Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΟΝ ΙΒΑΝ ΙΓΚΝΑΤΙΕΒΙΤΣ ''ΣΑΒΒΙΔΗ'' (VIDEO)



Χθες ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Δημήτρης Δημητριάδης κατέθεσε στη Βουλή τροπολογία που ορίζει πως εταιρεία στην οποία περνά περιουσιακό στοιχείο του κράτους μετά από διαδικασίες ιδιωτικοποίησης δεν βαρύνεται από παραβάσεις λαθρεμπορίας που τελέστηκαν κατά την περίοδο που το περιουσιακό στοιχείο ήταν υπό κρατική ιδιοκτησία. Η «φωτογραφική» τροπολογία, σύμφωνα με βουλευτές της αντιπολίτευσης αφορά την καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ και τον ιδιοκτήτη της Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος αντιμετωπίζει νομικές εμπλοκές και πολύ υψηλά πρόστιμα για υποθέσεις λαθρεμπορίας που τελέστηκαν στην ΣΕΚΑΠ, πριν ο ίδιος την εξαγοράσειΗ αντιπολίτευση σήκωσε τους τόνους, μιλώντας για σκάνδαλο και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να απαντήσει στη Βουλή σήμερα. Ας τον ακούσουμε.
 
«Δεν διαγράφεται κανένα πρόστιμο. Οι καταλογισμοί για τις τελωνειακές παραβάσεις ισχύουν και ισχύουν γι΄αυτούς που τις διέπραξαν και ούτε σβήνεται, ούτε προκαλείται καμία δημοσιονομική επιβάρυνση. Τι γίνεται: δίνεται η δυνατότητα σε μια υγιή επιχείρηση να μπορεί να λειτουργεί και να έχει τους εργαζομένους. Και αυτό εσείς το ονομάζετε φωτογραφική διάταξη. Ξέρετε τι είναι φωτογραφικό; Το μένος σας απέναντι σε κάθε υγιή επενδυτή, που δεν θέλει να σας παραδοθεί. Που δεν θέλει να παραδοθεί στη δική σας διαπλοκή. Που είναι ακόμα και σήμερα παρούσα».
 
Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ αυτό το πράγμα, πρωθυπουργός να υπερασπίζεται έτσι ανοιχτά κάποιον επιχειρηματία από το βήμα της Βουλής, χρεώνοντάς τον ουσιαστικά στο κόμμα του, ότι είναι ''δικός του'' και ότι κάποιο άλλο κόμμα θα τον ήθελε δικό του, αλλά δεν τον έχει. Κατά καιρούς διάφοροι χρέωναν κάποιους επιχειρηματίες σε πρωθυπουργούς και αρχηγούς κομμάτων, είτε ότι είχαν φιλική σχέση, είτε ότι τους χρηματοδοτούσαν. Ποτέ άλλοτε όμως δεν συνέβη ό,τι έγινε σήμερα, ανοιχτά και καθαρά ένας πρωθπουργός της χώρας να υπερασπίζεται και να θεωρεί ΔΙΚΟ ΤΟΥ κάποιο μεγαλοεπιχειρηματία. Κι αυτό αφορά τον Ιβάν Ιγκνάτιεβιτς ''Σαββίδη''. Φοβερά πράγματα, ΣΥΡΙΖΑΝΕΛίστικα, από μία από τις πιο γελοίες, αν όχι την πιο γελοία κυβέρνηση όλων των εποχών. Αδίστακτοι απατεώνες, ελεεινά διεφθαρμένα σκουπίδια της πολιτικής, να δούμε για πόσο ακόμη θα βρίσκονται εκεί που βρίσκονται.

Σχόλια

Εικόνα Αθανασιος Βλάχος

Κόμμα αλλάζω ,ομάδα δεν αλλάζω.ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ>

