Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΦΙΛΙΠΠΑ ΣΥΡΙΓΟ ΤΟ 2004



Έπειτα από παράκληση πολλών φίλων, θα κάνουμε ξεχωριστό άρθρο κάτι που βάλαμε στο facebook, για να μείνει. Τον Οκτώβριο του 2004 ο Φίλιππας Συρίγος δέχτηκε δολοφονική επίθεση έξω από τα γραφεία του Sport FM, έπειτα από μία εκπομπή που είχε εκεί.
 
Επίθεση από δύο αγνώστους δέχθηκε λίγο μετά την ολοκλήρωση της εκπομπής του «Κάγκελα» το μεσημέρι της Δευτέρας ο Φίλιππος Συρίγος ελάχιστα μέτρα μακριά από τα γραφεία του SuperΣΠΟΡ FM στην Καλλιθέα. Ο γνωστός δημοσιογράφος διακομίστηκε στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις τέσσερις το απόγευμα στην Καλλιθέα, στη διασταύρωση των οδών Αριστείδου και Έλλης, όπου ο Φίλιππος Συρίγος κατευθυνόταν προς το αυτοκίνητό του. Λίγα λεπτά νωρίτερα είχε ολοκληρώσει την ραδιοφωνική εκπομπή, που κάνει κάθε Δευτέρα 14:00 - 16:00, στον SuperΣΠΟΡ FM 94,6 και οι δράστες είχαν προσχεδιάσει την επίθεση, αφού ουσιαστικά τον περίμεναν λίγα μέτρα μακριά από τον ραδιοφωνικό σταθμό που εργάζεται. Ο ένας εκ των δύο αγνώστων τον χτύπησε με σιδερογραθιά στο κεφάλι και ο άλλος του προξένησε τραύματα με μαχαίρι. Στη συνέχεια οι δράστες τράπηκαν σε φυγή και εξαφανίστηκαν με μηχανή, οι αυτόπτες μάρτυρες κάλεσαν αμέσως τις πρώτες βοήθειες, ενώ ο δημοσιογράφος αιμόφυρτος ειδοποίησε με το κινητό του τηλέφωνο συναδέλφους του. Στις 16:45 εισήχθηκε στην Κεντρική Κλινική Αθηνών, αμέσως μπήκε στο χειρουργείο (διότι κινδύνεψε η ζωή του από αιμορραγικό σοκ) και στη συνέχεια οι γιατροί περιποιήθηκαν τα τραύματα, που φέρει στην πλάτη, στο κεφάλι και στα νεφρά και για προληπτικούς λόγους παρέμεινε στη μονάδα εντατικής θεραπείας.
Η υπόθεση ερευνάται από το τμήμα ανθρωποκτονιών της Ελληνικής Αστυνομίας και, μάλιστα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας, κ. Παπαγγελόπουλος, ζήτησε από τον αστυνομικό διευθυντή να γίνουν οι έρευνες με ιδιαίτερη προσοχή και, μάλιστα, να προΐσταται ο ίδιος.
Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου, όπως και όλη η δημοσιογραφική κοινότητα καταδίκασε το γεγονός και, μάλιστα, ο ΠΣΑΤ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: «Το Διοικητικό συμβούλιο του ΠΣΑΤ καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την άνανδρη και δολοφονική επίθεση εναντίον του αθλητικού συντάκτη και μέλους του Συνδέσμου, Φίλιππου Συρίγου. Θρασύδειλοι, τραμπούκοι του είχαν στήσει ενέδρα την ώρα που τελείωσε την εκπομπή του στον SuperΣΠΟΡ FM, για να του επιτεθούν πισώπλατα και να τον τραυματίσουν σοβαρά. Και, προφανώς, να στείλουν ένα μήνυμα ενάντια στην ελευθερία του λόγου και την ελευθεροτυπία. Γιατί οι απόψεις, τα ρεπορτάζ, τα σχόλια και η δυνατή φωνή του πάντα ενοχλούν. Ο ΠΣΑΤ εύχεται καταρχήν περαστικά στο Φίλιππο Συρίγο, δηλώνει τη συμπαράστασή του και τονίζει απερίφραστα, προς πάσα κατεύθυνση, ότι τέτοιου είδους επιθέσεις δεν πρόκειται να φιμώσουν τις ελεύθερες φωνές, ούτε να κάμψουν τη σταθερή θέση των αθλητικών συντακτών να ενημερώνουν με συνέπεια και αντικειμενικότητα την κοινή γνώμη. Ο ΠΣΑΤ ζητά την άμεση κινητοποίηση των αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών».
