ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 3-1



Έπειτα από μία μέτρια εμφάνιση, ο Ολυμπιακός κέρδισε δύσκολα με 3-1 τον Αστέρα στο άδειο Καραϊσκάκη και σε συνδυασμό με τη σημερινή τιμωρία του ΠΑΟ και την κατακύρωση του ντέρμπι της προηγούμενης εβδομάδος στον Ολυμπιακό,
 
ΣΠΑΣΑΜΕ ΤΟ ΣΕΡΙ ΤΩΝ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΩΝ ΝΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΖΟΝ 1966-67 ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΡΤΟΝ ΜΠΟΥΚΟΒΙ.
 
12 σερί νίκες λοιπόν για τον Ολυμπιακό, κάτι που θα το θυμόμαστε για πολλά χρόνια. Έτσι κι αλλιώς, δικά μας ρεκόρ σπάμε κι όχι ρεκόρ άλλων. Για να περάσουμε και στο παιχνίδι, τα στιγμιότυπα είναι εδώ
 
και τα στατιστικά εδώ.
 
Ο Μάρκο Σίλβα επέλεξε να κατεβάσει την ίδια ενδεκάδα με αυτήν που ξεκίνησε το ματς στο Μόναχο 5 μέρες πριν, με δύο αλλαγές, τον Ντουρμάζ στη θέση του Πάρντο και το Φορτούνη στη θέση του Καμπιάσο. Στην πράξη αυτό αποδείχθηκε λανθασμένο, αφού η ομάδα δεν είχε φρεσκάδα και δεν μπορούσε να γεμίσει την αντίπαλη περιοχή με πολλούς παίκτες. Όπως φαίνεται από τα στατιστικά, είχαμε 14 τελικές έναντι 2 του Αστέρα, αλλά καθαρές φάσεις για γκολ δεν είχαμε πολλές. Ουσιαστικά μέχρι να ανοίξει το σκορ με πέναλτι ο Φορτούνης στο 73', είχαμε 3 μεγάλες ευκαιρίες. Την άχαστη ευκαιρία του Ιντέγιε στο πρώτο ημίχρονο, το τετ α τετ από δεξιά στη μικρή περιοχή του Ντουρμάζ στο 51' και το δοκάρι από φάουλ του Ντουρμάζ στο 70'. Ο Αστέρας από την άλλη αμυνόταν μαζικά και δεν μπορούσε με τίποτε να απειλήσει μπροστά, με εξαίρεση τη φάση στο πρώτο ημίχρονο στην οποία ο βοηθός Σίπκας ανέκοψε με λανθασμένη υπόδειξη οφσάιντ το τετ α τετ του Δημήτρη Παπαδόπουλου. Όσο είχαν δυνάμεις οι παίκτες της ομάδος της Τρίπολης, ο Ολυμπιακός ζοριζόταν να ''τρυπήσει'' από τα άκρα ή να απειλήσει με κάθετο ποδόσφαιρο από τον άξονα. Καθώς περνούσαν τα λεπτά κι έβγαινε η κούραση από το παιχνίδι για το Europa League που είχε την Πέμπτη ο Αστέρας, φαινόταν ότι το γκολ για τον Ολυμπιακό ήταν θέμα χρόνου. Αν παίζανε και κάποιοι πιο φρέσκοι παίκτες (όπως ήταν φρέσκος ο Ντουρμάζ), ίσως να μην φτάναμε στο 73' για να ανοίξουμε το σκορ. Περνάμε στην ατομική κριτική των παικτών.
 
ΡΟΜΠΕΡΤΟ Δεν απειλήθηκε καθόλου στο ματς. Το πέναλτι στο τέλος το έπιασε, αλλά προδόθηκε από την τροχιά της μπάλας στην απόκρουσή του.
 
ΕΛΑΜΠΝΤΕΛΑΟΥΙ Δεν δέχτηκε πίεση στην πλευρά του, αλλά δεν μπόρεσε να βοηθήσει κι επιθετικά, είτε με overlaps, είτε με κάποιες καλές σέντρες. Στο πρώτο ημίχρονο πάντως που είχαν περισσότερες δυνάμεις οι παίκτες του Αστέρα, έφαγε και πάλι 2-3 μπαλιές στην πλάτη του, ένα κομμάτι που πρέπει να δουλέψει παραπάνω, αφού υστερεί σε αυτό εδώ και 2 χρόνια.
 
ΜΑΖΟΥΑΚΟΥ Τα ίδια με τον Ομάρ, αν κι έβγαλε ορισμένες καλές κούρσες κουβαλώντας την μπάλα. Στο πρώτο ημίχρονο ζορίστηκε κάπως στα προσωπικά μαρκαρίσματα, αλλά δεν αντιμετώπισε γενικά σοβαρά προβλήματα.
 
ΣΙΟΒΑΣ-ΝΤΑ ΚΟΣΤΑ Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, χάσανε μόνο τον Παπαδόπουλο στο οφσάιντ που κακώς δόθηκε στο πρώτο ημίχρονο.
 
ΜΙΛΙΒΟΓΕΒΙΤΣ-ΚΑΣΑΜΙ Δίχως πολλές δυνάμεις και φρεσκάδα για να βοηθήσουν μπροστά ή να κουβαλήσουν κάθετα την μπάλα, δίχως όμως και ιδιαίτερα προβλήματα στο να ''σκουπίσουν'' μπάλες μπροστά από τα στόπερ μας. Σε αυτούς οφείλεται το ότι δεν βγάζαμε πολλούς παίκτες από πίσω, για να πατήσουν στην περιοχή του Αστέρα. O Kασάμι δικαίως αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο με το Φουστέρ.
 
ΣΕΜΠΑ Ακατανόητη η επιλογή του Σίλβα να ξεκινήσει σε αυτό το ματς. Έχουμε πει και σε προηγούμενα άρθρα ότι τακτικά είναι άριστος παίκτης. Δεν αφήνει ποτέ τον αντίπαλο μπακ να ανεβαίνει στην περιοχή μας ανενόχλητος, κινείται αρκετά χωρίς την μπάλα μέσα στο ματς και δεν κάνει καμία περιττή ενέργεια. Σε ματς όμως σαν το χθεσινό, απαιτείς από τον εξτρέμ σου να ντριμπλάρει, να περάσει κάποια καλή σέντρα, να σκοράρει αν γίνεται, να δώσει κάποια ασίστ, να κάνει κάποιο καλό σουτ. Ο Σεμπά δεν μπορεί να τα κάνει αυτά τα πράγματα. Όταν ο αντίπαλος ταμπουρώνεται, πρέπει να βγάζεις πολλούς παίκτες στην αντίπαλη περιοχή. Όταν εσύ όχι απλώς δεν φροντίζεις να έχεις χαφ άξονα που πατάνε περιοχή, αλλά θυσιάζεις κι έναν εξτρέμ σου, δίχως να έχεις παραγωγική βοήθεια από τη μία πλευρά, είναι αναπόφευκτο να δυσκολευτείς να ανοίξεις την άμυνα του αντιπάλου.
 
ΝΤΟΥΡΜΑΖ Ο πιο φρέσκος μας παίκτης χθες. Αρκετές κούρσες και από αριστερά και από δεξιά, είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες να σκοράρει, αλλά τις σπατάλησε. Ειδικά όποτε περνάει από αριστερά, που φαίνεται να βολεύεται περισσότερο, ο Ντουρμάζ μοιάζει ιδανικός για ματς της Superleague.

ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ Στο πρώτο ημίχρονο δεν μπορούσε να βοηθήσει ουσιαστικά. Υπήρχε μεγάλη απόσταση με τους χαφ πίσω του, αφού δεν είχαν δυνάμεις να τον ακολουθήσουν, με αποτέλεσμα να χάνεται στο ''μποτιλιάρισμα''. Όσο περνούσε ο καιρός μέσα στο ματς, ανέβαζε στροφές και δημιουργούσε προβλήματα στους χαφ του Αστέρα, που υστερούσαν σε φυσική κατάσταση. Το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού, με το οποίο καθάρισε ουσιαστικά το ματς, είναι δείγμα του ότι δουλεύει στην προπόνηση τα τελειώματα και με τα δύο πόδια, σε ένα κομμάτι στο οποίο ο Ολυμπιακός υστερεί παραδοσιακά, τα σουτ από μακριά. Αναμφίβολα ήταν ο MVP του ματς.
 
