ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΟΙ ΤΙΜΩΡΙΕΣ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟ (#WeLoveTakis)



Με δέος  υποδεχθήκαμε την είδηση της επιστροφής του Τάκη Μπαλτάκου στο πόστο του νομικού συμβούλου της ΚΑΕ ΠΑΟ. Επ' αφορμή της ανάληψης των ...παλιών του καθηκόντων λοιπόν, ο Τάκης μίλησε για όλα στην εφημερίδα ΠΡΑΣΙΝΗ. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε  στον "αντισυνταγματικό χαρακτήρα" των ποινών που επεβλήθησαν στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο αλλά και στην  "αναρμοδιότητα" της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού να κρίνει το εικονικό της μεταβίβασης των μετοχών στης ΚΑΕ ΠΑΟ από ... τον Δημήτρη στον Μάνο.
 
Αντιγράφουμε αυτούσια τα επίμαχα κομμάτια, όπως αναπαράχθηκαν απ'την ιστοσελίδα SPORT-FM.GR
 
Για τις ποινές στον Δ. Γιαννακόπουλο: «Το Σεπτέμβριο του 2014 ο Δ. Γιαννακόπουλος υπέγραψε την προκήρυξη του πρωταθλήματος ως πρόεδρος της ΚΑΕ, όχι ως άτομο. Έφυγε το Νοέμβριο από πρόεδρος της ΚΑΕ και δεν είναι στο ΔΣ. Ο άνθρωπος αυτός, που δεν έχει υπογράψει την προκήρυξη, μπαίνει μέσα στο γήπεδο και τον κατηγορούν για κάτι. Δεν θα πας στο ΜΔΟ του ΕΣΑΚΕ, δεν έχει αρμοδιότητα. Θα πας στο Πρωτοδικείο για να τον τιμωρήσεις. Θες να του κάνεις μήνυση; Κάνε. Θέλει ο Σπανούλης να κάνει αγωγή; Ας κάνει. Δεν θα πας στον ΕΣΑΚΕ όμως. Εκεί, όπως λέει το σύνταγμα, πηγαίνουν όσοι εθελουσίως έχουν υποβληθεί στην αρμοδιότητα του ΜΔΟ. Γι’ αυτό οι τιμωρίες αυτές είναι αντισυνταγματικές».
 
Για τον έλεγχο της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού: «Την εικονικότητα μιας συναλλαγής δεν μπορεί να την κρίνει η ΕΕΑ. Μπορεί να την κρίνει το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Το σύνταγμα λέει πως οι ιδιωτικές διαφορές υπάγονται στα τακτικά πολιτικά δικαστήρια. Δεν μπορεί μια επιτροπή, όπως η ΕΕΑ, να κρίνει πως μια ιδιωτική συναλλαγή είναι εικονική. Δεν της πέφτει λόγος».

 
ΠΡΩΤΟ ΓΚΡΟΥΠ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΩΝ
Eίναι πραγματικά απορίας άξιο πως ένας οδοστρωτήρας της νομικής επιστήμης σαν τον Τάκη Μπαλτάκο δεν αντιλαμβάνεται πως ο λόγος που οι Αγγελόπουλοι στράφηκαν στην ΕΕΑ ...είναι επειδή τον Δεκέμβριο του '14 η μεταβίβαση εγκρίθηκε και θεωρήθηκε καθόλα νόμιμη με την βούλα της ΕΕΑ. Δεν απεφάνθη ούτε το Πρωτοδικείο ούτε κάποια άλλη επιτροπή, ούτε η Λίτσα η Πατέρα ...αλλά η ΕΕΑ.
 
Κοινώς, όταν προ έξι μηνών η ΕΕΑ αποφαινόταν περί της εικονικότητας της συναλλαγής με τρόπο που βόλευε την ΚΑΕ ΠΑΟ, δίνοντας πράσινο φως στην μεταβίβαση τότε όλα ήταν καθαρά και σύννομα. Τώρα ξαφνικά χαλάστηκε ο Μπαλτάκος και την θεωρεί αναρμόδια. Μονά-ζυγά ...μονόζυγα!
 
Και κάτι ακόμα, υποθέτω ότι την απόφαση επαναπρόσληψης Μπαλτάκου στην ΚΑΕ ΠΑΟ την πήρε αβίαστα και εντελώς μόνος ο τωρινός πρόεδρος και μεγαλομέτοχος Μάνος Παπαδόπουλος έτσι; Με τον Μάνο Παπαδόπουλο συζήτησε ο Μπαλτάκος λεπτομέρειες αναφορικά με τον ρόλο και τις αρμοδιότητές του, σωστά;;;
 
ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΚΡΟΥΠ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΩΝ
Εκτός από την ΕΕΑ, ο Τάκης Μπαλτάκος καταλογίζει αναρμοδιότητα και στο Μονομελές Δικαιοδοτικό Όργανο του ΕΣΑΚΕ. Μας λέει δε, ότι οι ποινές που επέβαλε ο ΕΣΑΚΕ στον Γιαννακόπουλο τον αφορούν μόνο εφόσον συνδέεται με την ΚΑΕ ΠΑΟ.
 
