Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΣΑΤΣΟΙ ΤΟΥ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ



Παραθέτουμε τα στιγμιότυπα του παιχνιδιού Ηρακλής-Ατρόμητος 2-0, το οποίο διεξήχθη τη Δευτέρα που μας πέρασε.
 
Στο 01:40 βλέπουμε ότι ο Καρασαλίδης του Ηρακλή γκρεμίζει το Λε Ταλέκ του Ατρομήτου. Ο διαιτητής Καλογερόπουλος σωστά καταλογίζει το πέναλτι, αλλά έπρεπε να δώσει κόκκινη κάρτα στον αμυντικό του Ηρακλή και όχι κίτρινη, αφού ο Λε Ταλέκ ήταν σε προφανή θέση για γκολ. Στο 03:06, βλέπουμε ότι ο Λε Ταλέκ σωστά αποβάλεται, για χτύπημα εκτός φάσης. Στο 03:26 βλέπουμε ότι υπάρχει τραβηγμένη αποβολή του Κοντοέ του Ατρομήτου για θέατρο. Την επόμενη αγωνιστική παίζουν Ατρόμητος-ΠΑΟ και Ολυμπιακός-Ηρακλής. Σε αυτό ακριβώς στάθηκε το πολύ καλό blog sfyrigmata.
 
Αν πριν από παιχνίδι του Ολυμπιακού είχαν αποβληθεί δυο παίκτες, όπως του Ατρομήτου που αντιμετωπίζει τον ΠΑΟ και άσχετα αν αυτή του Λε Ταλέκ είναι σωστή θα γινόταν χαμός! Πάντως, στο Καυτανζόγλειο (Ηρακλής-Ατρόμητος 2-0) σφύριξε με δυο μέτρα και δυο σταθμά. Αν έδειχνε την κόκκινη-ορισμός στον Καρασαλίδη, ο παίκτης του «γηραιού» δεν θα έπαιζε εναντίον του Ολυμπιακού.  Εδειξε εύκολα τη δεύτερη κίτρινη στον Κοντοέ, όμως το πέναλτι του Καρασαλίδη στον Λε Ταλέκ είναι για αποβολή και όχι για κίτρινη, επειδή ο παίκτης του Ηρακλή ανακόπτει προφανή ευκαιρία για γκολ.
 
Αυτά ακριβώς είπε ο Σπανός του Ατρομήτου στον Καλογερόπουλο, μετά το τέλος του ματς. Φυσικά δεν έτυχαν ιδιαίτερης προβολής, αφού εμμέσως στόχευε στο Αντιολυμπιακό Μέτωπο. Όταν κατηγορούσε το διαιτητή του παιχνιδιού Ατρόμητος-Ολυμπιακός ο Σπανός, γινόταν πρώτη είδηση στα sliders όλων των μεγάλων αθλητικών sites.
 
Από τα αποδυτήρια των διαιτητών σύμφωνα με πληροφορίες πέρασε και ο πρόεδρος του Ατρομήτου Γιώργος Σπανός. Από το ρεπορτάζ της ομάδας του Περιστερίου που είδαμε στο διαδίκτυο προκύπτει πως, σε ήρεμο στιλ, είπε στον Καλογερόπουλο ότι είναι αυστηρή η δεύτερη κίτρινη στον Κοντοέ στο 80’ και πως έπρεπε να αποβάλει και τον Καρασαλίδη του Ηρακλή. 
 
Όλα αυτά, την ώρα που ο Κομίνης, ο οποίος αδίκησε τον Ολυμπιακό στο ματς Κυπέλλου με τον Πλατανιά κι ''έσπρωξε'' τον ΠΑΟ στο ματς πρωταθλήματος με το Λεβαδειακό, επιβραβεύεται...
 
