ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΞΑΝΘΗ 1-0



Έπειτα από μία κακή εμφάνιση, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός κέρδισε με 1-0 την Ξάνθη και πήρε τη 18η νίκη του σε 19 ματς στη φετινή Superleague. Τα στιγμιότυπα του παιχνιδιού είναι εδώ και τα στατιστικά του εδώ.
 
Aρκετά νέα πρόσωπα είχε στην 11άδα του ο Ολυμπιακός χθες. Οι απουσίες του τραυματία Καμπιάσο και του τιμωρημένου Μιλιβόγεβιτς έφεραν βασικό τον Ζντίελαρ, ενώ στην αποστολή μπήκε και ο Μανιάτης, παίρνοντας χρόνο συμμετοχής στο τέλος. Ο Φινμπόγκασον είναι ούτως ή άλλως υπ'ατμόν κι έτσι είδαμε βασικό τον Πουλίδο, με το Σιόβα και το Μαζουάκου να μένουν στον πάγκο. Με Ρομπέρτο κάτω από τα δοκάρια, Ομάρ-Σαλίνο-Μποτία-Ντα Κόστα στην άμυνα, Ζντίελαρ-Κασάμι-Φορτούνη χαφ, Πάρντο-Ντουρμάζ-Πουλίδο στην επίθεση κατέβηκε ο Θρύλος, ενώ η Ξάνθη κατέβηκε με αυτήν τη σύνθεση.
 

 
Αρκετό κρύο χθες στον Πειραιά,
 

 
λίγος σχετικά κόσμος, με εξαίρεση το πέταλο της 7,
 

 

 

 
πειραματική ενδεκάδα, αντίπαλος που είχε κλειστεί καλά πίσω και με όλα αυτά τα δεδομένα ήταν αναμενόμενη (για όλους εμάς που κάθε χρόνο τέτοια εποχή βλέπουμε πάνω-κάτω το ίδιο έργο) η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου. Παίκτες ράθυμοι, που δεν έβαζαν τα πόδια τους στη φωτιά, δεν ήθελαν να ζοριστούν ιδιαίτερα, αφού πίστευαν ότι ''μα έτσι, μα αλλιώς, 2-3 φάσεις θα τις κάνουμε, θα βάλουμε ένα γκολ και θα σχολάσει ο γάμος''. Από τα άκρα τρύπαγε μόνον ο Ντουρμάζ τον Μπέρτο, αλλά όχι συστηματικά κι αυτός. Ο Πάρντο με τον Ομάρ δεν μπορούσαν να συνεργαστούν για να δημιουργήσουν ρήγμα από την πλευρά του ασταθούς Μπαξεβανίδη της Ξάνθης, τα χαφ μας δεν πατούσαν περιοχή, ο Φορτούνης αναγκαζόταν να τραβιέται στα αριστερά για να βρει χώρο από το μαρκάρισμα των Λουσέρο και Φλίσκα, ενώ ο Πουλίδο έμοιαζε αποκομμένος από την υπόλοιπη ομάδα. Η Ξάνθη έπαιζε κλειστά πίσω, αλλά προσπάθησε να βγάλει και κάποιες καλές ''κόντρα'' επιθέσεις, με μία εξ αυτών να κόβεται λανθασμένα από το βοηθό Αλεξέα, σε φάση-μισό γκολ. Το πρώτο ημίχρονο τελείωσε με 3 τελικές για τον Ολυμπιακό και δικαιολογημένη σε κάποιο βαθμό γιούχα από τον κόσμο, που έβλεπε τους παίκτες μας να κάνουν εύκολα λάθη και να μην μπορούν να αλλάξουν τρίτη πάσα.
 

 
Όπως ήταν λογικό, στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα της ομάδος μας άλλαξε. Ο Θρύλος άρχισε να πιέζει, ενώ οι αλλαγές των Τσόρι-Ιντέγιε στις θέσεις των αρνητικών Πάρντο-Κασάμι βοήθησαν στο να γίνει πιο ουσιαστικός ο Ολυμπιακός στην ανάπτυξή του. Βγήκαν καθαρές φάσεις για γκολ, αλλά έχασε και η Ξάνθη ορισμένες πολύ καλές ευκαιρίες, με αποκορύφωμα την ''άχαστη'' με το δοκάρι του Σολτάνι από τα 3 μέτρα. Σίγουρα πάντως στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης είδαμε κάποια πράγματα από την ομάδα και σε καμία περίπτωση δεν εμφανίστηκε το χάλι του πρώτου ημιχρόνου. Οι 3 τελικές έγιναν 14, ενώ η Ξάνθη ''ένιωσε'' περισσότερο το τι πάει να πει ''παίζω στο Καραϊσκάκη''.
 