ΙΝΤΕΓΙΕ Απομονωμένος στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς, δίχως σωστή τροφοδότηση, δεν φάνηκε ιδιαίτερα. Του δόθηκε η ευκαιρία να σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο, αλλά έχασε ένα άχαστο γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο που άνοιξε η άμυνα του Αστέρα, τελείωσε με ωραίο τρόπο (και μάλιστα με το αριστερό) τη φάση στο 3-0. Μοιάζει να μην έχει λυθεί ακόμη, αλλά δεν τον έχουμε δει και με συμπαίκτη στην αντίπαλη περιοχή. Σε παιχνίδια σαν το χθεσινό, δύο φορ στην αντίπαλη περιοχή είναι κανόνας, ίσως όχι από το ξεκίνημα του παιχνιδιού αλλά κατά τη διάρκειά του.
 
ΦΟΥΣΤΕΡ Σωστή επιλογή η είσοδός του στο ματς στο ημίχρονο, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν φάνηκε ιδιαίτερα. Έχει πολύ καιρό να παίξει μπάλα και στο χώρο που συνήθισε να κινείται, έβρισκε μπροστά του και το Φορτούνη. Έστω κι έτσι, η κίνηση που κάνει στο δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού, όταν τραβάει το Σανκαρέ κινούμενος χωρίς την μπάλα, για να ανοίξει το χώρο στο Φορτούνη να σουτάρει, είναι σήμα κατατεθέν του. Μετά τον Γκόγκιτς, ο Φουστέρ είναι ο μόνος παίκτης που είχαμε μπροστά (χαφ κι επίθεση) που κινείται συνεχώς χωρίς την μπάλα, ένα κομμάτι στο οποίο όλες οι ελληνικές ομάδες έχουν τεράστιο πρόβλημα.
 
ΕΡΝΑΝΙ Δικαίως μπήκε στο 62' στη θέση του Σεμπά, αλλά δεν μπόρεσε να ''τρυπήσει'' από το πλάι. Η διαγώνια πάσα πάντως που περνάει στο Φορτούνη στο 2-0, όπως και η ωραία αλλαγή παιχνιδιού στο ξεκίνημα της φάσης του 3-0, είναι δείγματα της μεγάλης κλάσης του. Ζορίζεται όποτε περνάει δεξιά, αλλά με τον Ντουρμάζ που επίσης βολεύεται μόνο από αριστερά δεν γίνεται να συνυπάρξουν αλλιώς στην 11άδα.
 
ΤΣΟΡΙ Επιτέλους μετά από ένα μήνα τον ξαναείδαμε στο γήπεδο. Δεν έκανε τη διαφορά, αλλά βοήθησε στην κυκλοφορία της μπάλας, όταν ήταν εμφανές πως η ομάδα ήθελε και δεύτερο ''χειριστή'' στον άξονα, δίπλα στο Φορτούνη. Η παρουσία του από εδώ και πέρα είναι απαραίτητη, ειδικά σε ματς όπως αυτό με την Άρσεναλ. Ελπίζουμε ως τότε να έχει βρει ρυθμό.
 
ΜΑΡΚΟ ΣΙΛΒΑ Πρώτα και κύρια, του πιστώνεται ένα ιστορικό ρεκόρ, αυτό των 12 συνεχόμενων νικών από την έναρξη του πρωταθλήματος. Αυτό δεν αλλάζει και δεν γίνεται να το προσπεράσει κανείς. Από εκεί και πέρα, η χθεσινή του επιλογή να μην κάνει εκτενέστερο rotation είναι ακατανόητη. Παίκτες όπως ο Σαλίνο, ακόμη και οι Γιαννιώτας-Τζανδάρης, είναι στο ρόστερ και πρέπει να χρησιμοποιούνται, ώστε να μπορέσουν να κριθούν στο τέλος της σεζόν. Βεβαίως μεθαύριο έχουμε ματς στο Αίγιο για το Κύπελλο κι εκεί αναμένεται να χρησιμοποιηθούν πολλοί παίκτες που ως τώρα δεν έχουν πάρει αρκετό χρόνο συμμετοχής, αλλά δεν νομίζω ότι θα υστερούσαν αν έπαιζαν και χθες κάποιοι εξ αυτών. Δεν μπορώ να καταλάβω για παράδειγμα το πόσο πιο χρήσιμος μοιάζει στα μάτια του Σίλβα ο Σεμπά από το Γιαννιώτα, ΟΧΙ ΓΕΝΙΚΑ, αλλά σε παιχνίδια σαν το χθεσινό, που έχεις απέναντί σου ''ταμπούρι''. Η ομάδα βραχυκυκλώνει χωρίς λόγο και δεν βγάζει πολλές καθαρές φάσεις, με αποτέλεσμα να δυσφορούν αρκετοί οπαδοί μας, αφού ναι μεν κερδίζουμε, αλλά δεν παίζουμε τόσο καλό, θελκτικό στα μάτια του θεατή ποδόσφαιρο. Με πιο ορθολογική ανάγνωση του κάθε ματς και με καλύτερη αξιοποίηση του ρόστερ, ο Ολυμπιακός μπορεί φέτος να φορτώνει με πολλά γκολ κάθε αντίπαλό του στη Superleague. Στα θετικά του Σίλβα χθες οι γρήγορες αλλαγές, οι οποίες είχαν ποδοσφαιρική λογική και βοήθησαν την ομάδα να ξεμπλοκάρει. Είναι ένα κομμάτι στο οποίο έμενε να κριθεί ο Σίλβα, σε αυτό που λέγεται ''κοουτσάρισμα από τον πάγκο'' και φαίνεται να μην υστερεί. Οριστικά πάντως ακόμη δεν μπορεί να κριθεί. Μένει το πολύ δύσκολο δίμηνο Δεκεμβρίου-Ιανουαρίου, με τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις να τελειώνουν, το πρωτάθλημα ουσιαστικά να έχει ''κλειδώσει'' και τους περισσότερους παίκτες μας να μην έχουν ιδιαίτερη διάθεση να προπονηθούν σωστά και να ''σκυλιάσουν'' μέσα στα ματς. Μένει να δούμε το πώς θα διαχειριστεί αυτήν την κατάσταση ο Σίλβα.
 
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ Δίχως πολλές δυνάμεις μετά το ματς της Πέμπτης στην Πράγα, δεν κατάφερε να απειλήσει ιδιαίτερα τον Ολυμπιακό. Ουσιαστικά σε όλο το ματς έβγαλε μία καθαρή ευκαιρία, αυτή με το οφσάιντ που κακώς δόθηκε στο τετ α τετ του Δημήτρη Παπαδόπουλου στο 20'. Η επιλογή πάντως για ''ταμπούρι'' από το Βεργέτη δεν τιμά την ομάδα της Τρίπολης. Όπως έχουμε πει πολλές φορές, άλλο το ''κλείνομαι πίσω για να βγω μπροστά'', ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ επιλογή όποτε έχεις να αντιμετωπίσεις ποιοτικότερο αντίπαλο κι άλλο το ''ταμπουρώνομαι για να διώχνω όπως όπως την μπάλα και να περιμένω να φτάσει το 90' δίχως να φάω γκολ''. Έχει πολύ καλούς παίκτες για να διαλέγει το δεύτερο η ομάδα του Αστέρα. Ο Μάσα και ο Λανθαρότε ειδικά είναι παίκτες τους οποίους αξίζει να προσέξουμε παραπάνω στο φετινό πρωτάθλημα...
 
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ Από χθες έχει γίνει πολλή συζήτηση για το πέναλτι με το οποίο προηγηθήκαμε. Όποτε απαιτείται να κρίνω ένα πέναλτι που πήραμε ή ένα πέναλτι που δεν μας δόθηκε, προσπαθώ να βάλω τον εαυτό μου στη θέση του αντιπάλου. Αν η χθεσινή μονομαχία Μιλιβόγεβιτς-Κουρμπέλη γινόταν στη Λεωφόρο μεταξύ Λαγού/Κουτρουμπή/Εσιέν-Κουρμπέλη και ο διαιτητής έδινε πέναλτι για να ανοίξει το σκορ στο 73' ο ΠΑΟ, τι θα λέγαμε; Εγώ θα έλεγα τα χειρότερα. Για'μένα λοιπόν
 
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΝΑΛΤΙ, ΚΑΚΩΣ ΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΖΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΝΑΛΤΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.

