ΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ''ΣΤΡΟΥΓΚΑ'' ΑΠΟ ΤΗΝ FL-ORIGINAL



Αντιγράφουμε, δίχως σχόλια.
 

 
Δεύτερο link.
 

 

 
Τρίτο link.
 

 
Για να δώσουμε και την άλλη άποψη, η Fl-original λέει ότι ''εμείς να πιέσουμε για το γήπεδο θέλουμε, δεν θα πειράξουμε κανένα'' και αιτία της επίθεσης ήταν μία ανακοίνωση από την ''ΣΤΡΟΥΓΚΑ'', η οποία όμως ακολούθησε την επίθεση του Σαββάτου μελών της Fl-original στο αυτοδιαχειριζόμενο αυτό στέκι. Tο σύνθημα ''γύφτοι γύφτοι υπάλληλοι του τίγρη'' δεν έχει βγει τυχαία...

Σχόλια

Εικόνα Γιάννης ο Red

Σάββα,δες αυτά.
Ο σιχαμένος ΑΡΔ Παναγιώτης Παλλαντζάς τους ξεπλένει στο gazzetta:
http://www.gazzetta.gr/football/article/1052262/katalipsi-sti-stroygka-a...

"Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017 - 17:28 από Παναγιώτης Παλλαντζάς

Κατάληψη στη Στρούγκα από ΑΕΚτσήδες

Οι οπαδοί της ΑΕΚ άρχισαν τις κινητοποιήσεις για να πιέσουν τον δήμο Νέας Φιλαδέλφειας σχετικά με την κατασκευή του γηπέδου.

Το Σάββατο φίλοι της Ενωσης έγραψαν συνθήματα στο δημαρχείο αλλά και στη Στρούγκα, όπου οι καταληψίες είχαν ταχθεί κατά της «Αγιά Σοφιάς» με ανακοίνωση τους. Σε αυτή την κατάληψη, οι ΑΕΚτσήδες απαντούν με... δική τους αφού πήγαν στον χώρο για να μιλήσουν με τους καταληψίες, οι περισσότεροι εκ των οποίων τράπηκαν σε φυγή χωρίς να υπάρχει κάποιος λόγος.

Οι Ενωσίτες μίλησαν με όσους παρέμειναν στον χώρο και τους εξήγησαν ότι αυτό που θέλουν είναι απλά ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας να τηρήσει τους νόμους, οι οποίοι είναι με το μέρος της ΑΕΚ στο θέμα του νέου γηπέδου. Παράλληλα, ξεκαθάρισαν σε όσους καταληψίες παρέμειναν στον χώρο ότι θα μείνουν και αυτοί εκεί, σχεδιάζοντας τις επόμενες κινήσεις τους.

Κινήσεις που έχουν ως στόχο να ασκηθεί ακόμη μεγαλύτερη πίεση στον δήμο Νέας Φιλαδέλφειας ώστε να κάνει το αυτονόητο: Να σεβαστεί τους νόμους! Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο."

Το ίδιο βεβαίως κι ο ΑΡΔ-ρεπόρτερ της ΑΕΚ(contra,sport24radio 103.3,Sportday του Κοντομηνά)Άκης Γεωργίου:
http://www.contra.gr/Columns/contra-epithesi/aek/evapsan-thn-strougka-ki...

"Έβαψαν την Στρούγκα κιτρινόμαυρη

ΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΕΛ. ΑΝΑΝΕΩΣΗ : 25 ΦΕΒ. 2017 15:44
Περίπου 30-40 οπαδοί της ΑΕΚ πήγαν στην κατάληψη Στρούγκα, την κοινωνική ομάδα που αντιτίθεται στην ανέγερση του γηπέδου και έγραψαν συνθήματα υπέρ της Αγιάς Σοφιάς (φωτογραφίες).

Χωρίς να προκληθούν επεισόδια ή ζημιές στο κτήριο, οπαδοί της ΑΕΚ με σπρέι έγραψαν συνθήματα στην κατάληψη Στρούγκα υπέρ του γηπέδου.

Στη συνέχεια πήγαν και στο Δημαρχείο, γράφοντας αντίστοιχα μηνύματα.

Μάλιστα φώναξαν και συνθήματα υπέρ της Αγιάς Σοφιάς σε μία περίοδο που η κόντρα με τον Δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας, Άρης Βασιλόπουλος, έχει ανάψει για τα καλά."

Το ίδιο κι ο Αλαφουζοσταθμός:
http://www.sport-fm.gr/article/podosfairo/katalipsi-opadwn-tis-aek-sti-s...

"Κατάληψη οπαδών της ΑΕΚ στη Στρούγκα!
Οπαδοί της ΑΕΚ κατέλαβαν το χώρο της αυτοδιαχειριζόμενης Στρούγκας, που αντιτίθεται στην κατασκευή της «Αγια-Σοφιάς». Αυξάνονται οι πιέσεις στο Δήμο.

Τελευταία ενημέρωση 27/02/2017, 15:07

Το χώρο της αποκαλούμενης «Στρούγκας», που έχει αντιταχθεί ανοιχτά στην κατασκευή της «Αγια-Σοφιάς», κατέλαβαν την Καθαρά Δευτέρα οπαδοί της ΑΕΚ.

Οι Ενωσίτες, που προ ημερών είχαν γράψει συνθήματα στο συγκεκριμένο χώρο που βρίσκεται απέναντι από το δημαρχείο της Νέας Φιλαδέλφειας, αυτή τη φορά έκαναν κατάληψη. Οι υπεύθυνοι της κίνησης είχαν φροντίσει να σβήσουν τα συνθήματα που είχαν γράψει οι οπαδοί της ΑΕΚ, αλλά εκείνοι επανήλθαν και συζήτησαν μαζί τους σε ειρηνικό κλίμα εξηγώντας τους πως μόνο τους μέλημα είναι να γίνει το γήπεδο.

Είναι πλέον εμφανές πως εντείνονται οι πιέσεις προς τον Άρη Βασιλόπουλο, που αρνείται πεισματικά να δώσει τη συγκατάθεσή του για να προχωρήσει η υπόθεση της έκδοσης οικοδομικής άδειας στη «Δικέφαλος ΑΕ» και ΠΑΕ ΑΕΚ έχει ήδη αποφασίσει να τον παρακάμψει, αλλά και να κινηθεί νομικά."

O ΑΡΔ Νίκος Κατσαρός ανοιχτά στο πλευρό του λαθρέμπορα:
http://www.sportotal.gr/feed/62046-o-dimarxos-eksapatise-tous-katoikous-...

O δήμαρχος εξαπάτησε τους κατοίκους της Ν. Φιλαδέλφειας.

Ο Νίκος Κατσαρός γράφει για το γήπεδο της ΑΕΚ, καυτηριάζει τον Δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας και καλεί τις αρχές της χώρας να λειτουργήσουν ώστε να πάρει την άδεια του γηπέδου η Ένωση.
Αφού εξάντλησε όλα τα περιθώρια καθυστέρησης και όλους του τρόπους σαμποταρίσματος του γηπέδου της ΑΕΚ, ο δήμαρχος, αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι δεν θέλει την ΑΕΚ στη Ν. Φιλαδέλφεια!

Αυτό λέει πεντακάθαρα η τελευταία απόφαση της δημοτικής αρχής, σύμφωνα με την οποία αρνείται να υπογράψει την υψομετρική μελέτη για την κατασκευή ενός έργου που πέρασε από χίλιους κύριους ελέγχους και εγκρίθηκε από όλες τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, αλλά ακόμη και από το Συμβούλιο Επικρατείας!