 
ΡΟΜΠΕΡΤΟ Δεν χρειάστηκε να κάνει τη μεγάλη επέμβαση. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν κι αυτός αρκετά χαλαρός, με αποτέλεσμα να κάνει (παραλίγο) ένα πολύ σοβαρό λάθος, τροφοδοτώντας αντίπαλο.
 
OΜΑΡ Για ένα ακόμη ματς κατάφερε και πίσω να έχει προβλήματα, με τον Ντιμιτρόφ να βγαίνει στην πλάτη του, αλλά και μπροστά να μην καταφέρει κάτι ουσιαστικό στις συχνές προωθήσεις του. Από ένα σημείο και μετά ο Καπετάνος άρχισε να τραβιέται συνέχεια στην πλευρά του, αφού καταλάβαινε ότι εκεί τα πράγματα ήταν πιο εύκολα γι'αυτόν και έβρισκε χώρο που δεν μπορούσε να βρει απέναντι. Η μεγάλη ευκαιρία του Σολτάνι στο δεύτερο ημίχρονο από την πλευρά του ξεκίνησε. Σε μεγάλο βαθμό πάντως εξιλεώθηκε για τα παραπάνω με την πολύ ωραία σκαφτή πάσα προς το Φορτούνη, στη φάση του γκολ μας. Η τεχνική του είναι πολύ καλή, αλλά το πρόβλημα στις τοποθετήσεις παραμένει και είναι πολύ σοβαρό για να το προσπεράσει κανείς.
 
ΣΑΛΙΝΟ Ο πολύ επικίνδυνος Σολτάνι του έφυγε ουσιαστικά μόνο στη φάση με το δοκάρι στο 65'. Ήταν σταθερός αμυντικά, αλλά δεν μπορούσε να βοηθήσει μπροστά, κάνοντας overlap στην πλάτη του Ντουρμάζ, ώστε να τρυπηθεί ο Μπέρτος πιο συχνά. Στη φάση του 21' που κακώς κόπηκε με οφσάιντ ο Ορφανίδης ενώ έβγαινε τετ α τετ, είναι αυτός που ξέχασε να τραβηχτεί εγκαίρως.
 
ΜΠΟΤΙΑ-ΝΤΑ ΚΟΣΤΑ Σε γενικές γραμμές δεν αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα, με εξαίρεση 2 φάσεις που δεν εφάρμοσαν σωστά το οφσάιντ και χάσανε τους παίκτες της Ξάνθης. Τα προβλήματα και με τους 2, αλλά ειδικά με τον Ντα Κόστα, ήταν στις μεταβιβάσεις τους, αφού έκαναν συχνά λάθη. Με την γραμμή άμυνάς μας ψηλά και τους Ορφανίδη-Σολτάνι να κινούνται στο όριο του οφσάιντ συνέχεια, πήραν πολύ καλύτερο βαθμό και οι 2 από αυτόν που περιμέναμε οι περισσότεροι πριν το ματς. Ο Ντα Κόστα όμως παραμένει ασταθέστατος και ιδιαίτερα επιρρεπής στο εύκολο λάθος κοντά στην περιοχή μας, ειδικά όποτε κουβαλάει την μπάλα. Σαντάνα δεν είναι, αλλά δεν είναι και πολύ καλύτερος σε αυτό το κομμάτι.
 
ΖΝΤΙΕΛΑΡ Ο Μάρκο Σίλβα τον έχρισε MVP του ματς. Είναι το πρώτο του ματς στο πρωτάθλημα ως βασικός και είναι άδικο να κριθεί αυστηρά, αλλά αυτήν την πολύ θετική εικόνα που αποκόμισε γι'αυτόν ο προπονητής μας, εγώ σίγουρα δεν την σχημάτισα. Στις περιπτώσεις που έπρεπε να αμυνθούμε αργούσε χαρακτηριστικά να κλείσει στο κενό μπροστά από τα στόπερ μας, ενώ αδυνατούσε να πάρει την πρώτη πάσα στην ανάπτυξη, κάνοντας αρκετά λάθη και αψυχολόγητες ενέργειες. Έχει κάποια προσόντα σίγουρα, οπως το ότι παίζει με το κεφάλι ψηλά και γυρίζει γρήγορα μέτωπο προς το αντίπαλο τέρμα, αλλά στο διάβασμα των φάσεων υστερεί. Σε ματς με πιο ποιοτικούς αντιπάλους χαφ, είναι πολύ πιθανό να αποδειχθεί επιρρεπής στις εύκολες κάρτες έτσι όπως πέφτει πολλές φορές πάνω στην μπάλα. Ξαναλέω, δεν πρέπει να βιαστούμε όλοι να τον κρίνουμε οριστικά, πρέπει να πάρει κι άλλες ευκαιρίες, όμως αυτό που βλέπουμε τώρα είναι η εικόνα ενός παίκτη ελπιδοφόρου μεν, αλλά κάθε άλλο παρά έτοιμου.
 
