Ο Σλούκας, ο Ντάνστον και οι ...υποδέλοιπες πόρνες!



Προτού αναφερθούμε στα αγωνιστικά, θα θέλαμε ξεχωριστά να σχολιάσουμε μέρος των δηλώσεων του Γιώργου Αγγελόπουλου ύστερα απ'την λήξη του αγώνα κόντρα στην Αρμάνι. Είναι βλέπετε μια πολύ καλή ευκαιρία να τοποθετηθούμε για ορισμένα θέματα που ναι μεν προκάλεσαν ντόρο το καλοκαίρι ...σχεδόν κανείς όμως δεν έφθασε στην ταμπακιέρα.  

AΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΦΥΓΗ ΣΛΟΥΚΑ 
"Τον Σλούκα τον θέλαμε και του το δείξαμε. Κάναμε τα πάντα για να μείνει ...αλλά αυτός δεν δέχθηκε να συναντηθεί μαζί μας. Ψέματα μας είπε το παιδί! Παρόλο που τον αγαπάμε και προσέφερε στον Ολυμπιακό, παρότι είναι καλός παίκτης και θα γίνει ακόμα καλύτερος ...πρέπει να πούμε ότι μας είπε ψέματα. Έλεγε ότι ήθελε να πάει στην Θεσσαλονίκη δήθεν για να δει την μητέρα του και αυτός βρισκόταν στην Αθήνα και είχε συναντήσεις με εκπροσώπους άλλων ομάδων. Αυτή είναι η αλήθεια, τι άλλο να πούμε για τον Σλούκα; Για εκείνους που'ναι σήμερα εδώ θα πούμε τίποτα;;; " 

Για τον Σλούκα μάγκες ισχύει ό,τι είχα γράψει για τον Παπανικολάου το καλοκαίρι του '13. "Θέλεις κύριε να φύγεις για τον α' ή β' λόγο;; Ξεκαθάρισε την θέση σου, χαιρέτα στο ωραίο και πάλι φίλοι θα'μαστε." Εφόσον Κωστάκη θεωρείς πως θα'ναι κακό για την καριέρα σου να μείνεις στον Ολυμπιακό Σπανούλη υπάρχοντος, εφόσον θεωρείς ότι παραγκωνίζεσαι ...εφόσον από τα μέσα της χρονιάς που μας πέρασε ο μάνατζέρ σου επιδιώκει επαφές με άλλες ομάδες και μάλιστα φροντίζει μέσω δημοσιογράφων να διαρρέει και ποσά και ονόματα, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΣ ΠΩΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΔΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ'ΧΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ;; Όταν όμως μας λες ότι προτεραιότητά σου είναι το να παίζεις και την ίδια ώρα βάζεις τον εαυτό σου σε πλειστηριασμό και βάζεις και εμας στο κόλπο, ζητώντας τα διπλά από όσα παίρνει ο Μάντζαρης ΤΟΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙΣ. Όταν τελικά κάθεσαι στο ίδιο τραπέζι με την διοίκηση και καταλήγεις να'σαι σαν μουνί κλαμμένο επειδή σου δίνουν όσα και η Φενέρ αλλά εσύ έχεις ήδη συμφωνήσει να πας αλλού και ξενερώνεις ...ΤΟΤΕ ΠΑΛΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙΣ. 

Στον Ολυμπιακό Κωστάκη ήλθες λόγω Αγγελόπουλων. Το καλοκαίρι του '11 που ο Ίβκοβιτς δεν σε ήθελε ...έμεινες και πάλι λόγω Αγγελόπουλων. Τι εντύπωση δίνεις στον κόσμο που ξέρει να κρίνει και δεν είναι μαλάκας όταν κρύβεσαι σαν την γυναικούλα και πιάνεσαι να λες ψέματα σε αυτούς που σε έκαναν άνθρωπο;;  Σε μια τελική, από τον κάθε Ντάνστον δεν περιμένουμε τίποτα.  Από περιπτώσεις σαν την δική σου όμως το λιγότερο που περιμένουμε είναι μια παντελονάτη και τίμια ξήγα.  "Κύριοι έχω φιλοδοξίες, θέλω να παίζω παραπάνω από όσο θα μπορούσα να παίξω στην ομάδα σας." "Κύριοι, εγώ να παίζω θέλω πρωτίστως ...αλλά αν μου δώσετε μερικές χιλιάδες ευρώ παραπάνω εγώ δεν έχω πρόβλημα. Μένω και κάνω μόκο για καναδυο χρονάκια εως ότου πάρω τον ρόλο που θέλω." ΠΕΣ ΜΑΣ ΑΠ΄ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΙ ΘΕΣ, ΝΑ ΣΟΥ ΠΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΗΤΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ ΣΑΝ ΚΥΡΙΟΣ, ΝΑ'ΧΕΙ ΚΑΙ ΝΟΗΜΑ ΤΟ "ΕΙΣ ΤΟ ΕΠΑΝΙΔΕΙΝ" ΠΟΥ ΛΕΣ. 

Παρεμπιπτόντως να πούμε ότι το προσεχές καλοκαίρι ο Σπανούλης θα κληθεί να συζητήσει με τους Αγγελόπουλους για το νέο του συμβόλαιο και τους νέους όρους συνεργασίας του με την ομάδα. Να πούμε επίσης ότι με τον φετινό Σπανούλη κουρασμένο από το Ευρωμπάσκετ, καλύτερη ευκαιρία ώστε να πάρει ο Σλούκας τις ευκαιρίες που ήθελε για να αποδείξει τι αξίζει δεν υπήρχε. Ιδανικότερη ευκαιρία για να μοιραστεί διαφορετικά ο χρόνος μεταξύ του Σλούκα και του Σπανούλη που τον Αύγουστο θα κλείσει τα 34 δεν υπήρχε.  Να πούμε επίσης πως μη έχοντας αποκτήσει τρίτο κοντό ο Ολυμπιακός και απομακρύνοντας τον Λαφαγιέτ απεδείκνυε με τον πιο εμφατικό τρόπο στον Σλούκα ότι τον θεωρεί τον επόμενο ηγέτη του, ότι τον υπολογίζει και ότι σκοπεύει να του δώσει πολύ περισσότερο χρόνο. Ο ΣΛΟΥΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕ ΠΟΤΕ ΠΟΙΟ ΣΤ'ΑΛΗΘΕΙΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ.

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΦΥΓΗ ΝΤΑΝΣΤΟΝ
"Για να το κλείσουμε το θέμα. Η ομάδα είχε πάρει το Πρωτάθλημα και καθώς πανηγυρίζαμε το ίδιο βράδυ το Πρωτάθλημα εμφανίστηκε ο μάνατζερ του, Μίσκο Ραζνάτοβιτς, στα μπουζούκια κάθισε μαζί μας δέκα λεπτά και έφυγε ...για να εμφανιστεί την επόμενη ημέρα το πρωί και να μας πει ότι έχει ήδη συμφωνήσει με την Εφές.  Τι να πούμε άλλο για τον Ντάνστον; Πρέπει να πούμε κάτι άλλο για τον Ντάνστον που έξι ώρες μετά τα πανηγύρια εμφανίστηκε ο μάνατζέρ του για να μας πει ότι έχει συμφωνήσει με άλλη ομάδα;; Που έπεσαν όλοι πάνω στον Ντάνστον, προπονητές, αρχηγοί, συμπαίκτες, διοίκηση ιδιοκτήτες για να τον ρωτήσουν γιατί έφυγε έφοσον όλοι τον ήθελαν;; Μιλάνε μερικοί για τον Ντάνστον ενώ δεν ξέρουν τι έγινε. Τι ξέρουν όσοι μιλάνε; Έχει ξεκινήσει η σεζόν, η ομάδα επιστρέφει στις νίκες και κάποιοι επιλέγουν να ασχολούνται ακόμα με τον Ντάνστον. Τι να κάνουμε τώρα..."

"Τι να κάνουμε τώρα αν υπάρχει κόσμος που επιμένει να το σηκώνει το σακάκι;" θα προσθέσουμε εμείς. Είναι άλλο πράγμα να έχεις ενστάσεις αναφορικά με την απόκτηση του Γιανγκ π.χ ...ή να διαφωνείς με τις επιλογές στην front-line. Είναι άλλο να περιμένεις έναν παίκτη με τα χαρακτηριστικά του Ντάνστον στο ρόστερ σου ...ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΣΚΟΥΖΕΙΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΧΡΕΩΝΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ. Τις ίδιες μαλακίες ακούγαμε από ορισμένους "σχετικούς" και το καλοκαίρι του '13 για το ...προηγούμενο είδωλο, που τελικώς αντικατέστησε ο Ντάνστον. 

Το έγκλημα της διοίκησης του Ολυμπιακού λοιπόν είναι που, όπως και στην περίπτωση του Χάινς, δεν φρόντισε πριν το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας να ζητήσει από τον ΠΕΡΥΣΙΝΟ Ντάνστον να ανανεώσει. Το έγκλημά τους ήταν που θεώρησαν πως προτού πάρει ο παίκτης την τελική του απόφαση, δεδομένης της συμπεριφοράς του Ολυμπιακού απέναντί του αυτά τα δυο χρόνια με τα τόσα σκαμπανεβάσματα, θα καθόταν να μιλήσει με την ομάδα που έβαλε το όνομά του στον μπασκετικό χάρτη. Βέβαια, αν κρίνουμε την συμπεριφορά και τις δηλώσεις του παίκτη θα καταλάβουμε πως πράγματι ΚΑΚΩΣ η διοίκηση είχε τέτοιες απαιτήσεις απ'τον Ντάνστον. Ότι κατέκτησε το Πρωτάθλημα και ότι πήγε τελικό Ευρωλίγκας το θυμόταν στις συνεντεύξεις που έδινε. Ότι έφθασε να παίζει σε αυτό το επίπεδο από εκεί που βολόδερνε σε μικρομεσάιες ομάδες της Ιταλίας και του Ισράηλ μάλλον το ξέχασε. Το τι επακολούθησε ύστερα από τον τελικό της Ευρωλίγκας και την κατάκτηση του Πρωταθλήματος Ελλάδος ...πάλι το ξέχασε. Ε ας του θυμίσει λοιπόν κάποιος τι ρόλο βαράνε ΣΗΜΕΡΑ όσοι με παρόμοιο τρόπο την κοπάνησαν από τον Ολυμπιακό και δεν είχαν τα παντελόνια ούτε να χαιρετίσουν σαν άντρες. Ας θυμίσει κάποιος και στους ...νοσταλγούς τους πόσες φορές έχουν δει την πλάτη μας στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ΟΣΟΙ  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ. Οι μπασκετικοί της προχωρημένης γυναικομαστίας λοιπόν, που δεν χόρτασαν να χειροκροτούν τον Τεόντοσιτς, τον Χάινς, τον Παπανικολάου, τον Ντόρσεϊ, τον Λο και τα άλλα παιδιά στους αναρίθμητους τίτλους που κέρδισαν στην Ευρώπη μακριά απ'τον Ολυμπιακό ...ας περιμένουν ,τρώγοντας κανα πατατάκι, να τους δικαιώσει ο Ντάνστον.

