Η ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ EUROPA LEAGUE, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ...



Όπως κάνουμε σε κάθε μεταγραφική περίοδο, συγκρίνουμε τις λίστες που δηλώνονται για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις σε σχέση με 5 μήνες ή 1 χρόνο πριν. Πρώτα τελειώνουν οι μεταγραφές, έχουμε κάτι οριστικό και χειροπιαστό στα χέρια μας και μετά μιλάμε. Με την υποχρέωση που υπάρχει πλέον για τήρηση του financial fair play, όλες οι ομάδες προσέχουν τους ισολογισμούς τους και κάνουν κινήσεις στο τέλος των μεταγραφών, άρα μέχρι να δηλωθούν οι λίστες, όλα τα συμπεράσματα που έχουν εξαχθεί ως τότε μπορεί να πάνε στον βρόντο. Επειδή μιλάμε για Ιανουάριο, η σύγκριση μπορεί να γίνει μόνο με τη λίστα που δηλώθηκε το Σεπτέμβριο του 2016. Ας θυμηθούμε το ποιοι είχαν μπει μέσα τότε στη λίστα Α, δίχως αναφορά στους παίκτες από τις Ακαδημίες μας οι οποίοι μπαίνουν στη λίστα Β. Στη λίστα Α θυμίζουμε ότι πρέπει να μπουν το πολύ 21 παίκτες, εκ των οποίων οι 4 να είναι Έλληνες ή να προέρχονται από τα ελληνικά πρωταθλήματα (να έχουν παίξει για 3 χρόνια από τα 15 τους ως τα 21 τους σε ελληνική ομάδα) και επίσης σε αυτήν τη λίστα Α μπορούν να μπουν το πολύ 5 μη κοινοτικοί ξένοι.
 
Στέφανος Καπίνο, Νικόλα Λεάλι, Αλμπέρτο Μποτία, Μανουέλ Ντα Κόστα, Ομάρ Ελαμπντελαουί, Δημήτρης Σιόβας, Αλμπέρτο Ντε Λα Μπέγια, Μπρούνο Βιάνα, Ντιόγκο Φιγκέιρας, Αλεξί Ρομαό, Λούκα Μιλιβόγεβιτς, Κώστας Φορτούνης, Ανδρέας Μπουχαλάκης, Αλεχάντρο Ντομίνγκεζ, Μάρκο Μάριν, Ταρίκ Ελιουνούσι, Εστεμπάν Καμπιάσο, Αντρέ Μάρτινς, Όσκαρ Καρντόσο, Σεμπά, Μπράουν Ιντέγε. 22ος ο τρίτος τερματοφύλακας Χουτεσιώτης από τις Ακαδημίες.
 
Σήμερα δηλώθηκαν οι παρακάτω παίκτες στη λίστα Α για τη συνέχεια του Europa League.
 
Ανσαριφάρντ, Μποτία, Μπουχαλάκης, Καμπιάσο, Καρντόσο, Χουτεσιώτης, Σισοκό, Ντα Κόστα, Σεμπά, Ντε Λα Μπέγια, Ελιουνούσι, Φιγκέιρας, Φορτούνης, Ιντέγε, Καπίνο, Λεάλι, Μάριν, Παρέδες, Ρομαό, Μάρτινς, Βιάνα.
 
Οι αλλαγές που επιτρέπονται στη λίστα Α το Φεβρουάριο, σε σχέση με τη λίστα Α του Σεπτεμβρίου, είναι 3. Έφυγαν οι Ομάρ-Σιόβας-Μιλιβόγεβιτς-Τσόρι και ήρθαν οι Σισοκό-Παρέδες-Ανσαριφάρντ, με το Χουτεσιώτη να δηλώνεται ως 21ος τώρα στη λίστα. Έφυγε δανεικός και ο Πάρντο στη γαλλική Ναντ, αλλά αυτός ως γνωστόν δεν είχε δηλωθεί ούτε το Σεπτέμβριο, οπότε δεν λογίζεται ως απώλεια, αφού δεν έπαιζε αρκετά ούτε στη Superleague. Δανεικός ο Ομάρ στη Χαλ, δανεικός ο Σιόβας στην ισπανική Λεγκανές, πουλήθηκε ο Μιλιβόγεβιτς με 12,8 εκ. ευρώ (σύμφωνα με το transfermarkt) στην Κρίσταλ Πάλας, δεν υπολογίζεται ο Τσόρι από τον Μπέντο.
 

 
Αποχώρησε δηλαδή από το ρόστερ ένας στόπερ που δεν υπολογιζόταν από τον Μπέντο, ο δεξιός μπακ Ομάρ που φέτος δεν έπαιζε και πολύ (2 συμμετοχές στη Superleague, 1 στο Europa League και 1 στο Κύπελλο Ελλάδος) και ο βασικός μας ''κόφτης'' που θα συνεχίσει αλλού την καριέρα του. Στη θέση τους ήρθαν:
 
- δανεικός ο 29χρονος δεξιός μπακ της Γουότφορντ Παρέδες, ο οποίος όπως βλέπουμε στο transfermarkt δεν έπαιζε ποτέ και βέβαια θα αντικαταστήσει τον Ομάρ. Ακόμη κι αν ''δεν βγει'', αποδυνάμωση εδώ δεν προκύπτει, αφού ο Ομάρ φέτος δεν βοήθησε εκ των πραγμάτων την ομάδα, ενώ αν δεν πείσει, το καλοκαίρι θα επιστρέψει στην Αγγλία.
 
- δανεικός από την Άστον Βίλα ο 29χρονος αριστερός μπακ Σισοκό, ο οποίος όπως βλέπουμε στο transfermarkt ξεκίνησε βασικός στην Championship=Β' Εθνική της Αγγλίας, αλλά από τον Οκτώβριο του 2016 πέρασε στον πάγκο. Αν δεν πείσει, θα αποχωρήσει το καλοκαίρι από την ομάδα μας.
 
