KATEYΘΥΝΟΜΕΝΟΙ;; ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ;; ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΕΣ!



Ο λόγος για τον οποίο σκέφτηκα να αναβάλω - ακόμα και να παραλείψω - το μπασκετικό μας ραντεβού ύστερα από τον αγώνα κόντρα στην Χίμκι ήταν διπλός.

1. Γιατί όποιος γούσταρε Απρίλιο μήνα να διαβάσει για τα προβλήματα της ομάδας και τα λάθη στον σχεδιασμό ...θα μπορούσε κάλλιστα να ανατρέξει στα άρθρα του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου. ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΤΕ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ. Θα μπορούσε ακόμα να ανατρέξει και στις παρατηρήσεις που κάναμε μες στην διακοπή, ύστερα από την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου του top 16 ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΚΑΤΙ. Γιατί όταν κατόπιν εορτής επισημαίνεις πράγματα που δεν μπορείς να αλλάξεις ΚΑΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΓΙΝΕΣΑΙ ΚΑΙ ΚΑΚΟ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΝΕΙΣ.

2. Γιατί είναι πολύ δύσκολο όταν είσαι οπαδός, άρα συναισθηματικά επηρεασμένος, να  ξεσκαρτάρεις από όλα όσα είσαι σε θέση να καταλαβαίνεις ΚΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ τι είναι καλό να βγει έξω τούτη την ώρα. Αυτή η διαδικασία αναπόφευκτα θέλει τον χρόνο της. 

Είχα αποφασίσει λοιπόν να μην αναφερθώ καθόλου στα αγωνιστικά. Σκόπευα να εστιάσω στο πώς πρέπει η ομάδα να διαχειριστεί την συνέχεια ψυχολογικά και στον ρόλο που πρέπει να παίξουμε εμείς οι οπαδοί ώστε η ομάδα να'χει την σωστή ψυχολογία την σωστή ώρα. Ο λόγος που αποφάσισα να κάνω αλλάξω πλεύση είναι ...και πάλι διπλός!

1. Ο κόσμος που βλέπω εγώ στο Σ.Ε.Φ κάθε εβδομάδα φαίνεται ξεκάθαρα πως στηρίζει με όλη του την καρδιά. Φαίνεται πως κάθε άλλο παρά αχάριστος είναι.  Ως  εκ τούτου ...δεν έχει ανάγκη από καμιά δική μας υπόδειξη/νουθεσία. 

2. ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΑΝ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΕΙΞΑΝ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΔΡΟΜΟ. ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΑΝ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΚΟΜΑ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΣΧΟΛΙΑΣΤΟΥΝ. Ούτε λίγο ούτε πολύ ο προπονητής του Ολυμπιακού, μιλώντας μετά τον τελευταίο αγώνα του top 16 χώρισε τους ασκούντες κριτική σε δυο κατηγορίες(πολύ "δυο" θα πέσει σε αυτήν την ανάρτηση). Στους αντιπάλους και στους εγκάθετους. Ο δε Τύπος, από τον οποίο φάνηκε να έχει παράπονα, κρίθηκε σε αρκετές περιπτώσεις κατευθυνόμενος. 

Παραθέτουμε αυτούσια την δήλωση του Γιάννη Σφαιρόπουλου όπως (μεταξύ άλλων)την κατέγραψε προ πέντε ημερών η εφημερίδα Ναυτεμπορίκή στην ηλεκτρονική της έκδοση:
«Δεν το νομίζω. Δεν αισθάνομαι αμφισβήτηση. Ούτε προς το πρόσωπό μου, αλλά ούτε και προς την ομάδα. Δε με ενδιαφέρει το τι λένε στα social media κάποιοι, που μπορεί να είναι αντίπαλοι της ομάδας ή εγκάθετοι. Όσο για τον Τύπο στην Ελλάδα πολλές φορές είναι κατευθυνόμενος. Εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στη δουλειά μας. Καμιά ομάδα δεν είναι άτρωτη. Το πιο σημαντικό είναι το χειροκρότημα του κόσμου. Προσωπικά δε με ενδιαφέρει να με χειροκροτούν. Αισθάνομαι περήφανος που είμαι στον Ολυμπιακό και κάνω τη δουλειά μου όσο καλύτερα μπορώ. Ο κόσμος καταλαβαίνει τι προσπάθεια γίνεται και ότι ο Ολυμπιακός παλεύει, σχεδόν πάντα. Δεν θέλουμε να αλλάξουμε κάτι, πιστεύουμε στην ομάδα μας».

Στην τελευταία μας συνάντηση είχαμε  δει την ομάδα κόντρα στην Ρεαλ να κουλαντρίζεται πολύ καλά από την άκρη του πάγκου. Και αυτό είναι κάτι που έχουμε αποδείξει πως όταν το βλέπουμε το πιστώνουμε στον προπονητή ασχέτως αποτελέσματος. Είχαμε πει λοιπόν ότι στην παρούσα φάση περισσότερο κι από την πρόκριση μετράει για εμάς το να δούμε προπονητή και παίκτες να κάνουν αυτά που πρέπει στα παιχνίδια που απομένουν ...κι ας χάσουν ...κι ας αποκλειστούν. Πως αν τα επόμενα παιχνίδια φέρουν κάποια στραβή που θα οφείλεται στις εγγενείς αδυναμίες της ομάδος και στα λάθη που έγιναν κατά το χτίσιμό της εμείς θα κάνουμε τουμπεκί και θα χειροκροτήσουμε. Μιας και τώρα δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα, η ομάδα είναι αναγκασμένη να πορευτεί με τις αδυναμίες της ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ.   ΑΡΚΕΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΚΑΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΝΑ ΕΞΑΝΤΛΟΥΣΑΝ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΩΣΤΑ.

Και πράγματι το ίδιο ισχύει για εμάς και τώρα. Δεν είναι ο αποκλεισμός που ενοχλεί. Είναι ότι ύστερα από τον αποκλεισμό με δηλώσεις σαν αυτές που διαβάσαμε παραπάνω δείχνουμε να μην καταλαβαίνουμε πού βρισκόμαστε και γιατί. Και όντως ο Τύπος - σε μεγάλο βαθμό ο οπαδικός - έχει παίξει τον ρόλο του σε αυτό ...όχι όμως με τον τρόπο που υπονοεί ο Σφαιρόπουλος στις δηλώσεις του. Στο παιχνίδι κόντρα στην ΤΣΣΚΑ δεν διακυβευόταν κάτι, συνεπώς το ματς δεν προσφέρεται για συμπεράσματα. Το παιχνίδι με την Χίμκι όμως το χάσαμε σε πολύ μεγάλο βαθμό λόγω του πλάνου και της καθοδήγησης του προπονητή μάγκες. 

Πάμε να δούμε μέρος των δηλώσεων του Γιάννη Σφαιρόπουλου πριν τον αγώνα κόντρα στην Χίμκι  όπως τις μετέδωσε η επίσημη ιστοσελίδα του μπασκετικού Ολυμπιακού.
"Θα πρέπει να έχουμε συγκέντρωση για να ελέγξουμε τον ρυθμό του ματς. Η Κίμκι είναι εξαιρετική ομάδα επιθετικά, τρέχει καλά στο γήπεδο, σκοράρει πάρα πολλούς πόντους και θα πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό και να φέρουμε το ματς στα δικά μας μέτρα κάνοντας το παιχνίδι μας. Στόχος μας είναι να παίξουμε ένα καλό ματς σε μια έδρα που έχουν περάσει μόνο δύο ομάδες φέτος στην Ευρωλίγκα, η Φενέρ στην πρώτη φάση και η Ρεάλ Μαδρίτης στο TOP-16. Και εμείς είμαστε πολύ καλή ομάδα και πάμε εκεί για να κάνουμε το παιχνίδι μας. Σίγουρα με την καινούργια προπονητική κατάσταση προσπαθούν να παίξουν λίγο καλύτερα στην άμυνα, αλλά το επιθετικό ταλέντο παραμένει, η ταχύτητα εκτέλεσης και σε ανοιχτό και σε κλειστό γήπεδο παραμένουν και διατηρούν και τον ίδιο γρήγορο ρυθμό."

Όπως μας είπε σε δηλώσεις του πριν τον αγώνα ο προπονητής καλούμασταν να προσέξουμε πολύ συγκεκριμένα πράγματα στην Μόσχα προκειμένου να έχουμε ελπίδες. Έπρεπε να προσπαθήσουμε να ελέγξουμε τις κατοχές με ο,τι αυτό θα συνεπαγόταν για τον ρυθμό του αγώνα. Έπεπε να προσπαθήσουμε να κυριαρχήσουμε στα ριμπάουντ έτσι ώστε να έρθουν οι πολυπόθητες κατοχές που θα μας επέτρεπαν να ελέγξουμε τον ρυθμό. Από εκεί και πέρα είχαμε άλλες δυο(άντε πάλι το "δυο") "δουλειές" στις οποίες θα έπρεπε να σταθούμε, καλούμενοι να φέρουμε σε πέρας έστω την μια. 1. Να φροντίσουμε να μην πάει η μπάλα σε συγκεκριμένους παίκτες των Ρώσων. 2. Να μην αφήσουμε συγκεκριμένους παίκτες να εκτελέσουν. Τελικά τι έγινε;; Επιτρέψαμε στην Χίμκι να σουτάρει μέχρι να καταφέρει να βρει ρυθμό. Αφήσαμε επικίνδυνους παίκτες μετά το σκριν ανενόχλητους από μέση και από μακρινή απόσταση. Επιμέναμε να μην στέλνουμε βοήθεια στον παίκτη των Ρώσων που ελευθερωνόταν ύστερα από το σκριν, με αποτέλεσμα να δίνουμε χώρο σε μια φύσει επιθετική ομάδα να κάνει το παιχνίδι που την εξυπηρετεί. Ξαναλέω, το πρόβλημά μας δεν ήταν ότι οι αμυντικές περιστροφές έβγαζαν μις-ματς ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΑΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝ ΠΑΙΚΤΗ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΡΙΝ ΣΕ ΚΟΝΤΟ ΤΗΣ ΧΙΜΚΙ ΠΟΥ ΣΟΥΤΑΡΕ ΚΑΙ EΤΣΙ ΜΑΣ ΠΗΡΑΝΕ ΠΑΡΤΟΥΖΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. 

Για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα θα'λεγε κανείς πως κατεβήκαμε σαν να θέλαμε να περιορίσουμε μόνο το inside game της Χίμκι κάτι το οποίο επίσης δεν στέκει για κανέναν λόγο. Αρκεί να δει κανείς δυο(ξανά μανά)πράγματα (1) την γραμμή ψηλών του Ολυμπιακού και την κατάστασή της την στιγμή εκείνη  (2) από που συνηθίζει να παίρνει τους πόντους της η Χίμκι. Αυτό που φάνηκε με άλλα λόγια είναι πως τους δώσαμε την ευκαιρία να να μας κερδίσουν με τον τρόπο τους. Προκειμένου να δώσουμε λύση, αποφασίσαμε σε κάποιο σημείο να επιστρατεύσουμε την  γνωστή πεντάδα ειδικών αποστολών, με την τριάδα των Αμερικανών και τον Ουόρικ αυτή την φορά στην θέση του Χάντερ ...επιλογή που σε έσωσε στο ματς του Φαλήρου. Μόνο που στην Ρωσία, σε εκείνο το χρονικό σημείο, η Χίμκι έχοντας ήδη βρει ρυθμό στην επίθεση δεν θέλησε να σε τρυπήσει κινούμενη κάθετα, ψάχνοντας την διείσδυση στο transition αλλά γύρισε την μπάλα συνεχίζοντας να επιχειρεί σουτ. Και προφανώς δεν γινόταν ο πάγκος της Χίμκι να επαναλάβει τα λάθη του Φαλήρου αφήνοντας παίκτες-κλειδιά εκτός rotation σε κρίσιμα σημεία. Και προφανώς δεν γινόταν μονάδες φύσει επιθετικές(ξαναλέω) της Χίμκι να είναι και στην Μόσχα τόσο άστοχες όσο και στο Φάληρο. 

Συνεπώς, την ώρα που εσύ έπρεπε να ελέγξεις τις κατοχές και για να το κάνεις έπρεπε να ελέγξεις τα ριμπάουντ ...εσύ υστέρησες κατά κράτος τόσο στα αμυντικά όσο και στα επιθετικά. Επιτρέποντας μάλιστα στους Ρώσους να κατεβάσουν διψήφιο αριθμό επιθετικών ριμπάουντ στο πρώτο μέρος. Τους επέτρεψες δηλαδή μέσα σε είκοσι λεπτά να ανανεώσουν πάνω από δέκα χαμένες επιθέσεις τους. Επιπλέον, σε ολόκληρο τον αγώνα κατέβασες συνολικά τόσα ριμπάουντ ...όσα ήταν μόνο τα αμυντικά της Χίμκι. Είναι δυνατόν να ελέγξεις έτσι τις κατοχές;  Βρέθηκε απέναντί μας μια ομάδα η οποία εαν βρει ρυθμό και πιάσει απόδοση στην επίθεση τότε το έργο τελειώνει εκτός κι αν υπάρχει κάποιος ικανός να σκοράρει περισσότερους πόντους. Το πιο εύκολο για μια ομάδα σαν την Χίμκι είναι να σουτάρει για όσο της το επιτρέπεις εως ότου αρχίσει να βάζει το ένα πίσω από το άλλο. ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ  ΠΑΡΟΤΙ ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΔΕΙ ΑΥΤΟ, ΠΑΡΟΤΙ ΑΔΥΝΑΤΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΣΚΟΡΑΡΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΠΟΝΤΟΥΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ, ΑΦΗΣΑΜΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΙΑΣΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΠΟΝΤΟΥΣ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΤΡΩΕΙ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΗ. ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΡΥΘΜΟ ...ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ. Είχαμε  μπροστά μας ένα παιχνίδι το οποίο καλούμασταν να το διεκδικήσουμε στηριζόμενοι στην περιφερειακή μας άμυνα. Στοιχείο που υποτίθεται αποτελούσε το σήμα κατατεθέν μας για αυτή την σεζόν, συνεπώς θα έπρεπε να νιώθουμε αυτοπεποίθηση και να μην μασάμε. Τελικά μάγκες χάσαμε λόγω της περιφερειακής μας άμυνας ...και δεν ήταν αυτή η πρώτη φορά. 

