ΠΡΟΜΠΟΝΑΣ, ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ ΚΑΙ ORIGINAL



Νεότερα γύρω από το θέμα ''Αγια-Σοφιά, γήπεδο ΑΕΚ και Μελισσανίδης'', πάντοτε μέσα από το πολύ καλά ενημερωμένο site eksegersi.gr.
 
Στο προηγούμενο φύλλο, αναφερθήκαμε αναλυτικά στο σκάνδαλο της παράδοσης μιας μεγάλης περιοχής στον Προμπονά, που οι κάτοικοι ζητούσαν να γίνει κοινόχρηστος χώρος, που θα εξυπηρετεί τους κατοίκους αρκετών περιοχών (Ριζούπολη, Περισσός, Πατήσια, Νέα Χαλκηδόνα κ.ά.), σε δυο επιχειρήσεις real estate, μία συμφερόντων Μελισσανίδη και μία συμφερόντων Μάτσα, που σκοπεύουν να κατασκευάσουν φαραωνικά εμπορικά κέντρα. Το ρεπορτάζ μας γι' αυτό το σκάνδαλο, το οποίο προωθεί η δημοτική αρχή Καμίνη στο δήμο Αθηναίων, συνεχίζεται. Θα κάνουμε μόνο μια μικρή στάση, για να δείξουμε ότι το σχέδιο του Μελισσανίδη για την ανέγερση εμπορικών κέντρων στον Προμπονά, συνδέεται με το σχέδιό του για την κατασκευή του «οικογενειακού» γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα δίδυμο σχέδιο, οι δυο πλευρές του οποίου αλληλοτροφοδοτούνται. Κάθε φορά που κάπου σκαλώνει και καθυστερεί η προώθηση του σχεδίου στη μία πλευρά, το βάρος πέφτει στην άλλη. Κι αν η κατασκευή του γηπέδου στο άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας δεν ευοδοθεί (που δε θα ευοδοθεί), ο Μελισσανίδης έχει έτοιμη τη λύση για γήπεδο  στη Ριζούπολη. Πρέπει, όμως, να παραμυθιάσει τους οπαδούς της ΑΕΚ, ότι αυτό είναι αναπόφευκτο. Γι' αυτό τους οργανώνει και τους εξαπολύει ενάντια στη δημοτική αρχή και ενάντια στη «Στρούγκα». Οπως οι ναζί οργάνωναν τον όχλο εναντίον των εχθρών που κατασκεύαζαν, έτσι και οι μεγαλοκαπιταλιστές οργανώνουν το δικό τους όχλο ενάντια σε πραγματικούς ή κατασκευασμένους εχθρούς. Γιατί αν η «Στρούγκα» έχει την τιμή να είναι αυτή που οργάνωσε όλο τον αγώνα ενάντια στην καταστροφή του άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας, η δημοτική αρχή ουδέποτε στράφηκε ενάντια στην κατασκευή του γηπέδου. Ζήτησε μόνο την τήρηση κάποιων στοιχειωδών όρων.
Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα με τη χρονολογική τους σειρά, για να φανεί καθαρά πώς εξελίσσεται το δίδυμο σχέδιο.
♦ Ο Μελισσανίδης πούλησε την ΑΕΚ το 1995 στον Τροχανά. Εκτοτε, «έριξε μαύρη πέτρα πίσω του», ενώ η ομάδα μπήκε σ' έναν κυκλώνα διοικητικής αστάθειας και οικονομικής αφαίμαξης. Κάθε τύπου λαμόγιο, ντόπιο και ξένο, κερδοσκόπησε με μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της χώρας. Ο Μελισσανίδης τα παρακολουθούσε όλα αυτά από απόσταση, ενώ ασχολούνταν με άλλου είδους «μπίζνες». Περνάει κάποια στιγμή ξανά από το τιμόνι της ομάδας το 1998-99 και την ξαναεγκαταλείπει. Ενα ενδελεχές ψάξιμο ενδεχομένως να αποκαλύψει ότι και αυτό το σύντομο πέρασμα είχε πίσω του υπολογισμούς για το μεγάλο σχέδιο, που το ξεκινά μερικά χρόνια αργότερα.
♦ Το 2003, ο πασόκος Γιάννης Γρανίτσας γκρεμίζει το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας και στη θέση του υπόσχεται ότι θα χτίσει ένα φαραωνικό σύμπλεγμα γηπέδων και εμπορικών κέντρων, που θα χρηματοδοτηθούν μάλιστα από το κράτος ως ολυμπιακά έργα. Ο κόσμος της πόλης ξεσηκώνεται και παρά τις απειλές από τον οπαδικό «στρατό» δίνει μια μάχη που την κερδίζει δυο φορές στο ΣτΕ.
