15 ΙΟΥΛΙΟΥ 1991: Ο ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ ΣΤΟΝ ΘΡΥΛΟ



15 Ιουλίου 1991, ημέρα Δευτέρα. Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ υπογράφει στον Ολυμπιακό του Ανάργυρου Σαλιαρέλη, με την πρώην ομάδα του, τη Λάρισα, να παίρνει 170 εκ. δραχμές.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΑΘΛΟΣ 16-7-1991
 
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 16-7-1991
 
 
 
 
 
 
Ακόμη κι ο Σαραβάκος του ΠΑΟ λοιπόν εγκωμίαζε τον Καραπιάλη, την ώρα που ο πόλεμος ΚΟΚΚΑΛΗ-Βαρδινογιάννη βρισκόταν στο αποκορύφωμά του. Ο ''καπετάνιος'' Βαρδινογιάννης έλεγε ότι για ''ηθικούς λόγους'' δεν πήρε τον Καραπιάλη, εννοώντας πως ο ίδιος ο Μπίλαρος είχε ξεκαθαρίσει πως δεν θέλει να πάει στον ΠΑΟ. Ο ''αποδυτηριάκιας'' βέβαια στο ''ΦΙΛΑΘΛΟ'' ειρωνευόταν τον ΚΟΚΚΑΛΗ, που μόλις είχε μπει στο μπάσκετ του Θρύλου και ''δεν έκανε μεταγραφές'', την ώρα που ο Ανάργυρος ''τα έχωνε κι έφερνε ολόκληρο Καραπιάλη στο ποδόσφαιρο''. Ήταν η εποχή που ο ιδιοκτήτης του ''ΦΙΛΑΘΛΟΥ'' Κουρής (ο γνωστός της ''ΑΥΡΙΑΝΗΣ'') ήταν ''κώλος και βρακί'' με τους Βαρδινογιάννηδες, οι οποίοι μέσω της ''ΑΥΡΙΑΝΗΣ'' ήλεγχαν τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου και μέσω του ''ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ'' του Δημήτρη Ρίζου ήλεγχαν τον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας του Μητσοτάκη. Αθάνατος βαρδινογιαννισμός, ''αυθόρμητες'' και οι μπηχτές των Καραγιαννίδη-Καίσαρη-Γεωργίου, που έγραφαν τον ''αποδυτηριάκια'', προς τον ΚΟΚΚΑΛΗ, τον οποίον αποκαλούσαν ''βασιλιά της μίζας'' (επειδή υποτίθεται πως υπήρχε μια κασέτα που έβγαλε ο ραδιοφωνικός ΣΚΑΙ του Ιωάννη Αλαφούζου, στην οποία εμφανιζόταν ο Σωκράτης να ''λαδώνει'' υπαλλήλους του ΟΤΕ για να πάρει τη δουλειά με τα περιβόητα ψηφιακά, κασέτα που χρόνια μετά αποδείχθηκε πλαστή με αμετάκλητη δικαστική απόφαση).
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΑΘΛΟΣ 16-7-1991
 
 
Στις 18 Ιουλίου 1991, 5.000 γαύροι επεφύλαξαν αποθεωτική υποδοχή στον Μπίλαρο.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΑΘΛΟΣ 18-7-1991
 
 
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΑΘΛΟΣ 19-7-1991
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Παίκτης-σύμβολο, που για πολλούς από εμάς είναι μία από τις κυριότερες αιτίες που βρισκόμαστε σήμερα εδώ, σε αυτό το site και κοντά στον Θρύλο γενικότερα...
 
Υ.Γ. Φυσικά η μεταγραφή ΔΕΝ εξοφλήθηκε από το τσιράκι των Βαρδινογιάννηδων Σαλιαρέλη, αλλά από τον ΚΟΚΚΑΛΗ. Κάποια χρήματα είχε δώσει και ο συγχωρεμένος (αεκτζής κατά τα άλλα...) πρόεδρος του Ιωνικού Κανελλάκης, όταν τον παρακαλάγανε κάποιοι απελπισμένοι Πειραιώτες να σώσει τον Ολυμπιακό από τον Ανάργυρο και τη Δ' Εθνική. Επιβεβαιώθηκε πλήρως ο βαρδινογιαννικός (τότε) ''αποδυτηριάκιας''. Θα τα δούμε όλα αυτά αναλυτικά σε προσεχή ανάρτηση.