Δεν γίνεται λοιπόν να μην σημειώσουμε ότι στο τέλος ενός ματς-τελικού εμείς υστερήσαμε σε όλα τα σημεία που ακόμα και ο προπονητής μας είχε πει ότι πρέπει να προσέξουμε πριν το παιχνίδι. ΣΕ ΟΛΑ ΟΜΩΣ. Δεν γίνεται να μην σημειώσουμε πως αυτό είναι δουλειά του προπονητή επειδή αν το κάνουμε θα χαρακτηρισθούμε αντίπαλοι ή εγκάθετοι. Δεν γίνεται να μην αναφέρουμε πως την στιγμή που αποκλειόμαστε έχοντας σημειώσει ΜΟΛΙΣ ΜΙΑ εκτός έδρας νίκη σε όλο το top16, είναι ανησυχητικό να ακούς τον προπονητή σου να τα ρίχνει όλα στην ατυχία. Γιατί αν το κάνουμε ...θα χαρακτηρισθούμε αντίπαλοι ή εγκάθετοι.Δεν γίνεται να μην παρατηρήσουμε πως η  απώλεια του ψηλού μες στην σεζόν δεν μπορεί να λειτουργεί ως άλλοθι για κάθε στραβή, επειδή αν το κάνουμε θα μας πούνε αντιπάλους και εγκάθετους. Την στιγμή που τα περισσότερα παιχνίδια τα χάσαμε λόγω κοντών, λόγω περιφέρειας ...πλείστα εξ'αυτών με κάτω τα χέρια. Την ώρα που στην γραμμή των κοντών όχι μόνο απώλεια δεν είχαμε αλλά αγοράσαμε και τον παίκτη που ήθελε ο προπονητής μες στην σεζόν. Και τελικώς τον εξέθεσε τόσο με την αγωνιστική όσο και με την εξωγηπεδική παρουσία του. 

Όσον αφορά τον Τύπο τώρα πρέπει να πούμε το εξής. Ο κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο και καταλαβαίνει πολύ καλά ποιοι είναι αυτοί που με την παρουσία τους όλα αυτά τα χρόνια προσφέρουν κακή υπηρεσία στην ομάδα. Ο ίδιος Τύπος όμως - συμπεριλαμβανομένου και του οπαδικού - εδώ και τόσους μήνες συμπεριφερόταν σαν να μην τρέχει τίποτα, επέλεγε να μην χτυπά κανένα καμπανάκι, χαϊδεύοντάς τους πάντες συμπεριλαμβανομένου και του προπονητή που κατόπιν εορτής τσίνησε. Πουλώντας στον κόσμο αυτό ακριβώς που ήθελε να διαβάσει για να γουστάρει.  Αλήθεια ήταν και τότε κατεθυνόμενος ο Τύπος; Κι αν ναι γιατί δεν βγήκε ο κόουτς να το πει; Είναι αναπόφευκτο λοιπόν στο "και πέντε" οι ίδιοι ...δημοσιογράφοι  να μιλούν για πανωλεθρία, διασυρμό, έλλειψη πάθους και άλλα ευφάνταστα ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Γιατί αν στο κακό σου βράδυ φτάνεις να υπολείπεσαι με είκοσι πόντους κόντρα στην Μπάμπεργκ στο ΣΕΦ, αν στο κακό σου βράδυ στο Κάουνας χάνεις από την Ζαλγκίρις με είκοσι πόντους  ...είναι λογικό και επόμενο σε ανάλογη κακή βραδιά να τρως 32 μέσα στην Μόσχα! 

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ, ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΜΑΣ Η ΗΤΤΑ ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ!  ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΑΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΑ ...ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΚΑΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΣΤΑΤΗ ΩΡΑ. Κανείς δεν πρόκειται να πει εδώ μέσα ότι η ομάδα αυτή δεν δικαιούται να κάνει λάθη ...πως δεν δικαιούται της στήριξης μας ύστερα από τα λάθη της! Δεν θα συζητάμε τα αυτονόητα. Αυτό που μας ταρακούνησε ύστερα και από τις δηλώσεις του προπονητή είναι η αίσθηση πως από την αρχή της σεζόν όλα είναι καλώς καμωμένα. Πως κακές επιλογές δεν έχουν υπάρξει φέτος...μόνο κακή τύχη! Αυτό που μας ταρακούνησε και μας έκανε να γράψουμε τα παραπάνω είναι ότι ορισμένοι δείχνουν να μην καταλαβαίνουν που βρισκόμαστε και τι μας συμβαίνει. Δείχνουν να μην έχουν καταλάβει τα λάθη τους . Επιλέξαμε να ακολουθήσουμε ένα πλάνο από την αρχή της σεζόν. Δεν γίνεται για πρώτη φορά ύστερα από την σεζόν του Πέρι και του Γκούλιας να έχουμε αποκλειστεί στην φάση των 16 κι εμείς να θεωρούμε το πλάνο αυτό πετυχημένο. Σε άλλη περίπτωση θα λέγαμε πως όταν ένα πλάνο δεν δουλεύει τότε ή αλλάζει το πλάνο ή αλλάζει αυτός που το εισηγείται. Και λέμε "σε άλλη περίπτωση" γιατί με την περυσινή πετυχημένη παρουσία του ο Σφαιρόπουλος μας έδειξε ότι και άλλα πράγματα μπορεί να δουλέψει και ξέρει να προσαρμόζεται ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες. Ας το κάνει λοιπόν και φέτος στο διάστημα που απομένει ...κι ας πάμε παρακάτω, ξεχνώντας τον αποκλεισμό! Πανηγυρίζοντας ένα πρωτάθλημα που, παίρνοντάς το για δεύτερη συνεχή χρονιά, θα δημιουργήσει στον βάζελο κόμπλεξ και θα αλλάξει τις ισορροπίες! 

Θέλω προτού κλείσουμε να σταθώ λίγο σε μερικές από τις δηλώσεις των προέδρων, όπως κατεγράφησαν και πάλι στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας.
Γ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: "Ο τραυματισμός του Γιανγκ ήταν ο πιο σημαντικός και καθοριστικός. Δεν μπορείς να αντικαταστήσεις εύκολα έναν παίκτη τέτοιου βεληνεκούς μέσα στη σεζόν. Εσείς οι δημοσιογράφοι έχετε πάντα κάποια λύση για τον ποιον θα πάρεις. Τη στιγμή που χτύπησε ο Γιανγκ δεν υπήρχε κανένας παίκτης διαθέσιμος. Δεύτερο ήταν ο τραυματισμός του Λοτζέσκι. Από εκεί και πέρα υπήρχαν ατυχίες και συγκυρίες. Για ένα σουτ θα μπορούσαμε να είχαμε περάσει. Δεν μπορείς να λες ότι στον Ολυμπιακό κάτι πήγε λάθος το καλοκαίρι. Η αγαπημένη άποψη των δημοσιογράφων."

Να θυμίσουμε απλά ότι ο περυσινός Ολυμπιακός που πήρε το Πρωτάθλημα άνετα και θα κατακτούσε την Ευρωλίγκα σε οποιοδήποτε άλλο γήπεδο κι αν γινόταν ο τελικός είχε και τραυματισμούς και ατυχίες μες στην χρονιά. Όλοι θυμόμαστε ότι ο περυσινός Ολυμπιακός ξεκίνησε την σεζόν πέρυσι με τον Ντάνστον να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας από το οποίο ξεκίνησε να συνέρχεται πολύ αργότερα το χειμώνα. Όλοι θυμόμαστε ότι ο Ολυμπιακός για το μεγαλύτερο διάστημα της περυσινής σεζόν είχε τον Παπαπέτρου τραυματία. Με αποτέλεσμα ο παίκτης να μην καταφέρει να βρει ρυθμό ούτε την άνοιξη που επέστρεψε εν μέσω διαρκών υποτροπών. Όλοι θυμόμαστε ότι ο περυσινός Ολυμπιακός είχε χάσει και τον Λοτζέσκι στο τέλος του φθινοπώρου, μετρώντας δυο απώλειες στην θέση "τρία" αναγκάζοντάς μας να επιστρατεύσουμε σύστημα με τρεις κοντούς για να καλύψουμε την τρύπα.  Όλοι θυμόμαστε ότι πέρυσι ο Ολυμπιακός στην πορεία του μέχρι το τοπ16, δεν μπορούσε να'χει διάθεσή του τον -από Οκτώβρη μήνα- τραυματία Πρίντεζη. Αργότερα μέσα στην σεζόν στην ίδια θέση τραυματίστηκε και ο Πέτγουεϊ και εμείς κάναμε τον σταυρό μας και ζητούσαμε ευχέλαιο για τα τεσσάρια μας μην τυχόν και χάσουμε και τον Αγραβάνη. Όλοι θυμόμαστε ότι την περυσινή άνοιξη ο Ολυμπιακός είχε τραυματία και τον Σπανούλη με αποτέλεσμα να δίνουμε μάχη με τον χρόνο ενόψει της διασταύρωσης στην φάση των οκτώ. Κι όμως από την στιγμή που η ομάδα μπήκε στην φιλοσοφία του προπονητή ΚΑΝΕΙΣ σοβαρός άνθρωπος δεν τόλμησε να αμφισβητήσει την δυναμική της παρά τους τραυματισμούς! ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΕΣΠΕΥΣΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΤΥΧΙΕΣ ΩΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ...ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ. Και στην φάση που διανύουμε τώρα όμως, μας χρειάζεται περισσότερη αυτοκριτική και λιγότερες δικαιολογίες. Κι επιτέλους, ο φετινός όμιλος δεν ήταν δύσκολος μόνο για εμάς ...ΗΤΑΝ ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΩΣ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΑΝ. Δεν καταβαλαβαίνουμε πως αγγίζουμε τα όρια της γραφικότητος όταν λέμε τέτοια πράγματα;

Και την προπέρσινη χρονιά ο Ολυμπιακός κλήθηκε να διαχειριστεί τις  συνέπειες των τραυματισμών των Περπέρογλου, Πρίντεζη, Πέτγουεϊ μέχρι και την φάση των οκτώ. Και την προπέρσινη χρονιά ο Ολυμπιακός δεν είχε τον Σπανούλη στην διάθεσή του σε κρίσιμα ματς του τοπ 16. Παρ'όλα αυτά όμως η ομάδα κατάφερε να περάσει στους οκτώ και να σταθεί παραπάνω από αξιοπρεπώς κόντρα στην τότε φιναλίστ Ρεαλ. 

Επιπλέον αν θέλουμε να είμαστε τίμιοι απέναντι σε εσάς, την διοίκηση ΠΟΥ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ και μας δίνει το δικαίωμα να ονειρεύομαστε θα πρέπει να θυμίσουμε ότι η φετινή σεζόν δεν θα'ταν η πρώτη που ο Ολυμπιακός καλούνταν να προσθέσει αξιόπιστο αθλητικό ψηλό εμβόλιμα στο ρόστερ του. Το κάνατε και το 2012 καλύπτοντας την τρύπα πίσω από τον Χάινς με έναν άγνωστο στον περισσότερο κόσμο παίκτη παροπλισμένο από την ομάδα που αγωνιζόταν μέχρι τότε, πήρατε το Ευρωπαϊκό και μας τρελάνατε όλους. Ψηλούς μες στην σεζόν -αυτή την φορά δυο- κληθήκατε να πάρετε και την αμέσως επόμενη χρονιά, το 2013 όταν σας ζητήθηκε να προσθέσετε στο ρόστερ σας έναν 7-footer μαζί με τον αντικαταστάτη του Ντόρσεϊ που μας χαιρέτισε ...ΚΑΙ ΞΑΝΑΠΗΡΑΤΕ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΞΑΝΑΤΡΕΛΑΝΑΤΕ ΟΛΟΥΣ. Ο Ολυμπιακός λοιπόν έχει αποδείξει επανειλημμένως πως έχει κληθεί να αντιμετωπίσει αν όχι μεγαλύτερες, εξίσου σημαντικές ατυχίες με τις φετινές στην πορεία των χρόνων ...χωρίς να σταθούν ικανές να του ανακόψουν την πορεία! Δεν γίνεται λοιπόν όποιος το παρατηρεί αυτό να είναι είτε εγκάθετος είτε αντίπαλος. 

Άσχετα λοιπόν με το ποια είναι η αγαπημένη άποψη των δημοσιογράφων ανά περιόδους, εμείς λέμε πως παρά τις όποιες ατυχίες και παρά τις αστοχίες του καλοκαιριού ο Ολυμπιακός είχε περιθώριο να πάει καλύτερα μη υφιστάμενος το κόστος ενός πρόωρου αποκλεισμού. Πως και τώρα ακόμα έχει το περιθώριο να κλείσει την χρονιά όπως όλοι θέλουμε αρκεί ο καθένας να αναγνωρίσει το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί. Αρκεί να δούμε την πραγματικότητα κατάφατσα και να σταματήσουμε να στρουθοκαμηλίζουμε. Και όταν λέμε όλοι ...εννοούμε όλοι "ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΟΠΑΔΟΙ". 

Δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε ότι είμαστε υπερήφανοι για αυτήν την ομάδα και για αυτή την διοίκηση που τα τελευταία επτά χρόνια μας τα έχουν δώσει όλα.  Απολύτως δικαιολογημένο λοιπόν το χειροκρότημα του κόσμου στο κλείσιμο του top16 ...έστω κι αν ορισμένοι από όσους συνέβαλαν για να ζήσουμε αυτές τις μεγάλες στιγμές δεν ήταν εκεί για να ακούσουν το χειροκρότημα ...για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Έστω κι αν κάποιοι από τους παίκτες που απόλαυσαν το χειροκρότημά μας δεν βρίσκονταν ούτε αρκετό διάστημα στην ομάδα ούτε πέτυχαν αρκετά πράγματα με αυτήν προκειμένου να πεις ότι το αξίζουν 100% ή ότι δικαίωσαν αυτόν που τους έφερε. Μακάρι αυτή η υπερήφανη στάση του λαού του Ολυμπιακού να κινητοποιήσει τον αίσθημα της ευθύνης και τον εγωισμό όλων προκειμένου να αρχίσουν να κάνουν τα ...αυτονόητα στο διάστημα που μας απομένει. Μακάρι να'ναι αυτό το χειροκρότημα το ...ηλεκτροσόκ που χρειάζονταν.

