ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΟ



Με τη βοήθεια κάποιων καλών δημοσιογράφων, ας δούμε το τι ακριβώς σημαίνουν οι πρόσφατες κινήσεις της ΠΑΕ ΠΑΟ εναντίον της ελληνικής διαιτησίας. Ξεκινάμε με κάτι που δεν έχει προβληθεί ιδιαίτερα και δεν αφορά άμεσα το θέμα μας, αλλά θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε το πόσο ''σκιντζήδες'' είναι οι βαζελο-παράγοντες και οι βαζελο-δημοσιογράφοι.
 
Μεγάλο θέμα αναφορικά με το νόμο Κοντονή «επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό και άλλες διατάξεις» δημιουργεί η, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, θέση του προέδρου Πρωτοδικών Σπύρου Γεωργουλέα. «Είναι αντισυνταγματικός ο νόμος», φέρεται να ξεκαθάρισε ο δικαστικός λειτουργός αναφορικά με το… κομμάτι της στελέχωσης των Πειθαρχικών Επιτροπών του ποδοσφαίρου από τακτικούς δικαστές!  
Ο κ. Γεωργουλέας είναι μέλος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής του υφυπουργείου αθλητισμού και το παραπάνω  ανέφερε στην συνάντηση (21/10) της προαναφερόμενης Επιτροπής, με αντιπροσωπεία της ΕΠΟ, επικεφαλής της οποίας ήταν ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Τοπολιάτης. Σε αυτή συζήτησαν την υποβολή προτάσεων από την ομοσπονδία για το νομοσχέδιο που ετοιμάζει ο υφυπουργός Αθλητισμού και αναμένεται να είναι έτοιμο αρχές του 2016.
Παράλληλα ο κ. Γεωργουλέας εξήγησε ότι «για να είναι συνταγματικός ο νόμος θα πρέπει οι Πειθαρχικές Επιτροπές να ορίζονται από το Πρωτοδικείο (σ.σ. και όχι από τη ΓΣ της ΕΠΟ) και να συνεδριάζουν στα δικαστήρια». Φυσικά το τελευταίο αποτελεί ευθεία παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο και δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθεί η ομοσπονδία.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο νέος νόμος θα περιλαμβάνει την ίδρυση τμήματος Αθλητικού Δικαίου, για να καταστεί δυνατό να εκδικάζονται στο Πρωτοδικείο υποθέσεις αθλητικού δικαίου. Τι σημαίνει αυτό; Ο Πειθαρχικός Κώδικας, ο ΚΑΠ και όχι μόνο θα πρέπει να γίνουν νόμοι του κράτους.
Φυσικά κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από πουθενά και είναι εξωπραγματικό για τα δεδομένα της FIFA και της UEFA, αφού η αθλητική δικαιοσύνη λειτουργεί με βάση τα καταστατικά τους. Δηλαδή οι υπερκείμενες ποδοσφαιρικές αρχές θα αποκλείσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο από κάθε διοργάνωση στον επόμενο… τόνο που θα ενημερώσει η ΕΠΟ, εφόσον συνέλθουν από το σοκ και εφόσον δεν λιποθυμήσουν, και πάντα υπό την προϋπόθεση ότι θα επαληθευτούν τα παραπάνω, θα σβήσουν την Ελλάδα από τον ποδοσφαιρικό χάρτη.
Πιθανόν ακόμη και την Παρασκευή (23/10) το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο δέχθηκε ότι το Διαιτητικό Δικαστήριο πρέπει να λειτουργεί με βάση το καταστατικό της ΕΠΟ, να αποστείλει λίστα με τακτικούς δικαστές, ώστε να η ομοσπονδία να προχωρήσει στη στελέχωσή του.

Και τώρα που ανώτατοι δικαστικοί ουσιαστικά ακυρώνουν το τερατούργημα Κοντονή, τι θα κάνουμε με τη βαζελο-προπαγάνδα μας; Πού ακριβώς θα βάλουμε το ''πρέπει να μπουν τακτικοί δικαστές, τα λαμόγια της ΕΠΟ τρέμουν σε αυτό το ενδεχόμενο''; Ας δούμε όμως και το τι προβλέπεται πραγματικά σε περίπτωση προσφυγής της ΠΑΕ ΠΑΟ στα πολιτικά δικαστήρια εναντίον ενός διαιτητή.
 