Εικόνα matrasimca

Μαλλον ο Αλαφουζος το καταλαβε οτι δεν τον εκλεβε ο Μαρινακης αλλα οι "συμμαχοι" του και αλλαξε γραμμη.
Χτες στην Δικη εδειξε ολα τα λαθη της διαιτησιας εις βαρος μας στο τελευταιο παιγνιδι, μιλησαν για πεναλτι που εγινε στον Μαριν και δεν μας εδωσαν, και γενικα εχει κατεβει απο το εξυγιαντικο πλοιο.
Αυτο βεβαια δεν σημαινει οτι ξεχναμε οτι εκανε, σημαινει οτι τωρα με τον Σαββιδη ειναι στα μαχαιρια και τον ξεκατινιαζει.
Στον τελικο του κυπελλου θα σπασει για τα καλα η τριανδρια σε 10 κομματια.
Εχουν ξευτιληστει κυριολεκτικα.
Σκεφτονται πως την στιγμη που ο Σαββιδης χρησιμοποιει τοσους ψευδομαρτυρες και προσπαθει με Συριζαικη τροπολογια να παρει το πρωταθλημα αθτοι δεν εχουν καμμια ελπιδα.
Στο τελος θα δεις πως του εχθρου μου ο εχθρος γινεται ο καλυτερος μου φιλος, ακουσα οτι ο Μαρινακης εχει στειλει τις εφημεριδες ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ και Ελευθερια στι εκτυπωτηρια του Αλαφουζου.
Ο Παναθηναικος μεσα απο αυτην την πενταετη ιστορια λασπης αποδυναμωθηκε και εβγαλε μονος τα ματια του.
Εβαλε τα λιγουρια του Βορρα στο παιγνιδι και κινδυνευει να βγει στα πλει οφ τεταρτος.
Ας προσεχε ο Αλαφουζος.
Οσο για εμας ολοι απο κοντα στον νεο προπονητη και ο Τακης ο Λεμονης να παρεχει ολη την βοηθεια του προκειμενου αυτη την φορα να προκριθουμε στους ομιλους.
Αν ειναι εξυπνες οι μεταγγραφες και τελειωσουν εγκαιρα θα περασουμε.
Δεν χρειαζεται χαλαροτητα και να μην ακουσουμε παλι για ροστερ 22 ποδοσφαιριστων, την αλλη χρονια ο Σαββιδης θα κανει χορηγια και τα σημαιακια του κορνερ.
Επισης καμμια λυπηση δεν πρεπει να δινουμε σε ομαδες πουστιας σαν τον Πλατανια, λιωσιμο θελουν με 5αρες και εξαρες για να δειχνουμε στα αφεντικα τους ποσο αχρηστοι τους ειναι.
Και για να μην ξεχναμε, καμερες και στις τουαλετες να τους ξεμπροστιαζουμε για οσα ψεμματα λενε.
Περιμενω και μηνυση απο την ομαδα για τον πρωην παικτη του ΠΑΟΚ και νυν του Πλατανια.
Δεν γινεται να ποινικοποιουν και τα μπινελικια με αφαιρεση βαθμων και να λενε οτι τρωνε ξυλο.
Δεν εχω ξαναδει τοσα χρονια που παρακολουθω την ομαδα γηπεδο εκκλησια να τιμωρειται, η συσπειρωση πρεπει να ειναι 100% και η τιμωρια τους στις καλπες κατι παραπανω απο βεβαιη

Εικόνα ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Πολλά τα λεφτά Σάββα.Αν και νομίζω ότι ο χαρακτήρας που υποδυόταν ο Καλογήρου ήταν πιο τίμιος από αυτούς που μπλέξαμε.Παρεπιμπτόντως , πως γίνεται και οι καλλίτερες ταινίες της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου έχουν σχέση με Πειραιά και Ολυμπιακό.Για να μην ξεφεύγουμε όμως, όπως έχω ξαναπεί,αν το παρεάκι του Μαξίμου δεν εξασφαλίσει τα προς το ζην και δεν καλύψει επαρκώς τους κώλους, εκλογές δεν γίνονται.

Εικόνα nichio 1971

Η εκλογική "βούρτσα" ΕΡΧΕΤΑΙ, και θα είναι KING SIZE.
Και για τα 2 "συνεταιράκια" της ΑΝΩΜΑΛΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ...

ΥΓ Μια ερώτηση έχω για τα κλαίοντα βαζελάκια.
Πότε κατά τη διάρκεια τις 20ετούς (γι αυτούς) "αισχρής κόκκινης παράγκας", φάγανε τέτοιο ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ, χωρίς αναισθητικό?
Αλλά ξυπνάνε τα γίδια από τον ΥΠΝΟ του δικαίου?
Καλά ξεμπερδέματα με τον πρώην συνέταιρο της "εξυγίανσης", ΠΑΡΤΑΛΙΑ!

Εικόνα ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Τα γίδια πιθανώς να ξυπνήσουν, όταν βρεθούν στις χαμηλότερες κατηγορίες.Απαιτώ από τη διοίκηση να κυνηγήσει το ζήτημα της αδειοδότησης του Βάζελου.Επίσης, κάνω πρόβλεψη ότι και ο Μπάουγκ σε 2 με 3 χρόνια κάπου μεταξύ ερασιτεχνικών σωματείων θα βρίσκεται.Αφού δηλαδή γίνουν εκλογές και ο φίλαθλος κόσμος όλο θαυμασμό ανακαλύψει από που προέρχονται τα λεφτά του Ρώσσου.Οι φήμες που διακινούνται στη Θεσσαλονίκη (και από μπουγάτσες) για εμπόριο (όχι κόκκινου κρέατος) ελέγχονται.