DRAZA

ΥΓ: Αποκλεισθείσης της ομάδας μας από τους οκτώ, καταλαβαίνετε ότι σε μεγάλο βαθμό εγώ δεν έχω αντικείμενο ...τουλάχιστον ως προς το μπασκετικό σκέλος. Θα προσπαθήσω να πω δυο κουβέντες για τον Ερυθρό Αστέρα και την σειρά των αγώνων κόντρα στην ΤΣΣΚΑ του Ιτούδη. Ειδικά την στιγμή που είδαμε πως η τελευταία απόπειρα έτυχε ανταπόκρισης ...κυρίως από γείτονές μας που γνώριζαν Ελληνικά  και το χάρηκαν. Σίγουρα θα κοιτάξουμε να αναφερθούμε σε ό,τι σημαντικό προκύψει - αν προκύψει- κατά την ...πρώιμη φάση των play-offs, πριν από τους τελικούς. ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΘΕΛΩ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΣΕ ΤΙ ΘΑ ΓΟΥΣΤΑΡΑΤΕ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΟΥΜΕ ...ΕΦΟΣΟΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΖΗΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΠΑΣΚΕΤ. ΜΙΛΑΜΕ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ...ΣΗΚΩΝΕΙ Η ΣΥΓΚΥΡΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΝΥΟΥΜΕ. ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ'ΝΑΙ ΟΥΤΕ ΑΣΧΕΤΕΣ ΟΥΤΕ ...ΠΡΟΩΡΕΣ. Αναμένουμε προτάσεις...

Σχόλια

Εικόνα ELLADA 7

Αδερφια καλησπερα.. Ζηταω συγνωμη για το ακυρο θεμα, αλλα θελω μια βοηθεια.
Θυμαμαι ενα πολυ παλιο συνθημα για τον Εντι που ελεγε:
Ο ΕΝΤΙ ΤΖΟΝΣΟΝ στην Ισπανια εστειλε βαζελους στα νοσοκομεια κι οταν συνηλθαν απ το γαμησι,
τους ξαναγαμησε και μεσα στο Παρισι..
Δυστυχως επειδη πανε πολλα χρονια, εχω ξεχασει την αρχη και το τελος του συνθηματος.
Μηπως το θυμαται κανεις σας; ευχαριστω!

Εικόνα DRAZA

To είπες μόνος σου φίλε και είναι προς τιμήν σου χαχαχαχαχα.

Δεν το θυμάμαι ολόκληρο το σύνθημα και εγώ δημοτικό πήγαινα τότε. Όποιος το θυμάται ας σπεύσει. Νομίζω όμως ότι και στους τελευταίους στίχους λάθος κάνεις.

Εικόνα thita

ήττα χίμκι: ριμπάουντς και περιφερειακη άμυνα (ίσως πάλι να χάναμε, σε τέτοια μέρα που ήταν οι σουτέρς τους, αλλά θα το παλεύαμε πολύ και οι ρώσσοι έχουν την φήμη πως στα κρίσιμα κωλώνουν)

επιλογές ξένων: εκ του αποτελέσματος κακές/λίγες οι περισσότερες και εσφαλμένες και κάποιες

χρονιά: προς το παρόν προς το αποτυχημένη, οι ήττες με μπάμπεργκ δεν χωνεύονται με τίποτα (μην πω για ζαλγκίρις)

ΟΜΩΣ

η ομάδα συνεχίζει για πρωτάθλημα και οι δηλώσεις όλων εξέλαβα πως ήταν για στήριξη (ως όφειλαν), όχι λόγω άγνοιας/αγνόησης του ότι το πλάνο δεν πήγε καλά

τα παράπονά μας θα είναι φυσικά δικαιολογημένα εάν το καλοκαίρι δεν αλλάξουν κάποιους ξένους και τακτική/φιλοσοφία (δεν πάρουν π.χ. σκόρερ ή 4, κλπ.)

ο κόουτς ΚΑΙ ΠΑΝΤΩΣ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΙ αναφερόντουσαν, πιστέψτε με, όταν μίλησαν για εγκάθετους, κλπ., ΣΤΑ διάφορα ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΩΛΗΝΑ, όχι σε εμάς που πονάμε εδώ την ομάδα σχεδόν όσο αυτοί και κανένας μας δεν είναι δημοσιογράφος

Υ.Γ. Αυτός ο καναδός που παίζει στην τουρκία και προσπαθήσαμε να τον πάρουμε κιόλας, ουίρτς ή κάπως έτσι, τι μέρος του λόγου είναι (αν ξέρεις)??? καλός παίκτης? 5 ή 4? Ελαφρύς ή δυνατός, έχει ή όχι τεχνική?? παίζει πλάτη στην επίθεση? άμυνα ψηλά/χαμηλά? έχει σουτάκι?? (κλπ.) ρωτάω διότι παίζει να τον ζητήσουμε το καλοκαίρι (ΜΥΡΙΖΟΜΑΙ πως ο χάντερ δεν ανανεώνει), οπότε κάνε αν θέλεις και ξέρεις ένα αθλητικό προφίλ

Εικόνα DRAZA

υγ: Έλα πες την αλήθεια επίτηδες το κάνεις. Σε έχει βάλει κάποιος από τους εγκάθετους που λέει ο Σφαιρόπουλος να με τρολλάρεις και να με τσαντίσεις δεν εξηγείται αλλιώς. Ο παίκτης φίλε λέγεται Κεμ Μπερτς, έχω αναφερθεί σε αυτόν προτού ακουστεί για Ολυμπιακό και νομίζω πολύ πριν τον αναφέρει οποιοσδήποτε άλλος μπασκετικός δημοσιογράφος ή μη στην Ελλάδα. Εγώ τουλάχιστον δεν έχω δει κάποιον να έχει κάνει αναφορά νωρίτερα. Θα ανατρέξεις στο άρθρο μου "REFUSE TO LOSE ΚΑΙ ΚΩΛΟ ΚΩΛΟ" τρεις παραγράφους από το τέλος να διαβάσεις για τον παίκτη. Αν δεν κάνω λάθος στο συγκεκριμένο άρθρο πρέπει να είχες σχολιάσει και εσύ. Μπόνους ορισμένα στιγμιότυπα που δεν υπήρχαν τότε διαθέσιμα https://www.youtube.com/watch?v=8sfxe4ytXRo

Ο Σφαιρόπουλος είναι αυτός που έκανε την δήλωση. Και είπε "ο Τύπος(δημοσιογράφοι) πολλές φορές είναι κατευθυνόμενος και δεν με απασχολεί τι λέει" ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΤΩΡΑ ΣΤΟΥΣ ΜΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΕΙΠΕ "δεν με ενδιαφέρουν τα σχόλια αντιπάλων και εγκάθετων". Αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιος από εμάς αισθάνεται προσβεβλημένος/θιγμένος ...δεν είναι αυτό το πρόβλημα. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΝ ΤΟ ΛΕΣ ΑΥΤΟ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΤΟΤΕ ΠΑΙΖΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΤΗΝ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ.

Εικόνα thita

Οκ,σε πιστεύω για τον μπερντς,δεν το θυμόμουν.

Για το ποιους εννοούσε ο Σφαιρόπουλος μπορεί να μην κατάλαβα καλά,οι αγγελοπουλοι πάντως ΕΜΑΘΑ ότι εννοούσαν γενικά τα παιδιά του σωλήνα κλπ. Ειλικρινά το είπα,ναι. Περισσότερη γνώση από μέσα στην ομάδα δεν έχω τον χειμώνα (μόνο το καλοκαίρι μαθαίνω αθλητικά νέα και ντεσσου,που συναντιέμαι με κάποιους στην παραλία,τομιτς κλπ.). Αν συμβαίνει λοιπόν κάτι πολύ σοβαρό,δεν γνωρίζω. Τον κόσμο γενικά έχω την αίσθηση ότι τον σέβονται διοίκηση και ομάδα. Οποιος ξέρει κάτι παραπάνω ή καταλαβαίνει άλλο,οκ.

Εικόνα DRAZA

Ίσως δεν εκφράζομαι καλά ρε αδερφέ χαχαχαχαχα ...Η ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ. Το δεύτερο πρόσωπο πήγαινε για τον Σφαιρόπουλο δεν απευθυνόμουν σε εσένα. Εννοούσα "ΟΤΑΝ ΤΑ ΛΕΣ ΑΥΤΑ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΕ - ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΟΠΟΙΟΣ ΣΕ ΚΡΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΓΚΑΘΕΤΟΣ Η ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ - ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΤΑ ΕΝΝΟΕΙΣ ΑΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ.

Και εγώ πιστεύω ότι η διοίκηση σέβεται τον κόσμο και το έχει αποδείξει επανειλημμένως. Επίσης στις δηλώσεις τους οι Αγγελόπουλοι δεν είπαν κάτι χοντρό για δημοσιογράφους είπαν "για εσάς είναι όλα εύκολα" και ένα ειρωνικό "η αγαπημένη άποψη των δημοσιογράφων". Επίσης την ασπίδα προστασίας των προέδρων μπορώ να την καταλάβω και να την σεβαστώ ...τον Σφαιρόπουλο δεν μπορώ να καταλάβω.

Πάντως χωρίς πλάκα αν τσεκάρεις το άρθρο θα δεις την άποψή μου για τον Κεμ Μπερτς. Το μειονέκτημά του είναι πως είναι ψάρακας από μεγάλες διοργανώσεις και απαιτήσεις κορυφής. Επίσης δεν ξέρω αν και πώς έχει την Ευρώπη στο μυαλό του. Τσέκαρε αν θες και πες μου και την δική σου γνώμη. Απλά από τα βίντεο του summer league έχει κάπως βαρύνει/δέσει το σώμα του.

Εικόνα thita

Ρε φίλε με έβαλες να βλέπω βραδιάτικα βιντεάκια του παίχτη αντί Λίβερπουλ χαχαχα,μια χαρά φαίνεται το παιδί αν και από μονταρισμένο βίντεο όλοι καλοί δείχνουν. Μόνο που τον βλέπω λίγο αδύνατο ακόμη,πρέπει να του βάλει πέντε κιλάκια μυική μάζα ο γκατζουλης,όπως τον Κιάμο. Στα 23 του πιστεύω θα δει τον θρύλο ως lifetime opportunity,ιδίως αν κοιτάξει τις καριέρες όσων άσημων πέρασαν πρώτα από εμάς. Nba έτσι όπως είναι,σε κιλά και παιχνίδι,ούτε για πλάκα,ούτε καν στο 4 (και δη χωρίς να σουτάρει για 3),ποσό μάλλον για 5. Έχει επακριβώς το προφίλ που αρέσει στους προέδρους πάντως.

Παρεξήγηση καμία,και σε εμένα να τα έλεγες,όχι στον Σφαιρόπουλο.

Εικόνα DRAZA

Στην Τουρκία είναι κατά τι πιο βαρύς/δεμένος πάντως. Απλά δεν είμαι σίγουρος αν πούμε ότι ο Γιανγκ είναι υγιής και συνεχίζει μαζί μας αν θα ήθελα αυτόν και τον Γιανγκ μαζί στην ίδια ομάδα. Και από θέμα ρεπερτορίου και από θέμα εμπειρίας. Θα πρέπει να δούμε πώς θα διαμορφωθούν οι θέσεις των ξένων πρώτα.

Όχι ρε φίλε αν είναι δυνατόν. Σιγά μην το'λεγα σε εσένα.

Εικόνα thita

μακάρι να είναι πιο δεμένο το παιδι, χαχαχα, να ρίχνει καλό ξύλο

ο τρίτος ψηλός μας, έλληνας ή μη, λογικά θα έχει και παιχνίδι με πλάτη, δεν μπορεί (αν και περιμένω γιανγκ πιο καλό σε αυτόν τον τομέα)

με τις θέσεις των ξένων είμαι κι εγώ πολύ περίεργος, δεν βγαίνει το νούμερο για να κρατήσει μιλουτίνοφ τρίτο και να πάρει και στο 4 ξένο, γι' αυτό σκέφτομαι μήπως κάνει καμιά κέντα και φέρει καϊμακόγλου πίσω από πρίντεζη στο 4, καλός και ΣΚΛΗΡΟΣ παίκτης βέβαια, αλλά χωρίς το αθλητικό στυλ που θα ήθελα στην ομάδα πίσω από τον γιώργαρο

πες και μια κουβέντα για την πουτάνα την ομοσπονδία, που μας βάζει (αν είδα καλά ε) σχεδόν ίδια ώρα την τετάρτη το ματς με το ρέθυμνο και τον πρώτο τελικό στο μπάσκετ γυναικών, είναι είτε μαλάκες, είτε εγκάθετοι οι άνθρωποι

Υ.Γ. Έβλεπα χθες λίγο φενέρ και ούντο και σκεφτόμουν ότι ΑΥΤΟ ακριβώς, κι ακόμη παραπάνω, πιστεύω, θα ήταν ο γιανγκ φέτος ρε γαμώ το

Εικόνα DRAZA

O,τι είπες για τον Καϊμακόγλου ισχύει φίλε. Εδώ δεν τον απέκτησες νεώτερο. Τώρα;

Για αυτό ακριβώς ήταν απώλεια ο Ντάνστον φίλε. Γιατί τώρα έχεις στο μυαλό σου έναν τρίτο ψηλό που θα σου δίνει παιχνίδι με πλάτη αλλά θα στερείται ...άλλων πραγμάτων. Ενώ ο πούστης ο Ντάνστον είχε και παιχνίδι με πλάτη ...είχε και πολλά από τα υπόλοιπα.