- με μεταγραφή 400.000 ευρώ ο επιθετικός Ανσαριφάρντ από τον Πανιώνιο, ο οποίος είχε φέτος 5 γκολ σε 14 ματς στη Superleague.
 
Η ομάδα είχε πρόβλημα στη θέση του στόπερ από την αρχή της χρονιάς και όχι μόνο δεν αποκτηθηκε εκεί παίκτης, αλλά αποχώρησαν ο Σιόβας και ο Μιλιβόγεβιτς που υπό προϋποθέσεις μπορούσε να παίξει εκεί, έστω ως εσωτερική αλλαγή μέσα στο ματς. Επίσης, η ομάδα έχασε το φετινό MVP της, το Μιλιβόγεβιτς που έκανε πολύ καλό πρωτάθλημα, δίχως να έρθει αντικαταστάτης στη θέση του. Στο ''6'', μπροστά από τα στόπερ, υπάρχει πλέον τρύπα. Ταυτόχρονα, λόγω της εμμονής του Μπέντο με τον Τσόρι, η ομάδα έχασε και δεύτερο σημαντικό παίκτη από τον άξονα των χαφ εν όψει των αναμετρήσεων με την τουρκική Οσμάνλισπορ, δίχως επίσης να αποκτηθεί ποδοσφαιριστής. Ενίσχυση υπήρξε μόνο στην επίθεση, όπου στη θέση του Γκονζάλο Πασιένσια ο οποίος δεν έπαιζε φέτος, ήρθε ο Ανσαριφάρντ, που όμως μάλλον δεν υπολογίζεται ιδιαίτερα από τον Μπέντο, αφού με εξαίρεση τα παιχνίδια Κυπέλλου είναι συνεχώς εκτός αποστολής. Επίσης, θεωρητικά προέκυψε ενίσχυση και στη θεση του αριστερού μπακ, από την στιγμή που ήρθε παίκτης με εμπειρία από Αγγλία στη θέση του πιτσιρικά Τσιμίκα, ο οποίος έφυγε δανεικός στη δανέζικη Έσμπιεργκ.
 
ΔΕΝ ΚΑΛΥΦΘΗΚΕ Η ΤΡΥΠΑ ΣΤΑ ΣΤΟΠΕΡ, ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΘΗΚΑΜΕ ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΤΩΝ ΧΑΦ, ΕΝΙΣΧΥΘΗΚΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΚΡΑΙΑ ΜΠΑΚ, ΔΙΧΩΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΣΤΟ ΧΟΡΤΑΡΙ ΑΥΤΗ Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ.
 
Είναι η 7η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου, από το καλοκαίρι του 2010 που πήρε τις μετοχές της ΠΑΕ Ολυμπιακός ο Βαγγέλης Μαρινάκης από το Σωκράτη Κόκκαλη. Με εξαίρεση τον πρώτο Ιανουάριο, αυτόν του 2011, όταν αποκτήθηκαν 2 πολύ χρήσιμοι παίκτες από το ελληνικό πρωτάθλημα, ο Μανιάτης με τον Τζιμπούρ, όλους τους υπόλοιπους Γενάρηδες η ομάδα ΔΕΝ ενισχύεται όπως πρέπει.
 
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΙ'ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΜΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ. ΟΠΩΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΡΩΤΟΣ ΤΑ ΕΥΣΗΜΑ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ, ΠΟΛΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΕΠΙ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΤΟΥ, ΕΤΣΙ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΕΥΘΥΝΗΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ, ΛΙΓΕΣ ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΕΠΙ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΤΟΥ.
 
Ειδικά αυτό που έγινε με το Μιλιβόγεβιτς, είναι πέρα από κάθε λογική, ποδοσφαιρική και μη. Ο καλύτερος παίκτης της ομάδας φέτος φεύγει και δεν έρχεται ΚΑΝΕΙΣ στη θέση του. Από αυτό το site δεν έχουμε πει ποτέ ''μην πουλάς'' ή ''πάρε παίκτες, χώσε χρήμα'' στον πρόεδρο. Την ανάγκη να υπάρξουν πωλήσεις και έσοδα στα ταμεία της ΠΑΕ την καταλαβαίνουμε πολύ καλά. Όλες οι ομάδες στην Ευρώπη αυτό κάνουν. Δίχως έσοδα δεν μπορεί να υπάρξει ομάδα που στέκεται κάπως στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Το να πουλάς όμως τον καλύτερο παίκτη σου φέτος δίχως να φέρνεις κάποιον ΕΣΤΩ ΩΣ ΔΑΝΕΙΚΟ στη θέση του, δεν είναι κατανοητό. Είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ. Είναι σαν να περνάει ένα μήνυμα η διοίκηση ''πήραμε το πρωτάθλημα, πάμε για του χρόνου από τώρα''. Λες και δεν υπάρχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Η όποια κριτική γίνεται στην ομάδα, γίνεται με βάση τους στόχους που έχουν τεθεί. Οι στόχοι σε κάθε ομάδα τίθενται από τη διοίκηση. Ο Κριστιάν Καρεμπέ, που ανήκει στη διοίκηση της ΠΑΕ (σύμβουλος στρατηγικής), το Σεπτέμβριο έκανε λόγο για τελικό του Europa League. Φέτος, όχι ''μεσομακροπρόθεσμα''. 
 

 
Δίχως ενίσχυση στην άμυνα και με αποδυνάμωση στον κορμό, στον άξονα των χαφ, από όπου θα μας λείψουν στην Ευρώπη ο Μιλιβόγεβιτς με τον Τσόρι, κάθε άλλο παρά πρόθεση της διοίκησης για ''τελικό Europa League'' δεν προκύπτει. Κάποια στιγμή όμως θα πρέπει να προκύψει. Άμεσα. Το ''παίρνουμε το πρωτάθλημα για πλάκα'' είναι σημαντικό, δεν μπορεί ποτέ να προσπεραστεί, όλα από εκεί ξεκινούν, αλλά ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ. Γιατί αν θεωρήσουμε ότι αρκεί, τότε να μην ασχοληθεί και ο κόσμος με τα παιχνίδια στο Europa League, αρχής γενομένης (και ελπίζουμε να έχουν συνέχεια...) από τις αναμετρήσεις σε λίγες μέρες με την Οσμάνλισπορ...