Σχόλια

Εικόνα el trick

ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ.
ΑΝΤΙΠΑΘΟΥΣΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ.
ΗΤΑΝ Ο ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ ΤΟΥ ΚΑΜΠΟΥ και ήταν ο δικός μας θεός της μπάλας.
Τι άλλο να ζητήσει κανείς από ένα ΑΝΘΡΩΠΟ;;;;
Προσυπογράφω τα αναφερόμενα από τον ΣΑΒΒΑ.

Εικόνα μαουνιέρης

Μεγάλη ερυθρόλευκη ψυχή! Την εποχή πού όλα "τά 'σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά", ο Μπίλλυ ήταν όαση και φως στον Θρύλο. Παρ' ολίγο να φαγωθεί, βέβαια, από κάτι άμπαλλους περαστικούς... Η μοίρα όμως του είχε γραμμένους τέσσερεις τίτλους πρωταθλητή με τον Θρύλο και μερικά ασύλληπτης ομορφιάς γκολ. Θυμόμαστε με μεγάλη αγάπη πάντοτε τον Βασίλη Καραπιάλη.

Εικόνα REDNYC

TO ONOMA TOU MPILAROU THA MEINEI XARAGMENO STHN KOKKINH ISTORIA GIA PANTA...GIA MENA EINAI MESA STOUS DEKA MEGALYTEROUS PAIXTES POY EXOUNE PAIXEI STON THRYLLO MAS!

Εικόνα Spiros Legend

Ο Μπίλαρος ήταν καλλιτέχνης,πιστεύω κι εγώ ό,τι δεν τον βοήθησε καθόλου η εποχή που έπαιξε στον Ολυμπιακό...Ο αφιονισμένος δαίμονας,που κάλπαζε και μοίραζε σακούλες,μάλλον...έμεινε στην ΑΕΛ.Αν θυμάμαι καλά,μέχρι να τον αναστήσει ο Therapia και το όλο project,μετά το 1996,είχε καθοδική πορεία,ήταν ψιλοαπογοητευμένος,χωρίς κέφι(μάλλον διότι ήταν οπαδός σαν κι εμάς!)Από το 1996 και μετά ξανάδαμε αρκετές φορές τον Καραπιάλη που ξέραμε.Ήταν παίχτης αλάνας και ψυχολογίας,αυτά τα ...μοντέρνα περί pressing σε όλα τα μήκη και πλάτη δεν ταιριάζουν με τον Μπίλαρο,ειδικά όσο περνούσαν τα χρόνια...Τον έχω στην καρδιά μου,συνδυάζοντάς τον με 4 χαρακτηριστικές στιγμές-εικόνες.Την μέρα αυτή της μεταγγραφής του,το 1991.που ήμουν σε κατάσταση έκστασης από την χαρά μου(οι...υποσχέσεις που έδωσα στους αλλόθρησκους εκείνη την μέρα δεν περιγράφονται!)Μετά στο Άγιο 0-2 του 1997στο Οάκα,όπου με το γκολ του ξόρκισε οριστικά την κατάρα 10 ετών χωρίς πρωτάθλημα,από το 1987,όπου δεν θυμάμαι αν υπερίσχυσε το γέλιο από το κλάμμα(χαράς και ατελείωτης ανακούφισης και επούλωσης των ανοιχτών πληγών...)Πάλι Οάκα,στο 2-4 με τους πελάτες πάλι,το 1998,όπου το γυρίσαμε από 2-0 που χάναμε,το 4ο γκολ-εξευτελισμός του Βάντσικ στο 90κάτι,αυτό το κρέμασμα που μοίρασε ανείπωτο πόνο σε όλους τους Αντιολυμπιακούς και ατελείωτο παραλλήρημα χαράς σε εμάς,βλέποντας...την απόγνωση στα πεθαμένα βαζέλια,που ήταν τάυλα!Και τέλος,στο αξέχαστο 1-1 με την γαμοΓιουβέντους το 1999,όπου όντας ο κορυφαίος,ίσως,παίχτης του γηπέδου,έγινε ξαφνικά αλλαγή από τον...Αμπονσά,προκαλώντας μας εγκεφαλικά,κι ενώ ελέγχαμε απόλυτα το ματς μέχρι τότε...Τι αλλαγή έκανε ο...εγκληματίας,πρόλαβα να πω στους επίσης σαστισμένους διπλανούς μου...Πάει η κατοχή της μπάλας και ο ρυθμός που είχαμε,ήρθε και ο...στρατηγός άνεμος να κοκκαλώσει την μπάλα πάνω από το τέρμα μας,ενώ πήγαινε ...στο γάμο του Καραγκιόζη η σέντρα,και πριν καταλάβουμε...ό,τι εκτός του Ντούσαν,αποφάσισε να κοιμηθεί εκείνη τη στιγμή ο Θεός,το Σύμπαν και η πλάση ολόκληρη,είδαμε να τρέχει προς το μέρος μας,προς το κόρνερ,ένας τύπος που μας προέτρεπε να σωπάσουμε,αφού είχε πέσει από την Ακρόπολη και βρήκε και ένα τσουβάλι...λιρέττες(τότε).Τι θα γινόταν αν έμενε μέσα ο Βασιλομπίλαρος(α ρε Θεράπεια,αυτό δεν θα στο συγχωρήσω ΠΟΤΕ ΟΣΟ ΖΩ),δεν θα το μάθουμε ποτέ,πιθανόν και αυτός και εμείς να ζούσαμε την μεγαλύτερη βραδυά στην Ευρ.ιστορία μας,με ηγέτη τον Καραπιάλη.ΤΟΥ ΑΞΙΖΕ,ΜΑΣ ΑΞΙΖΕ!

