Η ΤΡΟΙΚΑ ΤΗΣ ''ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ'' ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΔ ΤΗΣ



Αρχικά θα θυμηθούμε ένα παλαιότερό μας άρθρο, για τη συνάντηση του Ιβάν Σαββίδη με 12 πρόεδρους ποδοσφαιρικών Ενώσεων ανήμερα του φετινού ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός στην Τούμπα, αλλά και το ντου του λαθρέμπορα της Κοκκινιάς στα αποδυτήρια των διαιτητών του ματς ΑΕΚ-Ατρόμητος. Προχωράμε στα καινούρια, ξεκινώντας από την ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ μετά τη διαιτησία του σαββατιάτικου παιχνιδιού Πανιώνιος-ΑΕΚ.
 
Γνωρίζουμε καλά ότι με ανακοινώσεις δεν διαλύονται οι εγκληματικές οργανώσεις. Αλλωστε στην ΑΕΚ δεν αρμόζει ο ρόλος της διαμαρτυρίας, αλλά της πρωτοβουλίας. Ραντεβού, λοιπόν, σε δέκα μήνες προκειμένου το ποδόσφαιρό μας να σταματήσει να αηδιάζει όσους το αγαπούν και συνειδητά απέχουν ολοένα και περισσότερο από ένα παιχνίδι με σημαδεμένη τράπουλα. Γνωρίζουμε πολύ καλά και το ποιόν και το ρόλο και τα κριτήρια των ανθρώπων, που αναδεικνύουν και επιλέγουν διαιτητές νομίζοντας ότι θα κάνουν εσαεί το δικό τους παιχνίδι. Η ανοχή, όμως, έχει προ πολλού εξαντληθεί. Το ελληνικό ποδόσφαιρο θα φύγει από τα χέρια τους και από τη σπείρα που το διαφεντεύει και θα επιστρέψει στον Ελληνα φίλαθλο.
 
Επισήμως η ΠΑΕ ΑΕΚ προαναγγέλει ενέργειες για να μπουν δικοί της άνθρωποι στην ΕΠΟ, στις εκλογές της Ομοσπονδίας τον Οκτώβριο του 2016. Την ίδια ημέρα, ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής δηλώνει τα παρακάτω.

Καταγγελία «βόμβα» από τον Γιώργο Σαρρή! Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ επιβεβαίωσε τη φημολογία των τελευταίων 24ώρων που τον ήθελε να πέφτει θύμα απειλής-εκβιασμού, προκειμένου να μιλήσει υποχρεωτικώς κατά του προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη.
Το βράδυ της Τετάρτης, στις 22:20, δέχτηκε κλήση από αριθμό με απόκρυψη και όταν απάντησε, ο άγνωστος τον εκβίασε προκειμένου να βγει την επόμενη μέρα και να μιλήσει δημοσίως εις βάρος του μεγαλομετόχου του Ολυμπιακού. Εκτόξευσε σοβαρότατες απειλές κατά της οικογένειάς του, τις οποίες κρίνουμε ότι είναι καλύτερα να μη δημοσιοποιήσουμε, σε περίπτωση που δεν το κάνει. Λίγα λεπτά μετά το τηλεφώνημα, ο Γ. Σαρρής κατευθύνθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της Χίου, όπου κατήγγειλε το περιστατικό. Την είδηση δημοσίευσε πρώτα ο «Γαύρος» και ο Γ.Σαρρής την επιβεβαίωσε.
«Με πήραν τηλέφωνο στις 22:20 και στις 23:00 βρισκόμουν στο Αστυνομικό Τμήμα. Η καταγγελία είναι καταγεγραμμένη στα βιβλία συμβάντων του Τμήματος. Μού είπαν ότι αν δεν βγεις αύριο να μιλήσεις για τον Μαρινάκη, τότε…», δηλώνει στο SPORTIT ο επί διετία (2012-’14) επικεφαλής της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.
«Δεν είναι η πρώτη φορά που με απειλούν. Το ίδιο συνέβαινε και την περίοδο που ήμουν στην ΕΠΟ, αυτό γίνεται και τώρα που έχω πάψει να ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο», συμπλήρωσε, ενώ σε ερώτηση για το ποιος εκτιμά ο ίδιος ότι θα μπορούσε να προβεί τώρα σε μια τέτοια κίνηση και για ποιο λόγο, ανέφερε:
«Θεωρώ ότι οι απειλές προέρχονται από συγκεκριμένα »κέντρα». Προφανώς, πήραν στα χέρια τους την κατάθεσή μου στον ανακριτή κ.Ανδρεάδη και δεν τούς άρεσε, επειδή δεν ενέπλεξα συγκεκριμένα πρόσωπα που ήθελαν».
Οσο για την κατάθεσή του στον ανακριτή διαφθοράς, είπε: «Οταν καθαρίσω, θα βγω να μιλήσω για όλους και για όλα. Το σκηνικό στήθηκε πάνω στην επιστολή Βασσάρα, τον Σεπτέμβριο του 2012, αλλά και στις καταγγελίες του τότε μέλους της ΚΕΔ, Χρήστου Σάββα. Ο κ. Βασσάρας ενοχλήθηκε πολύ γιατί επί θητείας μου ο μισθός του μειώθηκε στα επίπεδα που πληρώνονταν και οι υπόλοιποι. Ο κ. Σάββας είχε… άριστη σχέση με τον Βασίλη Γκαγκάτση (σ.σ.: έχασε από τον Γ. Σαρρή τις εκλογές της ΕΠΟ το 2012), ενώ είχε και ο ίδιος φιλοδοξίες να γίνει πρόεδρος».
 