Και επειδή μιλήσαμε για αχαριστία και βάλαμε στην εξίσωση τόσο τον Ντάνστον όσο και τον Ραζνάτοβιτς, επειδή αρχίσαμε να ξετυλίγουμε το κουβάρι με τις δηλώσεις ...εγώ θέλω να θυμίσω και κάτι δηλώσεις ακόμα με αφορμή την μετακίνηση του Ντάνστον στην Εφές. Δηλώσεις ενός ανθρώπου που την προσφορά του στον Ολυμπιακό δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς. Έλα όμως που σε αρκετές περιπτώσεις είναι τα στερνά που τιμούν τα πρώτα... 

Ιούνιος του 2012, ύστερα από την κατάκτηση της Ευρωλίγκας και του Πρωταθλήματος Ελλάδος. Kομμάτι από συνέντευξη στην εφημερίδα GOAL.
"Δεν έχω αποφασίσει αν θα μείνω δεν το έχω σκεφτεί ακόμα. Δεν έχουμε μιλήσει μέχρι τώρα με τους Αγγελόπουλους και αυτό δεν το λέω διπλωματικά. Αν ήμουν έτοιμος να απαντήσω θα απαντούσα ...αλλά δεν είμαι. ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΕΓΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ. Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΥΛΑΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΜΟΥ. ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΜΟΥ ...ΤΟ ΤΟΝΙΖΩ ΑΥΤΟ." 

Ιούλιος του 2012, αφού  πρώτα ανακηρύχθηκε κορυφαίος προπονητής στην Ευρώπη. Κομμάτι των δηλώσεων του αναφορικά με τον Ολυμπιακό και τον κόσμο του στον οποίο έστειλε και μήνυμα .
"Τους λέω ότι Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΜΟΥ και τους εύχομαι ό,τι καλύτερο." 

 Κι αφού τα είπαμε για τον Ραζνάτοβιτς και για τον Ντάνστον, που στο κάτω-κάτω ούτε οπαδοί δήλωσαν ούτε μας άφησαν να καταλάβουμε πως είναι με οποιονδήποτε τρόπο συνδεδεμένοι με τον σύλλογο ...να αναρωτηθούμε γιατί η εμπλοκή του Ίβκοβιτς στην υπόθεση Ντάνστον  δεν έχει σχολιαστεί από κανέναν "Ολυμπιακάρα"; Να υπενθυμίσουμε μήπως ότι ο  Ίβκοβιτς είχε αρχίσει το ίδιο ψηστήρι εν μέσω τελικών το '14 και στον Περπέρογλου;; Άλλο αν ο παίκτης έδειξε σεβασμό και φέρθηκε τίμια, περιμένοντας να τελειώσει το Πρωτάθλημα και να ακούσει την προσφορά του Ολυμπιακού προτού αποφασίσει... 

Και επειδή κάποιοι έχουν επιλεκτική μνήμη και εξίσου επιλεκτικά γουστάρουν να αποδίδουν ευθύνες και να αποθεώνουν ας μιλήσουμε με αριθμούς και γεγονότα:

Το καλοκαίρι του 2015, πριν καν τελειώσει το πρωτάθλημα, ο Ίβκοβιτς που μας λατρεύει πάτησε στην συνεργασία του με τον Μίσκο Ραζνάτοβιτς για να αρπάξει τον πελάτη του, Μπράιαντ Ντάνστον, από τον Ολυμπιακό ...και να τον υπογράψει στην Εφές έναντι του ποσού των 900.000 ευρώ ετησίως. Ούτε ένα μύριο. Η διαφορά σε σχέση με την πρόταση του Ολυμπιακού -που δεν συζητήθηκε ποτέ - ήταν αστεία. Καλό το deal για την ομάδα του Ίβκοβιτς αν σκεφτεί κανείς ότι, με το όνομα που είχε φτιάξει, ο παίκτης θα μπορούσε να υπογράψει αλλού με περισσότερα.

Το καλοκαίρι του 2010, σε μια χρονιά περικοπών και περιορισμού του μπάτζετ, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς μας έφερε στον Ολυμπιακό ΜΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟΝ ΝΤΑΝΣΤΟΝ ΣΤΗΝ ΕΦΕΣ ...τον Ματ Νίλσεν. Μάλιστα κύριοι, ο Νίλσεν στοίχισε στον Ολυμπιακό - που ο Ίβκοβιτς λατρεύει - όσα ο Ντάνστον στην Εφές. Το ίδιο καλοκαίρι ο Ολυμπιακός έφερε στην θέση "τρία" έναντι του ποσού των 700.000 χιλιάδων ευρώ τον χρόνο ...ΤΟΝ ΜΑΡΚΟ ΚΕΣΕΛ. Να σημειώσουμε ότι και οι δυο παίκτες ήταν πελάτες του Μίσκο Ραζνάτοβιτς. 

Εννιά κατοστάρικα ο Ντάνστον ...ενάμισο χαρτί και ένα εκατόμπαλο οι Νίλσεν και Κέσελ. Το καλοκαίρι που μας πέρασε ο Ίβκοβιτς θέλησε να χρησιμοποιήσει τον μάνατζερ και συνεργάτη του, σε βάρος του Ολυμπιακού, προκειμένου να κάνει μάγκες τους Τούρκους πετυχαίνοντας ένα καλό deal. Πέντε χρόνια νωρίτερα, ως προπονητής του Ολυμπιακού που λατρεύει, φρόντισε να χρησιμοποιήσει την διοίκηση του Ολυμπιακού ...προκειμένου να κάνει μάγκα τον μάνατζερ και συνεργάτη του. Δεν θα πούμε ποιος άλλος μπορεί να'γινε μάγκας από τις συγκεκριμένες "προσθήκες" ακριβώς γιατί σεβόμαστε την προσφορά του Ντούντα στον Θρύλο. Βλέπετε το γήρας ουκ έρχεται μόνον κι αυτός μπορεί να ξέχασε ...εμείς όχι!

Συμπέρασμα: Μήπως θα'ταν καλύτερο να'χε κάνει μια μετάγγιση αίματος ο παππούς προτού επιστρέψει στον Πειραιά; Μήπως να μας αντιμετώπιζε κι εμάς σαν ...στυγνός επαγγελματίας; Μήπως να αρχίσει να μας εύχεται τα χειρότερα; Γιατί αν συμπεριφέρεσαι σαν να'σαι ο τελευταίος καριόλης σε αυτούς που αγαπάς και κυλούν στο αίμα σου ...τότε να την χέσουμε τέτοια αγάπη! 

Για τους Αγγελόπουλους θα'ταν εξίσου εύκολο να μιλήσουν και για αυτά, όπως μίλησαν ενδεικτικά για τις "απομακρύνσεις" του καλοκαιριού που μας πέρασε. Το γεγονός ότι κάποιος δεν μιλάει δεν πρέπει ο κόσμος μας να το εκλαμβάνει πάντα ως αδυναμία. Πρέπει επιτέλους να βάλουμε το μυαλό μας να δουλέψει, να βάλουμε την ομάδα και το σήμα πάνω από ονόματα ...και να καταλαβαίνουμε ποιος ξηγιέται σωστά και ποιος όχι. Πρέπει επιτέλους ΟΛΟΙ οι δημοσιογράφοι που δηλώνουν Ολυμπιακοί, εφόσον απευθύνονται σε ερυθρόλευκο κοινό, αυτά τα πράγματα να τα βγάζουν την ώρα που πρέπει όπως πρέπει. Δεν γίνεται μονίμως να πληρώνει το μάρμαρο η διοίκηση - ΦΤΑΙΕΙ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ -  λες και δεν ακούει ήδη πολλά(μπόλικα εξ αυτών δικαιολογημένα) ...και την ίδια ώρα να βγαίνει λάδι το κάθε αχάριστο, παραδόπιστο σκουπίδι.  Είτε επειδή πιάνει στο πίτσι-πιτσι δημοσιογράφους για αβάντες ...είτε επειδή οι ίδιοι δημοσιογράφοι βρίσκονται στο "payroll" του ατζέντη τους. 

DRAZA

Σχόλια

Εικόνα red apple

Ντράζα αγόρι μου είσαι θεός! Άσε που σε έχουν μάθει και οι κολλητοί φίλοι μου και τους έχουν ξεχέσει τους πουθενάδες με τις αναλύσεις του ΄πωπού

Εικόνα DRAZA

Τα χαιρετίσματά μου και στους φίλους σου Αδάμ.

(Ή φτιάχτηκε το σύστημα και δεν το πήρα πρέφα ή είμαι πολύ κωλόφαρδος.)

Εικόνα tsalouxidis

Ό,τι γουστάρουνε να λένε οι πρόεδροι. Δε χρειάζονται πολλές αναλύσεις. Αλλά μην αναγάγουμε και πράγματα συνηθισμένα σε σημαντικά γεγονότα. Τί έκανε δηλαδή ο Σπανούλης στη βαζέλα το καλοκαίρι του 2010; Δεν είχε πει ψέματα στις διαπραγματεύσεις του με Γιαννακόπουλους-Ομπράντοβις; Δεν κρυβότανε μετά στα τηλέφωνα; Δεν είχε ξεκινήσει τις επαφές απ'το χειμώνα; Κι όλα αυτά για να πάει στον αιώνιο αντίπαλο, όχι σε μια αδιάφορη ομάδα του εξωτερικού.
Τί τον δίνεις κατ'αυτό τον τρόπο δημοσίως; Γιατί; Έβλαψε κάπου τον Ολυμπιακό; Φταίει ο Σλούκας που μερίδα των Ολυμπιακών είναι αρνητικά προκατειλημμένη προς εσάς και σας χρεώνει με ευκολία το οτιδήποτε και εκθέτεις τον παίχτη για να απαντήσεις στις επικρίσεις; Ασυνέπεια στα κριτήρια κι ασυμμετρία στη συμπεριφορά.
Όσο πρόσφερε ο Ίβκοβιτς στον Ολυμπιακό, άλλο τόσο πρόσφερε κι ο Ολυμπιακός στον Ίβκοβιτς. Χωρίς τον Ολυμπιακό ο Ίβκοβιτς θα είχε εν πολλοίς μια αδιάφορη καριέρα σε συλλογικό επίπεδο. Όσο για οπαδισμούς και ερυθρόλευκα αίματα, ο άνθρωπος είναι φραγκολεβαντίνος. Αν είναι δηλαδή με κάποια ομάδα, αυτή θα 'ναι καμμια Παρτιζάν, καμμιά Χέμοφαρμ, καμμια Βελέζ Μόσταρ.

