ΤΟ ΚΛΕΜΜΕΝΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΟΥ 1968



Παρά τις εκατοντάδες αναρτήσεις μας για τη Χούντα, όπως τονίζαμε συχνά, ακόμη ΔΕΝ έχουμε ξεκινήσει την καταγραφή των γεγονότων της επταετίας στο χώρο του αθλητισμού. Σήμερα θα κάνουμε μία πρώτη απόπειρα. Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της σεζόν 1967-68, το πρώτο της Χούντας (το πρωτάθλημα της σεζόν 1966-67 είχε σχεδόν ολοκληρωθεί πριν το πραξικόπημα, είχαν διεξαχθεί οι 25 από τις 30 αγωνιστικές του). Με νομοθετικό διάταγμα του (οπαδού του ΠΑΟ) Ασλανίδη και της (οπαδού της ΑΕΚ) κυρα-Δέσποινας Παπαδοπούλου εκλάπη το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό και δόθηκε στην ΑΕΚ, επειδή ο Ασλανιδιακός-Παναθηναϊκός δεν ήταν τόσο ισχυρός εκείνη την περίοδο για να το σηκώσει. Παραθέτουμε ένα χαρακτηριστικό δημοσίευμα της ''αντικειμενικής'' εφημερίδας ''ΟΜΑΔΑ'' για τη συμπεριφορά της διαιτησίας απέναντι στον Ολυμπιακό εκείνη την χρονιά, ώστε να μην πει κάποιος ''αυτά τα λέτε εσείς οι γαύροι''.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΑΔΑ 9-4-1968
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Παραθέτουμε και μια δήλωση του αμυντικού του ΠΑΟ Φραγκίσκου Σούρπη, για τη συμπεριφορά της διαιτησίας εκείνη τη σεζόν.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΑΔΑ 11-6-1968
 

 
Ο Σούρπης μιλάει για ''δυσμενή διαιτησία σε πολλά ματς του Ολυμπιακού'', έτσι; Λογικά λοιπόν καταλαβαίνουν όλοι πως με νομοθετικό διάταγμα χάσαμε την κούπα. Η βαθμολογική διαφορά του δεύτερου Ολυμπιακού από την πρώτη ΑΕΚ στο τέλος της σεζόν ήταν 4 βαθμοί, σε σύστημα 3-2-1 (3 βαθμοί η νίκη, 2 η ισοπαλία, 1 η ήττα).

 
Με τόσες σφαγές σε σειρά αγώνων, την ώρα που η βαθμολογική διαφορά μας από την ΑΕΚ ήταν μικρή, νομιμοποιούμαστε να λέμε πως μας κλέψανε το πρωτάθλημα. Μιλάμε για μία σεζόν στην οποία με το ''έτσι θέλω'' η Χούντα έδιωξε τον Μπούκοβι, αντικατέστησε τη διοίκηση ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ και γέμισε το Ρέντη με χουντικά όργανα του Ασλανίδη, που το μόνο για το οποίο νοιάζονταν ήταν να εκτελούν τις εντολές των βάζελων ανωτέρων τους (αποκορύφωμα της ξεδιαντροπιάς τους η στάση τους πριν τον τελικό Κυπέλλου). Σε επόμενες αναρτήσεις θα δούμε αναλυτικότερα τις σφαγές της περιόδου 1967-68, ειδικά την καθοριστική στο ντέρμπι τίτλου στα Φιλαδέλφεια.

Σχόλια

Εικόνα mikele7

Ο ΚΟΝΤΟΝΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΟΥΝΤΙΚΟΥΣ
ΣΥΝΕΠΙΚΟΥΡΟΥΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΔ.ΤΟΣΟ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ
ΒΑΖΕΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΚΟΜΑ
ΤΟΥ.ΛΟΓΑΡΙΑΖΕΙ ΟΜΩΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ ΠΟΥ ΘΑ
ΞΕΣΚΙΣΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΟΜΑ ΤΟΥ ΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ.

