ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΑΛΑΣΚΑ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ



Tον τελευταίο καιρό, στο μπλοκ των ΑΡΔ της εξυγίανσης Θωμαϊδη-Ασβεστά-Μπλούνα, διακρίνουμε μία έντονη ''κωλοπιλάλα'' για την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καρδίτσας. Το πιο πρόσφατο κρούσμα, αυτό εδώ.
 
Σε καταγγελία στην Εισαγγελία Καρδίτσας προέβη το μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας και πρώην διαιτητής ποδοσφαίρου και παρατηρητής Super League, Hλίας Χατζής, ζητώντας να διερευνηθούν μια σειρά πράξεις ή παραλείψεις που πιθανόν συνιστούν ποινικά αδικήματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες στην καταγγελία αναφέρεται ότι το 2005, ο Δήμος Καρδίτσας παραχώρησε 34,5 στρέμματα στην ΕΠΣ Καρδίτσας για να κατασκευαστεί αθλητικό κέντρο. Ο Δήμος Καρδίτσας έβαλε συγκεκριμένους όρους, όπως η κατασκευή ποδοσφαιρικού γηπέδου με νόμιμες άδειες, κάτι το οποίο δεν συνέβη.
Παράλληλα, η ηλεκτροδότηση των εγκαταστάσεων που υπάρχουν φέρεται να γίνεται με παράνομο τρόπο, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες παλαιών συμβούλων της ΕΠΣ Καρδίτσας υπάρχουν σχέδια και μελέτες που δεν κατατέθηκαν ποτέ στις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες.
Από τις συγκεκριμένες ενέργειες δημιουργούνται ερωτήματα σχετικά με κόστος των έργων, αν για όσα έργα έγιναν τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες, καθώς και για το αν εκταμιεύθηκαν από την ΓΓΑ χρήματα τα οποία δόθηκαν μέσω της ΕΠΟ στην ΕΠΣ Καρδίτσας και αν ναι πόσα χρήματα εκταμιεύθηκαν.
Στην καταγγελία περιλαμβάνεται η συνέντευξη που έδωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Καρδίτσας τον Νοέμβριο του 2012 ο  πρώην αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ και νυν μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και πρόεδρος της ΕΠΣ Εύβοιας, Γιάννης Παπακωνσταντίνου, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος στο πλαίσιο της υπόθεσης της "εγκληματικής οργάνωσης" και του έχει επιβληθεί ο περιοριστικός όρος της εξόδου από τη χώρα. Ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε πει ότι «το γήπεδο το έχουν αναλάβει δύο εταιρείες και το έχουν φέρει εις πέρας». Κάτι τέτοιο, σύμφωνα με τον καταγγέλλων δεν έχει συμβεί, καθώς ποδοσφαιρικό γήπεδο δεν έγινε ποτέ.
Ένας άλλος όρος του συμφωνητικού μεταξύ Δήμου Καρδίτσας και ΕΠΣ Καρδίτσας ήταν ότι οι εγκαταστάσεις πρέπει να είναι μόνο για άθληση και διεξαγωγή αγώνων αλλά κάτι τέτοιο δεν εφαρμόζεται στην πράξη, καθώς στις εγκαταστάσεις γίνονται συγκεντρώσεις διαιτητών σε παράνομες αίθουσες, οι οποίες αρχικά ήταν αποθήκες.
Τέλος, σύμφωνα με τον καταγγέλλων, η ΕΠΣ Καρδίτσας εισπράττει περίπου 1.000 ευρώ εβδομαδιαίως από τους διαιτητές χωρίς να αποδίδονται πουθενά οι σχετικοί φόροι.
 
Ας δούμε τώρα την εξήγηση γι'αυτήν την στάση των ''εξυγιαντών'', από τη σημερινή εφημερίδα LIVE SPORT.
 

 
Υπάρχει καταγγελία για διακίνηση χρήματος και πλαστογραφίες βιβλίων σωματείων, την οποία ερευνά πταισματοδίκης; Και γιατί δεν μας ενημερώνουν γι'αυτό το θέμα τα αθλητικά sites και οι δημοσιογράφοι που εργάζονται σε αυτά; Αυτοί δεν κόπτονται για την ''κάθαρση'' στο ελληνικό ποδόσφαιρο; Ο ανακριτής Ανδρεάδης γιατί δεν επικοινωνεί με τον πταισματοδίκη Βαγγέλη Αγαπηνό, ώστε να προσθέσει υλικό στο φάκελο για την ''εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο'' που θα παραδώσει σε λίγους μήνες (ή και μέρες...) στον εισαγγελέα;