♦ Την ίδια χρονιά, ο Μελισσανίδης δημιουργεί την εταιρία real estate ΚΤΗΤΩΡ ΑΕ. Δεν ξέρουμε αν έχει αρχίσει και την αγορά οικοπέδων στην ευρύτερη περιοχή ή αν απλώς προετοιμαζόταν και άρχισε τις αγορές αργότερα (έχουμε στοιχεία για αγορές την περίοδο 2006-7). Τα δεδομένα, όμως δείχνουν ότι οι προσπάθειες αξιοποίησης του πρώην ΒΙΟΠΑ (Βιοτεχνικού Πάρκου) Προμπονά για μεγάλες μπίζνες με εμπορικά κέντρα κτλ. έχει αρχίσει από το 1999, με πρωταγωνιστή τον Μάτσα, που αγοράζει την έκταση του παλιού εργοστάσιου της Columbia.
♦ Το 2005, ο Μελισσανίδης -πάντα ως… αγνός ΑΕΚτζής- διεκδικεί την προεδρία της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ. Και ποιο είναι το «βαρύ χαρτί» της προεκλογικής του εκστρατείας; Ενα σχέδιο -μαντέψτε!- για την κατασκευή γηπέδου. Και ποιο όνομα θα είχε το γήπεδο, μακέτα του οποίου παρουσίασε; «Αγια-Σοφιά»! Στις 18 Μάη του 2005 παρουσίασε το προεκλογικό σχέδιό του ο Μελισσανίδης, στις 20 Μάη εκδόθηκε η απόφαση της επταμελούς σύνθεσης του Ε' Τμήματος του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικό και αντίθετο στην ευρωπαϊκή νομοθεσία το δεύτερο σχέδιο Γρανίτσα για ανέγερση γηπέδου-εμπορικού κέντρου, δικαιώνοντας τους 131 κατοίκους και το δήμο Νέας Φιλαδέλφειας που είχαν κάνει προσφυγή.
Οπως αντιλαμβάνεστε, δεν μπορούσε να προχωρήσει ούτε το σχέδιο Μελισσανίδη, έστω κι αν αυτό προέβλεπε λιγότερες εμπορικές χρήσεις απ' αυτό του Γρανίτσα. Εκτός αυτού, όμως, ο Μελισσανίδης χάνει τις εκλογές της Ερασιτεχνικής. Ο Ντέμης Νικολαΐδης, που ηγείται της ΠΑΕ ΑΕΚ, τον κατανικά στη μάχη παρασκηνίου που εκτυλίσσεται ανάμεσα στις διάφορες φατρίες.
♦ Ο Μελισσανίδης «επιστρέφει» στον Προμπονά κι αρχίζει να αγοράζει εκτάσεις στην πρώην ΒΙΟΠΑ. Επενδύει σε μια περιοχή δίπλα στην παλιά έδρα της ΑΕΚ, έχοντας στο μυαλό του πως η ΑΕΚ και οι φίλαθλοί της θα είναι η πελατεία για το δίκτυο εμπορικών χρήσεων που θέλει να κατασκευάσει.
Το 2007, με απόφαση του Γ. Σουφλιά, τροποποιείται το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Αθηναίων, και το ΒΙΟΠΑ Προμπονά μετατρέπεται σε ΒΙΟΠΑ προς εξυγίανση. Στο πλαίσιο αυτής της τροποποίησης διευρύνονται οι χρήσεις γης και μεταξύ των άλλων προβλέπεται και η δυνατότητα κατασκευής εμπορικών κέντρων.
♦ Την ίδια περίοδο (από το 2006), ο Ντέμης Νικολαΐδης λέει πως δεν είναι δυνατόν να κατασκευαστεί γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια, μετά τις αποφάσεις του ΣτΕ, που δικαίωσαν τις προσφυγές των κατοίκων και του δήμου (Βασιλόπουλος δεν υπήρχε τότε στον ορίζοντα). Ανακοινώνει ότι έχει βρει έκταση στον ΟΔΔΥ, συναντιέται με τον Σουφλιά που δηλώνει ότι το κράτος θα βοηθήσει, αρκεί η ΑΕΚ να έχει ενιαία άποψη, γιατί η διοίκηση της Ερασιτεχνικής διαφωνούσε με το σχέδιο Νικολαΐδη και επέμενε για γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Το 2007 ο Νικολαΐδης φαίνεται να έχει προχωρήσει αρκετά το σχέδιό του και τότε -ω του θαύματος!