Λοιπόν Τάκη, αμόλα καλούμπα και ξετύλιγε...
 
- Με την υπ’ αριθμ. 45/4-7-2014 απόφαση του Μ.Δ.Ο. ΕΣΑΚΕ επιβλήθηκε στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο ποινή απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα για δέκα(10) μήνες.  
 
- Με την υπ’ αριθμ. 22/29.07.2014 απόφαση της Ε.ΦΙ.Π. τού επιβλήθηκε η ποινή στέρησης της φίλαθλης ιδιότητας για επτά (7) μήνες.  
 
- Με την υπ’ αριθμ. 54/31.10.2014 απόφαση του Μ.Δ.Ο. ΕΣΑΚΕ τού επιβλήθηκε ποινή απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα για πέντε (5) μήνες.  
 
- Με την υπ’ αριθμ. 69/24.12.2014 απόφαση του Μ.Δ.Ο. ΕΣΑΚΕ τού επιβλήθηκε ποινή απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα για δέκα (10)μήνες.  
Μάλιστα, την υπ’ αριθμ. 42/2015 απόφασή του, το ΑΣΕΑΔ απέρριψε την προσφυγή του Δ. Γιαννακόπουλου κατά της ποινής απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα για δέκα μήνες, η οποία του επιβλήθηκε από το ΜΔΟ ΕΣΑΚΕ, κατόπιν καταγγελίας της ΚΑΕ Ολυμπιακός, για την παράνομη παρουσία του στον αγώνα με το Ρέθυμνο στο ΟΑΚΑ.
 
Έτσι και συνεχίσω με τις τιμωρίες γράφω άρλεκιν σβηστός...
 
Όπως παρατηρείτε λοιπόν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν έχει τιμωρηθεί μόνο από τον "αναρμόδιο" ΕΣΑΚΕ ...αλλά και από την ΕΦΙΠ και από το ΑΣΕΑΔ. Ούτε αυτά τα αναγνωρίζει ο Τάκης Μπαλτάκος;; Ή μήπως επειδή οι καμπάνες σε βάρος του ...άλλοτε ισχυρού άνδρα της ΚΑΕ ΠΑΟ έπεφταν σαν το χαλάζι τους τελευταίους μήνες έχασε ο Τάκης τον λογαριασμό;;
 
Και μια ακόμα ερώτηση, εφόσον ο ΕΣΑΚΕ είναι αναρμόδιος να επιβάλλει ποινές σε μη σχετιζόμενα με ΚΑΕ πρόσωπα, γιατί ο Γιαννακόπουλος επέλεξε να εφεσιβάλει τις ποινές του στρεφόμενος στο ΑΣΕΑΔ;; Τις μετοχές μια φορά τις είχε παραχωρήσει ...και από πρόεδρος είχε παραιτηθεί. Πώς και δεν γνώριζε από τότε ο Γιαννακόπουλος οι ποινές ήταν αντισυνταγματικές;;  Μήπως δεν είχε τον Τάκη εύκαιρο να αντλήσει νομικές συμβουλές;;;
 
Να σημειωθεί και κάτι τελευταίο για όποιον δεν κατάλαβε. Στα παραπάνω αποσπάσματα της συνέντευξής του, ο Μπαλτάκος τοποθετείται πρώτα με την ιδιότητα του νομικού συμβούλου της ΚΑΕ ΠΑΟ ...και εν συνεχεία με την ιδιότητα του νομικού εκπροσώπου του ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΥ, ΝΥΝ ΑΠΛΟΥ ΦΙΛΑΘΛΟΥ του ΠΑΟ Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Μιλάμε για δυο απολύτως διακριτούς ρόλους. Τυχόν απόπειρα ταύτισης γίνεται ασφαλώς εκ του πονηρού!
 
DRAZA
 
ΥΓ: Κύριε Κοντονή όλα καλά; Αλήθεια, σε ποια χώρα είστε υφυπουργός αθλητισμού; Νομίζαμε στην Ελλάδα αλλά είναι μάλλον ιδέα μας!

Σχόλια

Εικόνα vagio

Δραττομαι της ευκαιριας να δωσω τα θερμα μου συγχαρητηρια στους αδελφους αγγελοπουλους, που αρνηθηκαν να ανανεωσουν το Σλουκα μεσα στη χρονια, τοτε που ο Σλουκας ζητησε αυτα που του δινουν τωρα. Μονο που τωρα αυτα ειναι λιγα πλεον, και βασιζομαστε ΚΑΘΑΡΑ στην επιθυμια του παιχτη να μεινει με λιγοτερα λεφτα απο αυτα που του δινουν αλλοι.
Ευγε λοιπον! Ειπαμε, δικα τους τα λεφτα, αλλα αμα δεν ξερουν να κλεινουν συμφωνιες αποκτουν το δικαιωμα να τους αποκαλεις και λιγο μαλακες.

Εικόνα savvas gridlock

Διαφωνουμε καθετα. Επαιξε πουστια ο Σλουκας.