***Ο ΚΑΠ απαγορεύει προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια ενώ με βάση τον κανόνα 5 της ΦΙΦΑ ο διαιτητής δεν έχει ευθύνη «για οποιαδήποτε ζημία ενδεχόμενα να οφείλεται σε οποιαδήποτε απόφαση που ενδεχόμενα λάβει σύμφωνα με τους όρους των κανόνων του παιχνιδιού»
Οι κινήσεις του προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννη Αλαφούζου αναφορικά με την διαιτησία δεν αγγίζουν μόνο τα όρια του παραλογισμού αλλά ξεπερνούν και τα όρια των κανονισμών του ποδοσφαίρου. Εκτός αν θέλει οι «πράσινοι» να αποβληθούν από το πρωτάθλημα, καθώς ο κανονισμός είναι ξεκάθαρος σε περίπτωση προσφυγής ομάδας στα πολιτικά δικαστήρια.
Τα παραπάνω γράφουμε με αφορμή επιστολή του Αλαφούζου σύμφωνα με την οποία ο Παναθηναϊκός από εδώ και πέρα θα κινείται νομικά σε βάρος όποιο διαιτητή αδικεί τους «πράσινους».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 35 ΤΟΥ ΚΑΠ

 

 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ 5
 

 

 
Στρακαστρούκες λοιπόν οι ''ταρζανιές'' του παιδόφιλου μπανιστηρτζή καναλάρχη. Το ρεπορτάζ του Βάιου Μπαλάφα στον χθεσινό ΓΑΥΡΟ ήταν κατατοπιστικότατο.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ ΣΤΗΛΗ ''ΣΦΥΡΙΞΑ ΚΙ ΕΛΗΞΕΣ'' 25-10-2015
 

 

 

 

 

 
Παραθέτουμε τα επίμαχα εδάφια που μνημονεύονται παραπάνω από τον κανονισμό αδειοδότησης της ΕΠΟ, ο οποίος βρίσκεται εδώ.
 

 

 
Γελάει ο κόσμος πραγματικά με το πώς προσπαθούν να παραμυθιάσουν τον κόσμο τους οι διοικούντες την ΠΑΕ ΠΑΟ. Τους έχουν πάρει χαμπάρι κάποιοι, παρά τις φωνές Ταυλαρίδη στον Τουμπακάρη.
 
Εκτός εαυτού ήταν ο κεντρικός αμυντικός του Παναθηναϊκού Στάθης Ταυλαρίδης, όχι μόνο μετά τη λήξη του αγώνα, για το ανύπαρκτο πέναλτι, αλλά και κατά την αναχώρηση της ομάδας για την Αθήνα.
Ο αμυντικός του Παναθηναϊκού που χρεώθηκε με το πέναλτι μόλις είδε τον βοηθό του Αρετόπουλου, Γιάννη Τουμπακάρη (συνταξίδευε με τους «πράσινους» για την Αθήνα) άρχισε να του φωνάζει: «Ξεφτιλισμένοι, δεν ντέπεστε… Το πέναλτι ήταν εκτός…», ενώ με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων ηρέμησαν τα πνεύματα.
Ο Τουμπακάρης επόπτευε την περιοχή του Παναθηναϊκού στο α” ημίχρονο, οπότε θα μπορούσε να είχε ενημερώσει τον Αρετόπουλο ότι το μαρκάρισμα του Ταυλαρίδη στον Ροντρίγκεζ ήταν εκτός περιοχής.
 
Το πώς η ΚΕΔ ''του γαύρου'' επιτρέπει στους διαιτητές της να συνταξιδεύουν με την αποστολή του ΠΑΟ, είναι ένα ακόμη θέμα που θα περάσει στο ντούκου. Εδώ θα πει κανείς ''βγαίνει ο Δομάζος ρε φίλε και ξεφτιλίζει τα βαζέλια και περνάει στο ντούκου, το ότι ταξίδεψε μαζί με την αποστολή του ΠΑΟ ο Τουμπακάρης περίμενες να αναδειχθεί;'' και θα έχει δίκιο. Κι όπως είπαμε και χθες, μιλάμε για πέναλτι που σωστά δόθηκε στην Τούμπα.
 

 
Mαλωμένοι με την αλήθεια μια ζωή εκεί στο βαζελο-σύστημα...