Εικόνα DRAZA

Με έχει καλύψει πλήρως ο Σάββας με τις απαντήσεις του στην συνέχεια ...σαν να τα'χα γράψει εγώ ο ίδιος.

Θα κάνω όμως μια σημείωση σχετικά με την τελευταία σου πρόταση. Το μόνο που έχει αξία να πούμε πάνω στην υπόθεση που κάνεις είναι τι λέει ο ίδιος ο παππούς και η οικογένειά του ΣΗΜΕΡΑ, ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΦΕΣ.

Από ομάδες της Σερβίας ο γέρος συμπαθεί μόνο την Ραντνίτσκι Τσρβένι Κρστ, που είναι η ομάδα της γειτονιάς του και η ομάδα από την οποία άρχισε. Είναι ίδια φάση σαν να λες "είμαι με τον Φοίνικα Αγίας Σοφίας, γιατί εκεί μένω κι εκεί μεγάλωσα".

Όταν τον ρωτάνε τι ομάδα είναι λοιπόν ΚΑΙ ΤΩΡΑ, απαντάει "τις ομάδες στις οποίες επέστρεψα, αυτές υποστηρίζω".

Εικόνα savvas gridlock

''Τί έκανε δηλαδή ο Σπανούλης στη βαζέλα το καλοκαίρι του 2010; Δεν είχε πει ψέματα στις διαπραγματεύσεις του με Γιαννακόπουλους-Ομπράντοβις; Δεν κρυβότανε μετά στα τηλέφωνα; Δεν είχε ξεκινήσει τις επαφές απ'το χειμώνα;''

Όχι. Πήγε να τους δει (ο ίδιος, όχι ο μάνατζέρ του), άκουσε την πρότασή τους και μετά αποφάσισε. Μέχρι την τελευταία στιγμή, πριν υπογράψει στον Ολυμπιακό, περίμενε καλύτερη πρόταση από τον ΠΑΟ. Αν του έδιναν έστω κι ένα ευρώ πάνω από όσα έπαιρνε τότε ο Διαμαντίδης (κι ας ήταν λιγότερα από όσα του έδινε ο Ολυμπιακός), θα παρέμενε εκεί. Ο Σλούκας δεν άκουσε καν τους Αγγελόουλους. Έστειλε το μάνατζέρ του να τους δει και να ακούσει το τι πρόταση σκέφτονταν να του κάνουν, ενώ ο ίδιος πήγαινε να δει τον Ομπράντοβιτς (που είχε κλείσει εισιτήρια μέρες πριν) σε ξενοδοχείο της Αθήνας, για να υπογράψει. Αφότου υπέγραψε στη Φενέρ, κανόνισε να δει τους Αγγελόπουλους ο ίδιος, για να τους το ανακοινώσει. Όσο τώρα για τις επαφές με άλλες ομάδες, ας γίνονται όποτε να'ναι. Το θέμα δεν είναι το με ποιον μιλάς και πότε μιλάς, αλλά το τι κάνεις τελικά. Και κυρίως το πώς ξηγιέσαι σε αυτόν που σε έκανε άνθρωπο.

Εικόνα tsalouxidis

Είχε πει στους Γιαννακόπουλους ο Σπανούλης ότι μιλάει με Ολυμπιακό; Δεν είχε ξεκινήσει επαφές, δεν ξέρω σε ποιό στάδιο, μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου; Εδώ μέχρι κι ο Ντονάκος άφηνε υπονοούμενα στο μπλογκάγκι του "μη βρίζετε άλλο το Σπανούλη γιατί ίσως έχουμε εξελίξεις το καλοκαίρι" κτλ. Βοούσε η πιάτσα. Και μιλάμε για αιώνιους ξαναλέω, όχι για μια χ ουδέτερη ομάδα.
Γιατί δε μιλάει ο Ομπράντοβιτς στο Σπανούλη; Του ξηγήθηκε καλά ο Βασίλαρος; Ποιός τον αποδέσμευσε απ'το ΝΒΑ που κόντευε να πάθει κατάθλιψη; Δεν έβαλε το φίλο του τον Πόποβιτς ο κατάδικος και τον έκανε ανταλλαγή με Χιούστον και μετά σκάσανε και 1 εκατομμύριο μπάη άουτ οι Γιαννακόπουλοι για να ξεφύγει και να μην καταστραφεί τελείως; Και έφυγε και πήγε στους εχθρούς τους και στο αντίπαλο δέος.
Είπε λέει ψέματα ο Σλούκας. Ε ψέματα μπορεί να'πε για να ξεφύγει από μια δύσκολη κατάσταση. Τί να πει δηλαδή στους Αγγελόπουλους ο Σλούκας; Θέλω να παίζω βασικός αντί του Σπανούλη ή δεν πιστεύω ότι πρέπει να παίζει αυτός 30 λεπτά κι εγώ 15; Για χάρη της κουβέντας να πούμε ότι έκανε λάθος συνολικά στο χειρισμό και φέρθηκε λάθος. Το έκανε εκ προθέσεως για να βλάψει κάποιον; Κρέμασε την ομάδα και το μεταγραφικό της σχεδιασμό φεύγοντας την τελευταία στιγμή; Κατά την παρουσία του στην ομάδα πρόταξε ποτέ το παρασκήνιο και τις όποιες σχέσεις του ή επαφές του ή παράπονά του έναντι της παρουσίας του στο παρκέ; Γιατί λοιπόν ως διοίκηση σπας τη μυστικότητα που πρέπει να υπάρχει στα εξωαγωνιστικά και που αυτός την τήρησε; Δεν θυμάμαι να βγήκε ο Σλούκας δημοσίως και να 'πε "ξέρετε παιδιά τον Απρίλη τους είχα πει ότι με 650 χιλιάρικα υπογράφω και με γράψανε". Τη σπας για να την πεις όχι στο Σλούκα αλλά σε όσους σε επικρίνουν. Και εκθέτεις τον παίχτη.

Εικόνα savvas gridlock

''Είχε πει στους Γιαννακόπουλους ο Σπανούλης ότι μιλάει με Ολυμπιακό;''

Όχι προφανώς, αλλά αυτό δεν πιστεύω ότι είναι κακό. Συμβαίνει σε πολλές περιπτώσεις. Το θέμα δεν είναι με ποιον μιλάς, αλλά το πού υπογράφεις τελικά. Κι ο Περπέρογλου μιλούσε πέρυσι με τους Τούρκους μέσα στα play off, αλλά πριν υπογράψει άκουσε την πρόταση των Αγγελόπουλων.

''Γιατί δε μιλάει ο Ομπράντοβιτς στο Σπανούλη; Του ξηγήθηκε καλά ο Βασίλαρος; Ποιός τον αποδέσμευσε απ'το ΝΒΑ που κόντευε να πάθει κατάθλιψη; Δεν έβαλε το φίλο του τον Πόποβιτς ο κατάδικος και τον έκανε ανταλλαγή με Χιούστον και μετά σκάσανε και 1 εκατομμύριο μπάη άουτ οι Γιαννακόπουλοι για να ξεφύγει και να μην καταστραφεί τελείως; Και έφυγε και πήγε στους εχθρούς τους και στο αντίπαλο δέος.''

Ναι, έτσι έγιναν τα πράγματα. Οι Γιαννακόπουλοι βοήθησαν πολύ τον Σπανούλη, ο οποίος μας έριξε πόρτα 2 φορές. Μία το 2005, όταν ήταν να φύγει από το Μαρούσι και μία το 2007, όταν επέστρεφε από το ΝΒΑ. Δεν νομίζω πως δεν ανταπέδωσε με την στάση του το ότι τον βοήθησαν. Κι αν το 2005 ήταν φυσιολογική η επιλογή του, να κοιτάξει να πάει στο μόνιμο πρωταθλητή με παρουσία σε ευρωπαϊκά final 4 βάζελο από το να υπογράψει στον Ολυμπιακό που τότε πήγαινε να ξεφύγει από τις τεταρτο-όγδοες θέσεις, το 2007 θα μπορούσε να έρθει σε εμάς, πιέζοντας παραπάνω τον ΠΑΟ στις διαπραγματεύσεις. Δεν το έκανε.

''Είπε λέει ψέματα ο Σλούκας. Ε ψέματα μπορεί να'πε για να ξεφύγει από μια δύσκολη κατάσταση. Τί να πει δηλαδή στους Αγγελόπουλους ο Σλούκας; Θέλω να παίζω βασικός αντί του Σπανούλη ή δεν πιστεύω ότι πρέπει να παίζει αυτός 30 λεπτά κι εγώ 15''

Για'μένα αυτό ακριβώς έπρεπε να πάει να τους πει προσωπικά. ''Θέλω αυτό κι αυτό. Μπορείτε να το κάνετε; Αν ναι, υπογράφουμε. Αν όχι, έχω καλύτερη πρόταση από τη Φενέρ''. Αυτό λίγο-πολύ έκανε ο Πρίντεζης το 2009. Αν έμενε στον Ολυμπιακό, φέτος μπορεί να μην έπαιζε 30 λεπτά, αλλά θα πλησίαζε εύκολα τα 25, με τον Σπανούλη να προέρχεται από Ευρωμπάσκετ. Του χρόνου θα έπιανε τα 30.