Εικόνα DRAZA

Bλέπεις ότι δεν έχω προλάβει ούτε να απαντήσω στα σχόλια των φίλων από τότε που το έγραψα. Θα συμφωνούσα με το συμπέρασμά σου Βάτζιο αν ίσχυε η αρχική σου υπόθεση.

Μέσα στην σεζόν το χάσμα ήταν ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ και ο παίκτης αξίωνε περισσότερα λεφτά από αυτά που γράφανε οι αρδ. Δεδομένων των αποχωρήσεων κάποιων κοντών από την Ευρώπη μέσα στην χρονιά υπήρχε πρόταση στο μιλητό προφανώς αλλά πρόταση στον Σλούκα με 2.7 για δυο χρόνια και άλλη μια με 4.0 μύρια για τρία. Και από Ισπανία και από Ρωσία. Δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα. Εκεί "ο ρόλος στην ομάδα" δεν μας είχε φυτρώσει ακόμα ως ζήτημα.

Θέλω να μιλήσω για τις αποχωρήσεις μέσα στο Σ/Κ με ξεχωριστή ανάρτηση. Βλέπεις έχω φάει τέτοιο πήξιμο και φόλα που δεν έχω προλάβει ούτε στο κλείσιμο των τελικών να αναφερθώ για αυτό και καθυστερήσαμε να τοποθετηθούμε για τις αποχωρήσεις ...πέρα από ό,τι εχείς στο φέισμπουκ.

Μέσα στο Σ/Κ, βία πρωί Δευτέρας, θα έχω ανάρτηση για τις αποχωρήσεις ...τις δυο που μας καίνε περισσότερο. Θα τα πούμε εκεί αναλυτικότερα θα χαρώ να συνεχίσουμε εκεί τον διάλογό μας. Κράτα ωστόσο αυτό που σου έγραψα για τις διαπραγματεύσεις μέσα στην χρονιά.

Εικόνα thita

θα ανέβαζα και τον αθλητικό νόμο αλλά είναι τεράστιος, 140 άρθρα εκτενέστατα

Εικόνα thita

καλημέρα στα αδέλφια

να προσθέσω και εγώ κάτι ψιλοπροβληματισμούς στα της συνέντευξης μπαλτάκου? (ΣΕΝΤΟΝΙ ολόκληρο θα γράψω)

1) Τελικά ο τράκης υπέγραψε λοιπόν όπως φαίνεται την προκήρυξη του εσακε για το πρωτάθλημα... όχι τίποτε άλλο δηλαδή, αλλά μέχρι προχθές ακούγαμε ότι "οι ποινές δεν ισχύουν και είναι αντισυνταγματικές διότι ο τράκης ΔΕΝ ΥΠΕΓΡΑΨΕ την προκήρυξη του εσακε και άρα δεν υπάγεται στο δικαιοδοτικό του όργανο" (κλπ.).

Άρα πάει αυτό.

2) Η ΕΕΑ εγκρίνει, σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο (ν. 2725/1999 ως ισχύει, άρθρα 77-77Α επόμενα), μεταξύ άλλων (αρμοδιοτήτων) ΚΑΙ τις αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των αθλητικών ανωνύμων εταιρειών (καε ή παε, κλπ.), δηλαδή τη μεταβίβαση των μετοχών, έτσι ώστε οι μετοχές να μην περιέλθουν, π.χ. σε άτομα για τα οποία συντρέχει κάποιο κώλυμα ή ασυμβίβαστο από αυτά που προβλέπονται στο νόμο.

Η έγκριση αυτή της ΕΕΑ δεν απαιτείται φυσικά για την εγκυρότητα της δικαιοπραξίας (π.χ. μεταβίβαση μετοχών καθαυτή), αλλά ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ/ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ (οικείο) ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ και την εγγραφή της μεταβίβασης στο βιβλίο μετόχων της αθλητικής ανώνυμης εταιρείας (ώστε να ισχύει erga omnes και να μπορεί ο μέτοχος να ασκεί όλα τα εκ των μετοχών του δικαιώματα).

Στα πλαίσια της αρμοδιότητάς της αυτής λοιπόν, η ΕΕΑ μπορεί (=δικαιούται, σε πενηνταράκια) να ελέγχει ΠΑΡΕΜΠΙΠΤΟΝΤΩΣ μεταξύ άλλων ΚΑΙ την εικονικότητα ή κανονικότητα μιας τέτοιας δικαιοπραξίας, χωρίς να πρέπει να έχει προηγηθεί π.χ. προσφυγή (αγωγή ακύρωσης της δικαιοπραξίας) στο αρμόδιο πρωτοδικείο που λέει ο Μπαλτάκος.

Ανεξαρτήτως της κρίσης της ΕΕΑ λοιπόν, η δικαιοπραξία μπορεί να είναι καθ' όλα έγκυρη/ισχυρή, υπό την έννοια π.χ. ότι ο μάνος παπαδόπουλος οφείλει πράγματι στον τράκη (ΧΑΧΑΧΑ) τις 20.000€ που αν θυμάμαι καλά (από τα ρεπορτάζ) ήταν το (ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΑ ΑΛΗΘΕΣ ΚΑΙ ΜΗ ΕΙΚΟΝΙΚΟ) τίμημα μεταβίβασης των μετοχών της καε καράμπαμπας. Ωστόσο αν κριθεί από την ΕΕΑ ως εικονική, κλπ., ο εξασφύριχτρος μπορεί ακόμη και να μην πάρει πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα, ενώ επιβάλλονται ΚΑΙ ποινές (πω πω κάτι ποινές, NO JOKE, άρθρα 77Α, 80 και 82 του αθλητικού νόμου).

(αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που ο νιάου δεν εμφανίζεται ΠΟΥΘΕΝΑ στην αεξάρα, ούτε μέτοχος, ούτε όργανο διοίκησης, κλπ., αφού λόγω αμετάκλητης καταδίκης συντρέχει κώλυμα και η ΕΕΑ δεν θα χορηγούσε πιστοποιητικό συμμετοχής στη superleague -χώρια τις άλλες ποινές- αλλιώς θα έλεγε και αυτός τίποτα παπαριές περί αντισυνταγματικότητας και θα χωνόταν κανονικά)

ΑΝ Η ΕΕΑ ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ (κλπ.), δηλαδή τη μεταβίβαση μετοχών, κλπ., ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΞΕΤΑΣΕ ΚΑΙ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΗ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΤΟΥ ΤΡΑΚΗ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΝΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ??? ΓΙΑΤΙ Η ΠΑΝΑΘΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΕΔΩΣΑΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΖΗΤΗΘΗΚΑΝ???

Άρα πάει και αυτό.

3) Υπό την εκδοχή λοιπόν του Μπαλτάκου, ότι ο τράκης δεν υπάγεται πια στη διαδικασία διαιτητικής επίλυσης των διαφορών του εσακε αφού έπαψε να είναι πλέον μέτοχος και πρόεδρος του εξασφύριχτρου, συμβαίνουν τα εξής:

Τα της διαιτησίας (αντί προσφυγής στα πολιτικά δικαστήρια) προβλέπονται από τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, ως ισχύει σήμερα, στα άρ. 867-903.

Στο άρ. 895 προβλέπεται ότι η διαιτητική απόφαση δεν προσβάλλεται με ένδικα μέσα, ενώ μπορεί να οριστεί προσφυγή (κατά της διαιτητικής απόφασης) σε άλλους διαιτητές, κλπ. Στον αθλητισμό, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΣΕΑΔ (ως δευτεροβάθμιο δηλαδή διαιτητικό δικαστήριο), κατ' άρ. 123 επόμενα του αθλητικού νόμου. ΑΦΟΥ Η ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΘ' Ο ΜΕΡΟΣ ΤΟΝ ΑΦΟΡΑ, ΓΙΑΤΙ Ο ΤΡΑΚΗΣ ΠΡΟΣΦΕΥΓΕΙ ΣΤΟ ΑΣΕΑΔ??? (όπου και πάλι παίρνει τον πούλο, αλλά άσχετο αυτό με τα ερωτήματά μου) ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΥΓΕΙ ΑΛΛΟΥ (π.χ. πολιτικά δικαστήρια) ΚΑΤΑ ΤΗΣ "ΑΝΙΣΧΥΡΗΣ" ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗ ΤΟΥ ΕΣΑΚΕ???

Επίσης, στο άρ. 897 προβλέπεται διαδικασία και λόγοι ακύρωσης μιας διαιτητικής απόφασης από πολιτικό δικαστήριο (αρμόδιο το εφετείο λέει το άρ. 898, και προφανώς γι' αυτό και ομιλεί ο αξιότιμος Μπαλτάκος περί εφετείου και όχι περί Συμβουλίου της Επικρατείας, ενώπιον του οποίου προσβάλλονται ΚΑΝΟΝΙΚΑ οι αποφάσεις του ΑΣΕΑΔ με αίτηση ακύρωσης). Μεταξύ των λόγων αυτών λοιπόν βλέπουμε, στην παρ. 2 πως μια διαιτητική απόφαση μπορεί να ακυρωθεί αν εκδόθηκε αφού η συμφωνία για τη διαιτησία έπαψε να ισχύει ή/και στην παρ. 4 βλέπουμε πως μια διαιτητική απόφαση μπορεί να ακυρωθεί αν εκείνοι που την εξέδωσαν ενέργησαν υπερβαίνοντας την εξουσία που τους παρέχει η συμφωνία για τη διαιτησία ή ο νόμος.

(γι' αυτούς τους λόγους υποστηρίζει, υποθέτω, ο κ. Μπαλτάκος ότι η απόφαση που επιβάλλει ποινή στον τράκη δεν ισχύει από τη στιγμή που αυτός έπαψε να είναι πρόεδρος, κλπ., διότι τάχα στη διαιτησία του εσακε υπάγονται μόνο οι ομάδες και τα όργανα αυτών, άρα όχι ο τράκης εάν έπαψε να είναι πρόεδρος/όργανο της ομάδας)

Άρα λοιπόν ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ (κάθε μίας) ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΠΟΙΝΕΣ ΣΤΟΝ ΤΡΑΚΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΤΡΑΚΗΣ, και όχι ο εσακε (?!?!?!) ούτε βέβαια ο ολυμπιακός, όπως παραπλανητικά υποστηρίζει/υπονοεί ο Μπαλτάκος.