Όπως - το είπα και σε άλλο φίλο - ασχέτως της συμπεριφοράς του απέναντί μας ...είναι και ο Χάινς μεγάλη ιστορία και έκανε τρομερό παιχνίδι και εχθές. Έναν τέτοιον παίκτη αν είχες.

Αυτή η τσόντα που βλέπουμε στα παιχνίδια με την Ρεαλ και την Φενέρ δεν έχει προηγούμενο.

Εικόνα fasteddie

Γεια σου Ντραζα,σωστη η αναλυση τεχνικα.Προσωπικα θεωρω οτι το σημαντικοτερο ρολο για τη φετινη καθιζηση επαιξε απλα η αποψιλωση του ροστερ.Παμε λοιπον.Εφυγαν Σλουκας,Πετγουει,Νταρντεν,Λαφαγετ,Ντανστον,Καββαδας και Κατσιβελης.Μια πενταδα δηλαδη (εκτος Καββαδα-Κατσιβελη) )ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΑΝ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΙΚΗ ΜΑΣ ΠΑΝΤΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΔΙΠΛΟ.
Ηρθανε Γιανγκ,Στρομπερι,Χακετ,Μιλουτινοφ,Τολιοπουλος,Τσαιρελης και Αθηναιου (Δεν βαζω Τζειμς Οντομ και Ουορικ).Ο μοναδικος που μπορεις να πεις οτι ειναι ιδιου επιπεδου (ισως και λιγο καλυτερος) ειναι ο Γιανγκ σε σχεση με τον Ντανστον.Τα υπολοιπα ατυπα ''ζευγαρια'' ειναι Χακετ-Σλουκας/Λαφα (κατ'εμε το κενο του Σλουκα ειναι τεραστιο) Νταρντεν-Στρομπερι,Πετγουει-Αγραβανης (ασχολιαστο).Ειναι πασιφανης η αποδυναμωση της ομαδας κυριως στο 3-4.Καμια σχεση ο φιλοτιμος Στρομπερι με το Νταρντεν που κερδισε μονος του το βαζελο στο οακα ή ακομα και αυτος ο ΜΕΤΡΙΟΤΑΤΟΣ Πετγουει με τον Αγραβανη (ή τον Τσαιρελη) που ειναι επιπεδου Λαυριου.
Ειναι δεδομενο οτι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΝΑ ΞΟΔΕΨΟΥΝ ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ 30 ΜΥΡΙΑ.Αλλο ομως αυτο και αλλο ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ Ο ΠΕΤΓΟΥΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΟΝ..ΑΓΡΑΒΑΝΗ.Ε-Γ-Κ-Λ-Η-Μ-Α ρε φουστη μου...Τωρα το να λεμε ''τα λεγαμε εμεις'' κατοπιν εορτης δε νομιζω να λεει κατι,η ζημια εγινε ειμαστε σκασμενοι και τρελα στενοχωρημενοι...Καλες οι δικαιολογιες και εννοειται οτι ο τραυματισμος του Γιανγκ ηταν κομβικης σημασιας ΑΛΛΑ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΣΕ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ Η ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ ΚΑΙ Η ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ρε γαμωτο ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ.Εχουν ευθυνη και τα αδερφια και ο Σφαιρο αλλα και οι παιχτες για τη φετινη αποτυχια,παει και τελειωσε.Εγιναν τρομερα λαθη και σε επιλογες παιχτων και σε διαχειριση αλλα και στο κοουτσαρισμα τι να κανουμε δηλαδη να εθελοτυφλουμε???
Οκ εχουμε ακομα το πρωταθλημα και πιστευω ακομα οτι εχουμε ακομα κ ετσι ΚΑΛΥΤΕΡΗ ομαδα απο το βαζελο (και φυσικα αν παρουμε τον τιτλο κανεις δεν θα θυμαται οτι αποκλειστηκαμε-εκτος αν παρει το ευρωπαικο ο βαζελος...),αλλα να εχεις τον καλυτερο παιχτη στην ευρωπη και να μην περνας στους 8 Ε ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΙΑ ΡΕ.
Η μοναδικη μεγαλη κινηση των αδερφων ηταν η επιστροφη του Κωστα που θα φανει και τα επομενα χρονια αλλα βεβαια και η αποκτηση Γιανγκ-Χακετ που αν μη τι αλλο ειναι παιχτες επιπεδου.Χαιρετω και επανερχομαι στα πλει οφ...

Εικόνα DRAZA

Πάμε να τα πιάσουμε ένα-ένα αδερφέ. Κατ'αρχάς καλώς σε ξαναβρίσκω.

Δεύτερον, κι εγώ πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός έχασε τέσσερις παίκτες που ήταν αν μη τι άλλο πολύ σημαντικά μέλη του rotation και ούτε εγώ είμαι σίγουρος για το κατά πόσον είναι καλύτεροι από αρκετούς από τους φετινούς πενταδάτους μας ή τα άμεσα μπακ-απ τους. Θα ξεκινήσω μάνι-μάνι με την αναφορά που κάνεις στον Πέτγουεϊ. Φίλε η μη αντικατάστασή του δεν ήταν ζήτημα οικονομικό ...ζήτημα σχεδιασμού ήταν. Θα μπορούσες να έχεις Έλληνα για τρίτο πεντάρι και στην θέση του Μιλουτίνοφ να έχεις πάρει δεύτερο τεσσάρι στα ίδια χρήματα. Πάμε τώρα στο κομμάτι που αφορά την σύγκριση Γιανγκ - Ντάνστον. Εγώ ήμουν από αυτούς που είχα σημαντικές επιφυλάξεις για αυτήν την αντικατάσταση και το ίδιο θα κάνω τώρα που βλέπω να τους συγκρίνεις. Ο Ντάνστον ήταν παίκτης ο οποίος μπορούσε να εξυπηρετήσει παιχνίδι με πλάτη και που είχε τρόπους να σου δώσει πόντους χωρίς πικ-εν-ρολλ ξεκουράζοντας τα γκαρντ σου ...ο Γιανγκ από την άλλη είναι ένας πικ-εν-ρολλ παίκτης με τα όλα του. Δεν μπορούμε λοιπόν να πούμε ποιος είναι καλύτερος γιατί απλούστατα και η δυο θα μπορούσαν να χωρέσουν στο rotation της ίδιας ομάδας. Αυτός ήταν ο λόγος που ήμουν επιφυλακτικός με την απόκτηση του Γιανγκ αντί του Ντάνστον ...ότι μειώναμε στην ουσία το ρεπερτόριό μας στο "πέντε" ΟΧΙ ΟΤΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΣΑ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ. Φέτος για παράδειγμα λήγει το συμβόλαιο του Χάντερ που είναι ένας παίκτης πικ-εν-ρολλ ...ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΣ ΝΑ ΦΕΡΕΙΣ ΤΟΝ ΓΙΑΝΓΚ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΕΒΓΑΖΑ ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ.

Αν εξαιρέσεις τον Αθηναίου ο οποίος ήρθε στην θέση του Κατσίβελη θεωρητικά και είναι σαφώς καλύτερος(και δεν παίζει) άντε να βάλω και τον Χάκετ στην θέση του ξένου γκαρντ που θα αποτελούσε στήριγμα του Σπανούλη ...δυσκολεύομαι πολύ να βρω άλλον παίκτη φετινό ξεκάθαρα καλύτερο από αυτόν που κλήθηκε να αντικαταστήσει. Όπως είπαμε και προηγουμένως όμως, αυτά δεν είναι της παρούσης.

Εικόνα DevilMayCry7

Ο Πρίντεζης όταν έφυγε δεν έλεγε κανείς μας ότι άφησε τεράστιο κενό στην ομάδα, εκείνη την εποχή οι Αγγελοπουλοι έφερναν όποιον ήθελαν ,είχαμε χάσει τίτλους από τα άσχημα παιχνίδια του Πρίντεζη στην πριν το 09 εποχή...Υπάρχουν διαφόρων ειδών αποχωρήσεις (δεν θα ασχοληθω με ξένους παίχτες) όπως ΠΑΠ, Περπε, Μπουρούση και Σλουκα τα τελευταία χρόνια... Οι ΠΑΠ και Περπε είχαν πει ο ένας θέλει ΝΒΑ και ο άλλος μεγάλο συμβόλαιο στο ίσια χωρίς να το παίζουν σε δύο μεριές, ο Μπουρούσης σε μία ιδιωτική συζήτηση είπα αυτά τα απαίσια πράγματα και δυστυχώς για αυτόν βγήκαν στη φόρα,σε ιδιωτικές συζητήσεις σε δικούς μας μιλάμε πιο ελεύθερα και ίσως ο μακης να είχε κακή άποψη για τα αδέρφια ή για το ότι άφηναν τους Γιαννακόπουλος να κάνουν αυτά που έκαναν και πήγε με τα νερά του με αποτέλεσμα να καεί, ο Σλουκας τέλος έλεγε φουμαρα για ρόλους και προτεραιότητες ,έκανε την ανανέωση του σήριαλ στο οποίο έσυρε το αδέρφια, τον κόσμο και τον αρχηγό μας σε ένα στημένο παιχνίδι ενώ είχε υπογράψει με τον μελιτζάνα και στο τέλος ήμασταν όλοι μαλακές οι δημοσιογράφοι τον βάφτισαν ήρωα παιχταρα (χθες που έκανε το πρώτο του καλό παιχνίδι γράφτηκε'' ο Ολυμπιακός έχασε το νέο Σπανούλη'' παρεμπιπτόντως ρεκόρ καριέρας 17 πόντους και σε εμάς πάνω από 12 δεν έβαζε) και όλα αυτά γιατί ο Κωστάκης δεν είχε της μπάλες να πει ότι θέλω μεγαλυτερο συμβόλαιο από το Ματζαρη ...Ο κόσμος δεν είναι χαζός που αποθεωσε Περπε σε τέτοιο βαθμό και ένα μέρος της στεναχώριας μου από τον αποκλεισμό είναι που δεν θα τον συναντήσουμε φέτος.... Για μένα δεν με νοιάζει κανένα καλοκαίρι του 17 για να έρθει ένας αποτυχημένος από την τουρκια παίχτης που θα έχει εκείνος ανάγκη τον Ολυμπιακός και όχι το αντίθετο, το φετινό καλοκαίρι με νοιάζει που μένει ελεύθερος ένας παίχτης που ο τύπος τον έχει αδικήσει όσο κανέναν άλλο που μπορεί μετά τον αρχηγό να συνεχίσει το έργο του που η ιστορία του χρωστά να σηκώσει το μεγάλο τίτλο με την ερυθρόλευκη!
Υ.Γ. το ΣΚ έχει το cl στο βόλεϊ με μιλκοβοτσ ,τζουριτς και άλλους να είναι εκεί σε μία διοργάνωση που η ομαδαρα του σεπεδα έκανε μία νίκη σε έξι αγώνες σε μία διοργάνωση που τη διεκδικουσαμε ή την ονειρευομασταν κάποτε εμείς ,ο Ηρακλής ακόμα και η ζελα του νταντε....Ο ΠΑΟΚ μπορεί να φτιάξει μία ομάδα μέχρι εκεί που είναι σήμερα εμείς θα βγούμε μπροστά; Ποιος ΠΑΟΚ οι ευρωπαϊκές ομάδες πρέπει να είναι ο πήχης μας η ομάδα θέλει ενίσχυση η εικόνα μας απέναντι στη σουρκρουτ ήταν η μόνη φετινή μας υπέρβαση...όχι άλλους βαλκανιους με χωριστά έλεος με τα μοντέλα εγκλεσκαλς κοιστρα κτλ...

Εικόνα DRAZA

Πάμε να τα πάρουμε ένα-ένα και να σταθούμε χωρίς σχολιασμό στα γεγονότα ώστε να μπουν τα πράγματα στην θέση τους.

Ο Πρίντεζης όταν έφυγε από τον Ολυμπιακό βεβαίως και δεν άφησε κανένα δυσαναπλήρωτο κενό πίσω του δεδομένων των χρημάτων που μπορούσαν να ξοδεύουν τότε οι αφοί. Ο λόγος που ο παίκτης αποχώρησε από τον Ολυμπιακό ήταν επειδή ήθελε να πάει σε ομάδα που θα του έδειχναν ότι τον υπολογίζουν παραπάνω από οτι εμείς. Ασφαλώς υπήρχε απόσταση και στο οικονομικό η οποία τότε έπαιξε τον ρόλο της. Αλλά και το οικονομικό σε μεγάλο βαθμό είναι ενδεικτικό του πόσο θέλεις/υπολογίζεις κάποιον. Έφυγε με άλλα λόγια γιατί ζητούσε για δικούς του λόγους περισσότερα από όσα ήμαστε διατεθειμένοι να του δώσουμε. Τόσο ως προς το οικονομικό όσο και ως προς το αγωνιστικό σκέλος.

Ο Περπέρογλου λίγο πριν την λήξη της σεζόν 2013-2014 οπότε και έληγε το συμβόλαιο του με τον Ολυμπιακό δέχθηκε μια πολύ συμφέρουσα οικονομικά πρόταση από την Έφες. Περίμενε πρώτα να μιλήσει με τους Αγγελόπουλους, άκουσε την προσφορά τους και από την στιγμή που υπήρχε απόσταση στο οικονομικό πήγε εκεί που του έδιναν τα περισσότερα.

Ο Παπανικολάου δεν έφυγε από τον Ολυμπιακό επειδή ήθελε ΝΒΑ. Ο Παπανικολάου έφυγε από τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2013, ενώ είχε ενεργό συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι 2014 και στο ΝΒΑ πήγε το φθινόπωρο της ίδιας σεζόν. Θα μπορούσε να εξαντλούσε το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό και κατόπιν να πήγαινε στο ΝΒΑ ως ελεύθερος την χρονιά που πήγε. Ο λόγος που ο Παπανικολάου έφυγε ήταν γιατί ήθελε να παίρνει περισσότερα λεφτά αγωνιζόμενος στην Ευρώπη ...μέχρι να πηδήσει τον Ατλαντικό. Ζητούσε λοιπόν από τον Ολυμπιακό καινούργιο συμβόλαιο με περισσότερα λεφτά από όσα του έδιναν όλοι οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι "μνηστήρες" τότε ενώ είχε ήδη ενεργό συμβόλαιο μαζί μας. Δεν του τα δίναμε και τον στείλαμε στην ομάδα που έδινε και σε εμάς και σε αυτόν τα παραπάνω λεφτά.