Ο δήμαρχος, με απλά λόγια, παραπλάνησε, για να μην πω εξαπάτησε, τους δημότες της Ν. Φιλαδέλφειας, διότι ποτέ δεν τους είπε καθαρά ότι δεν θέλει να γίνει το γήπεδο της ΑΕΚ στο δικό της ιδιόκτητο χώρο. Αυτή την πραγματική του πρόθεση την απέκρυψε προεκλογικά, αλλά τώρα αναγκάστηκε να την ομολογήσει. Με αυτόν τον τρόπο, βιάζει την Ιστορία κι επιχειρεί να αποσυνδέσει τη Ν. Φιλαδέλφεια από την ΑΕΚ, πράγμα που δεν έχει δικαίωμα να το κάνει, πατώντας πάνω στην εξαπάτηση αυτών που τον ψήφισαν.

Η Ν. Φιλαδέλφεια δημιουργήθηκε από τους ίδιους ανθρώπους που ίδρυσαν την ΑΕΚ. Το γήπεδο φτιάχτηκε με τα χέρια τους και για ογδόντα πέντε χρόνια ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής και της ιστορίας της. Έρχεται τώρα ένας περαστικός και πολεμάει λυσσωδώς την κατασκευή του γηπέδου, προστατεύοντας τάχα τα συμφέροντα των πολιτών και το περιβάλλον της πόλης. Στο χώρο που τώρα είναι μια μεγάλη τρύπα, υπήρχε ένα γήπεδο που συγκέντρωνε μέχρι και 30.000 κόσμο! Ένα τέτοιο γήπεδο, σύγχρονο και λειτουργικό, θέλει να φτιάξει πάλι η ΑΕΚ. Ο δήμαρχος αρνείται, πράγμα που σημαίνει ότι, αν υπήρχε ακόμη γήπεδο, με τη δική του λογική, θα έπρεπε να γκρεμιστεί και πιθανότατα θα το έκανε ο ίδιος!

Εν πάση περιπτώσει, εάν λειτουργούν ακόμη οι νόμοι σ’ αυτή τη χώρα, θα έπρεπε ήδη να παρέμβουν οι αρμόδιες αρχές, να αγνοήσουν τον παραλογισμό, για να μην πω την εμπάθεια και το εμμονικό μίσος του δημάρχου και να ανάψουν το πράσινο φως για την κατασκευή του γηπέδου.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017 20:03"

Εικόνα Γιάννης ο Red

Από άρθρο του βάζελου Σάββα Λιβάνιου στην ιστοσελίδα της εφημερίδας του Κώστα Βαξεβάνη:
http://www.documentonews.gr/article/basilopoylos-gia-ghpedo-aek-den-tha-...

"Βασιλόπουλος για γήπεδο ΑΕΚ: «Δεν θα υποκύψουμε στην τρομοκρατία» - Η απάντηση της ΠΑΕ ΑΕΚ

Σάββας Λιβάνιος

Δημοσίευση
7.03.2017 | 14:10

Ανανέωση
7.03.2017 | 16:51

Με... φουλ επίθεση κατέθεσε ο Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας Άρης Βασιλόπουλος τις θέσεις του για την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ. Ο κ. Βασιλόπουλος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε έκανε λόγο για προπαγάνδα που φτάνει στα όρια της πολιτικής του δολοφονίας.

«Θεωρήσαμε πως είναι πλέον απαραίτητο να ενημερώσουμε τους πολίτες για το γήπεδο και τις εξελίξεις γύρω από αυτό, για το ιστορικό της υπόθεσης και να απαντήσουμε σε πράγματα που είτε έχουν παρεξηγηθεί, είτε έχουν σκόπιμα παραποιηθεί και έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα. Η προπαγάνδα, η ψευδολογία και η συκοφαντία στο πρόσωπό μου έχει φτάσει στα όρια της πολιτικής δολοφονίας. Έχω χαρακτηριστεί βαμμένος Ολυμπιακός, γαύρος, άνθρωπος του Μαρινάκη τη στιγμή που έχω πάρει θέση, τη στιγμή που ξέρουν πως ποτέ δεν είχα σχέση με το ποδόσφαιρο. Λένε ότι δήθεν θέλω να κάνω πολιτική καριέρα κόντρα στο όνειρο της ΑΕΚ. Οι συμπολίτες γνωρίζουν τις προσπάθειες για να αλλάξει πρόσωπο η πόλη μας», υποστήριξε ο Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας, ο οποίος στην αναφέρθηκε στο χρονικό της διαμάχης με την ΑΕΚ:

«Τη μέρα των εκλογών του 2014 είχαμε το αλησμόνητο Χ στο πρόσωπό μου από οπαδικό έντυπο. Τι λέγαμε προεκλογικά; Η ιστορία του γηπέδου εμφανίστηκε το Σεπτέμβριο του 2013. Το δημοτικό συμβούλιο κλήθηκε να ψηφίσει «ναι» για το γήπεδο. Ψηφίστηκε η έγκριση προμελέτης του γηπέδου και μελέτης υπογειοποίησης σε ένα συμβούλιο που σημαδεύτηκε από τραμπουκισμούς. Στην προεκλογική περίοδο του 2014 διαφωνήσαμε ανοιχτά με το ρυθμιστικό σχέδιο και εκφράσαμε τις θέσεις μας. Λέγαμε και λέμε «ναι» στην κατασκευή γηπέδου στον ιστορικό χώρο της ΑΕΚ, αλλά όχι με συρρίκνωση στον πράσινο χώρο. Διαφωνήσαμε με την παραχώρηση χώρου σε εταιρεία ιδιωτικού δικαίου και ζητούσαμε τροποποίηση του ύψους του γηπέδου. Το επιχείρημα ότι το γήπεδο ήταν πάντα εκεί, είναι εν μέρει σωστό. Τώρα είναι στο κέντρο του ιστού της πόλης μας. Ζητήσαμε επαρκή χώρο στάθμευσης για να μην υπάρχει κομφούζιο τις μέρες των αγώνων. Η μεθοδικά καλλιεργημένη εικόνα της φτωχής ψωροκώσταινας Νέας Φιλαδέλφειας που έχει μαραζώσει είναι ψευδής. Ζητήσαμε κι ακόμη ζητάμε τη στέγαση των ερασιτεχνικών τμημάτων. Ζητήσαμε από το 2010 τη μεταφορά του σταθμού μεταφόρτωσης και του αμαξοστασίου μακριά από το γήπεδο κι έχουμε καταθέσει ολοκληρωμένο φάκελο χρηματοδότησης στο ΕΣΠΑ».

