Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΤΙΝΟΥ ΒΕΛΛΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ



Πριν από αρκετούς μήνες είχαμε δει ένα αφιέρωμα σε μία νεαρή κολυμβήτρια του Ολυμπιακού κατά τη δεκαετία του '30, την Ινές Βέλλα. Σήμερα θα δούμε κάτι που αφορά τον αδερφό της, τον τερματοφύλακα του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού από τα μέσα και μετά της δεκαετίας του '30, Ντίνο Βέλλα. Παραδοσιακή Πειραιώτικη οικογένεια αυτή των Βέλλα, δεν θα μπορούσαν τα μέλη της παρά να στελεχώσουν τα διάφορα αθλητικά τμήματα του Ολυμπιακού. Τα κείμενα τα παίρνουμε από την έρευνα που έκανε ο δημοσιογράφος Νίκος Άγας στην εφημερίδα ''Αθλητικόν Φως'', η οποία ήταν ο πρόδρομος του σημερινού ''Φωτός των Σπορ'' του κυρίου Θόδωρου Νικολαϊδη. Ας διαβάσουμε όλοι προσεκτικά τα αποκόμματα, γιατί η ιστορία είναι αρκετά συγκινητική (δεξί κλικ-άνοιγμα σε νέα καρτέλα πάνω σε όλες τις φωτογραφίες, ακόμη κι αν δεν μπορεί να ''πατήσει'' κανείς επάνω τους με αριστερό κλικ, για να μεγεθυνθούν και να διαβαστούν πιο άνετα).
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΟΝ ΦΩΣ 11-4-1955
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΟΝ ΦΩΣ 18-4-1955
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΟΝ ΦΩΣ 25-4-1955
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΟΝ ΦΩΣ 9-5-1955
 

 

 

 

 

 

 

 

 
ΝΤΙΝΟΣ ΒΕΛΛΑΣ Α-Θ-Α-Ν-Α-Τ-Ο-Σ.

Σχόλια

Εικόνα apostolos gaganis

Υπάρχουν κάτι μικροί μύες στον άνθρωπο που λέγονται ΄΄ορθωτήρες μύες των τριχών΄΄. Όταν συσπώνται, η τρίχα από ξαπλωμένη σηκώνεται όρθια. Σούζα. Αποτέλεσμα: ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ. Διαβάζοντας λοιπόν τούτη την ανάρτηση κι όταν έφτανα προς το τέλος της, ένιωσα έντονα τη μυική τους σύσπαση...

Μπράβο ρε μάγκα και για την επιλογή του θέματος και γι΄αυτή την...ντοκυμαντερίστικη παρουσίασή του. ΄΄Σκηνοθεσία΄΄, που εγώ θα την συμπεριελάμβανα στις υποψήφιες για τη χρυσή...οπαδική σφαίρα.

Εικόνα nissios

Έλληνας ή Ιταλός; Πειραιώτης! Α-Θ-Α-Ν-Α-Τ-Ο-Σ.

Εικόνα Kaine

Αθάνατος. Άλλη μια καταπληκτική ανάρτηση περί της ιστορίας του Ολυμπιακού.