''Για χάρη της κουβέντας να πούμε ότι έκανε λάθος συνολικά στο χειρισμό και φέρθηκε λάθος. Το έκανε εκ προθέσεως για να βλάψει κάποιον; Κρέμασε την ομάδα και το μεταγραφικό της σχεδιασμό φεύγοντας την τελευταία στιγμή;''

Φυσικά εκ προθέσεως είπε ψέματα, για να βγει από τη δύσκολη θέση και να υπογράψει εκεί που του δίνανε τα πιο πολλά. Και φυσικά γάμησε τον σχεδιασμό της ομάδας για τα επόμενα 5 χρόνια, αφού αυτός προοριζόταν ως αντι-Σπανούλης. Για μία ακόμη φορά λέω, εγώ δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να πάει να πει στους Αγγελόπουλους ''κοιτάξτε να δείτε, εγώ δεν μπορώ να περιμένω 2 χρόνια για να πάρω καλά λεφτά και να παίζω 30 λεπτά κατά μέσο όρο. Θέλω τώρα, από φέτος, να γίνω ο ηγέτης του Ολυμπιακού και να μου δώσετε καλά λεφτά. Μπορείτε; Αν ναι, υπογράφουμε. Αν όχι, πάω στη Φενέρ''. Δεν περιμένω να πουλήσει οπαδιλίκι ο κάθε παίκτης, ούτε να παίζει για τη φανέλα που ίδρωνε παλιότερα ο Σπανουδάκης και ο Κατσαφάδος. Περιμένω αντρίκεια εξήγηση σε αυτούς που σε κάνανε άνθρωπο, σε βάλανε στον μπασκετικό χάρτη και μπήκαν μπροστά για να γυρίσεις στον Ολυμπιακό, αψηφώντας την επιθυμία του Ίβκοβιτς που δεν σε ήθελε στην ομάδα. Από την στιγμή που δεν φέρθηκε αντρίκεια στους Αγγελόπουλους, δεν φέρθηκε αντρίκεια και στον κόσμο του Ολυμπιακού.

''Γιατί λοιπόν ως διοίκηση σπας τη μυστικότητα που πρέπει να υπάρχει στα εξωαγωνιστικά και που αυτός την τήρησε; Δεν θυμάμαι να βγήκε ο Σλούκας δημοσίως και να 'πε "ξέρετε παιδιά τον Απρίλη τους είχα πει ότι με 650 χιλιάρικα υπογράφω και με γράψανε". Τη σπας για να την πεις όχι στο Σλούκα αλλά σε όσους σε επικρίνουν. Και εκθέτεις τον παίχτη.''

Κάποια στιγμή καλό είναι να ακούμε και τους προέδρους. Ας μιλήσουν κι αυτοί που χώνουν 10-15 εκ. ευρώ κάθε χρόνο για να συντηρείται το τμήμα κι όχι αυτοί που κονομάνε εκατομμύρια, την ώρα που ολόκληρη η Ελλάδα φυτοζωεί. Έχουμε φτάσει σε σημείο να λέμε κάτι στραβό για τον Σλούκα ή το Χάινς και να δεχόμαστε ομαδικά πυρά από μπασκετικούς Ολυμπιακούς, επειδή ''δεν σέβεστε αυτούς που σας έκαναν μάγκες''. Μάγκες μας έχουν κάνει οι Αγγελόπουλου ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ. Κανείς άλλος. Τη μόδα του να παίρνουμε το μέρος του ''καημένου'' του παίκτη, που ''οι κακοί αλαζόνες προέδροι δεν του έκαναν την καλύτερη πρόταση και τον υποτίμησαν'', εγώ δεν μπορώ να την ακολουθήσω. Το ποιος δικαιούται τι και κυρίως το ποιος έχει το ανάστημα να απαιτήσει από τον κόσμο να του αναγνωρίσει το όποιο δίκιο του, δεν είναι μια διαδικασία στάνταρ μέσα στον χρόνο. Όλοι κρίνονται καθημερινά. Ο Σπανούλης το 2013 έγραψε στα αρχίδια του το μάνατζέρ του, τον γνωστό Ραζνάτοβιτς, έγραψε στα αρχίδια του τις πολύ καλύτερες οικονομικά προτάσεις που είχε από Τουρκία και Ισπανία και υπέγραψε στον Ολυμπιακό, αφού πήγε μόνος του να δει τους προέδρους. Ο πήχυς για να σου αναγνωρίσω λοιπόν εγώ το όποιο δίκιο σου, είναι αυτός. Παίκτες σαν τον Σλούκα ή το άλλο σκουπίδι, το Χάινς, ούτε καν τον πλησιάζουν. Ακόμη κι αν κάπου λοιπόν οι Αγγελόπουλοι είναι λάθος και υπερβολικοί στις αντιδράσεις τους, εγώ αυτούς θα ακούσω πρώτα. Όπως άκουγα πρώτα παλιότερα τον Κόκκαλη κι όπως ακούω τώρα το Μαρινάκη. Γιατί αυτοί πληρώνουν από την τσέπη τους για να είναι ο Ολυμπιακός εδώ που είναι, όπως το κάνουμε εγώ κι εσύ, στον πολύ μικρότερο βαθμό που μας αναλογεί. Οι άλλοι βγάζουν 1 και 2 εκ. ευρώ τον χρόνο στην Ελλάδα των capital controls, παίρνοντάς τα μάλιστα κάθε μήνα στο χέρι και στραβώνουν κι από πάνω, ζητώντας περισσότερα λεφτά. Σιγά μην τους λυπηθούμε κιόλας.

Εικόνα tsalouxidis

Μη συναισθηματικοποιούμε ρεαλιστικές και ορθολογικές επιλογές. Ο Σπανούλης ως προϊόν αξίας των συμβολαίων που του επροσφέροντο το καλοκαίρι του 2013 είναι δημιουργία Ολυμπιακού και μόνο στον Ολυμπιακό υπάρχει ως τέτοιο. Είχε ήδη την εμπειρία εκτός Ελλάδας με το ΝΒΑ για να ξέρει καλύτερα πόσο εύκολα πας από πριμαντόνα σε λουλουδού αν βρεθείς σε άλλο περιβάλλον. Σε κανένα σενάριο ξένος παίχτης στον οποίο έχουν επενδυθεί τόσα χρήματα δεν μπορεί να μη βγάζει φωτιές απ'τον κώλο για να τα δικαιολογήσει. Ούτε φωτιές απ'τον κώλο θα πέταγε στην Μπαρτσελόνα, ούτε λούφα στην άμυνα θα μπορούσε να κάνει, ούτε θα καθότανε ο Ναβάρο κι ο κάθε Ναβάρο στο πλαϊ μέχρι να μπορέσει ο Σπανούλης να βγάλει τα στατιστικά που ήθελε. Τα βλέπουμε και το καλοκαίρι με την εθνική τα μεγαλεία. Στον Ολυμπιακό είχε τις ιδανικές συνθήκες από κάθε άποψη και για να παίζει όπως γουστάρει και για να παίρνει αυτός όλο το χαρτί απ'τις ομαδικές επιτυχίες και για να έχει μίνιμουμ ευθύνη στις αποτυχίες.
Επίσης ο Ολυμπιακός και οι Αγγελόπουλοι προσωπικά ήταν εγγύηση για αποκατάσταση στο διηνεκές. Και όσα χρόνια συμβόλαιο θέλει θα έχει και με τους ρόλους που θέλει και θα τον βολέψουν κάπου όταν σταματήσει με το καλό. Και πέρα απ'αυτά είχαμε και τα #spanoulimeine κτλ. Από καμμία άποψη δεν συνέφερε το Σπανούλη η φυγή. Ούτε οικονομικά, ούτε οικογενειακά, ούτε αθλητικά, ούτε ως εμπορεύσιμο προϊόν. Γι'αυτό πήρε ο Ραζνάτοβιτς τα παπάρια μου.
Ουδεμία σχέση με Σλούκα ο οποίος βλέπει τα όσα αναφέρω από πρώτο χέρι και καταλαβαίνει καλύτερα και τις ιεραρχίες και τις πιθανές, ή μάλλον απίθανες, δυνατότητες να πάρει περισσότερο χρόνο και μεγαλύτερο ρόλο αξίζει δεν αξίζει. ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ να προσθέσω. Που μιας και μιλάμε για Σπανούλη είναι ο βασικός λόγος που τον έσπρωξε μακριά απ'τη βαζέλα.
Για τους προέδρους τις ξέρεις τις απόψεις μου. Αλλά δεν έχουνε λευκή κάρτα. Είπαμε. Και δε μιλάω ηθικά, λειτουργικά ως νοοτροπία συναλλαγής το αναφέρω. Ο Σλούκας υπήρξε υπόδειγμα στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις και διακριτικός στα εξωαγωνιστικά. Γιατί τον εκθέτεις δημοσίως και τον "δίνεις" στον κόσμο; Κανένα λόγο δεν έχεις ακόμα κι αν έκανε σφάλμα. Γιατί τα δικά σου πιθανά σφάλματα σε τέτοια θέματα δεν τα μάθαμε ποτέ απ'το στόμα του.
Ο μόνος παίχτης του Ολυμπιακού για τον οποίο τα λεφτά και οι ατομικές διακρίσεις είναι δευτερεύουσες είναι ο Πρίντεζης. Αλλά αυτός δεν πήχης, είναι ουτοπία. Μου'χει μείνει η δήλωσή του ότι η αγαπημένη του στιγμή ήταν το Λονδίνο. Ένα τουρνουά στο οποίο είχε δευτερεύοντα ρόλο αντί της Κων/λης.

