ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2014-15



Δημοσιεύτηκε πριν λίγες μέρες στο αρχείο του Γενικού Εμπορικού Μητρώου ο ισολογισμός της ΚΑΕ Ολυμπιακός για τη σεζόν 2014-15. Ας τον δούμε τμηματικά, όπως πάντοτε.
 

 
Πιο αναλυτικά, για να μας μείνουν τα συμπεράσματα, μέσα από την αποτίμηση των οικονομικών καταστάσεων της ΚΑΕ.
 

 
ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΙ ΑΥΞΗΣΑΝ ΠΕΡΥΣΙ ΤΟ ΜΠΑΤΖΕΤ ΑΠΟ 14,9 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΣΕ 16,2 ΕΚ. ΕΥΡΩ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΗΣ ΚΑΕ ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ 7,2 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΣΕ 6,7 ΕΚ. ΕΥΡΩ. ΜΕΙΩΣΗ 9,3% ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ, ΑΥΞΗΣΗ 10,8% ΣΤΟ ΜΠΑΤΖΕΤ, ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ.
 
Τρομερά πράγματα, που μόνον οι ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΙ μπορούν να κάνουν. Όπως βλέπουμε παραπάνω, ο απολογισμός έσοδα-έξοδα για τη σεζόν 2014-15 έκλεισε με έλλειμμα ύψους 12,5 εκ. ευρώ. Οι ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΙ έκαναν μία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 12 εκ. ευρώ, όπως έχουμε δει, η οποία όμως συνυπολογίστηκε στα παραπάνω αποτελέσματα.
 

 
Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Όπως αναφέρεται και στις σημειώσεις του ισολογισμού,
 

 
ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΝΕΑ ΑΥΞΗΣΗ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ. ΕΤΣΙ, ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΣΤΙΣ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015 ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΑΛΛΑ 12 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΕΚΤΟΞΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΞΟΔΕΨΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2004 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ 159 ΕΚ. ΕΥΡΩ. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΟΥΤΕ ΣΕΝΤ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΠΙΣΩ.
 
Το νούμερο προκαλεί ζάλη. Δεν ξέρω αν καταλαβαίνει κανείς το τι θα πει να βάλει κάποιος μέσα στο 2015, που δεν κινείται φύλλο στην αγορά και όλοι κυνηγάμε το ευρώ με το τουφέκι, 12+12=24 εκ. ευρώ από την περιουσία του σε μία εταιρεία, γνωρίζοντας πως θα τα πετάξει και δεν θα πάρει τίποτε πίσω. Τις ''τρύπες'' στα ταμεία που οι ίδιοι δημιουργούν, τις καλύπτουν οι ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΙ με δικά τους λεφτά και όχι παίρνοντας δάνεια στο όνομα της εταιρείας, υποθηκεύοντας το μέλλον της ΚΑΕ. Αν φύγουν αύριο από το τμήμα (που λέει ο λόγος), δεν αφήνουν ούτε ένα ευρώ χρέους πίσω τους.
 
Η ΦΡΑΣΗ ''ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ'' ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ. ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΣΤΗΘΕΙ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ.
 
Προχωράμε στο μετοχικό κεφάλαιο της ΚΑΕ.
 

 
25 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΤΟ ΚΑΤΑΒΕΒΛΗΜΕΝΟ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΗΣ ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. ΟΧΙ 880.000 ΕΥΡΩ, ΣΑΝ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΚΑΕ ΠΑΟ, ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΟΥΒΛΑΤΖΙΔΙΚΟ. ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΙ ΒΑΖΟΥΝ ΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ, ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ, ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΟ ΦΟΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΕ.
 
Επίσης, με δεδομένο το έλλειμμα 12,5 εκ. ευρώ στον απολογισμό εσόδων-εξόδων της ΚΑΕ Ολυμπιακός για τη σεζόν 2014-15, λέμε για μία ακόμη φορά ότι
 
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΕΡΔΗ, ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ Η ΚΑΕ ΠΑΟ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΝΑ ΜΗΝ ''ΜΠΑΙΝΕΙ ΜΕΣΑ'' ΠΟΤΕ. ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΩΣ ΤΟ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ Η ΚΑΕ ΠΑΟ, ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΜΥΑΛΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ. ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΙ ΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΕΦΟΡΙΑ ΣΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΤΟΥ ΡΟΣΤΕΡ Ή ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΕΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΣΕΦ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΑΝ ΚΕΡΔΗ...
 