ΚΑΣΑΜΙ Πολύ κακό παιχνίδι και σε πολλά σημεία εκνευριστική η αδιαφορία του. Ίσως έπρεπε να αντικατασταθεί πολύ νωρίτερα. Πρέπει να διορθώσει άμεσα αυτό το πράγμα, γιατί ώρες ώρες δίνει την εντύπωση ότι βαριέται που ζει.
 
ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ Αν και δεν έβρισκε τους χώρους που ήθελε, για ένα ακόμη ματς ήταν αρκετά κινητικός, δεν σταμάτησε να προσπαθεί κι επιβραβεύτηκε με την ασίστ στο γκολ του Πουλίδο. Τα χτυπήματά του στα στημένα χθες δεν ήταν καλά, ίσως επηρεάστηκε σε αυτό το κομμάτι από την απουσία του από την πρώτη ενδεκάδα στα πρόσφατα παιχνίδια. Φαίνεται ότι η επιμονή του Σίλβα να τον τραβάει αριστερά μπορεί να του βγει σε καλό, όχι μόνο επειδή τον βοηθά στο να συγκλίνει και να σουτάρει με το δεξί, αλλά επειδή μπορεί να φορτωθεί η πλευρά με τον Ντουρμάζ και να δημιουργηθούν ρήγματα από εκεί, κάτι που είδαμε σε κάποιες φάσεις χθες.
 
ΠΑΡΝΤΟ Κακή εμφάνιση. Και πάλι στο ''ένας με έναν'' αδυνατούσε να περάσει τον Μπαξεβανίδη, ενώ δεν κατάφερε να βγάλει κάποια καλή σέντρα ή να απειλήσει με σουτ. Δικαίως αντικαταστάθηκε και ίσως έπρεπε να βγει νωρίτερα κι αυτός, όπως ο Κασάμι.
 
ΝΤΟΥΡΜΑΖ Πολύ καλύτερος από τον Πάρντο, πέρασε αρκετές φορές τον Μπέρτο, αλλά δεν έκανε κάτι ουσιαστικό κι αυτός. Η αδυναμία του στο κομμάτι της κίνησης χωρίς την μπάλα είναι εμφανής. Περιοχή και χθες δεν πάτησε πολλές φορές, δεν έπιασε καλά σουτ, ενώ η εικόνα του ''τραβιέμαι αριστερά και περιμένω να μου δώσετε την μπάλα στα πόδια'' ώρες ώρες ήταν άσχημη.
 
ΠΟΥΛΙΔΟ Αν και απομονωμένος από τους χαφ και τους εξτρέμ, φάνηκε σε αρκετές περιπτώσεις κι έδειξε ότι μέσα στην περιοχή κινείται καλύτερα από τον Ιντέγιε. Στο πρώτο ματς που έπαιξε βασικός σκόραρε κι αυτό για έναν επιθετικό είναι πολύ σημαντικό. Είχε πολύ καλές υποδοχές μπάλας, η ταχύτητά του ήταν μεγαλύτερη από αυτή των στόπερ της Ξάνθης και κατάφερε να τους δημιουργήσει αρκετά προβλήματα. Μπορούσε να πετύχει κι άλλα γκολ, ενώ το πιο ευχάριστο από όλα ήταν το ότι έδειξε πως μπορεί να συνυπάρξει στην 11άδα με τον Ιντέγιε.
 
ΤΣΟΡΙ Παρότι έπαιξε περίπου μισή ώρα με τις καθυστερήσεις, δεν βρήκε ρυθμό για να φανεί ιδιαίτερα στο ματς. Βοήθησε όμως στο να κυκλοφορήσουμε καλύτερα την μπάλα μπροστά κι έκανε κάποιες καλές κούρσες από το πλάι που τραβήχτηκε για να βρει χώρους.
 
ΙΝΤΕΓΙΕ Έπρεπε να μπει νωρίτερα στο ματς για να στηρίξει τον Πουλίδο στην επίθεση. Στη φάση που η μπάλα έφυγε από τα χέρια του Τσέναμο μπορούσε να σουτάρει αμέσως, αλλά το ένστικτο του killer (όπως π.χ. είναι ο Μήτρογλου) δεν το έχει. Με τον Πουλίδο πάντως μπορούν να κάνουν πολλές ζημιές, αφού κινούνται συνεχώς και τραβάνε μακριά τα αργά στόπερ των ελληνικών ομάδων, δίνοντας την ευκαιρία σε παίκτες που έρχονται από πίσω να βρεθούν σε θέση βολής.

