ΗΛΙΑΣ ΛΕΚΚΑΣ: ''ΤΟ ΒΑΖΕΛΟ-ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1959''



Έχουμε δει αρκετά άρθρα για τα ψέματα των βάζελων σχετικά με τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου που κατακτούσε ο Ολυμπιακός μέχρι το 1959 και την καθιέρωση της Α' Εθνικής, το ποια μεγάλη ομάδα ήθελε την Εθνική Κατηγορία, το πόσο ''ανίσχυρο'' ήταν τότε το πρωτάθλημα Πειραιώς που κατακτούσε ο Ολυμπιακός κτλπ.. Σήμερα θα δούμε το πώς απαντούσε σε όλα αυτά ο ιστορικός-ερευνητής του ελληνικού ποδοσφαίρου Ηλίας Λέκκας, μέσα από μια στήλη που διατηρούσε στο ''Φίλαθλο'' πριν από 30 χρόνια.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΑΘΛΟΣ 16-6-1985
 

 

 

 
Αναφορικά τώρα με τη δήθεν ξεχωριστή δύναμη των αθηναικών ομάδων εκείνης της εποχής σημειώνω τα εξής αποκαλυπτικά: Πρώτον, τα απoτέλεσματα των αγώνων ανάμεσα οτα συγκροτήματα της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης της ίδιας εποχής κάθε άλλο παρά κάτι τέτοιο αποδείχνουν. Δεύτερον, οι «μικροί» της Αθήνας (Φωστήρας, Αστέρας, κλπ) ΔΕΝ νίκησαν ΠΟΤΕ τον μεγάλο του Πειραιά Ολυμπιακό! Αντίθετα τα «άσπρα χώματα» του Πειραιά (Προοδευτική, Ατρόμητος, κλπ) κατέβαλαν ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΑ τους αθηναίους ισχυρούς ΠΑΟ και ΑΕΚ. Τρίτον, τέσσερα ολόκληρα χρόνια (1953-56) οι πειραίκές ομάδες αντιμετώπιζαν τις αθηναικές ομάδες ΠΑΝΤΑ σε γήπεδα της Αθήνας γιατί η δική τους μοναδική έδρα, το Καραισκάκη, επισκευάζονταν. Κι όμως το πρωτοπαλίκαρο του Πειραιά, ο Ολυμπιακός, έμεινε ΑΗΤΤΗΤΟΣ από τον δυνατότερο της Αθήνας ΠΑΟ οε όλα τα παιχνίδια του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου από το 1949 μέχρι το 1957, παρ'ότι μονομαχούσαν πάντα στους Αμπελoκήπους με διαιτητή αθηναίο ή τον παλιό παίκτη και παράγοντα των «πρασίνων», τον Σ.Ασπρογέρακα! Αλλά κι οι υπόλοιποι θεωρητικά ισχυροί της πρωτεύουσας ΜΟΝΟ δύο φορες κατόρθωσαν να επιβληθούν του Ολυμπιακού. Όλες στο κύπελλο (1955 Απόλλωνας 3-1, 1956 ΑΕΚ 2-1). Τέταρτον, στο κύπελλο Ελλάδος που παίζεται ΑΝΕΚΑΘΕΝ με το ίδιο σύστημα, το νοκ-άουτ, οι πανωλεθρίες των αθηναίων, ιδιαίτερα από τον Ολυμπιακό, ήταν ατέλειωτες.
 
Πάπαλα κι αυτό το παραμυθάκι...

Σχόλια

Εικόνα tasos

Σύγαυροι μή τρελαίνεσθε ,τή δεκαετία το΄υ 50 ο θρύλος ήταν ακτύπητος.

Εικόνα ΤΡΕΞΕ ΖΕΛΑ ΤΡΕΞΕ

«με διαιτητή αθηναίο ή τον παλιό παίκτη και παράγοντα των «πρασίνων», τον Σ.Ασπρογέρακα!»

εδώ είχαν πρόεδρο της ΕΠΟ τον ...ψηλό τσιτσέ πρώην μέλος της διοίκησής τους... (φαντάσου να αναλάμβανε πρόεδρος της ΕΠΟ ο Βρετζος ή ο Μώραλης τι σκούξιμο και λόγους δεκάρικους θα ακούγαμε από τους «αντικειμενικούληδες»).