- μερίδα οπαδών αρχίζει να στρέφεται εναντίον του. «Ολως τυχαίως», στις αποδοκιμασίες κατά του άλλοτε ειδώλου της κιτρινόμαυρης εξέδρας και νυν προέδρου της ΠΑΕ πρωτοστατεί γνωστό κλαμπ οπαδών, στο οποίο τα νήματα κινεί άνθρωπος με στενές σχέσεις με τον Μελισσανίδη. Λογικό. Αν ο Νικολαΐδης εγκαταστήσει την ΑΕΚ στα Ανω Λιόσια και φτιάξει εκεί γήπεδο-εμπορικό κέντρο, η μπίζνα του Μελισσανίδη στον Προμπονά θα υποστεί πλήγμα, καθώς τα εμπορικά του κέντρα δε θα έχουν καμιά «επαφή» με το κοινό που αναφέρεται στην ΑΕΚ. Θα χάσουν το μέγεθος που οι λογιστές αποκαλούν «φήμη-πελατεία».
♦ Ο Νικολαΐδης υποχρεώνεται σε απομάκρυνση από την ΑΕΚ (το 2008), μετά από συστηματικό πόλεμο των οργανωμένων οπαδών. Η ΑΕΚ μπαίνει σε νέες περιπέτειες και το 2013 οι οπαδοί οδηγούν την ομάδα σε πτώση από την πρώτη κατηγορία. Πάλι «όλως τυχαίως», στην εισβολή που δίνει τη χαριστική βολή στην ομάδα πρωτοστατεί το κλαμπ που έχει τις στενές σχέσεις με τον Μελισσανίδη. Και τότε ο «τίγρης» εμφανίζεται ως σωτήρας, με τον όρο η ιστορική ομάδα να πέσει στην τρίτη κατηγορία, για να την πάρει καθαρή από χρέη.
♦ Στο διάστημα που έμεινε εκτός ΑΕΚ έχει προχωρήσει το σκάνδαλο στον Προμπονά. Οι κάτοικοι της περιοχής, που το 2009 έχουν κερδίσει στο ΣτΕ την προσφυγή κατά της απόφασης Σουφλιά, βρίσκονται το 2013 αντιμέτωποι με νέα απόφαση, από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος των Σαμαροβενιζέλων αυτή τη φορά. Κάνουν νέα προσφυγή στο ΣτΕ. Οσο διάστημα χρειάζεται για να εκδικαστεί αυτή η προσφυγή, ο Μελισσανίδης μεταφέρει το βάρος στη Νέα Φιλαδέλφεια και την «Αγια-Σοφιά». Το 2014 πετυχαίνει τις γνωστές σκανδαλώδεις ρυθμίσεις με το νόμο 4277/2014 (ο ΣΥΡΙΖΑ -παρά την παρασκηνιακή συμφωνία των Φλαμπουράρη-Στρατούλη με τον Μελισσανίδη- αναγκάζεται να καταψηφίσει, μετά το πογκρόμ που οργάνωσαν οι μπράβοι ενάντια στο Συντονιστικό Κατοίκων και τη «Στρούγκα»). Δε δείχνει καμιά ιδιαίτερη βιασύνη για την άδεια, αφού μόνο μετά από δικές μας αποκαλύψεις αναγκάζεται να καταθέσει (παραμονή Δεκαπενταύγουστου) έναν άδειο φάκελο, μόνο και μόνο για να πάρει (κάκιστα) αριθμό πρωτοκόλλου και να κοροϊδεύει τους οπαδούς.
Πάλι χάρη στις δικές μας αποκαλύψεις και παρεμβάσεις, τίθεται σχεδόν αμέσως υπό αμφισβήτηση και έλεγχο η δυνατότητα της «Δικέφαλος 1924» ΑΕ να σηκώσει γήπεδο στο οικόπεδο που έχει παραχωρηθεί στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ. Το 2015, όμως, το ΣτΕ απορρίπτει την προσφυγή των κατοίκων του Προμπονά και ο δρόμος για χοντρές μπίζνες real estate από τους Μελισσανίδη και Μάτσα ανοίγει. Κάνουν τη μελέτη ένταξης της περιοχής στο σχέδιο πόλης, τη δωρίζουν στο δήμο Αθηναίων και η διοίκηση Καμίνη ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις τους.  Οι σχετικές διαδικασίες, όμως, θα χρειαστούν καμιά τριετία για να ολοκληρωθούν. Στο διάστημα αυτό, ο Μελισσανίδης θα πιέζει για να ξεπεράσει όλα τα νομικά εμπόδια για το γήπεδο. Οπως έχουμε πει άπειρες φορές, το βασικό εμπόδιο είναι το παραχωρητήριο. Θα πρέπει να γίνει τεράστιο σκάνδαλο για να ξεπεραστεί. Εχει όμως τον Προμπονά και μπορεί να μεταφέρει εκεί ολόκληρη τη μπίζνα, εμπορικά κέντρα και γήπεδο. Αρκεί να μη φύγει η πελατεία…
 