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος (Μπαλτάκος) είναι μαύρη ζώνη δύο νταν στην παραπλάνηση και στη μηχανορραφία/συνωμοσία και αυτό κάνει εν προκειμένω.

Εγώ λοιπόν σας λέω ότι πράγματι υπάρχει ένα νομικό ζήτημα με τις ποινές στον τράκη, αλλά αυτό έχει να κάνει όχι με την επιβολή ποινών καθαυτή, αλλά με την εκτελεστότητα, δηλαδή το πως μπορεί να υποχρεωθεί ο ελεγχόμενος στη συμμόρφωση.

Μόνος τρόπος, θεωρώ, είναι ο εσακε να υποχρεώνει την ίδια την ομάδα να συμμορφωθεί, αφού το φυσικό πρόσωπο τα γράφει όλα στα αρχίδια του, δηλαδή να καταλογίζει/μετακυλίει και εισπράττει από την ομάδα τα πρόστιμα (π.χ. από τα τηλεοπτικά, εάν μπορεί, ή από τους χορηγούς, εάν βεβαίως περνάει από το χέρι του, εάν δηλαδή η συγκεκριμένη ομάδα μετέχει σε οποιασδήποτε μορφής κεντρική διαχείριση είτε τηλεοπτικών, είτε χορηγίας, κλπ.) και να τιμωρεί και ξανατιμωρεί (κλπ.) εάν ο τράκης συνεχίζει να μπαίνει γήπεδο, κλπ.

Αλλιώς, θα μας κάνει τον μάγκα ο κάθε μπαλτάκος με θεωρίες αντισυνταγματικότητας.

(η εμπειρία μου λέει πως στο επιχείρημα της αντισυνταγματικότητας προσφεύγουν ΩΣ ΕΠΙ ΤΟ ΠΛΕΙΣΤΟΝ (όχι βέβαια πάντα) αυτοί που δεν έχουν άλλο επιχείρημα, νομικό, ουσιαστικό ή ηθικό)

Προς αυτή την κατεύθυνση μπορεί να βοηθήσει και η ΕΕΑ που σύμφωνα με το νόμο έχει την εξουσία να γνωμοδοτεί μεταξύ άλλων ΚΑΙ για τέτοια θέματα. Μήπως άραγε γίνει κάτι τέτοιο (πραγματικά το ελπίζω) στο πλαίσιο της εξέτασης της σχετικής καταγγελίας του θρύλου μας???

Βεβαίως είναι άλλο ζήτημα η εκτελεστότητα μιας απόφασης της επιτροπής φιλάθλου ιδιότητος (νομίζω φιλάθλου πνεύματος λέγεται πλέον, σωστά?) για την οποία δεν γνωρίζω. Αν έχω χρόνο θα το κοιτάξω. ΔΙΑΙΣΘΗΤΙΚΑ λέω ότι μάλλον μια απόφαση της επιτροπής αυτής πρέπει λογικά να μπορεί να επιβάλλεται ίσως και με αστυνομικά μέτρα ή με εισαγγελική διάταξη (π.χ. παρουσίαση στο τμήμα κάθε φορά που παίζει η ομάδα, για να μην μπουκάρει μέσα, κλπ.). Έχει και από αυτές τις τιμωρίες (επιτροπή φιλάθλου πνεύματος) πολλές ο τράκης, σωστά?

Άρα πάει και αυτό.

BONUS ερώτημα: Αφού η καε καράμπαμπας είναι κερδοφόρος, πως είναι δυνατό ο τράκης να την πούλησε στον μάνο τον επενδυτή για ΜΟΝΟ 20.000€?!?! Αν θυμάμαι λάθος το ποσό που λένε τα nonpapers εεεε τα ρεπορτάζ εννοώ, σόρρυ από τράκη και μάνο ε...

Κλείνω, με το πλέον σοβαρό κατ' εμέ ζήτημα: ο κ. Μπαλτάκος εξήγγειλε, εμμέσως πλην σαφώς, έντονη δράση στο παρασκήνιο για να καμφθεί ο ολυμπιακός, ο οποίος όπως μας είπε φαίνεται δυνατός ενώ δεν είναι (στα χρόνια του Σωκράτη και του Ιωαννίδη μας είπε ήταν ο θρύλος πανίσχυρος, κλπ.).

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ (ο κ. Κορέας τι έγινε?? πήρε σύνταξη??) όχι να καλέσει τον κ. Μπαλτάκο να του πει "τι εννοείτε" και "τι σκοπεύετε να πράξετε" αλλά να βάλει π.χ. την ΕΥΠ να παρακολουθεί τα τηλέφωνά του, ώστε να διαπιστωθεί τυχόν τέλεση αξιόποινων πράξεων (οι αγώνες του μπάσκετ είναι ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ θυμίζω), όταν εν προκειμένω ουσιαστικά τέτοιες προαναγγέλονται?? Μήπως πρέπει ρε παιδιά να στείλω και εγώ μια ανώνυμη επιστολή όπως ο Νικόλας Πατέρας? Καλό είναι να μην αγνοήσει το θέμα αυτό ο ολυμπιακός πάντως.