ΜΑΝΙΑΤΗΣ Έπαιξε ελάχιστα και δεν μπορεί να κριθεί, αλλά και μόνο το ότι τον ξαναβλέπουμε σε ματς πρωταθλήματος, έστω για λίγο, είναι ευχάριστο. Είτε υπολογίζεται από το Σίλβα είτε είναι για να φύγει, μακάρι να ξεπέρασε τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του.
 
ΜΑΡΚΟ ΣΙΛΒΑ Πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι κάνει αλλαγές στην 11άδα και δεν μένει στους 14 παίκτες που ως τώρα έχουν πάρει το μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής στα επίσημα παιχνίδια μας. Από εκεί και πέρα, σε τέτοια ματς όπως το προχθεσινό, ο κόσμος περιμένει να δει κάποια ελάχιστα πράγματα. Μία μίνιμουμ προσπάθεια, λίγες ευκαιρίες και να μην χτικιάσει. Στο πρώτο ημίχρονο η εικόνα της ομάδος ήταν απαράδεκτη και αυτό χρεώνεται στο Σίλβα, που δεν κατάφερε να βρει το κίνητρο για να ζοριστούν περισσότερο οι παίκτες. Οι αλλαγές επίσης άργησαν για ένα ακόμη ματς, αφού ''φώναζε'' το πράγμα, με το που αρχίσαμε να πιέζουμε στην επανάληψη, ότι η αντίπαλη περιοχή ήταν άδεια. Δεν είναι κακό να δοκιμαστεί από εδώ και πέρα σε κάποιο παιχνίδι της Superleague σχήμα με δύο φορ από την αρχή του ματς. Η επιμονή στα 3 χαφ, όταν ο αντίπαλος δεν βγαίνει από την περιοχή του, δεν μας βοηθάει στο να γίνουμε περισσότερο απειλητικοί και να δημιουργήσουμε πιο πολλές καθαρές ευκαιρίες για γκολ.
 
ΞΑΝΘΗ Καλά στημένη πίσω από το Λουτσέσκου, έψαξε την ''κόντρα'' επίθεση και θα μπορούσε να πετύχει γκολ, είτε στη φάση που κακώς κόπηκε από το βοηθό Αλεξέα με οφσάιντ ο Ορφανίδης στο πρώτο ημίχρονο, είτε στο δοκάρι του Σολτάνι. Από την στιγμή που δεν περιορίστηκε στο ''πίσωωω'', στις άσκοπες καθυστερήσεις για να φαγωθεί ο καθαρός ποδοσφαιρικός χρόνος και στην εξόντωση των αντιπάλων, αλλά νοιάστηκε και για να απειλήσει μπροστά, ταμπούρι ΔΕΝ έπαιξε, οπότε είναι αξιέπαινη. Ο Λουσέρο χθες ήταν καλύτερος από τα δικά μας κεντρικά χαφ, ενώ ο Σολτάνι σε ορισμένες φάσεις έμοιαζε κίνδυνος-θάνατος για την άμυνά μας. Ο Ντιμιτρόφ μοιάζει καλός παίκτης, αλλά όχι στο επίπεδο που θα περίμεναν ίσως οι ίδιοι οι άνθρωποι της ομάδος της Ξάνθης, ενώ κακή σεζόν κάνει και ο Μπέρτος, που πέρυσι έβγαζε μάτια ως δεξί μπακ. Μπορεί ο Αλαφούζος να έχει πει ότι ''η Ξάνθη είναι στο άρμα του Μελισσανίδη'', αλλά ως ομάδα δεν είναι κακή κι αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο όλους τους μεγάλους. Μπράβο της.
 
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ Ένα σοβαρό λάθος έγινε στο ματς, το οφσάιντ στο 21' που έδωσε ο βοηθός Αλεξέας, την ώρα που ο Ορφανίδης έβγαινε φάτσα με το Ρομπέρτο κι έχοντας τον Καπετάνο δίπλα του.
 

Είναι σοβαρό λάθος, αλλά δεν δείχνει σε καμία περίπτωση δόλο, αφού μιλάμε για φάση με γρήγορη κίνηση του αμυντικού να τραβηχτεί. Σε τέτοιες περιπτώσεις πολλοί βοηθοί μπερδεύονται. Ο Φραγκιαδάκης από την άλλη πλευρά έχασε από ένα οφσάιντ για κάθε ομάδα, κόβοντας το Σολτάνι κακώς (σε φάση όμως που είχε βγει εγκαίρως ο Ρομπέρτο κι έδιωξε) και αφήνοντας τον Ντιμιτρόφ της Ξάνθης από θέση οφσάιντ να συνεχίσει την προσπάθειά του.
 