Ο Σλούκας δεν έφυγε από τον Ολυμπιακό επειδή ζητούσε περισσότερα από τον Μάντζαρη. ΓΙΑΤΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΟΥ ΕΔΙΝΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΕΠΑΙΡΝΕ Ο ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ. Ο Σλούκας έφυγε από τον Ολυμπιακό διότι ζητούσε άμεσα περισσότερα χρήματα και έναν πολύ πιο ενισχυμένο ρόλο από αυτόν που είχε μέχρι το καλοκαίρι του 2015. Το πρώτο το πήρε και από εμάς και από τους Τούρκους ...για το δεύτερο φάνηκε να πείθεται περισσότερο από τους Τούρκους. ΄

Το αν πήγε αντρικά σε εμάς να πει τι θέλει ώστε να βγει άκρη και να μην στραβώσει κανείς, το αν ήταν λογικά αυτά που ζητούσε είναι μια άλλη κουβέντα. Την άποψή μου την έχω ήδη γράψει εδώ δεν έχει νόημα να τα ξαναλέω http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/151102/o-sloykas-o-ntanston-... .

Τέλος οι δηλώσεις που βγήκαν για τον Μπουρούση ήταν μάλλον η αφορμή προκειμένου να μην συνεχίσει άλλο μαζί μας και δεν είναι της παρούσης να πούμε πόσο σοβαρό παράπτωμα ήταν αυτό. Στεκόμαστε αυστηρά στα γεγονότα. Ακόμα κι αν δεν έβγαινε στην φόρα ο συγκεκριμένος διάλογος λοιπόν, υπήρξε μια σειρά άλλων περιστατικών και ζητημάτων λόγω των οποίων και πάλι ο παίκτης δεν θα έμενε. Εκ του αποτελέσματος αυτοί που δεν τον κράτησαν φαίνονται δικαιωμένοι.

Πάμε τώρα και στο κομμάτι που αναφέρεσαι στο δικό μου σχόλιο για τον Σλούκα όπου και κατάλαβες λάθος. Εγώ δεν είπα "να μην μιλάμε άσχημα για τον Σλούκα για να κρατήσουμε ανοικτή την πόρτα της επιστροφής του το καλοκαίρι του 2017". Ούτε είπα "πρέπει να μας ενδιαφέρει η επιστροφή του Σλούκα το καλοκαίρι του 2017 οπότε και μένει ελεύθερος." ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ. Αυτό που είπα ήταν ότι δεν έχει πολύ νόημα να ασχολούμαστε με το τι είπε ο Σλούκας την στιγμή που δεν εννοούσε κάτι κακό για εμάς λέγοντας "κακόμαθαν/καλόμαθαν". Και είπα ότι υπάρχει πολύ σοβαρό ενδεχόμενο η συμπεριφορά του Σλούκα το περασμένο καλοκαίρι να ενόχλησε εμάς πολύ περισσότερο από αυτούς που έχουν το μαχαίρι και το καρπούζι στην ομάδα και πως αυτό ΙΣΩΣ φανεί το επόμενο καλοκαίρι(2017).

"το φετινό καλοκαίρι με νοιάζει που μένει ελεύθερος ένας παίχτης που ο τύπος τον έχει αδικήσει όσο κανέναν άλλο που μπορεί μετά τον αρχηγό να συνεχίσει το έργο του που η ιστορία του χρωστά να σηκώσει το μεγάλο τίτλο με την ερυθρόλευκη"
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΑΙΚΤΗΣ ΦΙΛΕ;;

Εικόνα DevilMayCry7

Τον Μίλος λέω τον οποίο πιστεύω απίστευτα θα ήθελα να πετύχει πράγματα με το σύλλογο μας και να έχει μία θέση πολύ ψηλά στο κόσμο μας,για μένα μπορεί να βοηθήσει το σύλλογο και να συνεχίσει μετά τον αρχηγό... Τα του βόλεϊ μπορείς σε παρακαλώ να μου τα σχολιάσεις;

Εικόνα DRAZA

Κοίταξε, θεωρώ ότι χωρίς απαραίτητα να γίνει και κάτι στο τελος το όνομα του Τεόντοσιτς θα ξαναπάιξει για τον Ολυμπιακό.

Ο παίκτης αν δεν κάνω λάθος σταματάει να έχει συμβόλαιο με την ΤΣΣΚΑ επίσης το 2017. Kαι νομίζω ότι δεν κάνω λάθος. Θα πρέπει να δούμε κατ'αρχάς που θα είναι ο Σπανούλης τότε και σε τι κατάσταση.

Τι θα ήθελες να σχολιάσω για το βόλλευ;; Διάβασα το υστερόγραφό σου αλλά δεν κατάλαβα που θέλεις να εστιάσω ή πάνω σε τι θα σε ενδιέφερε η άποψή μου.

Εικόνα DevilMayCry7

Το συμβόλαιο του Μίλος τελειώνει φέτος! Στο βόλεϊ βαφτιζουμε ομαδαρα τον ΠΑΟΚ ( που δεν είναι ούτε στις δέκα καλύτερες της Ευρώπης )και δεν κριτικαρουμε τον ερασιτέχνη η ομάδα θέλει ενίσχυση με τουλάχιστον δύο παιχταραδες αλλά κανείς δεν μιλάει! Χθες ο ντιμα έγραψε στο φβ κάτι του στιλ ''παίχτες έρχονται και φεύγουν ο Ολυμπιακός μένει'' αν είναι να φύγει ο ντιμα κάνουμε άλλη μία τρύπα στο κενό. Θέλω μετά τις ήττες να βλέπω τις διοικήσεις σκασμενες ,να είναι οι ήττες η γροθιά που θα μας ξυπνάει και θα μας κάνει δυνατότερους.Δεν με νοιάζει αν ο ΠΑΟΚ κλέψει όλον τον ερασιτέχνη του και κάνει στην πραγματικότητα ομαδαρα στο βόλεϊ με νοιάζει ότι εμείς σήμερα απεχουμε πολύ από την ομάδα που είχαμε στο παρελθόν ...

Εικόνα DRAZA

Μιας και το σχόλιο σου εμφανίστηκε δυο φορές θα απαντήσω εδώ για τον Τεόντοσιτς και κάτω από το "άλλο" για το βόλλεϋ

http://hoopshype.com/tag/milos-teodosic/
Milos Teodosic has a contract with CSKA until the summer of 2017, there is no release clause from the side of the player, nor the side of the team, not even an NBA Out. (Eurohoops αναπαραγωγή από την Telegraf)

http://www.b92.net/sport/kosarka/vesti.php?yyyy=2015&mm=06&dd=09&nav_id=...
Teodosic ostaje u CSKA do 2017 - O Tεόντοσιτς παραμένει στην ΤΣΣΚΑ μέχρι το 2017. (Πάλι Eurohoops και το κάνει αναπαραγωγή το Β92 που είναι το μεγαλύτερο τηλεοπτικό δίκτυο της Σερβίας).

Στην Ελλάδα τώρα...

http://sports.in.gr/basketball/international/article/?aid=1231331095
ΙΝ.GR ΔΟΛ, ΙΟΥΝΙΟΣ 2014 - ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΝΕΟ ΤΡΙΕΤΕΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΣΣΚΑ Ο ΤΕΟΝΤΟΣΙΤΣ

http://www.sport-fm.gr/article/basket/paei-gia-bomba-me-teodosits-i-real...
ΣΠΟΡ FM, ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2015 - ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΒΟΜΒΑ ΜΕ ΤΕΟΝΤΟΣΙΤΣ Η ΡΕΑΛ
"Ωστόσο, η περίπτωση του Σέρβου γκαρντ, κάθε άλλο παρά εύκολη είναι, αφενός γιατί είναι ο «αγαπημένος» του προέδρου της «ομάδας του στρατού», Αντρέι Βατούτιν και αφετέρου γιατί έχει συμβόλαιο μέχρι το 2017."

Ελπίζω να σε κάλυψα για το κομμάτι που αφορά το συμβόλαιό του.

Για την τάξη των πραγμάτων θέλω να σημειώσω κάτι ακόμα. Μπορεί οι λεγόμενοι "αντικειμενικοί" δημοσιογράφοι να έκαναν αρκετά δυσμενή σχόλια για την συμπεριφορά και τον χαρακτήρα του Τεόντοσιτς(πολλά εκ των οποίων είχαν δόση αλήθειας) μπορεί να μην ήταν το ίδιο αυστηροί κρίνοντας την συμπεριφορά παικτών του βάζελου ...ΩΣΤΟΣΟ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ Ο ΟΠΑΔΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΑΔΙΚΟΥΣΕ. ΙΣΑ - ΙΣΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΒΓΑΖΕ ΟΥΤΕ ΤΑ ΜΙΣΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ. Την περίοδο που ο Τεόντοσιτς αγωνιζόταν στον Ολυμπιακό διατηρούσε φιλικές/προσωπικές σχέσεις με τους ρεπόρτερ του Ολυμπιακού που ήταν πιο συμπαθείς στον κόσμο ...με ό,τι αυτό σημαίνει για την αντιμετώπιση που του επεφύλασσαν.

Εικόνα DevilMayCry7

Το συμβόλαιο του Μίλος τελειώνει φέτος! Στο βόλεϊ βαφτιζουμε ομαδαρα τον ΠΑΟΚ ( που δεν είναι ούτε στις δέκα καλύτερες της Ευρώπης )και δεν κριτικαρουμε τον ερασιτέχνη η ομάδα θέλει ενίσχυση με τουλάχιστον δύο παιχταραδες αλλά κανείς δεν μιλάει! Χθες ο ντιμα έγραψε στο φβ κάτι του στιλ ''παίχτες έρχονται και φεύγουν ο Ολυμπιακός μένει'' αν είναι να φύγει ο ντιμα κάνουμε άλλη μία τρύπα στο κενό. Θέλω μετά τις ήττες να βλέπω τις διοικήσεις σκασμενες ,να είναι οι ήττες η γροθιά που θα μας ξυπνάει και θα μας κάνει δυνατότερους.Δεν με νοιάζει αν ο ΠΑΟΚ κλέψει όλον τον ερασιτέχνη του και κάνει στην πραγματικότητα ομαδαρα στο βόλεϊ με νοιάζει ότι εμείς σήμερα απεχουμε πολύ από την ομάδα που είχαμε στο παρελθόν ...

Εικόνα DRAZA

Την διοίκηση του Ερασιτέχνη εγώ σε ό,τι αφορά το οικονομικό δεν πρόκειται να την κριτικάρω σχεδόν ποτέ.

Γιατί θυμάμαι που βρισκόμασταν πέντε χρόνια πριν και σε τι κατάσταση παρέλαβε τον Ερασιτέχνη η τωρινή διοίκηση. Οι μεταγραφές που κάνει ο Ερασιτέχνης - καλές ή κακές - είναι μεταγραφές που προέκυψαν από τις συνδρομές όσων πληρώνουμε, από τις κάρτες φιλάθλου μας, από τα ερασιτεχνικά διαρκείας μας και από τα ποσοστά που απορροφά ο Ερασιτέχνης μέσω των εσόδων από τα εισιτήρια στα επαγγελματικά αθλήματα.

Θέλουμε ενίσχυση; Θέλουμε δυο ή και περισσότερους παικταράδες;; Δεν αρκεί να το ζητάμε ...θα πρέπει και να συμβάλουμε σε αυτό όντας μέλη του Ερασιτέχνη, αγοράζοντας το διαρκείας μας και στηρίζοντας και τα επαγγελματικά τμήματα προκειμένου να έχει να λαμβάνει ο ερασιτέχνης τα νόμιμα ποσοστά.

Όσο περισσότεροι στηρίζουμε τόσο περισσότερα χρήματα θα μπορούν να διατεθούν για καλούς παίκτες. Τα μπάτζετ των προηγούμενων δεκαετιών δυστυχώς δεν υπάρχουν ...κάτι που σημαίνει ότι δύσκολα θα υπάρξουν και τα ονόματα στα οποία είχαμε συνηθίσει να έχουμε τις προηγούμενες δεκαετίες οπότε και φθάσαμε στο χείλος του γκρεμού.

Αν λοιπόν θέλεις να φτιάξεις ομάδα ισάξια ή και καλύτερη με αυτή που είχες στο παρελθόν ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ θα πρέπει να στηριχθείς σε έναν σχεδιαμό που θα έχει βάθος χρόνου, θα πρέπει αναπόφευκτα να πάρεις ρίσκα που μπορεί να μην βγουν. Και θα πρέπει να κάνεις υπομονή σε τυχόν σκαμπανεβάσματα που μπορεί να παρουσιάσει η ομάδα.

Ούτε εγώ θα ήθελα να φύγει από τον Ολυμπιακό ο Φιλίποφ. Και νομίζω ότι δεν το θέλει και κανείς.

Εικόνα DevilMayCry7

Το 17 τελειώνει του Μίλος...

Εικόνα DRAZA

Εγώ στο είπα φίλε και σε παραπέμπω σε πηγές που το επιβεβαιώνουν στο σχόλιό μου παραπάνω. Εσύ επέμενες.