Εικόνα xristoforas

ΤΟ ΟΤΙ ΠΕΙΡΑΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΘΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΝΔΡΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟ ΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΠΟΙΑ ΠΟΛΗ
ΕΙΝΑΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΑ ΙΣΧΥΡΗ,ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΧΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ

ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΟΛΕΩΝ 1924-1957
ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΙ 30 ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ
(25 ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ: 23 ΦΟΡΕΣ ΕΙΧΑΜΕ ΝΙΚΗΤΗ,2 ΦΟΡΕΣ ΟΧΙ ΛΟΓΩ ΙΣΟΒΑΘΜΙΩΝ) :
ΜΙΚΤΗ ΠΕΙΡΑΙΑ 13 ΦΟΡΕΣ (1924,1925,1926,1927,1930,1931,1934,1935,1939,1940,1944,1953,1955)
ΜΙΚΤΗ ΑΘΗΝΑΣ 7 ΦΟΡΕΣ (1929,1933,1936,1938,1946,1947,1951)
ΜΙΚΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 3 ΦΟΡΕΣ (1932,1937,1950)

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΝΔΡΩΝ
ΠΑΝΤΟΥ-Α ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΟΥΜΕ :

ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
(ΑΠΟ 1927-28 ΩΣ 2014-15)
ΟΣΦΠ 42
ΠΑΟ 20
ΑΕΚ 11
ΑΡΗΣ 3
ΠΑΟΚ 2
ΑΕΛ 1

ΑΡΧΙΚΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
(ΑΠΟ 1927-28 ΩΣ 1958-59)
ΟΣΦΠ 15
ΑΡΗΣ 3
ΠΑΟ 3
ΑΕΚ 2

ΑΠΟ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ Α'ΕΘΝΙΚΗΣ ΩΣ ΣΗΜΕΡΑ
(ΑΠΟ 1959-60 ΩΣ 2014-15)
ΟΣΦΠ 27
ΠΑΟ 17
ΑΕΚ 8
ΠΑΟΚ 2
ΑΕΛ 1

ΑΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΩΣ ΣΗΜΕΡΑ
(1979-80 ΩΣ 2014-15)
ΟΣΦΠ 22
ΑΕΚ 4
ΠΑΟ 8
ΠΑΟΚ 1
ΑΕΛ 1

ΑΠΟ ΙΔΡΥΣΗ ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚ ΩΣ ΣΗΜΕΡΑ
(2006-07 ΩΣ 2014-15)
ΟΣΦΠ 8
ΠΑΟ 1

H ΙΣΧΥΣ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΕΙΧΑΝ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΡΑΤΤΑΝ,ΑΘΗΝΑΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
ΕΝΩ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΚΦΡΑΖΟΤΑΝ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΚΑΙ ΑΕΚ ΔΗΛΑΔΗ ΟΧΙ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΗΝΑΙΚΕΣ
ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΠΑΟ,ΑΕΚ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ...ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΠΩΣ ΟΙ ΠΑΟ,ΑΕΚ ΠΑΙΖΑΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΘΗΝΩΝ ΕΝΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΧΥΝΕ ΑΙΜΑ ΣΤΟ ΠΕΙΡΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ,ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΩΤΕΥΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΟΣΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΤΟ 1927-28 ΩΣ ΤΟ 1958-59....ΑΥΤΟ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗΣ ΤΩΝ 15 ΑΠΟ ΤΑ 42 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΟΣΦΠ!!!

Εικόνα xristoforas

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΥ Μ Ο Ν Ο Σ ΤΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ 2 ΙΣΧΥΡΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΥΠΕΛΛΑ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΥΠΕΛΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ
(ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ ΑΥΤΟ...ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ 22 ΚΥΠΕΛΛΑ ΕΟΡΤΩΝ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΟΙ 2 ΙΣΧΥΡΟΙ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΕΙΧΑΝ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ...ΕΚΕΙ ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΑ ΚΟΤΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΣΑΓΑΝΟ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ)

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΤΡΟΦΟΔΟΤΟΥΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΙΧΤΕΣ ΤΟΥ ΤΗ ΜΙΚΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ 8-2 ΤΟΥ ΠΑΟ ΤΑ 5/11 ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΗΤΑΝ ΠΑΙΧΤΕΣ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ!)

ΔΗΛΑΔΗ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΚΑΝΕ ΠΟΛΛΑΠΛΟΥΣ ΑΘΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ ΘΡΥΛΟΣ!!!!!!
(ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΠΑΛΕΥΕ ΚΑΙ ΠΡΩΤΕΥΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΜΑΔΩΝ ΠΟΥ ΝΙΚΟΥΣΑΝ ΑΕΚ,ΠΑΟ ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ,ΤΡΟΠΑΙΑ ΕΟΡΤΩΝ,ΚΥΠΕΛΛΑ ΠΟΛΕΩΝ,ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΝΙΚΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΒΑΣΙΚΟΥ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΦΙΛΙΚΕΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΑΙΩΝΙΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ!!!!)

ΑΚΟΜΑ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΕΡΑΣΕ Η ΦΑΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΙΚΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΤΑ ΤΟ 1959...ΠΑΛΙ ΑΠΕΔΕΙΚΝΥΕ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΜΑΔΑ ΘΡΥΛΟΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΝΙΚΗΣΕ ΣΕ ΣΠΟΥΔΑΙΕΣ ΦΙΛΙΚΕΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΑΝΤΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΦΕΡΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΡΟΠΑΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (1963 ΚΥΠΕΛΛΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ)
ΔΕΝ ΕΧΑΝΕ ΚΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΙΩΝΙΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΛΕΚΚΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΑΘΗΝΑΙΟ ΔΙΑΙΤΗΤΗ (ΥΨΙΣΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΧΩΡΙΟ!!!)