Σχόλια

Εικόνα holland74

Εμένα αυτό που με πειράζει είναι όταν λέει η διοίκηση συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε και οι πράξεις δείχνουν το αντίθετο..Εντάξει δεν περίμενα στόπερ τώρα το Γενάρη, όταν το πρόβλημα είναι γνωστό και δεν παίρνεις παίκτη εκεί το καλοκαίρι που έχεις προκριματικά ΤσουΛου, ούτε περίμενα μεταγραφές, αλλά μην διώξεις τώρα τον Μίλι ρε φίλε..
Εγώ που θεωρώ πως είμαι μέλος ενός συνδέσμου και όχι οπαδός ούγκανος, θα το εκτιμούσα να μου πει η διοίκηση ότι θέλει να επενδύσει στην ακαδημία και ότι πρέπει να θυσιάσουμε και 2-3 πρωταθλήματα για αυτό, αλλά να μου λέει ονειρευόμαστε.....

Εικόνα koropi48

Δεν ζητάμε πολλά. Σοβαρότητα και νοικοκυρεμένες επιλογές. Όχι πεταμένα λεφτά. Και ένα σκάουτιγκ σοβαρό, που να έχει καρατσεκάρει πέντε προσιτούς παίχτες, να παρακολουθεί τις λήξεις συμβολαίων, τις ομάδες που καίγονται για ρευστό και να χτυπάμε αμέσως μόλις παρουσιαστεί κάποιο κενό, όπως τώρα με μιλιβόγεβιτς ή με το κέντρο της άμυνας. Τέρμα πια στις καραβιές γαλλοισπανών, που αποοχτώνται και δεν ακουμπάνε. Αν δρας έτσι, πούλα όποιον θες, διοίκηση είσαι και κάνεις τα κουμάντα σου. Αλλά μην αφήνεις γυμνή την ομάδα και στο τέλος να τα φορτώσεις στους προπονητές.

Εικόνα ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Καλημέρα σύγγαυροι ,καλημέρα Σάββα.Από το καλοκαίρι τα λέγαμε περί θολούρας τόσο με το ζήτημα των μεταγραφών όσο και με το ζήτημα του προπονητή.Και προσωπικώς αναρωτιόμουν πως ρε διάολε ένας τόσο επιτυχημένος επιχειρηματίας σαν τον Μαρινάκη, κάνει λανθασμένες επιλογές στους συμβούλους του για το ποδόσφαιρο καθώς και τότε (το καλοκαίρι δηλαδή) είχαμε αποδώσει τις λάθος ή μάλλον τις καθόλου επιλογές στους συμβουλάτορες και πιο συγκεκριμένα στον Βρέντζο. Αυτός ήταν άλλωστε που υπέβαλε παραίτηση την επόμενη του αποκλεισμού από τους Ισραηλινούς.Και όμως, ο Βρέντζος εξακολουθεί να υπάρχει ως ο αντ'αυτού του Βαγγέλα. Επομένως δύο τινά συμβαίνουν.Είτε ο Βαγγέλας μας δουλεύει (χλωμό) είτε εξακολουθεί και εμπιστεύεται τους λάθος ανθρώπους.Στη δεύτερη περίπτωση, οι ευθύνες του μεγαλώνουν ακόμη περισσότερο γιατί εξακολουθεί να κάνει τα ίδια λάθη. Όσον αφορά το Μίλι, τώρα κάποιοι Ολυμπιακάρες και κάτι ΑΡΔάκια του κώλου κλαίνε που έφυγε, αλλά μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν αυτός που ήθελε να φύγει και μας έγραφε στα παπάρια του και για αυτό να φύγει καλλίτερα άμα δεν γουστάρει στον Θρύλο (έτσι ακριβώς το διάβασα), για να μη συζητήσω για τις δεκάδες λάθος πάσες σε κάθε αγώνα που τον έκαναν επικίνδυνο (και αυτό το διάβασα πολλάκις μετά από κάθε αγώνα που έπαιζε βασικός, ακριβώς έτσι χωρίς τις δεκάδες).Εγώ θα πω ότι πραγματικά άξιζε το περιβραχιόνιο του αρχηγού γιατί το δέχτηκε σε εποχές δύσκολες (σε αντίθεση με κάτι μαλακισμένα) και τον ευχαριστώ για την προσφορά του. Να είναι γερός και τυχερός στο Λονδίνο και ελπίζω να ξανασμίξουν οι δρόμοι μας.ΥΓ.Άλλο ένα δικαστήριο αθώωσε Βαγγέλα και Ολυμπιακό αλλά ούτε φωνή ούτε ακρόαση από τις σκατοφυλλάδες.

Εικόνα koropi48

Φάνηκε από το καλοκαίρι ότι ο σχεδιασμός είναι θολός και οι στόχοι θαμποί. Ενδιαφερόμαστε μόνο για πωλήσεις και δεν φαίνεται να υπάρχουν άνθρωποι με σαφείς ποδοσφαιρικές απόψεις και όραμα. Ό,τι κάτσει. Βλέπω σκόπιμη υποχώρηση και για πολιτικούς λόγους, να πάρει και κανένας άλλος πρωτάθλημα.