Στο χθεσινό παιχνίδι ήταν εμφανές πως ο Ολυμπιακός θα έβρισκε την άκρη και θα έβαζε το γκολ. Όσο περνούσαν τα λεπτά, οι δυνάμεις εγκατέλειπαν τους παίκτες του Αστέρα, ο Ολυμπιακός έβγαζε ολοένα και περισσότερες φάσεις και το γκολ έμοιαζε θέμα χρόνου. Με αποφάσεις σαν κι αυτή του Κύζα εκτίθεται χωρίς λόγο ο Ολυμπιακός, από ένα διαιτητή που σε παρόμοια φάση στο πρώτο ημίχρονο (στο 01:05 του βίντεο με τα στιγμιότυπα της NOVA) δεν έδωσε τίποτε ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ ΕΚΑΝΕ. Μας λένε διάφοροι με τους οποίους μιλάμε στο facebook από χθες ''αν η φάση Μιλιβόγεβιτς-Κουρμπέλη γινόταν στην περιοχή του Ολυμπιακού και δεν δινόταν πέναλτι, οι αντιολυμπιακοί οπαδοί και δημοσιογράφοι θα έσκουζαν''. Βεβαίως θα έσκουζαν, αλλά αυτή είναι η δουλειά τους. Οι άλλοι είναι άλλοι κι εμείς είμαστε εμείς. Λένε επίσης κάποιοι ''ο Βαρούχας που μας είπε ότι σωστά ακύρωσε ο Κουκουλάκης το γκολ του Δημήτρη Παπαδόπουλου στο ΟΑΚΑ, στο ματς ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης, μας είπε χθες ότι το πέναλτι που κέρδισε ο Ολυμπιακός είναι τραβηγμένο''. Ο Βαρούχας δουλεύει στο κανάλι του Αλαφούζου. Αν δούλευε αλλού, θα έκρινε με τον ίδιο τρόπο τις δύο φάσεις. Για εμένα όπως ακριβώς δεν υπάρχει τίποτε στη φάση του γκολ του Αστέρα στο ΟΑΚΑ, έτσι και στη φάση Μιλιβόγεβιτς-Κουρμπέλη δεν υπάρχει τίποτε. Επίσης, το οφσάιντ που έδωσε ο βοηθός Σίπκας από το σύνδεσμο Πέλλας στο 20', με το οποίο κόπηκε λανθασμένα τετ α τετ του Δημήτρη Παπαδόπουλου, είναι σοβαρό λάθος. Αυτό όντως είναι σοβαρό λάθος και δεν έχει σχέση με ''τα οφσάιντ που δώσανε στο Καραϊσκάκη και σταμάτησαν την ΑΕΚ'', τα οποία οφσάιντ ήταν σε φάσεις άκυρες, με την μπάλα είτε να βγαίνει στο πλάι, είτε να μην καταλήγει σε ευκαιρία. Αυτό είναι ένα κομμάτι και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να πούμε ότι κάπου ευνοηθήκαμε από τη διαιτησία. Σε μία χρονιά θα ευνοηθείς και θα αδικηθείς. Πάντοτε έτσι συνέβαινε κι αυτό θα συνεχίσει να γίνεται. Όποιος δεν το αντέχει, ας ασχοληθεί με άλλο άθλημα, αφού δεν υπάρχει, ούτε υπήρξε ποτέ πρωτάθλημα στον πλανήτη Γη δίχως διαιτητικά λάθη. Ένα άλλο κομμάτι είναι το πώς περνάει όλο αυτό στον Τύπο, έντυπο και ηλεκτρονικό. Δεν θα ανατρέξουμε στο μακρινό παρελθόν, αραδιάζοντας περιπτώσεις που αδικηθήκαμε από τη διαιτησία ή ευνοήθηκε κάποια άλλη μεγάλη ομάδα. Ας δούμε το τι έγινε το Σάββατο στο ματς Ηρακλής-ΠΑΟ. Έχουμε τουλάχιστον 3 περιπτώσεις αποβολής παικτών του ΠΑΟ.
 
- Στο 78' της αναμέτρησης, με το σκορ 1-0, ο Μπεργκ του ΠΑΟ παίρνει κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία σε ένα φάουλ που του έγινε. Παρότι κιτρινίζεται, συνεχίζει να διαμαρτύρεται στον Κομίνη κι εμφανώς να τον βρίζει, με το διαιτητή από το σύνδεσμο Θεσπρωτίας να μην τολμά να στείλει στα αποδυτήρια το Σουηδό επιθετικό.
 
 
- Στο 65' της αναμέτρησης, με το σκορ 1-0, ο Ζέκα του ΠΑΟ πατάει το Βέλλιο του Ηρακλή και κερδίζει την μπάλα. Ήταν φάουλ και κίτρινη κάρτα, αλλά ο διαιτητής Κομίνης του συνδέσμου Θεσπρωτίας δεν έδωσε τίποτε. Ο Ζέκα έπαιζε με κίτρινη κάρτα από το 21', οπότε εδώ έπρεπε να αποβληθεί.
 
 
- Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων της αναμέτρησης, με το σκορ 1-0, ο Νίνης του ΠΑΟ κλοτσάει το Σαραμαντά του Ηρακλή εν ψυχρώ, αλλά ο διαιτητής Κομίνης από το σύνδεσμο Θεσπρωτίας δεν τολμά να δείξει απ'ευθείας κόκκινη στο μέσο του ΠΑΟ, που την γλυτώνει με κίτρινη κάρτα. Ακόμη και ο δημοσιογράφος Γρηγόρης Παπαβασιλείου, που έκανε τη μετάδοση για τη NOVA, κατάλαβε πως ο Σαραμαντάς δεν κάνει θέατρο, έστω με τη δεύτερη...
 
 
Έχουμε κι άλλη μία φάση, ενδεικτική του τι θα πει ''σπρώχνω μια ομάδα στην περιοχή του αντιπάλου''. Στο 83' της αναμέτρησης, με το σκορ 1-0, ο Σαραμαντάς του Ηρακλή ακουμπά ελάχιστα τον Αμπέιντ του ΠΑΟ, ο οποίος βρίσκει την μπάλα με το χέρι και μετά βουτάει στο έδαφος. Ο βοηθός Κωνσταντίνος Ποντίκης του συνδέσμου Πρεβέζης σηκώνει το σημαιάκι του για φάουλ, ώστε να δώσει την ευκαιρία στον ΠΑΟ που πίεζε για την ισοφάριση να φέρει την μπάλα στην περιοχή του Ηρακλή. Το επιθετικό φάουλ υπέρ του Ηρακλή βαφτίστηκε φάουλ υπέρ του ΠΑΟ...
 

Σας είπε κανείς κάτι για όλα αυτά; Μόνο για τη φάση του Νίνη μιλούν, για να καταλήξουν στο ''εντάξει, αυτό έγινε στις καθυστερήσεις, ακόμη κι αν έβγαζε την κόκκινη ο Κομίνης τι θα άλλαζε; Μην πάτε να εξομοιώσετε πράγματα για να βγείτε κι από πάνω ρε γαύροι''. Πώς γίνεται η εύνοια του Ολυμπιακού, όποτε υπάρχει, να γίνεται σημαία για μήνες και η εύνοια των αντιπάλων του Ολυμπιακού να γίνεται κο-κο-κο;
 
Συνεχίζουμε με το μυαλό όλων στο επόμενο παιχνίδι μας, που είναι αυτό με τον Παναιγιάλειο στο Αίγιο μεθαύριο Τετάρτη στις 19:30. Βήμα-βήμα, παιχνίδι με παιχνίδι κοιτάμε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΜΑΣ στην χρονιά και δεν λέμε ''μόνο η Άρσεναλ μας νοιάζει''. Είπαμε, φέτος οι απαιτήσεις είναι υψηλές από όλους και για όλους όσοι βρίσκονται με ενεργό ρόλο στην ομάδα, αφού μπορούμε να γράψουμε ιστορία, σπάζοντας ΟΛΑ τα ρεκόρ σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Σχόλια

Εικόνα Τελειωμένος Γαύρος

Γειά σας παίδες.

Σχετικά με το οφσάϊντ του Παπαδόπουλου δεν φαίνεται ότι ο μύτος εξέχει και αφού είναι μέλος του
σώματος τότε είναι οφσάϊντ.