Δεν υπήρχε κλίμα συνεννόησης

Ο κ. Βασιλόπουλος κατηγόρησε την διοίκηση της ΠΑΕ για συνεχείς αλλαγές θέσεων και αθέτηση των δεσμεύσεών της. «Η προσφυγή του Δήμου στο ΣτΕ ουδόλως καθυστέρησε την έκδοση της άδειας. Για τη γνωμοδότηση που μας ζητήθηκε τον Ιούλιο κάναμε χρήση του δικαιώματος παράτασης μην έχοντας το προσωπικό, αλλά ζητήσαμε τη συμβολή ειδικών. Καλέσαμε σε τριμερή διάλογο την κυβέρνηση, την Περιφέρεια και την ΑΕΚ. Δεν υπήρχε κανένα κλίμα συνεννόησης από την πλευρά της ΑΕΚ. Παρά την προσπάθεια εξευτελισμού μας, τεχνικοί σύμβουλοι του Δήμου κάθισαν άλλες δύο φορές στο τραπέζι. Μέχρι στιγμής έχουν επιλέξει το δρόμο της σύγκρουσης και τον χρεώνουν σε μας», ανέφερε ο Δήμαρχος. Και πρόσθεσε: «Για να δείτε ποιος είναι σταθερός στις θέσεις του και ποιος όχι, ακούστε και το εξής: υπήρχε η ρητή δέσμευση από πλευράς ΑΕΚ ότι δεν θα ακουμπήσει κανείς το άλσος, καθώς και για 2.000 θέσεις στάθμευσης σε παρακείμενο χώρο. Κανένα από τα δύο δεν τηρήθηκε. Στην προπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής, ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, κ. Αλεξίου, δεσμεύτηκε πως θα φιλοξενήσει τα ερασιτεχνικά τμήματα, κάτι που αναιρέθηκε. Σε ότι αφορά στα υψομετρικά, όποια άποψη κι αν έχει η δημοτική αρχή για το γήπεδο, είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόζουμε το νόμο. Δυστυχώς έχει πολιτικοποιηθεί ένα ζήτημα φτάνοντας σε απειλές εναντίον υπαλλήλων που δεν φταίνε σε τίποτα. Η υπηρεσία μας, όταν έχει στα χέρια της τα απαραίτητα χαρτιά, θα κάνει ό,τι απαιτείται. Πρέπει να σταματήσει ο ιδιότυπος αποκλεισμός του κέντρου της πόλης μας. Ο καθένας έχει δικαίωμα στην άποψή του. Όλα αυτά δυσχεραίνουν την εξεύρεση λύσης».

Στο ερώτημα ποιος πυροδοτεί την κατάσταση, ο δήμαρχος απάντησε: «Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο αποφασίστηκε να δοθούν 270.000 ευρώ για αθλητικές εγκαταστάσεις. Αντ’ αυτού προβλήθηκε μόνο το θέμα του γηπέδου μπιτς βόλεϊ και παρουσιάστηκε σαν πρόκληση. Για να υπάρχει πρόκληση απαιτούνται δύο μέρη και το ένα να μην είναι διατεθειμένο να καθίσει καν να ακούσει».

Στις δηλώσεις του ο Αρης Βασιλόπουλος αναφέρθηκε στα σχόλιά του για τη στάση του οπαδικού Τύπου: «Είπατε ότι μίλησα με προσβλητικά σχόλια για τον οπαδικό Τύπο και μου χρεώσατε ότι προανήγγειλα προσφυγή στο ΣτΕ, κάτι που δεν είπα ποτέ. Βλέπετε κάποια πράγματα με δικό σας φακό. Αυτό που προσπαθώ να καταστήσω σαφές είναι πως το σχέδιο αυτό έχει πολλά προβλήματα, αλλά εμείς επιμένουμε να λέμε «ναι» στο γήπεδο ζητώντας κάποια πράγματα πολιτικά για να ενσωματωθούν στο σχέδιο του γηπέδου».

Ερωτηθείς ο Δήμαρχος αν έχει δεχτεί απειλές για τη ζωή του, απάντησε: «Οι απειλές είναι εκατοντάδες. Υπάρχει ένας φάκελος 600 σελίδων με τέτοια μηνύματα. Η κατάσταση άλλοτε εντείνεται και άλλοτε όχι. Όμως δεν πρόκειται να υποκύψουμε στην τρομοκρατία».

Τραμπουκισμοί

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Γιώργος Πάνος, κατήγγειλε επιθέσεις οπαδών της ΑΕΚ και αναφέρθηκε σε ξυλοδαρμούς, απειλές και βανδαλισμούς περιουσιών. «Δέχτηκα μαφιόζικη επίθεση και καταδιώχθηκα, γι’ αυτό ακυρώθηκε η τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Σε όλους τους τραμπουκισμούς ήταν παρούσα η αστυνομία και δεν έκαναν καμία σύλληψη», δήλωσε ο Πάνος, ο οποίος συμπλήρωσε: «Είναι αδύνατο να λειτουργεί το δημοτικό συμβούλιο έτσι, όταν διάφοροι με κουκούλες ακροβολισμένοι αναζητούν όσους έχουν εκφράσει διαφορετικές απόψεις για το άλσος ή το γήπεδο. Είμαι υποχρεωμένος να σας μεταφέρω την αγανάκτηση όλου του συμβουλίου και η κυβέρνηση θα πρέπει να αποκαταστήσει την ηρεμία. Εμείς δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Θέλω να ευχαριστήσω τους 21 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που κατέθεσαν ερώτηση για την πολιορκία της πόλης μας».

ΠΑΕ ΑΕΚ: «Η άδεια του γηπέδου δεν μπορεί να εκδοθεί, επειδή ο Δήμος δεν εγκρίνει ένα τυπικό χαρτί»

Αμεση ήταν η απάντηση της ΠΑΕ ΑΕΚ στους ισχυρισμούς του Άρη Βασιλόπουλου για το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ενωση επισημαίνει ότι ο Δήμαρχος στις δηλώσεις του επιβεβαίωσε ότι δεν θέλει το γήπεδο και ότι η κατασκευή του «κολλάει» επειδή «ο Δήμος δεν εγκρίνει ένα τυπικό χαρτί», ενώ αναρωτιέται αν θεωρεί (ο Βασιλόπουλος) εαυτόν υπεράνω των νόμων και του ΣτΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ

«Δεν μας έκανε σοφότερους με τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος. Επανέλαβε για μία ακόμα φορά τις πάγιες θέσεις του για το γήπεδο, το πώς θα ήθελε να γίνει ή, για να μην κοροϊδευόμαστε, το γιατί επιθυμεί να μην γίνει!

Σεβαστές οι θέσεις του και το πολιτικό του μανιφέστο. Με τη μόνη διαφορά ότι όλα αυτά έχουν κριθεί με νόμο του ελληνικού Κράτους. Πώς γίνεται λοιπόν εν έτει 2017 ένας Δήμαρχος να αμφισβητεί τον ψηφισμένο νόμο από την Βουλή των Ελλήνων, που προβλέπει όλες τις διαδικασίες για την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ και μάλιστα έχει πλέον, κατόπιν της δικής του προσφυγής, και τη σφραγίδα της Ολομέλειας του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου της χώρας, που είναι το Συμβούλιο της Επικρατείας;

Για να γίνουμε συγκεκριμένοι σε όσα ανακριβή -για ακόμα μία φορά- επανέλαβε ο Δήμαρχος, τονίζουμε τα εξής:

-Η παραχώρηση της συγκεκριμένης έκτασης στην ΑΕΚ έγινε από τη Βουλή των Ελλήνων κατά πλειοψηφία.

-Προσβλήθηκε στο ΣτΕ από το Δήμο με άμεση συνέπεια να καθυστερήσει τις διαδικασίες για δέκα μήνες και το ΣτΕ δικαίωσε την ΑΕΚ, κρίνοντας τον νόμο συνταγματικό και την παραχώρηση της επιπλέον έκτασης, νόμιμη. Τι θέλει να μας πει ο Δήμαρχος; Ότι θέτει εαυτόν υπεράνω του ελληνικού κοινοβουλίου και του ΣτΕ;

-Οι θέσεις στάθμευσης του γηπέδου ρυθμίστηκαν βάσει νόμου και κρίθηκαν σωστές και από το ΣτΕ, όταν συζητήθηκε εκεί ο νόμος.

-Ο Δήμαρχος της Νέας Φιλαδέλφειας πρωτοτυπεί παγκοσμίως, όταν θέλει το γήπεδο να έχει 3000 θέσεις στάθμευσης. Σε όλες τις πόλεις που γίνονται νέα γήπεδα ποδοσφαίρου, απαγορεύονται οι θέσεις στάθμευσης προκειμένου να χρησιμοποιούνται τα μέσα σταθερής τροχιάς. Θα καταστρέψει την πόλη του! Θυμίζουμε πως το παλαιό γήπεδο δεν είχε καμία θέση στάθμευσης και τώρα υλοποιούνται συνολικά 360.

- Στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αλλά και στη διαβούλευση για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, ο Δήμος είχε την χειρότερη συμπεριφορά από όλους τους φορείς. Όχι μόνο δεν διατύπωσε τις απόψεις του εντός του ορίου των εξήντα ημερών, αλλά ζήτησε και παρατάσεις που καθυστέρησαν την έγκριση της ΜΠΕ για να πει, όπως πάντα τα τρία τελευταία χρόνια, μία από τα ίδια.

-Τελικά και ο απαιτούμενος διάλογος με την κατάθεση απόψεων από όλους τους φορείς έγινε και η διαδικασία ολοκληρώθηκε σύμφωνα με την κείμενη διαδικασία και η ΜΠΕ υπεγράφη από τον Υπουργό κ. Πάνο Σκουρλέτη και εγκρίθηκε με ό,τι προβλέπει ο νόμος. Δεν πρέπει λοιπόν να συμμορφωθεί ο Δήμος; Τι μας είπε σήμερα ο Δήμαρχος; Θέλει εκ νέου διάλογο; Για πόσα χρόνια νομίζει ότι μπορούμε να συζητάμε για ένα τόσο μεγάλο έργο; Για πόσα ακόμα χρόνια επιθυμεί να μείνει η ΑΕΚ χωρίς γήπεδο;

Κατά τα λοιπά:

-Η διαχείριση του Άλσους, η μεταφορά των σκουπιδιών και άλλα συναφή ζητήματα, που έθιξε ο Δήμαρχος, δεν αφορούν την ΑΕΚ, ούτε την κατασκευή του γηπέδου, αλλά είναι υποθέσεις του Δήμου με την Πολιτεία και την Περιφέρεια. Όπως δεν μας αφορά ο νέος πολιτικός του επαναπροσδιορισμός και οι κομματικές του διαδρομές. Έχει το δικαίωμα να χτίσει, όπως εκείνος θεωρεί καλύτερο για τον εαυτό του, την πολιτική του καριέρα.

-Το τι θα κάνει η οικογένεια της ΑΕΚ με τα ερασιτεχνικά της τμήματα είναι εσωτερική συζήτηση του σωματείου και δεν αφορά το Δήμο. Ας κοιτάξει καλύτερα τα του οίκου του. Την αγάπη του για την ΑΕΚ μας την… επαναβεβαίωσε σήμερα! Έφτασε στο σημείο να πει ότι χωρίς το γήπεδο, το σημείο κατατεθέν μίας ολόκληρης πόλης από το 1930, ο Δήμος έχει μπει σε τροχιά ανάπτυξης!

-Ο κ. Δήμαρχος θα πρέπει να αποφασίσει, όταν συκοφαντεί συστηματικά τους φιλάθλους μας: Είναι εκείνοι που κατά τα λεγόμενά του απέδειξαν το 2014 στις δημοτικές εκλογές ότι δεν είναι πρόβατα για να υπακούν σε συγκεκριμένες γραμμές και τους αποθέωσε σήμερα για αυτό ή τελικά αποτελούν, σύμφωνα με τον ίδιο, «οργανωμένο στρατό τραμπούκων» τρία χρόνια αργότερα;

Και καταλήγουμε:

-Ως προς το ύψος του γηπέδου, η Δικέφαλος ΑΕ στη διαδικασία έγκρισης της αρχιτεκτονικής μελέτης από το ΚΕΣΑ, μείωσε το ύψος των κτιρίων και του στεγάστρου κατά περίπου δύο μέτρα και συμμορφώθηκε με ό,τι της ζητήθηκε σαν ένδειξη καλής θέλησης. Ικανοποιήσαμε άμεσα και το αίτημα του Δήμου χωρίς να έχουμε υποχρέωση. Τι άλλο θέλουν λοιπόν; Τι άλλο πρέπει να κάνουμε για να μείνουν ευχαριστημένοι;

-Όσον αφορά την έγκριση των υψομέτρων της περιοχής, θα πρέπει να ντρέπεται ο Δήμος και οι υπηρεσίες του, που έχουν αναγάγει μία τυπική διαδικασία στο τελευταίο θύλακα αντίστασης κατά του γηπέδου. Οι Δήμοι ανά τη χώρα εκδίδουν δεκάδες τέτοιου είδους εγκρίσεις μέσα σε μόνο λίγες μέρες. Θα έπρεπε να διευκολύνουν το έργο και όχι να το εμποδίζουν.

Ο φάκελος αδείας για το γήπεδο της ΑΕΚ είναι έτοιμος από τις 15.01.2013! Η άδεια δεν μπορεί να εκδοθεί, επειδή ο Δήμος δεν εγκρίνει ένα τυπικό χαρτί. Αυτή είναι η μοναδική αλήθεια!

Και κάτι τελευταίο. Η ΑΕΚ θα εμείνει στην ήπια γραμμή που έχει ακολουθήσει όλα αυτά τα χρόνια, χωρίς να προκαλεί και χωρίς να υβρίζει. Είναι μόνιμη η έκκληση στους φιλάθλους μας να παραμείνουν ψύχραιμοι, όπως έχουν κάνει όλα αυτά τα χρόνια, απέναντι στις προκλήσεις αλλά και στις συνεχείς προσβολές από την πλευρά της δημοτικής αρχής.

Η ΑΕΚ, κύριε Δήμαρχε, επ’ ουδενί δεν επιθυμεί την τρομοκρατία στο κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας. Το μόνο που επιθυμεί στο κέντρο της πόλης μας είναι το γήπεδό μας, που θα αποτελεί διαχρονικά το σύμβολο της περιοχής και των προσφυγικών γενιών που την δημιούργησαν, την τίμησαν και την έκαναν γνωστή σε ολόκληρη τη χώρα»."

Εικόνα Καποδίστριας

Καλημέρα παιδιά...
Καλημέρα Γιάννη Red
Διαβάζω ανελλιπώς το site αλλά είναι η πρώτη φορά που σχολιάζω.
Αφορμή μου δόθηκε από την αναφορά σου στον ΑΡΔ Παλλαντζά !
Κοιτάξτε τώρα λογική ΄΄δημοσιογράφου΄΄ και πως ...νουθετούν...και ...κατευθύνουν τους ...ακολούθους τους:
Τα παρακάτω που αντιγράφω...ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ...είναι από την ΄΄περιγραφή΄΄ που έκανε στο site του gazzeta.gr στο παιχνίδι ΑΕΚ -ΑΕΛ . Εκεί λοιπόν έχει μία ΄΄συζήτηση΄΄ με έναν οπαδό του ΠΑΟΚ ο οποίος του την ΄΄λέει΄΄ σχετικά με τα χρέη της ΠΑΕ ΑΕΚ. Δεν έχει σημασία τι του λέει ο οπαδός του ΠΑΟΚ ...αλλά κοιτάξτε και διαβάστε τι του απαντάει αυτός :
΄΄
15:02
Τα χρέη είναι σε φυσικά πρόσωπα. Ας πάει το κράτος να τα πάρει από τους επιχειρηματίες.
15:04
Δεν είναι δικαιολογία. Ηταν ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ της ΑΕΚ να μην δώσει τίποτα στο κράτος και σωστά δεν έδωσε.
15:06
Οταν το κράτος χαρίζει γήπεδα, ακόμη και γήπεδα μπάσκετ, σε ομάδες, θα πληρώνουμε μνημόνια. Ετσι είναι αυτά και πολύ καλά μας κάνουν.
15:10
Μπορούσε να τα πάρει από τον Μάκαρο το κράτος αλλά επί πολλά χρόνια δεν τον δίκαζε και δεχόταν κάθε απίθανη δικαιολογία για να αναβάλονται οι δίκες. Πολύ καλά έκανε η ΑΕΚ και δεν έδωσε ούτε ευρώ και μακάρι να μας ρίξουν 1000 μνημόνια, όχι 100.΄΄
....
Απίθανος ??????
΄΄ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ΑΕΚ ΝΑ ΜΗΝ ΔΩΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ΄΄ !!!!
Αυτοί είναι !!! οι ΄΄δημοσιογράφοι΄΄ της ΄΄καθαρότητας΄΄...της ΄΄διαφάνειας΄΄...της ΄΄εξυγίανσης΄΄

Εικόνα Γιάννης ο Red

Χρόνια τώρα είναι τέτοια η συμπεριφορά αυτών των ΑΡΔ

Το σίριαλ έχει και συνέχεια:
http://www.filadelfia-xalkidona.gr/2017/03/%CE%BE%CF%85%CE%BB%CE%BF%CE%B...