Εικόνα DevilMayCry7

Εγώ έχοντας διαρκείας στο ποδόσφαιρο πήρα και την κάρτα μέλους, στο παιχνίδι με τον ΠΑΟ επειδή ήρθαν ξαδέρφια από το εξωτερικό και ήθελαν να δουν και το παιχνίδι έδωσα το διαρκείας , πήρα μεμονωμένο εισητήριο για να είμαι μαζί τους και έβγαλα κάρτα του ερασιτέχνη όπως και τα ξαδέρφια...Από εκεί και πέρα εγώ δεν λέω να χρεωσουμε τον ερασιτέχνη αλλά η ομάδα θέλει ενίσχυση ας στραφεί ο πρόεδρος στον Μαρινάκη και στα αδέρφια δεν νομίζω να μην βοηθήσουν.Επίσης αν οι ογκουρτσακ,εγκλεσκαλς έχουν μεγάλο συμβόλαιο από κάποιον πρέπει να ζητήσουμε τον λόγο.... Το μπάτζετ στο βόλεϊ είναι περίπου 500.000 και οι μεγάλες ομάδες (χωρις Ρωσσία, τουρκια) έχουν κοντά στα 3 εκαττομύρια ,κάποτε ο Μαρινάκης και τα αδέρφια έφεραν τον μιλκοβιτσ με συμβόλαιο 550000 το χρόνο σχεδόν όσο το φετινό μας μπάτζετ...Δεν ξέρω έσοδα και έξοδα του ερασιτέχνη αλλά 500000 μπάτζετ στο βόλεϊ είναι πολύ μικρό και στο τέλος ας το αξιοποιούν στο έπακρο, οι ξένοι που ήρθαν τα τελευταία δύο χρόνια ήταν απαράδεκτοι.Επείσης είναι ντροπή ο Ολυμπιακός να μην έχει λίμπερο!

Εικόνα DRAZA

Φίλε δεν μιλάμε για εμένα και για εσένα. Μιλάμε γενικώς. Λέμε ότι έτσι όπως έχει η κατάσταση στον Ερασιτέχνη σήμερα θα πρέπει για να έχουμε καλύτερη ομάδα να έχουμε περισσότερα έσοδα. Και τα έσοδα προκύπτουν από τις πηγές που αναφέραμε παραπάνω. Ο Μαρινάκης και οι Αγγελόπουλοι βοηθούσαν και βοηθούν στο μέτρο του δυνατού μιας και πλέον έχουν αλλάξει τα πράγματα. Τα λεφτά που έδιναν οι αφοί για το συμβόλαιο του Μίλκοβιτς τότε ...σήμερα θα'ταν το τρίτο ακριβότερο συμβόλαιό μας στο μπάσκετ μετά τον Σπανούλη και τον Πρίντεζη. Δεν γίνεται λοιπόν αυτό ούτε γίνεται να εξαπλασιάσουμε το μπάτζετ μας υπολογίζοντας στις τσέπες άλλων. Αυτό ήταν κάτι γνωστό σε όλους μας από την στιγμή που ο Ερασιτέχνης ξεκίνησε την προσπάθεια εξυγίανσής του. Τι λέγαμε πριν πέντε χρόνια θυμάσαι;; "Ας βγούμε από το αδιέξοδο κι ας ρυθμίσουμε τα χρέη μας να σταματήσουμε να κατρακυλάμε και να χρωστάμε της Μιχαλούς ...κι ας συντηρείται η ομάδα στο μέλλον με όσα βγάζει". ΤΩΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΚΑΙ ΠΗΓΑΜΕ ΕΝΑ ΣΚΑΛΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΝΟΣΤΑΛΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ ΠΟΥ ΗΜΑΣΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ. Ναι ρε φίλε αλλά δεν γίνεται αυτό τόσο εύκολα πλέον.Και εγώ θα ήθελα καλύτερους ξένους. Και εγώ θα γούσταρα τον Ολυμπιακό να έχει και πάλι έναν από τους καλύτερους διαγώνιους στον κόσμο στο ρόστερ του όπως παλιά. Και εγώ θα γούσταρα να παίρναμε έναν παίκτη σαν τον Μίγιτς που είχαμε κάποτε για λίμπερο ...δεν είναι εύκολο πλέον όμως και θα πρέπει κι εμείς να προσαρμοσθούμε στις καινούργιες συνθήκες.

Εγώ ξεκινώ έχοντας πίστη στην διοίκηση και στην προσπάθειά της. Όπως και το περασμένο καλοκαίρι έγινε μια προσπάθεια ώστε να είμαστε φέτος καλύτεροι από πέρυσι έτσι και φέτος θα γίνει το ίδιο. Το αν θα πετύχει αυτή η προσπάθεια είναι συνισταμένη πολλών πραγμάτων. Το σίγουρο είναι πως αν εμείς θέλουμε ανάλογες επιτυχίες με αυτές του παρελθόντος με λιγότερα χρήματα θα πρέπει να κάνουμε περισσότερη υπομονή ...και να στηρίζουμε όταν τα ρίσκα δεν μας βγαίνουν και όταν οι χρονιές μας πάνε στραβά και πάντοτε.

Εικόνα Andreas

Ξέρω, έχω σκαλώσει εδώ και καιρό γιατί θεωρώ πως οι ήττες και οι αποτυχίες είναι λόγω του τρόπου παιχνιδιού και αυτό είναι ευθύνη του προπονητή. Απόλυτα. Ξέρω ότι τώρα δεν είναι εποχή για αλλαγές προπονητή και επίσης ότι αποκλείεται να γίνει. Γι΄ αυτό μετά από εκείνες τις ημέρες μετά την ήττα από την Χίμκι είπα ότι δεν θα ξαναέγραφα κατά του Σφαιρόπουλου, όπως έλεγα τα μπράβο σε αυτόν μετά τη νίκη με Ρεάλ. Όπως έχεις ξαναγράψει μακάρι να βλέπουμε λάθος και να κάνουμε κωλοτούμπες.

Να μου βγάζει όμως τέτοια έπαρση, είναι απαράδεκτο.Δεν είχα διαβάσει τις δηλώσεις, τώρα τις πήρα χαμπάρι. Θεωρώ ότι είναι λάθος να έχει ασυλία. Δεν θα τον γιουχάρω ποτέ στο γήπεδο μέσα αλλά όχι και να είναι εγκάθετος όποιος κριτικάρει. Δεν γίνεται να μην τα λέμε κιόλας γιατί θα πληγωθεί ο ευαίσθητος. Δεν είναι στραβός ο γυαλός, στραβά αρμενίζουμε. Όποιος δεν μπορεί στη κριτική να πάει να γίνει προπονητής στη μπάλα του Ολυμπιακού να τρώει γιούχα και σε νίκη να στρώσει χαρακτήρα αφού παίρνει το χειροκρότημα στην ομάδα ως εύσημο για την πορεία του.

Προσωπικά, και νομίζω δεν είμαι ο μόνος, στο γήπεδο δεν χειροκροτώ τον προπονητή ούτε τους παίκτες. Την φανέλα χειροκροτώ και εκτιμώ και τις απίστευτες καύλες που μας χάρισε το τμήμα στα τελευταία χρόνια. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που σπάζομαι με τις γιούχες στο ποδόσφαιρο αλλά και που στ' αρχίδια μου οι παίκτες ατομικά αν φεύγουν ή ξανάρχονται, εκτός αν έχουν βρίσει ή μιλήσει άσχημα για την ομάδα.

Όπως και να το πάρεις, η ευθύνη είναι του Σφαιρόπουλου, είτε γιατί έχτισε την ομάδα λάθος γι' αυτό που ήθελε να παίξει είτε γιατί δεν προσαρμόζει το παιχνίδι του στα υλικά. Δεν κατάλαβα όμως τί θεωρεί ότι του δίνει ασυλία. Κάποιος πρέπει να τον ξεκολλήσει.

Γι' αυτό δηλώνω και στημένος και εγκάθετος. Συμφωνώ απόλυτα ότι στα παπάρια μας ο αποκλεισμός αρκεί να παίζαμε σωστά. Όμως παίζουμε εντελώς λάθος και αυτός επιμένει ότι έχει δίκιο. Και στο είχα ποστάρει σχεδόν αμέσως μετά την ήττα: Όποιος επιμένει στο λάθος δεν είναι μάγκας, είναι μαλάκας. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι ότι παίζει σχεδόν πάντα την ίδια άμυνα όπως και να παίζουν οι άλλοι. Αποτέλεσμα είναι ότι οποιαδήποτε δουλεμένη ομάδα με καλή κυκλοφορία μας την έκανε μπουρδέλο την άμυνα. Δεν γίνεται να παίζεις με αλλαγές σε κοντό με σουτ, ειδικά όταν χάνεις τα ριμπάουντ. Ούτε χρειάζεται να είσαι προπονητής για να καταλάβεις ότι οι τρόποι άμυνας αλλάζουν και από τους τρόπους επίθεσης. Το pick n roll πχ, στο ίντερνετ να ψάξεις, έχει τουλάχιστον 8 διαφορετικούς τρόπους άμυνας. Αντίστοιχα σε όλες υπάρχουν επιθετικές απαντήσεις. Ο προπονητής είναι να προβλέψει τί θα χρειαστεί στη σεζόν και να βρει τους συνδυασμούς με βάση τί παίκτες έχει. Αφού πχ πήρες το μαύρο Θωμαΐδη αντί ψηλού, δες και τί θα τον κάνεις. Δεν το καταφέρνεις; Έχεις αποτύχει, τελεία.

Αφού τα είπα λοιπόν ας κάνω και μία πρόταση συζήτησης: Πώς θα τα πάει καλύτερα η ομάδα, όπως είναι τώρα, μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Εικόνα DRAZA

Nα ξεκινήσω ανάποδα φίλε. Να ξεκινήσω από την πρότασή σου για το επόμενο άρθρο. Μου φαίνεται καλή η ιδέα σου απλά ίσως να'ταν πιο σωστό να περιμένουμε να δούμε πως θα πορευτούμε στα επόμενα ματς γιατί μπορεί να έχουμε μια ευχάριστη έκπληξη από τον προπονητή στην πορεία για τους τελικούς. Την κρατάω όμως την ιδέα σου.

Πάμε τώρα να πούμε για την αντίδραση στην κριτική. Φίλε μπαίνουμε στο κομμάτι της επικοινωνίας τώρα που ανέφερε ένας φίλος νωρίτερα ...και ίσως να το είδα αρκετά ρηχά όταν του απάντησα σε πρώτο χρόνο. Και θα σου πω τι εννοώ. Θέλεις κύριε Σφαιρόπουλε να βγάλεις από πάνω σου τα λάθη σου και να ακυρώσεις όλους τους κατευθυνόμενους που μπορεί να πέσουν να σε φάνε την επόμενη μέρα; Θέλεις να συσπειρώσεις τον κόσμο γύρω σου και να σε παραδεχτούν ακόμα και όσοι διαφωνούν με τις επιλογές σου; Βγες και πες "ακούστε μουνάκια, εγώ φταίω γιατί είμαι προπονητής και έτσι πρέπει να είναι ...εγώ λοιπόν θα αλλάξω και ό,τι πρέπει να αλλάξει προκειμένου να κλείσει η σεζόν όπως όλοι θέλουμε". ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΦΙΛΕ ...ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΑ ΣΩΡΑΚΑ!

Μια ένσταση μόνο: Στο γήπεδο ναι μεν χειροκροτούμε την Ερυθρόλευκη γιατί αυτή λατρεύουμε από μικροί και γιατί αυτή φορούν οι παίκτες ...γιατί δεν παίζουν και δεν κερδίζουν οι φανέλες μόνες τους. Δεν ιδρώνουν οι φανέλες , ιδρώνουν αυτοί που τις φοράνε. Και για να σου το πω αλλιώς. Αν ο μη γένοιτο κάποια στιγμή γιουχάρεις ...ποιον γιουχάρεις;; Την φανέλα;;

Και μια ερώτηση: Ποιος είναι ο Μαύρος Θωμαϊδης;; Ο Ουόρικ;; Γιατί;

Εικόνα Andreas

Το βασικότερο που χρεώνω είναι ότι δεν μου παίρνει τα σωβρακα με τον τρόπο που λες. Αντίθετα, αντί να παραδεχτεί το λάθος επιμένει να αυτοανακηρύσσει αλάθητο. Άλλαξε κι εγώ κάνω κωλοτουμπες και γουσταρω κιόλας.

Για το χειροκρότημα δεκτό το επιχείρημα, για το γιουχαρισμα αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που δεν το θέλω, αναπόφευκτα πάει και στη φανέλα κι ας μη τη στοχεύεις εκτός κι αν οι παίκτες την ντροπιαζουν, όχι γιατί πχ έχασαν απο την κωλοπετινιτσα αλλά γιατί κατέβασαν τα παντελόνια. Ο Οντομ είναι, λόγω φάτσας.

Εικόνα DRAZA

Φίλε είναι πολύ εύστοχος ο παραλληλισμός. Περί αλάθητου πρόκειται. "Όλα έχουν γίνει σωστά και αυτό δεν μου το αμφισβητεί κανείς. Αν παρ'ελπίδα κάποιος το αμφισβητήσει τότε αυτός είναι στημένος, εγκάθετος, κατευθυνόμενος, αντίπαλος, λεπρός, πόρνος, ξεκωλιάρης και όλα τα παρελκόμενα".

Εικόνα Andreas

Έτσι ακριβώς. Απλά για μένα δεν πρέπει να κριθεί στο τέλος της σεζόν από τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό και 3-0 να το πάρουμε, ούτε επειδή αποκλείστηκε στην Ευρώπη ύστερα από τόσα χρόνια. Αυτά μπορούν να είναι συγκυριακά. Κριτήριο είναι το μπάσκετ που έπαιξε. Αν είχα ομάδα που έβγαζε 15 ελεύθερα σουτ σε κάθε παιχνίδι θα έλεγα να μείνει ο προπονητής να αλλάξουν οι παίκτες. Αν έπαιζα άμυνα που δίνει πολύ λιγότερα ελεύθερα σουτ ή δεν πλησιάζεις στη ρακέτα της, επίσης Σφαιρόπουλος για πάντα. Η φετινή του σεζόν όμως είναι απλωμένος σε χρόνο ο περσινός τελικός με τη Ρεάλ. Δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο πουθενά. Και το όλο στυλ, μαζί με αυτές τις δηλώσεις μου δείχνει ότι δεν υπάρχει και καμία πρόθεση για τέτοια κατεύθυνση. Το μόνο που με ανησυχεί είναι ότι οι Αγγελόπουλοι δείχνουν να το δικαιολογούν.