Εικόνα savvas gridlock

Για τις πρώτες 3 παραγράφους σου, εγώ θα σου πω ότι οι προτάσεις που έφτασαν στα χέρια του Σπανούλη το 2013, δεν ήταν στο μιλητό. Εδώ τώρα με το στόμα που τα λέμε εγώ κι εσύ, εύκολα μπορούμε να κάνουμε στην άκρη 1 εκ ευρώ. Όταν όμως έρθει μια πρόταση περίπου 3,5 εκ. ευρώ τον χρόνο για'σένα κι αντί να υπογράψεις, εσύ προτιμήσεις να μείνεις με 2,3 εκ. περίπου στην ομάδα σου, για'μένα αποδεικνύεις πως θες να μείνεις. Πρώτα και κύρια αυτό, όλα τα άλλα έρχονται μετά. Το τι θα γινόταν αν υπέγραφε ο Σπανούλης εκεί που του δίνανε τα πιο πολλά, δεν το ξέρουμε και δεν θα το μάθουμε πια. Το γιατί επέλεξε να μείνεις εδώ, το ξέρει μόνον αυτός. Γιατί εύκολα λες ας πούμε ''εδώ είναι πρώτος μάγκας και του συγχωρούνται όλα τα μειονεκτήματα, στην Μπαρτσελόνα δεν θα είχε ασυλία'', αλλά για σκέψου το μάνατζέρ του που περίμενε νέο συμβόλαιο σε άλλη ομάδα και ξαφνικά άκουσε τον Σπανούλη να του λέει ''άραξε στα κυβικά σου εσύ, πάω μόνος μου να δω τους Αγγελόπουλους για να τα βρούμε κι όταν τελειώσουμε, έλα κι εσύ για τα τυπικά, τις τζίφρες''. Αυτό που ξέρουμε είναι πως τα 2,3 τον χρόνο που του δίνουν οι Αγγελόπουλοι δεν είναι λίγα λεφτά, φυσικά δεν θα πεινάσει με αυτά, αλλά έκανε στην άκρη παραπάνω από 1 μύριο τον χρόνο για να συνεχίσει να παίζει στον Ολυμπιακό. Έτσι πήγε περίπατο η παραφιλολογία των δημοσιογράφων που ελέγχει ο ΠΑΟ και ο Ομπράντοβιτς προσωπικά ''ο Σπανούλης πάει όπου του δώσουν τα περισσότερα'' κι έτσι έκανε κάτι που ούτε ο Πρίντεζης έκανε. Ο Πρίντεζης έφυγε από τον Ολυμπιακό για να κονομήσει στη Μάλαγα. Από εκεί και πέρα, όντως ο Σλούκας δεν βγήκε δημοσίως να εκθέσει τα ''σφάλματα'' των Αγγελόπουλων στις μεταξύ τους διαπραγματεύσεις. Το κάνανε όμως αρκετοί δημοσιογράφοι και παρατρεχάμενοι με κείμενά τους εκείνη την περίοδο. Πιστεύεις ότι ήταν ''αυθόρμητα'' αυτά τα κείμενα και όλοι αυτοί, ταυτόχρονα, βγάζανε τα ίδια πράγματα από την κοιλιά τους;

Εικόνα tsalouxidis

Ο Πρίντεζης είπε ότι έφυγε επειδή διαπίστωσε ότι δεν τον έβλεπαν ως ώριμο αθλητή αλλά ως παιδάκι απ'τις ακαδημίες ακόμα. Με βάση τα λεφτά που παίρνει, τα οποία είναι υποπολλαπλάσια της προσφοράς και της παρούσας αξίας του, αλλά και της έμπρακτης υποταγής του εγώ του στην ομάδα, παρότι έχει καννα χρόνο περίπου που κάνει αυτός προσωπικά τη διαφορά, δεν έχω λόγο να μην τον πιστέψω.
Ναι αλλά γιατί θέλει να μείνει ο Σπανούλης ρε Σάββα αυτό σου λέω. Θέλει να μείνει γιατί ισχύουν όσα σου είπα εγώ κι ακόμα περισσότερα. Δεν είναι κάποια αόριστη, αφηρημένη συνθήκη που τον ελκύει. Είναι απτά πράγματα που αφορούν όλους τους τομείς της ζωής ενός ανθρώπου. Ας έβλεπε κι ο Σλούκας τη μάπα του κάθε μέρα στις εφημερίδες κι ας έπαιζε 30λεπτα ανεξαρτήτως απόδοσης και θα συγκρίναμε μετά επί ίσοις όροις την επιθυμία του καθενός. Ο Σπανούλης έφυγε απ'τον Παναθηναϊκό λόγω Διαμαντίδη κι απ'το ΝΒΑ γιατί δεν έπαιζε. Στον Ολυμπιακό βρήκε όλα όσα ονειρευόταν, κι ακόμα περισσότερα, και με πάρα πολλά λεφτά. Και με εξασφαλισμένη και την μετέπειτα πορεία του στην ομάδα βάσει της προσωπικής σχέσης που έχει με τους ιδιοκτήτες . Και στη χώρα του μέσα με γυναίκα και 14 παιδιά. Να τ'αφήσει αυτά να πάει πού; Και πόσο εύκολα σου ξαναλέω υποβιβάζεσαι ως παίχτης και έρχονται και αναπροσαρμογές στο συμβόλαιο και γίνονται τα 3,5-2,5 ή πάνε όλα χάλια και ψάχνεσαι να φύγεις και καταλήγεις στα 34 να διαπραγματεύεσαι για μικρομεσαίες ομάδες ή συμπληρωματικούς ρόλους. Ενώ στον Ολυμπιακό και το επόμενο συμβόλαιο θα 'ναι γενναιόδωρο. Ο Ραζνάτοβιτς δεν είναι ηλίθιος να μπει σε διαδικασία προστριβής με τον πελάτη του και να χάσει την αμοιβή του μεθεπόμενου συμβολαίου του.
Δεν τα βγάζανε απ'την κοιλιά τους οι δημοσιογράφοι αλλά δεν προκύπτει κι από κάπου ότι τους έδινε στοχευμένα ο Σλούκας για να τα γράψουνε. Κι αντίστοιχες, ας πούμε παρεϊστικες, διαρροές είχαμε και με τον Παπανικολάου αν θυμάσαι απ'την αντίστροφη όμως.

Εικόνα red apple

Όλα σωστά και ορθώς εμίλησας, ώ Draza μας. Ο Ολυμπιακός έχει υποφέρει αρκετά από ανθρώπους που στήριξε και ανέδειξε... Άστους τώρα στη λήθη του χρόνου να ψάχνουνε να βρούνε τον κώλο τους

Εικόνα DRAZA

Να το παρουσιάσουμε και από άλλη οπτική φίλε Αδάμ; Γιατί το είπες πάρα πολύ ωραία...

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΧΕΙ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΑΠΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΟΛΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΑ ...ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ Ή ΜΗ.

Ευχαριστώ για τα πολύ καλά λόγια.

Εικόνα vagio

Αν οι Αγγελοπουλοι εκαναν πρόωρες ανανεώσεις τουλάχιστον σε κάποιους απο αυτούς που αναφερεις, όπως αμιγώς επιχειρηματικά όφειλαν να κάνουν, δεν θα χρειαζόταν να ανεβάσεις αυτό το το άρθρο. Θα είχαμε μια ομάδα δεμένη, με χαμηλότερα συμβόλαια απο αυτά που πρόσφεραν στο τέλος της σεζόν, όταν και οι μετοχές των αθλητών επιαναν το πικ τους. Περίπτωση Λοτζεσκι δηλαδή. Και χωρίς να χρειάζονται τοσες αλλαγές-στοιχήματα στο ρόστερ. Προσωπικα τους χεζω όλους όσους φεύγουν, όλοι είναι για μένα αναλώσιμοι. Πλην του Σλούκα. Αμιγώς παικτικα μιλάω.

Τους Αγγελοπουλους τους εκτιμώ γιατί βάζουν τα ωραία τους λεφτακια, και καλά κάνουν και διοικούν όπως νομίζουν. Δεν με εκφράζουν όμως, δεν μου βγάζουν Ολυμπιακό απο μέσα τους. Κάτι δηλώσεις που κάνουν κανα δυο φορές το χρόνο, αγγίζουν τα όρια του παραληρήματος και δεν τις θεωρώ τίποτε ιδιαίτερα αντρίκειες πράξεις. Περισσότερο σαν αποδοχή ήττας μου μοιάζουν, ειδικά σε θέματα αντιπαράθεσης με το ζακι. Είναι πασιφανές πως στο παιχνίδι του παρασκηνίου είναι οι μαλακες της υπόθεσης. ΔΕΝ μου βγάζουν Ολυμπιακιλα, και αυτό μεταδίδεται και στους παίκτες. Και φαίνεται απο τα καφέ βρακάκια τους στο ΟΑΚΑ ΚΑΘΕ χρόνο , σε κάθε ματς. Ένα σουιπ κάναμε πέρσι με έναν Παναθηναϊκό στη χειρότερο σεζόν του ΚΑΙ με σακατεμένο ρόστερ. Ένα σουιπ καθόλου πειστικό, και δυο πρωταθλήματα που τίποτα δε χτίστηκε πάνω τους. Τίποτα.
Αν δεν υπήρχαν οι 2 Ευρωλίγκες , πράγμα πολυ πιθανό μιας και η πρώτη ήταν απο τα άγραφα και η δεύτερη άρρηκτα συνδεδεμένη με την πρώτη, το τμήμα μπασκετ θα ήταν το τμήμα ντροπή του συλλόγου.

Εικόνα DRAZA

Οι Αγγελόπουλοι βεβαίως και έχουν κάνει λάθη. Βεβαίως και θα έπρεπε κάποια ζητήματα αναφορικά με την προστασία της ομάδος να τα διαχειριστούν διαφορετικά. Και με παίκτες έχουν κάνει λάθη ...είτε με αυτούς που αποκτήθηκαν είτε με άλλους που παρέμειναν κλπ.

Οι δυο Ευρωλίγκες όμως, τα δυο Πρωταθλήματα και τα ισάριθμα κύπελλα την περίοδο της "βασιλείας" τους, τους καθιστούν αναμφίβολα επιτυχημένους.

Συμφωνώ απόλυτα στο γεγονός ότι δεν χτίστηκε σχεδόν τίποτε πάνω στα δυο Πρωταθλήματα που πήραμε ...και ο τρόπος που συμπεριφερθήκαμε στο περυσινό ρόστερ είναι ένα καλό πρόσφατο παράδειγμα.

Εγώ και εσύ γουστάρουμε να βλέπουμε όσους μας εκπροσωπούν να συμπεριφέρονται με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Εγώ και εσύ έχουμε στο μυαλό μας μια εικόνα για το τι είναι γαυρίλα. Καταλαβαίνω τι λες και εγώ έτσι είμαι. Δεν μπορούμε να λέμε όμως ότι οι Αγγελόπουλοι που σε αυτές τις εχθρικές συνθήκες έχουν ξεπαραδιαστεί και έχουν φερθεί υποδειγματικά στους πάντες(οπαδών συμπεριλαμβανομένων) μέσα στον σύλλογο ότι δεν είναι και τόσο Ολυμπιακοί. Οι Αγγελόπουλοι είναι αποδεδειγμένα γαύροι, οδήγησαν το τμήμα στις λαμπρότερες μέρες του μετά από χρόνια παρακμής ...και αποδεδειγμένα αγαπάνε την ομάδα. Για αυτό και πρέπει η κριτική που τους ασκούμε να'ναι προς την κατεύθυνση της βελτίωσης και όχι της απαξίωσης.

