ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ: ''ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ''



Σε συνέντευξή του στην χθεσινή ''Αθλητική Κυριακή'' στη ΝΕΡΙΤ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε τα παρακάτω.
 
Αναφερόμενος στα επεισόδια της Λεωφόρου είπε: ''Ήταν  προσχεδιασμένα τα επεισόδια στη Λεωφόρο. Από που μπήκαν τα πολεμοφόδια; Ποιος άνοιξε τις πόρτες; Πόσο νωρίτερα μπήκαν όλα αυτά μέσα τα ρόπαλα και οι φωτοβολίδες; Και δεν νομίζω ότι φέρει ευθύνη η αστυνομία σε όλο αυτό που έγινε στο ντέρμπι. Ήταν προμελετημένο όλο αυτό και το είχαν κάποιοι σχεδιάσει. Δεν υπήρξε το σύνδρομο των βεδουίνων. Δεν κατάλαβα γιατί το σύστημα αποδέχεται όλο αυτό με τα επεισόδια. Υπάρχει το τεκμήριο αθωότητας σε όσους κατηγορούνται για διαφθορά στο ποδόσφαιρο και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Αν οι φίλαθλοι πιστεύουν ότι είναι όλα σάπια να μην πάνε στο γήπεδο,να πηγαίνουν στο ερασιτεχνικό και όχι εκεί που είναι κομμάτι της διαφθοράς και το ξέρουν τόσο καλά ότι συμβαίνει''.
Σχετικά με την αφαίρεση βαθμών υποστήριξε: ''Έχω μιλήσει για αθλητικό συμβόλαιο, πρέπει όλοι εμπλεκόμενοι στον αθλητισμό να συζητήσουμε και να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα. Αν συμφωνήσουμε θα πρέπει όλοι να συναινέσουμε σε αυτό. Αν αφαιρούνται βαθμοί από τις πρώτες ομάδες, αυτό θα λύσει το πρόβλημα. Να αφαιρούνται δέκα βαθμούς από τις ομάδες. Αυτό είναι ένα μετρό''.
 
Μιλάμε για πλήρη δικαίωση όσων έχει πει η ΠΑΕ Ολυμπιακός από την πρώτη στιγμή, αλλά και αυτών που περιγράφονται στην έκθεση της Αστυνομίας. Πώς τώρα εμφανίζονται το κομπλεξικό σκουπίδι-λαθρέμπορας-πρώην καταζητούμενος από την Interpol Αλαφούζος και τα παπαγαλάκια του να μας πουν ''τίποτε δεν ήταν προσχεδιασμένο, προκλήθηκε ο κόσμος του ΠΑΟ από την παρουσία του Μαρινάκη στον αγωνιστικό χώρο της Λεωφόρου'', δεν το ξέρουμε. Όλοι οι αρμόδιοι φορείς επιβεβαιώνουν το σχέδιο που υπήρχε για να γίνουν τα επεισόδια στη Λεωφόρο την προηγούμενη Κυριακή. Καλό θα ήταν να τα δουν όλα αυτά οι ''δημοσιογραφάρες'' του ΠΑΟ, κάτι Κριτήδες και Νικολογιάννηδες, όπως και οι παλαίμαχοι του ΠΑΟ με τις ΓΕΛΟΙΕΣ ανακοινώσεις τους, γιατί το μόνο που καταφέρνουν με όσα κάνουν είναι να ξεφτιλίζονται. Συγχαρητήρια και στο ΣΑΒΒΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ για την άμεση παρέμβασή του στην χθεσινή ''Αθλητική Κυριακή'', όπου συνεχάρη τον υπουργό Πανούση.
 
«Άκουσα με προσοχή τον Υπουργό, κ. Πανούση, που ήταν ξεκάθαρος σε αυτά που είπε και χαρακτήρισε τα επεισόδια προσχεδιασμένα, γιατί οι εισβολείς, είχαν φροντίσει πως θα μεταφέρουν τα ρόπαλα, τις φωτοβολίδες και όλον τον εξοπλισμό στο γήπεδο και τον χρησιμοποίησαν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Δικαίωσε τον Ολυμπιακό και αποκλειστικά υπεύθυνοι είναι η ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ο πρόεδρος, κ. Αλαφούζος. Δεν θα σχολιάσω αυτά που είπε. Του είπα ορισμένα πράγματα χθες και δεν μπορώ να συζητώ στο επίπεδο του Αλαφούζου», ήταν τα πρώτα του λόγια.
Και συνέχισε: «Για τους εξυγιαντές η τέλεση του αγώνα, δεν αποτελεί αλλοίωση. Έλαμψε η αλήθεια και τώρα ας αναλάβουν οι αρμόδιοι φορείς, η Super League και η ΕΠΟ και για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου να φροντίσουμε να μην δούμε τέτοιες στιγμές. Σε όλα τα δύσκολα παιχνίδια, το γήπεδο μας να είναι «μοναστήρι». Πήραμε συγχαρητήρια για όλα τα ευρωπαϊκά παιχνίδια από την UEFA. Δικαιωθήκαμε και αυτό μας φτάνει».
 