Συμφωνώ με τον REDNYC. Αυτά που τραβήξαμε στα πέτρινα χρόνια θα τα πληρώσουν πολύ ακριβά. Αυτά
που παθαίνουν από τότε που ανέλαβε ο ΜΕΓΑΛΟΣ Σωκράτης και συνεχίζουν να παθαίνουν και τώρα επί
Μαρινάκη είναι τα προεισαγωγικά άλματα. Το κανονικό πήδημα δεν έχει ξεκινήσει ακόμα. Τους παίρνομε
μέτρα αυτές τις εποχές.

Εικόνα Spiros Legend

Τι χαμός γίνεται ρε παιδιά με το <<μπέναρντυ>> του Μίλι?Η ποδοσφαιρική ανάλυση του Σάββα άψογη,κάποια πράγματα πρέπει να διορθωθούν και άμεσα,υπάρχει υλικό για κάθε τύπο αντιπάλου,κι εγώ αναρωτιέμαι τι τον θέλει αυτόν τον παντελώς άμπαλο(μέχρι τώρα αυτό βλέπουμε)Σεμπά σε τέτοια παιχνίδια,που θέλουμε να ανοίξουμε άμυνες,και για άλλα,για Μαζουακού,ο Ομάρ γιατί δεν βοηθάει καθόλου επιθετικά φέτος,αν είναι θέμα τακτικής ή λάθος δικό του κ.λ.π. Για το πέναλτυ τώρα,το είδα πολλές φορές από όλες τις λήψεις,ειδικά από αυτή πίσω από το τέρμα φαίνεται πιο καθαρά το σπρώξιμο του Κουρμπέλη και το πόσο τον αποτρέπει αντικανονικά να διεκδικήσει την κεφαλιά,σπρώχνοντας με τα 2 χέρια.Δεν ασχολείται καθόλου με την μπάλα ο Κουρμπέλης,παρά μόνο βάζει όλη του την δύναμη για να μην του φύγει ο Μίλι,που του ερχόταν συστημένη η μπάλα,αν τον άφηνε να πηδήξει για κεφαλιά.Για μένα είναι κανονικότατο πέναλτυ,σύμφωνα και με τους κανονισμούς.Δεν θεωρώ ότι η πτώση του Μιλιβόγεβιτς προήλθε μόνο από το σπρώξιμο,νομίζω ό,τι έπεσε για να ξεστραβωθεί ο διαιτητής να δει τι γίνεται,όπως και συνέβη,εξάλλου δεν χρειάζεται να υπάρχει πτώση για να δοθεί πέναλτυ εδώ,αρκεί το ΚΑΘΗΛΩΜΑ και με με τα 2 χέρια.Για όσους είδανε την Δίκη του Σκάι,που πέτυχα στην αρχή,και οι 2 παλιοί διαιτητές που ήταν εκεί είπανε ότι είναι πέναλτυ!Και τσαντίστηκε ο Κούλης,τους έλεγε μα ο Βαρούχας είπε πως δεν είναι,διαφωνείτε με τον Βαρούχα?Πολύ γέλιο,εδώ κολλάει το <<ένα ρδελομπού είσαστε>>.!Πάντως,για να είμαστε δίκαιοι,όπως σωστά σημείωσαν αυτοί οι διαιτητές,θα έπρεπε να δίνονται και σε πολλές άλλες φάσεις τέτοια πέναλτυ,που δεν δίνονται όμως.Το έχουν παρατραβήξει οι αμυντικοί,δεν μπορούν να μαρκάρουν με ελληνορωμαική και κατς.Το θέμα είναι να υπάρχουν ίσα κριτήρια για όλους,που αυτό δεν υπάρχει στην πράξη.Επίσης,να πω ότι κι εγώ σπάστηκα πολύ την ώρα που μας το έδωσε το πέναλτυ,ασχέτως κανονισμών,για τον ίδιο λόγο που είπατε και οι άλλοι,γιατί ψηνόταν από λεπτό σε λεπτό το γκολ και ήθελα να το ευχαριστηθώ,όχι να βλέπουμε 10 ριπλέυ για να βγάλουμε άκρη.Θα συμφωνήσω με τον Απόστολο,που λέει για το πόσο δηλητήριο έχουμε καταπιεί και πόσο μας έχει επηρρεάσει η προπαγάνδα τους,δηλαδή από την μία λέω είναι κανονικό το πέναλτυ και από την άλλη δεν το ήθελα να προηγηθούμε έτσι!Είναι αντιφατικό αυτό εντελώς,κι όμως συμβαίνει...

Εικόνα savvas gridlock

''Για όσους είδανε την Δίκη του Σκάι,που πέτυχα στην αρχή,και οι 2 παλιοί διαιτητές που ήταν εκεί είπανε ότι είναι πέναλτυ!Και τσαντίστηκε ο Κούλης,τους έλεγε μα ο Βαρούχας είπε πως δεν είναι,διαφωνείτε με τον Βαρούχα?''

Γάμησέ τα Σπύρο, το είδα κι εγώ. Καραμάνης-Ντόβας στη ΔΙΚΗ βγαλανε πεναλτι τη φαση Μιλιβογεβιτς-Κουρμπελη κι εγω ειπα οτι δεν ειναι πεναλτι. Με επιασε κριση συνειδησης.

Εικόνα Spiros Legend

Άμα είσαι παντελονάτος,Σάββα,σε πιάνουν τέτοιες κρίσεις,φυσιολογικό το βρίσκω.Εδώ εγώ έχω λαλήσει,από την μία λέω είναι πεντακάθαρο πέναλτυ και από την άλλη λέω ότι δεν το ήθελα!Χαλάστηκα ειλικρινά που μας το έδωσε,φαντάσου ότι πάντα μιλάω με έναν κολλητό,άρρωστο σαν κι εμάς,μετά τα παιχνίδια και σχολιάζουμε τι έγινε,ακόμα δεν έχουμε μιλήσει από την Κυριακή,γιατί και αυτός σκέφτεται ακριβώς όπως εσύ,<<εγώ δεν θέλω τέτοια πέναλτυ>>!Είμαστε περίπτωση πάντως!Κι εγώ δεν θέλω εύνοια,αλλά είναι κάτι ώρες που μας έχουν φορτώσει τόσο πολύ τα σκουπίδια ΑΡΔ και οι Σύμμαχοι της φάπας και της στιάς,που σου έρχεται το γνωστό<<ρε μ@@@@α θέλω να σας γ@@@ω με πέναλτυ στην σέντρα στο 95!>>Ε,μας έχουνε πρήξει τα συκώτια και εμείς χαλιόμαστε γιατί παίρνουμε πέναλτυ που είναι κανονικό,αλλά δεν θέλουμε να τους δώσουμε το παραμικρό δικαίωμα για αμφισβήτηση...Η κατάσταση είναι όπως το είπες,Γάμησέ τα...

Εικόνα ze ηλιας

Σάββα και λοιποί σύγγαβροι καλησπέρα.
1.Έχω την καλύτερη ομάδα μακράν του δεύτερου και κατακτήσει ήδη τον τίτλο
2.Έχω κάνει φανταστικά παιχνίδια στην Ευρώπη και είμαι ένα βήμα πριν την πρόκριση
3.Έχω κάνει ρεκόρ εισιτηρίων διαρκείας
4.Με παραδέχονται όλοι οι νουνεχείς φίλαθλοι
5.Στο χθεσινό γαμοπαίχνιδο μέχρι το 70' είναι Χ,δηλαδή δεν χάνω
6.Έχω μεταμορφωθεί σε σχέση με το α" ημίχρονο που σερνόμουνα και πιέζω-είναι θέμα χρόνου να το βάλω
7.Τάχουν φτύσει οι παικτες του Αστέρα δεδομένου και του πρόσφατου ευρωπαικού τους αγώνα

ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΑΡΧΙΔΙ ΚΑΙ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΕΝΑΛΤΥ
Δηλαδή,μου γαμάς τον ψυχισμό,δίνεις πάτημα στις πουτάνες να ακυρώσουν τα παραπάνω και τέλος κοροιδεύεις τον κόσμο δίνοντάς τους ακόμα μια μούφα πέναλτυ στο 3-0

Αυτά λοιπόν κύριοι,και να κλείσω λέγοντας οτι έχω βιώσει την αδικία στα πέτρινα χρόνια με το χειρότερο τρόπο.Όμως επειδή ξέρω ποιοί ήταν πίσω απ αυτό,ξέρω και να μη λυπάμαι την πιο βρώμικη ομάδα του ποδοσφαίρου μας όταν την πηδάμε ακόμα και με παπουτσέληδες.