Έχω ρίξει καντήλια με την σέσουλα στους Αγγελόπουλους.Εγώ που τους έχω ψοφήσει στο καντήλι μέχρι και το 2011 πρέπει ψύχραιμα να αναγνωρίσω ότι οι Αγγελόπουλοι σε μεγάλα διαστήματα αδικήθηκαν από τον κόσμο. Οι ίδιοι άνθρωποι αν μοίραζαν μεροκάματα δεξιά κι αριστερά, αν είχαν αγοράσει τρεις τέσσερις μυστήριους τύπους πιθανώς να άκουγαν πολύ λιγότερα από αυτά που ακούνε τώρα.

Και για να μην "μπουκώνουμε" το θέμα με μακροσκελή σχόλια, εφόσον το σύστημα σου έβγαλε το σχόλιο δυο φορές ...θα περάσω στο δεύτερο σκέλος στο από κάτω σχόλιό σου. (Και να'θελα να το διαγράψω δεν μπορώ τώρα με την εμπλόλα που'χουμε φάει.)

Εικόνα vagio

Αν οι Αγγελοπουλοι εκαναν πρόωρες ανανεώσεις τουλάχιστον σε κάποιους απο αυτούς που αναφερεις, όπως αμιγώς επιχειρηματικά όφειλαν να κάνουν, δεν θα χρειαζόταν να ανεβάσεις αυτό το το άρθρο. Θα είχαμε μια ομάδα δεμένη, με χαμηλότερα συμβόλαια απο αυτά που πρόσφεραν στο τέλος της σεζόν, όταν και οι μετοχές των αθλητών επιαναν το πικ τους. Περίπτωση Λοτζεσκι δηλαδή. Και χωρίς να χρειάζονται τοσες αλλαγές-στοιχήματα στο ρόστερ. Προσωπικα τους χεζω όλους όσους φεύγουν, όλοι είναι για μένα αναλώσιμοι. Πλην του Σλούκα. Αμιγώς παικτικα μιλάω.

Τους Αγγελοπουλους τους εκτιμώ γιατί βάζουν τα ωραία τους λεφτακια, και καλά κάνουν και διοικούν όπως νομίζουν. Δεν με εκφράζουν όμως, δεν μου βγάζουν Ολυμπιακό απο μέσα τους. Κάτι δηλώσεις που κάνουν κανα δυο φορές το χρόνο, αγγίζουν τα όρια του παραληρήματος και δεν τις θεωρώ τίποτε ιδιαίτερα αντρίκειες πράξεις. Περισσότερο σαν αποδοχή ήττας μου μοιάζουν, ειδικά σε θέματα αντιπαράθεσης με το ζακι. Είναι πασιφανές πως στο παιχνίδι του παρασκηνίου είναι οι μαλακες της υπόθεσης. ΔΕΝ μου βγάζουν Ολυμπιακιλα, και αυτό μεταδίδεται και στους παίκτες. Και φαίνεται απο τα καφέ βρακάκια τους στο ΟΑΚΑ ΚΑΘΕ χρόνο , σε κάθε ματς. Ένα σουιπ κάναμε πέρσι με έναν Παναθηναϊκό στη χειρότερο σεζόν του ΚΑΙ με σακατεμένο ρόστερ. Ένα σουιπ καθόλου πειστικό, και δυο πρωταθλήματα που τίποτα δε χτίστηκε πάνω τους. Τίποτα.
Αν δεν υπήρχαν οι 2 Ευρωλίγκες , πράγμα πολυ πιθανό μιας και η πρώτη ήταν απο τα άγραφα και η δεύτερη άρρηκτα συνδεδεμένη με την πρώτη, το τμήμα μπασκετ θα ήταν το τμήμα ντροπή του συλλόγου.

Εικόνα DRAZA

Τμήμα που μόνο του σου έχει δώσει τους περισσότερους εκτός συνόρων τίτλων δεν είναι δυνατόν να λέγεται τμήμα-ντροπή. Οι περισσότεροι από αυτούς τους τίτλους μάλιστα κατακτήθηκαν με τους Αγγελόπουλους στο τιμόνι. Έχουμε νευριάσει κατά καιρούς όλοι μας αλλά δεν μπορούμε να φθάνουμε εκεί. Με τα "αν" αυγά δεν βάφονται. Αδικούμε τους εαυτούς μας και μας μειώνουμε με αυτές τις κουβέντες. Δεν συμφωνώ καθόλου. Χάνεις μάλιστα το δίκιο σου όταν μεταξύ σωστών πραγμάτων που αναφέρεις, περνάς σε τέτοιες υπερβολές.

Να σημειώσω κάτι ακόμα: Ποιος επιχειρηματικός κώδικας ορίζει ότι έπρεπε να περάσουν σε πρόωρες ανανεώσεις οι Αγγελόπουλοι και μάλιστα στους παίκτες που αναφέρω;;; Από που κι ως που;; Να μου πεις ότι μας πόνεσε που'φυγε ο Σλούκας που'ναι Έλληνας και είχαμε φτιάξει μια καλή τριάδα κοντών ...τότε πάει στον διάολο. Οι υπόλοιποι από που κι ως που; Τι χάσαμε που φύγανε ...και τι κέρδισαν αυτοί εκεί που πήγαν;

Εικόνα Antreas7

Το λάθος των Αγγελόπουλων ήταν ότι έδωσαν πλακέτες σε ανθρώπους που δεν τους σεβάστηκαν. Στο Ντόρσεϊ που την είδε Ολάζουον και ήθελε μια μπάλα μόνος του και παράτησε την ομάδα και έφυγε. Στο Χάινς που δεν απάντησε καν. Στον ΠΑΠ που ζητούσε τον ουρανό με τ' άστρα. Και φυσικά στον Ίβκοβιτς που είπε σταματάω από συλλόγους, μόνο εθνική. Και άντε το μικρόβιο των πάγκων δε φεύγει. Άλλοι παίχτες δεν υπάρχουν κύριε Ντούντα, μόνο δικοί μας; Ελπίζω αν παίξουμε με Φενέρ να μην "τιμήσουν" και το Σλούκα.

Εικόνα DRAZA

Πάμε να μιλήσουμε για τον Ίβκοβιτς τον οποίο προσωπικά τιμώ και σέβομαι. Το αν ο ίδιος τιμά και σέβεται τον Ολυμπιακό είναι δικό του θέμα. Θα'πρεπε να το πάει αλλιώς εφόσον είναι και ο ίδιος και η οικογένειά του Ολυμπιακοί.

Τώρα όσον αφορά τον Ίβκοβιτς και την αποχώρησή του από πάγκο συλλόγων ...το θέμα είναι απλό. Είσαι 72 ετών. Εγώ δέχομαι ότι είσαι προπονηταράς(θα'μουν βλαμμένος αν έλεγα το αντίθετο) και ότι το μικρόβιο δεν φεύγει. Πήγαινε και προπόνα μια ομάδα της χώρας σου ρε φίλε και ανάλαβε ένα πρότζεκτ-πρόκληση ώστε πράγματι να φαίνεται ότι ικανοποιείς το μικρόβιό σου και οτι κάνεις κάτι διαφορετικό, μη συμβατικό. ΟΧΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΥΣ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΣΤΙΣ ΛΙΡΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ. Τράβα στην Μέγκα Λεκς του φίλου σου του Μίσκο και βάλτην στον μπασκετικό χάρτη εντός κι ετκός Σερβίας. Να φανεί ότι όντως δεν πας για τα λεφτά αλλά βάζεις πάνω από όλα την κάβλα σου για το άθλημα. Και τι να τα κάνεις άλλα λεφτά στα 72 σου;; Μαζί σου θα τα πάρεις;; Δεν έβγαλες ήδη αρκετά;;

Καλώς τιμήθηκε ο Ντούντα ...έχει προσφέρει απίστευτα πράγματα σε αυτήν την ομάδα και εμείς δεν το(ν) ξεχνούμε. Είναι αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας μας και είμαστε περήφανοι. Το πως το βλέπει αυτός πρέπει να ξεκαθαρίσει ύστερα απ'τις κωλοτούμπες δυο σερί καλοκαιριών.

Εικόνα Duntimo

Εξαιρετική ανάρτηση... Μας θυμίζει ότι το μπάσκετ (για όσους ζουν από αυτό) είναι το επάγγελμά τους... Μπορεί τα ποσοστά συναισθήματος και επαγγελματισμού να μεταβάλλονται από επαγγελματία σε επαγγελματία ανάλογα με τη χρονική στιγμή της καριέρας του ή/και τις όποιες καταβολές του αλλά τελικά είναι νομοτέλεια ότι οι "επαγγελματίες" στο όλο σκηνικό πρέπει να βάλουν και τον εαυτό τους... Και αυτό είναι αυτονότητο...

Ακόμα και όσοι επαγγελματίες αποκτούν τα χαρακτηριστικά σημαίας είναι αδυνατό να μη σκέφτονται το ρόλο που οι ίδιοι παίζουν στα δρώμενα της ομάδας που ηγούνται και τις ωφέλειες που απολαμβάνουν (υλικές ή/και ηθικές) από τη θέση που βρίσκονται... ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ...

Από εκεί και πέρα θεωρώ ότι ο κόσμος του Ολυμπιακού στη συντριπτική του πλειοψηφία είναι υγιής και μπορεί να καταλάβει... Και έχει την κοινή λογική να κρίνει... Και στη ζυγαριά του οι Πρόεδροι και ο κάθε παίχτης, προπονητής, ή άλλο στέλεχος παίρνει αυτό που του αξίζει... Κάπως έτσι οι περισσότεροι Ολυμπιακοί έτρεξαν να ζητήσουν την παραμονή των Προέδρων... Και αγάπησαν και έμαθαν να σέβονται αυτή την ομάδα στα καλά της και στα δύσκολά της...

Θα με ρωτήσει κανείς: Μα να μη λέμε και τα στραβά? Και αυτά πρέπει να τα λέμε βέβαια ΑΛΛΑ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ... Και νομίζω ότι εσύ κάνεις και τα 2 όσο καιρό σε παρακολουθώ... Ελπίζω να συνεχίσεις με την ίδια νοοτροπία...