Εικόνα john

Μπορείς να εξηγήσεις την τελευταια φράση πριν το υστερόγραφο? Απο τα συμφραζόμενα καταλαβαίνω οτι εκτιμάτε πολύ τον Καραπιαλη. Μπαίνει στο πάνθεον μαζι με Τζολε,Σιδερη,Μουρατη κλπ.? Εγω δεν πρόλαβα να τον ζήσω στον Ολυμπιακο καθώς αποσύρθηκε ακριβώς τη στιγμή που άρχισα να βλεπω τα παιχνίδια. Απο στιγμιότυπα που εχω δει θυμαμαι ενα πολύ καλο δεκάρι με δυο πόδια - φωτιά, μεγαλη ευελιξία και τρομερή τεχνική. Υπάρχει κάποιος εξωαγωνιστικος λόγος που τον θαυμάζετε τοσο?

Εικόνα kostas alsoupoli

Και για μενα ναι αν θες την ταπεινη μου γνωμη..
παιχταρα απο τις λιγες,και απο τους τελευταιους πραγματικους αρτιστες της μπαλας...μετα απο αυτους γεμισαμε αμπαλα "εργαλεια" και "τρεχαντηρια" που βαφτιζονται απο τους δημοσιογραφους οσοι δεν κανουν κοντρολ ουτε με τις δεκα...
και πραγματικος ολυμπιακος οχι να χαμε να λεγαμε.
ο βασιλης ηταν αρσενικος και οχι δημοσιοσχεσακιας,και αυτο του κοστισε κυριως με την εθνικη ελλαδος..
να φανταστεις το 1994 που πηγαμε???? στο μουντιαλ ο συγχωρεμενος ο παναγουλιας δεν τον ειχε στην αποστολη,μαλλον στον τραγελαφο που ειχε παει στην αμερικη...

Εικόνα savvas gridlock

''Μπαίνει στο πάνθεον μαζι με Τζολε,Σιδερη,Μουρατη κλπ.?''

Για'μενα ναι. Στην ιδια θεση.