 

Εννοείται πως αυτά τα λάθη ΔΕΝ επηρέασαν το αποτέλεσμα και ο θόρυβος για τη διαιτησία από τα γνωστά αντιολυμπιακά sites είναι κατευθυνόμενος και δίχως καμία επαφή με την πραγματικότητα. 
 
ΚΟΣΜΟΣ Στο πρώτο ημίχρονο υπήρχε γιούχα και σφυρίγματα από τις κεντρικές θύρες κυρίως. Η Θύρα 7 με τις φωνές της τα κάλυψε, αλλά η δυσφορία του κόσμου ήταν εμφανής. Δεν έγινε στοχευμένα σε συγκεκριμένους παίκτες, ούτε γενικεύτηκε, άρα ήταν απολύτως θεμιτή. Πριν πάω στο γήπεδο έβλεπα το παιχνίδι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Σαουθάμπτον και η γιούχα πήγε σύννεφο με το που έληξε το ημίχρονο από τους οπαδούς της Γιουνάιτεντ, οι οποίοι έβλεπαν την ομάδα τους να μην μπορεί να κάνει ούτε μία φάση στο Ολντ Τράφφορντ. Σε όλα τα γήπεδα του πλανήτη, όποτε ο κόσμος χτικιάζει, εκδηλώνει τη δυσφορία του. Όταν μένουμε εκεί και δεν πάμε στις εμετικές καταστάσεις της σεζόν 2012-13, όταν και πανηγυρίζονταν γκολ των αντιπάλων μας στο Καραϊσκάκη από ''αγανακτισμένους Ολυμπιακούς'', κανείς δεν μπορεί να πει τίποτε σε κάποιον που έχει πληρώσει διαρκείας ή απλό εισιτήριο και τραβήχτηκε στο γήπεδο Σάββατο απόγευμα, αντί να πάει μια βόλτα, για να δει ένα ουσιαστικά αδιάφορο ματς σε μια βραδιά που είχε και πολύ κρύο. Στο δεύτερο ημίχρονο που η ομάδα έστρωσε, ειδικά από το 65' και μετά, τα σφυρίγματα περιορίστηκαν.
 
Συνεχίζουμε με το επόμενο παιχνίδι, την Τετάρτη στις 19:30 στο Καραϊσκάκη με τον Αστέρα Τρίπολης για τη φάση των ''8'' του Κυπέλλου Ελλάδος. Βήμα-βήμα προχωράμε, κοιτάζοντας το ματς που έχουμε μπροστά μας και δίχως να υποτιμούμε κανέναν αντίπαλο. Θέλουμε νταμπλ και όσο το δυνατόν καλύτερη πορεία στην Ευρώπη, που θα έρθουν μόνο αν είμαστε ΟΛΟΙ συγκεντρωμένοι στις υποχρεώσεις της ομάδος και δεν αρχίσουμε τα ''έλα μωρέ τώρα, ποιος Αστέρας, σιγά''.

Σχόλια

Εικόνα Pavlos

Εξαιρετική ανάλυση, φίλε Σάββα.

Μια ερώτηση: στη φάση του λάθους του τερματοφύλακά τους με τον Ιντέγιε,με το που παίρνει τη μπάλα ο Ιντέγιε, δεν του αρπάζει ο τερματοφύλακας τον αστράγαλο με το χέρι του; Οπως έβλεπα τον αγώνα στο λάπτοπ, μου φάνηκε πως υπάρχει πέναλτι.

Εικόνα savvas gridlock

Νομίζω ότι ο Ιντέγιε πάει να περάσει και το πόδι του βρίσκει στον πεσμένο Τσέναμο, ο οποίος δεν κάνει κάποια κίνηση για να ανατρέψει τον αντίπαλο. Δες το κι εσύ, Παύλο, γιατί δεν είμαι σίγουρος 100%.

https://vid.me/9mOw

Εικόνα Pavlos

Ευχαριστώ για το βιντεάκι. Αφού σκοντάψει πάνω στον Τσέναμο ο Ιντέγε και πάει να πέσει, ακουμπά τα χέρια στο έδαφος κι ανασηκώνεται. Κάνει ένα-δυὀ βήματα, κι από πίσω του βουτάει ο Τσέναμο και τον ανατρέπει, βάζοντας απο πίσω το δεξί του χέρι πάνω στο δεξί πόδι του Ιντέγε. Βλέποντας τη φάση πολλές φορές, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι ο Τσέναμο προσπαθεί βουτώντας να διώξει με το χέρι του τη μπάλα μακριά απ᾽τον Ιντεγε, αλλά βρίσκει και το πόδι του επιθετικού. Είναι, νομίζω, πολύ δύσκολη φάση. Εάν δεν συνέβαινε σε αγώνα του Ολυμπιακού, αλλά, π.χ., σε Βέροια-Λεβαδειακὀ (λέμε τώρα), και σφύριζε πέναλτι ο διαιτητής, δε νομίζω ότι θα διαμαρτυρόταν κανείς.