Με αφορμή όσα αναφέρει η εφημερίδα ''ΚΟΝΤΡΑ'', ας δούμε και την ανακοίνωση της ''Πρωτοβουλίας Αναρχικών από τη Νέα Φιλαδέλφεια'' που ανέβηκε πριν 4 μέρες στο indymedia, με αφορμή την ανακοίνωση της Original κατά του δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας Άρη Βασιλόπουλου και της ''ΣΤΡΟΥΓΚΑΣ'', η οποία φιλοξενήθηκε για λίγες ώρες στο indymedia και μετά κατέβηκε με επέμβαση της Συντακτικής Ομάδας του indymedia.
 
Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι ο σύνδεσμος φιλάθλων της ΑΕΚ με το όνομα ORIGINAL 21 ανέβασε ανακοίνωση στο indymedia (η οποία παρέμεινε κάνα 3ωρο) με την οποία αναπαράγει χυδαία ψέμματα για τους συντρόφους και τις συντρόφισσες στην Κατάληψη Στρούγκα εν όψει της σημερινής πορείας στη Νέα Φιλαδέλφεια. Προσπαθούν έστω και τελευταία στιγμή να διασπάσουν πολιτικά το μέτωπο των αναρχικών νομίζοντας πως απευθύνονται στα τσιράκια τους.
Αυτοί που έβγαλαν ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στην Κατάληψη Στρούγκα το 14 επειδή "δεν μπορέσανε να συγκρατήσουνε τα νεύρα τους".
Αυτοί που πουλάνε τρομοκρατία στην πόλη της Νέας Φιλαδέλφειας υπερασπιζόμενοι το νόμο που πέρασαν για το μαφιόζο αφεντικό τους οι ΣαμαροΒενιζέλοι το 14 και που στήριξε μετεκλογικά η πρώτη φορά αριστερά και η αριστερή περιφεριάρχισσα Αρένα Δούρου υποσχόμενη 35 εκατομμύρια και 6 στρέμματα δάσους για ιδιωτικό γήπεδο ιδιοκτησίας Μελισσανίδη με τον ίδιο project manager που ο Κόκκαλης έφτιαξε το Καραϊσκάκη, τον Ανδριόπουλο.
Αυτοί που επικαλούνται το ΣτΕ που τόσες και τόσες φορές έχει πάρει ταξική θέση απέναντι στους αγώνες κατοίκων ανά την ελλάδα και υπέρ της ανάπτυξης των αφεντικών.
Αυτοί που βάλαν στην ανακοίνωσή τους για άλλη μια φορά φωτογραφία τον "αγωνιστή γενοβίτη του 2001" αρχηγό τους που έχει βγάλει το μάτι συντρόφου υπερασπιζόμενος κάποιον φασίστα μπάρμπα του.
Αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν πέρα από τα μπραβιλίκια και τα νταραβέρια.
Αυτοί που κόβουνε πίτες και διατηρούν χαρτζιλικωμένα στέκια από τα αφεντικά της ομάδας.
Αυτοί που ξημεροβραδιάζονται διαβάζοντας οπαδικές φυλλάδες και πληρωμένους ρουφιάνους του αφεντικού τύπου Κετσετζόγλου.
Αυτοί που η μεγαλύτερή τους έγνοια είναι αν και σε ποια μεταγραφή θα τα σκάσει το αφεντικό και αν θα πάρει φράγκα από το champions league.
Αυτοί που έχουν διαλύσει την ορίτζιναλ διώχνοντας συνδέσμους που εξέφρασαν κριτική απέναντι στο μαφιόζο Μελισσανίδη.
Αυτοί που έχουν βάλει τους φασίστες του γκέτο στην ορίτζιναλ από την πίσω πόρτα να ξεκολλάμε τα αυτοκόλλητά τους με τις νεκροκεφαλές των ss απ' όλη τη Φιλαδέλφεια.
Αυτοί που τον φασίστα αρχηγό του γκέτο τον έκαναν αρχηγό της ορίτζιναλ στη νέα φιλαδέλφεια.
Αυτοί που μιλάνε για ιερά χώματα, θρησκεία και οικογένεια.
Αυτοί λοιπόν θέλουν να μας κάνουν μαθήματα αντιεξουσίας!
Σε εμάς που έχουμε φάει τα νιάτα μας σε οριζόντιες συνελεύσεις και αυτοοργανωμένες δομές.
Σε εμάς που κοιμόμαστε και ξυπνάμε με τη σκέψη των κοινωνικών αγώνων. Με την αγωνία μιας συνέλευσης, ενός κειμένου, μιας αφισοκόλλησης, μιας σύγκρουσης με το κράτος, τους φασίστες ή τους μαφιόζους.
Σε εμάς που αγωνιζόμαστε γνωρίζοντας κάθε στιγμή πως ότι χτίζουμε χρόνια μπορεί να χαθεί σε ένα βράδυ από μια μπουλντόζα του κράτους.
Σε εμάς που κάθε φορά που ανοίγουμε ένα στέκι περιμένουμε τους φασίστες έτοιμοι και έτοιμες για όλα.
Σε εμάς που βάζουμε τα κορμιά μας μπροστά για να υπερασπιστούμε τον αγώνα των συντρόφων και των συντροφισσών μας.
Μετά και τις δυο τελευταίες ανακοινώσεις, δεν πιστεύουμε ότι έχει μείνει ούτε ένας σύντροφος να συνδιαμορφώνει τα κείμενα της ορίτζιναλ.
Κάτω τα ξερά σας από την Κατάληψη Στρούγκα.
Καμία ανοχή στους ρουφιάνους των αφεντικών.
Όσοι επιλέξουν να βρίσκονται σήμερα δίπλα στους φασίστες του γκέτο να ξέρουν ότι θα είναι αργά για αντιφασιστικές κορώνες.
Κράτος φασίστες και παρακρατικοί, όλα τα καθάρματα δουλεύετε μαζί!
Πίσω τραμπούκοι! Εμπρός σύντροφοι!
Πρωτοβουλία αναρχικών από τη Νέα Φιλαδέλφεια
 