Εικόνα aris belem

Απόλυτα και μέχρι τελείας σύμφωνος με το άρθρο σου αδερφέ, απλά η ίδια ακατανόητη για εμένα συμπεριφορά - την οποία δεν χρεώνω αποκλειστικά στον πρόεδρο, πληρώνονται σκάουτερς-σύμβουλοι-προπονητές που ασχολούνται αποκλειστικά με αυτά τα ζητήματα και εκφέρουν πιο εμπεριστατωμένη, θεωρητικά άποψη - δεν παρατηρείται μόνο στο Europa. Το 2014 κι ενώ έχουμε περάσει στους 16 του ch.l. ανακοινώνεται η αποχώρηση του Μήτρογλου για Φούλαμ. Μένουμε με Ολαϊτάν κι έρχεται ο Βαλντέζ. Δυστυχώς ο σχεδιασμός πάσχει και το αποδεικνύουν άστοχες κινήσει π.χ. τις προσθήκες Αμπιντάλ έως Χάρα, το σήριαλ Πουλίδο, την αδυναμία να αξιοποιήσουμε περιπτώσεις εξαιρετικές όπως του Κάμπελ ή του Φίνμπο. Το φετινό βέβαια δεν θεωρώ ότι έχει προηγούμενο κι επιπρόσθετα έχουμε έναν προπονητή, ο οποίος αρνείται συνειδητά να αξιοποιήσει όλο το έμψυχο υλικό και να ανακατέψει την τράπουλα. Δεν ξέρω αν θα δοκιμαστεί ο Ρομαό, εγώ προσωπικά δεν θα εκπλαγώ αν δω να χρησιμοποιεί στην θέση του Μίλι τον...Ρέτσο, ελπίζω απλά στα ματς με τους Τούρκους να είναι σε καλή κατάσταση ο Καμπιάσο - ο μόνος που μπαίνει μαζί με τον Μίλι στην "φωτιά", είτε αυτή λέγεται τσαμπουκάδες είτε σκληρό παιχνίδι.

Εικόνα savvas gridlock

Ο Μπέντο ''ξέρει'', φίλε. Μην ανησυχείς. Αν χρειαστεί, όχι μόνο κόφτη, αλλά θα βάλει και αριστερό εξτρέμ το Ρέτσο. Ο Καμπιάσο με τον Τσόρι είναι γερόντια, πρέπει να παίζουν ο Ανδρούτσος ''δεκάρι'' με το Ρέτσο ''εξάρι'', για να γίνονται η χαρά των αντιπάλων τους και να ''μαθαίνουν'', δηλαδή στο επόμενο παιχνίδι να κάνουν περισσότερα λάθη.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Σωστά όσα λέτε οι περισσότεροι. Εγώ πιστεύω ότι, όταν θέτεις τόσο υψηλούς στόχους, δεν πουλάς καν παίχτες τον Ιανουάριο. Πόσω μάλλον, τον πιο πολύτιμο παίχτη μέχρι στιγμής. Δηλαδή, χάθηκε το ερχόμενο καλοκαίρι; Τι θα γίνει ξαφνικά, θα ξεχάσει το ποδόσφαιρο ο Μιλιβόγεβιτς και θα πέσει η αξία του; Γιατί να μην τον πουλήσουμε τότε, όταν δεν θα διακυβεύεται καμία ευρωπαϊκή πορεία, ενώ μπορείς σαν ομάδα να ψάξεις πιο ήρεμα τον αντικαταστάτη; Διότι η αντικατάσταση τέτοιου παίχτη, τον Ιανουάριο, είναι εξαιρετικά δύσκολη. Και το έχει δείξει η ιστορία αυτό. Νομίζω ότι υπάρχει μία σύγχυση στη διοίκηση ανάμεσα στους στόχους και τις κινήσεις της. Εμείς τι φταίμε;

Εικόνα savvas gridlock

Παίκτες υπήρχαν, έστω δανεικοί με οψιόν αγοράς. Τα λεφτά δεν είναι το πρόβλημα, το να λέει κάποιος εκεί έξω ''δεν τα σκάει ο Μαρινάκης'' είναι παπαριά.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Καταλαβαίνω τι εννοείς. Και σίγουρα δεν πιστεύω ούτε εγώ ότι τα λεφτά είναι το πρόβλημα. Ίσα ίσα, λέω ότι από την στιγμή που τα λεφτά ΔΕΝ είναι πρόβλημα, γιατί γαμάς (ως διοίκηση, αλλά και προπονητής ακόμα) τη δομή της ομάδας, μέσα στον Ιανουάριο. Αφού δεν αντιμετωπίζεις πρόβλημα ρευστότητας, αφού ο παίχτης δεν καίγεται να φύγει, αφού είναι ο πιο πολύτιμός σου παίχτης μέχρι τώρα, γιατί τον πουλάς τώρα και όχι το καλοκαίρι; Το ότι μπορεί να έρθει αντικαταστάτης, μπορεί. Αλλά πόσοι έχουν έρθει τον Ιανουάριο ή, για να το πω αλλιώς, λίγες μέρες πριν τον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα, και έχουν αποδόσει άμεσα; Υπήρχε περίπτωση να παίρναμε τώρα παίχτη και να έπιανε άμεσα απόδοση; Η ιστορία έχει δείξει ότι μόνο παίχτες από την Ελλάδα το έχουν καταφέρει αυτό. Ο Τζιμπούρ, ο Τοροσίδης κ.α. Άρα, λάθος της διοίκησης που πούλησε ΤΩΡΑ τον Μιλιβόγεβιτς και λάθος του Μπέντο, αν δήλωσε, ΑΝ, ότι δεν χρειάζεται αντικαταστάτη.

Εικόνα RED HELL

Το μπαχαλο του καλοκαιριου θα μας στοιχειωνει για πολυ καιρο.Καπως συμμαζευτηκε αλλα τα ματια μας πονανε.Ενταξει να παιξουν και οι μικροι αλλα Ε-ΛΕ-ΟΣ να βλεπουμε το ιδιο "θεαμα" σε καθε ματς.Εχουμε Τσορι εχουμε Καμπιασο εχουμε ποσους παιχτες και βλεπουμε καθε φορα να παιζεται το ιδιο βαρετο εργο.Και σαν να μην εφτανε αυτο πας και πουλας τελευταιες μερες ισως τον καλυτερο σου παιχτη που οχι μονο εκοβε και εραβε αλλα ηταν και αυτος που δεν κολωνε ποτε στους τσαμπουκαδες(α ρε παιχταρα Μιλι οπως το πες εισαι ενας απο εμας).Πραγματικα θελω να δω ποιος θα καλυπτει τις μαλακιες των υπολοιπων και ποιος θα απαντα στις προκλησεις που θα δουμε απο τα μπουρδελα ειδικα στα 3 γηπεδα της εξυγιανσης.
Και οπως λες και εσυ Σαββα πολυ καλο το να παιρνουμε καθε χρονο πρωταθλημα αλλα ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.Και πιστευω οτι μετα απο 20 χρονια συνεχους παρουσιας εχουμε δικαιωμα να το ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ.Και οταν βγαινεις και λες "παμε για τελικο" και μετα παρουσιαζεις τετοια συμπεριφορα στα μεταγραφικα τοτε δειχνεις ασυνεπεια(για να μην πω τιποτα αλλο).Αντε και ο Θεος βοηθος.