«Ξυλοκοπήθηκε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου – Αναβάλλεται το σημερινό Δ.Σ.»
Από Fx-news.gr team - Μαρ 1, 2017

Από τον Δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας λάβαμε την παρακάτω δυσάρεστη ανακοίνωση:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

O ΣΠΟΡ FM του Αλαφούζου δήθεν το διαψεύδει με γελοίους ισχυρισμούς:
http://www.sport-fm.gr/article/podosfairo/kanenas-ksulodarmos-tou-proedr...

Ξυλοκοπήθηκε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου – Αναβάλλεται το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο
Πριν από λίγο ξυλοκοπήθηκε από 10 φερόμενους ως οπαδούς της ΑΕΚ ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας Γιώργος Πάνος κατά την έξοδό του από το Δημαρχείο. Το γεγονός έρχεται ως φυσική συνέπεια του κλίματος βίας και τρομοκρατίας που έχει επικρατήσει στο κέντρο της πόλης μας το τελευταίο τριήμερο από τους δήθεν ειρηνικούς διαδηλωτές υπό την ανοχή της Πολιτείας, την κάλυψη της ΠΑΕ ΑΕΚ και τη συγκάλυψη αρκετών ΜΜΕ.
Δεδομένης της αδυναμίας προστασίας των αιρετών των οποίων η σωματική ακεραιότητα απειλείται, το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο αναβάλλεται μέχρι να διασφαλιστούν συνθήκες ομαλότητας στην πόλη από τα αρμόδια όργανα της πολιτείας."

Εικόνα Γιάννης ο Red

Διόρθωση:

Χρόνια τώρα είναι τέτοια η συμπεριφορά αυτών των ΑΡΔ

Το σίριαλ έχει και συνέχεια:
http://www.filadelfia-xalkidona.gr/2017/03/%CE%BE%CF%85%CE%BB%CE%BF%CE%B...

«Ξυλοκοπήθηκε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου – Αναβάλλεται το σημερινό Δ.Σ.»
Από Fx-news.gr team - Μαρ 1, 2017

Από τον Δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας λάβαμε την παρακάτω δυσάρεστη ανακοίνωση:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ξυλοκοπήθηκε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου – Αναβάλλεται το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο
Πριν από λίγο ξυλοκοπήθηκε από 10 φερόμενους ως οπαδούς της ΑΕΚ ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας Γιώργος Πάνος κατά την έξοδό του από το Δημαρχείο. Το γεγονός έρχεται ως φυσική συνέπεια του κλίματος βίας και τρομοκρατίας που έχει επικρατήσει στο κέντρο της πόλης μας το τελευταίο τριήμερο από τους δήθεν ειρηνικούς διαδηλωτές υπό την ανοχή της Πολιτείας, την κάλυψη της ΠΑΕ ΑΕΚ και τη συγκάλυψη αρκετών ΜΜΕ.
Δεδομένης της αδυναμίας προστασίας των αιρετών των οποίων η σωματική ακεραιότητα απειλείται, το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο αναβάλλεται μέχρι να διασφαλιστούν συνθήκες ομαλότητας στην πόλη από τα αρμόδια όργανα της πολιτείας."

O ΣΠΟΡ FM του Αλαφούζου δήθεν το διαψεύδει με γελοίους ισχυρισμούς:
http://www.sport-fm.gr/article/podosfairo/kanenas-ksulodarmos-tou-proedr...

Εικόνα Γιάννης ο Red

Σήμερα ο ίδιος ο Άρης Βασιλόπουλος(να θυμίσουμε ότι έχει φύγει εδώ και πάρα πολύ καιρό από τον Σύριζα)μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό του Σύριζα,"Στο Κόκκινο"(με ηχητικό):
http://www.stokokkino.gr/article/1000000000054797/A-Basilopoulos-Mikri-m...

"Α. Βασιλόπουλος: «Μικρή μερίδα οπαδών με... καθοδήγηση πολιορκούν την πόλη»

Μία ημέρα μετά την καταγγελία για ξυλοδαρμό του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας, Γιώργου Πάνου από φερόμενους ως οπαδούς της ΑΕΚ, ο δήμαρχος της πόλης Άρης Βασιλόπουλος μίλησε Στο Κόκκινο και αναφέρθηκε στο κλίμα πολιορκίας που υπάρχει τις τελευταίες μέρες στο κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο ζήτημα των υψομετρικών, τις ευθύνες της ΠΑΕ ΑΕΚ και ξεκαθάρισε πως η δημοτική αρχή ποτέ δεν είπε πως δεν θέλει το γήπεδο αλλά υπό προϋποθέσεις.

02 Μαρτίου 2017 12:53:11

“Ποτέ δεν είπαμε πως δεν θέλουμε το γήπεδο. Από το 2010 έχουμε ένα πρόγραμμα που λέμε "ναι" στο γήπεδο της ΑΕΚ, έχουμε βάλει κάποιες συγκεκριμένες προϋποθέσεις και ζητάμε κάποια πράγματα από την Πολιτεία, που δεν έχουν ικανοποιηθεί, ούτε ένα από αυτά”, τόνισε αρχικά για να συνεχίσει:

“Αυτή τη στιγμή δεν προκύπτει κάποιο ζήτημα σχετικά με την άποψή μας για το γήπεδο. Ο Δήμος έχει ελάχιστες ως καθόλου αρμοδιότητες σε σχέση με το σχέδιο του γηπέδου. Το θέμα έχει να κάνει με τις υψομετρικές μελέτες, όπου κατηγορούμαστε αδίκως για μία διαδικασία που δεν ευθυνόμαστε εμείς και το έχουμε καταστήσει σαφές”.

Αναφερόμενος στο περιστατικό του ξυλοδαρμού, τόνισε: “Γύρω στις 12.00, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, ο οποίος είχε επισκεφτεί το δημαρχείο (που είναι περικυκλωμένο από ομάδες) έφυγε. Στην αριστερή πλευρά του δημαρχείου είχε παρκάρει το αυτοκίνητό του, δεν μπορούσε να προσεγγίσει εκεί, έφυγε πηγαίνοντας προς το κέντρο, την πλατεία. Στα 20 μέτρα αντιλαμβάνεται πως τον έχουν ακολουθήσει κάποιοι, βάζει τα πόδια και πάει σε ένα μαγαζί ακριβώς απάνω στην πλατεία ... είναι σίγουρο ότι υπάρχει υλικό που έχει καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας ... έχουμε ήδη ενημερώσει την ΕΛΑΣ.

