ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΤΗΣ ΑΕΚ...



Με αφορμή το συλλαλητήριο των οπαδών της ΑΕΚ για το θέμα του ''γηπέδου που δεν μας αφήνει να χτίσουμε ο δήμαρχος'', ας δούμε τις νεότερες εξελίξεις, μέσα από το πολύ καλά ενημερωμένο site eksegersi.gr.
 
«Δεδομένης της αδυναμίας προστασίας των αιρετών των οποίων η σωματική ακεραιότητα απειλείται, το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο αναβάλλεται μέχρι να διασφαλιστούν συνθήκες ομαλότητας στην πόλη από τα αρμόδια όργανα της πολιτείας». Αυτό ανακοίνωσε τις πρώτες απογευματινές ώρες της περασμένης Τετάρτης ο Δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας. Προηγήθηκε ο ξυλοδαρμός του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Γιώργου Πάνου, από δεκαμελή ομάδα τραμπούκων-χούλιγκαν της ΑΕΚ.
Ο ξυλοδαρμός έγινε μπροστά στα μάτια του διοικητή του τοπικού αστυνομικού τμήματος, όπως κατήγγειλε ο ίδιος ο Γ. Πάνος: «Πήγα στον διοικητή του αστυνομικού τμήματος και μου είπε: “Σε είδα που σε κυνήγαγαν οι ΑΕΚτζήδες, έδωσα εντολή σε ένα περιπολικό να έρθει να σε σώσει, αλλά δεν πρόλαβε γιατί είχε κίνηση”»! Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Στις 20 Ιούνη του 2014, τα ΜΑΤ άνοιξαν τον κλοιό για να περάσει ομάδα μπράβων που επιτέθηκε σε μέλη του Συντονιστικού Κατοίκων και άλλους πολίτες. Στη συνέχεια, μπροστά στα μάτια τους, οι τραμπούκοι άρχισαν να βανδαλίζουν τη «Στρούγκα», αφού διέρρηξαν τα ρολά. Στο τέλος έβαλαν και φωτιά. Αργότερα, το ίδιο βράδυ, επιτέθηκαν αιφνιδιαστικά με πέτρες και άλλα αντικείμενα στον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί έξω από τη «Στρούγκα», τραυματίζοντας σοβαρά αρκετούς (στη «Στρούγκα» δεν κατάφεραν να ξαναμπούν, γιατί τους αντιμετώπισαν αποφασιστικά όσοι είχαν προλάβει να μπουν μέσα).
Είναι ολοφάνερο πως ό,τι γίνεται από το στρατό των τραμπούκων στη Νέα Φιλαδέλφεια γίνεται σε πλήρη γνώση της Αστυνομίας και με τις πλάτες της. Αυτό που εμείς καταγγείλαμε το 2014 έρχεται τώρα να επιβεβαιώσει η δημοτική αρχή. Στελέχη της δήλωσαν στην ΕφΣυν ότι «η δημοτική αρχή έχει απευθυνθεί επανειλημμένα για τα περιστατικά των ημερών στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκα, αλλά χωρίς ανταπόκριση»! Στην ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τον ξυλοδαρμό του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου η δημοτική αρχή κάνει λόγο για «κλίμα βίας και τρομοκρατίας που έχει επικρατήσει στο κέντρο της πόλης μας το τελευταίο τριήμερο, από τους δήθεν ειρηνικούς διαδηλωτές, υπό την ανοχή της Πολιτείας, την κάλυψη της ΠΑΕ ΑΕΚ και τη συγκάλυψη αρκετών ΜΜΕ».
Οταν αυτή η καταγγελία προέρχεται από ένα θεσμικό όργανο, όπως είναι η διοίκηση ενός δήμου, αποκτά μια άλλη βαρύτητα και αποκαλύπτει την ευθύνη της κυβέρνησης, που κάνει πλάτες στους οργανωμένους τραμπούκους. Γιατί δεν ήταν κάποιο ξαφνικό γεγονός, αλλά κάτι που ήρθε ως συνέχεια των βανδαλισμών και τραμπουκισμών, από έναν οργανωμένο «στρατό», που έδρασε επί μέρες με απόλυτη πειθαρχία και υπό την πλήρη κάλυψη των οπαδικών Μέσων της ΑΕΚ (και της Αστυνομίας, φυσικά).
Το Σάββατο 25 Φλεβάρη, βανδάλισαν την πρόσοψη του ελεύθερου κοινωνικού χώρου «Στρούγκα» και στη συνέχεια την πρόσοψη του δημαρχείου (τα κτίρια της «Στρούγκας» και του δημαρχείου βρίσκονται το ένα απέναντι στο άλλο στη λεωφόρο Δεκελείας). Τα οπαδικά Μέσα έστησαν τρελό πανηγύρι, μοιράζοντας συγχαρητήρια στο τραμπουκαριό και προαναγγέλλοντας ότι θα μείνει εκεί για μέρες, «καταλαμβάνοντας» τον εξωτερικό χώρο της «Στρούγκας» (οι εντολές ήταν αυτή τη φορά να μη διαρρήξουν τα ρολά και να μην μπουν μέσα).
Τη Δευτέρα 27 Φλεβάρη, δεκάδες αγωνιστές από τη «Στρούγκα» και άλλες συλλογικότητες μαζεύτηκαν και αποκατέστησαν τις ζημιές στην πρόσοψη. Οταν αποχώρησαν, ο οπαδικός στρατός επέδραμε και πάλι, επιτέθηκε σε ελάχιστους από τους αγωνιστές που είχαν ξεμείνει κουβεντιάζοντας στο δρόμο, ξυλοκόπησε δύο και εγκλώβισε ως ομήρους δύο. Τα οπαδικά Μέσα περιέγραφαν το γεγονός με καμάρι (οι πενήντα επιτέθηκαν αιφνιδιαστικά σε τέσσερις, τόση παλικαριά!). Οταν το γεγονός της ομηρίας καταγγέλθηκε, αστραπιαία το βασικό οπαδικό διαδικτυακό Μέσο έδωσε τη «γραμμή» ότι γινόταν… πολιτισμένη συζήτηση. Αστραπιαία, η ομηρία έληξε!
Αργά το βράδυ της Δευτέρας, αφού προχώρησε σε ασχήμιες επί ώρες, ο οπαδικός στρατός αποχώρησε οργανωμένα, όπως είχε έρθει, για να επανέλθει για κάποιες ώρες και την Τρίτη και να βανδαλίσει για δεύτερη φορά και το δημαρχείο, που είχε καθαριστεί την ίδια μέρα.
Την Τετάρτη, τα οπαδικά Μέσα -χωρίς να παραλείψουν τις βρισιές στη «Στρούγκα» και «στον Βασιλόπουλο»- ανακοίνωσαν ότι οι… επιστήμονες θα μαζευτούν και την Πέμπτη στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου θα εκδικαστεί η αγωγή μελών της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ κατά του κύρους της γενικής συνέλευσης-παρωδία, που αποφάσισε να χαρίσει το οικόπεδο που το κράτος έχει παραχωρήσει στην ΑΕΚ, σε κερδοσκοπική ανώνυμη εταιρία συμφερόντων Μελισσανίδη, και κατά της νομιμότητας της σύμβασης παραχώρησης καθεαυτής.  Και για να δείξουν τι εννοούσαν όταν έγραφαν «Με... κόσμο η αυριανή δίκη για το παραχωρητήριο του γηπέδου», έστειλαν μια εμπροσθοφυλακή να ξυλοκοπήσει, κυνηγώντας τον για εκατοντάδες μέτρα, τον πρόεδρο του δημοτικού συμβούλιου, με την αστυνομία να βλέπει τι γίνεται και να παρακολουθεί «εκ του μακρόθεν».
Τα ίδια οπαδικά Μέσα, μολονότι η είδηση για τον ξυλοδαρμό του Γ. Πάνου είχε κάνει το γύρο του Διαδικτύου και είχε μεταδοθεί από ραδιοφωνικούς σταθμούς, με καθυστέρηση μερικών ωρών άρχισαν να γράφουν ότι όλα είναι ψέματα, ότι είναι προβοκάτσια του Πάνου και του Βασιλόπουλου κτλ. Μόνο που στερούνται ικανοτήτων και έτσι το άλλοθι που πήγαν να στήσουν για τους τραμπούκους (τους οποίους πήραν υπό την προστασία τους, αποδεικνύοντας ότι δεν είναι «οργισμένοι ΑΕΚτζήδες», αλλά τραμπούκοι σε διατεταγμένη αποστολή) έμπαζε απ' όλες τις μπάντες. Τότε διαπίστωσαν ότι όχι μόνο δεν είχαν τρομοκρατήσει κανέναν, αλλά αντίθετα το κλίμα είχε γυρίσει σε βάρος τους. Ετσι, σάλπισαν σιωπηρή υποχώρηση και την Πέμπτη το πρωί ο στρατός των τραμπούκων δεν εμφανίστηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων (άλλη μια απόδειξη του ότι δρουν οργανωμένα και με καθοδήγηση).
Εχουμε γράψει και άλλη φορά ότι η επίθεση στο δήμαρχο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και σε στελέχη της δημοτικής αρχής γίνεται επειδή ο «ιθύνων νους» πρέπει να στοχοποιήσει  κάποιους για να μείνει ο ίδιος στο απυρόβλητο. Η μελέτη υψομέτρων, για την οποία ο δήμος έχει μόνο γνωμοδοτική αρμοδιότητα, δεν είναι αυτό που εμποδίζει «τις μπουλντόζες να πιάσουν δουλειά». Το ανυπέρβλητο εμπόδιο για τα σχέδια του Μελισσανίδη είναι το ιδιοκτησιακό. Γι' αυτό και επιτέθηκαν και στη «Στρούγκα», που δεν έχει καμιά δουλειά με τα υψόμετρα, όμως έχει πρωτοστατήσει από το 2010 στην αποκάλυψη των σχεδίων του Μελισσανίδη. Και γι' αυτό επιτέθηκαν -για πρώτη φορά δημόσια- ενάντια στα μέλη της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ που έχουν προσβάλει δικαστικά τη σύμβαση παραχώρησης του οικοπέδου στη «Δικέφαλος 1924 ΑΕ». Μέχρι τώρα τους αποκαλούσαν «γραφικούς», που η προσφυγή τους δεν έχει καμιά αξία. Τώρα, καλούσαν τον «κόσμο» να πάει στα δικαστήρια (άλλο αν μετά αναγκάστηκαν να δώσουν «άκυρο»), ενώ μέσα στον πανικό τους συνέδεσαν αυτά τα παλιά μέλη της ΑΕΚ με τη «Στρούγκα» και με την ιστοσελίδα της «Κόντρας» (eksegersi.gr), που είναι αυτή που συστηματικά παρακολουθεί αυτή τη σκανδαλώδη υπόθεση, αποκαλύπτει ό,τι συμβαίνει και στριμώχνει κυβέρνηση και διοικητικό μηχανισμό, εμποδίζοντάς τους να ολοκληρώσουν το σκάνδαλο.
Σε ό,τι μας αφορά, δεν έχουμε να πούμε πολλά. Τίποτα δεν μπορεί να μας τρομάξει. Πίσω δε θα κάνουμε, όπως δεν έχουμε κάνει ποτέ στα είκοσι ένα χρόνια ζωής της εφημερίδας μας. Σε ό,τι αφορά ευρύτερα το κίνημα, δεν αναζητά την προστασία των δυνάμεων καταστολής. Οπως έκανε και τον Ιούνη-Ιούλη του 2014, θα υπερασπιστεί τις δικές του εξωθεσμικές δομές, τις δομές της συλλογικότητας, της αντίστασης και της αλληλεγγύης. Ο νόμος της μαφίας δε θα περάσει.
Το παράνομο παραχωρητήριο είναι που τους «τσούζει»
Χωρίς την παρουσία του οπαδικού στρατού, αλλά με απειλές και ύβρεις προς τα μέλη της ΑΕΚ που προσέβαλαν το παράνομο παραχωρητήριο και τη γενική συνέλευση-παρωδία, έγινε το πρωί της Πέμπτης η εκδίκαση της προσφυγής στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.
Οι μάρτυρες από την πλευρά των μελών της ΑΕΚ αναφέρθηκαν στη ζημιά που θα υποστεί το ερασιτεχνικό σωματείο από τη λεόντειο σύμβαση παραχώρησης του οικοπέδου (που το ελληνικό δημόσιο έχει παραχωρήσει στο σωματείο) στην ιδιωτικών συμφερόντων κερδοσκοπική εταιρία «Δικέφαλος 1924 ΑΕ». Αναφέρθηκαν, επίσης, στο κλίμα τρομοκρατίας που επικράτησε στη «γενική συνέλευση», καθώς και στις απειλές που δέχονταν συνεχώς.
Αντίθετα, ο «πρόεδρος» της ΑΕΚ Αλεξίου δεν μπόρεσε να προσφέρει ούτε μια απόδειξη υπέρ του ισχυρισμού του ότι η σύμβαση παραχώρησης είναι προς όφελος της ομάδας. Εξεταζόμενος, δε, αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι στα μέλη του σωματείου δε στάλθηκαν επιστολές, όπως ορίζει το καταστατικό.
Σαν δικολάβος επαρχιακού Ειρηνοδικείου της δεκαετίας του ’50, ο Αλεξίου έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι το οικόπεδο έχει παραχωρηθεί για να γίνει μόνο ποδοσφαιρικό γήπεδο. Αυτός ο άνθρωπος θέλει να λέγεται πρόεδρος της ΑΕΚ! Αυτό, όμως, είναι το λιγότερο και δεν μας αφορά κιόλας (ας το δουν τα μέλη αυτού του ιστορικού σωματείου). Εκείνο που εμείς θέλουμε να τονίσουμε είναι πως πρόκειται για ψευδή ισχυρισμό. Το αρχικό παραχωρητήριο (του 1934) παραχώρησε οικόπεδο στην ΑΕΚ για να αθλούνται τα παιδιά των προσφύγων. Ακόμα, όμως, και ο κακόφημος νόμος 4277/2014, που άρπαξε έκταση του άλσους και την τσοντάρισε στο οικόπεδο, προβλέπει:  «Εκταση συνολικού εμβαδού 29.121 τμ. περίπου, η οποία βρίσκεται στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας − Χαλκηδόνας Αττικής (…) παραχωρείται κατά χρήση, διοίκηση και διαχείριση στο ερασιτεχνικό αθλητικό σωματείο με την επωνυμία “Αθλητική Ενωση Κωνσταντινουπόλεως“ (…) για την εκπλήρωση του καταστατικού του σκοπού και την ανέγερση στην παραπάνω έκταση Κέντρου Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού με την επωνυμία “Αγία Σοφία – Νέα Φιλαδέλφεια“».  Ο καταστατικός σκοπός του σωματείου (η άθληση όλων των ερασιτεχνών αθλητών του) μπαίνει πρώτος, ενώ και η περιβόητη «Αγία Σοφία» δεν προσδιορίζεται ως αποκλειστικά ποδοσφαιρικό γήπεδο και αποκλειστικά για χρήση της επαγγελματικής ποδοσφαιρικής ομάδας. Γιατί κάτι τέτοιο θα αφαιρούσε τον κοινωφελή σκοπό, χάριν του οποίου το κράτος παραχωρεί περιουσιακά του στοιχεία σε ερασιτεχνικά σωματεία.
Θυμίζουμε πως τα κτήματα που παραχωρεί το δημόσιο προς ερασιτεχνικά σωματεία για την ανάπτυξη κοινωφελούς έργου είναι «πράγματα εκτός συναλλαγής» (ακόμα και όταν έχει παραχωρηθεί και η ιδιοκτησία και όχι μόνο η χρήση, διοίκηση και διαχείριση, όπως στην περίπτωση της ΑΕΚ). Επομένως, ο νόμος απαγορεύει τη μεταβίβασή τους σε οποιονδήποτε τρίτο και δη σε ένα κερδοσκοπικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου (όπως η «Δικέφαλος 1924 ΑΕ»). Οπως έχουμε αποκαλύψει υπάρχει και σχετική Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους επ' αυτού (η 112/2006 του Β' Τμήματος), που έχει γίνει αποδεκτή από τον υφυπουργό Οικονομικών και επομένως είναι υποχρεωτικά εφαρμοστέα από τη δημόσια διοίκηση.
Οι άνθρωποι του Μελισσανίδη ξέρουν πολύ καλά ότι αυτόν τον σκόπελο δεν μπορούν να τον ξεπεράσουν με νόμιμο τρόπο. Γι' αυτό και προκάλεσαν διαδοχικές αναβολές της εκδίκασης της αγωγής των μελών της Ερασιτεχνικής  ΑΕΚ, σε μια προσπάθεια να πάρουν μια θετική γνωμοδότηση από το Αυτοτελές Τμήμα Νομοθετικής Πρωτοβουλίας και Εργου του ΥΠΕΝ. Μ' αυτή τη γνωμοδότηση ανά χείρας, προσδοκούσαν να ασκήσουν πίεση στο δικαστήριο ώστε να απορρίψει την αγωγή των μελών της ΑΕΚ. Δεν τα κατάφεραν μέχρι στιγμής να πάρουν έγγραφο από το ΥΠΕΝ που θα νομιμοποιούσε την παραχώρηση του οικοπέδου στη «Δικέφαλος 1924 ΑΕ», οπότε αναγκαστικά προσήλθαν στη δίκη, προσπαθώντας τις προηγούμενες μέρες να τρομοκρατήσουν τα μέλη της ΑΕΚ, με την τραμπούκικη δράση του οπαδικού στρατού στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Οπως είπαμε, παρά τα «ηρωικά προσκλητήρια» των προηγούμενων ημερών, ο «λαός» δεν εμφανίστηκε στην Ευελπίδων. Μετά τον ξυλοδαρμό του προέδρου του δημοτικού συμβούλιου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, δόθηκε εντολή προσωρινής αναδίπλωσης. Δείγμα του ότι πρόκειται για «στρατό», που δρα οργανωμένα και με εντολές, και όχι για «αγανακτισμένους ατάκτους».
Οι ελάχιστοι παράγοντες που παρευρέθηκαν (μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού) δεν παρέλειψαν τις απειλές και τις ύβρεις (στα μουλωχτά) κατά των μελών της ΑΕΚ που έκαναν την προσφυγή. Ακούσαμε έναν απ’ αυτούς, στην είσοδο της δικαστικής αίθουσας, να απειλεί μέλος της ΑΕΚ με τη φράση «θα πεθάνεις» και να βρίζει άλλο μέλος της ΑΕΚ με τη λέξη «ξεφτίλες». Οταν τελείωσε η διαδικασία της εξέτασης μαρτύρων στο Μονομελές Πρωτοδικείο και οι συμμετέχοντες αποχωρούσαν, ο ίδιος παράγοντες ούρλιαζε στον προαύλιο χώρο «ξεφτίλες, θα τα πούμε», απευθυνόμενος στα μέλη της ΑΕΚ. Απ' ό,τι είδαμε, δεν τους τρόμαξαν, αλλά τους εξόργισαν.
 
Κι εδώ.
 
Εχουμε αποδείξει πολλές φορές ότι ο Δ. Μελισσανίδης δε θέλει να κατασκευάσει στο άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας ένα γήπεδο για την ΑΕΚ, στο χώρο που ήταν το παλιό της γήπεδο, αλλά ένα γήπεδο-εμπορική επιχείρηση για τα συμφέροντα της φαμίλιας του. Ενα γήπεδο που να συνδέεται με ευρύτερες εμπορικές και άλλες δραστηριότητες, που θα αποφέρουν τεράστια κέρδη στους καπιταλιστές που θα επενδύσουν σ' αυτές. Ενα ποδοσφαιρικό γήπεδο, στο οποίο η ΑΕΚ θα παίζει δυο φορές το μήνα, όχι μόνο δε θα έφερνε τα προσδοκώμενα κέρδη, αλλά ούτε τα κεφάλαια για την κατασκευή του δε θα μπορούσε να αποσβέσει.
Μπορεί ο Μελισσανίδης να υποσχόταν, όταν ξαναπήρε την ΑΕΚ (αφού προηγουμένως φρόντισε να τη ρίξει στη Γ' Εθνική), ότι θα φτιάξει γήπεδο στον ίδιο χώρο που ήταν το παλιό, μπορεί να έφτιαξε μπόλικο προπαγανδιστικό «σανό» για τους οπαδούς της ΑΕΚ, όμως ο ίδιος γνώριζε πολύ καλά, από την πρώτη στιγμή, ότι το δικό του γήπεδο, το γήπεδο-εμπορική επιχείρηση της φαμίλιας του, δεν μπορεί να κατασκευαστεί στο οικόπεδο που παραχωρήθηκε το 1934 στην ερασιτεχνική ΑΕΚ.
Τα χρόνια περνούν και οι φίλαθλοι της  ΑΕΚ δε βλέπουν να μπαίνουν οι μπουλντόζες. Αυτό τους εξοργίζει, γιατί δεν έχουν αντιληφθεί στο βάθος το σκοπό του Μελισσανίδη που δεν είναι άλλος από την κατασκευή μαζί με το γήπεδο και μεγάλου εμπορικού κέντρου. Οταν είχε ξεκινήσει η προπαγανδιστική καμπάνια για την «Αγιά Σοφιά», του είχε ξεφύγει ότι θέλει να κάνει την πόλη… Μόντε Κάρλο. Ετσι, για να ξεφύγει από την οργή των φιλάθλων της ΑΕΚ εναντίον του, ανά διαστήματα κινητοποιεί τον οπαδικό στρατό ενάντια στη «Στρούγκα» και το δήμαρχο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Αρη Βασιλόπουλο. Αυτή την τακτική θα τη συνεχίζει για όσο καιρό οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δε θα ανακοινώνουν ότι ποδοσφαιρικό γήπεδο από τη «Δικέφαλος 1924» ΑΕ δεν μπορεί να κατασκευαστεί, τελεία και παύλα.
Οπως θα δούμε παρακάτω, ο Μελισσανίδης δεν έχει καμιά πρεμούρα να γίνει το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Το μόνο του πρόβλημα είναι πώς θα αντιμετωπίσει την οργή των φιλάθλων της ΑΕΚ, που αργά ή γρήγορα θα ξεσπάσουν εναντίον του. Για να γίνουμε συγκεκριμένοι: πολύ πριν αναλάβει την ΑΕΚ, ο Μελισσανίδης είχε βάλει στο στόχαστρο την περιοχή Προμπονά, προκειμένου να ξεδιπλώσει τα επιχειρηματικά του σχέδια. Μιλάμε για την περιοχή που κυμαίνεται ανάμεσα στο γήπεδο του Απόλλωνα Αθηνών, τις γραμμές του ΗΣΑΠ, τη Λεωφόρο Ηρακλείου, την Οδό Ανθέων και το όριο του 5ου Διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων.
Παλαιότερα εκεί υπήρχαν διάφορες βιοτεχνίες. Το 1988, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος τροποποιήθηκε το ΓΠΣ (Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο) του δήμου Αθηναίων. Με την τροποποίηση αυτή προβλεπόταν η δημιουργία στην περιοχή ΒΙΟΠΑ (Βιοτεχνικό Πάρκο), που θα συγκέντρωνε τις υφιστάμενες βιοτεχνίες και διάσπαρτες στη γύρω περιοχή βιοτεχνίες «χαμηλής όχλησης». Αυτό το σχέδιο, όμως, τελικά δεν «περπάτησε» και η περιοχή -που σύμφωνα με τις κυβερνητικές εκτιμήσεις που είχαν αποτυπωθεί σε υπουργικές αποφάσεις, ήταν περίπου 55 στρέμματα- είχε υποβαθμιστεί πολύ.
Οι κάτοικοι της περιοχής κινητοποιούνταν ζητώντας να γίνει αυτή η έκταση κοινόχρηστος χώρος. Οι κυβερνήσεις, όμως, «πράσινες» και «γαλάζιες», αρνούνταν να ικανοποιήσουν το αίτημά τους. Βλέπετε, η περιοχή ήταν φιλέτο για την ανάπτυξη εμπορικών δράσεων και οι αστικές κυβερνήσεις τάσσονται με τους καπιταλιστές που λιγουρεύονται τέτοια φιλέτα και όχι με τους κατοίκους που ζητούν πολεοδομικές «ανάσες».
Το 1999, ο Μάτσας είχε αγοράσει το συγκρότημα της Κολούμπια, που είχε κλείσει. Κάποια χρονική στιγμή, εκμεταλλευόμενος την αδιαφορία των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων, μπόρεσε να γκρεμίσει τα περισσότερα κτίρια, που έπρεπε να παραμείνουν ως διατηρητέα. Οι κάτοικοι κινητοποιήθηκαν και μπόρεσαν να αποτρέψουν την ολοκληρωτική καταστροφή των κτιρίων της Κολούμπια. Αγωνίζονταν δε να απαλλοτριωθούν τόσο τα εναπομείναντα κτίρια όσο και τα 14 στρέμματα που είχε αγοράσει ο Μάτσας. Ακόμη, με προσφυγή τους στο ΣΤΕ πέτυχαν να εκδοθεί η απόφαση 3611/2007 του Ε’ Τμήματος, με την οποία σταμάτησε η ολοκληρωτική καταστροφή των κτιρίων της Κολούμπια.
Στις 19 Ιούνη του 2003 καταχωρήθηκε στο Μητρώο των Ανωνύμων Εταιριών πρακτικό του ΔΣ της «ΚΤΗΤΩΡ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ». Ηταν προφανώς το ιδρυτικό της εν λόγω εταιρίας αυτής, με τις τρεις γυναίκες που απαρτίζουν το διοικητικό της συμβούλιο να είναι στελέχη των εταιριών του Μελισαννίδη. Η έδρα της εταιρίας βρίσκεται στο κτίριο όπου στεγάζονται οι εταιρίες του ομίλου Μελισαννίδη (έχουμε στη διάθεσή μας όλα τα στοιχεία).
Στο συγκεκριμένο επιχειρηματικό σχέδιο δεν μπήκε μπροστά ο ίδιος ο Μελισσανίδης (δε γνωρίζουμε το λόγο που επέλεξε αυτή την τακτική), όμως δεν είναι καθόλου δύσκολο στον καθένα να εντοπίσει πως η εταιρία ΚΤΗΤΩΡ είναι εταιρία του ομίλου Μελισσανίδη.
Στην ίδια περιοχή λειτουργεί εδώ και χρόνια μεγάλο πρατήριο καυσίμων της AΕGEAN. Αυτή τη στιγμή δε γνωρίζουμε πότε αγοράστηκε το ακίνητο που λειτουργεί το πρατήριο και αν προϋπήρξε ως πρατήριο άλλης εταιρίας. Με τα στοιχεία που έχουμε συλλέξει μέχρι τώρα, η εταιρία ΚΤΗΤΩΡ από το Νοέμβρη του 2006 μέχρι τις 12 Γενάρη του 2007 αγόρασε στην περιοχή εκτάσεις 12.000 τετραγωνικών μέτρων. Σε πολύ χαμηλές τιμές, προφανώς, αφού η περιοχή ήταν υποβαθμισμένη.
Η τότε κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή, αντί να απαλλοτριώσει την έκταση των 55 στρεμμάτων και να τη διαμορφώσει σε κοινόχρηστο χώρο όπου θα αναπτύσσονταν διάφορες δραστηριότητες, επέλεξε να αναβαθμίσει επιχειρηματικά την περιοχή, επιτρέποντας και άλλες χρήσεις γης. Με την απόφαση 492/4.1.2007 του τότε υπουργού Περιβάλλοντος, Γ. Σουφλιά (ΦΕΚ τεύχος ΑΑΠ, 19/26.1.2007), τροποποιήθηκε το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Αθηναίων, και το ΒΙΟΠΑ Προμπονά μετατράπηκε σε ΒΙΟΠΑ προς εξυγίανση. Στο πλαίσιο αυτής της τροποποίησης διευρύνθηκαν οι χρήσεις γης και μεταξύ των άλλων προβλέφθηκε και η δυνατότητα κατασκευής εμπορικών κέντρων.
Προσέξτε κάτι… συμπτώσεις. Ο Μελισσανίδης στήνει μια εταιρία, η οποία αρχίζει να αγοράζει γη σε μια εντελώς υποβαθμισμένη περιοχή, χαρακτηρισμένη ως ΒΙΟΠΑ. Στο καπάκι, η τότε κυβέρνηση αναβαθμίζει την περιοχή, επιτρέπει την κατασκευή εμπορικών κέντρων και η εν λόγω εταιρία (όπως και ο Μάτσας) βλέπει την τιμή της γης που έχει αγοράσει να εκτινάσσεται. Φυσικά, οι… θεοσεβείς (όπως είναι και ο «κουροπαλάτης» του πατριαρχείου Δ. Μελισσανίδης), θα πιστέψουν ότι ο Μελισσανίδης ξύπνησε ένα πρωί, δέχτηκε την επιφοίτηση του αγίου πνεύματος, διείδε ότι ο Σουφλιάς θα αναβαθμίσει την περιοχή και έδωσε εντολή στους υπαλλήλους του «αγοράστε γη»…
Στις 2 Απρίλη του 2007, δεκάδες κάτοικοι προσέφυγαν στο ΣτΕ κατά της απόφασης Σουφλιά. Με την απόφαση 3649/2009 του Ε’ Τμήματος του ΣτΕ, η απόφαση Σουφλιά με την οποία τροποποιούνταν το ΓΠΣ του Δήμου Αθηναίων καταργήθηκε. Η περιοχή ήταν εκτός σχεδίου πόλης και έτσι, με την κατάργηση της τροποποίησης του ΓΠΣ, δεν μπορούσε να γίνει το επόμενο βήμα που ήταν η ένταξη της περιοχής αυτής των 55 στρεμμάτων στο σχέδιο πόλης.
Από την απόφαση του ΣτΕ πληροφορούμαστε ότι στην κατοχή της εταιρίας του Μελισσανίδη ΚΤΗΤΩΡ είχαν περιέλθει 20.486 (και όχι 12.000) τετραγωνικά μέτρα. Το σημειώνουμε, γιατί σε μια τέτοια έκταση μπορεί να χτιστεί ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο, κάτι στο οποίο στόχευε ο Μελισσανίδης. Υπέρ της απόφασης Σουφλιά είχαν παρέμβει στο ΣτΕ η εταιρία του Μάτσα και δύο εταιρίες του Μελισανίδη (η ΚΤΗΤΩΡ η AEGEAN WAREHOUSE)!
Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, δεν μπορούσε να γίνει νέα νομοθετική παρέμβαση από τον υπουργό Περιβάλλοντος, πριν από την παρέλευση πενταετίας. Η νέα παρέμβαση έγινε στις 20 Μάη του 2013, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου. Με την απόφαση αυτή μετατρέπεται και πάλι το ΒΙΟΠΑ Προμπονά σε ΒΙΟΠΑ προς εξυγίανση.
Οι κάτοικοι προσέφυγαν στο ΣτΕ κατά και αυτής της απόφασης, την 1η Ιούλη του 2013. Αυτή τη φορά το ΣτΕ, με την απόφασή του 3058/2015, απέρριψε την προσφυγή των κατοίκων και επικύρωσε την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος για τροποποίηση του ΓΠΣ του Δήμου Αθηναίων.
Ετσι, άνοιξε ο δρόμος για το επόμενο βήμα, την ένταξη της περιοχής στο σχέδιο πόλης του Δήμου Αθηναίων. Το ρόλο του επισπεύδοντος ανέλαβε η δημοτική παράταξη του Καμίνη. Στη συνεδρίαση της 26ης Γενάρη του 2017 ενέκρινε την πολεοδομική μελέτη, που είχε συνταχθεί και παραχωρηθεί δωρεάν από τις εταιρίες του Μάτσα και του Μελισσανίδη (αν έγιναν τροποποιήσεις και ποιες στη μελέτη των εταιριών δεν το γνωρίζουμε)!
Ετσι, άνοιξε ο δρόμος για να μπορέσουν οι Μάτσας και Μελισαννίδης να χτίσουν πολυόροφα εμπορικά κέντρα, καταστρέφοντας μια περιοχή, οι κάτοικοι της οποίας έχουν μεγάλη ανάγκη για δημιουργία κοινόχρηστων χώρων με διάφορες δραστηριότητες. Ο δρόμος αυτός δε θα είναι βραχύς, όπως βραχεία δε θα είναι και η δική μας έρευνα.
 
Πώς το λένε ''με ένα στόμα-μια φωνή'' οι ρεπόρτερ της ΑΕΚ; ''Όλα τα δίκια είναι με το μέρος μας, ο δήμαρχος φταίει που μπλοκάρει το γήπεδο''. Και υπάρχουν κάποια πρόβατα, έμμισθα και μη, που το καταπίνουν...

Σχόλια

Εικόνα Γιάννης ο Red

Δελτίο τύπου από τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας:
http://www.filadelfia-xalkidona.gr/2017/03/%CE%B3%CE%AE%CF%80%CE%B5%CE%B...

Γήπεδο ΑΕΚ: «Απάντηση Δήμου στα εξώδικα και τις μηνύσεις»

Από Fx-news.gr team - Μαρ 15, 2017

Από τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Δήμος απαντά στα εξώδικα και τις μηνύσεις για το θέμα του γηπέδου
«Τα εξώδικα που απέστειλε η Δικέφαλος ΑΕ στον Δήμαρχο, τον Αντιδήμαρχο και τη Διευθύντρια τεχνικών έργων και οι μηνύσεις που ακολούθησαν από «ανεξάρτητους φίλους της ΑΕΚ» , αποτελούν ένα ακόμη επεισόδιο στην φάρσα που παίζεται σε βάρος της κοινής γνώμης με τίτλο «Για όλα φταίει ο Δήμος».

Μια φάρσα που εδώ και τρία χρόνια έχει προκαλέσει μια πρωτοφανή ομηρεία της πόλης και της δημοτικής αρχής, δυστυχώς με την ανοχή της πολιτείας. Μέχρι σήμερα μετράμε δεκάδες βιαιοπραγίες, τραμπουκισμούς και βανδαλισμούς, χιλιάδες απειλητικά μηνύματα, καθημερινά υβριστικά και συκοφαντικά δημοσιεύματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι επί τέσσερα χρόνια δεν μπόρεσε να διοργανωθεί δημόσια συζήτηση για το θέμα είτε από το Δήμο είτε από άλλους φορείς.

Για όποιον στοιχειωδώς θυμάται, δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρηματικά συμφέροντα ντύνονται με τα χρώματα ομάδων και χρησιμοποιούν τον οπαδικό φανατισμό προς όφελός τους.

Για όποιον στοιχειωδώς σκέπτεται, θα επαναλάβουμε για μια ακόμη φορά. Ο Δήμος δεν πρόκειται να σταματήσει να αγωνίζεται για να περιφρουρήσει το συμφέρον της πόλης. Πολύ περισσότερο δεν πρόκειται να παρανομήσει όπως ζητάει με το εξώδικό της η Δικέφαλος.

Το θέμα με τις υψομετρικές μελέτες το απαντήσαμε πολλές φορές και στη συνέντευξη τύπου. Η Δικέφαλος εμφανίζει διαφορετικούς δρόμους από τους σημερινούς και απαιτεί από τον Δήμο να εγκρίνει τα υψόμετρα του γηπέδου από τους μελλοντικούς αυτούς δρόμους χωρίς να υπάρχει ούτε εγκεκριμένη μελέτη, ούτε αδειοδοτημένο έργο για την υπογειοποίηση των δρόμων. Αυτό στην Ελλάδα και με βάση την ελληνική νομοθεσία ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.

Επιπλέον ο ρόλος του Δήμου σε αυτή την περίπτωση είναι γνωμοδοτικός και όχι εγκριτικός.
Για όποιον ξέρει να διαβάζει, ας ανοίξει την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής (Οδηγός υπηρεσιών, τεύχος 4α σελ.23, Τροποποίηση υφιστάμενων υψομετρικών) για να επιβεβαιώσει την διαδικασία. Το βεβαιώνουν και χθεσινές δηλώσεις manager, που μετέτρεψε την «παράβαση καθήκοντος του Δήμου» σε «νομικό κενό».

Γνωρίζουμε ότι δεν θα σταματήσουν εδώ. Έχουν αποδείξει ότι τους χρειάζεται ένας αποδιοπομπαίος τράγος για να φορτώνουν τις δικές τους ενέργειες και να συσπειρώνουν τους φιλάθλους που εύλογα αγωνιούν για την ανέγερση του γηπέδου.

Καλούμε την Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της. Καλούμε την τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση, τους συλλογικούς και επιστημονικούς φορείς και κάθε ελεύθερα και δημοκρατικά σκεπτόμενο πολίτη να απομονώσει και να καταδικάσει την προσπάθεια να εκφοβισθούν και να εκβιαστούν οι αιρετοί εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας."

Εικόνα Warrior 7

Για να δει κανείς πόσο "δημοσιογράφοι" είναι οι ρεπόρτερ της Νέας Κούλας 44, αρκεί κανείς να σταμπάρει αυτούς που δηλώνουν αριστεροί/κομμουνιστές και διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους υπέρ του γηπέδου και του τσάμπα μάγκα, ο οποίος αν δεν ήταν στο ποδόσφαιρο, θα χαρακτηριζόταν από τους ίδιους ως ένας στυγνός επιχειρηματίας που είναι υπεράνω νόμων και προσπαθεί με κάθε τρόπο να επιτύχει το στόχο του. Φυσικά τώρα, νυν υπέρ πάντων τα σουβλάκια...

Σχετικά με το γήπεδο, είναι φανερό ότι υπάρχουν κωλυσιεργίες και από την πλευρά της Δικέφαλος, η οποία πρέπει να βρει κάποιο εξιλαστήριο θύμα για να συνεχίσει να "τρέχει" το παραμύθι. Αυτές μπορεί να οφείλονται είτε στην προσπάθεια της εταιρίας να παρακάμψει τις ισχύουσες συμβάσεις σχετικά με το ιδιοκτησιακό του οικοπέδου και τη χρήση του, είτε λόγω έλλειψης των απαιτούμενων κεφαλαίων για την κατασκευή του. Όταν λοιπόν η δημοτική αρχή έχει κατηγορήσει την εταιρία για μελέτες στο πόδι και έγγραφα μπακαλόχαρτα, τότε το συμπέρασμα είναι ότι κάποιος μάλλον θέλει να διατηρήσει την τωρινή κατάσταση. Ενώ είναι πιθανό να θεωρούν ότι μπορούν να αντικαταστήσουν τα έγγραφα και τα ντοκουμέντα με ψευτοτσαμπουκάδες και απειλές, πιστεύω ότι πλέον τους βολεύει να φτάσουν σε τοίχο, ώστε στο τέλος να μπορέσουν να κάνουν ηρωική έξοδο. Σε διαφορετική περίπτωση, αν ανάψει το πράσινο φως και αποδειχθεί ότι οι περισσότεροι χρηματοδότες έχουν αλλάξει γνώμη και οι τράπεζες δεν είναι διατεθειμένες να συνεισφέρουν την πλειοψηφία των κεφαλαίων, τότε το κάζο θα είναι ανεπανάληπτο.

Λογικό είναι λοιπόν, η πλευρά του νιάου να στρέφει το δάχτυλο προς το δήμο για παραμένει στο απυρόβλητο ο ίδιος. Τώρα, αν οι οπαδικές κινητοποιήσεις είναι οργανωμένες από τον ίδιο ή από τα οπαδικά κεφάλια που έχουν φάει το παραμύθι ότι ο δήμος πολεμάει την ομάδα τους, αυτό μένει να φανεί.

Εικόνα Γιάννης ο Red

Από τη σελίδα του RATM στο facebook:
"Επειδή κάποιοι ΧΕΣΕ-τζόγλου, Τσακίρηδες, Αρναούτογλου, Λουπο-τσατάληδες και λοιποί ΡΟΥΦ κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν, θα ρωτήσουμε πιο καθαρά. Έχει το δικαίωμα η Ερασιτεχνική ΑΕΚ να παραχωρήσει το οικόπεδο στο οποίο υποτίθεται θα χτιστεί το γήπεδο της ''Αγια-Σοφιάς' στη ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ Α.Ε.; Αφήστε τα υψόμετρα, τα παρκόμετρα, ακόμη και την καταπάτηση δασικής έκτασης (λέμε τώρα, την αφήνουμε προς το παρόν, μόνο για την κουβέντα). Έχει δικαίωμα να παραχωρήσει κάτι που ΔΕΝ της ανήκει και ειδικά για έναν σκοπό που πλέον δεν θα εξυπηρετείται, δηλαδή την ανάπτυξη των ερασιτεχνικών τμημάτων; Να ερωτηθεί επ'αυτού το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους; Ή μήπως θέλετε να το πάμε στον τσαμπουκά, ''εμείς κι εσείς''; Και εκεί μέσα, να μετρηθούμε, να δούμε ποιος θα κερδίσει. Είστε που είστε υπόλοιπο Αττικής, θέλετε και τσαμπουκάδες..."

http://www.eksegersi.gr/%CE%95%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CF%8C...

Επικαιρότητα

Νέα Φιλαδέλφεια: Καθήκον μας να σπάσουμε το μαφιόζικο τρόμο

Τα γεγονότα είναι πλέον γνωστά. Μια οργανωμένη τραμπούκικη εμπροσθοφυλακή επαναλαμβάνει όσα έκανε και το 2014, προσπαθώντας να σπείρει τον τρόμο σε όποιον αντιτίθεται στο καταστροφικό σχέδιο του καπιταλιστή Μελισσανίδη για τη Νέα Φιλαδέλφεια και το άλσος της (σχέδιο που -όπως θα διαβάσετε σε γειτονικές στήλες- είναι ευρύτερο και επεκτείνεται και στη γειτονική περιοχή Ριζούπολης-Προμπονά).

Ενώ υποτίθεται πως στο στόχαστρό τους είναι ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή, που υποτίθεται ότι παρανομούν σε βάρος των συμφερόντων της ΑΕΚ, ξεκίνησαν και πάλι από τον ελεύθερο κοινωνικό χώρο της Κατάληψης «Στρούγκα», τον οποίο βανδάλισαν εξωτερικά, αποκλείοντας τη λειτουργία του με την απειλή της ωμής βίας. Αυτοί που κινούν τα νήματα της τραμπούκικης εμπροσθοφυλακής ξέρουν πολύ καλά γιατί τους έστειλαν να ξεκινήσουν από τη «Στρούγκα», που δεν είναι δημοτική υπηρεσία, ούτε έχει καμιά αρμοδιότητα για τη μελέτη υψομέτρων. Ξέρουν πολύ καλά ότι το πρόβλημα δεν είναι τα υψόμετρα, αλλά το ίδιο το σχέδιο Μελισσανίδη, που εξελίσσεται παράνομα. Ακόμα και αν ο Δήμος παρέβλεπε τη νομιμότητα και γνωμοδοτούσε για τα υψόμετρα (υψόμετρα χωρίς να υπάρχει, όχι οριστική μελέτη, αλλά ούτε καν εγκεκριμένη προμελέτη της υπογειοποίησης μιας βασικής οδικής αρτηρίας, από την οποία θα εξαρτηθούν τα υψόμετρα), οικοδομική άδεια δε θα μπορούσαν να βγάλουν.

Γιατί ο Μελισσανίδης δε θέλει να φτιάξει γήπεδο της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, αλλά γήπεδο της οικογένειάς του, που εκπροσωπείται από την κερδοσκοπική ανώνυμη εταιρία «Δικέφαλος 1924». Κι αυτό δεν μπορεί να γίνει με νόμιμο τρόπο. Γι' αυτό και το ζήτημα της νομιμοποίησης ως ιδιοκτήτη του έργου της «Δικέφαλος 1924» ΑΕ έχει «κολλήσει» στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΝ και δεν «ξεκολλάει», παρά τις πιέσεις που ασκούνται. Η «Στρούγκα» μιλάει για όλ' αυτά και γι' αυτό θέλουν να της κλείσουν το στόμα.

Η στοχοποίηση της δημοτικής αρχής και του δημάρχου είναι βολική για να αποκρυβεί από τους «τυφλωμένους» οπαδούς το γεγονός ότι το πρόβλημα της ομάδας τους είναι το σχέδιο Μελισσανίδη. Γι' αυτό και από τα λόγια έχουν περάσει στα έργα. Από τις βρισιές στους τραμπουκισμούς. Ο ξυλοδαρμός του προέδρου του δημοτικού συμβούλιου, που τον χτυπούσαν «επαγγελματικά» σε μια απόσταση από το κέντρο της πόλης μέχρι το σπίτι του στη Νέα Χαλκηδόνα ήταν το αποκορύφωμα των τραμπουκισμών σ' αυτή τη φάση. Το γεγονός ότι το «σύστημα Μελισσανίδη» κάλυψε απόλυτα τους τραμπούκους, υποστηρίζοντας ότι όλα είναι μυθεύματα της δημοτικής αρχής, αποδεικνύει ότι δεν πρόκειται για τίποτα «αδέσποτους», αλλά για τραμπούκους σε αποστολή.

Με την ευκαιρία, αξίζει να σχολιάσουμε τις δημόσιες τοποθετήσεις που έγιναν για το γεγονός του ξυλοδαρμού ενός θεσμικού παράγοντα. Μούγκα η κυβέρνηση. Μούγκα ο ΣΥΡΙΖΑ (εκτός από 21 βουλευτές -ανάμεσά τους και «βαριά» ονόματα- που υπέβαλαν ερώτηση στους υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, αναφερόμενοι στα γεγονότα και ιδιαίτερα στον ξυλοδαρμό του προέδρου του δημοτικού συμβούλιου). Μούγκα η περιφέρεια Αττικής και η επικεφαλής της. Ενα αισχρό σχόλιο από το γραφείο Τύπου της ΛΑΕ, που κρατούσε αποστάσεις από την καταγγελία της δημοτικής αρχής. Μια εξίσου αισχρή ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης (δημοτικής παράταξης του Περισσού). Καθαρή καταγγελία από πέντε περιφερειακούς συμβούλους που εκλέχτηκαν με την παράταξη Δούρου. Καθαρή καταγγελία από την περιφερειακή σύμβουλο Δ. Κουτσούμπα («Αντικαπιταλιστική Ανατροπή»). Καθαρή καταγγελία από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Καθαρή καταγγελία από το σύλλογο δασκάλων «Αριστοτέλης». Ομόφωνη απόφαση καταδίκης από το ΔΣ της ΚΕΔΕ, από το δημοτικό συμβούλιο Ιλίου (εκτιμούμε ότι θα υπάρξουν και άλλα παρόμοια ψηφίσματα). Φαίνεται καθαρά, λοιπόν, ποιοι έχουν τη φωλιά τους λερωμένη, επειδή κάνουν πλάτες στον Μελισσανίδη.

Με θράσος χιλίων πιθήκων ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΝ, Σ. Φάμελλος, εμφανίστηκε στο κομματικό ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ για να πει ότι το υπουργείο δεν έχει «καμία εμπλοκή» στο θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ, αλλά «ότι υπάρχουν κάποια ζητήματα όσον αφορά τα υψόμετρα και όσον αφορά την περιβαλλοντική αδειοδότηση, στη συνομιλία που γίνεται στο επίπεδο του Δήμου και της Περιφέρειας». Αρα, ο δήμος μπλοκάρει τα πράγματα! «Τουλάχιστον στο δικό μου το γραφείο μία πρόταση, ένα ερώτημα δεν έχει έρθει που να αφορά κάποια εμπλοκή του υπουργείου», κατέληξε ο Φάμελλος. Ψέματα! Γιατί ξέρει πολύ καλά ότι υπάρχει έγγραφο του Αυτοτελούς Τμήματος Νομοθετικής Πρωτοβουλίας και Εργου του υπουργείου, που εισηγείται στην πολιτική ηγεσία να υποβάλει ερώτημα στο ΝΣΚ σχετικά με το αν η Ερασιτεχνική ΑΕΚ δικαιούται να παραχωρήσει το οικόπεδο που της έχει παραχωρήσει (για συγκεκριμένο, κοινωφελή σκοπό) το κράτος, στη «Δικέφαλος 1924» ΑΕ. Οπως επίσης ξέρει ότι προσφυγή ενάντια σ' αυτή την παράνομη παραχώρηση εκκρεμεί στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας, μετά από αγωγή μελών της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που στο μήκος κύματος του Φάμελλου συντονίστηκε και η ΠΑΕ ΑΕΚ, που σε ανακοίνωσή της υποστήριξε (εν γνώσει της ψευδέστατα), ότι «η άδεια δεν μπορεί να εκδοθεί, επειδή ο Δήμος δεν εγκρίνει ένα τυπικό χαρτί»! Ο άξονας του γκεμπελισμού εκτείνεται από την κυβέρνηση μέχρι το «σύστημα Μελισσανίδη». Στην πραγματικότητα, θέλουν να το βουλώσουν οι πάντες και να εκτελούν ακόμα και παράνομες διαταγές.

Εχει μεγάλη σημασία η πορεία που θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη, με προσυγκέντρωση στις 6μμ στο σταθμό του ΗΣΑΠ στα Ανω Πατήσια και προορισμό τη Στρούγκα. Μια πόλη ζει υπό το φόβο των τραμπουκισμών της μαφίας κι αυτό πρέπει να σπάσει. Ο κόσμος της Φιλαδέλφειας πρέπει να αισθανθεί ότι δεν είναι μόνος και αβοήθητος.

ΚΟΝΤΡΑ: ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 11 ΜΑΡΤΗ
Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017"

Τώρα για το παρακάτω,ίσως έχει σχέση,ίσως και όχι,αλλά ας το ποστάρω:
http://www.eksegersi.gr/%CE%95%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CF%8C...

Επικαιρότητα

Προκλητική Εμπιστευτική Αναφορά του Ι. Τσιρώνη: Προτείνει νομιμοποίηση καταπατήσεων

Ο Ι. Τσιρώνης ήταν αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος από το Γενάρη του 2015 μέχρι τις 4 Νοέμβρη του 2016, με μια μικρή διακοπή λόγω των εκλογών του Σεπτέμβρη του 2015. Τους πρώτους μήνες της θητείας του (το Μάρτη του 2015), είχε λάβει πρόταση της παράταξης των δασολόγων δημοσίων υπαλλήλων Αυτόνομη Δημοκρατική Συνεργασία και είχε παραμυθιάσει τα στελέχη της ότι θα καταργήσει όλους τους μνημονιακούς αντιδασικούς νόμους και διατάξεις. Οχι μόνο δεν τους κατήργησε, αλλά προχώρησε και στην έκδοση μιας σειράς εγκυκλίων για την εφαρμογή αντιδασικών διατάξεων, πολλές από τις οποίες νομιμοποιούν παράνομα ξεχερσώματα και καταπατήσεις δασών και δασικών εκτάσεων.

Μαζί με τον Π. Σκουρλέτη μεθόδευσαν τη μαζική ανάρτηση Δασικών Χαρτών, με την έκδοση μιας σειράς εγκυκλίων αποφάσεων, με στόχο να αξιοποιήσουν τις μαζικές αντιδράσεις των καταπατητών και να ξεχειλώσουν ακόμα περισσότερο τους δασικούς χάρτες-καρικατούρα. Ο Τσιρώνης έβαλε πλάτη για να γίνει η μαζική ανάρτηση. Επί των ημερών του μεθοδεύτηκε η προσφυγή στο ΝΣΚ για τον αποχαρακτηρισμό των περιμετρικών δασών του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και του Αγίου Κοσμά.

Επειδή, προφανώς, θεώρησε ως μη ολοκληρωμένο το έργο του, δηλαδή τη νομιμοποίηση του ξεπατώματος δασών και δασικών εκτάσεων, έκρινε αναγκαίο, όταν ο Τσίπρας του άλλαξε πόστο (αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης), να στείλει στη νέα πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ επιστολή, την οποία χαρακτήρισε «ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΧΑΡΤΩΝ».

Ο… οικολόγος Ι. Τσιρώνης έχει το θράσος να βαφτίζει ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ την πρότασή του, που οδηγεί στη νομιμοποίηση των καταπατήσεων που έγιναν είτε με παράνομα ξεχερσώματα είτε μετά από πυρκαγιές.

Επαναλαμβάνουμε για μια φορά ακόμα, ότι οι γεωργικές εκτάσεις που εντάχθηκαν στα πολύγωνα των αποφάσεων, με τα οποίες κηρύχτηκαν αναδασωτέα τα καμένα δάση, δεν είναι το μείζον πρόβλημα των δασικών χαρτών και δεν μπορεί με την επίκλησή του να επιχειρείται μια γενική νομιμοποίηση των καταπατήσεων δασών και δασικών εκτάσεων. Να σταματήσουν τα παραμύθια, ότι ενδιαφέρονται να αποκαταστήσουν την αδικία σε βάρος αγροτών που θα στερηθούν καλλιεργούμενη γεωργική γη με την ένταξή της στους αναρτημένους δασικούς χάρτες. Γιατί με την ασκούμενη, ιδιαίτερα από το 2006, αντιαγροτική πολιτική αυξάνεται η γεωργική γη που εγκαταλείπεται επειδή είναι ασύμφορη η συνέχιση της καλλιέργειάς της.

ΥΓ. Είχαμε προβλέψει ότι οι δασικοί χάρτες-καρικατούρα θα χρησιμοποιηθούν από τους Τσιπροκαμμένους προκειμένου να εξαιρεθούν απ’ αυτούς και άλλα δάση και δασικές εκτάσεις που είχαν καταπατηθεί και που οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν είχαν προλάβει να νομιμοποιήσουν με αντιδασικές διατάξεις. Είχαμε αποκαλύψει ότι προχώρησαν ήδη στην έκδοση τέτοιων αντιδασικών εφαρμοστικών εγκυκλίων και θεωρούσαμε βέβαιο ότι θα συνεχίσουν να ικανοποιούν τις απαιτήσεις των καταπατητών με νέες αντιδασικές εγκυκλίους και νομοθετικές ρυθμίσεις. Γνωρίζουμε ότι ήδη δύο τμηματάρχες στη Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών και Αγροπεριβάλλοντος εργλαζονται πυρετωδώς για τη σύνταξη νέων αντιδασικών διατάξεων με τις οποίες αποψιλώνονται παραπέρα οι Δασικοί Χάρτες-καρικατούρα. Αντί να δώσουν στη δημοσιότητα τις κατάπτυστες αντιδασικές διατάξεις, φρόντισαν να τις διαρρεύσουν για να φτιάξουν κλίμα αποδοχής.

ΚΟΝΤΡΑ: ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 11 ΜΑΡΤΗ
Σάββατο 11 Μαρτίου 2017"

Εικόνα Γιάννης ο Red

Η ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ:
http://antarsya.gr/node/4232

Τετ, 15/03/2017 - 13:50
Η Νέα Φιλαδέλφεια δεν θα γίνει Παλέρμο, οι γειτονιές μας δεν θα παραδοθούν στη μαφία του κεφαλαίου

Τις τελευταίες μέρες, στη Νέα Φιλαδέλφεια βρίσκεται σε εξέλιξη άλλο ένα επεισόδιο που αφορά την προσπάθεια παράδοσης μιας ολόκληρης γειτονιάς στα συμφέροντα του κεφαλαίου. Αντίστοιχα σχέδια προωθούνται, με παρόμοιους τρόπους, στο Ελληνικό, στον Πειραιά, στο Φάληρο και σε άλλες περιοχές της Αττικής, όπου το κεφάλαιο προσπαθεί, με τη στήριξη των κυβερνήσεων και κάποιων δημοτικών αρχών, να επιβάλλει τους όρους του.

Στη Νέα Φιλαδέλφεια, μετά την φωτογραφική παράδοση μέρους του Άλσους και του κέντρου της πόλης στα σχέδια του Δ. Μελισσανίδη με την ψήφιση του Ρυθμιστικού Αθήνας/Αττικής από την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ακολουθεί η εφαρμογή των όρων του και η εξαγγελία νέων φωτογραφικών ρυθμίσεων και δαπάνης δημόσιου χρήματος από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την Περιφέρεια Αττικής.

Για την εφαρμογή αυτού του σχεδίου, το τελευταίο διάστημα έχουν επιστρατευτεί ομάδες αυτοαποκαλούμενων οπαδών, που καπηλεύονται το όνομα και τα σύμβολα της ΑΕΚ. Λειτουργώντας σαν προκεχωρημένο φυλάκιο υπεράσπισης των επιχειρηματικών συμφερόντων, πέρα απ' την επίθεση στη δημοτική αρχή με την αναγραφή συνθημάτων στο δημαρχείο και τους εκβιασμούς, επιτέθηκαν απροκάλυπτα και στους δύο αυτοδιαχειριζόμενους χώρους της Νέας Φιλαδέλφειας, τη Στρούγκα και τη Λαϊκή Συνέλευση, γράφοντας συνθήματα και καταστρέφοντας τις πινακίδες τους. Ουσιαστικά όμως επιτέθηκαν στο πολιτικό περιεχόμενο και τη δράση που αυτές εκφράζουν.

Για να τελειώνουμε με την υποκρισία: η επίθεση αυτή είναι επίθεση στην ίδια τη δημοκρατία. Η απαγόρευση της πρόσβασης στους δύο αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, που βέβαια δεν αποφασίζουν για την τύχη των έργων, το μόνο που υποδηλώνει είναι ότι απαγορεύεται το δικαίωμα έκφρασης γνώμης αντίθετης στα φαραωνικά σχέδια του μεγάλου αφεντικού τους.

Η Νέα Φιλαδέλφεια και η Νέα Χαλκηδόνα είναι λαϊκές και προσφυγικές περιοχές με δημοκρατική παράδοση. Δεν ανήκει σε περιφερόμενες μαφίες που κυνηγούν και χτυπούν όποιον δεν συμφωνεί μαζί τους. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι η ενασχόληση του κεφαλαίου με τις ΠΑΕ δεν έχει καμία σχέση με την «φανέλα», αλλά με τη δημιουργία οπαδικών στρατών για την κάλυψη και την εξυπηρέτηση των υπολοίπων συμφερόντων τους: το βλέπουμε και στον Πειραιά, και στη Φιλαδέλφεια και στη Λεωφόρο.

Το ζήτημα που τίθεται αυτή τη στιγμή στη Ν. Φιλαδέλφεια είναι θέμα δημοκρατίας και δυνατότητας του κόσμου της γειτονιάς, των φορέων του και του κινήματος να συζητά, να αποφασίζει, να πράττει και να υπάρχει ελεύθερα εκεί που ζει και αναπνέει. Ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί με κοινή δράση όλης της μαχόμενης αριστεράς και κάθε δημοκράτη πολίτη.

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας στους δύο αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και δηλώνουμε ότι θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην ελεύθερη συζήτηση και δράση για όλα τα ζητήματα. Ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα συμβάλλουμε για να αναπτυχθεί ένα πολύμορφο κίνημα στην γειτονιά που θα μπει φραγμός στις ορέξεις καταπάτησης του άλσους με ολέθριες επιπτώσεις για το περιβάλλον και την ποιότητα της ζωής μας και άλωσης και μετατροπής της πόλης, σε ένα φτηνό διασκεδαστήριο με συνθήκες εργασιακής γαλέρας για τους εργαζόμενους.

Στηρίζουμε τις δράσεις της Λαϊκής Συνέλευσης Ν. Φιλαδέλφειας, με αρχή τη συμμετοχή στο κάλεσμά της για την πορεία της Πέμπτης 16/3/2017 (6μμ στο σταθμό ΗΣΑΠ Άνω Πατήσια) στο πλάι των αγωνιζόμενων κατοίκων.

Καλούμε όλες τις δυνάμεις της μαχόμενης αριστεράς να δράσουμε έμπρακτα από κοινού για να μην παραδοθεί η Ν. Φιλαδέλφεια στα επιχειρηματικά συμφέροντα που την επιβουλεύονται.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ"

Κι οι σταλινικοί(ΚΚΕ)της περιοχής.Γι'αυτη την αισχρή ανακοίνωση αναφέρονται στην εφημερίδα "Κόντρα":
http://laikisyspeirosi-fx.blogspot.gr/2017/03/blog-post.html

"Σάββατο, 4 Μαρτίου 2017
Η ΛΑΣ καταδικάζει κάθε προσπάθεια, απαγόρευσης, τρομοκράτησης, φίμωσης της όποιας αντίθετης άποψης

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταδικάζει τα γεγονότα που για άλλη μια φορά διαδραματίστηκαν στην περιοχή μας τις τελευταίες μέρες. Καταδικάζει κάθε προσπάθεια, απαγόρευσης, τρομοκράτησης, φίμωσης της όποιας αντίθετης άποψης, είτε πολίτη είτε δημοτικού συμβούλου είτε δημοτικής παράταξης, που συμφωνεί ή διαφωνεί με τη κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ.

Σημειώνουμε ότι τα περιστατικά αυτά δεν διαδραματίζονται στο κενό αλλά με φόντο το γήπεδο και τα επιχειρηματικά συμφέροντα που συνδέονται με αυτό και αποτυπώνονται στο ΡΣΑ (ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΌ Σχέδιο Αττικής) που ψήφισε η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και υλοποιεί ευλαβικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αττικής (ΡΣΑ) έχει σαν γνώμονα το πώς θα αυξήσουν τα κέρδη τους το μεγάλο κεφάλαιο και όχι το πώς θα ικανοποιηθούν οι ζωτικές ανάγκες της λαϊκής οικογένειας, για μέτρα πυροπροστασίας, για αντιπλημμυρικά έργα, για την αξιοποίηση ελεύθερων χώρων, με διατήρηση του πράσινου και υποδομές για λαικό αθλητισμό, πολιτισμό και αναψυχή.

Για αυτό το λόγο η αποτελεσματική απάντηση των εργαζομένων βρίσκεται στην αμφισβήτηση του δρόμου ανάπτυξης με οδηγό το κέρδος, στην οργάνωση της πάλης τους ενάντια στο κεφάλαιο και τα συμφέροντά του, την εξουσία του και το πολιτικό προσωπικό –συμπολιτευόμενο και αντιπολιτευόμενο- που τη διαχειρίζεται σε όλα τα επίπεδα. Μόνο μέσα από την οργάνωση της πάλης σε αυτή την κατεύθυνση μπορούν να απομονώνονται αποτελεσματικά τέτοιες ή άλλες ενέργειες, από διάφορες πηγές, που αξιοποιούνται για την εδραίωση ενός γενικότερου κλίματος εκφοβισμού και αστυνομοκρατίας

Καλούμε τους εργαζόμενους της περιοχής μας να βάλουν φραγμό σ’ όλους αυτούς που καταπατούνε τα δικαιώματα τους, υποβαθμίζουν την ζωή τους με τα μέτρα που παίρνει η συγκυβέρνησή και τα νέα που συζητάει με τους «θεσμούς».

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ"

Εικόνα el trick

Ζητώ εκ των προτέρων για το μακροσκελές του σχολίου αλλά θεώρησα καλό να δημοσιεύσω κάποια κομμάτια από το ΝΟΜΟ για τις άδεις δόμησης.

Νέος Σρόπος Έκδοσης Αδειών Δόμησης, Ελέγχου Κατασκευών και Λοιπές Διατάξεις ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α’ ΕΚΔΟΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΔΟΜΗ΢Η΢
Άρθρο 1 Ορισμοί της έγκρισης δόμησης και της άδειας δόμησης Για την εφαρμογή του παρόντος νόμου οι ακόλουθοι όροι έχουν τo εξής περιεχόμενο: α) έγκριση δόμησης: η πιστοποίηση του δικαιώματος δόμησης σύμφωνα με τους όρους δόμησης, που επιτρέπει την έκδοση της άδειας δόμησης. β) άδεια δόμησης: η άδεια που επιτρέπει την εκτέλεση των οικοδομικών εργασιών που περιγράφονται σε αυτήν και στις μελέτες που τη συνοδεύουν, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.
Άρθρο 2 Αρμόδια όργανα χορήγησης Αρμόδια όργανα για τη χορήγηση της έγκρισης δόμησης και της άδειας δόμησης είναι οι Τπηρεσίες Δόμησης (Τ.ΔΟΜ.) των Δήμων, εκτός εάν από ειδικές διατάξεις ορίζεται διαφορετικά.
….
Άρθρο 3
Δικαιολογητικά στοιχεία και μελέτες 1. Έγκριση Δόμησης Για τη χορήγηση έγκρισης δόμησης, υποβάλλονται τα ακόλουθα δικαιολογητικά και μελέτες: α) Αίτηση του κυρίου ή του έχοντος νόμιμο δικαίωμα με τις δηλώσεις αναθέσεων – αναλήψεων και φύλλο ελέγχου. β) Σοπογραφικό διάγραμμα και διάγραμμα δόμησης, σύμφωνα με την παράγραφο 4 του άρθρου 9. γ) Αποδεικτικά καταβολής εισφορών και κρατήσεων για τις υπηρεσίες μηχανικού. Επίσης υποβάλλονται τίτλος ιδιοκτησίας και πρόσφατο πιστοποιητικό ιδιοκτησίας ή κτηματογραφικό απόσπασμα για κάθε ακίνητο, αποδεικτικά στοιχεία νομιμότητας των υφιστάμενων κτισμάτων σε περίπτωση προσθήκης και εγκρίσεις άλλων υπηρεσιών και διοικητικών οργάνων, όπου απαιτούνται. 2. Άδεια Δόμησης 2 Για την έκδοση άδειας δόμησης υποβάλλονται η έγκριση δόμησης και τα ακόλουθα δικαιολογητικά και μελέτες, όπου απαιτούνται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία: α) Αίτηση του κυρίου ή του έχοντος νόμιμο δικαίωμα με τις δηλώσεις αναθέσεων – αναλήψεων σε ενιαίο τεύχος και φύλλο ελέγχου. β) Αρχιτεκτονική μελέτη, στην οποία εμπεριέχεται η μελέτη παθητικής πυροπροστασίας και η μελέτη προσβασιμότητας για άτομα με αναπηρία όπου απαιτείται. γ) ΢τατική μελέτη. δ) Μελέτες ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων. ε) Μελέτη ενεργειακής απόδοσης κτιρίου. στ) Μελέτη χρονικού προγραμματισμού εκτέλεσης έργου. ζ) Μελέτη υδραυλικών εγκαταστάσεων και αποχετεύσεων. η) Μελέτη ενεργητικής πυροπροστασίας, θεωρημένη από την αρμόδια Πυροσβεστική Τπηρεσία. θ) Μελέτη καυσίμου αερίου, εγκεκριμένη από την αρμόδια εταιρεία παροχής αερίου. ι) Τπεύθυνη δήλωση κάθε μελετητή μηχανικού, στην οποία αναφέρεται ότι: Οι μελέτες συντάχθηκαν σύμφωνα με τις γενικές και ειδικές πολεοδομικές διατάξεις και κανονισμούς, είναι πλήρεις και τα στοιχεία τους συμφωνούν με τις προδιαγραφές και τους κανονισμούς που ισχύουν. Οι διαστάσεις των σχεδίων και τα στοιχεία των μελετών ταυτίζονται με τις διαστάσεις και τα στοιχεία του διαγράμματος δόμησης και του τοπογραφικού διαγράμματος βάσει των οποίων εκδόθηκε η έγκριση δόμησης. Οι τεχνικές εκθέσεις που συνοδεύουν τα τεύχη υπολογισμών είναι πλήρεις και σύμφωνες με τις προδιαγραφές που ισχύουν. ια) ΢χέδιο και φάκελος ασφάλειας και υγείας του έργου, με ορισμό του υπευθύνου συντονιστή κατά τα οριζόμενα στο π.δ. 305/1996 (Α’ 212). ιβ) Συμβολαιογραφική δήλωση των προβλεπομένων χώρων στάθμευσης, σύμφωνα με το άρθρο 1 του ν. 1221/1981 (Α’ 292), και πιστοποιητικό μεταγραφής της στο υποθηκοφυλακείο ή καταχώρισής της στο κτηματολογικό γραφείο. ΢ε περίπτωση εξαγοράς, αντί της συμβολαιογραφικής δήλωσης υποβάλλεται αποδεικτικό καταβολής της απαιτούμενης εισφοράς. ιγ) Αιτιολογική έκθεση της παραγράφου 1 του άρθρου 3 του ν. 1577/1985 (Α’ 210). 3 ιδ) Αποδεικτικά κατάθεσης κρατήσεων και καταβολής εισφορών των μελετητών. ιε) Σαυτότητα κτιρίου, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 3 και 4 του ν. 3843/2010 (Α’ 62). Με απόφαση του Τπουργού ΠΕΚΑ καθορίζεται ο χρόνος έναρξης της υποχρέωσης υποβολής του παραπάνω δικαιολογητικού. 3. Η αίτηση καθώς και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στοιχεία υποβάλλονται σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή. 4. ΢υνιστάται Σμήμα Αρχείου Αδειών Δόμησης στη Διεύθυνση Οικοδομικών και Κτιριοδομικών Κανονισμών του ΤΠΕΚΑ, με αρμοδιότητα την τήρηση και ενημέρωση ηλεκτρονικού αρχείου των αδειών δόμησης. Με απόφαση του Τπουργού ΠΕΚΑ καθορίζεται ο τρόπος λειτουργίας και κάθε άλλη λεπτομέρεια του τμήματος. 5. Με κοινή απόφαση των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εσωτερικών και Π.Ε.Κ.Α και των κατά περίπτωση αρμοδίων υπουργών καθορίζονται: α) η λειτουργία διαδραστικής διαδικτυακής πύλης ενημέρωσης και πληροφόρησης σχετικά με την Πολεοδομική Νομοθεσία β) ο τρόπος διαδικτυακής συνεργασίας μεταξύ των δημοσίων υπηρεσιών και άλλων φορέων που χορηγούν εγκρίσεις και η αυτεπάγγελτη αναζήτηση δικαιολογητικών από τις δημόσιες αρχές γ) οι τεχνικές προδιαγραφές των στοιχείων και δικαιολογητικών που υποβάλλονται σε ηλεκτρονική μορφή σύμφωνα με την παράγραφο 3.

Άρθρο 5
Έλεγχος δικαιολογητικών στοιχείων
α. Η έγκριση δόμησης χορηγείται μέσα σε πέντε ημέρες, από την υποβολή των απαιτούμενων μελετών και δικαιολογητικών ύστερα από έλεγχο:
αα) του τίτλου ιδιοκτησίας για τη διαπίστωση του χρόνου κατάτμησης σε κατά παρέκκλιση άρτια οικόπεδα και των αποδεικτικών στοιχείων νομιμότητας τυχών υφιστάμενων κτισμάτων στο ακίνητο
ββ) του τοπογραφικού διαγράμματος και του διαγράμματος δόμησης σε ότι αφορά την τήρηση των γενικών και ειδικών πολεοδομικών διατάξεων και 5 προδιαγραφών και των στοιχείων και των υπολογισμών που αναγράφονται σ' αυτά
Αν η αίτηση για έγκριση δόμησης δεν συνοδεύεται από τα δικαιολογητικά στοιχεία της παραγράφου 1 του άρθρου 3, δεν γίνεται δεκτή και επιστρέφεται ακόμη και αν έχει πρωτοκολληθεί.

Βλέπουμε λοιπόν ότι το ΠΡΩΤΟ ΠΡΩΤΟ πράγμα που θα πρέπει να περιέχεται και να ελεγχθεί η ΟΡΘΟΤΗΤΑ και ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ του είναι η αίτηση του κυρίου του έργου και οι ΤΙΤΛΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ.
Επειδή η κουλίτσα και κυρίως ο νιαουρίδης σκοντάφτει σε αυτό γιαυτό σκούζουν οι υποτελείς του.
Επιπλέον βλέπουμε ότι και ο Δήμος έχει ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΕΙ διότι δεν έχει ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ την αίτηση αφού δεν είχε αυτή ΟΛΑ τα δικαιολογητικά όπως ο νόμος ΑΠΑΙΤΕΙ.

Εικόνα savvas gridlock

Πολυ χρησιμα οσα εβαλες φιλε, ετσι ακριβως ειναι τα πραγματα.

Εικόνα Ποσειδωνία

Είναι αδίστακτοι. Αυτοί υποβίβασαν την ιστορική ΑΕΚ στη Γ΄ Εθνική,εδώ θα δειλιάσουν;
Όμως έχουν και οι φίλαθλοι της Ένωσης τις ευθύνες τους. Δε διαμαρτυρήθηκαν όταν τους υποβίβασαν,άρα σκύβουν το κεφάλι κι αυτοί.

Εικόνα savvas gridlock

Ετσι ειναι, κι επειδη μας κατηγορουν για ενα καρο παπαριες, το λεω αλλη μια, ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΓΗΠΕΔΟ Η ΑΕΚ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ. Αλλα να τηρηθουν οι νομοι του κρατους και να δωσει λεφτα καποιος επιχειρηματιας της ΑΕΚ, έστω δάνεια απο τραπεζα με δικες του εγγυησεις ομως. Οχι λεφτα του ελληνικου Δημοσιου και κυριως οχι οπως να'ναι, διχως σεβασμο σε νομους και κεκτημενα ετων.

Εικόνα Romain

Πολύ ενδιαφέρον. Εξηγούνται πολλά για τον τρόπο που δρα ο Μελισσανιδης, για τον χαρακτήρα του, και τις οργανωμένες μεθόδους που χρησιμοποιεί τόσο στο ποδόσφαιρο όσο και στις επιχειρήσεις του.

Εικόνα holland74

Σάββα πραγματικά σε θαυμάζω, απορώ πως αντέχεις να ασχολείσαι με δαύτους, αλλά καλά το κάνεις, επειδή όλοι οι Γαύροι απαξιούμε, μας έχουν πάρει παραμάζωμα με την προπαγάνδα τους..Μακάρι να υπήρχαν περισσότεροι σαν εσένα!!!!!!!

Εικόνα holland74

Α και μιας που λέμε για πρόβατα..Ο γατούλης αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις χθες βράδυ, σου λέει θα με ρωτήσουν για τον Αραούχο και τι να τους λέω τώρα, θυμήθηκα και το άρθρο που είχες ανεβάσει για το θέμα και με έπιασε νευρικό γέλιο...Χαχαχαχαχαχα..