Εικόνα savvas gridlock

Όταν πουλήθηκε ο Μήτρογλου τον Ιανουάριο του 2014 στην Μπενφίκα, η ομάδα πήρε το Βαλντές στη θέση του. Αποτυχημένη επιλογή, δίχως ποδοσφαιρική λογική (παίκτης που έπαιζε μπάλα στο Κατάρ και προερχόταν από αποχή 50 ημερών), αλλά επιλογή. Τώρα που δεν παίρνει παίκτη καν στη θέση Μιλιβόγεβιτς, τι μήνυμα περνάει; ''Μας ενδιαφέρει μόνο το Champions League, όχι το Europa League''; ΟΚ, εγώ μέσα, αλλά να μην δηλώνει ο Καρεμπέ στην αρχή της χρονιάς ''μπορούμε να πάμε τελικό Europa League''.

Εικόνα aris belem

Στην Φούλαμ ήταν αυτή η πώληση αδερφέ Σάββα κι αν θυμάσαι τότε είχε χαρακτηριστεί έξυπνη κίνηση ενόψει του δύσκολου τραυματισμού του Κώστα στο ματς με την Παρί. Δεν ήταν όμως η μοναδική απώλεια στην επίθεση, μεσολάβησε και το ματς-κωλοφαρδία του ΠΟΑ, όπου όλο το Καραϊσκάκη πάγωσε με την πτώση του Ολαϊτάν. Έτσι πήγαμε στην Αγγλιά για τον επαναληπτικό με την Γιουνάϊτεντ, με τον Βαλντέζ και τον Βέργο.

Εικόνα savvas gridlock

Σωστά, στη Φούλαμ πουληθηκε ο Μητρογλου το 2014. Ο Ολαιταν φορ δεν ηταν ποτε, καταχρηστικα επαιζε εκει.

Εικόνα Arxidakos

Συμφωνώ απολύτως Σάββα. Πιστεύω ότι η διοίκηση φέτος, μετά την οικονομική ζημία του αποκλεισμού από το CL, δεμ προτίθεται να δώσει φράγκα για υπέρβαση στο Γιουρόπα. Κακά τα ψέμματα, για να πάμε μακριά στη διοργάνωση (και δεν πιλάω για τελικό όπως ο Κριστιάν) χρειαζόμασταν 2-3 προσθήκες υψηλού επιπέδου (αντικαταστάτη του Μίλι, κεντρικό αμυντικό και εξτρέμ) και πάλι ήταν πιθανό τα λεφτά να μην πιάσουν τόπο. Πιστεύω, κατά πως φαίνεται, ότι η διοίκηση φέτος προσπάθησε να περιορίσει τις ζημίες και να βγάλει παίκτες από την ακαδημία σε συννενόηση πάντα με τον προπονητή. Ανταυτού προσπαθεί να φτιάξει κορμό και συνοχή για να σιγουρέψει τη πρόκριση στο CL και τα σαφώς πολλαπλάσια έσοδα του χρόνου.

Ο Βαγγέλας τους γαμάει [αλασκούζο και σια] αλλά καμιά φορά γαμάει και τα όνειρά μας.

Εικόνα savvas gridlock

Κορμο δεν φτιάχνεις πουλώντας δίχως αντικαταστάτη τον καλύτερό σου παίκτη.

Εικόνα Arxidakos

Υποθέτω ότι θεωρούν πως μισή χρονιά + προετοιμασία φτάνει να δέσουν οι πιτσιρικάδες μεταξύ τους και με όσους μείνουν.

Εικόνα Warrior 7

Καλησπέρα και από μένα. Κάποιες σκέψεις πάνω στο άρθρο...

Στο θέμα των κεντρικών αμυντικών είναι να απορεί κανείς αν η διοίκηση και όσοι στελεχώνουν το ποδοσφαιρικό τμήμα βλέπουν κάτι που δε βλέπουμε εμείς οι υπόλοιποι. Οι λογικές αναγνώσεις είναι δύο.

Η πρώτη είναι ότι υπάρχει ένας ιδιότυπος συμβιβασμός μεταξύ Μπέντο και διοίκησης λόγω Βιάνα. Ο μεν προπονητής δε θέλει να παραδεχτεί το λάθος του σχετικά με το υπέρογκο ποσό που ξοδεύτηκε για τον παίκτη και ουσιαστικά θα "ζήσει" και θα "πεθάνει" μαζί του. Ίσως αυτός να είναι ο λόγος που δήλωσε ότι δε χρειάζεται η ομάδα κεντρικό αμυντικό αυτή την περίοδο. Από την άλλη, η διοίκηση θέλει να εξαντλήσει την επένδυσή της και να διαπιστώσει εάν όντως το ταβάνι του Βιάνα είναι αυτό που έχουμε δει μέχρι τώρα. Η δεύτερη εκδοχή είναι να θεωρούν ότι μπορεί το πρόβλημα να λυθεί εκ των έσω, κυρίως με περισσότερες ευκαιρίες στους νεαρούς.