Έπειτα από μία ''ανώνυμη'' καταγγελία (ο Νικόλας Πατέρας ήταν πίσω της), μετά την ανατίναξη του φούρνου του διαιτητή Κωνσταντινέα το 2012, άνοιξαν τα τηλέφωνα του Μαρινάκη. Τώρα, μετά την ΕΠΩΝΥΜΗ καταγγελία Σαρρή, θα ανοίξουν τα τηλέφωνα της τρόικας Αλαφούζου-Μελισσανίδη-Σαββίδη; Ποιος άλλος θα μπορούσε να ζητά από το Σαρρή ''να μιλήσει δημοσίως εις βάρος του Μαρινάκη''; Τα σημερινά όμως είναι τα καλύτερα.
 
Τον ηγετικό ρόλο που έχει στην προσπάθεια ανατροπής του υπάρχοντος καθεστώτος της ΕΠΟ και όσων αυτό συνεπάγεται επιβεβαίωσε ο Βαγγέλης Γραμμένος μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας τόνισε πως έχει έρθει σε επαφή με τον Ιβάν Σαββίδη για το θέμα, ενώ γνωρίζει πως την προσπάθεια στηρίζουν ο Δημήτρης Μελισσανίδης και άλλες ομάδες από τη Super League. «Δεν πάει άλλο», ανέφερε για τη διοίκηση Γκιρτζίκη κατηγορώντας την τωρινή ΕΠΟ για ανομία, αδιαφάνεια, κατάπτωση της Εθνικής ομάδας και οικονομική τελμάτωση.
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Βαγγέλης Γραμμένος στην εκπομπή «Αντεπίθεση» με τους Βασίλη Βέργη και Σάββα Λιβάνιο
Για τη διαιτησία του κ. Παπαδόπουλου στον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Παναιτωλικό: «Δεν έχω δει τον αγώνα. Ούτε φάσεις, επειδή ήμουν εκτός Θεσσαλονίκης και επέστρεψα αργά το βράδυ. Έχω δεχθεί κάποια τηλεφωνήματα σε συνεργασία με τους κατάλληλους ανθρώπους. Είναι καλός διαιτητής, κατά την άποψή μου, πάρα πολύ καλός διαιτητής. Θα έπρεπε να βρίσκεται στους πίνακες της Λίγκας εδώ και δύο χρόνια. Το πρόβλημα της ελληνικής διαιτησίας είναι η παθογένεια και εκεί πρέπει να σταθούμε. Δεν έχει σημασία η μία στιγμή ενός διαιτητή, αλλά είναι συνολικό το πρόβλημα. Αντικατοπτρίζεται στην ΕΠΟ και όλο αυτό το σύστημα που δεν αφήνει το ποδόσφαιρο να αναπνεύσει».
Για το αν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές της ΕΠΟ, απέναντι στον Γιώργο Γκιρτζίκη: «Δεν έχει να κάνει με τα θέλω τα δικά μου. Πρόκειται για συλλογική δουλειά υπό το φως των προβολέων και του ήλιου και θα αποφασιστεί ποιος θα προταθεί για την προεδρία. Έτσι είναι, αλλά δεν θα επιλέξει κανείς ποιος θα είναι επικεφαλής. Αυτός θα βγει από εκείνους που είναι απέναντι στο σύστημα»
Για το αν έχει συναντηθεί με τον Ιβάν Σαββίδη και τον Δημήτρη Μελισσανίδη: «Με τον Ιβάν Σαββίδη έχω συναντηθεί πολλές φορές και δεν το έχω κρύψει, αφού ο ΠΑΟΚ είναι μέλος της Ένωσής μας. Με τον κ. Μελισσανίδη δεν έχω συναντηθεί. Οι ΠΑΕ πλέον ψηφίζουν στη Λίγκα κατά συνέπεια εδώ είναι το έννομο συμφέρον της κάθε ΠΑΕ, όχι μόνο του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, να έχουν λόγο και γνώση στα δρώμενα της Ομοσπονδίας».
