ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΠΑΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ 10 ΧΡΟΝΙΑ



Ξεκαθαρίζουμε εξ αρχής ότι αυτό το θέμα είναι περίεργο. Πολλοί δικοί μας οπαδοί μπορεί να στραβώσουν, σε φάση ''έλεος, μην τους ανοίγετε τα μάτια''. Σε αυτούς εμείς θα πούμε ότι ''μια χαρά ανοιχτά μάτια έχουν, όπως και φαρδιές τσέπες''. Επειδή πλέον ως site είμαστε σε μια φάση που καλούμαστε να δικαιολογούμε όλα όσα λέμε, το άρθρο βγαίνει για να δοθεί απάντηση σε ορισμένους που μας ρωτάτε ''γιατί λέτε τους οργανωμένους βάζελους επιδοτούμενους;''. Πέρα από τα γνωστά αυτοξεβρακώματα που έχουμε δει, ο κύριος λόγος είναι άλλος. Είναι τα ίδια άτομα που παλαιότερα έλεγαν άλλα πράγματα εναντίον της τότε διοίκησής τους και τώρα λένε άλλα, υπέρ της τωρινής τους διοίκησης, με την οποία έχουν χορτάσει αγωνιστικές φάπες τα 4 τελευταία χρόνια. Για να μην το κουράσουμε με links και παραπομπές επί παραπομπών, θα ασχοληθούμε με μία σεζόν του παρελθόντος, αυτήν του 2005-06, 10 χρόνια πίσω. Χρησιμοποιώντας υλικό από την γνωστή αρχειοθήκη ιντερνετικών κειμένων, θα δούμε το τι έγραφαν οι οργανωμένοι ιντερνετικοί βάζελοι, οι greenwebfans, τότε για την ομάδα τους. Ο ΠΑΟ του 2005-06 είχε μείνει μία μόλις σεζόν δίχως πρωτάθλημα (είχε κάνει νταμπλ το 2004). Τερμάτισε τρίτος, ισοβαθμώντας στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας με την ΑΕΚ, 3 πόντους πίσω από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό. Στην Ευρώπη έπαιξε σε όμιλο του Champions League κόντρα σε Μπαρτσελόνα-Βέρντερ Βρέμης-Ουντινέζε και τερμάτισε 4ος με 4 βαθμούς, κερδίζοντας με 2-1 τη Βέρντερ Βρέμης και παίρνοντας 0-0 στο ΟΑΚΑ από την Μπαρτσελόνα του Ροναλντίνιο. Ξεκινάμε από το ματς της 12ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, στο οποίο ο ΠΑΟ έχασε με 1-0 κι έμεινε 7 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό στη βαθμολογία. Σήμερα είναι 20 πόντους πίσω από τον Ολυμπιακό και αύριο μπορεί να πάει 23 (δεξί κλικ-άνοιγμα σε νέα καρτέλα πάνω σε όλες τις φωτογραφίες, ακόμη κι αν δεν μπορεί να ''πατήσει'' κανείς επάνω τους με αριστερό κλικ, για να μεγεθυνθούν και να διαβαστουν πιο άνετα).
 

 

 
Αφήνουμε το ''κατάντημα Παναθηναϊκού'' και την ''αηδία'' και προχωράμε λίγες μέρες αργότερα, όταν και ο ΠΑΟ έχασε με 5-1 στην Βρέμη από τη Βέρντερ κι έμεινε 4ος στον όμιλο του Champions League, χάνοντας και την 3η θέση που οδηγούσε στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.
 

 
Ειρωνείες για το ''πενταετές πλάνο'' του Μαλεζάνι και ''ας στηρίξουμε λίγο ακόμη'', ειρωνικά κι αυτό, από τους ''κερδίζεις-χάνεις θα τραγουδάω''. Πάνω από όλα όμως, ''τσίρκο Αρλεκίνο'' ο ΠΑΟ που έφαγε 5 στην Βρέμη. Ο τωρινός ΠΑΟ μένει έξω από την Καμπάλα και ο περυσινός χάνει από την Εστορίλ. Πηγαίνουμε τώρα στο περιβόητο ματς με τον Ηρακλή, όπου οι οργανωμένοι του ΠΑΟ αποδοκίμαζαν εν χορώ την ομάδα τους, ζητούσαν από τον τότε ποδοσφαιριστή του ΠΑΟ Έκι Γκονζάλες να αστοχήσει σε ένα πέναλτι και έβριζαν τον προπονητή Αλμπέρτο Μαλεζάνι, ο οποίος εξερράγη στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του παιχιδιού.
 

 

 
''Θλιβερές στιγμές στην ιστορία του ΠΑΟ'' και ''σκόνη και θρύψαλα ο σχεδιασμός του καλοκαιριού'', επειδή η ομάδα ήταν 9 βαθμούς μακριά από την κορυφή και είχε αποκλειστεί σε όμιλο με την Μπαρτσελόνα, τη γερμανική Βέρντερ και την ιταλική Ουντινέζε. Μετά από ένα μήνα περίπου ο ΠΑΟ χάνει με 3-2 στο Καραϊσκάκη από τον Ολυμπιακό, στα πλαίσια της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος και μένει 12 βαθμούς πίσω από τον Θρύλο. Από εκεί και πέρα κάνει 10 νίκες σε 11 ματς (1 ισοπαλία μέσα στην Ξάνθη), μέχρι να χάσει από τον πολύ δυνατό Ηρακλή του Σάββα Κωφίδη στο Καυταντζόγλειο με 1-0.
 