 
Βλέπουμε την ανάλυση των εσόδων που έχει η ΚΑΕ, πέρα από τα χρήματα που βάζουν από την τσέπη τους οι ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΙ. Τα έσοδα από χορηγούς, απλά εισιτήρια και εισιτήρια διαρκείας μόλις και μετά βίας φτάνουν τα 3,7 εκ. ευρώ, 733.000 ευρώ είναι τα τηλεοπτικά δικαιώματα στην Ελλάδα, ενώ για διαφημίσεις ας μην μιλήσουμε καλύτερα.
 

 

 
1 εκ. ευρώ είναι οι μισθοί του προπονητικού team, 111.000 ευρώ κοστίζουν ετησίως οι Ακαδημίες, ενώ οι ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΙ πλήρωσαν πέρυσι συνολικά 108.000 ευρώ σε πρόστιμα και για ζημιές στο ΣΕΦ, σε Ελλάδα και Ευρώπη. Έχουν δηλαδή κάθε χρόνο να πληρώσουν τα εκατομμύρια που κοστίζει το ρόστερ μας, έχουν και τα ''γαμησιάτικα'' τα δικά μας, των οπαδών... 
 

 
238.852 ΕΥΡΩ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΙ ΣΤΟΝ ΙΩΑΝΝΙΔΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΛΗΞΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΧΗΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΓΙΑ ΤΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΚΚΑΛΗ ΤΟ 2000. ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΥΠΟΘΕΣΗ, 15 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΣΟ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΠΡΟΣΦΑΤΩΣ Ο ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ, ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ EUROLEAGUE ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΜΕ ΤΟ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΟΥ.
 
Τι άλλο να πει κανείς γι'αυτούς τους ανθρώπους; Κάθε χρονιά τα ίδια λέμε και στον ίδιο παρονομαστή καταλήγουμε. Η όποια κριτική γίνεται προς το πρόσωπό τους πρέπει να αφορά μόνο το πώς ξοδεύουν τα λεφτά που βάζουν από την τσέπη τους, στο αν δηλαδή οι επιλογές που κάνουν στην στελέχωση του ρόστερ ''πιάνουν τόπο'' και στο πώς προστατεύουν τη ''χασούρα'' τους από το ''φάρο'' της ΕΟΚ, που δεν μας αφήνει να πάρουμε τους τίτλους που δικαιούμαστε. Όποιος αμφισβητεί το ότι βάζουν λεφτά ή την ολυμπιακοφροσύνη τους, πρέπει να είναι ψυχοπαθής. Αν τώρα κάποιος διαφωνεί με τα παραπάνω, ας απευθυνθεί στο Φίλιππο Κάσσο, τον ορκωτό λογιστή που έλεγξε οικονομικά την ΚΑΕ και υπογράφει τον ισολογισμό.
 

 
Αν δεν φέρει κάποιος ''αντιρρησίας'' στοιχεία για να αντικρούσει τα παραπάνω, εμείς θα δεχτούμε το πόρισμα του ορκωτού λογιστή Φίλιππου Κάσσου και όχι αυτά που λέει ο κάθε τραχανοπλαγιάς ''γνώστης'' του Internet. Αν και είναι βαρύ αυτό που θα πω, με δεδομένο το ότι ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ συγκρίνεται και προσπαθεί να περάσει το μέγα ΣΩΚΡΑΤΗ ΚΟΚΚΑΛΗ, τότε 
 
ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΔΕΣ.
 
Το συνδυασμό ''βάζω λεφτά κάθε χρόνο από την τσέπη μου, δίχως να περιμένω να τα πάρω πίσω, αφού τα έσοδα είναι ανύπαρκτα και δίχως να αποσκοπώ σε οποιουδήποτε είδους όφελος, αφού διοικώ τον Ολυμπιακό καθαρά ανιδιοτελώς'', μόνον ο μέγιστος κυρ-Νίκος τον είχε στην ιστορία μας. Στα χνάρια του βαδίζουν οι ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΙ...