Για τα κακώς κείμενα της ΕΠΟ: «Η ΕΠΟ αυτή τη στιγμή, συνολικά το ελληνικό ποδόσφαιρο, θέλει εκ βάθρων αναδιάρθρωση. Έχω αντιταχθεί πολλά χρόνια στις παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου, με επιχειρήματα, και κανείς δεν μου δίνει απαντήσεις. Αυτό από μόνο του δείχνει πως υπάρχει διαφορετική αντίληψη για το ποδόσφαιρο. Επικρατεί αδιαφάνεια, ανομία, βλέπουμε κατάπτωση της Εθνικής ομάδας, οικονομική τελμάτωση της Ομοσπονδίας και άλλα πολλά».
Για το αν πιστεύει πως μπορεί να αλλάξουν τα πράγματα: Είμαι αισιόδοξος ότι θα αλλάξει η κατάσταση. Δεν θέλω να αποκαλύψω πόσες Ενώσεις μας στηρίζουν. Είναι εξαιρετικά παρακινδυνευμένο για λόγους τάξης να λες τέτοια πράγματα στον αέρα ενός ραδιοφώνου. Σε αυτή την προσπάθεια είμαι συντονιστής και γίνονται συγκεκριμένες ενέργειες. Υπάρχουν διαφωνίες – συμφωνίες, όμως όλοι συμφωνούμε στο μίνιμουμ που είναι ότι δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Θα γίνουν και άλλες συναντήσεις και με άλλες Ενώσεις για το ποιος θα είναι και δεν θα είναι. Όλα θα κρίνονται εκείνη τη στιγμή».
Για την καχυποψία που μπορεί να έχει κάποιος σε αυτή την προσπάθεια: «Έχετε δίκιο, εσείς και ο οποιοσδήποτε φίλαθλος, να έχει καχυποψία σε αυτό. Όλα δοκιμάζονται στην πράξη. Να σας πω ότι έχω πάρει τις εγγυήσεις του τάδε Σαββίδη, του τάδε Μελισσανίδη και Αλαφούζου; Αν θέλουν να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη, εγώ δεν ανήκω σε αυτή την κατηγορία. Όλα δοκιμάζονται στην πράξη και ο κόσμος πρέπει να καταλάβει. Δεν μπορούμε να στεκόμαστε στο τεκμήριο της αθωότητας, όταν υπάρχουν οφθαλμοφανή λάθη».
Για τη συνάντηση που είχε πρόσφατα με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή: «Έχω συναντηθεί με τον κ. Κοντονή πριν από λίγο καιρό. Είχε ζητήσει να με δει. Ο Υπουργός προβληματίζεται και το έχει δηλώσει ανοιχτά αυτό. Η συνάντησή μας δεν αφορούσε τις εκλογές της ΕΠΟ, αλλά μιλήσαμε γενικότερα για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και ο κ. Κοντονής έχει εκφράσει δημοσίως της ανησυχίες του».

 
Φόρα-παρτίδα μας λέει ο κύριος Γραμμένος ότι ηγείται της προσπάθειας Μελισσανίδη-Σαββίδη να πάρουν στα χέρια τους την ΕΠΟ. Κλείνουμε με Κυριάκο Θωμαϊδη.
 
