ΟΙ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΠΑΟ-ΑΕΚ ΓΙΑ ΤΣΑΧΕΙΛΙΔΗ



26 Ιουνίου 2015. Μετά την τοποθέτηση του Γιάννη Τσαχειλίδη στη θέση του υπευθύνου για τους ορισμούς διαιτητών στα ματς της Superleague, στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, διαβάζουμε στο site του Sport FM του Αλαφούζου.
 
 
Προχθές που ο Τσαχειλίδης έφυγε από τη θέση του υπευθύνου ορισμού διαιτητών, η ΠΑΕ ΑΕΚ και η ΠΑΕ ΠΑΟ έβγαλαν τις παρακάτω ανακοινώσεις.
 
 
 
Tέτοιες κωλοτούμπες μέσα σε 3 μήνες, μόνο τα δύο συνεταιράκια της ''εξυγίανσης'', οι δύο λαθρέμπορες του ελληνικού ποδοσφαίρου μπορούσαν να κάνουν. Κι όλα αυτά μετά την ''επική'' διαιτησία του Μάνταλου (κουμπάρος του πρώην υπαλλήλου της ΠΑΕ ΑΕΚ Παπασταμάτη, ενώ έγινε διαιτητής Superleague από το σύνδεσμο του Βαρούχα, τότε που ο Νικόλας Πατέρας ''καθάριζε την μπουγάδα''...) στο ΟΑΚΑ την Κυριακή, στο παιχνίδι ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα.
Αρκετά λάθη υπέρ της ΑΕΚ έκανε ο Μάνταλος (Καβάλας) στο Ολυμπιακό Στάδιο (ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 3-1). Έχασε τις εντυπώσεις στο 29’, όταν βιάστηκε να δείξει την άσπρη βούλα σε μαρκάρισμα του Μιχαήλ στον Μπαρμπόσα αλλά μετά από δευτερόλεπτα άλλαξε την απόφασή του και σωστά έδειξε ότι η παράβαση είναι εκτός της περιοχής. Εκεί, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, τον έσωσε ο βοηθός Κουράκης (Ηρακλείου), παρότι ο Κρητικός έκανε ντεμπούτο στη Σούπερ Λίγκα. Κάθε άλλο παρά άπειρος έδειξε.
Μετά το 0-1 ο Μάνταλος είχε «βροχή» από λάθος αποφάσεις υπέρ της ΑΕΚ, ενώ το πέναλτι που καταλόγισε είναι σωστό. Όμως, άφησε τον ΠΑΣ με εννέα παίκτες. Η πρώτη κίτρινη (38’) στον Τζημόπουλο είναι λάθος και ο αμυντικός των φιλοξενούμενων αποβλήθηκε στο 80’. Μπορεί να είπε ότι είναι σωστή η αποβολή του, όμως δεν μίλησε για την πρώτη κάρτα, ούτε γιατί δείχνει να δυσανασχετεί την ώρα που δέχεται την δεύτερη.
Συνεχίζουμε με τα λάθη του Μάνταλου και μάλιστα χρονικά: Στο 48’, και ενώ είχε γίνει το 2-1, δεν έδωσε φάουλ στο Τσάβες, ένα μέτρο έξω από την περιοχή της ΑΕΚ. Στο 53’ ο Μπαρόχα βρήκε τη μπάλα με το χέρι, έξω από τη μεγάλη περιοχή, όμως και πάλι δεν είδε τίποτα. 
Μια ακόμη χαρακτηριστική περίπτωση είναι στο 72’. Γίνεται φάουλ υπέρ του ΠΑΣ στην περιοχή της ΑΕΚ, οι παίκτες της γηπεδούχου πήραν τη μπάλα και ο Μάνταλος έδωσε το φάουλ υπέρ της γηπεδούχου. Με άλλα λόγια ο ρέφερι της ΕΠΣ Καβάλας έβλεπε ό,τι ήθελε. Για αυτό και ο Πετράκης άφησε αιχμές, κυρίως για τις αποβολές.
Όμως, αυτές οι τρεις περιπτώσεις με τα φάουλ δείχνουν ότι στέρησε από τον ΠΑΣ δυο φάουλ που θα μπορούσαν να αποφέρουν και κάτι καλό (εννοούμε ισοφάριση) για την ομάδα της Ηπείρου. Δείχνουν και ότι ο ΠΑΣ πίεζε για να κάνει το 2-2. Όμως, η πρώτη αποβολή του Μιχαήλ είναι για να γελάει κανείς!
Η δεύτερη κίτρινη στον Μιχαήλ στο 74’, την ώρα που ο ΠΑΣ πίεζε να ισοφαρίσει, είναι ανύπαρκτη. Ο παίκτης της ΑΕΚ άνοιξε μπροστά τη μπάλα και μόνος του πήγε κι έπεσε πάνω στον Μιχαήλ. Δηλαδή ο πρώτος πάει πάνω στον δεύτερο και όχι το αντίστροφο! Δηλαδή που έφταιγε ο Μιχαήλ;
 
Αφιερωμένο στους δύο λαθρέμπορες, Αλαφούζο-Μελισσανίδη.
 

Σχόλια

Εικόνα Chief Bromden

Τον Γενάρη του 2014 σε κάποιο φανάρι άγνωστοι επιτέθηκαν στον Γ. Τσαχειλίδη, ο ίδιος τότε έκανε τους ορισμούς διαιτητών σε football league και football league 2...
Ο Ολυμπιακός δεν έπαιζε στις συγκεκριμένες κατηγορίες, δηλαδή στην Β και στην Γ εθνική, ούτε είχε παίξει ποτέ και ούτε πρόκειται ποτέ να παίξει...
Το Αεκάκι όμως έπαιζε...
Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια;

Τον Ιούνιο ήταν σκάνδαλο η τοποθέτηση του Τσαχειλίδη, τον Σεπτέμβριο ήταν σκάνδαλο η απομάκρυνση του...

Μια εξήγηση είναι πως ψάχνουν αφορμές για «καλλιέργεια» κλίματος κατατρεγμού και δυσπιστίας απέναντι στην ΕΠΟ ταΐζοντας παράλληλα τα πρόβατα με δικαιολογίες για το κακό σύστημα που θα τους οδηγήσει για άλλη μια χρονιά στην αποτυχία.
Η άλλη εξήγηση είναι πως ο Τσαχειλίδης μέσα σε ένα μήνα «έδειξε» έργο στην ΚΕΔ και έπεισε τα συνεταιράκια για την αξία του, βλέπε Μάνταλο, ίσως να μεσολάβησε κάτι και να άλλαξαν τα αισθήματα τους προς αυτόν ή το αντίστροφο. Γεμάτη φανάρια η Αθήνα...

Εικόνα REDNYC

APISTEUTOI KWLOTOUMPES OI LATHREMPOROI / FOROFYGADES / PAIDOFILOI / EKVIASTES FRISKIES KAI TOUITI.

EXOUNE KATANTISEI AHDIA ME TIS ANAKOINWSEIS TOUS - XEIROTEROI APO TON PANOPOULO!

SAS GAMAEI O VAGELAS!