Κατά τη γνώμη μου, χρειάζεται τουλάχιστον ένας γρήγορος αμυντικός "τύπου Μανωλά", για να κουμπώσει με το Μποτία σε πρώτη φάση. Το λάθος με το Βιάνα ήταν αρκετά σημαντικό, κυρίως με τη λογική του κόστους ευκαιρίας. Κάποιοι μπορεί να έχουν την απαίτηση να πάρουμε αμυντικό των 10-15 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά θεωρώ ότι το τμήμα σκάουτινγκ μπορεί να βρει αξιοπρεπείς παίκτες με λιγότερα από τα μισά.

Στις υπόλοιπες θέσεις, νομίζω το πρόβλημα είναι κυρίως στα εξτρέμ με την έλλειψη δημιουργικών παικτών που θα μπορούσαν να παράξουν παιχνίδι όπως γινόταν παλαιότερα, βελτιώνοντας παράλληλα και το θέαμα.

Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται να υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός παικτών που δεν υπολογίζονται από τον προπονητή, οπότε το θέμα είναι αν μελλοντικά η διοίκηση είναι διατεθειμένη να εμπιστευτεί το Μπέντο για να κάνει σαρωτικές αλλαγές ή αν θα τον αλλάξει το καλοκαίρι προσπαθώντας να βρει κάποιον που θα μπορέσει να αξιοποιήσει καλύτερα το μεγαλύτερο μέρος του δυναμικού.

Μακάρι να διαψευστώ, αλλά το υπόλοιπο της φετινής χρονιάς φαίνεται να είναι παρόμοιο με το αντίστοιχο της περσινής. Ακόμα και τους Τούρκους να περάσουμε, θα είναι δύσκολο να προχωρήσει η ομάδα παρακάτω, τουλάχιστον με την εικόνα που παρουσιάζει τους τελευταίους δύο μήνες.

Εικόνα savvas gridlock

Καλησπερα. Δεν ειναι σωστη λογικη ομως φιλε μου αυτη την οποια επισημαινεις, ''Ακόμα και τους Τούρκους να περάσουμε, θα είναι δύσκολο να προχωρήσει η ομάδα παρακάτω''. Αν αυτη ηταν η αιτια για το παρε-δωσε του Ιανουαριου, τοτε θα επρεπε να συμβει το αναποδο, θα επρεπε να ενισχυθουμε ακομη περισσοτερο γι'αυτο το λογο ακριβως.

Εικόνα Warrior 7

Συμφωνώ. Απλά δε μπορώ να γνωρίζω πώς σκέφτεται η διοίκηση πάνω στο θέμα. Αν θεωρούν ότι η Οσμανλισπορ είναι στα μέτρα μας και δε χρειάζεται ενίσχυση για να την περάσεις τότε πείθεις τον εαυτό σου ότι δε χρειάζεσαι παίκτες και προχωράς με δεδομένο ότι στον επόμενο γύρο δε θα είσαι το φαβορί ακόμα και αν κάνεις τώρα προσθήκες. Αν πάλι θεωρούν ότι είναι το αουτσάιντερ, τότε πάλι το επιχείρημα είναι ότι θα αποκλειστούμε έτσι κι αλλιώς οπότε για ποιό λόγο να αγοράσεις παίκτες...

Θεωρώ ότι και οι δύο λογικές είναι κοντόφθαλμες γιατί απλούστατα η ομάδα έχει συνέχεια και δεν τελειώνει τον Απρίλιο. Αν βρεις παίκτη που θα βοηθήσει αυτή τη στιγμή, η λογική λέει ότι θα τον έχεις για 1,5 χρόνο τουλάχιστον, άρα ενισχύεσαι μακροχρόνια ακι λύνεις προβλήματα σταδιακά. Με την υπάρχουσα κατάσταση στη χώρα, δε θα μου κάνει εντύπωση αν ο χρονικός ορίζοντας του προγραμματισμού είναι το πολύ δωδεκάμηνος.

Εικόνα john

Oπως φαινεται η διοικηση δεν υπολογιζει το europa league. Προφανως θα εχει τους λογους της και ειναι αλλωστε δικαιωμα της καθως ΑΥΤΗ πρωτα αποφασιζει για ολα, αλλα θα κριθει απο αυτην την επιλογη. Και θα κριθει αδικα και ασχημα απο την πλειοψηφια των οπαδων μας σε περιπτωση αποτυχιας. Καλο θα ηταν να ξερουμε και το λογο που αδιαφορουμε για αυτη την διοργανωση.Ετσι και αλλιως οι λιγοι που στηριζουμε σταθερα και δεν γκρινιαζουμε ολη την ωρα σαν κατι μιζερους νεογαυρους παντα κοντα θα ειμαστε. Ομως η διοικηση οφειλει μια εξηγηση τουλαχιστον σε εμας. Τα «προβατα» οπως μας αποκαλουν κατι μαλακισμένα στο fb. Ενταξει καταλαβαινω πως δεν ειναι κομψο να βγει καποιος εκπροσωπος τυπου και να πει «δεν υπολογιζουμε την διοργανωση για τον χ,ψ λογο» αλλα μια εξηγηση πρεπει να δοθει τουλαχιστον σε βαθος χρονου. Αλλιως τα «ονειρα» συμφωνα με το επισημο σλογκαν της ΠΑΕ μπορεί να γίνουν εφιάλτες...

Εικόνα savvas gridlock

Τετοιοι τυπου εξηγησεις δημοσιως δεν γινονται. Ο καθενας ο,τι καταλαβαινει.