Εικόνα savvas gridlock

''Όμως επειδή ξέρω ποιοί ήταν πίσω απ αυτό,ξέρω και να μη λυπάμαι την πιο βρώμικη ομάδα του ποδοσφαίρου μας όταν την πηδάμε ακόμα και με παπουτσέληδες.''

Εγώ δεν συμφωνώ σε αυτό. Δεν θέλω ούτε ιχνος εύνοιας. Άλλο βέβαια αυτό κι άλλο το να αρχίζει κανεις την κλαψομουνιαση ''αλλιως μαθαμε τον ολυμπιακο, ντρεπομαι'', μολις παρεις καποιο σφυριγμα.

Εικόνα john

Άνθρωποι ειναι οι διαιτητές μοεντιν,αποκλείεται να μην κάνουν λάθη. Αλίμονο αν περιμένουμε μονο εχθρικές διαιτησίες προς τον ολυμπιακο.

Το μούφα πεναλντι του Αστέρα δεν το δίνει για ξεκάρφωμα... Αν ειναι δυνατόν. Πιστεύω πως το δίνει για να "διορθώσει" το προηγούμενο λάθος του

Εγω δεν θελω να τους πηδάω με παπουτσεληδες. 50-50 θελω και τις περισσότερες φορες το βλεπω

Εικόνα apostolos gaganis

Το δίνει για να μην του πουν, οι γνωστοί ΑΡΔακες, ότι ευνόησε τον Ολυμπιακό στο πέναλτι που μας έδωσε πριν. Για κάλυψη. Για...έξωθεν καλή μαρτυρία. Γιαυτό και δεν το΄δωσε άμεσα, αλλά κατόπιν...ωρίμου σκέψεως. Κι αυτοί δεν αισθάνονται άνετα - καθόλου μάλιστα - με τον πόλεμο που τους γίνεται απ΄το ΤΕΡΑΣΤΙΟ, ΙΣΧΥΡΟΤΑΤΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥΠΟΙΚΙΛΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ. Άμα το΄δινε αυτό υπέρ μας, φαντάζεσαι τί θα γινότανε; Τώρα, σσσσσς...Σιγή ασυρμάτου....

Τελικά αυτοί όλοι, αν το προσέξεις, θεωρούν όλα μας σχεδόν τα πέναλτι, μούφες, κι όλες μας τις νίκες και τους τίτλους, άδικα. Σάπια. Ανακουφίζει βλέπεις πολύ τον πόνο τους, αυτή η αυταπάτη. ΚΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗ ΣΚΟΝΗ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟΣ!

Εικόνα KCS

Σάββα δεν σε ξέρω αλλά οφείλω να αναγνωρίσω ότι η δουλειά που κάνεις στο σάητ είναι τρομερή, αξίζει να σου βγάζουμε το καπέλλο. Φάρος είναι το RATM, στην κυριολεξία, κόντρα στη βρωμιά και στους πληρωμένους τεκέδες στο ελληνικό διαδίκτυο.

Στο θέμα του πέναλτι του Μιλιβόγεβιτς όμως έχεις λάθος. Τι λιγότερο είχε κάνει ο Σάμαρης με Αντερλεχτ στο Βέλγιο; Πεναλτάρα δεν ήτανε και τότε(που το πιασε ο Ρομπέρτο); Να πω επίσης ότι στην ΟΥΕΦΑ υπάρχει εδώ και λίγα χρόνια ειδική οδηγία στα σεμινάρια των διαιτητών να τιμωρούν τα τραβήγματα στην περιοχή.

Ισως ασχετολογώ αλλά αν πρέπει να παραδεχτούμε μια φορά που ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ευνοήθηκε (προβοκατόρικα πιστεύω εγώ αλλά τέλος πάντων) από την διαιτησία, αυτή ήταν ο Τελικός Κυπέλλου του 2013 με αντίπαλο συμπτωματικά πάλι τον Αστέρα. Αν δινόταν το πέναλτι και αποβολή του Μανιάτη θα υπήρχαν μεγάλες πιθανότητες να χάσουμε. Προσωπικά είχα ξενερώσει πολύ εκείνη τη μέρα και δεν το είχα χαρεί εκείνο το κύπελλο.

Εικόνα savvas gridlock

Ο Σάμαρης στο Βέλγιο έχασε τον παίκτη του, τον Κλιεστάν. Από πίσω τον τραβάει, βάζοντας το αριστερό του χέρι στον ώμο του Αμερικανού. Δες το, στο διάστημα 1:44-1:48.

https://www.youtube.com/watch?v=hmqWRGXowjM

O Mιλιβόγεβιτς ΔΕΝ έχει περάσει τον Κουρμπέλη. Πάει να τον περάσει, δέχεται μια ψιλοεπαφή και πέφτει βουτώντας. Δεν είναι ίδιες φάσεις λοιπόν. Άλλο το τράβηγμα από πίσω, άλλο το να σε εμποδίσω να περάσεις και μετά εσύ να βουτήξεις. Για το περιβόητο ματς με τον Αστέρα, φυσικά ευνοηθήκαμε στη φάση με το χέρι του Μανιάτη, αλλά πριν φτάσουμε εκί, ο Γιάχος έχει κάνει όργια υπέρ του Αστέρα. Έχει φάει αποβολή του Περόνε και πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού.

https://www.youtube.com/watch?v=d0XCtpByjCw

Εικόνα KCS

Εγώ δε νομίζω ότι ο Μιλιβόγεβιτς έκανε θέατρο. Εχουμε διαφορά εκτιμησης της φάσης. Το αν είναι μπροστά ή δίπλα στον αμυντικό δεν έχει καμία σημασία , αν είναι φάουλ είναι πέναλτι.

Τώρα για το άλλο, το είδα επί τροχάδην στα κόκκινα. Ολες οι φάσεις που λες όργια υπέρ του Αστέρα είναι φάσεις "στην κρίση του διαιτητή". Εννοώ ότι -κατά τη γνώμη μου- καμία δεν είναι τόσο τρανταχτή όσο του Μανιάτη. Αμα σε βρίζουν οι παίκτες και συ δεν δίνεις κάρτα, έχεις το δικαίωμα να πεις ότι σου λένε καλά λόγια. Το πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού δεν το κατάλαβα ποια φάση εννοείς και ήμουν και στο γήπεδο εκείνη τη μέρα. Αν εννοείς στη φάση που ισοφαρίζουμε , ντάξει "πέναλτι και γκολ , γκολ".

Εικόνα savvas gridlock

Δεν υπάρχει ''πεναλτι και γκολ, γκολ'' για το διαιτητη. Πλεονεκτημα στο πεναλτι απο σεντρα απο τοπλαι, δεν υπαρχει. Οπως λεει και ο Γιαννης απο κατω, τα λεω ολα αυτα επειδη πολυ απλα θελω να αποδειξω πως ο Γιαχος ΔΕΝ ηταν στημενος για να μας σπρωξει στον τελικο με τον Αστερα το 2013. Η αποβολή του Περονε για το χτυπημα εκτος φασης στο Μοντεστο ειναι καθαρη κοκκινη. Απ'ευθειας. Και ειναι σοβαροτατο λαθος φιλε, που εγινε στο 0-0.

Εικόνα john

Με τις συγκεκριμένες φάσεις ο Σάββας δε νομιζω να εννοεί (με διορθώνει αν κανω λάθος ) οτι ισοφαρίζεται το χερι του μανιατη απο τα συγκεκριμένα σφυρίγματα υπέρ του Αστέρα. Απλα ο γιαχος δεν μπήκε μεσα με σκοπό να σπρώξει τον Ολυμπιακο. Δεν ειχε δόλο. Αν ειχε,θα έδινε το πεναλντι στο χερι του ταμπούρη πειν το γκολ του φούστερ και Θα τιμωρούσε το σκληρό παιχνιδι του Αστέρα. Και οπως λεει και ο Τακαρος ο Τσουκαλας το χερι του μανιατη δεν ηταν τοσο κραχτο όσο αυτο του Ρόμπερτο Κάρλςο που εκανε πραγματική απόκρουση με προέκταση του χεριού του. Ο μανιατης βάζει το χερι πονηρά. Πεναλντι ειναι βέβαια αλλα δύσκολη φάση. Ο Τριτσώνης ειναι αδικαιολόγητος που δεν το είδε απο τοσο κοντινή απόσταση

Εικόνα KCS

Ούτε κι εγώ έχω αποδείξεις ότι ο Γιάχος ήθελε να μας ευνοήσει. Είχε μια γενικά κακή διαιτησία που το χειρότερο και πιο ουσιαστικό λάθος του έγινε υπέρ μας. Αυτό λέω.