Από την πλευρά της κυβέρνησης, ο Υπουργός Τύπου, Θοδωρής Ρουσόπουλος, δήλωσε: «Οι επιθέσεις κατά λειτουργών του Τύπου, είναι καταδικαστέες. Είναι ενέργειες που στρέφονται ευθέως κατά της ελευθεροτυπίας, κατά της συνταγματικά κατοχυρωμένης ελευθερίας της έκφρασης. Οι αρμόδιες αρχές διερευνούν την υπόθεση».
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η άνανδρη επίθεση κατά του δημοσιογράφου Φίλιππου Συρίγου, αποτελεί ευθεία επίθεση κατά της Ελευθερίας του Τύπου και της ελεύθερης έκφρασης.
Σε μια ελεύθερη και δημοκρατική κοινωνία, όπως η ελληνική, τέτοιες αυτονόητα καταδικαστέες ενέργειες, μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω. Είναι προφανές ότι η έρευνα των αρμοδίων αρχών πρέπει να ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση, για τον εντοπισμό των δραστών. Εκφράζουμε τις ευχές μας για ταχεία ανάρρωση στον Φίλιππο Συρίγο, και τη συμπαράσταση μας στους οικείους του».
Επίσης από το γραφείο Τύπου του Συνασπισμού εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση: «Εκφράζουμε την οδύνη και αγανάκτησή μας για την απρόκλητη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε ο έγκριτος δημοσιογράφος, Φίλιππος Συρίγος. Δυστυχώς το χέρι των τραμπούκων όπλισε η αυθαιρεσία και η ατιμωρησία των κυκλωμάτων, που λυμαίνονται τον χώρο του αθλητισμού, για την εξυγίανση του οποίου ο Φίλιππος Συρίγος έχει δώσει αγώνες. Ζητάμε την άμεση και σε βάθος έρευνα, τη σύλληψη και παραπομπή των δραστών στη δικαιοσύνη. Είναι αδιανόητο και προκλητικό τέτοιες δολοφονικές επιθέσεις να συμβαίνουν μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας».
Να σημειωθεί, ότι ο Φίλιππός Συρίγος είχε προχωρήσει πρόσφατα σε σημαντικές αποκαλύψεις για την υπόθεση Κεντέρη – Θάνου και είχε κληθεί να καταθέσει στον Εισαγγελέα. Ο γνωστός δημοσιογράφος βρίσκεται και σε δικαστική διαμάχη με το ζεύγος Θεόδωρου και Γιάννας Αγγελοπούλου, για δημοσιεύματα σχετικά με τα οικονομικά του ΑΘΗΝΑ 2004.
Τα ιατρικά ανακοινωθέντα:
Σύμφωνα με το πρώτο ιατρικό ανακοινωθέν, ο δημοσιογράφος φέρει κρανιοεγκεφαλική κάκωση, τραύμα δύο εκατοστών στο ημιθωράκιο, δύο τραύματα στη νεφρική χώρα, ενάμισι και δύο εκατοστών αντίστοιχα, τραύμα τριών εκατοστών στους γλουτούς, τρία θλαστικά τραύματα στο πρόσωπο και συγκεκριμένα στη βρεγματική χώρα και διάφορες κακώσεις στα άκρα.
Σύμφωνα με το δεύτερο ιατρικό ανακοινωθέν, ο ασθενής εισήχθη επειγόντως στο χειρουργείο, όπου και έγινε εκτίμηση των κακώσεων και συρραφή των τραυμάτων. Σταθεροποιήθηκε αιμοδυναμικά και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για περαιτέρω νοσηλεία, ενώ υποβάλλεται σε πλήρη κλινικοεργαστηριακό έλεγχο.
*Το επόμενο ιατρικό δελτίο θα ανακοινωθεί την Τρίτη (19/10) και ώρα 12:00.
Τον Φίλιππο Συρίγο, στην Κεντρική κλινική Αθηνών, επισκέφτηκαν δηλώνοντας την συμπαράστασή τους, ο Πρόεδρος του "Συνασπισμού" κ. Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο υφυπουργός Υγείας κ. Γιαννόπουλος, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης, ο διευθυντής της "Ελευθεροτυπίας" κ. Σεραφείμ Φυνατανίδης, ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο Αργύρης Πεδουλάκης, ο Κώστας Παταβούκας κ.ά.

