ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΘΕΜΗ ΔΗΜΟΥ



Στηρίζουμε το Θέμη.
 
Από την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου ξεκινάω απεργία πείνας ως έσχατο μέσο για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μου. Εδώ και λίγους μήνες εντός των φυλακών Κορυδαλλού που κρατούμαι λειτουργεί σχολή ΙΕΚ για τους κρατούμενους. Ενώ πληρώ όλες τις προϋποθέσεις, το συμβούλιο της φυλακής μου στερεί το δικαίωμα να παρακολουθήσω τα μαθήματα στο ΙΕΚ και ήδη έχει απορρίψει την πρώτη μου αίτηση χωρίς καμία αιτιολογία. Αυτή τη στιγμή έχω υποβάλλει δεύτερη αίτηση. Επειδή γνωρίζω τον τρόπο που λειτουργεί το σωφρονιστικό-στην πραγματικότητα τιμωρητικό-σύστημα είμαι ιδιαίτερα καχύποπτος καθώς θεωρώ ότι οι λόγοι της πρώτης αναίτιας απόρριψης είναι η συμμετοχή μου στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις εναντίον του νομοσχεδίου για τις φυλακές τύπου Γ΄ που πραγματοποιήθηκαν πριν λίγους μήνες, με αποκορύφωμα τη μαζική απεργία πείνας 4500 κρατουμένων. Επίσης το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τις δημόσιες παρεμβάσεις μου μαζί με άλλους κρατούμενους σε εφημερίδες και δημοσιογραφικά σάιτ που καταγγείλαμε επανειλημμένως τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης που επικρατούν στις σημερινές φυλακές-αποθήκες ψυχών, ίσως είναι ο πραγματικός λόγος που το συμβούλιο της φυλακής απέρριψε την αίτησή μου. Όμως όσο ενοχλητική κι αν είναι η αλήθεια για την τραγική κατάσταση των φυλακών, δεν πρόκειται να συνθηκολογήσω και να πάψω να αγωνίζομαι. Γι αυτό ξεκίνησα απεργία πείνας ενάντια στην εκδικητική-μεροληπτική μεταχείριση εναντίον μου και διεκδικώ το δικαίωμά μου να σπουδάσω.
Δήμου Θέμης
Α΄ Πτέρυγα φυλακών Κορυδαλλού
 
Στήριξη στην Πάτρα,
 

 
αλλά και από την εκπομπή των ΑΚΗ-ΤΑΚΗ, την Παρασκευή που μας πέρασε.
 

 
Το αίτημα του Θέμη είναι δικαιότατο. Αναμένουμε τις εξελίξεις.

Σχόλια

Εικόνα Νίκος Γόδας

Συγχαρητήρια, Σάββα, που αναδεικνύεις το θέμα. Και μακάρι ο Θέμης να πετύχει το σκοπό του, ο οποίος είναι αυτονόητος για κάθε πολιτισμένη χώρα.

Εικόνα KCS

Εγώ θέλω να πω κάτι που δεν έχει τονιστεί στην εκπομπή. Το ΙΕΚ που ζητά να του επιτραπεί να φοιτήσει ο Θέμης Δήμου είναι μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού. ΜΕΣΑ. Ούτε έκτακτα μέτρα χρειάζονται,ούτε ηλεκτρονικά βραχιόλια εκατομμυρίων ούτε τίποτα.

Το αίτημά του είναι δίκαιο και αξίζει την αλληλεγγύη μας.

Εικόνα savvas gridlock

Έτσι, ΔΕΝ έχει σχέση με την υπόθεση Ρωμανού.

Εικόνα markonis

Τώρα θα την πω την κακία και ας κακοφανεί σε κάποιους.Ο Θέμης έχει την ατυχία να είναι απλά οπαδός του Ολυμπιακού και μόνο για αυτό το λόγο δεν του δίνουν δίκιο.Αν ήταν π.χ πλουσιόπαιδο αναρχοκουμμούνι και συμπτωματικά εγγονός του Νάσιουζικ θα τον έστελναν στο Πανεπιστήμιο.Αυτή είναι η χώρα που ζούμε και είμαστε υποχρεωμένοι ο καθένας από την πλευρά του να βάλει έστω ένα μικρό λιθαράκι για να αλλάξουν επιτέλους τα πράγματα.

ΣΗΜ : Το παλικάρι δεν το γνωρίζω,τώρα διάβασα την είδηση,δεν ξέρω το λόγο που είναι μέσα,όμως τι παραπάνω θα μπορούσε να έχει κάνει από το Ρωμανό για παράδειγμα (ένοπλη ληστεία με υποψία φόνου);

Εικόνα kagouro

1. το πλουσιοπαιδο που αντι να ζει πλουσιοπαροχα αποφασισε να ζει κυνηγημενος και να αγωνιζεται ενοπλα ( δεν εχει σημασια αν διαφωνουμε η συμφωνουμε με την ιδεολογια η τον αγωνα του ) , εφτασε ενα βημα απ το θανατο για να του επιτραπει να ασκησει το δικαιωμα του, δε του το χαρισε κανενας επειδη ειχε παππου το νασιουτζικ.
2. και οι δυο ζητουν ακριβως το ιδιο πραγμα , το δικαιωμα στη μορφωση . τι να κανουμε τωρα δηλαδη που δεν εχει τει η φυλακη ? και ιεκ που ζητα ο θεμης αν δεν ειχε μεσα θα ζητουσε να βγαινει εξω. το αιτημα ειναι ακριβως το ιδιο στην ουσια του .
3. επειδη τυχαινει να τον γνωριζω προσωπικα αν διαβασει την απαντηση σου θα πιασει αμεσως το νοημα της αντιστροφης της πραγματικοτητας και της σπεκουλας που κανεις με χαρακτηριστικα επιχειρηματα συγκεκριμενου " πολιτικου" χωρου .

Εικόνα savvas gridlock

Μια ατυχη στιγμη ηταν το σχολιο, φανταζομαι, στα πλαισια της οπαδικης αντιπαραθεσης με τα βαζελια, δεν διαφωνουμε σε αυτα που λες.

Εικόνα lemmy

Ας μην δημιουργούμε εντυπώσεις από το πουθενά φίλε μου..Πέρα από την απόλυτα σεβαστή άποψη που μπορεί να έχει καθένας μας πάνω σε τέτοια θέματα και ο ίδιος ο Θέμης όσο έχω δει δεν επικαλέστηκε πουθενά την "ιδιότητά" του ως οπαδός του Ολυμπιακού για την εκδικητικότητα του σωφρονιστικού συστήματος αλλά την στάση του απέναντι σε καταστάσεις που βιώνει ο ίδιος και χιλιάδες άλλοι κρατούμενοι στις φυλακές.Για μένα η αλληλεγγύη σε τέτοιου είδους στάσεις όπως αυτή που έχει κρατήσει ο Θέμης (τον οποίο ούτε εγώ γνωρίζω προσωπικά) είναι δεδομένη ανεξάρτητα οπαδικής προτίμησης.

Καλή δύναμη στον Θέμη

Εικόνα savvas gridlock

Έτσι είναι, πάντως εδώ υπάρχει διαφορά. Ο Θέμης δεν ζητούσε να φεύγει από τη φυλακή, όπως ο Ρωμανός.