Καλά του Ρομπέρτο Κάρλος είναι ο ορισμός του τι εννούμε με την έννοια "διαμόρφωσε επίτηδες το αποτέλεσμα το κοράκι". Είναι εκτός συναγωνισμού.

Εικόνα john

Αδερφέ και εγω την ίδια άποψη ειχα με εσενα για τον τελικό κυπέλλου μέχρι που ειδα με προσοχη το βιντεο του Ratm για το συγκεκριμένο αγώνα και αναθεώρησα. Λογικά θα στείλει ο Σάββας link.

Α και μιας και το έφερε η κουβέντα για βιντεάκια,Σάββα αναμένω ακομα το βιντεο για τη "σφαγή" του Δημητρόπουλου το 1999.

Εικόνα savvas gridlock

Ειναι στο προγραμμα μαζι με καμια 100 ακομη εκκρεμοτητες. Τωρα που αρχισαμε να φτιαχνουμε βιντεο ξανα, θα το βαλουμε μπροστα.

Εικόνα RED HELL

Συμφωνω απολυτα με την αναλυση.Πραγματικα ακατανοητο το να μην ξεκιναει πχ ο Καμπιασο η να μην χρησιμοποιουνται καθολου Τζανδαρης-Γιαννιωτας.Πως να βγαλεις ενεργεια οταν δεν φρεσκαρεις την ομαδα?Για μενα ο Ερνανι πρεπει να ξεκιναει βασικος παρα το οτι ειναι ντιβα.Ξερει περισσοτερη μπαλα απο τους αλλους 3 εξτρεμ.Ο Αστερας ειναι πολυ καλα δουλεμενη ομαδα και αυτο φανηκε στην αρχη που κυριως απο δεξια(οπως επιτιθεντο)εκρυβαν τη μπαλα.Ηταν βεβαια εκνευριστικο το οτι οι παιχτες του καθονταν συνεχεια πισω απο τη σεντρα.Επαθε ομως αυτο που παθαινουν ολες οι ελληνικες ομαδες στο Ναο.Επειδη πιεζουν σε ολο το γηπεδο απο την αρχη μετα το 60-70 κλαταρουν(θυμιζοντας το Θρυλο στην Ευρωπη επι Βαλβερδε που για 70 λεπτα επνιγε τον αντιπαλο και για τα υπολοιπα 30 προσευχομασταν να τελειωσει το ματς).Δεν γινεται ομαδα ελληνικου πρωταθληματος να αντεξει σε τετοιο ρυθμο για 90 λεπτα.Μετα το 70 δεν υπηρχε Αστερας.Το ιδιο συνεβη και στην ΑΕΚ.
Το πεναλτυ για μενα ειναι τραβηγμενο.Πχ αν ο μη γενοιτο δωσει ενα τετοιο στην Αρσεναλ θα το θεωρησω λαθος.Υπαρχει βεβαιως τραβηγμα αλλα δεν ξερω αν διαρκει τοσο ωστε να πεσει ο Μιλι.Βεβαια πιο τρανταχτο ηταν η λαθος υποδειξη οφσαιντ στον τρυποκαρυδο.Δε χρειαζομαστε τετοια σφυριγματα(αν και πιστευω οτι πολλοι εποπτες ειναι απλα ασχετοι-πχ στο Μασα πιο πριν δε δινει καθαρο οφσαιντ).
Περιμενω να δω αρκετες αλλαγες και πολλη διαθεση στο ματς μεθαυριο.
ΥΓ.Τα παιχνιδια σε αδειο γηπεδο ειναι τελειως υποτονικα.Η ομαδα δεν μπορουσε με τιποτα να βρει ρυθμο και αυτο οφειλεται και στην απουσια κοσμου.

Εικόνα savvas gridlock

''Πραγματικα ακατανοητο το να μην ξεκιναει πχ ο Καμπιασο''

O Kαμπιασο ξεκίνησε μεν στο Μόναχο, αλλά εκεί αντικειμενικά δεν έτρεξε πολύ, άρα θα μπορούσε να ξεκινήσει και πάλι.

''Ο Αστερας ειναι πολυ καλα δουλεμενη ομαδα και αυτο φανηκε στην αρχη που κυριως απο δεξια(οπως επιτιθεντο)εκρυβαν τη μπαλα.''

Σε αυτές τις φάσεις που λες, τα δικά μας κεντρικά χαφ απλώς παρακολουθούσαν.

''αν και πιστευω οτι πολλοι εποπτες ειναι απλα ασχετοι-πχ στο Μασα πιο πριν δε δινει καθαρο οφσαιντ''

Αυτό πιστεύω κι εγώ, θα φτιάξουμε βίντεο σε λίγο με τη φάση που λες.

Εικόνα john

Για το ΥΓ που να έβλεπες τα παιχνίδια στο Καραϊσκάκη το 2004-2005 οπου μας είχαν τρελάνει στις τιμωρίες... Παίξαμε πάνω απο 5 ματς με κλειστές πόρτες. Παραλίγο να χάσουμε το πρωτάθλημα απο αυτο.. Βάλε και τις σφαγές εκείνης της χρονιάς...Μεγάλο κατόρθωμα εκείνο το πρωτάθλημα απο τα πιο δυσκολα που εχουν κατακτηθεί αν και είχαμε πολύ καλο ρόστερ.

Εικόνα savvas gridlock

Εκείνη την περίοδο όμως τιμωρήθηκε και ο βαζελος στο τέλος. Έπαιξε τα δύο τελευταία ματς της σεζόν κεκλεισμένων των θυρών στη Λεωφόρο, με αποτέλεσμα να χάσει το πρωτάθλημα με το ''χ'' στο ματς με την ΑΕΚ. Υπήρξε αναλογικότητα στις ποινές.

Εικόνα john

Σωστός είσαι.. Τώρα για αναλογικότητα δεν ξερω. Αν θυμάμαι καλα ο ολυμπιακος εκτος απο την ποινή για τα επεισόδια της νέας Σμύρνης έπαιρνε τιμωριες για ψύλλου πήδημα. Στο ΟΑΚΑ το Νοέμβρη ενα αεκακι πέταξε μπουκάλι στον ριβαλντο. Η ΑΕΚ δεν τιμωρήθηκε. Αν θυμάμαι καλα (ειμαι πολύ επιφυλακτικός για αυτο εχουν περασει 11 χρονια ) για παρόμοιο περιστατικό τιμωρήθηκαμε εμείς

Εικόνα Spiros Legend

Καλά θυμάσαι john.Η πρώτη τιμωρία εκείνης της χρονιάς ήταν στο ντέρμπυ με τον ΠΑΟ στο 1-0 με φάουλ Ριβάλντο στο νέο Καραισκάκη.Έτυχε να είμαι μέσα και να κάθομαι 3 καθίσματα δίπλα στον βλάκα που προκάλεσε την τιμωρία μας,πραγματικά για το τίποτα.Πίσω από το τέρμα που έβαλε το γκολ ο Ριβάλντο καθόμασταν και σε κάποια φάση που πήρε φόρα να βαρέσει ελεύθερο μέσα στην περιοχή ο Χαλκιάς,του πετάει ένας πιτσιρικάς ένα αναπτηράκι Big πλαστικό,το μικρό μέγεθος,θυμάμαι και το χρώμα,πορτοκαλί.Πέφτει στην πλάτη,ψηλά κάπως,του Χαλκιά,το σκέφτεται 2-3 δευτερόλεπτα και σωριάζεται κάτω και κάνει τον πεθαμένο!Μιλάμε για ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΓΙΟ,2 μέτρα ξεφτιλισμένος άντρας,με ενισχυμένη στολή,και με αυτό το χάδι,κυριολεκτικά,που ένιωσε στην πλάτη,δεν ξέρω πόση ώρα έμεινε κάτω,ήρθαν γιατροί,έπιανε το κεφάλι του,τα χίλια καραγκιοζιλικια έκανε.Ένα αναπτηράκι μικρό πλαστικό-πούπουλο,πάρε μια αγωνιστική,η οποία ουσιαστικά ήταν 2,διότι διπλάσιάστηκε η ποινή για τα επεισόδια με Εργοτέλη στο Παγκρήτιο(28.000 κόσμος,οι μισοί Ολυμπιακοί και οι άλλοι μισοί πουτάνας γιοι αντιολυμπιακοί,βαζελοχάνουμα,όφηδες-μπαόκια)επειδή πλέον ήμασταν υπότροποι!Για τη Ν.Σμύρνη ο Ολυμπιακός,ως ΠΑΕ,δεν είχε καμία αντικειμενική ευθύνη για τίποτα από όσα έγιναν,είναι γνωστά αυτά,μετά φάγαμε και 4 αγωνιστικές στον τελικό Κυπέλλου με Άρη,που τις εκτίσαμε την επόμενη σεζόν και κάναμε και την πρώτη ήττα από ελληνική(?)ομάδα στο άδειο Καραισκάκη από Μπάοκ...