Μπραβιλίκια, χαρτζιλικωμένα στέκια, νεκροκεφαλές ss και...Κετσετζόγλου, που χαρακτηρίζεται ''πληρωμένος ρουφιάνος του αφεντικού''. Πάλι κράξιμο από οπαδούς της ΑΕΚ στον Κώστα το λεβέντη του aek365, ο οποίος προχθές ήταν στα επίσημα του δημοτικού γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας μαζί με το φίλο του, το Νικόλα Βασιλαρά και δίπλα από τον αρρενωπό Πειραιώτη στιχουργό Νίκο Καρβέλα, για να δουν το ΠΑΟ-Ολυμπιακός.
 

 
Και εις ανώτερα ευχόμαστε, όπως και ''σε καλή μεριά''...
 
Υ.Γ. Επειδή σε παλαιότερο κείμενο αναφερθήκαμε σε ομηρία 2 γυναικών από μέλη της Original που επιτέθηκαν στην ''Στρούγκα'', από την στιγμή που οι ίδιες με κείμενό τους αρνούνται πως υπήρξε ομηρία, επανορθώνουμε.

Σχόλια

Εικόνα REDNYC

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ...ΤΙ ΣΑΠΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΡΕ ΣΥ? Ο ΕΝΑΣ ΥΠΕΡΒΑΡΟΣ, Ο ΑΛΛΟΣ ΛΑΜΟΓΙΟ, ΕΝΩ Ο ΠΙΣΩ ΣΑΝ ΞΕΦΩΝΗΜΕΝΗ ΤΣΑΤΣΑ ΜΟΙΑΖΕΙ!!! Ε-Λ-Ε-Ο-Σ !!!!

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΓΑΤΟΥΛΗ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ, ΚΟΝΤΕΥΕΙ ΤΑ ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΣΧΕΔΙΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΖΗΣΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ...ΡΕ ΓΑΤΟΥΛΗ, ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ? ΓΙΑΤΙ ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΣΕ ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ????

ΤΡΑΒΑ ΡΕ ΓΑΤΟΥΛΗ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΝΑ ΠΙΕΙΣ ΚΑΝΑ ΤΣΑΓΑΚΙ, ΚΑΝΑ ΤΙΛΙΟ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΣΟΥ...ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΓΡΙΟΥΣ, ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ. ΟΥΤΕ ΓΗΠΕΔΟ, ΟΥΤΕ ΕΜΠΟΡΙΚΟ.

Εικόνα Warrior 7

Τα καίρια ερωτήματα μετά από αυτή τη συνάντηση των τιμημένων πολλάκις με ΠΟΥΛΙ-τζερ ΑΡΔ είναι τα εξής:

1) Ποιό ακριβώς ήταν το ύψος της "ζημιάς" που έγινε στα θυγατρικά ταχυφαγεία της ΠΑΕ Αμπελοκήπων επί της οδού Πανόρμου και εάν ισχύουν οι φήμες ότι δεν έμεινε ούτε τραπεζομάντηλο;

2) Επειδή ως γνωστόν το ηθικό πλεονέκτημα των ομάδων που εκπροσωπούν οι συγκεκριμένοι συνοψίζεται στο "ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε και ό,τι αρπάξει ο κώλος μας", είναι δυνατόν να επιβεβαιωθεί αν μετά το πλουσιοπάροχο γεύμα τα δύο αγόρια μοιράστηκαν στιγμές πάθους στο κεντρικό στέκι των μπογιατζήδων επί της λεωφόρου Αλεξάνδρας 115;

3) Αληθεύει ότι ο αρρενωπός Πειραιώτης στιχουργός ετοιμάζεται να προτείνει την αντικατάσταση του ύμνου του ποα με το παρακάτω αντιπροσωπευτικό κομμάτι;

https://www.youtube.com/watch?v=QAJrG4yYr3I

Εικόνα Γιάννης ο Red

Ανακοίνωση της ίδιας της Στρούγκας από την περασμένη Παρασκευή:
http://strouga.espivblogs.net/2017/03/17/nf_palermo_de_tha_ginei/

"Ακούστε το καλά ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και Μελισσανίδη H Νέα Φιλαδέλφεια Παλέρμο δε θα γίνει
by strouga • 17/03/2017

Η Φωτογραφία είναι από την επιστροφή της πορείας στον σταθμό ΗΣΑΠ Ανω Πατησίων

Από τον φραγμό των μπάτσων στο τέλος της οδού Χαλκίδος
Χθες, Πέμπτη 16 Μάρτη του 2017, ο κόσμος του αγώνα και της αντίστασης ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Ανοιχτής Συνέλευσης Αλληλεγγύης στην Κατάληψη Στρούγκα και αφού συγκεντρώθηκε στον σταθμό ΗΣΑΠ Ανω Πατησίων, συγκροτημένα, με παλμό και μαχητικότητα, κινήθηκε προς τη Νέα Φιλαδέλφεια, για να φτάσει στον προορισμό της διαδήλωσης, που ήταν η «Στρούγκα». Στο τέλος της οδού Χαλκίδος, κλούβα των ΜΑΤ έθεσε φραγμό, απαγορεύοντας στην πορεία, όχι μόνο να φτάσει στον προορισμό της, αλλά ούτε καν να εισέλθει στο δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας.

Η πορεία είχε ως σκοπό να σπάσει ο τρόμος και ο φόβος που επιβάλλουν οι εμπροσθοφυλακές του Μελισσανίδη στην περιοχή, καθώς και να ανακτηθεί η δομή του κινήματος, στην οποία οι τραμπούκοι -με την ανοχή και την προστασία του αστυνομικού μηχανισμού, δημοτικών παρατάξεων, κονδυλοφόρων των τοπικών μέσων “ενημέρωσης” και όλου του συρφετού των υπηρετών του νόμου της μαφίας- απαγορεύουν την πρόσβαση. Αν πίσω από δημοτικές παρατάξεις και κάθε είδους «δημοσιογράφους» μπορεί κανείς να δει το «μεγάλο αφεντικό» και τη μαφία του, πίσω από τον αστυνομικό μηχανισμό υπάρχει η κυβέρνηση. Αυτή διοικεί το κράτος, αυτή δίνει τις εντολές.

Με τη χθεσινή απαγόρευση της πορείας στη Νέα Φιλαδέλφεια από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και την παράλληλη συνεργασία της αστυνομίας με τους τραμπούκους του Μελισσανίδη, οι οποίοι όχι μόνο πραγματοποίησαν αντισυγκέντρωση αλλά επιχείρησαν να επιτεθούν και στο σώμα της πορείας κατεβαίνοντας ανενόχλητοι την οδό Δεκελείας, επιβεβαιώθηκε για μια ακόμα φορά πως οι προστάτες των επιχειρηματικών συμφερόντων Μελισσανίδη γνωρίζουν πολύ καλά πως το επενδυτικό σχέδιο της “Δικέφαλος 1924” δεν έχει καμιά κοινωνική νομιμοποίηση από το λαό της Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας. Γι΄αυτό δε διστάζουν να κουρελιάσουν τη δική τους αστική νομιμότητα, απαγορεύοντας τα κατοχυρωμένα από το δικό τους αστικό σύνταγμα δικαιώματα του εκφράζεσθαι και του συνέρχεσθαι.
Κι όμως, εδώ και τρία χρόνια όχι μόνο δεν έχουν καταφέρει να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου στη γειτονιά μας, προκειμένου να ευοδωθούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα Μελισσανίδη, αλλά δυναμώνουν ακόμα περισσότερο τον αγώνα μας.

Αυτό που γίνεται ξεκάθαρο και έχει μεγάλη σημασία μετά και τα χθεσινά γεγονότα, όχι μόνο για τον δικό μας αγώνα αλλά γενικότερα για το ανταγωνιστικό κίνημα, είναι πως τα αλλεπάλληλα χτυπήματα της μαφίας τα τελευταία τρία χρόνια στην περιοχή μας δεν καταφέρονται μόνο στους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους της περιοχής και στους αγωνιζόμενους κατοίκους της που διαφωνούν με το καταστροφικό σχέδιο της «Δικέφαλος 1924 ΑΕ», αλλά σε όλους όσοι αντιστέκονται στην προσπάθεια να μετατραπούν οι γειτονιές μας σε μοντέρνες φυλακές και σε αυλές των επιχειρηματικών συμφερόντων.
Εχουμε ξαναπεί πως “το πείραμα της Νέας Φιλαδέλφειας δεν είναι διαφορετικό από αυτό που επιχειρείται στο Βόλο, στον Πειραιά, στα Εξάρχεια και σε όποια άλλη γειτονιά επιχειρεί να απλώσει τα χέρια της η μαφία. Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, η επαμφοτερίζουσα στάση, οι πολιτικές των ίσων αποστάσεων, οι μεσοβέζικες διαμεσολαβήσεις λειτουργούν υπέρ του αντιπάλου”. Σήμερα θα προσθέσουμε πως την ευθύνη για το γεγονός ότι ο αγώνας ενάντια στις εμπροσθοφυλακές του κεφαλαίου είναι τόσομακροχρόνιος την έχουν όσοι κατά καιρούς τους πρόσφεραν και συνεχίζουν να τους προσφέρουν ειρήνη. Και ο νοών νοείτω…

Από την άνοιξη του 2014, ο αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός χώρος Στρούγκα, αναλαμβάνοντας αρχικά πρωτοβουλίες με τη δράση του (εφημερίδα «Χαμπέρι», εκδήλωση-συζήτηση για το άλσος, Πρωτοβουλία Κατοίκων για ανοιζτή συζήτηση στο Πνευματικό Κέντρο) και στη συνέχεια συμμετέχοντας στο Συντονιστικό Κατοίκων Ν.Φ. – Ν.Χ. και Γύρω Περιοχών, δίνει τον σημαντικότερο αγώνα που έχει δώσει στα οχτώ χρόνια λειτουργίας του. Ο αγώνας ενάντια στα επιχειρηματικά συμφέροντα και στον κατακερματισμό του Αλσους από τον μεγαλοκαπιταλιστή Μελισσανίδη, που έχει στο πλευρό του κυβερνήσεις, κόμματα, ένα ολόκληρο σύστημα είναι άνισος, όμως η Ιστορία δείχνει πως ο δυνατός δεν νικάει, όταν αυτοί που έχουν το δίκιο επιμένουν να αγωνίζονται.

Μέχρι πριν από τρία χρόνια, ελάχιστοι γνώριζαν τον αγώνα μας. Σήμερα έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια της περιοχής μας. Ανακοινώσεις αλληλεγγύης έρχονται από όλη την Ελλάδα. Κι εμείς είμαστε εδώ, όρθιες και όρθιοι, κρατώντας ψηλά τη σημαία του αγώνα, παρά τις απειλές κατά της ζωής μας, τη μούγκα του αστικού Τύπου, τις στοχοποιήσεις προσώπων, τις τραμπούκικες επιθέσεις, τη διάλυση και απαγόρευση συγκεντρώσεων, τις αντισυγκεντρώσεις των μαφιόζων, τα δολοφονικά πογκρόμ και τα ανοιγμένα κεφάλια.

Καλούμε το λαό της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας να συνεχίσει να στέκεται πλάι σε όσους αγωνίζονται για την υπεράσπιση της πόλης και του άλσους και να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Να μην ανεχτεί την επιβολή του νόμου της μαφίας στην περιοχή, να αντιληφθεί τη δύναμή του. Να συνεχίσει τις αγωνιστικές παραδόσεις των περιοχών μας.

Από τη μεριά μας βροντοφωνάζουμε ακόμα πιο δυνατά: Δε λυγίζουμε, δεν σταματάμε τον αγώνα. Μαζί με όλες τις αγωνιστικές δυνάμεις της πόλης και τις συλλογικότητες του κινήματος θα δώσουμε κι αυτή τη φορά τον αγώνα της υπεράσπισης της πόλης και του άλσους, στα χνάρια του μεγάλου αγώνα του 2014, χτίζοντας ένα ευρύ ενωτικό μέτωπο πάλης ενάντια στα επιχειρηματικά συμφέροντα του Μελισσανίδη. Και θα νικήσουμε!

Επόμενη συζήτηση της ανοιχτής συνέλευσης αλληλεγγύης στην κατάληψη Στρούγκα, Κυριακή 19/03, 19.00, Πολυτεχνείο, κτίριο Γκίνη

ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕ ΣΩΘΗΚΕ ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Κατάληψη Στρούγκα
Αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός χώρος στη Νέα Φιλαδέλφεια"

Και δείχνει κι ένα ωραίο βίντεο:
http://strouga.espivblogs.net/2017/03/19/mafia-melissanidi/

http://strouga.espivblogs.net/2017/03/18/kokkoi_nf/

Εικόνα Romain

Αυτός ο Χεσετζογλου, από το πολύ σουβλάκι, που λέει και ο Τιμουρ, μοιάζει πιο πολύ με γουρούνα που είναι έτοιμη να γεννήσει.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Η γεννημένη γουρούνα λέγεται σκρόφα. Λέω εγώ τώρα...

Εικόνα ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Σαββα σε πιανω αδιαβαστο.Ο Ολυμπιακος δηλαδη τι ειναι?Αλλα ξεχασα,εκει μας προλαβε ο χοντρος και τα παντελονιαζει.Οσον αφορα αναρχοαυτονομες και λοιπες δημοκρατικες δυναμεις του ακραιου αριστερου τοξου , επιτρεψε να πιστευω οτι θα αντιδρουσαν και μονο για να επιβεβαιωσουν την υπαρξη τους.Οι αεκιτζηδες ειναι με βαση το σημα τους δικεφαλα κουτορνιθια.

Εικόνα red apple

O rhino, η αυτάρεσκη γουρουνοκεφαλή! Χαράς στο κουράγιο σου, Σάββα, να ασχολείσαι με τη γούρνα. Ευτυχώς έφυγα νωρίς από την εγχώρια δημοσιογραφική χαβούζα.

Εικόνα ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Για να το παίξω λίγο δικηγόρος του διαβόλου, αν δηλαδή το όποιο γήπεδο της ΑΕΚ το έφτιαχνε η ερασιτεχνική χωρίς ενδιάμεσους και με αυτοχρηματοδότηση και χωρίς να κοπούν τα δέντρα και με την ελάχιστη περιβαλοντική όχληση γενικότερα και κάνοντας τα πάντα ρε παιδί μου με βάση αυτά που ζητά η δημοτική αρχή, τα αναρχοαυτόνομα στέκια δεν θα αντιδρούσαν?ΥΓ. Προσωπικώς μου είναι παγερά αδιάφορο που και αν θα κάνει γήπεδο το ΑΕΚ.Είχαν γήπεδο και το γκρέμισαν, οπότε όπως έστρωσαν ας κοιμηθούν.

Εικόνα savvas gridlock

''Aυτοχρηματοδοτηση'' και ''Ερασιτεχνικη'' δεν πανε μαζι, εκτος αν ξερεις εσυ καποιο Συλλογο να εχει εσοδα 60-80 εκ. ευρω απο καπου, να παμε να τον διοικησουμε να κονομησουμε. Δεν νομιζω οτι η αντιδραση απο τα ''αναρχοαυτονομα στεκια'' που λες προερχεται απο τη διαθεση τους ''να αντιδρασουν μονο και μονο για να αντιδρασουν''. Πρωτα και κυρια επρεπε να αντιδρουν οι ΑΕΚτζηδες με αυτο που παει να γινει, αλλα αυτοι εχουν μετατραπει σε πιονια του Μελισσανιδη.

Εικόνα Chief Bromden

Τον ρόλο του Κετσετζόγλου και την «στενή» σχέση του με τον Τίγρη εκτός από τους αντιεξουσιαστές τον έχουν αναδείξει και πολλοί Αεκτζήδες με αφορμή όμως τα αγωνιστικά της ΑΕΚ και όχι το γηπεδικό. Το καλοκαίρι ο Κωστάκης παρουσίαζε την περίπτωση Μοντανιέ που έφερε ο Τίγρης για συζητήσεις ως ιδανική για τον πάγκο της ΑΕΚ. Όταν χάλασε στο οικονομικό η συμφωνία αμέσως έγινε ιδανική για τον ίδιο η απόφαση του Τίγρη να φέρει τον Κετσπάγια. Μετά τα άσχημα αποτελέσματα και την απόλυση του Τιμούρ η κριτική του Κετσετζόγλου περιορίστηκε αποκλειστικά στον Γεωργιανό και στην συνέχεια χαρακτήρισε ως ιδανική την επιλογή του Τίγρη να φέρει τον Μοραϊς. Μαντέψτε τώρα σε ποιον πήγαινε η ατάκα του Τιμούρ για τους δημοσιογράφους που γράφουν για ένα σουβλάκι...
Μετά την απομάκρυνση και του Μοραϊς που η ΑΕΚ δεν σταύρωνε νίκη ο Κωστάκης δεν έριξε ούτε ματιά προς την πλευρά του Τίγρη. Όσο συνέβαιναν όλα τα παραπάνω πάρα πολλοί Αεκτζήδες τόσο στο sdna που αρθρογραφεί όσο και στο site του aek365 του άσκησαν πολύ χοντρή κριτική για την στάση του να μην «ακουμπά» καθόλου τον Μελισσανίδη βγάζοντας τον έξω από το κάδρο της κριτικής. Τότε γράφτηκαν πολλά απρεπή σχόλια για τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο που δεν τα υιοθετούμε όπως τσάτσος , χρηματοδοτούμενος και άλλα πολλά...
Στην σελίδα του SDNA είχαν ανέβει αρκετά ενώ στο aek 365 εξαφανιζόντουσαν στην στιγμή όπως και όλα τα αρνητικά σχόλια προς τον Τίγρη, κάτι που γίνεται και σήμερα...