 
Επειδή είχε ανοιχτό μέτωπο με τον Ολυμπιακό, λόγω των άρθρων που έγραφε για το υποτιθέμενο '''σκάνδαλο Καραϊσκάκη'', γενιές αντιολυμπιακών οπαδών μεγαλώσανε με το παραμύθι ''γαύροι του την κάνανε''. Αυτό έλεγε και ο ίδιος δημοσίως.

Πήγε στράφι το μάθημα που πήρα τον Οκτώβριο του 2004. Γιατί να το κρύψω, άλλωστε; Μετά τις τέσσερις πισώπλατες μαχαιριές που εισέπραξα, εκείνο το απόγευμα στην Καλλιθέα, ναι είχα... πειστεί ότι το γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» ανήκει στον Ολυμπιακό και το λαό του!
 

 
Aς ακούσουμε τώρα το τι είπε ο Αχιλλέας Μπέος στην εκπομπή ''ΔΙΚΗ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ'' τη Δευτέρα που μας πέρασε, 21 Δεκεμβρίου 2015, με αφορμή τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε ο δικηγόρος Αργύρης Λίβας.
 
Από τον Ιππόδρομο του την κάνανε του συγχωρεμένου του Φίλιππα. Κι αυτό αποδείχθηκε μάλιστα. Να το θυμόμαστε από εδώ και πέρα ΟΛΟΙ...

Σχόλια

Εικόνα thita

εμπαθής με τον Θρύλο

Εικόνα tsalouxidis

O Συρίγος ήτανε αντιολυμπιακός από συγκυρία ένεκα που πάσαρε, αλλά και ήτανε σε ένα βαθμό όντως, την περσόνα του αιρετικού και αντιδραστικού.
Με τον ιππόδρομο δεν κατάλαβα ακριβώς τί έπαιζε. Ήτανε ιπποδρομιάκιας ο Φίλιππας;

Εικόνα savvas gridlock

''Ήτανε ιπποδρομιάκιας ο Φίλιππας;''

Iπποδρομιάκια δεν τον λες, αλλιώς λέγεται, αλλά έχει πεθάνει τώρα και δεν θέλω να τον χαρακτηρίσω.

Εικόνα tsalouxidis

Ήτανε γκέη μήπως; Να αναρτήσεις και τα διαμειφθέντα με το μέγα διανοητή Χατζηστεφάνου, να γελάσουνε κι όσοι δεν τα πετύχανε στο fb.
Τις μαχαιριές ο Συρίγος γιατί τις έφαγε, κατάλαβες απ'αυτά που είπε ο Μπέος το φουλ στόρυ ή είναι γνωστά από παλιότερα τα περί ιπποδρόμου;

Εικόνα savvas gridlock

Τα έσβησε η χαμούρα ο Χατζηστεφάνου και τα έχασα. Αν τα έχει κρατήσει κανείς, ας τα στείλει. Συρίγος και Ιππόδρομος ήταν έννοιες ταυτόσημες. Νομίζω είναι προφανές, δεν χρειάζεται να επεκταθούμε, για λεφτά μιλάμε.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Καλά, αυτό με τον Χατζηστεφάνου ήταν μεγάλη εμπειρία. Τα είδαμε όλα σ' αυτή τη ζωή.