Εικόνα Antreas7

Με το βάζελο φάγαμε 1 αγωνιστική. Με Πανιώνιο 4. Ήρθε το ματς με Εργοτέλη, όπου φάγαμε 1 και λόγω υποτροπής έγινε 2 και με τον Άρη φάγαμε 1 αγωνιστική αλλά λόγω υποτροπής μετατράπηκε σε 3 αγωνιστικές. Σύνολο 10 αγωνιστικές. Παρόλες τις προσπάθειές τους όμως ο Σωκράτης δεν αποχώρησε αλλά συνέχισε να τους γλεντάει.

Εικόνα Spiros Legend

Οκ,έβαλα μια παραπάνω στον τελικό Κυπέλλου,το 10 συνολικά το θυμόμουνα.Οπότε είναι 4 Ν.Σμύρνη και 3 τελικός Κυπέλλου.Απλά είπα ό,τι δεν είχαμε καμία ευθύνη,εννοώντας ό,τι ήταν εντελώς άδικη η τιμωρία της Ν.Σμύρνης,είτε 3 είτε 4 ήταν.

Εικόνα Antreas7

Εκείνη τη χρονιά υπήρχε τρελή αβάντα στην αεκ. Στο ματς με Εργοτέλη στο Παγκρήτιο εμείς τιμωρηθήκαμε με 2 αγωνιστικές για μεμονωμένα επεισόδια και οι αεκτζήδες στο αντίστοιχό τους ματς έκαναν ντου στα κυλικεία και βούτηξαν τις εισπράξεις. Η αεκ έπαιξε τα εκτός έδρας ντέρμπι με εμάς και βάζελο χωρίς κόσμο. Αλλά τους την έκανε ο Ιωνικός.

Εικόνα john

ΝΑΤΣΟΥΡΑΣ...

Εκείνη τη χρονια υπήρχε πολύ εχθρική διαιτησία προς εμάς. Μιλάμε για σφαγές. Ειδικά με Ξανθη,Καλλιθέα και ΠΑΟΚ εκτος. Και τωρα έρχονται μερικά βαζελακια να σου λένε οτι δεν επρεπε να πάρουμε το πρωτάθλημα γιατι ο Κωστουλας εκανε χερι την τελευταια αγωνιστική στο Καυτατζόγλειο.. Βρει ουστ....

Για τα μεταξύ μας με την ΑΕΚ θυμάμαι την απίστευτη σούπα του ΟΑΚΑ οπου η καλύτερη στιγμή του αγώνα ηταν το γλωσσόφιλο που έδιναν 2 λεσβίες(μπήκε πρωτοσέλιδο στον πρωταθλητή),και το ματς στο Καραϊσκάκη οπου ήμασταν πολύ καλύτεροι και χάσαμε τζάμπα την νικη (κρατιέμαι κρατιέμαι αλλα παλι μπροστά μου τον βρίσκω ) με τις ανοησίες του Τζιοβάνι που ήθελε να βάλει θέαμα στο ματς με το σκορ στο 1-0. Τελοςπαντων...

Και αν θυμάσαι στον ημιτελικό κυπέλλου με την ΑΕΚ ο Καρατζας μας έσφαξε. Δεν δίνει πεντακάθαρο πεναλντι πάνω στο ριβαλντο με ταυτόχρονη αποβολή του Γεωργέα ,και ακυρώνει κανονικό γκολ του Γεωργάτου. Και ολα αυτα στο πρωτο τέταρτο του ματς... Νικήσαμε και την διαιτησία εκείνη την μέρα.

Εικόνα savvas gridlock

''Και τωρα έρχονται μερικά βαζελακια να σου λένε οτι δεν επρεπε να πάρουμε το πρωτάθλημα γιατι ο Κωστουλας εκανε χερι την τελευταια αγωνιστική στο Καυτατζόγλειο..''

Δες τη φαση στο 01:50.

https://www.youtube.com/watch?v=-mWDUrSORuw

Είναι στο μισο με ενα μετρο απο τον Επαλε, κάνει προβολή με το δεξί ποδι για να κοψει ενδεχομενη συρτη σεντρα, αυτόματα επομενως απλωνει πισω το αριστερο χερι για να ισορροπησει και η μπαλα βρισκει σε αυτο το απλωμενο χερι. Δεν απλωνει το χερι για να μεγαλωσει την περιφερεια του. Απλωνει το χερι για να μην γλιστρησει σε ενα λασπωμενο τερεν. Για'μενα ουτε κατα διανοια δεν δινεται αυτο το πεναλτι. Καθε χερι στην περιοχη ΔΕΝ ειναι πεναλτι.

Εικόνα Romain

Πάντα διαβάζω τις αναλύσεις του Σάββα διότι είναι περιεκτικες, εξαιρετικές, αντικειμενικες όσο γίνεται, και μου αρέσουν.

Το οφσαιτ του μυταρα φάνηκε να είναι λάθος του εποπτη γιατί η γραμμή είχε γίνει από την Nova τη στιγμή που η μπάλα δεν είχε φύγει ακόμη από το πόδι του παίκτη του Αστέρα. Στο επόμενο fraction ο Παπ είναι ακαλυπτος. Οπότε και ο εποπτης δεν είχε παρά δέκατα του δευτερολεπτου να κρίνει τη φάση.

Αν η γραμμή βγαίνει αυτόματα τότε πάω πάσο. Αν όμως υπάρχει κάποιος που την χειρίζεται τότε δεν είμαι σίγουρος ότι έκανε καλά τη δουλειά του.

Το πέναλτι δεν θα το εδεινε αν ήταν στην περιοχή του Ολυμπιακού γιατί ο Ολυμπιακός είναι η μεγάλη ομάδα που έπαιζε και στην έδρα της. Το ίδιο δεν θα το εδεινε εναντίον του Παναθηναϊκούλη στη λεωφόρο ή στην Τούμπα.

Οι παίκτες του Αστέρα το είχαν όμως παρακάνει με τα τραβηγματα στην περιοχή. Είχε γίνει το ίδιο τραβηγμα /αγγαλιασμα και στον Ντουρμαζ.

Τώρα το ότι οι υπάλληλοι του Τζάμπα το κάνανε σημαία, αυτό δεν είναι παράξενο. Είναι η δουλειά τους να ρίχνουν λάσπη, να απαξιωνουν τον Ολυμπιακό και τον Πρόεδρο του. Γιαυτό επιλέγονται και γιαυτό πληρώνονται.

Εικόνα savvas gridlock

Δεν νομίζω να υπάρχει ''μοντάρισμα'' με την γραμμή, φίλε. Σωστά βγαίνει κι αυτόματα. Καλύπτεται καθαρά ο Παπαδόπουλος.

Εικόνα Pr0pheT7

ΦΟΥΣΤΕΡΑΡΟΣ ΣΤΟ ΧΟΡΤΑΡΙ!!!!!

:)

όχι για τίποτε άλλο, αλλά αυτόν τον παίκτη τον πάω με τα χίλια :)

Εικόνα savvas gridlock

Συμφωνούμε. Πρέπει να κλείσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό και να πάρει θέση στο πάνθεον ηρωικών μορφών της ιστορίας μας.