Εικόνα apostolos gaganis

Ήταν απ΄αυτούς που ξέρανε πολύ μπάλα... Δεν έγινε όμως ποτέ ο παίχτης-σύμβολο, που εγώ περίμενα. Δεν ξέρω γιατί. Ίσως περίμενα πάρα πολλά, επειδή φαινόταν περισσότερο στη Λάρισα, λόγω διαφοράς φανέλας. Τον ήθελα σαν τρελός, καιρό πολύ πριν έρθει τελικά στην ομάδα μας. Στη μέρα του, μ΄έκανε να νιώθω ακόμα και περηφάνια που τον είχαμε. Σε σύγκριση με τους νεότερους πάντως, ποδοσφαιρικά καθαρά, δεν ήταν ούτε Δεληκάρης ούτε Τζόρτζεβιτς. Καλά, ας μη μιλήσουμε για Ζίο, Ριβάλντο ή τους παλιότερους γίγαντες... Ένα εξαιρετικό 10ρι, που δεν το βλέπω γενικά να πολυαναφέρεται, ενώ ήταν πολύ μεγάλος παίχτης και εξαίρετος χαρακτήρας, ήταν ο Παύλος ο Γρηγοριάδης, ο ΄΄δάσκαλος΄΄ από τη Δόξα Δράμας, μακαρίτης πια...

Εικόνα savvas gridlock

Προφανως σε απολυτη ποδοσφαιρικη αξια, ο Ριβαλντο ηταν πολυ ανωτερος του Καραπιαλη. Η προσφορα ομως σε 9 χρονια καριερας του Καραπιαλη σε εμας δεν συγκρινεται με κανενος αλλου απο τον Μπεμπη και μετα. Απο Τζολε επισης υστερει σε αξια, αλλα υπερτερει σε χαρακτηρα στα αποδυτηρια.

Εικόνα kostas alsoupoli

Κυριε Αποστολη δεν μπορει να γινει συγκριση με Τζολε,Τζιοβανι κτλ για πολλους και διαφορους λογους..
Καταρχας ο Καραπιαλης επαιξε τα πιο καλα του χρονια σε μια ασχημη εποχη για την ομαδα,ειδικα οι χρονιες 1994-95 & 1995-96 ηταν κατι παραπανω απο αποτυχημενες παρολο που δεν ειχαμε και τοσο κακο ροστερ σε σχεση με τους αντιπαλους μας αλλα ας οψονται κυριως εξωαγωνιστικοι λογοι που δεν χρειαζεται να τους αναλυσουμε τωρα μιας και ειναι γνωστοι..
Επισης και οι προπονητες που συνεργαστηκε τοτε κατι Διαμαντοπουλοι,Λιμπρεχτς,Κατανετς κτλ δεν θεωρω οτι τον εξελιξαν ποδοσφαιρικα και γενικα δεν βοηθησαν ιδιαιτερα κανενα παικτη,ακομα και ο Γεωργατος με την ελευση του Μπαγιεβιτς εδειξε τα τρομερα προσοντα του.
μην ξεχναμε επισης οτι ο Καραπιαλης για την θεση που επαιζε ειχε και το γκολ και αν δεν κανω λαθος πρεπει να εχει σκοραρει πανω απο 60 γκολ με την φανελα του Ολυμπιακου.
το μονο αρνητικο που θεωρω οτι ειχε και μειονεκτημα ηταν οτι δεν εκανε και ιδιαιτερα καλη εξωγηπεδικη ζωη και μαλλον δεν τηρουσαι και καταγραμμας της οδηγιες διατροφης αθλητη και τα σχετικα.
Παρολα αυτα πιστευω και επιμενω οτι ηταν απο τους μεγαλυτερους παιχτες που φορασαν την φανελα του θρυλου διαχρονικα..
για τον παυλο γρηγοριαδη θα συμβουλευτω τον πατερα μου και θα επανελθω μιας και δεν εχω επουδενι προσωπικη αποψη...

Εικόνα apostolos gaganis

Περιμένω ν΄ακούσω τί θα πει ο μπαμπάς...

Εικόνα john

Ο τσορι φτάνει στην αγωνιστική αξία του Καραπιαλη?

Εικόνα savvas gridlock

Φυσικα ο Τσορι ξεπερναει κατα πολυ τον Καραπιαλη, ειδικα σε ταχυτητα.

Εικόνα apostolos gaganis

Πιστεύω ναι και ί-σ-ω-ς τον ξεπερνάει. Σε συνολική προσφορά βέβαια, ο Καραπιάλης υπερτερεί. Άν ο Τσόρι ερχόταν πιο νέος στον Ολυμπιακό, θεωρητικά, η πλάστιγγα πιθανότατα θα έγερνε υπέρ του Αργεντινού. Και οι δυο παρουσιάζουν πάντως, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Είναι ΄΄ντέρμπι΄΄ η σύγκριση. Πολύ εύστοχο ερώτημα.