Εικόνα DRAZA

Συμφωνώ απολύτως με το γεγονός ότι όλοι όσοι ασχολούνται με το μπάσκετ εν προκειμένω είναι πάνω από όλα επαγγελματίες και ότι ζουν από αυτό και ότι ακόμα κι αν έχουν λύσει το πρόβλημά τους (που λέμε λαϊκά) έχουν στόχους φιλοδοξίες και όνειρα που θέλουν να ικανοποιήσουν μέσα από αυτό που κάνουν. ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥΣ. ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ ΣΤΟ ΣΗΜΑ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΟΥΜΕ, ΤΟΤΕ ΤΟΥΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΕΦΙΚΤΟΥ.

Το "επιλήψιμο" του πράγματος ξέρεις πότε ξεκινάει;
1. Όταν αυτό που πολύ εύστοχα παρατήρησες στις πρώτες σου προτάσεις δεν το καταλαβαίνει μερίδα του κόσμου - ή ίσως και να κάνει πως δεν το καταλαβαίνει - παρότι έχει πατήσει πολλές φορές την μπανανόφλουδα.
2. Όταν οι συμπεριφορά ορισμένων επαγγελματιών ξεκινά να γίνεται κατακριτέα ...όχι με κριτήρια οπαδισμού ή δεσίμάτος με την ομάδα, όχι με κριτήρια σημαίας, ΑΛΛΑ ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΜΙΓΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ. Όταν δηλαδή βλέπεις αυτούς τους ανθρώπους να δείχνουν ότι όχι μόνο οπαδοί δεν είναι(δικαίωμά τους, μαγκιά τους) αλλά ούτε καν αξιοπρεπείς επαγγελματίες.

Για τον Ίβκοβιτς εγώ θα παραθέσω ένα βιντεάκι και μπορεί ο κόσμος να κρίνει αν η στάση του απέναντι στην ομάδα από το '14 και μετά μαρτυρά συνέπεια λόγων-έργων.

https://www.youtube.com/watch?v=hnwpOCIV8Rg

Λέει βέβαια κάτι στην αρχή που πρέπει να σταθούμε "ΕΜΕΙΣ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ. Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ."

Εικόνα Duntimo

Εξαιρετική ανάρτηση... Μας θυμίζει ότι το μπάσκετ (για όσους ζουν από αυτό) είναι το επάγγελμά τους... Μπορεί τα ποσοστά συναισθήματος και επαγγελματισμού να μεταβάλλονται από επαγγελματία σε επαγγελματία ανάλογα με τη χρονική στιγμή της καριέρας του ή/και τις όποιες καταβολές του αλλά τελικά είναι νομοτέλεια ότι οι "επαγγελματίες" στο όλο σκηνικό πρέπει να βάλουν και τον εαυτό τους... Και αυτό είναι αυτονότητο...

Ακόμα και όσοι επαγγελματίες αποκτούν τα χαρακτηριστικά σημαίας είναι αδυνατό να μη σκέφτονται το ρόλο που οι ίδιοι παίζουν στα δρώμενα της ομάδας που ηγούνται και τις ωφέλειες που απολαμβάνουν (υλικές ή/και ηθικές) από τη θέση που βρίσκονται... ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ...

Από εκεί και πέρα θεωρώ ότι ο κόσμος του Ολυμπιακού στη συντριπτική του πλειοψηφία είναι υγιής και μπορεί να καταλάβει... Και έχει την κοινή λογική να κρίνει... Και στη ζυγαριά του οι Πρόεδροι και ο κάθε παίχτης, προπονητής, ή άλλο στέλεχος παίρνει αυτό που του αξίζει... Κάπως έτσι οι περισσότεροι Ολυμπιακοί έτρεξαν να ζητήσουν την παραμονή των Προέδρων... Και αγάπησαν και έμαθαν να σέβονται αυτή την ομάδα στα καλά της και στα δύσκολά της...

Θα με ρωτήσει κανείς: Μα να μη λέμε και τα στραβά? Και αυτά πρέπει να τα λέμε βέβαια ΑΛΛΑ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ... Και νομίζω ότι εσύ κάνεις και τα 2 όσο καιρό σε παρακολουθώ... Ελπίζω να συνεχίσεις με την ίδια νοοτροπία...

Εικόνα DRAZA

Eυχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια φίλε.

Όλοι ξεφεύγουμε και εγώ πρώτος έχω ξεφύγει ακόμα και όταν τοποθετούμαι για ζητήματα δημοσίως. Αυτό πιθανόν και να μην γίνεται να το αποφύγεις. Το θέμα είναι να υπάρχει καλή πρόθεση αλλά και επίγνωση ώστε να κάνεις αυτό που πρέπει στην συνέχεια.

Πάμε στο κομμάτι που αφορά τον κόσμο και την στάση του. Εγώ είμαι από αυτούς που μέχρι και το 2011 στους Αγγελόπουλους ασκούσα σκληρή κριτική και που ομολογώ πως τα αδέρφια με είχαν ζοχαδιάσει απεριόριστα. Αρκετές φορές με ζοχαδιάζουν και τώρα ...όταν όμως αυτοί οι άνθρωποι ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟ(που μπορεί να διαφέρει από τον δικό μου, που μπορεί να τον χαρακτηρίσεις όπως θες εκτός από βρόμικο και ανήθικο) έφεραν Ευρωπαϊκό, έφεραν Πρωτάθλημα, έφεραν Κύπελλο, έφεραν Διηπειρωτικό ...δεν γίνεται να μην τους το αναγνωρίσω και δεν γίνεται να μην τους σεβαστώ για την πίστη και την προσήλωσή τους που έφερε αποτελέσματα.

Δεν είμαι σίγουρος ότι το "συλλαλητήριο" τότε ήταν ενδεδειγμένη λύση. Προσωπικά το θεωρούσα όχι σωστά και ακόμα κι αν δεν βρισκόμουν μόνιμα εκτός Ελλάδος τότε ...πάλι δεν θα παρευρισκόμουν. Εγώ εκείνη την περίοδο θεωρούσα την αναγγελία αποχώρησης των Αγγελόπουλων κίνηση τακτικής ...ο κύριος παραλήπτης του μηνύματος δεν ήταν ο κόσμος της ομάδος αλλά κάποιοι άλλοι. Αυτοί που πήγαν στο συλλαλητήριο ξέραμε έτσι κι αλλιώς ότι στηρίζουν δεν είναι ότι εστάλη κάποιο ιδιαίτερο μήνυμα ...χώρια που κάποιοι από αυτούς σήμερα που μιλάμε το'χουν γυρίσει στο Καλαματιανό.

Εικόνα john

Βλέπω κινητικότητα στα σχόλια...Τι εγινε λύθηκαν τα μαγια?

Εικόνα DRAZA

Παπάρια μάντολες Γιάνναρε ...κατάφερα να συνδεθώ μόλις τώρα ύστερα από ενημέρωση του Σάββα που τα κατάφερε κι αυτός προ ολίγου.

ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΕΛΟΣ. ΕΧΩ ΦΕΡΕΙ ΓΚΟΥΡΟΥ ΚΑΙ ΞΕΜΑΤΙΑΣΤΡΕΣ.

Εικόνα thita

Για το άρθρο υποκλίνομαι. Πολλά τα ήξερα αλλά και τα είχα σκεφτεί και μόνος μου,κάποια αλλά όμως όχι.

Για τον παππού να προσθέσω πως είπε/εννόησε φεύγοντας ότι κόβει το μπάσκετ και θα γύρναγε λέει μόνο για τον Θρύλο κλπ. Και μετά ένα χρόνο πήγε Τουρκία. Καλή του ώρα,τον αγαπήσαμε και τον εκτιμήσαμε για όσα πρόσφερε (στην καρδιά μου πρώτο πρώτο το πρωτάθλημα και ότι ξεβρακωνε συνεχώς τον μελιτζάνα και την Βαζελα,την κούπα στην Πόλη την θεωρώ μπόνους,αν όχι χρωστούμενο από τον Θεό) αλλά δίπλα στον Θρύλο κανείς.

Προσωπικά δεν μέμφομαι σε τίποτα τα αδέλφια και μπράβο τους ξανά,τώρα που έμαθα ποσα ΔΕΝ λένε.

Όλοι Θρύλος.

Κυριακή σεφ,βολεύει μάγκες και η ώρα,καφές με Λαύριο πριν τον Ηρακλή.

Εικόνα DRAZA

To διατύπωσες σωστότερα από εμένα. Εγώ λέω "κανείς πάνω από τον Ολυμπιακό" ...ενώ το σωστό είναι "κανείς ΔΙΠΛΑ..." όχι πάνω, ούτε καν δίπλα.

Πολύ σωστή η προτροπή για το ΣουΚου.

Να πούμε έστω καθυστερημένα ότι όσα παιδιά από περιφέρεια έχουν κανονιστεί να έρθουν στο ματς με την Ντινάμο ας παρατείνουν την εκδρομή τους για ένα 24ωρο μόνο. Ωστε η ομάδα να'χει την Ευρωπαϊκή πρεμιέρα που της αξίζει στο σπίτι της την Πέμπτη.