Να είσαστε όλοι καλά.

Υ.Γ. Μια και πιάσαμε τα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού ρε παιδιά, δεν ρίχνουμε και μια ματιά σε κάτι άλλα αρθράκια του αθλητικού νόμου???

Το άρ. 3 παρ.1 περ. β και γ λέει ότι ο καταδικασμένος για τα εκεί αναφερόμενα αδικήματα δεν μπορεί να είναι μέλος αθλητικής ανώνυμης εταιρείας.

Το άρ. 69Α παρ. 1 περ. γ λέει ότι τα ίδια κωλύματα συντρέχουν και για να γίνεις μέτοχος (με 10%) μιας αθλητικής ανώνυμης εταιρείας.

Το άρ. 69 παρ. 9 λέει απαγορεύονται τα παρένθετα πρόσωπα για μετοχές ή (κυρίως) διοίκηση, κλπ..

Το ίδιο άρ. στην παρ. 12 λέει αν υπάρξει παραβίαση τέτοια, με υπαιτιότητα της ομάδας, η ομάδα ΑΠΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ.

Και τώρα που γίναμε όλοι Μπαλτάκοι (νομομαθείς), εγώ ρωτάω ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΕΞΑΡΑ? ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΟΣ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ (μεγαλομέτοχος)? ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΠΕΙ "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ" και "ΙΣΧΥΡΟΣ ΑΝΔΡΑΣ"? ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΠΑΙΚΤΕΣ/ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, κλπ., Ο -κατά πληροφορίες με ζόρικο ποινικό μητρώο- κ. ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ?

Ο κ. Κορέας είπαμε τελικά πήρε σύνταξη ή όχι? Κυβέρνηση έχουμε ακόμη τον πωςτονείπαμε Σαμαροκάτι, αυτόν τον φίλο του Νιάου (που του έδωσε όχι μόνο τον ΟΠΑΠ, αλλά ΚΑΙ -ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ- τον ΟΔΙΕ χωρίς να πρέπει να διοργανώνει ιπποδρομίες-ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ)? Ο Ανδρεάδης τώρα που ανέδειξε την εγληματική οργάνωση θα έχει άραγε χρόνο να ασχοληθεί και με αυτά? Ο εισαγγελέας ο "Παναθηναϊκάκιας" που έλεγε ο Μπαλτάκος κουνήθηκε από τη θέση του (πρώτη φορά αριστερά, κλπ.) ή μήπως παραμένει ακλόνητος εκεί που ήταν? Ο Υπουργός Κοντονής έφυγε Ζάκυνθο για διακοπές ή ακόμη?

Αλλά τι να λέμε, εδώ παίζει ο θωμαϊδης υποκλοπέν από τον ζωγράφο υλικό και δεν τρέχει τίποτα για κανέναν εισαγγελέα (το θυμόμαστε όλοι ότι μετά τα του θέμου με τον ζαχόπουλο, κλπ., το κάνανε έως και κακούργημα, right?)... Συνταγματικό δικαίωμα στην πληροφόρηση λέει ο θωμαϊδης, αντισυνταγματική η τιμωρία λέει ο μπαλτάκος, τι βενιζέλος και αηδίες ρεεεεε, καλά που υπάρχει η πανάθα παντού και προστατεύει το σύνταγμα.

Για το νομικό και ηθικό ασυμβίβαστο μελισσανίδης/αεκ/οπαπ δεν λέω τίποτα, αν και -για όποιον δεν το κατάλαβε- αυτή είναι (αφού τα της εγκληματικής οργάνωσης απέτυχαν) η κυρίως προσπάθεια του νιάου να θέσει τις ομάδες της superleague υπό τον έλεγχό του: μειωμένη χορηγία οπαπ (περίπου στα μισά από αυτά που ζήταγαν οι ομάδες λέει το ρεπορτάζ) και (εικάζω) bonus πρόσθετες χορηγίες στα "καλά παιδιά", που συμπτωματικά ψηφίζουν κόντρα στον μαρινάκη, κλπ.

Μήπως πρέπει στην παε να τα δουν αυτά τα θέματα, ιδίως ενόψει της όλης κατάστασης που επιχειρείται καθημερινά σε βάρος μας? Μακάρι να τα έχουν δει και να τα αναδείξουν (δεν εννοώ δημοσιογραφικά, αλλά θεσμικά).

THE END (for real)

(ΤΟ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΤ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ.....)

Εικόνα savvas gridlock

Αν συμφωνεις, αυτο θα το κανουμε αρθρο. Στειλε εδω, η στην επικοινωνια του σαιτ η εδω το αν συμφωνεις.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100008611928678

Εικόνα thita

απλά αν το δημοσιεύσεις διόρθωσε και κάτι μαλακιούλες μου λόγω ταχύτητας ε, δεν υπάρχει "υποκλοπέν" υλικό είναι υποκλΑπέν, μην βγούμε άμπαλοι

Εικόνα thita

αδερφέ σάββα, δεν φιλοδοξώ σε άρθρογραφία, ούτε σε δουλειές, πελατεία, κλπ., βέβαια, αλλά ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ κάνεις όπως νομίζεις και όπως κρίνεις, από εμένα κανένα πρόβλημα, καμία αντίρρηση, συμφωνώ σε ό,τι κάνεις

απλά για ευνόητους λόγους (δουλειάς) δεν θα ήθελα όνομα, επώνυμο, κλπ.