Όσο βάζουν στη γωνία τον Θ.Γιάχο, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να αποκαλυφθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί της πυραμίδας.
 

 
O Γιάχος, που ''δεν έδωσε το πέναλτι του Μανιάτη στον τελικό Κυπέλλου Ολυμπιακός-Αστέρας το 2013'', ο Γιάχος που ''αθώωσε το Μαρινάκη για το ντου στα αποδυτήρια εκείνου του τελικού'', ο Γιάχος που ''υπερασπιζόταν την εγκληματική οργάνωση του ποδοσφαίρου'', τώρα γίνεται σημαιοφόρος της ''εξυγίανσης'', επειδή ''θα αποκαλύψει την πυραμίδα του Βασσάρα στο χώρο της διαιτησίας''. Μία ''πυραμίδα''-ανέκδοτο, που υπάρχει μόνο στη φαντασία του Θωμαϊδη, ο οποίος δεν τολμά να μας δηλώσει ούτε την ιστοσελίδα από την οποία υποτίθεται ότι στήνεται η δουλειά, για να μην φάει αγωγές.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ SPORTDAY ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΠΕΤΟΠΟΥΛΟΣ 2-12-2015
 

 
Αν όλα τα παραπάνω αφορούσαν τον Ολυμπιακό και το Μαρινάκη, μπορείτε να φανταστείτε το τι θα διαβάζαμε; Επισήμως ανακοινώνονται προσπάθειες παραγόντων της τρόικας να πάρουν την ΕΠΟ, απειλούνται πρώην ποδοσφαιρικοί παράγοντες και δεν κουνιέται φύλλο. Μόνο τα τηλέφωνα του Μαρινάκη παρακολουθούνται...
 
Επειδή αναφερθήκαμε παραπάνω στον πρώην διαιτητή, πανελίστα της ''ΔΙΚΗΣ'' και νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντινέα, ο οποίος παλαιότερα ήταν υποτίθεται ''του γαύρου'', με σχετικά βιντεάκια να κυκλοφορούν στο youtube για πάρτη του, αλλά πλέον επιτίθεται στον Κοντονή για το ότι ''σήκωσε το τηλέφωνο στο Μαρινάκη'' (βαφτίζοντάς τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός υπόδικο, την ώρα που ο Μαρινάκης ΔΕΝ έχει παραπεμφθεί σε δίκη), ας θυμηθούμε για μία ακόμη φορά το τι δήλωνε ο ίδιος ο Κωνσταντινέας τότε που του κάψανε το φούρνο.
 
EΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 31-1-2012
 

Σχόλια

Εικόνα thita

αυτό που γίνεται με νιάου και ιβάν, ενόψει των εκλογών της επο, είναι το δεύτερο μεγαλύτερο σκάνδαλο

(το πρώτο μεγαλύτερο σκάνδαλο είναι που δεν ασχολείται κανένας εισαγγελέας με το θέμα)

τίποτε παραπάνω από http://www.sportit.gr/i-kathari-tigris-ke-leopardalis/

κατά τα λοιπά, οι απόπειρες δολοφονίας μελών της επο δεν αποτελούν φαίνεται ενδείξεις για να αρχίσει οποιαδήποτε έρευνα ή να ανοίξουν τίποτα τηλέφωνα

(λογικό θα μου πεις, αφού δεν επιβεβαίωσαν τίποτα ο φύσσας κι ο γεωργέας)

Εικόνα red apple

Είναι απλό γιατί ασχολούνται καταφανώς με τον Μαρινάκη και τον Θρύλο. Έχει ξαναγίνει στην Ιταλία με την υπόθεση της Γιούβε. Θυμίζω το δικό μου άρθρο για να θυμηθούν οι φίλοι και να κάνουμε τις συγκρίσεις με την ελληνική περίπτωση.
http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/150405/edo-i-kali-egklimatik...

Εικόνα Νίκος Γόδας

Κόλλησε ΣΥΡΙΖΑ ο Κωνσταντινέας. Δεν μου τον κάψανε οι Ολυμπιακοί, μου τον κάψανε οι Ολυμπιακοί...