Εικόνα Pavlos

Εάν δε η φάση είχε συμβεί ανάποδα, δηλαδή με τον Ρομπέρτο στη θέση του Τσέναμο, και ο διαιτητής δεν είχε δώσει πέναλτι, δεν μπορώ να φανταστώ τί θα είχαμε ακούσει απ´ὀλους τους λοβοτομημένους (ή μάλλον μπορώ, αλλά δεν το λέω, διότι θέλω να διαφυλάξω την ψυχική τε και σωματική μου υγεία).

Εικόνα Pavlos

Ξαναβλέποντας τη φάση, δεν είναι σίγουρος αν ο Τσέναμο πάει να διώξει μακριά τη μπάλα ή να την μπλοκάρει. Νομίζω ότι ούτε ο Τσέναμο ξέρει, μέσα στον πανικό του, τί θέλει να κάνει. Αλλἀ το πόδι του Ιντέγε μου φαίνεται πως το βρίσκει.

Εικόνα Spiros Legend

Άλλο πράγμα το γήπεδο,άλλο η TV,οπότε διαβάζω με προσοχή την ανάρτηση και για τα αγωνιστικά και για όσα έχουν σχέση με τον κόσμο και τις αντιδράσεις του.Αν δεν είσαι μέσα,να βλέπεις τις κινήσεις κάποιων παιχτών στον χώρο,το άπλωμα,την συνολική αμυντική λειτουργία,δεν είναι εύκολο να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα. Πάντως,σε γενικές γραμμές,συμφωνώ με όλα. Αυτό που με προβληματίζει είναι ό,τι κάποιοι παίχτες μας έχουν δείξει το ταβάνι τους,που για Ολυμπιακό είναι ικανοποιητικό,όπως Κασάμι,Πάρντο,Μαζουακού,Ομάρ,αλλά το θέμα είναι κάθε πότε γουστάρουν να το δείχνουν...Επίσης,στα κεντρικά μπακ θεωρώ ό,τι έχουμε μεγάλο πρόβλημα,ακόμα και για την Ελλάδα,στην Ευρώπη επειδή συνήθως παίζουμε πιο μαζεμένα,δεν εκτίθενται τόσο ή τέλος πάντων,άλλο ο Λεβαντόφσκι και ο Ζιρού και άλλο κάποιος Ορφανίδης να σου φεύγει συνέχεια οριακά,ξεοριακά,λίγο οφσάιντ,καθόλου οφσάιντ,με όλους τους τρόπους δηλαδή. Από τα μπακ,που παραδοσιακά στον Ολυμπιακό προσφέρανε επιθετικά,πλέον δεν παίρνουμε ΤΙΠΟΤΑ. Η πάσα του Ομάρ στον Φορτούνη ήταν απλά μια εξαίρεση στον κανόνα...Και να πεις ό,τι παίζουνε καμιά φοβερή άμυνα...Πλην Σαλίνο στις καλές του,μπάζουν από παντού. Πιστεύω ό,τι πρέπει να το δούνε σοβαρά το θέμα το καλοκαίρι,ήμουν της άποψης ό,τι ειδικά για Μαζουακού,αν όντως υπήρχαν προτάσεις 8-10 εκ.το καλοκαίρι που πέρασε,έπρεπε να δοθεί,δεν έβλεπα μέλλον με αυτόν,μας ξεγέλασε με τα φιλικά της Αμερικής,έβαλε και το γκολ στην Ατλέτικο,που δεν το πίστευε ούτε ο ίδιος,έκανε και μερικές ακόμα καλές εμφανίσεις,και από Δεκέμβρη και μετά απλά ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ. Είναι στην κοσμάρα του το άτομο,την φοβόμουνα την κακή φετινή χρονιά του και την περίμενα. Και από πίσω κανένα άλλο αριστερό μπακ σε ρόστερ 35 ατόμων! Ο Τζίμης,πάλι,ο Ντουρμάζ,όπως το λες,Σάββα,καλός,χρυσός αλλά χωρίς ουσία ρε γαμώτο,κάνει τα ζογκλερικά μέχρι έξω από την περιοχή και η σέντρα σπάνια φτάνει στον αποδέκτη της...Και μόνο με μπάλα λειτουργεί,χωρίς μπάλα ψάχνεται με GPS που στο καλό να πάει,μπλέκεται με άλλους κ.λ.π. Πάντως,γενικά,είναι χρήσιμος και φιλότιμος και τσαμπουκάς,με την καλή έννοια,όταν προκαλούν,τρέχει πρώτος να ζητήσει τον λόγο... Οι αντιδράσεις του κόσμου φυσιολογικές είναι φέτος,κι εγώ αυτό εισπράττω τηλεοπτικώς. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα,ανά τρεις μέρες παιχνίδι,πρωτάθλημα,Κύπελλο,Ευρώπη,καμία υποτίμηση,θα μας βγάλουν όλοι την πίστη,παίζουν όλοι στο maximum εναντίον μας στην Ελλάδα.Και Ευρώπη δεν υπάρχουν εύκολες ομάδες πλέον,οι εύκολες παίζουν τον Ιούνιο-Ιούλιο-Αύγουστο προκριματικά...