Εικόνα el trick

Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει το αν ο Σλούκας ή ο Ντάνστον ή ο παππούς φέρθηκαν "σωστά" στη διοίκηση ή όχι. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Επειδή θεωρώ ότι όσο αγωνιζόταν έδιναν ότι μπορούσαν στην ομάδα, θεωρώ ότι στο ΘΡΥΛΟ φέρθηκαν ΟΛΟΣΩΣΤΑ.
Με ενδιαφέρει όμως τα μέγιστα το αν η διοίκηση αντικαθιστά όσους φεύγουν με άλλους ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ.
Φυσικά το καλύτερος ή χειρότερος το δείχνει ο χρόνος, όμως και οι προηγούμενες εμφανίσεις έστω και σε διαφορετικές ομάδες κάτι δείχνουν.
Γενικά με ενδιαφέρει να παίζουν όλοι ΟΛΟΣΩΣΤΑ το ΡΟΛΟ τους στο ΘΡΥΛΟ.
Από τους παίκτες σπάνια έχω παράπονα.
Από τη ....διοίκηση όμως έχω.
Οχι τόσο στις αντικαταστάσεις παικτών ή προπονητών αλλά κυρίως σε όσα αφορούν την ομάδα στο χώρο της διοργάνωσης του μπάσκετ στην Ελλάδα και στην διαιτησία στην Ελλάδα.
Μόνο σε μένα φένεται ΠΕΡΙΕΡΓΟ ότι μας "τυχαίνει" αντίπαλος ο βαζελος στην έδρα μας σε 1ο αγώνα της σαιζόν και σε ΑΔΕΙΟ γήπεδο τα τελευταία χρόνια;;;;;; Τυχαίο είναι να ΞΕΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ο πιθανών καλύτερος παίκτης του βάζελου ύστερα από ΒΑΡΥΤΑΤΟ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑ (προσωπικά θεωρώ τα ναρκωτικά ΕΓΚΛΗΜΑ)προκειμένου να παίξει εναντίον μας;;; Η πριν λίγο καιρό να ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ η τιμωρία έδρας του βάζελου προκειμένου να παίξει με κόσμο εναντίον του ΘΡΥΛΟΥ;;;;;
Τυχαίο είναι όταν παίζουμε με το βάζελο να μας "παίζουν" οι ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ διαιτητές και μάλιστα να παίζουν διαιτητές που υποτίθεται ότι η διοίκησή μας ζήτησε την ΕΞΑΙΡΕΣΗ τους για προκατάληψη εναντίον μας;;;;;; Τυχαίο είναι που αντίστοιχοι διαιτητές ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ σε παιχνίδια του βάζελου;;;;;
Τυχαίο είναι ότι σε ότι αφορά ΑΥΣΤΗΡΑ την οικογένειά τους ή τις επιχειρήσεις τους οι αγγελόπουλοι είναι απίστευτα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΙ και ΑΜΕΣΑ, αλλά σε ότι αφορά το ΘΡΥΛΟ περιοριζόμαστε σε διαμαρτυρίες κυριών;;;;;
Τυχαίο είναι οι παίκτες του μπασκετικού ΘΡΥΛΟΥ να δίνουν ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ στο σκατοντιενέι;;;;

Εικόνα DRAZA

Κατανοώ ότι έχεις τα παράπονα σου για ζητήματα άλλα σε σχέση με την διοίκηση και τις επιλογές της, στα οποία νομίζω έχουμε αναφερθεί και σε άλλες αναρτήσεις. Ωστόσο προκύπτουν ζητήματα επικαιρότητος τα οποία πρέπει να θίγονται και δεν γίνεται σε κάθε ανάρτηση να αναφερόμαστε στις κληρώσεις με τον βάζελο και στα ονόματα των διαιτητών που ανακυκλούνται. Έχουν απαντηθεί άλλωστε αυτά επανειλημμένως.

Δεν ξέρω και δεν μπορώ να έχω καθαρή εικόνα για το πως χειρίζονται οι Αγγελόπουλοι υποθέσεις που αφορούν την οικογένειά τους και τις επιχειρήσεις τους. Δεν θέλω να μιλήσω για πράγματα τα οποία δεν γνωρίζω καλά. Παρόλα αυτά οφείλω να σημειώσω ότι αγωγές που έχουν κάνει οι Αγγελόπουλοι για συκοφαντική δυσφήμιση και διασπορά ψευδών ειδήσεων κόντρα σε συγκεκριμένα συμφέροντα ακόμα δεν έχουν πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Εγώ δέχομαι απολύτως όμως το γεγονός ότι μπορεί οι Αγγελόπουλοι έχουν επιλέξει να συμπεριφέρονται διαφορετικά ως παράγοντες αθλητικού σωματείου σε σχέση με το πως φέρονται ως επιχειρηματίες. Αυτό μπορεί να είναι και κάπου θεμιτό. Γιατι -υποθετικά μιλάμε- μια λαμογιά που θα κάνεις στο μαγαζί σου λερώνει εσένα και το μαγαζί σου ...μια λαμογιά που θα κάνεις με την ιδιότητα του προέδρου σε ένα σωματείου ...λερώνει τον πρόεδρο λερώνει και το σωματείο. Ο κάθε Αγγελόπουλος λοιπόν μπορεί στις επιχειρήσεις του να μετέρχεται όποιων μέσων -θεμιτών και αθέμιτων- θέλει. Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ. Έχουν κάνει λάθη οι Αγγελόπουλοι διαχρονικά στον τρόπο με τον οποίο επέλεξαν να προστατεύσουν την ομάδα και τα συμφέροντά της;; ΒΕΒΑΙΩΣ. Η λύση όμως στο πρόβλημα δεν είναι σίγουρα να γίνουν οι Αγγελόπουλοι, Γιαννακόπουλοι για να εκτονωθεί μερίδα του κόσμου που αισθάνεται αδικημένη. Το να γίνουμε εγκληματίες δεν είναι σίγουρα η λύση αν είναι να ξεφύγουμε από τις "διαμαρτυρίες κυριών" που αναφέρεις. Την απάντηση για το ποια είναι για εμάς η λύση ...την έχουμε επίσης δώσει επανειλημμένως εδώ μέσα.

Πάμε τώρα και στο κομμάτι του σχολίου σου που αφορά το θέμα του άρθρου ...που είναι στο εντός θέματος δηλαδή. Είναι απολύτως κατανοητή και σεβαστή η άποψη ότι "εφόσον κάποιος όσο ήταν στον Θρύλο ήταν τύπος και υπογραμμός και τα έδωσε όλα τότε εγώ δεν του προσάπτω τίποτε" ΠΑΡΟΤΙ ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΘΕΤΑ ΜΕ ΑΥΤΗΝ. Υπάρχουν δυο βασικές ενστάσεις ωστόσο...

1. Οταν ο Ίβκοβιτς που πλήρωνε για τον Νίλσεν όσα για τον Ντάνστον ...και δίναμε επί των ημερών του επτά και εννέα κατοστάρικα ΣΤΟΝ ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΟΥ για παίκτες που δεν τα άξιζαν ούτε κατά διάνοια ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ;; Δεν είναι και αυτά δείγματα του πως συμπεριφέρθηκε στον σύλλογο που λέει ότι αγαπάει όσο εργαζόταν για αυτόν;; Δίνεις ό,τι μπορείς για την ομάδα που κυλάει στο αίμα σου όταν τα κάνεις αυτά;;

2. Εφόσον λοιπόν λένε "αν έχουν δώσει ο,τι μπορούν ενώ αγωνίζονται στον Θρύλο δεν τους προσάπτω τίποτα" τότε αυτό πρέπει να ισχύει και για την διοίκηση και την συμπεριφορά της απέναντι στους παίκτες. Εφόσον λοιπόν και οι Αγγελόπουλοι ήταν τυπικοί και υποστηρικτικοί απέναντι στους παίκτες όσο φορούσαν την φανέλα της ομάδος και δεσμεύονταν με συμβόλαιο ...γούστο τους και καπέλο τους το τι έκαναν μετά όταν κλήθηκαν να αποφασίσουν αν τους θέλουν ή όχι.

Η διοίκηση έχει μια συγκεκριμένη οικονομική πολιτική. Πρέπει πράγματι οι παίκτες που έρχονται ασχέτως ονόματος να δείχνουν ότι μπορούν να αντικαταστήσουν επάξια(ή και καλύτερα εννοείται) αυτούς που φεύγουν. Αυτό όπως είπες κι εσύ ...θα φανεί σε βάθος χρόνου. Έχουν γίνει λάθη στο σχεδιασμό αυτής της ομάδος;; ΒΕΒΑΙΩΣ! Και τα έχω αναφέρει σε περίπου 4000 λέξεις στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση. Θα τους κρίνουμε για τα λάθη τους ...όπως τους έχουμε ήδη κρίνει γιατί έτσι πρέπει. Γιατί το "πάνω από τα πρόσωπα είναι η ομάδα" ΠΙΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟ. Η διοίκηση όμως θα κριθεί και για την ικανότητα παρέμβασής της μες στην χρονιά ...ώστε να διορθωθούν τα λάθη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αν για παράδειγμα προβούν σε διορθωτικές κινήσεις και μας βγουν θα πρέπει να τους αναγνωρίσουμε και την διάθεση ...και την επιτυχία.

Εδώ θα΄μαστε να τα δούμε όλα.

Εικόνα RED HELL

Δεν εχω διαβασει το αρθρο ακομα(πες με μαλακα)γιατι ειμαι σε υπερενταση απο αυτα που ειδαμε και σημερα.Η ομαδα εκει που επρεπε ΕΔΕΙΞΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΡΧΙΔΙΑ.ΕΙΔΙΚΑ Ο ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΠΟΥ ΓΙΑ 3 ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΗΤΑΝ ΑΦΑΝΤΟΣ ΜΠΗΚΕ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΑΜΗΣΕ ΤΗ ΜΑΝΑ.ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΚΕΤ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ.Περα απο την μετρια εμφανιση στο μεγαλυτερο μερος του παιχνιδιου ειδαμε και παλι ΑΙΣΧΗ.Ειδαμε 3 πουτανας γιους στα κρισιμα να σφυριζουν μονο μπαοκ.Ειδαμε το αρχιδι το τσοχλα να παρενοχλει τους δικους μας στις βολες και στο τελος να χτυπαει στο προσωπο το Σπανουλη.Μην μιλησουμε για βολες κλπ.Εγω εκτος απο το να βριζω δεν μπορω να κανω κατι.Μαλλον κανεις δεν μπορει.Τελος παντων απιστευτο συναισθημα να βλεπεις μπουκωμενα τα εκτρωματα που σημερα ηθελαν να βγαλουν ολα τα σπασμενα.ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΧΩ ΠΑΝΕΙ ΠΟΤΕ ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΕΣ ΤΟΝ ΚΟΛΚΑ ΠΟΥ ΚΑΘΟΤΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ παοκ ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ.Ξεπερνα τα ορια της ανθρωπινης φαντασιας να βλεπεις εναν δημοσιογραφο(γαμω τη μανα του)να συμπεριφερεται αλητικα την ωρα του αγωνα.
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΕΦ.

Εικόνα DRAZA

Θα προσπαθήσω -δεδομένων των προβλημάτων που έχουμε- να σηκώσω ένα ακόμη άρθρο που να μιλάω για τα αγωνιστικά ...κάτι σαν κοκτέιλ με εντυπώσεις από όσα είδα σε Ιταλία και Βουλγαρία. Η ομάδα θέλει σίγουρα δουλειά ακόμα. Το θέμα είναι να κινηθούμε όλοι προς την σωστή κατεύθυνση. Και η διοίκηση και ο προπονητής και ο κόσμος.

Το διάβασες;;