ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑΑντιγράφουμε από εδώ.
 
Από φέτος και για τα επόμενα τρία χρόνια, χορηγός του διεθνούς μεταπτυχιακού προγράμματος  «Ολυμπιακών Σπουδών» σε επίπεδο “Master’s Degree” της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας είναι ο Όμιλος Βαγγέλη Μαρινάκη και ειδικότερα η «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ». Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της συμφωνίας χορηγίας ο Βαγγέλης Μαρινάκης έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό της ΔΟΑ για το συνολικό έργο της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ στον κοινωνικό χώρο.
Κύριε Μαρινάκη, πέρα απο τις τεράστιες αθλητικές επιτυχίες του Ολυμπιακού, βλέπουμε τα τελευταία χρόνια μια τεράστια ευαισθητοποίηση σε θέματα κοινωνικής ευθύνης και ένα σπουδαίο φιλανθρωπικό έργο.
Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, όπως γνωρίζετε, είναι κάτι παραπάνω από μια ομάδα. Είναι μια σημαία υπερηφάνειας, σχεδόν για τη μισή ελληνική κοινωνία. Είναι ένας σύλλογος που απο την πρώτη του ανάσα λατρεύτηκε απο τις πλατιές μάζες γιατί ήταν το σύμβολο των ανθρώπων του μόχθου, των νικητών της ζωής. Η αγάπη λοιπόν που δέχεται καθημερινά ο σύλλογος έχει τεράστια δύναμη και αυτή τη δύναμη πρέπει να την επιστρέφει στην κοινωνία, ειδικά τώρα που δοκιμάζεται.
Η κίνηση σας με την προσφορά στη UNICEF έχει τεράστια απήχηση παγκοσμίως.
Είναι νομίζω μια ιστορική στιγμή αυτή η σύμπραξή μας με τη UNICEF. Είναι σπουδαίες οι αθλητικές μας νίκες, ασύγκριτες σε αθλητικό επίπεδο, όμως θεωρώ ότι αυτή η σύμπραξη είναι μια μεγαλειώδης νίκη για τον σύλλογο συνολικά. Είναι τόσο σημαντικό να καταφέρνουμε να εμβολιάζουμε 55.000 παιδιά στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Γιατί τίποτα δεν είναι πιο ιερό απο τα παιδιά και όλοι πρέπει να δίνουμε αγώνα καθημερινό ώστε όλα τα παιδιά του κόσμου να έχουν ελπίδα στη ζωή.
Πείτε μας για άλλες κινήσεις κοινωνικής ευθύνης του Ολυμπιακού
Τα τελευταία χρόνια έχουμε σταθεί δίπλα σε οργανισμούς αλλά και μεμονωμένους ανθρώπους που ζήτησαν τη βοήθειά μας. Προσπαθούμε να το κάνουμε συστηματοποιημένα ώστε να έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Η προσφορά μας για να χτιστούν και πάλι τα σχολεία της Κεφαλλονιάς, που επλήγησαν απο το μεγάλο σεισμό, το ότι βοηθήσαμε τους κατοίκους στην Ψέριμμο να ξαναφτιάξουν ένα μέρος των περιουσιών τους που παρασύρθηκε απο τη θάλασσα στη μεγάλη κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή, η θέσπιση του ετήσιου αγώνα Αγάπης Βετεράνων-Δημοσιογράφων με τον οποίο βοηθάμε κάθε χρόνο και ένα διαφορετικό ίδρυμα ή θεσμούς ανθρωπιάς που βοηθούν τους Έλληνες να σταθούν, όπως έγινε εφέτος με την Ιερά Μητρόπολη του Πειραιά, είναι μερικές απο τις δράσεις. Τριακόσιες εξηντα πέντε μέρες το χρόνο είμαστε δίπλα στους ανθρώπους που δοκιμάζονται, με προτεραιότητα τα μικρά παιδιά που σίγουρα έχουν περισσότερο ανάγκη.
Ο Ολυμπιακός βοηθάει πολύ και την κοινωνία του Πειραιά να γυρίσει σελίδα. Με τη χορηγία της ομάδας μας έχουν κατασκευαστεί ασφαλείς παιδικές χαρές για τα παιδιά του Πειραιά, ενώ στηρίζονται χορηγικά και όλες οι εκδηλώσεις του Δήμου ώστε να μπορεί ο Πειραιώτης να περάσει όμορφες στιγμές στην πόλη του, είτε μιλάμε για τα Χριστούγεννα, είτε για τις απόκριες.