Μπήκε μέσα θεωρώντας πως είναι σε πιο ασφαλή χώρο και δέκα άτομα αρχίζουν και τον χτυπούν με επαγγελματικό τρόπο, γονατιές, αγκωνιές στα πλευρά, ο άνθρωπος βρέθηκε κυνηγημένος, μέχρι να φτάσει στο σπίτι του στη Χαλκηδόνα, πανικόβλητος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται όλα αυτά τα γεγονότα. Το περίεργο είναι ότι έχουν όχι απλώς συγκάλυψη, έχουν την συγκάλυψη της επίσημης ΠΑΕ. Τον Δεκέμβριο υπήρχε ένα δικαστήριο πάλι για ξυλοδαρμούς, τα Θεοφάνια του 2015 και αμέσως μετά ξυλοκοπήθηκαν δημοτικοί σύμβουλοι, τους είχε στηθεί καρτέρι έξω από το δικαστήριο. Αντί να καταδικάσει αυτά τα γεγονότα η ΠΑΕ, βγαίνει και λέει ότι είναι "αποκυήματα φαντασίας", ενώ όλο το κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας βιώνει μία τέτοια κατάσταση. Αυτό το πράγμα δεν είναι προς το συμφέρον της ΑΕΚ και της πρόθεσής της να χτίσει γήπεδο, όταν ο κόσμος γίνεται μάρτυρας τέτοιων επικίνδυνων γεγονότων για την ασφάλειά του”.

Σχολιάζοντας την άποψη ότι οι ΠΑΕ προσπαθούν να κρύψουν τις δικές τους οικονομικές αστοχίες και να τα φορτώσουν αλλού: “Είναι μία εικασία πολύ σοβαρή, υπάρχουν ενδείξεις ... απλώς έχουμε την αίσθηση ότι κάθε φορά που δημιουργείται τέτοιο κλίμα βίας "στα καλά καθούμενα", κάθε φορά που υπάρχει δυσκολία σε άλλο επίπεδο, οικονομικό ή θεσμικό, πάντα βρίσκεται ο ένοχος, έχει φωτογραφηθεί, στοχοποιηθεί. Είμαι εγώ, είναι οι δημοτικοί μου σύμβουλοι, οι κακοί που δεν θέλουμε το γήπεδο.

Η εκκρεμότητα είναι η υψομετρική μελέτη, η έγκριση που θα σταλεί στην Περιφέρεια όσον αφορά την υπογειοποίηση. Εάν έρχονταν για έναν δρόμο σταθερό, που δεν θα μεταβληθεί, και ζητούσαν υψόμετρα, ο Δήμος θα τους τα έδινε σε τρεις ημέρες. Όταν έρχονται και ζητούν υψόμετρα του δρόμου μπροστά από το οικόπεδο που είναι δημόσιος, ανήκει στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας, πρέπει να υπάρχουν μελέτες που να είναι εγκεκριμένες. Αυτό δεν έχουμε. Ο Δήμος ζητάει κάποια πράγματα, κάποιες παρατηρήσεις της τεχνικής υπηρεσίας να διορθωθούν, που δεν είναι και πολύ χρονοβόρες. Από εκεί και πέρα χρειάζονται εγκεκριμένες μελέτες, αυτή τη στιγμή εγκεκριμένη μελέτη δεν υπάρχει, αυτό είναι το ζήτημα.

Θέλω να είμαι σαφής, αυτό δεν αφορά τους φιλάθλους της ΑΕΚ που στην συντριπτική τους πλειοψηφία ούτε εμείς έχουμε μαζί τους ούτε αυτοί έχουν κάποιο πρόβλημα. Μιλάμε για μία μικρή μερίδα οπαδών ή φερόμενων ως οπαδών ... με καθοδήγηση, με εντολές που δίνονταν από συγκεκριμένο μαγαζί, όπου ήταν συγκεκριμένος άνθρωπος, έχουμε φωτογραφικό υλικό για όλα αυτά. Έχουν πολιορκήσει την πόλη εδώ και πέντε ημέρες."

Εικόνα Γιάννης ο Red

Ανακοίνωση του Δημου Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας.Το άρθρο στο sport24 το γράφει ο κιτρινόμαυρος ΑΡΔ Κώστας Τσίλης(sport24,sport24radio 103.3,ανεπίσημη διαδικτυακή ψ-ώρα των σπορ=enwsi.gr,Ψ-Ώρα των Σπορ):
http://www.sport24.gr/football/omades/Aek/na-anoiksei-dialogos-gia-to-gh...

"Να ανοίξει διάλογος για το γήπεδο"
Επιμέλεια: Κώστας Τσίλης Δημοσίευση: 28 Φεβ. 2017 15:38

Ο Δήμος της Νέας Φιλαδέλφειας εξέδωσε ανακοίνωση και προανήγγειλε συνέντευξη Τύπου και έναρξη διαλόγου για το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ.

Με μια μακροσκελή και σε σημεία της αιχμηρή, ανακοίνωση, τοποθετήθηκε (ξανά μέσα σε μια εβδομάδα) ο Δήμος της Νέας Φιλαδέλφειας, για το θέμα του νέου γηπέδου της ΑΕΚ. Μάλιστα ξαφνικά έθεσε θέμα διαλόγου για το ζήτημα, παρόλο που υπάρχει μια συγκεκριμένη εκκρεμότητα, ενώ προανήγγειλε ακόμα και συνέντευξη Τύπου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:
"Το τελευταίο τριήμερο το κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας "πολιορκείται" από ομάδα ατόμων που βανδαλίζουν δημοτικά κτίρια και αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, καλούν συγκεντρώσεις έξω από το Δημαρχείο και απειλούν όποιον περαστικό μπορεί θεωρητικά να έχει διαφορετική άποψη από αυτούς γύρω από το ζήτημα του γηπέδου της ΑΕΚ. Σε μία πρωτοφανή επίδειξη ισχύος, με φρασεολογία που παραπέμπει σε σκοτεινές εποχές, επιχειρείται να πειθαναγκαστούν οι "αντιφρονούντες" αιρετοί, πολίτες και συλλογικότητες να σιωπήσουν, αφού ακόμη και η έκφραση διαφορετικής γνώμης θεωρείται πρόκληση! Τα παραπάνω πυροδοτούνται από εμπρηστικές ανακοινώσεις και μεθοδευμένες διαρροές, που επιχειρούν να στοχοποιήσουν αιρετούς, υπαλλήλους και προσωπικά τον Δήμαρχο Άρη Βασιλόπουλο, αντιστρέφοντας την πραγματικότητα και βαφτίζοντας το άσπρο –μαύρο.

Σε απόλυτη ευθυγράμμιση βρίσκονται δυστυχώς μέσα ενημέρωσης που είτε δικαιολογούν ανοιχτά πράξεις βίας ως "ένδειξη οργής" είτε σιωπούν εκκωφαντικά απέναντι σε φαινόμενα που απειλούν την ίδια τη δημοκρατία και το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης.

Σήμερα, καλούμε όλα τα θεσμικά όργανα της πολιτείας και τη δικαιοσύνη να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να διασφαλίσουν όχι μόνο την εύρυθμη λειτουργία της πόλης και των συλλογικών οργάνων του Δήμου, αλλά και την ίδια την ασφάλεια αιρετών και πολιτών. Καλούμε κάθε δημοκρατικό πολίτη, κάθε συλλογικότητα, σωματείο και φορέα της πόλης να καταδικάσει προσπάθειες φίμωσης και αυταρχισμού και να προστατεύσει το δημοκρατικό δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης πολιτών και αιρετών.

Δηλώνουμε τέλος προς πάσα κατεύθυνση ότι ο Δήμος λειτουργεί με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών και όχι υπό το κράτος πιέσεων και απειλών. Ευελπιστούμε ότι παρά την κωλυσιεργία τόσων ετών, θα ανοίξει επιτέλους ο διάλογος με στόχο την εξεύρεση λύσεων που θα διασφαλίζουν τόσο το δικαίωμα της ΑΕΚ να αποκτήσει γήπεδο όσο και την προστασία της πόλης και των πολιτών.