σόρρυ αλλά το κείμενο δεν το έσωσα κάπου, το έγραψα και το έστειλα απευθείας, ως προσθήκη σχολίου, αν έχει μείνει κάπου στη μερίδα μου, κλπ., σωσμένο, δώσε οδηγίες να το ανασύρω και να το στείλω (είμαι ψιλοάσχετος με υπολογιστές)

αυτό (το τελευταίο) αν εννοούσες "στείλε το κείμενο" ε

Εικόνα apostolos gaganis

Αδελφέ, μπράβο σου και για τον κόπο που΄κανες να μας γράψεις όλα αυτά και για τη...φώτιση που μας πρόσφερες. Προφανώς είσαι νομικός. Και σοβαρολογώντας τώρα, παρά το ότι κουράστηκα λίγο να κατανοήσω πλήρως το κείμενό σου λόγω της ειδικής γλώσσας που χρησιμοποιείς ( το διάβασα γύρω στις 3 φορές ), Σ΄ευχαριστώ ειλικρινά για το ξεστράβωμά μου σε πολλά. Αυτό δεν ήταν σχόλιο. Ήταν ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ.

1. Φαντάζομαι ότι τα ξέρουν όλα αυτά, ή θα πρέπει τουλάχιστον, στις ΚΑΕ και ΠΑΕ.

2. Μ΄άρεσε πολύ αυτό το ΄΄ Συνταγματικό δικαίωμα στην πληροφόρηση λέει ο Θωμαϊδης, αντισυνταγματική η τιμωρία λέει ο Μπαλτάκος, καλά που υπάρχει η Πανάθα παντού και προστατεύει το Σύνταγμα ΄΄...

3. Νιάου, ΟΠΑΠ, χορηγίες σε ομάδες και τα ρέστα... Μμμμ...Για ν΄ακούσουμε και τη ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ... Γκαστρωθήκαμε στο ΄΄περίμενε΄΄. Ούτε...Πουλίδο να΄τανε.

ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ!

Εικόνα thita

πλάκα σου κάνω ρε απόστολε, ο κορέας είμαι και τρολάρω, αλλά μην το πεις πουθενά

(τι να κάνω ρε γαμώ το, δεν μπορώ να ασκήσω διώξεις για τα πιο πάνω, θα με στείλει μετάθεση ο ντογιάκ εεεεε ο παναθηναϊκάκιας αλεξανδρούπολη)

Εικόνα thita

paterfamilias (επίτρεψέ μου την προσφώνηση, λόγω επιπέδου, συμμετοχής και ιστορικής συνεισφοράς και δη από πρώτο χέρι, όχι λόγω ηλικάς ε...) να είσαι καλά, έτυχε να έχω εύκολη τη γνώση καικάμποσο χρόνο ελεύθερο σήμερα

ντρέπομαι λίγο με τα καλά λόγια, οπότε χωρίς παρεξήγηση είσαι ο δεύτερος και τελευταίος που απαντάω επί τούτου/προσωπικού,

διαβάζω ΤΑ ΠΑΝΤΑ από RATM εδώ και πολύ καιρό, μόνο γράφτηκα πρόσφατα (τόλμησα να δώσω το gmail μου, ένα μαλακοyahoo που είχα και έδινα δεν λάμβανε το λινκ για την ενεργοποίηση), σε ξέρω μέσα από τα γραπτά, εσένα και πολλούς άλλους και γουστάρω

καλά να είμαστε να τα λέμε, ζήτω ο θρύλος, φωτιά και τσεκούρι (σε αντίκρουση επιχειρημάτων εννοώ, γιατί μαθαίνω μας διαβάζει ο ανδρεάδης) στην προπαγάνδα και στα τσιράκια

Εικόνα REDNYC

ΑΔΕΛΦΕ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΤΟ ΠΟΣΤ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΩΣΤΟ ΜΕΧΡΙ ΚΕΡΑΙΑΣ - ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΠΙΟ ΣΥΧΝΑ!

Εικόνα thita

να είσαι καλά, noblesse oblige, όποτε έχω χρόνο και αφορμές (χεχεχε), θα προσπαθώ να γράφω και λίγο με μυαλό, όχι μόνο καρδια