Εικόνα Aprosarmostos17

Ζωντανός ή νεκρός, η αλήθεια είναι μία: ο άνθρωπος υπήρξε στυγνός αντι-Ολυμπιακός, κλασσικός ρουφιανοδημοσιογράφος, οπορτουνιστής, αναδείχθηκε στην ρουσφετολογική ΕΡΤ, κεφαλαιοποίησε την επιτυχία της εθνικής μπάσκετ, πολέμησε με λύσσα τον Ολυμπιακό με κάθε ευκαιρία και έγλυψε μέχρι αηδίας την οικογένεια Γιαννακόπουλου.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Χωρίς να ασχοληθώ με σπιλώσεις νεκρών και τα λοιπά, ο Συρίγος ήταν η προσωποποίηση του αντιολυμπιακού δημοσιογράφου. Τσάτσος, συκοφάντης, ραδιούργος. Έθρεψε γενιές αντιολυμπιακών και προκάλεσε πολλές φορές τους ερυθρόλευκους οπαδούς. Δεν με δυσαρέστησε καθόλου ο θάνατός του από φυσικά αίτια. Ευτυχώς δεν έγινε και ήρωας...

Εικόνα vagio

Επειδή δεν ξεχωρίζω τον πεθαμενο μπάσταρδο απο το ζωντανό μπάσταρδο, δεν θα τοποθετηθώ μέρες που'ναι..

Εικόνα TARZANIARHS

Ηταν αλογομουρης ο συγχωρεμενος κυριολεκτικα και μεταφορικα.

Εικόνα el trick

Για μένα ο σφόδρα αντιολυμπιακός φυρίγος δεν είναι συγχωρεμένος. Μπορείς να συγχωρήσεις τον οποιονδήποτε όσο βαρύ αδίκημα και να σου προκάλεσε αν έστω και στο τέλος παραδεχτεί ότι έκανε λάθος και σε έβλαψε. Ο φυρίγος ακόμη και προ του τάφου του χρησιμοποίησε το πάθημά του προκειμένου να προκαλέσει κακό στον ΘΡΥΛΟ, ενώ ακόμη και ο ίδιος ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ (όπως αποδείκνύεται) το ποιός τον τραυμάτισε. Με τα μπορεί και τα ίσως δεν δικαιούσαι να σπιλώνεις συνειδήσεις. Όπως το πράτει είναι το χειρότερο δείγμα εμμετικού "ανθρώπου". Και ο φυρίγος το έπραξε.

Εικόνα Spiros Legend

Συμφωνώ,φίλε el trick,άλλο ο σεβασμός στην μνήμη ενός νεκρού,και άλλο το να του συγχωρήσεις το ΕΣΚΕΜΜΕΝΟ κακό που σου έκανε,κάνοντας,με το αζημίωτο,του αισχίστου είδους αντιολυμπιακή προπαγάνδα,με την οποία δηλητηρίαζε συνειδητά την κοινή γνώμη.Και από την άλλη κάλυπτε τα αίσχη και τα σημεία και τέρατα της μπασκετικής μασονίας,της οποίας ηγείτο και έλυνε και έδενε.Ύμνους για Σωλήνα και Πανάθα,χολή και ασταμάτητη κριτική στον μπασκετικό Ολυμπιακό,δεν είδε ποτέ καμία αδικία και κανένα σκάνδαλο στό Φάρο του Ελλην.αθλητισμού.Ασυγχώρητος,επιεικέστατα...