Παρά τα πολλά λάθη του σε βάρος του Ολυμπιακού στον αγώνα κυπέλλου με τον Πλατανιά (2-2), ο νέος διεθνής ρέφερι πήρε 8.3 από τον Δημήτρη Σαραϊδάρη (Μακεδονίας) που ήταν παρατηρητής διαιτησίας.  Ο βαθμός 8.3 αποτελεί «μαγική εικόνα» σε συνδυασμό με την εικόνα του Ηπειρώτη ρέφερι και έπρεπε να ήταν τουλάχιστον 7.3.
Ο Κομίνης είχε πολύ κακή απόδοση, με αποκορύφωμα το μη καταλογισμό δυο πέναλτι, το πρώτο στο 26' όταν ο Δημήτρης μάρκαρε αντικανονικά εντός της περιοχής τον Ζντιέλαρ και το δεύτερο στο 55’, όταν ο ίδιος παίκτης (σ.σ. Δημήτρης) έκανε χέρι μέσα στην περιοχή μετά τη σέντρα του Ερνάνι.
Παράλληλα ο Κομίνης ήταν τραγικός και στον πειθαρχικό έλεγχο. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι παρά τα σκληρά μαρκαρίσματα έβγαλε την πρώτη κίτρινη στο 44’ (Στανισάβλεβιτς), όμως έπρεπε να είχε βγάλει την πρώτη στο 4’, όταν ο Μαχαμάτ ανέκοψε αντικανονικά τον Κολοβό, που ξεκινούσε επίθεση, μια φάση που ο ρέφερι καταλόγισε το φάουλ. Επίσης, έπρεπε να βγάλει μια ακόμη στο 19’, όταν Μπανανά κράτησε τον Τσόρι από τη μέση, σταματώντας επίθεση. Κι εδώ καταλόγισε το φάουλ. Ακόμη «έπνιξε» μια ακόμη στο 26’, σε βάρος του Δημήτρη, για φάουλ στον Ερνάνι.  
Ετσι ο Κομίνης δεν πήρε χαμηλό βαθμό, ούτε για τα λάθη σε βάρος του Ολυμπιακού, ούτε για τα λάθη υπέρ του Παναθηναϊκού! Ο νέος διεθνής ρέφερι την 4η αγωνιστική διαιτήτευσε Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός 3-0, όπου δεν καταλόγισε κανένα από τα δυο πέναλτι σε βάρος του Παναθηναϊκού, συγκεκριμένα του Ταυλαρίδη στον Μουλόπουλο στο 3’ και στο τράβηγμα της φανέλας του Φαβάλι από τον Λαγό (78’). Μην σας ξεγελά το άνετο σκορ. Το πρώτο πέναλτι είναι στο 0-0.
Με την παραπάνω τακτική θέλουν να μας πουν κάτι; Τι κάνει η ΚΕΔ για όλα αυτά τα… φάλτσα;
 
Το αποκορύφωμα; Οι εκθέσεις των παρατηρητών διαρρέουν αμέσως στα MME του Αντιολυμπιακού Μετώπου, με προσωπική ευθύνη του προέδρου της ΚΕΔ Καραμελίδη, ο οποίος πιστεύει ότι με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγει την κριτική από το Θωμαϊδη, το sdna.gr και την Ψ-Ώρα για Σπορ. Μιλάμε για την υποτιθέμενη ''κόκκινη'' ΚΕΔ της ''κόκκινης'' ΕΠΟ, έτσι;
 
- Είναι σωστό ο πρόεδρος της ΚΕΔ να έχει άμεση πρόσβαση στις εκθέσεις για την απόδοση των διαιτητών, ταυτόχρονα με τους υπεύθυνους ορισμών των ρέφερι και των παρατηρητών;
- Εντάσσεται και το παραπάνω στα καθήκοντα, όπως έχει δικαίωμα από τον κανονισμό, της γενικής επίβλεψης της ΚΕΔ;
- Ποια είναι η άποψή του για τη διαρροή τιμωριών συγκεκριμένων ρέφερι, ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΩΝ, σε συγκεκριμένα μερίδα του γραπτού και ηλεκτρονικού Τύπου;
- Είναι σύμπτωση ότι όλως τυχαίως οι συγκεκριμένες ειδήσεις εξυπηρετούν  την προπαγάνδα της προαναφερόμενης πλευράς;
- Γιατί ο πρόεδρος της ΚΕΔ δεν κάνει κάτι για να σταματήσει το συγκεκριμένο φαινόμενο;
- Μήπως για να έχει ασυλία και να μην ασχολούνται μαζί του, όπως συμβαίνει;
- Μήπως αυτή η ερμηνεία εξηγεί το πρόβλημα;
-Μήπως μπορεί να μας δώσει και τη λύση του;
- Μπορεί κάποιος, ακόμη και ο ίδιος ο Καραμελίδης, να δώσει εξήγηση για το ΣΚΑΝΔΑΛΟ της διαρροής των τιμωριών συγκεκριμένων διαιτητών συγκεκριμένων αγώνων λίγες ώρες μετά την αποστολή των εκθέσεων των παρατηρητών;
- Είναι τυχαίο;
- Αν ο πρόεδρος της ΚΕΔ θέλει διαφάνεια αναφορικά με τις τιμωρίες, γιατί δεν ανακοινώνονται οι βαθμολογίες των διαιτητών με δελτίο Τύπου;
- Υπάρχει περίπτωση ΑΛΛΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΕΔ να θέλει διαφάνεια αναφορικά με τις τιμωρίες και να μην το δείχνει ανοιχτά αλλά με πράξεις;
-Τα παραπάνω, πάντα προσχηματικά…
 
Αυτά τα δημοσιεύματα, και ειδικά το τελευταίο, ήταν η αιτία για το σημερινό κείμενο του ''Κιτρινιάρη'' στην εφημερίδα Ψ-ώρα για Σπορ της ΑΕΚ.
 