Εικόνα DRAZA

Απλά καταλαβαίνεις ότι διανύουμε μια περίοδο στην οποία μέχρι ένα σημείο για το καλό της ομάδας είμαστε υποχρεωμένοι όλοι να κρατήσουμε το στόμα μας κλειστό.

Εικόνα RED HELL

Πολλα-παρα πολλα και τραγικα λαθη που αμα τα πιασεις ενα-ενα θα τρελαθεις.Αλλα ρε συ Ντραζα πικραθηκα ασχημα με το βολει.Το χαμε το σημερινο και το χασαμε επειδη ο καλυτερος μας παιχτης ηταν χεσμενος πατοκορφα.Τελος παντων μακαρι να παρουμε πρωταθλημα στο μπασκετ αν και δεν το βλεπω...
ΥΓ.Με Μπουρουση εκτος απο τις συνομιλιες με Μακη εχει παιχτει κατι αλλο?Οχι πως θα τον γουσταρα πισω απλα απο περιεργεια.Και επισης με Παπαλουκα πλην των 2 χαμενων βολων τοτε εχει επισης παιχτει κατι αλλο?

Εικόνα DRAZA

Αναφέρεσαι στα λάθη του καλοκαιριού και στις προσθήκες που κάναμε μες στην σεζόν;; Η στα λάθη διαχείρισης που έγιναν μετά την διακοπή;;

Πάμε τώρα στο βόλλεϋ. Φίλε να τα λέμε όλα. Η ομάδα πράγματι έδειξε να κομπλάρει σε ορισμένα σημεία ...ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΤΙ Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΕΠΑΙΞΕ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ. ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΠΥΛΑΙΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΑ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΥΣ" ΒΕΒΑΙΑ ΗΤΑΝ...

ΥΓ: Για τον Παπαλουκά δεν υπέπεσε κάτι σημαντικό στην αντίληψή μου ούτε τον θυμάμαι να λέει κάτι κακό έχοντας (ξανα)φύγει από τον Ολυμπιακό.

Όσον αφορά τον Μπουρούση τώρα πέρα από τις συνομιλίες με τον Μάκη(που δεν είναι και λίγο έτσι;), με είχαν πληροφορήσει ότι ο παίκτης λέρωσε το στόμα του και πριν τα play-offs της σεζόν 2010-11 απλά αυτά δεν αποδεικνύονται. Επίσης είχε ακουστεί αρκετά ότι την σεζόν 2010-11 οπότε δήλωνε πως αισθάνεται ντροπή μετά τους τελικούς και πως εφόσον τον κλέβουν δεν ξαναπάιζει στην Εθνική ...ο παίκτης μιλούσε με τον Παναθηναϊκό. Ούτε όμως και αυτό αποδεικνύεται με κάποιον τρόπο, άσχετα με το τι μπορεί να πιστεύουμε εγώ και εσύ.

Εικόνα RED HELL

Το καλοκαιρι ξεκινησε η φετινη μαλακυνση και κορυφωθηκε με την αποκτηση Οντομ.Τωρα για διαχειριση στα εκτος εδρας παιχνιδια γαμα το γιατι εκκρεμουν οι τελικοι.
Στο βολει τωρα εγιναν λαθη αλλα δεν ειδα καποιο κραχτο στα κρισιμα σημεια.Και για να τα λεμε ολα προχθες θα γινοταν 22-20 και δινει αουτ σε καθαραρο ασσο του Σεπεδα(πολυ μεγαλος παιχτης...).Ο χοντρος παντα μας σφυριζει ασχημα αλλα για το σημερινο πες μου αν θες 2-3 φασεις(αυτες που θυμαμαι ειναι εκει που το 9-13 γινεται 13-13 με 2 λαθος αποφασεις).Δεν ειναι τοσο προβλημα η ομαδικη λειτουργια.Παιρνεις το πρωτο σετ με μεγαλη ανατροπη.Και εκει που οι αλλοι ειναι στο ναδιρ και οι μαλακες στην κερκιδα σαν να μην υπαρχουν παει αυτος ο παλιοχεστης ο Λετονος και κανει το ενα λαθος μετα το αλλο γαμω το σπιτι μου και τους ξαναβαζει στο παιχνιδι.Οι διαγωνιοι κατα κυριο λογο εκριναν το ματς και τη σειρα.Ας μην πιασουμε το πως χασαμε 2 φορες στο Ρεντη....Σπαστηκα παρα πολυ.

Εικόνα DRAZA

Ανάποδα το βλέπεις φίλε. Αν μιλήσεις για την διαχείριση στα εκτός έδρας ματς ειδικά ύστερα από την διακοπή ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΠΛΕ. Γιατί αυτές είναι διαχειριστικές αποφάσεις και κινήσεις τακτικής που αλλάζουν. Αν μιλήσεις για το καλοκαίρι και τις εμβόλιμες προσθήκες και σταθείς εκεί θα είναι μαλακία γιατί αυτά δεν μπορούμε ούτε να τα αλλάξουμε ούτε να τα πάρουμε πίσω.

Όσον αφορά το βόλλευ συμφωνώ με το μεγαλύτερο μέρος όσων λες. Θα πω και ότι εφόσον παίρναμε κολλητά το δεύτερο σετ θα τους είχαμε στα σχοινιά και θα μιλούσαμε για άλλον αγώνα τώρα. Ο Σεπέδα φίλε είναι πράγματι παικταράς και δικαιώνεται η μπουδελοδιοίκηση του ΠΑΟΚ που τους άφησε όλους απλήρωτους για να μαζέψει αυτός όλο το χαρτί.

Εικόνα RED HELL

Δεν προσεξα το "μετα τη διακοπη" στην ερωτηση σου.Εγω αναφερομαι για τα εκτος εδρας σε Μπαρτσα-Μπαμπεργκ-Ζαλγκιρις-Χιμκι στα οποια τα γαμησε ολα πραγματικα.
Επισης καταλαβαινω το οτι εφοσον μενουν οι τελικοι πρεπει να περιμενουμε αλλα δεν μπορω να συμβιβαστω με το οτι ενω η ομαδα εχει φανερο επιθετικο προβλημα παει και μου φερνει Οντομ αντι Κινσευ πχ(αν δεν το ειχες επεσημανει στο σαιτ δεν θα το ηξερα).Και γενικα ειναι πολλα που μου δειχνουν οτι τα εχει δει ολα φετος.Βεβαια μονο υπομονη μπορουμε να κανουμε(που ελεγε και μια ψυχη).

Εικόνα DRAZA

Εννοείς αν δεν είχα επισημάνει ότι ο Κίνζυ έμενε ελεύθερος από την ίδια ομάδα που πήραμε τον Όντομ. Δεν έχουν όμως σημασία τα ονόματα.

Καλά κάνεις και τα αναφέρεις και τα συγκεκριμένα εκτός έδρας ματς φίλε. Γιατί ναι μεν κάποια τα΄χαμε πριν την διακοπή ...ωστόσο δεν χρειάζεσαι τον τέλειο καλοκαιρινό σχεδιασμό ούτε τις τέλειες προσθήκες για να κάνεις ένα γαμημένο φάουλ στο τέλος του ματς ούτε για να αποτρέχεις την εικοσάρα στο Κάουνας. Εύστοχη ήταν λοιπόν η παρατήρησή σου.

Πράγματι εκτός από υπομονή δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο στην παρούσα φάση. Και να στηρίξουμε την παρουσία μας και την φωνή μας ασφαλώς.

Εικόνα john

Με τον Παπαλουκά έχει παιχτεί πολύ χοντρό παρασκήνιο που νομίζω φτάνει και μέχρι τις δικαστικές αίθουσες. Πολλές λεπτομέρειες επι του θέματος δεν ξέρω. Ο Μπορούσης είχε πολύ κακή συμπεριφορά στα αποδυτήρια και αν δεν κάνω λάθος είχε δημιουργηθεί θέμα και στα αποδυτήρια. Μπορούσης,μιλος,Παπαλουκάς εκρηκτικό μείγμα στα απόδυτηρια. Δεν είναι τυχαίο πως μόλις φύγανε και οι 3 έφτιαξαν τα πάντα..

Εικόνα DRAZA

Ρε φίλε το σκηνικό που αναφέρεσαι λύθηκε πολύ πιο εύκολα από ό,τι φαίνεται και καμιά από τις δυο πλευρές δεν φάνηκε να δίνει ιδιαίτερη βάση στο "τέλος τέλος". Δεν νομίζω τώρα που μιλάμε να τραβάει κανείς κάποιο ζόρι. Έχουν περάσει αυτά νομίζω ανεπιστρεπτί.

Βεβαίως και το μίγμα που αναφέρεις δεν ήταν το καλύτερο ...όχι όμως επειδή αυτοί οι παίκτες είχαν θέματα μεταξύ τους. Να σε ενημερώσω επίσης ότι δεν ήταν τρεις ...τέσσερις ήταν στην ουσία. Είναι αλήθεια ότι πολλά από τα προβλήματά μας λύθηκαν μόλις έφυγαν. Και έφυγαν γιατί ο γέρος ήθελε να φύγουν ...για διαφορετικούς λόγους ο καθένας.

Εικόνα john

Sorry για την κακή σύνταξη έγραψα βιαστικά το σχόλιο

Εικόνα DRAZA

Παρ'όλα αυτά εμείς καταλάβαμε τι εννοείς.

Εικόνα CVRED

Συμφωνώ απόλυτα με το άρθρο σύγγαυρε Draza.
Δέχομαι οτι φέτος είχαμε τραυματισμούς που άλλαξαν τον σχεδιασμό και την στρατηγική του προπονητή.
Αλλά, στην αμύνα στηριζόμασταν κυρίως στις τάπες του Γιάνγκ; Είναι δυνατόν;
Επιθετικά στηριζόμασταν μόνο στον Ματ;
Τις λάθος επιλογές παικτών (αποδεδειγμένα), ποιός τις έκανε; Εγώ;
Όσο καλός ήταν πέρυσι και σε κάποια ματς φέτος ο Σφαιρό, στο τελευταίο μέρος, εκεί που έπρεπε να πατήσει το γκάζι η ομάδα, ο προπονητής κοιμόταν. Ακριβώς όπως το λέω. Εκεί που περίμενα να δω τη γνωστή άμυνα του Ολυμπιακού (που ειδικά στο τέλος είχαμε τους παίκτες που έπαιζαν αυτή την άμυνα πέρυσι), έβλεπα να τρώμε καλάθια, είτε απο την περιφέρεια, είτε απο pick n' roll, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Έβλεπα διαφορετικούς παίκτες, στις ίδιες θέσεις, να μην δίνουν βοήθειες. Έβλεπα να μην γίνονται σωστές αλλαγές στα σκριν. Έβλεπα την ομάδα να μην κάνει φάουλ γιατι "εμείς παίζουμε άμυνα". Μόνο που στο top 16, δεν παίζαμε άμυνα, πετάγαμε αετό. Και τα φάουλς υπάρχουν για συγκεκριμένο λόγο.

Όλοι κάνουμε λάθη. Καλό όμως είναι να τα αναγνωρίζουμε και να τα διορθώνουμε. Δεν θα κράξω τον Σφαιρό αν και τον θεωρώ τον κύριο υπαίτιο για την φετινή, τραγική ευρωπαϊκή πορεία και ελπίζω να διορθώσει την εικόνα του.
Το χειροκρότημα τους αξίζει. Αυτό δεν σημαίνει οτι έχουν και ασυλία όμως.

Δεν σκύβουμε το κεφάλι. Προχωράμε.

Εικόνα DRAZA

Συμφωνώ και εγώ στο μεγαλύτερο μέρος όσων παρατηρείς αδερφέ. Κάτι που εξηγείται από την στιγμή που σε πρώτη φάση συμφώνησες με όσα γράφτηκαν πάνω.

Αυτό που πιστεύω όμως είναι πως αν η ομάδα η περυσινή παρέμενε και ο προπονητής δοκίμαζε ό,τι και πέρυσι φέτος θα πηγαίναμε σίγουρα καλύτερα.

Εικόνα aris belem

Χαιρετώ φίλε Ντράζαρε και όλη την παρέα! Πριν σχολιάσω, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ στους κυρίους Αγγελόπουλους από την πλευρά μου είναι δεδομένος κι αδιαπραγμάτευτος, για να απαντήσω κι εκ των προτέρων σε όποιον "πιο-Ολυμπιακό" το αμφισβητήσει. Οκ, να δεχτώ ότι για ένα σουτ - αν δεν αφήναμε ελεύθερο τον κοκκινοτρίχη της Μπάμπεργκ φαντάζομαι - θα είχαμε περάσει. Να δεχτώ επίσης ότι υπεραμύνεσαι του καλοκαιρινού σχεδιασμού, για να μην αδειάσεις παίκτες και προπονητή. Το να παραδεχτείς όμως ότι έγιναν λάθη, εγγυόμενος παράλληλα ότι θα τα διορθώσεις, είναι σαφώς καλύτερο απ την παραμασημένη καραμέλα του χαμηλού μπάτζετ. Ναι, ΜΑΓΚΙΑ σας το χαμηλό μπάτζετ, αλλά και ΕΥΘΥΝΗ σας. Άξιζε δηλαδή περισσότερο ο Ντόρσεϊ, απ ότι Τζέιμς - Ουόρικ και τον μπετατζή Όντομ μαζί; Για το πόσα λεφτά θα βάλετε, δεν δικαιούται να μιλάει ΟΥΔΕΙΣ, για τις επιλογές ωστόσο και την χρονική στιγμή που έγιναν - και ξέγιναν! - μέχρι και ένα 5χρονο πιτσιρίκι καταλαβαίνει ότι τίποτα δεν είχε λογική, πέραν της επιστροφής Παπανικολάου. Ουδείς αλάνθαστος, σύμφωνοι, έρχονται οι τελικοί, σύμφωνοι, άλλο όμως η προστασία της ομάδας κι άλλο να λέμε "όλα έγιναν τέλεια και μας απέκλεισε η μοίρα και η λάθος θέση της Αφροδίτης στον Πλούτωνα"!
Για τον κόουτς δεν θέλω να αναφέρω όλα όσα σκέφτομαι για προφανείς λόγους. Ελπίζω ωστόσο κι εύχομαι πραγματικά να έχει αντιληφθεί ότι αυτή η αποτυχία έχει την σφραγίδα του, από την έμπνευση του να εμπιστευτεί όποιον εμπιστεύτηκε για μπακ απ του Πριντέζαρου (δεν πα να τον έχουν κάνει ντραφτ όχι οι Χωκς, ο Θεός ο ίδιος, το παληκάρι είναι αλλού νυχτωμένο) μέχρι τον ανεξήγητο παραγκωνισμό του Αθηναίου για τον μπετατζή Όντομ.
Θέλω να πιστεύω ότι οι ανανεώσεις Σπανούλη-Χάντερ δεν θ αποτελέσουν σήριαλ, αλλά θα ολοκληρωθούν με άμεσες και συνοπτικές διαδικασίες.
Υ.Γ.: Κωστάκη Σλούκα, συγκεντρώσου παληκάρι μου στους αγώνες σας με την Ρεάλ κι άσε τα "ο Ολυμπιακός έχει καλομάθει-κακομάθει τον κόσμο του" , το μεγαλείο του Θρύλου και την σχέση του μ αυτό τον ΛΑΟ, ούτε θα την αντιληφθείς, ούτε είσαι σε θέση να την σχολιάζεις. Άντε να φας τον κιουνεφέ σου παρέα με τον μελιτζάνα.