Εικόνα savvas gridlock

Σπύρο, πίσω από το Μαζουάκου υπάρχει ο Τσιμίκας, ένα παιδι που δεν θα το βγάλω Αλάμπα, αλλά νομίζω ότι αξίζει να πάρει ευκαιρίες και σε ματς πρωταθλήματος, τώρα, από εδώ και πέρα, όχι ''σε 2-3 χρόνια, να ωριμάσει πρώτα''...

Εικόνα Spiros Legend

Ναι,και μένα μου αρέσει ιδιαίτερα και θέλω να τον δω από δω και πέρα σε παιχνίδια. Καταλαβαίνεις ό,τι εγώ μίλησα για τον αρχικό προγραμματισμό και την μεγάλη ανισσοροπία,όπου αλλού υπήρχαν 3 παίχτες για κάθε θέση και για το αριστερό άκρο στηριχτήκαμε μόνο στο βλαμμένο,και οποιοδήποτε μπακ-απ θα ήταν πειραματικό,τύπου Σαλίνο αριστερά. Και φαίνεται ο Τσιμίκας,από όσο τον είδαμε,να έχει και επιθετικές αρετές,ξέρει μπάλα σίγουρα,έδειξε ισορροπία μεταξύ αμυντικών και επιθετικών καθηκόντων. Αυτά τα <<σε 2-3 χρόνια,να ωριμάσει πρώτα>> συμβαίνουν,γιατί πρώτοι <<εμείς>> θα γκρινιάζουμε και θα λέμε ό,τι ο χοντρός θα κονομήσει από τον Μαζουακού,τον παιχταρά,και θα μας αφήσει με τον Τσιμίκα,τι ντροπή,μικραίνει τον Ολυμπιακό έτσι κ.λ.π. Ελπίζω να μην ακούνε διοίκηση και Σίλβα και να κάνουν αυτά που πρέπει,όπως σε σοβαρές ποδοσφαιρικά χώρες. Εμένα και ο Βούρος μου άρεσε το καλοκαίρι,που έπαιζε βασικός συνέχεια,αλλά αυτή η κωλοθέση του στόππερ σε εκθέτει στό άψε-σβήσε με το πρώτο τσαφ... Να δούμε τι έχει στο μυαλό του ο Σίλβα,αρχίζει και ζορίζεται,πάντως,τον βλέπω πιο σφιγμένο και σκεπτικό από πριν,ο πάγκος του Ολυμπιακού θέλει ατσάλινο στομάχι και νεύρα,πουθενά δεν υπάρχει ό,τι πρέπει να κάνεις 30 νίκες πρωτάθλημα,να πάρεις αήττητος το νταμπλ και ταυτόχρονα να φτάσεις και στους 4 της Ευρώπης... Και με μπαλάρα ε,όχι αντιποδόσφαιρο...Είμαστε και μεις σαν λαός του Θρύλου για κλωτσιές ώρες-ώρες.