ΚΑΛΑ ΤΟ ΟΤΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΧΕΙ 42 ΚΑΙ ΟΙ 2 ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΜΟΝΟ 31....ΑΥΤΟ ΚΙ ΑΝ ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΠΙΣΗΣ........ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΠΟΙΑ ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΠΑΟ,ΑΕΚ ΕΧΕΙ ΣΗΚΩΣΕΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΤΡΟΠΑΙΟ???????

ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΕΧΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ....ΑΥΤΟΣ ΜΩΡΕ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΝΙΣΧΥΡΟΣ Ε???????

ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 1934-35
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AE...

ΕΚΕΙ ΠΟΥ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΑΜΟΥΣΕ ΚΙ ΕΔΕΡΝΕ...

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΣΗΚΩΝΕ (ΛΟΓΙΚΑ) ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΤΑΝ?? ΕΙΧΕ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ Ε ΦΛΩΡΟΒΑΖΕΛΑ ??

Εικόνα xristoforas

ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΙΕΞΑΧΘΕΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ Ο ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Η ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣΕ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕ ΤΡΙΤΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΔΡΩΜΕΝΗ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ,ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΙΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΜΑΣ ΕΔΕΙΧΝΑΝ ΤΙ ΕΣΤΙ ΠΕΙΡΑΙΑΣ (ΟΙ ΟΣΦΠ,ΠΑΟ ΔΕ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ)
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ-ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 1-3
ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 5-0

ΕΙΠΑΤΕ ΚΑΤΙ???

ΘΑ ΑΝΑΤΡΕΞΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΣΕ ΕΝΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΗΣ Α ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΝΔΡΩΝ 1955-56 ΟΠΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΤΟΥ ΦΑΣΗ ΦΤΑΣΑΝΕ
2 ΟΜΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
2 ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
ΚΑΙ 2 ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ (ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ....ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ 2 ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ!)
ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΤΡΙΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΠΑΟΚ
ΠΕΜΠΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
ΕΚΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΑΡΗΣ

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AE...

ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ Ε ΒΑΖΕΛΙΑ????

Εικόνα Spiros Legend

Εδώ βρε Σάββα έχουν πείσει τα λοβοτομημένα,ό,τι τα μισά από τα 42,είναι πρωταθλήματα τοπικά,Πειραιώς,που τα προσθέτουμε πούστικα για να φαίνονται πολλά,ενώ κανονικά αυτοί έχουν περισσότερα!Και ό,τι δεν θέλαμε Πανελλήνιο πρωτάθλημα,όλοι με όλους και επαρχία μέσα,για να τα παίρνουμε εύκολα με τα καφενεία του Πειραιά...Πώς να κάνεις τόσο...προχωρημένη κουβέντα με τα βλήμματα,όταν σου λένε τα μισά από τα 42 είναι κλεμμένα και τα άλλα μισά είναι τοπικά,που τα μετράτε στη σούμα για Πανελλήνια,Α Εθνικής κ.λ.π.?Σηκώνεις τα χέρια ψηλά μπροστά στην Μπαθαναική πανηλιθιότητα και ασχετοσύνη,το έχουνε κάψει εντελώς,δεν την παλεύουν καθόλου.Θα φτάσουμε να τους λυπόμαστε σε λίγο,είναι αξιοθρήνητοι πραγματικά.

Εικόνα ΤΡΕΞΕ ΖΕΛΑ ΤΡΕΞΕ

οι ψεύτες και οι ρουφιάνοι δεν αξίζουν τη λύπηση από κανέναν, παρά μόνον από τον εαυτό τους.
ας λυπηθούν οι ίδιοι για το χάλι τους, για το οποίο οι ίδιοι είναι υπαίτιοι!

Εικόνα Spiros Legend

Σωστός,κανένα έλεος στα στράκια,ειδικά μέσα στα γήπεδα!Σκέψου,όμως,πόσο ΤΑΠΕΙΝΩΤΙΚΟ και ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΟ είναι,να φτάσει κανείς σε τέτοια κατάντια,να έχει πέσει τόσο χαμηλά,που έστω και για 2 δευτερόλεπτα να προκαλέσει τον οίκτο και του πιο μισητού εχθρού του!Αυτό είναι η χαριστική βολή που τους στέλνει στα τσακίδια και ακόμα παραπέρα.Ειδικά εμείς οιΟλυμπιακοί που είμαστε περήφανοι μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο(Γαύροι!),δεν θα θέλαμε ποτέ να μας λυπηθεί κανένας αντίπαλος,ούτε για ένα δευτερόλεπτο,σε κάποια άσχημη φάση της ομάδας μας,προσωπικά είναι το μοναδικό που δεν αντέχω,όλα τα άλλα που κάνουν,όλο το μίσος και οι πουστιές τους,είναι δύναμη και κίνητρο για να συνεχίσουν να στέκονται στα 4 για πολλές δεκαετίες ακόμα...