Εικόνα Elurnus

Δεν μπορώ να πω κάτι επί του άρθρου,μόνο το ότι όταν διαβάζω τα συγκεκριμένα αποσπάσματα νιώθω λες και είμαι 2α Δημοτικού δηλαδή συλλαβίζω(του 92 γεννηθείς).Από το 1925 έως να πάρει τα σερί ο Κόκκαλης,πλην ελαχίστων εξαιρέσεων,μας είχαν στη μπούκα.Όλοι αυτοί οι χουντικο-βαρδιγιοναδι-"τίγρηδες" μας είχαν του κλώτσου και του μπάτσου.Μετά τον μέγα Κόκκαλη(που πολύ βαζελόγαυροι τον έχουν θεό για να διώξουν τον Βαγγέλα)όταν άρχιζαν και πήραν τα πάνω τους δεν δέχτηκαν μια ΜΕΓΑΛΗ σφαλιάρα ελληνική,τη δέχτηκαν όμως Ευρωπαϊκή όταν ο Πλατινί είπε να ακολουθήσουν οι άλλες ομάδες το παράδειγμα του Ολυμπιακού.Ο Αλασκούζος(που αν βγουν όλα στη φόρα θα πέσουν τοπικό Αθηνών) θέλει οι ομάδες να μην πηγαίνουν Ευρώπη για να μην έχει άλλοθι,δηλαδή να μην βάζει καθόλου χρήματα και να πορεύεται η ομάδα έτσι γιατί αν συνεχίσει έτσι....Ο δε Σαββίδης,που πληροφορίες λένε ότι έχει αγοράσει τη μισή Χαλκιδική και ό,τι φιλέτο υπάρχει στη συμπρωτεύουσα της Βουλγαρίας(Θεσσαλονίκη)κάνει την πάπια και διοικεί μέσω Ρωσσίας.Ο άλλος ο εξυγιαντής ο τίγρης,επί ευκαιρία να κάνω μια παρένθεση εδώ,έβλεπα ένα νοκιμαντέρ μια μέρα και συγκρίνανε τα μεγάλα αιλουροειδή λιοντάρι-τίγρη-τσίτα και μαντέψτε ποιο βγήκε τελευταίο σε βιωσιμότητα.....σαν ένας πρώην πρωθυπουργός που έπαιρνε αποφάσεις νομοσχεδίων στη κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου προσπαθεί να πριονίσει την καρέκλα του ισχυρού με αθέμιτο μέσο ώστε να κάνει μια νέα σέχτα.Σύμφωνα με τα παραπάνω εγώ προσωπικά φοβάμαι εξαιτίας του νέου υφυπουργού αθλητισμού(?)ότι θα μας ρίξουν Γ' Εθνική με αβάσιμα στοιχεία.Πάρτε για παράδειγμα τους προέδρους της αεξάρας και του ποα.Μελλισανίδης και Βαρδινογιάννης.Μελλισανίδης=Τα έχω καλά με τη ΝΔ και κάνω ότι θέλω,όπως λιμάνι Πειραιά,Βαρδινογιάννης=πίεση για φοροελάφρυνση εταιριών που σχετίζονται με το πετρέλαιο(την ώρα που οι αγνοί αγρότες δεν έχουν να φάνε),προπαγάνδα μέσω MEGA-STAR *****Δεν μπορώ να βρώ το γ#@#$μενο άρθρο αλλά υπάρχει περίπτωση ο Βαρδινογιάννης να είναι ένοχος για κάτι ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΒΑΡΥ!!Θα ρωτήσω τον αδερφό μου.******Μάρτυρας στη δίκη 17Ν,χρέη των καναλιών του που πληρώνουμε εμείς και άλλα πολλά.ΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΠΟΥΠΟΥΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥς ΤΟΥΣ!!!!Γ@##$%ΜΕΝΕ ΤΣΙΠΡΑ ΣΕ ΨΉΦΙΣΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ,ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙς ΚΑΜΙΑ ΛΑΚΑΜΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΡΙΞΕΙΣ ΘΑ ΦΑΣ ΣΚΑΤΑ!!!!!!

ΥΓ:Συγνώμη για το μεγάλο άρθρο μου και τις άσχημες εκφράσεις αλλά τα είχα συσσωρεύσει μέσα μου και θα έσκαγα αν δεν τα έλεγα κάπου.Και πάλι συγνώμη.
ΥΓ1:Redplanet.gr=έκφραση των αγνών Ολυμπιακών που πάνε να μας τη στερήσουν.Μετά το άνοιγμα του sport24.radio τα σχόλια δεν περνάν με τίποτα και αν περάσουν είναι των "αηδιασμένων"Ολυμπιακών,κοινώς βαζελόγαυρων.
ΥΓ2:Ξέρετε τελικά πότε θα κάνει τη συν.τύπου ο Μαρινάκης;

Εικόνα nmavronas

ΕΝΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΕΒΑΙΑ! ΜΗ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΙΣ 4 ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ΗΤΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΜΠΟΥΚΟΒΙ ΠΟΥ ΣΗΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΜΕ ... ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΤΡΟΠΟ!