ΟΙ ΚΑΣΕΤΕΣ ΤΟΥ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ ΚΑΙ Ο ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΤΟ 1989 (VIDEO)



Επειδή κάθε φορά που δημοσιοποιείται μία ''αποκαλυπτική κασέτα κατά της διαφθοράς του ελληνικού ποδοσφαίρου'' από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟ Ιωάννη Αλαφούζου καλούμαστε να απολογηθούμε, θα θυμηθούμε μία ιστορία από τα παλιά, την οποία κάναμε και βίντεο.
 
Στην κατάθεσή του λοιπόν στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια των ΜΜΕ και των κομμάτων στις 27 Ιουλίου 2016, ο Ιωάννης Αλαφούζος αναφέρθηκε σε μία περίπτωση ''διαφθοράς'' που αποκάλυψε ο ραδιοφωνικός σταθμός SKY και ο τότε δημοσιογράφος του, ο συγχωρεμένος Νίκος Κακαουνάκης. Ο Αλαφούζος κάνει λόγο για ''διευθυντή της ΔΕΗ που χρηματιζόταν από τον Κόκκαλη'', ενώ λίγο μετά αναφέρεται στον ''υπουργό της ΔΕΗ'' που χρηματίστηκε, προφανώς επειδή ξέχασε να πάρει τα χάπια του και άρχισαν οι διαλείψεις, τύπου ''υπάρχει υπουργός ΔΕΗ, υπουργός ΕΥΔΑΠ, υπουργός ΟΣΕ κτλπ.''. Η αναφορά γίνεται για μία υπόθεση του 1988, την οποία έφερε στην επιφάνεια ο ραδιοφωνικός σταθμός SKY το 1989 και αφορούσε υποτιθέμενο χρηματισμό του βοηθού γενικού διευθυντή του ΟΤΕ (όχι της ΔΕΗ) Δημοσθένη Περδίκη από το Σωκράτη Κόκκαλη. Ας δούμε την ιστορία μέσα από τον Τύπο.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΥΡΙΑΝΗ 17-5-1996
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Η κασέτα αυτή λοιπόν, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών (υπ'αριθμόν 1413/92) κρίθηκε πλαστή. Ο Αλαφούζος υποχρεώθηκε να ανακαλέσει και να ζητήσει συγγνώμη από το Σωκράτη Κόκκαλη, αλλά λίγα χρόνια μετά που θεώρησε και πάλι επιχειρηματικό του αντίπαλο τον Κόκκαλη, ο Αλαφούζος ξαναέπαιξε την κασέτα από το τηλεοπτικό του κανάλι αυτήν τη φορά, τον παλιό ΣΚΑΙ. Μιλάμε για το 1996, όταν η οικογένεια Αλαφούζου πλήρωνε τη συγχωρεμένη δημοσιογράφο Αριστέα Μπουγάτσου για να βγάζει τον Κόκκαλη ''πράκτορα της ΣΤΑΖΙ'', κατηγορίες για τις οποίες επίσης καταδικάστηκε η ''Καθημερινή'' και η οικογένεια Αλαφούζου πλήρωσε αποζημίωση στον Κόκκαλη. Το 1996, όταν και ξαναπροβλήθηκε, ο ίδιος ο Κακαουνάκης βγήκε δημοσίως και δήλωσε ''η κασέτα αυτή είναι πλαστή'', ενώ και το 1989 που την πρωτοέπαιξε στην εκπομπή του ο Κακαουνάκης είχε κρατήσει αποστάσεις. Παρ'όλα αυτά ακόμη και σήμερα ο Αλαφούζος αναφέρεται σε αυτήν την κασέτα ως ''γνήσια'' και μάλιστα σε Επιτροπή της Βουλής.
 
Αυτή είναι όλη η ιστορία γύρω από τις ποδοσφαιρικές κασέτες. Το Νοέμβριο του 1988 ''αγόρασε'' το ραδιόφωνο του SKY από τον Κοσκωτά ο Γιάννης Αλαφούζος με εξευτελιστικό τίμημα, υπόθεση για την οποία θα έπρεπε να καταδικαστεί αλλά ως συνήθως την γλύτωσε και αμέσως άρχισε να δημοσιοποιεί ΠΛΑΣΤΕΣ κασέτες. Μάστορας στη συρραφή, στη δημοσιοποίηση ιδιωτικών συνομιλιών και στον ''κιτρινισμό'' με την απόλυτη έννοια του όρου μια ζωή. Αυτό κάνει εδώ και 28 χρόνια που εμπλέκεται σε ελληνικά ΜΜΕ. Και τότε καταδικάστηκε, αλλά με την πρώτη ευκαιρία επανέφερε το υλικό για το οποίο δέχτηκε την ποινή, αφού ''έλα μωρέ τώρα, ποιος θα θυμάται την καταδίκη, κάτσε να κάνω λίγο ντόρο''. Αυτό συμβαίνει και τώρα με το ελληνικό ποδόσφαιρο, που παρότι έχει βαρεθεί να τρώει καταδίκες για το υλικό που προβάλλεται στη ''ΔΙΚΗ'', επιμένει. Το μόνο που του αναγνωρίζουμε είναι η συνέπεια και η παραδοχή έστω και ετεροχρονισμένα του γεγονότος ότι ο παλιός ΣΚΑΙ ήταν λαϊκιστικό Μέσο Ενημέρωσης. Πάλι καλά, γιατί τον ''κιτρινισμό'' στην ελληνική τηλεοπτική πραγματικότητα ο Αλαφούζος τον εισήγαγε με τον παλιό ΣΚΑΙ. Ο ίδιος Αλαφούζος δηλαδή που σήμερα, με τον καινούριο ΣΚΑΙ, εμφανίζεται ως διαπρύσιος κήρυκας του πολιτικού ρεαλισμού και του ορθολογισμού, εχθρός κάθε λαϊκισμού...

Σχόλια

Εικόνα ΤΡΕΞΕ ΖΕΛΑ ΤΡΕΞΕ

ο ΣΚΑΪ έχει ιδιαίτερα βεβαρημένο δημοσιοκαφρικό παρελθόν, από την περίπτωση του Σορίν ΜΑτέι, ο οποίος έβλεπε και άκουγε τις κινήσεις της Αστυνομίας μέσω κάλυψης του ΣΚΑΪ, με αποτέλεσμα τη δολοφονία της άτυχης γυναίκας και του αγγένητου παιδιού της, έως την αναμετάδοση κατά την απεμπλοκή του Στόλου από το ναύσταθμο της Σαλαμίνας με το ...περίφημο ελικόπτερο του ΣΚΑΪ, αναφέροντας ότι ο στόλος κατευθύνεται στις νήσους Ίμια και παραλαβεί από το τουρκικό Γ. Επιτελείο της πληροφορίας, βρίσκοντας το πάτημα να θέσουν το στόλο τους σε θέση μάχης.
εάν το Αλχαβουζέικο οδεν ήταν χέρι χέρι με τους κυπατζήδες θα έπρεπε να έχουν κλείσει τα βρομοκάναλά και τις φυλλάδες τους, αντ'αυτού, όπως αναφέρει και ο κάτωθι σύγγαυρος, το σύστημα τους παρουσιάζει και ως έγκριτους και έγκυρους.

Εικόνα REDNYC

ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΤΙ Ο ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΑΣ / ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗΣ / ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΝΤΕΡΠΟΛ / ΕΡΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΤΖΕΝΟΥΛΑΣ ΤΟΥΙΤΗΣ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟ. ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟΚΑΝΑΛΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΔΑΚΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΜΕ ΚΑΣΕΤΕΣ ΣΥΡΡΑΦΗ Η ΜΕ ΨΕΥΤΙΚΑ ΠΥΡΙΝΑ ΑΡΘΡΑ ΣΤΙΣ ΣΚΑΤΟΦΥΛΛΑΔΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΖΗΤΑΕΙ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ...

ΜΟΛΙΣ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ, ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ...ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ... Ε ΡΕ ΦΑΠΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ!

Εικόνα savvas gridlock

Διαχωριζουμε τη θεση μας απο τετοιες φημες, Γιαννη. Σε λιγο θα μας πεις οτι ο ΣΚΑΙ στηνεται με πρακτορες και στελεχη τραπεζων μεσα απο τη γερμανικη και την αμερικανικη πρεσβεια.

Εικόνα REDNYC

ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΥΜΕ, ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΥΜΕ!

Εικόνα Marios

Το οτι ο ΣΚΑΙ διαφημιζεται, απο τους ιδιους φυσικα ως το καναλι της πολιτικης ορθοτητας,απεναντι στον λαικισμο,και των φιλελεύθερων ιδεων ειναι που σε τρελαινει ρε παιδι μου,ποσο υποκρισια μπορει να εχει καποιος !

Εικόνα savvas gridlock

Ο Πορδοσάλτε που στηριζε τον Ανδρεα Παπανδρεου κι εκραζε το Μητσοτακη μεσα απο τον ΣΚΑΙ της περιοδου 1991-93, τωρα μιλαει για λαικισμο του Ανδρεα, καταστροφικη δεκαετια του '80 και ΠΑΣΟΚαρια. Κι ενας πουστης δεν βρισκεται εκει στο αυθαιρετο μεγαρο του ΣΚΑΙ να του σκασει ενα γιαουρτι στη μαπα.

Εικόνα Marios

Τι να σε πω αυτα δεν τα ξερα,αλλα βρωμανε υποκρισια και τουπε οι τυποι!

Εικόνα George - Mati

Καλημέρα αδέλφια !! Με αυτόν τον Χεσετζόγλου τι θα γίνει; Πήγε στο Μονακό για τον αγώνα της μπασκετικής ομώνυμης ομάδας με την Κούλα, βρέθηκε με τον Ζαρντίμ (τώρα τον αγάπησε...) στον δρόμο και έβγαλε φωτογραφία μαζί του αναρτώντας την στο FB με το παρακάτω σχόλιο: Ένας σούπερ επιτυχημένος επαγγελματίας που προσπαθεί να ξεχάσει τους χειρότερους μήνες της καριέρας του ατενίζοντας με αισιοδοξία ένα λαμπρό μέλλον........ Μιλάμε για παθολογική κατάσταση.........

Εικόνα savvas gridlock

Ε τι να γινει, φιλε; Υπομονη. Μην τον κανει καποιος μαγκα, θα ειναι κριμα. Οχι απειλες και ξυλο σε αυτους.