ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ-ΣΑΒΒΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟ



Πριν το παιχνίδι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός στην Τούμπα, είχαμε τη συνάντηση Σαββίδη με προέδρους Ενώσεων στο ξενοδοχείο ''Μακεδονία Παλλάς''. Λίγες μέρες αργότερα, προέκυψε αυτό.
 
Ο γενικός διευθυντής της ΠΑΕ ΑΕΚ Αλέξης Δέδες βρέθηκε στο Ρέθυμνο για υπόθεσή του (κατάγεται η γυναίκα του από το γειτονικό νομό) και ερχόμενος για την αναχώρησή του στο Ηράκλειο τηλεφώνησε στον πρόεδρο της ΕΠΣΗ Νίκο Τζώρτζογλου, ζητώντας του να συναντηθούν. Όπερ και έγινε παρουσία του ταμία της ΕΠΣΗ Γιώργου Βοζικάκη. Τα θέματα που τους απασχόλησαν είχαν ευρύτατο περιεχόμενο, με κουβέντα («βολιδοσκόπηση») και ενόψει των εκλογών της ΕΠΟ, όπου όλοι οι «μεγάλοι», κινούνται να προσεγγίσουν τις Ενώσεις. Με τον Αλέξη Δέδε η φιλία του προέδρου της ΕΠΣΗ είναι πολύχρονη, αφού ο πρώην δημοσιογράφος της "Ελευθεροτυπίας" ήταν από το 1990 υπεύθυνος Τύπου της ΕΠΟ, από το 2004 εργάστηκε στην UEFA, ενώ από το 2014 γενικός διευθυντής και διεύθυνων σύμβουλος στην ΠΑΕ ΑΕΚ!
 
Σήμερα είχαμε νέες εξελίξεις.
 
Από metrosport.gr: Από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τον ΠΑΟΚ, ο Σαββίδης είχε διαπιστώσει πως η ΕΠΟ λειτουργεί σε όλα τα επίπεδα, με άνισους όρους. Κύριο μέλημά του, είναι να πετύχει τις αλλαγές που ο ίδιος οραματίστηκε, για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου.
Για να επιτευχθεί όμως η εξυγίανση, πρέπει να αλλάξουν τα πρόσωπα και οι καταστάσεις μέσα στην ομοσπονδία.
Περίπου ένα χρόνο πριν από τις εκλογές της ΕΠΟ, ο Σαββίδης δεν κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια. Όπως είχαμε αναφέρει στην «Μ», πριν από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, είχε παραθέσει γεύμα στο «Μακεδονία Παλλάς» σε προέδρους δεκατριών ενώσεων ποδοσφαιρικών σωματείων που ήταν προσκεκλημένοι για να δουν το ντέρμπι. Μίλησε στους προέδρους και τους ανέλυσε τις σκέψεις του για ένα καθαρό πρωτάθλημα που θα «παίζεται» επί ίσοις όροις για όλους.
Η προσπάθεια συνεχίζεται καθώς σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Μ» εδώ και καιρό, έχει δημιουργηθεί μία ομάδα εργασίας, αποτελούμενη από επώνυμα στελέχη που έχουν ως στόχο να καλλιεργήσουν το έδαφος και να πείσουν τους εκπροσώπους - προέδρους των ενώσεων ποδοσφαιρικών σωματείων για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν για το κοινό καλό.
Μάλιστα, σημαντικό ρόλο στην όλη πρωτοβουλία, έχει αναλάβει ο Θοδωρής Ζαγοράκης. Ναι μεν είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα, ναι μεν ασχολείται ενεργά με τα του ευρωκοινοβουλίου, όμως παραμένει δίπλα στον Σαββίδη και βοηθά ποικιλοτρόπως. Η εμβληματική φυσιογνωμία του Ζαγοράκη αποτελεί ένα εξαιρετικό «ατού» στα χέρια του μεγαλομετόχου για να πετύχει σταδιακά τον στόχο του και να προχωρήσει στα σχέδιά του. Δεν είναι όμως μόνο ο Ζαγοράκης, αλλά και αρκετοί ακόμη εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ και στενοί του συνεργάτες που έχουν αναλάβει αυτόν τον ρόλο, της προσέγγισης με τις ενώσεις.
Είναι γνωστό ακόμη σε όλους πως στις εκλογές της ένωσης ποδοσφαιρικών σωματείων Μακεδονίας, ο νυν πρόεδρος Ευάγγελος Γραμμένος στηρίχθηκε από τον ΠΑΟΚ.
Ουσιαστικά έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια με στόχο την εξυγίανση της ομοσπονδίας για το καλό του ποδοσφαίρου. Με επαφές που γίνονται και θα εξακολουθήσουν να γίνονται με όλες τις ενώσεις ανά την ελληνική επικράτεια.
Πρόθεση του Σαββίδη, όπως ο ίδιος είχε αναφέρει και δημόσια, δεν είναι να γίνει ο χαλίφης στην θέση του χαλίφη, αλλά να βοηθήσει στην αλλαγή που είναι απαραίτητη.
Το βέβαιο είναι πως έχει πολλούς δυνατούς παίκτες απέναντί του. Και η προσπάθεια αυτή δεν είναι εύκολη. Θέλει όμως να έχει και γερά χαρτιά στα χέρια του για να παίξει την «τελική παρτίδα». Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ ναι μεν έχει μία κοινή θέση με τον Μελισσανίδη, όμως αυτό που προκύπτει ως στοιχείο είναι πως προχωράει αυτόνομα, ανεξάρτητα από τις συνεργασίες, κάτι που δείχνει πως δεν άγεται και φέρεται από τους συνομιλητές του.
Ξεκάθαρα για την επίτευξη του στόχου που έχει τεθεί είναι να αποκτήσει ερείσματα στις κατά τόπους ομοσπονδίες σε όλη την Ελλάδα. Για αυτόν τον λόγο επισημαίνεται πως καταλύτης, είναι οι ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες, οι εκπρόσωποι των οποίων διαμορφώνουν και το αποτέλεσμα των εκλογών (τουλάχιστον μέχρι αυτή την στιγμή).
Το χρονικό διάστημα που ακολουθεί θεωρείται πολύ σημαντικό καθώς οι προσπάθειες θα αυξηθούν, με βασικό στόχο να πειστούν οι περισσότεροι, πως αυτό που προτείνει ο ΠΑΟΚ, είναι προς όφελος του ποδοσφαίρου και της εξυγίανσής του από την βρωμιά, την δυσωδία και την αναξιοπιστία που κυριαρχούν επί σειρά ετών.
Του Γιώργου Καστάνη
 
Αν όλα τα παραπάνω συνέβαιναν με παράγοντες του Ολυμπιακού, θα επενέβαινε εισαγγελέας; Τώρα τι κάνουν οι εισαγγελείς της χώρας; Πετάνε χαρταετό; Ούτε καν με τις χθεσινές καταγγελίες Βλάχου ασχολούνται; Γιατί; Μήπως για να δημιουργείται η εντύπωση σε όλη την ποδοσφαιρική Ελλάδα ''ο Μαρινάκης κάνει ό,τι θέλει στο παρασκήνιο'';

Σχόλια

Εικόνα Romain

ΑΜΗΝ!

Εικόνα apostolos gaganis

Ο Μελισσανίδης είναι ο εξυγιαντής. Ο Σαββίδης είναι ο οραματιστής. Κι ο Ολυμπιακός του ΜΑΡΙΝΑΚΗ, θα τους πηδάει πάντα. C΄ est la vie...