Να δούμε πού θα στηριχθεί η επιχειρηματολογία της ΠΑΕ ΠΑΟ στην έφεση που θα κάνει, στην αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ, ώστε να της επιστραφούν οι 3 βαθμοί που της αφαιρέθηκαν αρχικά. Θα βγάλουν τρελούς Αστυνομίες και Υπουργεία;

Σχόλια

Εικόνα markonis

Ο κύριος Πανούσης είναι γυρολόγος της πολιτικής αφού έχει περάσει από όλα σχεδόν τα κόμματα και τα αποκόμματα της μεταπολίτευσης.Οι άνθρωποι αυτοί είναι βαλέδες,γι αυτό ας κρατήσουμε μικρό καλάθι.

Αναφορικά με την ποινή του βάζελου και τους -3 βαθμούς,τυχόν δικαίωση θα σήμαινε κάψτε σκοτώστε και πληρώστε 100χιλιάρικα και 2 αγωνιστικές κλειστές.Οπότε λογικά θα ισχύσει.

Υπάρχει βέβαια και η μοναδική περίπτωση στον πολιτισμένο κόσμο που ακούει στο όνομα Τράκης,ο οποίος όπως φαίνεται είναι μια κατηγορία μόνος του και δεν τον αγγίζει τίποτα και κανένας.

Εικόνα apostolos gaganis

Ο Πανούσης την ΒΙΑ, ως Εγκληματολόγος , την ξέρει καλά, συμπεριλαμβανομένης της οπαδικής. Έχει δουλέψει σ΄αυτήν, είναι μέσα στο αντικείμενό του, έχει γράψει για την αθλητική βία ( έχω διαβάσει μελέτες του ) κλπ. Οι πολιτικές του βόλτες, μου είναι αδιάφορες, αν και ιδεολογική ΄΄τούμπα΄΄ με όλη την σημασία της, δεν νομίζω πως έχει κάνει. Σαν επιστήμονα τον κρίνω. Προσωπικά δεν νομίζω ότι η έφεση του Βάζελου, θ΄ανατρέψει την τιμωρία του -3. Συγκρίνω δίδυμα Μαρινάκης - Τουίτης, Αγγελόπουλοι - ΣωληνοΤράκης...

Εικόνα REDHERAKLIO

Το 2010, από τις εκδόσεις ΝΟΒΟΛΙ ,οι Θρησκευόμενοι Κόκκινοι Επιστήμονες εξέδωσαν ένα βιβλίο με τιτλο ¨Οπαδική βία και άλλες πτυχές της βίας στον αθλητισμό",όπου πολλοί, κυρίως επιστήμονες, εξέθεσαν τις απόψεις τους γιά το θέμα.Στην σελίδες 79 έως87 υπάρχει κείμενο από τον Γιάννη Πανούση με τίτλο,,,,"Βία στα ελληνικά γήπεδα.Ενα εκρηκτικό κοκτέιλ από- ατάκτως- αναμεμιγμένα υλικά". Οι εισπράξεις από το βιβλίο πήγαν στην ανακαίνιση της ιστορικής λέσχης του θρύλου στην Ζέα(Πασσαλιμάνι).ΠΌΛΥ ΚΑΛΌ ΚΕΊΜΕΝΟ ΕΝΤΑΓΜΕΝΟ
ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ ΠΟΥ ΘΑΨΑΝΕ ΤΑ ΜΜΕ

Εικόνα apostolos gaganis

Αυτή η συνέντευξη του υπουργού ενισχύει έμμεσα την πεποίθηση μου για το ότι η έφεση του ΠΑΟ με στόχο την μείωση της ποινής του, θα αποριφθεί ( λογικά ). Ακόμα και ως παραδειγματισμός, πλην της ουσίας, και σύμφωνα και με τις προηγούμενες δηλώσεις Κοντονή περί βίας, θα πρέπει να παραμείνει ως έχει. Τρομερό το γκολ του ΜΑΡΙΝΑΚΗ ατον...πάτο τους. Για...highlight!

Υ.Γ. Με την ευκαιρία, μετά τον ΄΄σεισμό΄΄ στο Δ.Σ. της Σουπερλίγκας τις προάλλες, είδα σήμερα ότι έπεσε πολύ πίπα της...ειρήνης. Με ομοφωνίες... Αναμενόμενο. ΕΤΣΙ ΕΙΝ΄ΑΥΤΑ...