Σχόλια

Εικόνα Duntimo

Μου φαίνεται δύσκολο ο Σωκράτης να μπαίνει με αρνητικό τρόπο στην εξίσωση... Και το λέω αυτό γιατί από την πρόσφατη συνέντευξή τους στο διάδοχο του συχωρεμένου Συρίγου στην μπασκετική "δημοσιογραφική μασονία", μου έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι με το Σωκράτη είχαν και έχουν αγαστές σχέσεις... Οπότε... Ποιο πιθανό είναι το θέμα να υπάρχει κάποια "πολιτική" χροιά στην ιστορία, ή να συμβαίνει αυτό που υποψιάζεσαι και απλά να περιμένουν το αναμενόμενο αίσιο τέλος της "περιπέτειας" του Βαγγέλα..

Εικόνα Duntimo

Προσωπικά τα μόνα παράπονα που είχα από τα αδέρφια ήταν (α) ότι δεν είχαν στο πρόγραμμά τους να δημιουργηθεί ένα αμιγώς μπασκετικό γήπεδο για τον Ολυμπιακό, (β) ότι έδειχναν ότι διατηρούν μια απόσταση από τον υπόλοιπο Ολυμπιακό οργανισμό (ακόμα και προχτές βλέπουμε πχ να είναι όλοι οι σημαντικοί παράγοντες του Θρύλου παρόντες στη μεγάλη εκδήλωση στο Θέατρο του Πειραιά και μόνο οι αδερφοί να παρίστανται δια αντιπροσώπων), (γ) ότι δεν τάραζαν τα νερά της ψοφοδεούς μουστόγριας του Αμαρουσίου και της γνωστής κουτσαβάκικης οικογένειας Μποϊλήδων, και (δ) ότι δεν είχαν πρόγραμμα για τη δημιουργία τμημάτων υποδομής...

Από αυτά, τα τελευταία χρόνια, τα αδέρφια έχουν αρχίσει συστηματικά να ασχολούνται με το (γ) και με το (δ)...

Για το (β) πάντα το είχα απορία και θα ήθελα κάποιος να μου δώσει μια πειστική απάντηση...

Για το (α) δεν το συζητώ πλέον ότι θα μπορούσε να γίνει κάτι στην κατάσταση που βρίσκεται η χώρα, εκτός και αν αποφασίσουμε ως σύλλογος ότι δε είναι μόνο τα κρατικοδίαιτα συνεταιράκια που κάνει να παίρνουν λεφτά από τη Δούρου (ή παλαιότερα από Βενιζελο-Τσοχατζόπουλους)... Κάνει και ο μεγαλύτερος σύλλογος της χώρας να επιδοτηθεί από καμιά περιφέρεια για κλειστό κολυμβητήριο και γήπεδο μπάσκετ... Για να καλλιεργεί τις παγκόσμιας εμβέλειας ομάδες του χωρίς προβλήματα... Και όχι για να φουσκώνουν πορτοφόλια κάποιων...

Φανταστείτε μόνο τα εκατομμύρια που ξόδεψαν τα αδέρφια από την προσωπική τους περιουσία για κάτι Τσίλντρες και κάτι Ματσιγιάουσκας να είχαν πάει στο (δ), ή/και στο (γ), πόσο ακόμα πιο μπροστά θα ήταν η ΚΑΕ σήμερα...

Εικόνα apostolos gaganis

Το β) με απασχολεί καιρό τώρα... Ίσως αυτή η νομική ιστορία με τον Μαρινάκη να τους κάνει να κρατάνε αποστάσεις μέχρι να ξεκαθαρίσει το ζήτημα, οπότε μετά την έκβασή της, που θεωρώ ότι θα δικαιώσει απολύτως τον Ευάγγελο, θα φανεί... Δεν ξέρω αν μπαίνει πουθενά κι ο Σωκράτης στη μέση... Το δεύτερο πάλι είναι να υπάρχει κάτι, άγνωστο στους πολλούς. ΥΠΟΘΕΤΩ. Άλλο, δεν μου περνάει απ΄τον νου.