Εικόνα MIKE.A

Βλεπωντας τους ΟΥΓΚ πως παιζουνε, με διαρκη κινηση, πολυ τρεξιμο, με πολυ πεισμα, με στις 10 κοντρες να βγαινουνε κερδισμενοι στις 9, με στις 10 "μονομαχιες" να βγαινουνε κερδισμενοι στις 9, να τρεχουνε πρωτοι στην μπαλα 9 στις 10 φορες.. Αν βαλωμε και πως τους παιζουνε οι αντιπαλοι τους.. Η Κερκυρα που επαιξε τελεια ανασταλτικα στο Καραισκακη, με αυτους εβαλαν αυτογκολ και η αμυνα της ητανε μπατε σκυλοι αλεστε, στο Αγρινιο
βαλανε γκολ επειτα απο 3 γελοιες γκαφες των αμυντικων αντιπαλων τους, σημερα η Λαρισα σε πεισμα και τρεξιμο ητανε η μερα με την νυχτα με μας που κερδισανε, και φαγανε γκολ επειτα απο ασιστ αμυντικου στον Μυστακιδη! Και φαινετε οτι ο κωλοΙβιτς κανει καλη δουλεια εκει πανω! Ισως ομως με αυτα τα τρεξιματα να τα φτυσουνε αργοτερα οπως ειχε γινει και στον Α γυρο πριν 2-3 χρονια με τον Αναστασιαδη που στον Β πατωσανε! Θα δουμε!
Αυτο ομως που βλεπω ειναι αν του χρονου θα ειναι ετσι τα πραγματα, δηλαδη οπως παιζουνε οι Μπουγατσες, οπως και οι αντιπαλοι τους οι αμυντικοι, αν μαλιστα ενισχυθουνε με 2-3 παιχτες ακομα, του χρονου ξαναλεω δεν μας βλεπω καλα αν.. Δεν παρωμε εναν σεντερ μπακ που να κανει την διαφορα ισως και δυο, και εναν ακραιο που να κανει επισις την διαφορα! Γιατι ο Ελιονουσι δεν... και ο Σεμπα που ειναι μια χαρα για βασικος οσο φιλοτιμος και πολυτιμος ειναι την διαφορα δεν την κανει ουτε αυτος! Θελωμε εναν Καμπελ η Μιραλας! Και ενοειτε να δουμε και τον Ρομαο αν μπορει να αναπληρωσει εστω στο 70% η 80% τον Μιλι, αλλιως θα χρειαστουμε και εκει εναν καλυτερο! Ενοειτε οτι πρεπει να δουμε και αριστερα στην αμυα αν ο Σισοκο θα μπορεσει να βοηθησει γιατι τοτε και για εκει θα θελωμε παιχτη! Για δεξια μια χαρα ειναι ο Φιγκειρας με αυτον που πηραμε εστω σαν αναπληρωματικο του!

Εικόνα savvas gridlock

Η μονη ομαδα πλην Ολυμπιακου απο τις θεωρητικα μεγαλες που πραγματικα ενισχυθηκε το καλοκαιρι ηταν ο ΠΑΟΚ. Δεν ενισχυθηκε οσο επρεπε για να χτυπησει πρωταθλημα, αλλα σε σχεση με την προηγουμενη χρονια ειχε πολλες περισσοτερες λυσεις. Ο Σαββιδης βαζει λεφτα και αυτο αργα ή γρηγορα θα φανει στο χορταρι.

Εικόνα MIKE.A

Σαββα αρχιζει μαλιστα να φαινεται και του χρονου μπορει να ειναι καλυτεροι και πιο ουσιαστικοι στις ευκαιριες τους! Το θεμα ειναι και εμεις να κανωμε τις κινησεις που πρεπει και να μην ξαναδουμε τα απιστευτα τα καλοκαιρινα που συνεβησαν οσο αφορα τις μεταγραφες και γενικα τον σχεδιασμο της ομαδας!

Εικόνα el trick

παιδιά συγνώμη δεν γνωρίζω τι έγινε και αναρτάται πολλές φορές το ίδιο κείμενο. Αν σας είναι εύκολο κόψτε τις επαναλήψεις.

Εικόνα el trick

Ακριβώς όμως αυτό. Πιστεύω ότι φέτος ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ (κατά τη γνώμη μου) η διοίκηση ΚΑΙ ο προπονητής έστρεψαν το βλέμμα τους στο μεγάλο θησαυρό των ακαδημιών μας.
Δεν γνωρίζω αν θα βγεί κάποιο λαβράκι από εκεί αλλά είναι η ΜΕΓΑΛΗ ευκαιρία και θεωρώ ότι η διοίκηση και ο προπονητής ΟΛΟΣΩΣΤΑ έπραξαν και δίδουν την ευκαιρία στους νέους να ΑΝΑΔΕΙΧΘΟΥΝ. Να πάρουν παιχνίδια. ΚΑΙ στο Ελληνικό πρωτάθλημα ΚΑΙ στην Ευρώπη.
Όσον αφορά τις θέσεις του στόπερ και του κόφτη. Θα βρίσκαμε εύκολα ΟΝΟΜΑ στοπερ (με τα προσόντα που όλοι θέλουμε) ο οποίος θα ήταν εύκαιρος για να έρθει στην ψωροκώσταινα;;;; Βλέπεις δεν βάζω το όνομα του ΘΡΥΛΟΥ γιατί δυστυχώς όταν λές σε κάποιον ξένο Ελλάς σκέφτεται αμέσως πτώχευση και ύστερα μπορεί να σκεφτεί ότι υπάρχει και η φωτειν

Εικόνα el trick

....φωτεινή εξαίρεση του ΘΡΥΛΟΥ.
Στη θέση του κόφτη όμως θεωρώ ότι ΛΟΓΙΚΑ δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Ο ΡΟΜΑΟ για αντικαταστάτης του ΜΙΛΙ είχε αποκτηθεί το καλοκαίρι. Δεν ξέχασε ξαφνικά την μπάλα που ήξερε.
Ο Τσόρι δυστυχώς είναι πλέον πολύ μεγάλος για βασικός άρα δεν τίθεται θέμα η μη δήλωσή του.
ΕΛΠΙΖΩ ΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

Εικόνα savvas gridlock

Ο Ρομαό φίλε μου δεν παίζει. Μπορεί να κάνει, μπορεί να μην κάνει. Από την στιγμή που δεν υπολογίζεται από τον Μπέντο, το να βγούμε να πούμε''πουλάμε το Μιλιβόγεβιτς και θα τον αντικαταστήσει ο Ρομαό'', ο οποίος ως τώρα δεν έπαιζε, θα είναι δήλωση στον αέρα.