Εικόνα Aprosarmostos17

Τώρα με την πρόσληψη του φασιστόμουτρου, φαντάζομαι οι ανήσυχοι δημοκράτες δημοσιογράφοι θα ξεψαχνίσουν τις διασυνδέσεις του εφευρέτη με σκοτεινά φασιστικά κέντρα και οργανώσεις. Θα τα κάνουν όλα φύλλο και φτερό. Γεγονότα υπάρχουν πολλά, ξυλοδαρμοί διαιτητών, απειλές, αλαζονική συμπεριφορά, ντου στα αποδυτήρια κτλ κτλ. Θα ψάξουν ας πούμε ποια μέσα ελέγχει, ποιους δημοσιογράφους έχει στο payroll, με ποιους μιλάει συνεχώς από το κινητό, πόσα από τα πρόστιμα που έφαγε έχει πληρώσει, πως διαχειρίστηκε οικονομικά την ΚΑΕ, τυχόν εμβάσματα από το εξωτερικό και ειδικά από μακρινές ασιατικές χώρες. Φαντάζομαι και οι κοριοί της ΕΥΠ θα έχουν πάρει φωτιά και αμέσως μετά θα γίνουν μεταμεσονύκτιες εκπομπές σε αυτό το αντικειμενικό κανάλι, το Σκαει, με απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες. Περιμένω με αγωνία και ειδικό σχόλιο του δημοκράτη Πρετεντέρη.

Εικόνα RED HELL

Με την επιστροφη του "δημοκρατη"εχουμε να δουμε πολλα.Αυτο που με προβληματιζει ειναι το αγωνιστικο.Εφυγε ο Ντανστον.Φευγει ο Νταρντεν και μαλλον ο Λαφαγιετ με τον Πετ ενω κατι παιζει με Σλουκα.Εννοειται οτι δεν παρακαλαμε κανεναν αλλα οπως ειχε πει και ο Σπαν η ομαδα δεν πρεπει να αλλαξει και ετσι οπως παμε θελουμε 3-4 μεταγραφες.Τελος παντων εχω εμπιστοσυνη στους αφους και στο γιγαντα Σφαιροπουλο(μακαρι να παμε για Γιανγκ).
ΥΓ.Με μια μικρη πτωση των βασεων περναω Αθηνα.

Εικόνα savvas gridlock

ΥΓ. Με το καλό.

Εικόνα john

Περισσότερο πρεπει να σε προβληματιζουν τα εξωαγωνιστικά παρα τη αγωνιστικά.Ποτε δεν πρεπει να ξεχνας το εξής.''Αν δε θελει η διαιτησια να κερδισεις τον αγωνα τον κωλο σου να χτυπας κατω,οσους παικταραδες και να φερεις ΔΕΝ προκειται να νικησεις''.Μη κοιτας τα φετινά.Φετος ο βαζελος ηταν σε κακά χάλια και του έλειπαν και πολλοί βασικοί.Και παλι ειδες οτι παρα την τεραστια διαφορα κλάσης στο Οακα τους πηραμε με τη ψυχη στο στόμα.Αν έπαιζαν Γκιστ,Παπάς με αυτην την διαιτησια του Οακα ο βαζελος θα νικαγε και μετα θα ακουγαμε για την ''καρδια του πρωταθλητη΄΄,για το κομπλεξ του σπανουλη με τον βαζελο,και κολοκυθια τούμπανα.

Οσο καλη ομαδα και αν εχουμε το ζητουμενο ειναι να ΘΩΡΑΚΙΣΤΟΥΜΕ ΕΞΩΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ.Να σταματησουν οι διαιτησιες να μας περνανε πριονοκορδελα στο Οακα και να παιζονται τα ματς στα ίσα.

Για το υστερογραφο το μονο που θα σου πω ειναι οτι το διαβασμα και η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΓΝΩΣΗ τωρα αρχίζει.

Εικόνα Ben

Μην τον παρεξηγείτε τον Κοντονή.
Τον έχει τυφλώσει το φως του Φάρου... Αυτό που τύφλωσε και την Εθνική ομάδα μπάσκετ γυναικών...

Εικόνα apostolos gaganis

Ιγώ, ως γνωστό τοις πάσι, ίμι πρωϊνός... Ξυπνάω λεπόν σίμερις πουρνό-πουρνό και πού πέφτου λέτε; Πάνου στου DRAZAΑΑ... Στο Θιό σας! Διαβάζου του κίμινό του κι σκιέφτουμιιι: Ουραίααα...μ΄έφτιασις πρωϊνιάτκα κι όπως λέγαμι κι μεις στου Κατηχώρι, μου΄φιρις ένα πράμα σαν...alarm reaction μέσαμ... Τί κάνου λεπόν; Την απάντηση μου την είχε δώκει ο σχωρεμένος ο παππούς μι, που μ΄ορμήνευε τότενες ότι σ΄αυτές τις περιπτώσεις δυο λύσεις υπάρχουνι: fight or flight...

Το δεύτερο συνίσταται στο να υπομειδιάσεις και να πας σε άλλη ανάρτηση ή ιστοσελίδα. Το πρώτο, σε ό,τι κάνουν ήδη οι Αγγελόπουλοι. Τί άλλο να κάνουνε; Καμιά πρόταση; Όσο για τον γεγηρακότα ντ΄Αρτανιάν, αλήθεια γύρισε απ΄το Μπακού ή την έχει αράξει εκεί για καλά;

ΜΙΛΑΜΕ ΟΤΙ ΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΙΛΑΡΟΤΡΑΓΩΔΙΑ... ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΠΑΝΤΟΥ. ΚΙ ΟΧΙ ΤΩΡΑ. ΑΠΟ ΠΟΛΥΝ ΚΑΙΡΟ...