Τις πραγματικές θέσεις του Δήμου καθώς και την αποκατάσταση της αλήθειας για το θέμα του γηπέδου, θα παρουσιάσει η δημοτική αρχή σε συνέντευξη τύπου τις επόμενες ημέρες"

Εικόνα Γιάννης ο Red

Και από την εφημερίδα "Κόντρα":
http://www.eksegersi.gr/issue/906/%CE%A0%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%AC%C...

"Περιβάλλον

Νέες προκλήσεις του «συστήματος Μελισσανίδη»

Φωνάζει ο κλέφτης…

Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης! Η γνωστή παροιμία ταιριάζει στους ανθρώπους του «συστήματος Μελισσανίδη», που συνεχίζουν την τακτική των προκλήσεων, ξιφουλκώντας ξανά κατά του δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας (ακόμα και εργαζόμενων στις υπηρεσίες του), επειδή δεν τους κάνουν τα χατίρια, παρανομώντας. Κι όμως, όπως κατ' επανάληψη έχουμε γράψει, θα έπρεπε να ευχαριστούν τη δημοτική αρχή που δεν έκοψε κάθε επικοινωνία μαζί τους, ως όφειλε, αλλά έχει βάλει τις υπηρεσίες να ταλαιπωρούνται με τα καμώματα μιας εταιρίας που δεν είναι ιδιοκτήτης του οικοπέδου της ΑΕΚ και δεν έχει κανένα δικαίωμα να ανεγείρει ποδοσφαιρικό γήπεδο σ' αυτό το οικόπεδο.

Ο Δήμος και οι τεχνικές του υπηρεσίες εμπλέκονται στο ζήτημα της μελέτης υψομέτρων, γνωμοδοτώντας σχετικά ώστε η μελέτη να εγκριθεί από την Περιφέρεια και να κατατεθεί στο φάκελο της οικοδομικής άδειας. Ποιος, όμως, υπέβαλε αυτή τη μελέτη για γνωμοδότηση; Η συμφερόντων Μελισσανίδη ανώνυμη εταιρία «Δικέφαλος 1924». Μια εταιρία που δεν έχει δικαίωμα να πάρει το οικόπεδο και να «σηκώσει» το ποδοσφαιρικό της γήπεδο, όσα «παραχωρητήρια» κι αν επικαλεστεί. Το οικόπεδο δεν ανήκει ούτε στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ. Ανήκει στο ελληνικό δημόσιο, που το έχει παραχωρήσει στο ερασιτεχνικό σωματείο ΑΕΚ μόνο κατά χρήση, διοίκηση και διαχείριση, προκειμένου να εκπληρώσει τον κοινωφελή σκοπό της άθλησης των αθλητών του. Το οικόπεδο αυτό είναι πράγμα εκτός συναλλαγής και η Ερασιτεχνική ΑΕΚ δε δικαιούται να το παραχωρήσει σε κανένα τρίτο, πολλώ δε μάλλον σε μια κερδοσκοπική εταιρία, όπως είναι η «Δικέφαλος 1924» ΑΕ. Οποιαδήποτε τέτοια παραχώρηση είναι εξ ορισμού άκυρη, διότι αντιστρατεύεται το σκοπό της παραχώρησης του οικοπέδου από το Δημόσιο, και επισύρει ως ποινή την επιστροφή του ακινήτου στον ιδιοκτήτη του, το ελληνικό δημόσιο.

Ο δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας -κακώς, κάκιστα- δεν εξέτασε το ιδιοκτησιακό ζήτημα, αλλά μπήκε σε μια διαδικασία συζήτησης και συνεργασίας με τη «Δικέφαλος 1924» ΑΕ. Και εξακολουθεί και το κάνει αυτό ακόμα και αφότου έγινε γνωστό ότι η σύμβαση παραχώρησης του οικοπέδου από την Ερασιτεχνική ΑΕΚ στη «Δικέφαλος 1924» αμφισβητείται. Αμφισβητείται και σε διοικητικό επίπεδο και σε δικαστικό επίπεδο.

Σε διοικητικό επίπεδο αμφισβητείται από το 2014, από την πρώτη στιγμή που η «Δικέφαλος 1924» ΑΕ κατέθεσε μια αίτηση (κι έναν άδειο φάκελο) ζητώντας Εγκριση Δόμησης για το γήπεδο. Ο προϊστάμενος της τότε αρμόδιας διεύθυνσης (ΔΟΚΚ) ζήτησε έγγραφα που να αποδεικνύουν ότι η «Δικέφαλος 1924» ΑΕ νομιμοποιείται να εμφανίζεται ως κύριος του έργου και να ζητά Εγκριση Δόμησης. Τότε, η εταιρία του Μελισσανίδη δεν είχε ούτε καν το άκυρο παραχωρητήριο. Οταν το απέκτησε, μέσα από μια γενική συνέλευση-παρωδία 70 ατόμων, αμφισβητήθηκε διοικητικά η νομιμότητα αυτής της παραχώρησης. Η προϊσταμένη της διεύθυνσης που διαδέχτηκε ως αρμόδια τη ΔΟΚΚ (ΔΑΟΚΑ) απευθύνθηκε στο Αυτοτελές Τμήμα Νομοθετικής Πρωτοβουλίας και Εργου του ΥΠΕΝ, ζητώντας τη νομική του γνώμη για το κατά πόσο αυτή η παραχώρηση είναι νόμιμη και η «Δικέφαλος 1924» ΑΕ μπορεί να εμφανιστεί ως κύριος του έργου και να πάρει Εγκριση και Αδεια Δόμησης.

Οπως έχουμε αναλυτικά ενημερώσει, καθώς παρακολουθούμε συστηματικά το θέμα, το Αυτοτελές Τμήμα Νομοθετικής Πρωτοβουλίας και Εργου, αφού πρώτα αμφισβήτησε -εμμέσως πλην σαφώς- την εγκυρότητα αυτής της παραχώρησης (με έγγραφό του στις 6.2.2015) και παρά τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχτηκε, δεν έχει δώσει θετική (υπέρ Μελισσανίδη) γνωμοδότηση. Η τελευταία κίνηση που έχει κάνει ήταν η αποστολή εγγράφου στον υπουργό, με το οποίο ζητείται η υποβολή σχετικού ερωτήματος στο ΝΣΚ (Νομικό Συμβούλιο του Κράτους). Το ΝΣΚ έχει ήδη γνωματεύσει στο παρελθόν για ίδια υπόθεση (οικόπεδο που έχει παραχωρηθεί -και ιδιοκτησιακά, μάλιστα- στο ερασιτεχνικό σωματείο ΒΑΟ), η Γνωμοδότησή του λέει πως πρόκειται για «πράγμα εκτός συναλλαγής», που δεν μπορεί να παραχωρηθεί σε οποιονδήποτε τρίτο, αυτή η Γνωμοδότηση έχει γίνει αποδεκτή από τον υφυπουργό Οικονομικών και η εφαρμογή της είναι υποχρεωτική για τη Διοίκηση, και επομένως παρέλκει η υποβολή νέου ερωτήματος (εκτός αν έχει επιλεγεί ο τρόπος της έκδοσης κόντρα-Γνωμοδότησης για ν' αποκτήσει νομιμοφάνεια μια παρανομία). Ανεξάρτητα απ' αυτό, όμως, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ δεν έχει δώσει ακόμα καμιά απάντηση στο έγγραφο του Αυτοτελούς Τμήματος Νομοθετικής Πρωτοβουλίας και Εργου για υποβολή ερωτήματος στο ΝΣΚ. Επομένως, σε διοικητικό επίπεδο ακόμα εκκρεμεί η νομιμοποίηση της «Δικέφαλος 1924» ΑΕ ως κυρίου του έργου.