 
O ΠΑΟ πριν από αυτό το παιχνίδι ήταν δεύτερος στη βαθμολογία και με την ήττα του από τον Ηρακλή, ουσιαστικά έχασε τη 2η προνομιούχο θέση, που οδηγούσε στο Champions League της επομένης περιόδου.
 

 
''Μαρτύριο'' η χρονιά για τους οπαδούς του ΠΑΟ και ''στόχος η 2η θέση για τη διοίκηση, όχι για εμάς τους οπαδούς'' το 2006. Το 2016 αυτοί οι οπαδοί πανηγυρίζουν για ''πρωτιές στα play-off, που οδηγούν στα προκριματικά του Champions League''. To 2006 ''η δεύτερη θέση ήταν για τα λογιστικα βιβλία''.
 
 
κι εμφανίζονταν πανό στο ΟΑΚΑ με ερωτηματικό για την πορεία της ομάδος και τους στόχους της στο μέλλον.
 
 
Η τότε διοίκηση Τζίγκερ Βαρδινογιάννη είχε μαζέψει σε ένα DVD κάποιες φάσεις που (κατά την γνώμη των ανθρώπων της) είχε αδικηθεί ο ΠΑΟ από τη διαιτησία στο πρωτάθλημα και τις έστειλε στην τότε ΚΕΔ, μαζί με ένα κρασί ''Παράγκα''. Οι οπαδοί του ΠΑΟ αντέδρασαν έτσι.
 
Ενα πανό που έγραφε "ΟΧΙ ΣΤΟ DVD ΤΗΣ ΒΛΑΚΕΙΑΣ" έκανε την εμφάνισή του στις εξέδρες του ΟΑΚΑ.
 
Σήμερα οι βάζελοι πανηγυρίζουν που ''ο Αλαφούζος καταγγέλει παντού τον Ολυμπιακό και μέσω του ΣΚΑΙ βγάζει τα γαυρο-αίσχη στη φόρα, να τα μάθει όλη η Ελλάδα''. Ας δούμε και κάποια άρθρα οπαδών του ΠΑΟ στους greenwebfans για τη σεζόν 2005-06.
 
 
 
 

Μιλούσαν για ''αυλικούς της διοίκησης που κάνουν το άσπρο-μαύρο στα ερτζιανά'', εννοώντας τον Κώστα Γκόντζο που ήταν τότε στον Sport FM, αυτοί που σήμερα πανηγυρίζουν για το Νικόλα Βασιλαρά, ο οποίος βρίσκεται στον...Sport FM του Αλαφούζου. Μιλούσαν για άμπαλους παίκτες που ''μπροστά τους ο Καλιτζάκης έμοιαζε βιρτουόζος'', αυτοί που αποθέωναν χθες τάκλιν-σκαριά του Μολέδο στις καθυστερήσεις εντός έδρας αγώνα τους στη Λεωφόρο, στον οποίο έχασαν 0-1 από την...Ξάνθη.
 
Χρειάζεται να πούμε κι άλλα; Μόνο τυφλοί δεν βλέπουν το τι γίνεται. 300 ευρώ το μήνα και όλοι είναι ικανοποιημένοι...

Σχόλια

Εικόνα Mihas

Εγώ πάντως άλλο κατάλαβα και αγαλίασε η μαύρη καρδιά ενός γαύρου δικηγόρου... ότι δηλαδή κάπου εκεί στο web.archive.org υπάρχουν αποθηκευμένα και άλλα μηνύματα που αφορούν λ.χ. τον Βαγγέλη Μαρινάκη... Το μόνο που έχω να συμπληρώσω είναι:

ΧΟ ΧΟ ΧΟ

Εικόνα Aprosarmostos17

Συζητώντας με φίλους βάζελους, δεν έχω την αίσθηση ότι αυτά που γράφονται σαν σχόλια στο sdna αντανακλούν την άποψη του μέσου βάζελου. Έχω την αίσθηση ότι τα παρανοϊκά σχόλια στύλ "πάρτην ομάδα και φύγε", "καλά τους κάνεις και τους ξεμπροστιάζεις", "αλαφούζο μην σταματάς" κτλ. είναι εσωτερική παραγωγή και μόνο στόχο έχουν τη δημιουργία κλίματος.

Εικόνα Romain

Ωραίος ο Σάββας.

Εξαιρετικό ξεμπροστιασμα με στοιχεία.

Αυτό δείχνει και την πονηριά Αλαφουζου. Πως διοικει και δεν σταματά σε τίποτα ούτε έχει ηθικους φραγμους.

Μόνο στα λόγια.

Εικόνα Pipis

Άλλο ένα ξεβράκωμα των πράσινων Μποργκ που έχουν "αφομοιωθεί" από τα παπατζιλίκια του Αλαφούσκου και των μισθοφόρων του.

Πάντως νομίζω ότι οι 20, 23 και 30 πόντοι μακριά από το Θρύλο μας δεν θα έπρεπε να τους πειράζει, όσο το ότι θα μείνουν ΕΦΤΑ!!!! βαθμούς πίσω από την αεξάρα που πέρυσι έπαιζε Β' εθνική...