦΗ''



Με αφορμή το σημερινό ματς του Θρύλου με τη Φ-ΟΦΗ, ας θυμηθούμε άλλη μία ιστορία από το καταπράσινο παρελθόν αυτής της ομάδος, που για 30 και βάλε χρόνια είχε τον ίδιο ιδιοκτήτη με την ΠΑΕ ΠΑΟ. Σεπτέμβριος του 2009 και με αφορμή το παιχνίδι Διναμό Βουκουρεστίου-ΠΑΟ για το Europa League της σεζόν 2009-10, ο παλαίμαχος Ρουμάνος ποδοσφαιριστής του βάζελου Ντάνουτ Λούπου δίνει μία συνέντευξη σε ρουμανική ιστοσελίδα. Ας την δούμε.
 

 
Ο Ντάνουτ Λούπου μίλησε στη ρουμανική ιστοσελίδα «prosport.ro» με αφορμή τον αγώνα της Ντιναμό Βουκουρεστίου με τον Παναθηναϊκό, για το Europa League και όσα ανέφερε-πέρα από τα αμιγώς αγωνιστικά ως πρώην ποδοσφαιριστής των δύο ομάδων-θα συζητηθούν. 
«Δεν ήθελα να πάω στον Παναθηναϊκό (το 1990), αλλά στην Πίζα του Μιρτσέα Λουτσέσκου. Είχα υπογράψει με την ιταλική ομάδα, όμως υπήρξαν παρεμβάσεις ακόμη και από πολιτικούς και αναγκάστηκα να πάω στην Ελλάδα. Έπαιξα εκεί για έξι μήνες και μετά δόθηκα στην ομάδα-δορυφόρο του Παναθηναϊκού, τότε του αδερφού του Βαρδινογιάννη, τον ΟΦΗ», τόνισε ο παλαίμαχος μέσος. Όσο για τις κατηγορίες για κλοπή που αντιμετώπισε, είπε: «Είναι ένα αρνητικό στίγμα στην καριέρα μου. Ήταν κάτι που ‘στήθηκε’ για να μην δοθούν κάποια χρήματα στην Ντιναμό».
 
Φυσικά τέτοιες δηλώσεις δεν τυγχάνουν ιδιαίτερης προβολής από τα ελληνικά ''αντικειμενικά'' αθλητικά ΜΜΕ. Αν όμως υπήρχε η παραμικρή σκιά εναντίον του ''κακού γαύρου'', θα τις βλέπαμε πάνω πάνω στο slider όλων των ''αντικειμενικών'' sites και στα πρωτοσέλιδα όλων των ''αμερόληπτων'' εφημερίδων. Την απάντηση σε όλα αυτά την έδινε, την δίνει και θα την δίνει ο Θρύλος στο γήπεδο.
 
ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ...

Σχόλια

Εικόνα red7neck

Και να μην λησμονηθεί ποτέ το παιχνίδι της περιόδου 1978-1979 που παίξαμε στην Κρήτη, το 3-3! Αν κερδίζαμε σε εκείνο το παιχνίδι όπου έγιναν τα απίστευτα με τον Παμπορίδη θα παίρναμε το πρωτάθλημα!

Ντροπή της Κρήτης, γαμημένο κωλοπαράρτημα!

ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΝΙΚΗ ΣΗΜΕΡΑ, δίχως έλεος!

Εικόνα Chief Bromden

Ο Λούπου στην Ελλάδα αγωνίστηκε στις παρακάτω ομάδες:
Παναθηναϊκό – ΟΦΗ – Κόρινθος
Όποιος βρει το κοινό σημείο που τις συνδέει κερδίζει ένα μπιτόνι βενζίνη...

Respect στους Ρουμάνους...
Θυμάμαι τον Λούπου όταν έπαιζε στην Κόρινθο να ανεβαίνει τρέχοντας στην κερκίδα και να κυνηγάει έναν φίλαθλο ή έναν μπάτσο.

Μάλλον από τον Πανούτσο το είχα ακούσει αυτό:
Ο Ρουμάνος είναι επάγγελμα, όχι εθνικότητα...

Εικόνα μαουνιέρης

To "o Ρουμάνος είναι επάγγελμα, όχι εθνικότητα", είναι επιμελημένη προσαρμογή του "ο Πολωνός είναι επάγγελμα, όχι εθνικότητα", που το είχε πει ο καγκελάριος Μπίσμαρκ. Χαίρε, Τσίφη.

Εικόνα Chief Bromden

Χαίρε Μαουνιέρη! Τα σέβη μου...

Εικόνα savvas gridlock

E ναι, εδώ έμπαινε να παίξει μπάλα και σε όλα τα γήπεδα της Ελλάδος του φωνάζανε ''ωχ ο Λούπου, τα ρολόγια σας''.

Εικόνα apostolos gaganis

΄΄Multum in parvo΄΄... Πολλά με λίγα λόγια, αυτή η ανάρτηση. Σαν μια αγκιδούλα τόση δα που σου΄χει μπεί στο χέρι και σ΄έχει τρελάνει η πουτάνα όλη μέρα στον πόνο, χωρίς να μπορείς να τη βγάλεις, γιατί είναι βαθιά η ξεφτιλισμένη... Επικροτώ και βάζω κι εγώ τη φωνή μου: ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ!

Εικόνα Romain

Έτσι εξηγούνται και τα όσα είχαν ακουστεί για άλλο ένα Ρουμάνο που ήταν στον Παο, δεν τα πήγαινε καλά με τη διοίκηση και στο τέλος έλεγαν ότι έκλεψε το αμάξι που του είχε διαθέσει ο βάζελος.
Για τον Σανμαρτεάν μιλάω. Που είχε έρθει μικρός αλλά δεν έπαιξε βασικός στη βαζέλα λόγω του ότι δεν τα έβρησκε με προπονητή και διοίκηση.
Η "ηθική" διοίκηση "Καπετάνιου" τον έβγαλε και αυτόν "κλέφτη" όπως και τον Λούπου.

Εικόνα Chief Bromden

Οι βάζελοι είχαν εκστασιαστεί με τον Σαμαρτεάν στην αρχή, το ίδιο και οι κωλοφυλλάδες. Μετά από πάρα πολλά χρόνια είδαν από παίχτη τους να κάνει ποδιές και ντρίμπλες και τα έχασαν...
Αργότερα αποδείχτηκε πως έκανε μόνο για τσίρκο...