Εικόνα RED HELL

Μεχρι τις αλλαγες δεν βλεπομασταν.Μετα εστρωσε το πραγμα.Σχετικα με το ροτεισον του Σιλβα εγω εχω αρκετες ενστασεις.Σε ματς σαν το χθεσινο που οι περισσοτεροι ψωλαρμενιζουν βαζεις παιχτες απο το παγκο που εχουν ορεξη να δειξουν τι αξιζουν.Τετοιοι ειναι ο Τζανδαρης και ο Γιαννιωτας επι παραδειγματι τους οποιους ηδη δωσαμε δανεικους.Τελος παντων ο Ζντιελαρ εχει θεματακια αλλα με εντυπωσιασε στις μεταβιβασεις.Πολυ καλος και ο Πουλιδο που αξιζει περισσοτερο χρονο.
Δυο παρατηρησεις για κλεισιμο:
1)Ωρες-ωρες ο τροπος που μαρκαρουν καποιοι παιχτες μας μου τη δινει στα νευρα.Αντι να πανε στον αντιπαλο προσπαθωντας να κλεψουν την μπαλα κανουν κατι ηλιθια αγκαλιασματα λες και παιζουμε παλη.
2)Θα ακουστει βαρυ αλλα αυτο το πραγμα με τα ακραια μπακ το θεωρω καρκινωμα.Για να κανουν μια καλη επιθετικη ενεργεια σου βγαζουν την Παναγια.Απο την μια ο Μαζουακου που ξερει τρελη μπαλα αλλα εχει μεγαλα θεματα στο μυαλο και απο την αλλη ο Ομαρ που ναι μεν βγαζει τρομερη μπαλια χθες αλλα και αμυντικα εχει πολλα προβληματα και επιθετικα συνεχεια σταματαει και κοιταει πισω.Καλυτερος και απο τους 2 ο Σαλινο που και αυτος ομως μονο Βραζιλιανο δεν θυμιζει επιθετικα.
ΥΓ.Ντακοστα νισαφι με τις γκελες.Πλησιαζει Αντερλεχτ και επλιζω να μην εχουμε τρικυμιες γιατι δεν θα το σωζει καθε φορα ο Ρομπερτο.

Εικόνα savvas gridlock

''Ωρες-ωρες ο τροπος που μαρκαρουν καποιοι παιχτες μας μου τη δινει στα νευρα.Αντι να πανε στον αντιπαλο προσπαθωντας να κλεψουν την μπαλα κανουν κατι ηλιθια αγκαλιασματα λες και παιζουμε παλη.''

Γι'αυτό θες παίκτες με σωστές τοποθετήσεις και όχι Ντα Κόστα και Ζντίελαρ.

''Ντακοστα νισαφι με τις γκελες.Πλησιαζει Αντερλεχτ και επλιζω να μην εχουμε τρικυμιες γιατι δεν θα το σωζει καθε φορα ο Ρομπερτο.''

Δεν νομίζω ότι προορίζεται για βασικός. Ποτέ δεν ξέρεις βέβαια, αλλά αυτήν την αίσθηση έχω.

Εικόνα RED HELL

Για το πρωτο αυτους που εχω παρατηρησει να το κανουν συνεχεια ειναι Μποτια-Σαλινο-Ομαρ σε σημειο να αναρωτιεμαι "καλα μαλακες ειναι?"

Εικόνα red apple

Το οφσάιντ του Ορφανίδη είναι. Το σώμα του παίχτη είναι καθαρά γερμένο μπροστά -στο ριπλέι της τηλεόρασης φαίνεται σαφέστατα- σε σχέση με το κορμί του Σαλίνο.
Μετά, ο Ιντέγε δεν προλαβαίνει να σουτάρει αμέσως επειδή έχει χάσει την ισορροπία πέφτοντας πάνω στον τέρμα κι όχι επειδή δεν είναι κίλερ.
Τρίτο, συμφωνώ για τον Σέρβο. Το εύσημο του MVP είναι προφανώς μια διπλωματική κολακία σε ένα παίκτη τον οποίο ο Σίολβα πιστεύει και θέλει να του δώκει ώθηση.
Τέλος, ο Άλαν είναι παίκτης που θα ανακατέψει πολλές άμυνες και στην Ευρώπη. Ταχύτητα, έφεση στην επιθετική άμυνα, γρήγορη κίνηση.

Η ομάδα μου άρεσε στο Β'.

Εικόνα savvas gridlock

Αδαμ, ο Ορφανιδης δεν ειναι ο παικτης που ειναι καπως στην ευθεια με το Σαλινο. Ο απο πισω ειναι, που καλυπτεται 2 μετρα.

Εικόνα red apple

ποιός υποδέχεται τη μπάλα; ο μούσιας ο ορφανίδης δεν είναι; ε, είναι οφσάιντ

Εικόνα savvas gridlock

Όχι ρε Αδάμ λέμε, ο από πίσω παίρνει την μπάλα, όχι αυτός που είναι κάπως στην ευθεία. Στην ευθεία με το Σαλίνο και κάπως μπροστά το σώμα του (που δεν είναι και σίγουρο, στον πόντο παίζουμε), είναι ο Καπετάνος. Ο από πίσω, αυτός που καλύπτεται 2 μέτρα, είναι ο Ορφανίδης. Την μπάλα την παίρνει ο Ορφανίδης. Κανένα οφσάιντ, δες το βίντεο.

https://vid.me/01ZY

Εικόνα red apple

Λάθος μου ρε Σάββα. Γράψε λάθος,. Είχα αλλού το μυαλό μου. Δεν πρόσεξα πως οι δύο παίχτες ήταν κοντά. Απέλαση σφύριγμα