Σε δικαστικό επίπεδο εκκρεμεί η αγωγή μελών της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ κατά του κύρους της γενικής συνέλευσης-παρωδία, που «ενέκρινε» τη σύμβαση παραχώρησης (χωρίς καν να τη γνωρίζει, αφού ο ίδιος ο Μελισσανίδης απαίτησε να γίνει δεκτή επειδή «το λέει αυτός»), αλλά και κατά της σύμβασης παραχώρησης καθεαυτής. Το «σύστημα Μελισσανίδη», που τάχα του φταίει η δημοτική αρχή επειδή καθυστερεί, όχι μόνο δεν έκανε τίποτα για να επιταχύνει το δικαστικό ξεκαθάρισμα αυτής της υπόθεσης, αλλά την οδηγεί από αναβολή σε αναβολή. Η επόμενη δικάσιμος είναι την ερχόμενη Πέμπτη (2.3.2017) και δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι οι «διοικούντες» την Ερασιτεχνική ΑΕΚ δε θα ζητήσουν και πάλι αναβολή.

Αυτά τα δεδομένα, λοιπόν, επέτρεπαν (για την ακρίβεια, επέβαλαν) στο δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας να αρνηθεί να παραλάβει τη μελέτη υψομέτρων που κατέθεσε η (παριστάνουσα τον κύριο του έργου) «Δικέφαλος 1924» ΑΕ, έως ότου η εν λόγω εταιρία νομιμοποιηθεί ως κύριος του έργου από τα δικαστήρια και από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΝ. Γιατί δεν νοείται, ο κάθε άσχετος να υποβάλει μια αίτηση σε μια υπηρεσία (στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου εν προκειμένω) και η υπηρεσία να αναλώνει εργατοώρες των υπαλλήλων της, προκειμένου να δώσει μια απάντηση, η οποία είναι άνευ αντικειμένου, γιατί ο άσχετος δεν έχει κανένα δικαίωμα επί του οικοπέδου.

Η δημοτική αρχή, όμως, κάτω από την πίεση του «συστήματος Μελισσανίδη», παρέβλεψε αυτό της το δικαίωμα/υποχρέωση και έβαλε τις υπηρεσίες να παιδεύονται με μια υψομετρική μελέτη, που δεν ανταποκρινόταν ούτε στις ελάχιστες απαιτήσεις που πρέπει να έχει μια υψομετρική μελέτη που αφορά ένα τόσο μεγάλο έργο.

Η πρώτη απάντηση που έδωσαν οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου στη «Δικέφαλος 1924» ΑΕ ήταν τον Οκτώβρη του 2014. Ανεξάρτητα από το ότι κακώς ο Δήμος νομιμοποίησε την εταιρία Μελισσανίδη, το έγγραφο ήταν τεχνικά τεκμηριωμένο και αποκάλυπτε ότι οι άνθρωποι της «Δικέφαλος 1924» ΑΕ είχαν κάνει τα πάντα αρπακολλατζίδικα, χωρίς καν τις στοιχειώδεις τεχνικές προδιαγραφές, ενώ ήταν πάρα πολλά αυτά που θα έπρεπε να γίνουν ακόμα, για να μπορέσουν οι τεχνικές υπηρεσίες να εξετάσουν την υψομετρική μελέτη, να περάσει το θέμα από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και μετά να πάει στο Δημοτικό Συμβούλιο για έγκριση.

Πότε επανήλθε η «Δικέφαλος 1924» ΑΕ στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου; Στις 25 Οκτώβρη του 2016. Δύο ολόκληρα χρόνια μετά το αρχικό έγγραφο του Δήμου! Τόσο πολύ βιάζονταν για να «βάλουν τις μπουλντόζες»! Αυτοί έκαναν δυο χρόνια για να υποβάλουν νέο φάκελο, αλλά από το Δήμο απαιτούσαν άμεση απάντηση. Μιλάμε για αποθράσυνση.

Επειδή γνωρίζουν πολύ καλά ότι και ο νέος φάκελος που κατέθεσαν είναι αρπακολλατζίδικος, έβαλαν μια «Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών “Αλλη Εντελώς Κατάσταση“» να στείλει ένα ιταμό εξώδικο στη διευθύντρια των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου, στοχοποιώντας την και προσπαθώντας να την τρομοκρατήσουν (είναι γνωστή η δράση των οπαδικών ορδών). Σε… άψογα ελληνικά, το εξώδικο, που τοιχοκολλήθηκε στις 17 Φλεβάρη, κατέληγε ως εξής (διατηρούμε τη σύνταξη και την ορθογραφία του πρωτότυπου): «Θα θέλαμε επίσης να σας παρακαλέσουμε και επουδενί να σας “απειλήσουμε“, αλλά να σας επαναφέρουμε στην νόμιμη τάξη σαν αρμόδιος υπάλληλος του Δήμου μας, να μην παίρνετε θέση δια της μη υπογραφής σας την υψομετρική μελέτη, στη γνωστή σκοπούμενη και παράνομη αδιαλλαξία των πολιτικών προϊσταμένων σας διότι εγκυμονεί σοβαρό νομικό πρόβλημα για την υπαλληλική σας ιδιότητα αλλά και την εν γένη εξέλιξη σας».

Ακόμα και μετά απ' αυτή την ιταμή πρόκληση κατά υπαλλήλου του και ενώ μπορούσε (και έπρεπε) να επιστρέψει στη «Δικέφαλος 1924» ΑΕ το φάκελο, έως ότου αυτή νομιμοποιηθεί (δικαστικά και διοικητικά) ως κύριος του έργου, ο Δήμος έβαλε τις τεχνικές υπηρεσίες του να απαντήσουν στις 21.2.2017 με ένα επτασέλιδο έγγραφο, στο οποίο καταγράφονται όλες οι «αρπακολλιές» της υψομετρικής «μελέτης» και περιγράφονται όλα όσα πρέπει να περιλαμβάνει ο φάκελος για να μπορεί να μελετηθεί από τις υπηρεσίες και στη συνέχεια η γνωμοδότηση να παραπεμφθεί για έγκριση στα αρμόδια όργανα του Δήμου (ολόκληρη την απάντηση των τεχνικών υπηρεσιών μπορείτε να τη διαβάσετε στην ιστοσελίδα μας). Το βασικότερο ζήτημα που εγείρεται είναι ότι δεν υπάρχει όχι οριστική μελέτη για τους δρόμους που αλλάζουν, λόγω της υπογειοποίησης, αλλά ούτε καν εγκεκριμένη προμελέτη!

Εχοντας εκτεθεί για μια ακόμα φορά και θέλοντας (κατά τη γνωστή ναζιστική μέθοδο) να κατασκευάσει έναν εχθρό, το «σύστημα Μελισσανίδη» αντέδρασε με μια υστερική ανακοίνωση, της ΠΑΕ ΑΕΚ αυτή τη φορά. Δε θα σχολιάσουμε τις ανακρίβειες στα τεχνικά ζητήματα, αλλά μόνο την ακροτελεύτια απειλή ότι «το γήπεδο θα γίνει και όσοι υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου ή αιρετοί, έχουν ευθύνες παρεμπόδισής του, θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των νόμων». Αυτό μπορεί ν' ακούγεται «ωραίο και ηρωικό» στ' αυτιά των «ούγκανων», όμως όποιος έχει έστω και ελάχιστη πολιτική πείρα καταλαβαίνει ότι βρίσκονται σε πανικό.

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017"

Εικόνα Γιάννης ο Red