Εικόνα DRAZA

Φίλε ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Για εμένα δεν υπάρχει η δικαιολογία του χαμηλού μπάτζετ γιατί πολύ απλά ...δεν υπάρχει ζήτημα χαμηλού μπάτζετ να συζητήσουμε. Δηλαδή η ομάδα η περυσινή η προπέρσινη που πέρασαν στην φάση των οκτώ ...η ομάδα του 2012 ήταν ομάδες με ύψηλά μπάτζετ;; Μην τρελαθούμε τώρα. Η ήταν οικονομικής φύσεως ζήτημα οι ήττες από την Μπάγερν και την Ζάλγκιρις; Ή μήπως ζήτησε κάτι ο προπονητής και του άναψε η διοίκηση κόκκινο για οικονομικούς λόγους;; Δεν υπάρχουν αυτά ρε παιδιά. Με τα λεφτά που διέθεσε η διοίκηση φέτος μια χαρά ορθολογικές κινήσεις θα μπορούσαν να γίνουν!

Πάμε τώρα στο κεφάλαιο ανανεώσεις. Εγώ θέλω να ανανεώσει ο Σπανούλης φίλε ...αυτό προέχει για εμένα. Όλα τα άλλα τα βλέπουμε. Οι επιλογές στην front line θα κριθούν κυρίως από το πως θα είναι ο Γιανγκ.

υγ: Ρε φίλε ο Σλούκας φέρθηκε όπως φέρθηκε. Δεν το ξεχνά αυτό κανείς. Δεν γίναμε χρυσόψαρα ξαφνικά. Όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση ο Σλούκας δεν είπε κάτι κακό. Αυτό που εννοούσε ήταν απλά ότι δεν έρχεται το τέλος του κόσμου ούτε μικραίνει σαν ομάδα ο Ολυμπιακός επειδή βρέθηκε εκτός της φάσης των οκτώ. Ότι και μια στραβή πού και πού είναι στο πρόγραμμα χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι εννοούσε ο Σλούκας.

Θα σου πω και κάτι ακόμα αδερφέ από την Βραζιλία και κράτα το. Καλό θα είναι να μην λέμε πολλά πράγματα για τον Σλούκα όχι μόνο γιατί οι λόγοι που θέλησε να φύγει είναι πάνω κάτω γνωστοί ...και δεν μας χάλασαν οι λόγοι αλλά ο τρόπος του. Αλλά γιατί το καλοκαίρι του 2017 είναι πολύ πιο κοντά απ'ότι νομίζουμε!

Εικόνα aris belem

Το κρατάω και σέβομαι ό, τι μπορεί να ψυχανεμίζεσαι ή να γνωρίζεις, για να ξεκινήσω απ το τέλος. Αν και στην τελική, μια προσωπική αντίδραση εξέφρασα διαβάζοντας τις δηλώσεις του, θεωρώντας ότι ο τρόπος που χειρίστηκε την αποχώρησή του έκανε κακό στον Ολυμπιακό και σε τέτοιες περιπτώσεις δεν μ απασχολεί να είμαι politically correct.
Για το υπόλοιπο, πέρα απ τον Σπανούλη που θεωρώ σημαντικό να ανανεώσει, για εμένα σημαντικό είναι και ο Χάντερ, αυτό μόνο και τίποτα παραπάνω, δεν σκοπεύω να προχωρήσω σε κριτική και "φυγε εσύ, έλα εσύ", είναι άκαιρο και άδικο ταυτόχρονα αυτή τη στιγμή.
Για να μην παρεξηγηθώ επίσης, δεν είπα ποτέ ότι είναι χαμηλό το μπάτζετ αδερφέ, ένα σχόλιο στις δηλώσεις των αδερφών έκανα. ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥΣ το πόσα λεφτά βάζουν, ΚΑΝΕΙΣ δεν αμφισβητεί ότι πήραν ένα τμήμα σε παρακμή και το κατέστησαν κυρίαρχο της ευρωλίγκα. Οι φετινές κινήσεις όμως αδίκησαν και την ομάδα και τα ποσά που δόθηκαν, στο χέρι τους είναι να το διορθώσουν. Με f4 και χωρίς f4, με πρωτάθλημα ή μή, εμείς είμαστε ΔΙΠΛΑ τους.

Εικόνα DRAZA

Ξεκινάω από το μπάτζετ. ΔΕΝ ΕΝΝΟΟΥΣΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΤΙ ΕΣΥ ΑΣΚΗΣΕΣ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΤΖΕΤ. ΟΥΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ. ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟ ΕΙΠΑ. Ότι ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΙ αν μιλούν για μικρό μπάτζετ αδικούν τους εαυτούς τους την στιγμή που μια χαρά χρήματα δίνουν αφένος ...και η που η ομάδα με αυτήν την πολιτική οδηγήθηκε στην κορυφή της Ευρώπης σε αντίθεση με παλαιότερα χρόνια που δίναμε έναν σκασμό λεφτά και παίρναμε από τα τρία το μακρύτερο. Αυτό εννοούσα. Και όπως λες και εσύ "ΔΕΝ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΙ Η Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ...ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΓΕΝΙΑ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΧΤΕΝΙΑ ...ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥΣ". Άλλωστε όμως πάλι πολύ σωστά ανέφερες το βασικό φετινό μας πρόβλημα είναι ότι μεγάλο μέρος των χρημάτων που δόθηκαν φέτος ...δόθηκαν τσάμπα!

Πάμε τώρα και στο κομμάτι του Σλούκα. Εννοείται πως δεν έκανα καμιά παρατήρηση αναφορικά με το ύφος σου ...ούτε ασφαλώς και εννοούσα ότι εσύ ή όποιος άλλος θα πρέπει να'ναι πολιτικά ορθός μιλώντας εδώ μέσα. Αλλό ήθελα να πω. Ότι από την στιγμή που την σήμερον ημέρα η ομάδα μας έχει αποδείξει πως δεν στέκεται σε τέτοια πράγματα - κάτι που φαίνεται κι από τις επιστροφές/συζητήσεις των τελευταίων 5-6 χρόνων. Άρα λοιπόν δεν υπάρχει λόγος να χαλάμε εμείς την ζαχαρένια μας ...ειδικά για ζητήματα που φαίνεται να μην απασχολούν και πολύ αυτούς που έχουν το μαχαίρι και το καρπούζι σήμερα. Αυτό εννοούσα.

Εικόνα john

Ο Σλούκας ηταν βασικός συντελεστής στην επιστροφή του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ στην ελίτ της Ευρώπης. Οπωσδήποτε εχει μπει στον ψυχισμό του Ολυμπιακυ και εχει μπολιαστεί με την ερυθρόλευκη ιδέα. Δεν γινεται να ζεις απο μεσα 4 χρονια το κλίμα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ να εισαι Έλληνας και να μην εχεις μπολιαστεί με αυτο. Οι λόγοι που έφυγε δεν εχουν να κάνουν με τον Ολυμπιακο ως οργανισμό,δεν εκανε δηλαδή κατι άσχημο προς τον Ολυμπιακο ο Σλούκας. Απλα έφυγε για αγωνιστικούς λόγους,θαμπώθηκε απο την πίστη που του έδειξε ο ο π Ομπράντοβιτς( παρ οτι ειναι αντιπαθέστατος χαρακτήρας,φονιάς και λιποτάκτης ειναι κορυφαίο φυσιογνωμία στο μπασκετ). Το σφάλμα του ηταν οτι διαχειρίστηκε όλη την κατάσταση της μεταγραφής του σαν παιδάκι κρυβόταν και δεν ξηγηθηκε ευθέως στους Αγγελοπουλους. Οκ λάθος του μεγάλο αλλα δεν χρειάζεται να μεγαλοποιούμε καταστάσεις. Δεν θα με χάλαγε καθόλου μια επιστροφή του στο μέλλον αντιθετα για παράδειγμα θα με χάλαγε πολύ μια επιστροφή του μπορούση.

Εικόνα DRAZA

Λίγο - πολύ τα ίδια λέω και εγώ στον φίλο τον Άρη με μια διαφορά.

Εμένα δεν με πολυνοιάζει πόσο μπολιάστηκε με την ερυθρόλευξη ιδέα ο Σλούκας ούτε το αν μπήκε στον ψυχισμό του Ολυμπιακού και αγάπησε την ομάδα. Η ουσία είναι άλλη. Το τι μπορεί να δώσει ο Σλούκας λίγο - πολύ το ξέρουμε φίλε. Θα μας καλύπτει αυτό που μπορεί να δώσει την περίοδο που θα'ναι ελεύθερος; Θα αξίζει τότε να του δώσουμε αυτά που ζητάει; Αν η απάντηση και στα δυο είναι "ναι" και αν είναι για το καλό της ομάδος τότε με το καλό. Και στα παπάρια μας όλα τα υπόλοιπα.

Εικόνα aris belem

Εμένα σύγγαυρε θα με χάλαγε και δική του επιστροφή, όπως και του Μπουρούση. Θα χαιρόμουν να επέστρεφε, αν ξεκαθάριζε εξαρχής "κύριοι, έχω αυτή την πρόταση κι επειδή μου ταξαν ότι θα μαι και πρώτο βιολί, σας χαιρετώ κι ευχαριστώ για όλα". Το σήριαλ όμως "ποιος θα ναι ο ρόλος μου" και το κρυφτούλι με τους προέδρους για να συναντηθεί με τον μελιτζάνα, όπως και κάτι δηλώσεις "η καλύτερη ομάδα κέρδιζε πάντα στο παρκέ" όταν τον ρώτησαν για τους τελικούς με τον ΠΟΑ - ξεχνώντας προφανώς όλες τις φορές που κλάπηκε ο ιδρώτας αυτού και των συμπαικτών του - στην συνείδησή μου τον κατέταξε σαν ξένο σώμα. Όπως και τον Κατσίβελη που μετά από 4 χρόνια πήγε στην Κούλα της καρδιάς του - κανένα μπόλιασμα δεν είδα παρόλα τα 2 ευρωπαϊκά. Εν ολίγοις, δεν νομίζω ότι έχει νόημα τώρα να διαφωνούμε καν για τον Σλούκα.

Εικόνα DRAZA

Ένα ένα να τα πιάσουμε για να ξεκαθαρίζουμε.

Ο Κατσίβελης δεν είχε ούτε καν πρόταση παραμονής. Τι να έκανε;; Να διέκοπτε το μπάσκετ;; Εμένα φίλε ειλικρινά, υπό αυτές τις συνθήκες, στα παπάρια μου ακόμα κι αν πήγαινε στον βάζελο. Μην σου πω ότι θα το θεωρούσα και κάπου λογικό. Σίγα την απώλεια που θα στενοχωρηθούμε κιόλας ή θα του καταλογίσουμε αχαριστία και ποταπά κίνητρα.

Ο Σλούκας αυτό που έκανε ήταν ότι εκτέθηκε στους προέδρους λέγοντας πως είναι στην Θεσσαλονίκη ενώ δεν ήταν. Ενώ δεν είχε κανέναν λόγο να πει ψέματα ...απολύτως λογικό θα μας φαινόταν να μιλάει με άλλες ομάδες εφόσον ήταν ελεύθερος και δεν δεσμευόταν με συμβόλαιο. Ο Σλούκας ούτε έβρισε ούτε μίλησε υποτιμητικά για τους Αγγελόπουλους όπως έκανε ο Μπουρούσης.

Επίσης καλό θα είναι να θυμόμαστε πως αυτή την στιγμή υπάρχουν στο ρόστερ παίκτες που είχαν είτε παρόμοια είτε ακόμα χειρότερη συμπεριφορά από τον Σλούκα ...ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΕΝΩ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ. Μην επεκταθώ, τα έχουμε πει!

Μια είναι η ουσία φίλε εφόσον μιλάμε για μπίζνα και για επαγγελματικό αθλητισμό. Προσφέρεις ο,τι έχεις όσο είσαι στην ομάδα και είσαι δεμένος με συμβόλαιο;; Γυρίζεις πίσω τα λεφτά που παίρνεις με την παρουσία σου;; ΑΝ ΝΑΙ ΚΑΛΩΣ. ΤΩΡΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΡΙΟ ...ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΛΥΝΟΙΑΖΕΙ! Δεν μπορούμε να απαιτούμε από τους ΄παίκτες να φέρονται σαν οπαδοί ούτε να δένονται με την ομάδα όπως εμείς. Γιατί σε αρκετές περιπτώσεις θα καταλήγουμε να απογοητευόμαστε...

Επαναλαμβάνω. Οι λόγοι που έφυγε ο Σλούκας είναι λίγο πολύ γνωστοί σε όλους ...και δεν ξέρουμε κατά πόσον θα συνεχίσουν να υφίστανται το καλοκαίρι του '17 οπότε και λήγει το συμβόλαιό του.