 
O ''Kιτρινιάρης'' ζητά επέμβαση Κοντονή και εισαγγελέα για το ''ανώνυμο'' blog sfyrigmata, επειδή ''καθοδηγείται'' η ΚΕΔ. Ποια ΚΕΔ καθοδηγείται; Αυτή που υποτίθεται ''ορίζεται από το Μαρινάκη'', σύμφωνα με κείμενα του ιδίου; Υπάρχει δηλαδή ανάγκη καθοδήγησης μιας ΚΕΔ που ήδη ανήκει στον Ολυμπιακό; Πού να τα σκεφτεί όμως όλα αυτά ο τσάτσος του λαθρέμπορα της Κοκκινιάς. Ο...επώνυμος ''Κιτρινιάρης'' κράζει το ''ανώνυμο μαφιόζικο'' blog, έτσι; Η προπαγάνδα των ΜΜΕ που πρόσκεινται σε ΠΑΟ-ΑΕΚ-ΠΑΟΚ δεν αντέχει σε σοβαρή κριτική. Όταν κάποιος εκθέσει με στοιχεία τις βρομιές της τρόικας Αλαφούζου-Σαββίδη-Μελισσανίδη, στοχοποιείται. Πρέπει όλοι να χορεύουν στον σκοπό ''ο Μαρινάκης κάνει ό,τι θέλει στο παρασκήνιο, όλοι οι παράγοντες της ΕΠΟ και της ΚΕΔ είναι άνθρωποί του''. Φτάσανε στο ελεεινό σημείο να παίζουν σποτάκι στον Sport FM του Αλαφούζου για κάτι που υποτίθεται είπε ο Βασσάρας σε σεμινάριο, με το Βασσάρα να το διαψεύδει άμεσα με sms στον αέρα της εκπομπής του Αντώνη Καρπετόπουλου στον...Sport FM.
 
Αφορμή αποτέλεσε ότι ο ΣΠΟΡ FM, ιδιοκτησίας του προέδρου του ΠΑΟ Γιάννη Αλαφούζου, μετέδωσε ότι ο Βασάρας είπε στο σεμινάριο των διαιτητών της Superleague που έγινε το καλοκαίρι ότι κάθε γκολ με το χέρι πρέπει να ακυρώνεται. Όμως, το μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας της UEFA και υπεύθυνος ανάπτυξης της ελληνικής διαιτησίας απέστειλε SMS στον Αντώνη Καρπετόπουλο, ο οποίος από τον ίδιο σταθμό μετέδωσε, ότι ποτέ στο σεμινάριο δεν ειπώθηκε κάτι τέτοιο!
Γίνεται αντιληπτό ότι συνεχίζεται η προπαγάνδα για να μας πείσουν ότι το γκολ του Ιντέγε δεν έπρεπε να μετρήσει, όμως ο Βασάρας ποτέ δεν θα μιλούσε για κανονισμό που δεν υπάρχει, όπως έκανε ο Βαρούχας στον ΣΚΑΪ. Συνεχίζεται η προσπάθεια κάποιον να φορτώσουν στον Θεσσαλονικιό παράγοντα πράγματα που δεν ισχύουν...
 
Οι μεθοδεύσεις και η προπαγάνδα ΠΑΟ-ΑΕΚ-ΠΑΟΚ έχουν ξεπεράσει κάθε ανεκτό όριο...

Σχόλια

Εικόνα Romain

Αν έπαιζε ο Ατρόμητος με τον Ολυμπιακό θα ήτανε το πρώτο θέμα σε ΣΚΑΕΙ, σκατοdna, Sport-fm ο αποκλεισμός των 2 παικτών. Ο Βόκολος και ο Ρούφα Φυσσας θα είχανε πάει στον ανακριτή της εγκληματικής οργάνωσης τον Ανδρεαδη για κατάθεση.

Τώρα για το παιχνίδι με τον Ηρακλή στα π@π@ρια μας. Έχουμε ομάδα να του δώσει να καταλάβει.

Χαιρετισμούς σε όλους τους συνρατμιτες.

Θα γράφω σε όλα τα άρθρα. Έτσι.

ΖΗΤΏ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΌΣ