ΕΝΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΟ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΕ ΤΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙ ΤΟ 1958



Άλλη μία περίπτωση ένστασης για τον Παναθηναίκούλη που ''ποτέ δεν κάνει ενστάσεις'', αυτήν τη φορά στο μπάσκετ. Σεζόν 1957-58 και ο ΠΑΟ μόλις έχει αποκτήσει το Γιώργο Βασιλακόπουλο από τον Πειραίκό, σε μία ιστορία που έχουμε δει στο παρελθόν.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 18-1-1958
 

 
Σε ένα από τα πρώτα ματς στα οποία μπορούσε να χρησιμοποιήσει το Βασιλακόπουλο ο ΠΑΟ, καλείται να αντιμετωπίσει στο γήπεδο του Πανελληνίου στην Κυψέλη το Παγκράτι, στα πλαίσια της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Αθηνών-Πειραιά. Εκείνα τα χρόνια που δεν υπήρχε Εθνική Κατηγορία (''όλοι παίζουν με όλους μέσα έξω, σε όλη την Ελλάδα''), διοργανώνονταν τοπικά πρωταθλήματα και οι ομάδες που τερμάτιζαν στις υψηλότερες θέσεις, προκρίνονταν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Τη συγκεκριμένη περίοδο από το πρωτάθλημα Αθηνών-Πειραιά υπήρχαν 4 εισιτήρια για το πανελλήνιο πρωτάθλημα και υπήρχαν και άλλα 3 εισιτήρια από το πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 4-4-1958
 

 

 
Το παιχνίδι θα είναι δραματικό και δεν θα προκύψει νικητής έπειτα από δύο παρατάσεις. Τότε ο ΠΑΟ θα αποχωρήσει από το γήπεδο, με τους ανθρώπους του να δηλώνουν ότι ''πέρασε η ώρα, νύχτωσε'', αλλά ακόμη και τον ''έγκριτο'' δημοσιογράφο της ''Ηχούς'' που κάνει την περιγραφή του αγώνα να παραδέχεται πως οι βάζελοι έψαχναν δικαιολογία να μην παίξουν την τρίτη παράταση, αφού οι περισσότεροι μπασκετμπολίστες τους είχαν αποβληθεί λόγω φάουλ.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 5-4-1958
 

 

 

 

 

 
Ο ΠΑΟ λοιπόν υπέβαλε ένσταση. Παραθέτουμε την άποψη του αρχηγού της ομάδος μπάσκετ του ΠΑΟ Λαμπρόπουλου.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 6-4-1958
 

 

 

 

 

 

 
Φυσικά η ένσταση του ΠΑΟ γίνεται δεκτή.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 10-4-1958
 

 
Ο αρχηγός του Παγκρατίου με επιστολή του βάζει τα πράγματα στη θέση τους, αφού ξεκαθαρίζει ότι ο αρχηγός του ΠΑΟ υπέγραψε το φύλλο αγώνος. Πώς τώρα αγνοήθηκε αυτή η υπογραφή από την αρμόδια Επιτροπή του ΣΕΓΑΣ και ορίστηκε επαναληπτικό παιχνίδι, δεν μπορούμε να το καταλάβουμε. Εκτός αν θυμηθούμε το ότι πρόεδρος στο ΣΕΓΑΣ εκείνη την εποχή ήταν ο ''Δαλάι Λάμα'' του ΠΑΟ και του ελληνικού αθλητισμού, Απόστολος Νικολαίδης.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 11-4-1958
 

 
Με τα πολλά κι αφού ο ΠΑΟ εξασφαλίζει και τυπικά την είσοδό του στην προνομιούχο τετράδα του πρωταθλήματος, ορίζεται το παιχνίδι του με το Παγκράτι στις 26 Ιουνίου.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 26-6-1958
 

 
Τελικά ο ΠΑΟ θα κερδίσει το ματς.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 27-6-1958
 

 

 
Είπαμε, έτσι; Ο ΠΑΟ κερδίζει ΜΟΝΟ μέσα στα γήπεδα και δεν κάνει ΠΟΤΕ ενστάσεις.