Εικόνα Duntimo

Μου φαίνεται δύσκολο ο Σωκράτης να μπαίνει με αρνητικό τρόπο στην εξίσωση... Και το λέω αυτό γιατί από την πρόσφατη συνέντευξή τους στο διάδοχο του συχωρεμένου Συρίγου στην μπασκετική "δημοσιογραφική μασονία", μου έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι με το Σωκράτη είχαν και έχουν αγαστές σχέσεις... Οπότε... Ποιο πιθανό είναι το θέμα να υπάρχει κάποια "πολιτική" χροιά στην ιστορία, ή να συμβαίνει αυτό που υποψιάζεσαι και απλά να περιμένουν το αναμενόμενο αίσιο τέλος της "περιπέτειας" του Βαγγέλα..

Εικόνα Red Dragon

Πολλα μπραβο για το εξαιρετικο αρθρο παιδια.
Και να σκεφτει καποιος οτι το φετινο μπατζετ ειναι ακομα μεγαλυτερο.Οτιδηποτε και να προσθεσει καποιος σε ολα τα παραπανω ειναι περιττο.
Ενα πραγμα οφειλω να πω.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΜΑΓΚΕΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΙ.

Εικόνα thita

Καταρχάς μπράβο και πάλι Σάββα. Με κάλυψες και εσύ αλλά και ο τσιφ με τον Απόστολο πιο κάτω. Μια μεγάλη ολυμπιακή αγκαλιά στα αδέλφια λοιπόν και ελπίζω ειλικρινά η αύξηση των εσόδων για τις ομάδες από την Ευρωλίγκα τα επόμενα χρόνια να βοηθήσει και να ελαφρύνει λίγο.

Κάποια στιγμή η πολιτεία πρέπει να δει πάντως το θέμα της ζελας,με τη φοροδιαφυγή και τα διπλα συμβόλαια με τις εταιρείες που βάζει τους παίκτες να ιδρύουν στην Κύπρο (από 1/1 υποτίθεται θα έρχονται πληροφορίες από 145 χώρες για οικονομικά στοιχεία),φυσικά και τα χρέη στο ΟΑΚΑ που οι ζελες κοροϊδευουν και εφευρίσκουν πολλαπλάσιες δήθεν ανταπαιτησεις τους με εκπληκτική φαντασία και αποτίμηση,όπως π.χ. ηθική βλάβη 1.000.000 επειδή δεν λειτουργούσε για λίγο καιρό η θέρμανση,τις οποίες προτείνουν στη συνέχεια να ..... συμψηφίσουν με το ενοίκιο,άλλως "ο,τι πουν τα δικαστήρια" κλπ. (σε πέντε χρονάκια από κάθε χρήση).

Εικόνα red apple

Δυστυχώς, όπως έχω τονίσει, λείπει η προβολή του έργου και της προσφοράς τους. Διότι δεν είναι θέμα, το αν υπάρχουν Γαύροι που αντιλαμβάνονται. Το ζήτημα είναι το ότι υπάρχουν πολλά ζωντόβολα που δεν χαμπαριάζουν μία και τα οποία, ζωντόβολα, αναπαράγουν στο χαλαρό, τις πουθενοπουστιές των απέναντι. RED TV & Media, YESTERDAY, not NOW!

Εικόνα thita

Ναιιιιι

Εικόνα apostolos gaganis

Βεβαιότατα...