Με τη στήριξη του Ολυμπιακού ο Πειραιάς γίνεται μια καλύτερη πόλη συνολικά και όχι μόνο τις μέρες των γιορτών και αυτό είναι για εμάς πολύ σημαντικό.
Και με την εκκλησία του Πειραιά έχετε μια καρποφόρο συνεργασία.
Θέλω να τονίσω αυτή τη σχέση μας με την Μητρόπολη του Πειραιά αλλά και με την Εκκλησία γενικότερα. Ο Ολυμπιακός στέκεται δίπλα στο έργο των ιεραρχών και βοηθάμε όσο περισσότερο μπορούμε στην ιερή υποχρέωση όσων μπορούν να προσφέρουν ένα πιάτο φαγητό σε αυτούς που το έχουν ανάγκη. Για τον άνθρωπο που δοκιμάζεται είναι σημαντικό το να νοιώθει ότι είσαι δίπλα του στην καθημερινότητα. Εκατοντάδες άνθρωποι σιτίζονται κάθε μέρα απο αυτή την προσφορά και αυτό για εμάς είναι ιερή αποστολή. Μάκαρι να γυρίσουμε στην εποχή που τα συσσίτια θα μοιάζουν εικόνες απο το παρελθόν, όμως μέχρι τότε πρέπει να βοηθήσουμε να είναι γεμάτα τα πιάτα σε αυτά τα συσσίτια που οργανώνει η Εκκλησία ή ο Δήμος σε κάθε περιοχή.
Κύριε Μαρινάκη, με την ολοκλήρωση της χορηγικής συμφωνίας που κάνατε με τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία ενισχύοντας το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Ολυμπιακών Σπουδών» εισέρχεστε και σε έναν άλλο τομέα της κοινωνικής δράσης: εκείνον της αθλητικής εκπαίδευσης. Τι σας έκανε να αποδεχθείτε την πρόκληση αυτή;
Υγιής αθλητισμός χωρίς να στηρίζεται στις Αξίες και τις Αρχές του Ολυμπισμού δεν υπάρχει. Όσοι υπηρετούν τον αθλητισμό και προσβλέπουν σε μια συγκροτημένη και σωστή κοινωνία, θα πρέπει να κάνουν ότι μπορούν προκειμένου να ενισχύσουν όλες εκείνες τις δραστηριότητες που αποσκοπούν στη διάπλαση του χαρακτήρα του κάθε νέου, ως μέλους αυτής της κοινωνίας. Το συνολικό έργο της ΔΟΑ αλλά και ειδικότερα το κομμάτι εκείνο που αφορά στην εκπαίδευση των νέων, είναι σημαντικό κυρίως στις μέρες που ζούμε. Πώς θα μπορούσα λοιπόν να αρνηθώ την υλική συμβολή μου στο εκπαιδευτικό έργο της ΔΟΑ, όταν πιστεύω και στηρίζω απόλυτα τις Αξίες του Ολυμπισμού, όπως εκείνες του ευ αγωνίζεσθαι, του σεβασμού στον αντίπαλο και στη διαφορετικότητα, της αναζήτηση της τελειότητας, της απόλαυσης της προσπάθειας κ.ά. Με μεγάλη λοιπόν χαρά συμμετέχω και εγώ σε αυτήν την προσπάθεια της ΔΟΑ.
Τι σκοπεύετε να κάνετε στο μέλλον για το φιλανθρωπικό έργο του Ολυμπιακού;
Να συνεχίσουμε να προσφέρουμε όσα περισσότερα μπορούμε στους Έλληνες που δοκιμάζονται. Και κυρίως να ετοιμάσουμε ένα καλύτερο παρόν αλλά και μέλλον για τα παιδιά.
 
Αυτή είναι η εγκληματική οργάνωση με την επωνυμία ''Ολυμπιακός'', που δρα στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου κι έχει ως διευθυντή της το ΒΑΓΓΕΛΑΡΟ ΜΑΡΙΝΑΚΗ.
 

Σχόλια

Εικόνα red apple

Τους χτυπάει χάμω σαν τα χταπόδια, ο Βαγγέλης

Εικόνα CVRED

Ας μας πουν και τα μέλη της παρέας του Κοντονή τι έχουν προσφέρει στη ζωή τους. Έτσι για τη σύγκριση.

Εικόνα savvas gridlock

Ένα ομολογιακό δάνειο, αφού πρώτα δάγκωσε για τα καλά το Μαρινάκη στον ΣΚΑΙ ο ένας και μηδέν ευρώ ο άλλος. Στην προπαγάνδα, όμως, πρώτοι. Εκεί να δεις προσφορά οι ''ηθικοί''.

Εικόνα mikele7

μετα τη φοβερη οικολογικη ζημια που εκανε,τωρα βρομιζει
και το ποδοσφαιρο.αυτες ειναι οι μεγαλες προσφορες του
αλασκουζου,στην ανθρωποτητα.