Εικόνα Arxidakos

Το ανησυχητικό είναι ότι έχω αρχίσει να βλέπω κάτι αρθράκια υμνολογίες στον Ρομαό από τον "Γαύρο" και μου γυρνάνε τ'αντερα.

Εικόνα el trick

Ακριβώς όμως αυτό. Πιστεύω ότι φέτος ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ (κατά τη γνώμη μου) η διοίκηση ΚΑΙ ο προπονητής έστρεψαν το βλέμμα τους στο μεγάλο θησαυρό των ακαδημιών μας.
Δεν γνωρίζω αν θα βγεί κάποιο λαβράκι από εκεί αλλά είναι η ΜΕΓΑΛΗ ευκαιρία και θεωρώ ότι η διοίκηση και ο προπονητής ΟΛΟΣΩΣΤΑ έπραξαν και δίδουν την ευκαιρία στους νέους να ΑΝΑΔΕΙΧΘΟΥΝ. Να πάρουν παιχνίδια. ΚΑΙ στο Ελληνικό πρωτάθλημα ΚΑΙ στην Ευρώπη.
Όσον αφορά τις θέσεις του στόπερ και του κόφτη. Θα βρίσκαμε εύκολα ΟΝΟΜΑ στοπερ (με τα προσόντα που όλοι θέλουμε) ο οποίος θα ήταν εύκαιρος για να έρθει στην ψωροκώσταινα;;;; Βλέπεις δεν βάζω το όνομα του ΘΡΥΛΟΥ γιατί δυστυχώς όταν λές σε κάποιον ξένο Ελλάς σκέφτεται αμέσως πτώχευση και ύστερα μπορεί να σκεφτεί ότι υπάρχει και η φωτειν

Εικόνα Harry red logic

Αγαπητοί Σύγγαυροι:
"...Αιτιότητα είναι η σχέση μεταξύ αιτίου και αιτιατού. Με άλλα λόγια υπάρχει αιτιώδης συνάφεια δύο καταστάσεων (αιτίας και αποτελέσματος), όταν είναι βέβαιο ότι η δεύτερη κατάσταση προέκυψε εξ αιτίας της πρώτης. Τόσο το αίτιο, όσο και το αιτιατό μπορεί να είναι γεγονότα, δηλαδή μεταβολές που επήλθαν στον αντικειμενικό κόσμο. Για παράδειγμα, το πάτημα ενός διακόπτη είναι το αίτιο και το άναμμα της λάμπας είναι το αιτιατό. Η σχέση (η συνάφεια) συνίσταται στο ότι η λάμπα άναψε επειδή είχε πατηθεί ο διακόπτης και βεβαίως δεν θα είχε ανάψει αν δεν είχε πατηθεί ο διακόπτης...."/Βικιπαίδεια!
Το ερώτημα είναι απλούστατο:Ο Πρόεδρος άναψε τον διακόπτη για να φουντώσει η φλόγα για τον Θρύλο που ονειρευόμαστε?
Η απάντηση σίγουρα σε λίγες εβδομάδες!
Υ.Γ
«Όπως έστρωσες θα κοιμηθείς»
Αυτή η παροιμία είναι από τις πιο σοφές του λαού μας…
Είναι τις περισσότερες φορές ο καθρέφτης και το αποτέλεσμα αυτών που πράττουμε….
εκτός και εαν δεν έχουμε καταλάβει καλά την Ατζέντα της Διοίκησης....
Εμείς πάντως εξακολουθύμε να ονειρευόμαστε ένα Θρύλο αντάξιο των προσδοκιών του κόσμου του!Και να το δείχνει στο γήπεδο με την ποιότητα της μπάλας που παίζει και των αποτελεσμάτων!Οψόμεθα!

Εικόνα savvas gridlock

Καλά, Χάρη, αν βάλουμε μέσα και την ''ποιότητα μπάλας'' που βλέπουμε φέτος, θα αρχίσει να μας γυροφέρνει το εγκεφαλικό...

Εικόνα matrasimca

Ενας κοφτης αξιολογος παιζει στο Ελληνικο πρωταθλημα και λεγεται Σιωπης.
Λεγεται οτι ειναι δικος μας αλλα δεν ηλθε στην ομαδα σε θεση που σημερα πονα.
Οταν παιρνεις 12 χοντρα στο χερι δεν δικαιολογεισαι να μην δινεις 300 χιλιαρικα.
Ελπιζω να μην το πληρωσουμε.
Χαιρομαι που ο κοσμος μας εκφραζει υγεια αντιπολιτευομενος σε οτι εμφανιζεται ως λαθος αποφαση.

Εικόνα savvas gridlock

Καλός παίκτης ο Σιώπης, αλλά μαζί με το Μάρτινς κάνουν δίδυμο-χόμπιτ. Χρειάζεται λίγο ύψος στον άξονα, στα στημένα, στις προσωπικές μονομαχίες.

Εικόνα MakTheBet

Ένα άρθρο απλό, λογικό, κατανοητό, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!!!

Γιατί εμείς δεν είμαστε ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ κανενός... Θα λέμε τα καλά, θα λέμε και τα στραβά...

Μπράβο Σάββα...

Εικόνα savvas gridlock

Και που το γραφεις ρε Μακη αυτο, πιστευεις οτι θα το θυμουνται μετα απο κανα διμηνο τα βουρλα εκει εξω, που οποτε διαφωνουν με κατι που γραφουμε ΥΠΕΡ του προεδρου μας στελνουν καταρες;

Εικόνα matrasimca

Σαββα οι κοσμος εχει κριτηριο και επιβραβευει αυτους που εκφραζονται απλα αγνα και Ολυμπιακα.
Εμεις ποτε δεν υπηρξαμε γλυφτες.
Επιβραβευουμε οταν πρεπει για να δινουμε φτερα στα ποδαρια και κρινουμε τους κρινοντες.
Ετσι ειναι οι Ολυμπιακοι