Εικόνα Chief Bromden

Δεν χρειάζεται να διαβάσει κανείς τον ισολογισμό της ΚΑΕ για να καταλάβει το μέγεθος της προσφοράς των Αγγελοπουλέων όλα αυτά τα χρόνια...
Αυτό που θα πρέπει να καταλάβουμε είναι πως οι εποχές είναι δύσκολες και θα γίνουν ακόμα δυσκολότερες, δεν βρίσκονται πλέον εύκολα άνθρωποι που να σκορπάνε εκατοντάδες εκατομμύρια για το πάθος τους και μόνο. Πολλοί έχουν την άποψη πως ο Ολυμπιακός είναι μαγαζί γωνία και πάντα θα βρίσκεται κάποιος Γουλανδρής , Νταϊφάς, Κόκκαλης, Μαρινάκης και Αγγελόπουλοι για να κρατούν τον Θρύλο ψηλά. Δεν είναι όμως έτσι...
Όλοι εμείς οι οπαδοί του Ολυμπιακού είχαμε την τύχη να μην αισθανθούμε ξεκρέμαστοι ούτε κατά την μετάβαση από τον Κόκκαλη στους Αγγελόπουλους στο Μπάσκετ ούτε από τον Κόκκαλη στο Μαρινάκη στο ποδόσφαιρο. Μεγάλο ρόλο σε αυτό έπαιξε φυσικά το μέγεθος του Σωκράτη που φρόντισε να αφήσει τα «παιδιά» του σε καλά χεριά.
Δεν κινδυνέψαμε με διάλυση, δεν μπλέξαμε με ψευτοάραβες και Αλαφούζους, δεν γίναμε θεατές εμφυλίων και εσωτερικής αντιπολίτευσης. Τα αποφύγαμε όλα αυτά και για το λόγο αυτό είμαστε κάπως καλομαθημένοι και με άγνοια κινδύνου ως ένα βαθμό.
Καλό είναι να θυμόμαστε πως πριν πάρει την ομάδα ο Μαρινάκης ήμασταν στην αγκαλιά του Λαυρεντιάδη. Να θυμόμαστε πως στην μεταβατική περίοδο του μπάσκετ πριν ακόμα μπουν 100% τα αδέλφια τερματίζαμε όγδοοι και μας έριχνε 50άρα μέσα στο Σεφ η Εφές. Να θυμόμαστε πως η ψυχή του Ολυμπιακού ο Ερασιτέχνης κινδύνεψε με διάλυση και η σωτηρία ήρθε εκ των έσω, από την Θύρα 7 με την μεγάλη βοήθεια του Μαρινάκη, δεν βρέθηκε ούτε ένας μεγαλοεφοπλιστής και μεγαλοβιομήχανος να την στηρίξει. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τις δύσκολες εποχές γιατί μπορεί κάποια στιγμή να ξανάρθουν...
Τα αδέλφια αδικήθηκαν από τον κόσμο γιατί είχαν και έχουν να αντιμετωπίσουν ένα σύστημα βαθιά ριζωμένο για χρόνια, με μεγάλη ισχύ σε όλα τα επίπεδα. Αντίθετα με τον Μαρινάκη που ξεπέταξε στα γρήγορα την πλύστρα και την μπουγάδα της αφού ο Πατέρας ως φρέσκος δεν πρόλαβε να εδραιωθεί. Επίσης τα αδέλφια δέχθηκαν μεγάλη φθορά κατά την περίοδο που στην ουσία συνδιοικούσαν μαζί με τον Κόκκαλη, για περίπου μια πενταετία δεν έκαναν 100% κουμάντο στην ομάδα. Όταν πια ανέλαβαν και με την βούλα ο κόσμος τους θεωρούσε πια δεδομένους και δεν αισθάνθηκε ενθουσιασμό για την σημασία αυτής της αλλαγής.
Αντίθετα η είσοδος του Μαρινάκη έγινε ταχύτατα και με άλλη δυναμική.
Αντιπροσώπευε κάτι εντελώς καινούργιο,διαφορετική η προοπτική,διαφορετική και η ψυχολογία του κόσμου...
Όχι πως δεν τα ακούει ο Βαγγέλας, τα ακούει και άσχημα, αλλά έχει αποθεωθεί κιόλας. Αντίθετα με τα αδέλφια που τουλάχιστον στα πρώτα χρόνια δεν είχαν εισπράξει την αγάπη που άξιζαν...

ΜΑΓΚΕΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΙ όπως γράφει και το πανό...

Εικόνα apostolos gaganis

Έχω μείνει με ανοιχτό το στόμα... Όντως, ούτε ο Κόκκαλης ούτε ο Μαρινάκης τέτοια πράματα... Συμφωνώ με τον χαρακτηρισμό ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΔΕΣ και αντιπαραθέτω σημερινό τίτλο της ΠΡΑΣΙΝΗΣ, οργάνου του Δ.Γιαννακόπουλου και πιστό χαρακτηρολογικό του αντίγραφο: ΒΡΩΜΙΣΕ ΟΛΗ Η ΕΥΡΩΠΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ ....ΕΠΙΚΥΨΗ ΣΤΗΝ ΕΦΕΣ. Η αποθέωση της χυδαιότητας. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΟ ΑΛΗΤΗΣ...