Εικόνα nichio 1971

Μην παραμυθιάζεσαι φιλαράκι, δεν αλλάζουν ΑΥΤΟΙ οι 3...
Αυτό τους αξίζει (λαθρέμπορες), αυτό έχουν.
Και καμαρώνουν κι όλας!
Γι αυτό είχα γράψει σε άλλο σχόλιο, ΚΑΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ δεν πρέπει να κάνει η διοίκηση με αυτά τα ΟΡΓΙΑ.

Εικόνα ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Και να συμπληρώσω , ΑΝΕΛΕΗΤΟ κυνήγι.

Εικόνα holland74

Ξαναγράφω αυτά που είχα γράψει σε άλλο σχόλιο, ένα είδος κουίζ...

Το ζήτημα γενικότερα είναι οι ταμπέλες...
Αριστερός είμαι σου λέει ο άλλος... Και μαζί σου εγώ ρε φίλε, αλλά οι πράξεις μιλάνε...

Κουίζ:
Ποιος υπήρξε ο πιο αριστερός πρωθυπουργός της χώρας;;;;
Αυτός που είχε 40% φορολογία στις ΑΕ..
Αυτός που είχε αφορολόγητο στους μισθωτούς...
Αυτός που είχε τα πάντα κρατικά..
Αυτός που κρατικοποίησε σε μία νύχτα την Εμπορική..
Αυτός που έφυγε χωρίς προειδοποίηση από το ΝΑΤΟ..

Δεν λέω αν ήταν ο καλύτερος ή ο χειρότερος, αλλά ήταν ο πιο αριστερός...

Εικόνα savvas gridlock

Δεν θα κρινω πολιτικα τον υποτιθεμενο ''εθναρχη'' Κωνσταντινο Καραμανλη, αν και με αυτο που μολις εγραψα φανταζομαι ειναι κατανοητο το σε ποση ''εκτιμηση'' τον ειχα. Στα του Ολυμπιακου που ειναι για εδω, την οκταετια 1955-1963 που κυβερνησε στηθηκε η μεγαλυτερη παραγκα στην ιστορια του ελληνικου ποδοσφαιρου, με τις βαλιτσες του Μαντζεβελακη να πηγαινοερχονται σε ολες τις ομαδες, ενω το 1974 που επεστρεψε στη χωρα για να την ''σωσει'', συμμαχησε με τους παλιους παραγοντες ολων των μεγαλων ομαδων και διωξανε ή κυνηγησαν ολους τους νεους επιχειρηματιες, που θα ηθελαν να μπουν στις ομαδες και να τις εκσυγχρονισουν. Παρ'οτι ηταν προσωπικος φιλος του Νικου Γουλανδρη, παρ'οτι με δικο του αεροπλανο εφυγε το 1963 απο τη χωρα, παρ'οτι το διαστημα της απουσιας του απο τη χωρα στα 11 χρονια 1963-1974 κατα καιρους εφιλοξενειτο σε θερετρα του κυρ-Νικου Γουλανδρη στο εξωτερικο, οταν επεστρεψε στην Ελλαδα το 1974 επετρεψε σε φιλους του παλαιους παραγοντες του Ολυμπιακου και ιδιως στο Γιωργο Ανδριανοπουλο, τον οποιο εχρισε ''υπερ-υπουργο Αθλητισμου'', να ''φανε'' και να διωξουν τον κυρ-Νικο οριστικα απο τον Θρυλο. Αυτα εν ολιγοις, γιατι θα μπορουσα να επεκταθω τωρα και σε αλλες λεπτομερειες, αθλητικου και μονο περιεχομενου, οπως τα λεφτα που εδινε για το γηπεδο της ΑΕΚ και το οτι γινοταν ''επιτιμος προεδρος'' της, αλλα και τη συχνη παρουσια του στο δημοτικο γηπεδο της Λεωφορου, αλλα ας το αφησουμε. Για το οτι ακολουθησε πιο ''σοσιαλδημοκρατικη'' πολιτικη την επταετια 1974-1981 απο αυτην που θα περιμεναν αρκετοι αστοι φιλελευθεροι δεξιοι, θα συμφωνησω παντως, διχως να παιρνω θεση για το αν αυτο ηταν καλο ή κακο. Αριστερη πολιτικη παντως δεν ηταν, γιατι αυτο που εκανε το 1976 με τον Ανδρεαδη και την Εμπορικη, εγινε και με την Τραπεζα Κρητης και τον Κοσκωτα το 1988. Υποχρεωτικα συνεβη, οχι επειδη αυτη ηταν η πολιτικη φιλοσοφια του κομματος του. Επισης, απο το ΝΑΤΟ δεν αποχωρησε επειδη δεν το γουσταρε, αλλα επειδη εγινεο,τι εγινε στην Κυπρο, για την οποια ευθυνεται σε πολυ μεγαλο βαθμο και αυτος. Το σταματω εδω γιατι θα ξεφυγουμε και θα μιλησουμε και πολιτικα, κατι που δεν ειναι σωστο...

Εικόνα NovoCeLats

Το μεγαλύτερο έγκλημα του Καραμανλή ήταν η αλλαγή των συντελεστών δόμησης και οι αντιπαροχές που κατεστρεψαν την Αθήνα και τις αλλες μεγάλες πόλεις και τις κάνανε τσιμεντοδάση.

Εικόνα holland74

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Σάββα σε όσα λες, εννοείται δεν μιλάμε για πολιτική εδώ, απλά προς αποφυγή παρεξηγήσεων να τονίσω πως λόγω του παππού μου που ήταν μικρασιάτης και ΓΑΥΡΟΣ και κυνηγήθηκε ως αριστερός αρκετά, θέλω να πω πως με επηρέασε και ποδοσφαιρικά και πολιτικά, δηλαδή αν έπρεπε και καλά να βάλω μία ταμπέλα, που το απεχθάνομαι, θα έλεγα πως αριστερίζω..Αλλά όπως είπα οι πράξεις μιλάνε, εγώ θέλω να δω 40% φορολογία στις ΑΕ και αφορολόγητο στους μισθωτούς, πραγματική δωρεάν παιδεία και υγεία...
Όσο για τον Κ.Καρ., αν και δεξιός έζησε τη ζωή του πολύ λιτά, από όσο ξέρω τουλάχιστον, ενώ στη γειτονιά που μένω, υπάρχει βουλευτής του ΚΚΕ με βίλες, πισίνες και πολυκατοικίες, όλη η οδός δική του...
Για τα υπόλοιπα που λες για αυτόν έχεις 100% δίκιο...

Εικόνα thita

Φίλε είσαι εντυπωσιακά διαβασμένος,και για τα πολιτικά,όχι μόνο τα ιστορικά.

Εικόνα giorg7

Στην εποχή της λογικής του παραλόγου που ζούμε αδελφέ οι περισσότεροι κρύβονται πίσω από μια ταμπέλα και σκέφτονται με κουτάκια.

Εικόνα giorg7

Απίθανα πράγματα. Χτες ο Ρώσος έκανε κύρηγμα για τη δικαιοσύνη και τους εισαγγελείς που είναι άρρωστοι (θέλουν ''εξυγείανση'' όσοι δεν είναι δικοί του) και σήμερα ο Πρωθυπουργός μιλάει για υγιείς επενδυτές!!!
Τέτοια ξεφτύλα φόρα παρτίδα δεν έχει προηγούμενο.

Εικόνα DoctorRED

Η δημόσια παραδοχή ότι ο Σαββίδης είναι δικός τους ήταν το μόνο που έλειπε σε αυτό το θέατρο του παραλόγου...

Εικόνα John Zolo

Η αλητεια αυτη, αδερφε μου, θα βρισκεται εκει οσο δεν αντιδρα ο Ελληνικος λαος...!! Ας οψονται αυτοι που τους ψηφισαν στην αρχη και κατ'επαναληψη.
Αν θυμαστε πριν βγει ο Μωραλης (και ο Μαρινακης) στον Πειραια ειχε κατηγορηθει ο Βαγγελης για συμπραξη με την Δουρου και το ΣΥΡΙΖΑ και ετσι - οπως λενε - βγηκε Δημαρχος κλπ. Εν συνεχεια για λογους λιγο ως πολυ γνωστους ο Βαγγελης ξαναγυρισε στην αρχικη,οικογενειακη του θεση, ητοι δεξια και ιδιαιτερα προς την "οικογενεια Μητσοτακη" οποτε το ΣΥΡΙΖΑ τον αποκυρηξε και τα αποτελεσματα τα βλεπουμε εδω και ενα χρονο με το κυνηγητο του Κοντονη κλπ κλπ.
Εν τω μεταξυ ο Σαββιδης τα βρηκε μαζι τους (ΣΥΡΙΖΑ) οποτε παμε παρακατω...απο κοντα και ο Νιαου...οποτε θα εχουμε πολυ δυσκολες μερες μπροστα μας για τον Θρυλο μας (τα λεει και ο Σαββας Θ. σημερα)
Αρα...οσο γρηγορωτερα φυγει αυτος ο εσμος τοσο καλυτερα για ολους μας...!

Εικόνα DoctorRED

δεν είναι τυχαίο ότι μπήκε στον ΠΑΟΚ τον Αύγουστο του 2012 δηλαδή δύο μήνες μετά τις εκλογές όπου ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αξιωματική αντιπολίτευση....