Εικόνα REDNYC

ΣΑΒΒΑ, ΚΑΘΑΡΗ Η ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ.

http://sfyrigmata.blogspot.gr/2015/11/blog-post_999.html

Εικόνα savvas gridlock

Γιάννη, δεν θα επιμείνω στο θέμα. Απλώς σε ρωτάω, αν αυτή η φάση γινόταν στη Λεωφόρο κι έπαιρνε τέτοιο πέναλτι ο βάζελος για να ανοίξει το σκορ στο 73', θα έλεγες ότι είναι πέναλτι;

Εικόνα REDNYC

ΜΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ, Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ. ΑΝ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΟΥ ΗΤΑΝ "ΑΝ ΑΥΤΗ Η ΦΑΣΗ ΓΙΝΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΚΑΙ ΕΠΑΙΡΝΕ ΤΕΤΟΙΟ ΠΕΝΑΛΤΥ Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΣΚΟΡ ΣΤΟ 73, ΘΑ ΕΛΕΓΕΣ ΗΤΑΝ ΠΕΝΑΛΤΙ?"
ΝΑΙ, ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΠΕΝΑΛΤΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΠΕΝΑΛΤΙ.

ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΤΟ ΘΕΤΕΙΣ ΟΜΩΣ, ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΟΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΤΑ ΠΕΤΡΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΟ ΠΟΥΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΒΑΖΕΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΗΝ ΓΑΜΑΩ ΟΠΟΥ ΤΗΝ ΒΡΩ ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΜΟΥΦΑ ΠΕΝΑΛΤΙ ΣΤΟ 93'....

ΣΟΡΡΥ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΕ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ...

Εικόνα savvas gridlock

''ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΒΑΖΕΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΗΝ ΓΑΜΑΩ ΟΠΟΥ ΤΗΝ ΒΡΩ ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΜΟΥΦΑ ΠΕΝΑΛΤΙ ΣΤΟ 93'''

Εγώ δεν συμφωνω σε αυτό.

Εικόνα apostolos gaganis

Συμφωνώ με την εξαίρετη, ως συνήθως, ανάλυση, εκτός από ένα. Το πέναλτι στον Μιλιβόγεβιτς. Για μένα, ΗΤΑΝ πέναλτι. Ο παίχτης του Αστέρα βουτάει τον Μίλι με τα δυο του χέρια, κάνει μια απότομη κίνηση προς τα κάτω θέλοντας να τον "κάτσει" και να παρεμποδίσει την κίνηση του παίχτη μας προς το τέρμα του Αστέρα κι επειδή ΞΕΡΕΙ ότι αυτό που κάνει είναι αντικανονικό, μας κάνει και μια θεατρική βουτιά και καλά για να συσκοτίσει τη φάση, να δώσει την εικόνα της "συνδιεκδίκησης", ότι νααα...και ο ίδιος έπεσε κάτω μαζί με τον παίχτη μας... Του κώλου όλ΄αυτά. Μπορεί να συνηθίζονται αυτές οι φάσεις, τούτο όμως δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να περνάνε έτσι. ΚΑΚΩΣ περνάνε χωρίς ποινή. Κάποτε, ΑΥΤΑ τα μαρκαρίσματα μεσ΄την περιοχή στα χτυπήματα κόρνερ, θα πρέπει να σταματήσουν ή έστω να μειωθούν. Δεν το καταλαβαίνω αυτό το...έθος. Η ενέργεια του μπακ του Αστέρα είναι σαφώς αντικανονική κι αν γινότανε π.χ έξω απ την περιοχή μας, από δικό μας παίχτη, σε επιτιθέμενο του Αστέρα, είμαι σίγουρος ότι θα σφυριζότανε φάουλ και θα τρώγαμε κάρτα. Χρώμα; Μμμμ... ανάλογα. Συζήτηση όμως καμμία. ΜΕΣΑ στην περιοχή, είναι ό,τι σφυρίχτηκε ΑΜΕΣΩΣ απ΄τον ευρισκόμενο μπροστά - στα τρία μέτρα - διαιτητή. Ούτε εγώ θέλω τέτοια γκολ απ΄την ομάδα μας, αλλά τα γκολ δεν έρχονται αλα καρτ... Αν η φάση αυτή γινόταν στην περιοχή ΜΑΣ και δινόταν πέναλτι, κάτι ψιλοφωνίτσες μόνο, ΙΣΩΣ, μπορεί ν΄ακούγαμε του τύπου "πολύ αυστηρό και γιατί τότε με τον τάδε δόθηκε ή δεν δόθηκε" και τα ρέστα... Κουραστήκαμε πια! Πολλή αρρώστια έχει πέσει με τις αμφισβητούμενες φάσεις, εδώ στην ψωροκώσταινα... Είναι κι αυτό μια απ΄τις επιπτώσεις της γνωστής, βαζελογενούς και κακοηθέστατης καρκινωματώδους ΑΡΔοδιασποράς, που ζούμε καιρό τώρα...

Για το οφσάϊντ του Παπαδόπουλου, συμφωνώ. Σοβαρό λάθος. Αλλά δεν θα το κάνω και σημαία. Ούτε χαρακίρι... Έχουμε δει τέτοιααα... Σε βάρος ΟΛΩΝ και υπέρ ΟΛΩΝ. Κι εμένα με πειράζουν τέτοιες φάσεις. Ασφαλώς. Γιατί θέλω να΄μαι περήφανος για την ομάδα μου. ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ.

Εικόνα apostolos gaganis

ΕΑΝ ο Μιλιβόγεβιτς κλείνει - στην φωτό της ανάρτησης - όντως το αριστερό του μάτι σε Ντουρμάζ και Φουστέρ ( τώρα το είδα ), θα μπορούσα να πω ότι ΑΥΤΟ αποτελεί, ενδεχομένως, ένα ισχυρό αντεπιχείρημα στα όσα έγραψα πιο πάνω. Θα με κλόνιζε κάπως... ΕΑΝ, βεβαίως. Μπορώ να ζήσω πάντως και με την αμφιβολία...

Εικόνα savvas gridlock

Απόστολε, εγώ στις πτώσεις παικτών δεν κοιτάω ποτέ το αν υπάρχει επαφή. Κοιτάω μόνο το ΠΩΣ πέφτει κάποιος. Πρόσεξε το ΠΩΣ πέφτει ο Μιλιβόγεβιτς και πες μου το αν θεωρείς ότι έπεσε από το κράτημα.

Εικόνα apostolos gaganis

Θα σου πω κάτι. Προσπαθούμε να βγάλουμε συμπέρασμα από αγώνα που δεν είδαμε με τα μάτια μας, μέσα από 2 - 3 τηλεοπτικές λήψεις, που δεν αποτελούν και πανάκεια. Είδα πριν απ΄όλα την άμεση και σίγουρη απόφαση του διαιτητή, που είχε τη φάση μπροστά του και σε προνομιακή θέση. Έδειξε απόλυτος στην κρίση του. Είδα και την υποτονική έως...μοιρολατρική αντίδραση του παίχτη του Αστέρα, που κανονικά θα΄πρεπε να χαλάσει τον κόσμο. ΗΤΑΝ ΕΝΟΧΟΣ ΚΑΙ ΤΟ΄ΞΕΡΕ. Τώρα για τον τρόπο που έπεσε ο Μίλι, έχω ένα ερωτηματικό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΣΚΟΠΙΜΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤ΄ΕΜΕ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΗΣ ΤΟΥ ΝΑ ΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΤΗ ΦΑΣΗ. Άλλο αν "συνηθίζεται" κάτι τέτοιο. Μπορεί να το εξεβίασε και ΚΑΠΩΣ ο Μίλι, αν θέλεις. Τέτοια πέναλτι όμως έχουνε δοθεί ένα κάρο παντού. Όπως και δεν έχουν δοθεί. Απλά εμείς οι Ολυμπιακοί είμαστε ΟΛΟΙ επηρεασμένοι, άλλος λίγο κι άλλος περισσότερο, απ΄την αδιάκοπη αντιΟλυμπιακή προπαγάνδα τους, γιαυτό και θέλουμε ό,τι σφυριέται υπέρ μας να΄ναι 100% καθαρό, ώστε να μη δίνουμε το παραμικρό δικαίωμα στους άλλους ( για να μπορούμε να τους βγαίνουμε κιόλας ). Ε, αυτό δεν μπορεί να γίνεται πάντα. Σ΄όλες τις περιπτώσεις... Γιαυτό λέω, ότι πολλές φορές ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ κανουμε το σκατό - παξιμάδι, κρίνοντας υπερβολικά αυστηρά αποφάσεις σαν κι αυτή που συζητάμε, επειδή δεν θέλουμε να δίνουμε, βασικά, δικαιώματα στους άλλους.