Η ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΟΙΝΗΣ ΜΟΝΤΕΣΤΟ ΚΑΙ Ο ΣΠΑΝΟΣ



Εμείς παραθέτουμε μόνο τα γεγονότα και κρίνετέ τα εσείς που διαβάζετε. Ατρόμητος-Ολυμπιακός το Νοέμβριο του 2016, επιστολή του βοηθού Κούρεντα στον αθλητικό δικαστή της Superleague.
 
 
 
 
Αναλυτικότερα, μετά το τέλος του πρώτου ημιχρόνου κι ενώ κατευθυνόμασταν προς τα αποδυτήρια και συγκεκριμένα στην φυσούνα και τον διάδρομο των αποδυτηρίων μου επιτέθηκε φραστικά ο κύριος Σπανός Γεώργιος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ατρόμητου λέγοντας μου τις φράσεις. "Ασέλγησες στο ποδόσφαιρο, έχεις τελειώσει και συ και ο Μπουτζιώλης. Από Δευτέρα δεν θα είσαι πουθενά, γιατί εκτίθεσαι για τον Μπουτζιώλη; Από Δευτέρα δεν θα είσαι τίποτα έχεις τελειώσει".
Ο παραπάνω αναφερόμενος συνέχισε την φραστική επίθεση επαναλαμβάνοντας όλα τα παραπάνω κατά την είσοδο μου στον αγωνιστικό χώρο για την έναρξη του β' ημιχρόνου. Μετά το τέλος του αγώνα κι ενώ βρισκόμουν στην φυσούνα ο παραπάνω αναφερόμενος Σπανός Γεώργιος μου επιτέθηκε ξανά λέγοντας μου τις φράσεις. "Έκανες έγκλημα σήμερα, θα σε εξαφανίσω, δεν θα ξαναπιάσεις σημαία. Τελείωσες από το ποδόσφαιρο εσύ και ο Μπουτζιώλης, την έκανες την αποστολή σου".
Ενώ μπήκα στα αποδυτήρια και πριν προλάβουμε να κλείσουμε την πόρτα εισήλθε ο παραπάνω αναφερόμενος και συνέχισε να με απειλεί με τις φράσεις. "Θα έρθω εγώ ο ίδιος στα Τρίκαλα και θα σε βρω και θα σε γαμ.... Θα σου βγάλω τα αυτιά. Να ξέρεις πως δεν θα ξαναπιάσεις σημαία. Τελείωσες και συ και ο Μπουτζιώλης".
Στην συνέχεια φωνάζοντας μου "θα σε γαμ... ρε πού..." μου επιτέθηκε πιάνοντας με από τον λαιμό και συνέχισε απειλώντας με "θα σε βρω ρε αρχ..., και θα σε γαμήσω και θα σε σκοτώσω". Εκείνη την στιγμή ένιωσα ανησυχία και φοβήθηκα για την σωματική μου ακεραιότητα καθώς δεν μου έχει ξανασυμβεί παρόμοιο περιστατικό. Ο διαιτητής κ. Δελφάκης Ιωάννης που βρισκόταν δίπλα μου την στιγμή της επίθεσης, έπιασε τον κύριο Σπανό, και τον απομάκρυνε από κοντά μου ενώ εκείνος συνέχισε να με εξυβρίζει και να με απειλεί με φράσεις τις οποίες δεν θυμάμαι να σας αναφέρω καθώς είχα τρομοκρατηθεί από την επίθεση του. Τελικά με την βοήθεια και άλλων ατόμων που έσπευσαν ο κύριος Σπανός απομακρύνθηκε από τον χώρο των αποδυτηρίων των διαιτητών.
 
Ποινή για τα παραπάνω στον Σπανό, 1 χρόνος απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους.
 

 
ΑΕΚ-Ολυμπιακός τον Απρίλιο του 2017, έκθεση του παρατηρητή του αγώνα.
 
Μετά το τέλος του αγώνα, ο τεχνικός διευθυντής του Ολυμπιακού Φρανσουά Μοντέστο χωρίς προφανή αιτία μου έβαλε το χέρι στο πρόσωπο και μου είπε 'τώρα θα δείτε τι θα πάθετε όλοι εσείς'. Το επεισόδιο έληξε με την επέμβαση των ψυχραιμότερων".
 
Ποινή για το παραπάνω από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, 15 μήνες απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους.
 

 
Κατάλογος τιμωριών, όπως προκύπτει από τις αποφάσεις των τακτικών δικαστών Superleague-ΕΠΟ.
 
"Ασέλγησες στο ποδόσφαιρο, έχεις τελειώσει και συ και ο Μπουτζιώλης. Από Δευτέρα δεν θα είσαι πουθενά, γιατί εκτίθεσαι για τον Μπουτζιώλη; Από Δευτέρα δεν θα είσαι τίποτα έχεις τελειώσει". ''Έκανες έγκλημα σήμερα, θα σε εξαφανίσω, δεν θα ξαναπιάσεις σημαία. Τελείωσες από το ποδόσφαιρο εσύ και ο Μπουτζιώλης, την έκανες την αποστολή σου". Ντου στα αποδυτήρια και ''Θα έρθω εγώ ο ίδιος στα Τρίκαλα και θα σε βρω και θα σε γαμήσω. Θα σου βγάλω τα αυτιά. Να ξέρεις πως δεν θα ξαναπιάσεις σημαία. Τελείωσες και συ και ο Μπουτζιώλης". Πιάσιμο από το λαιμό και "θα σε γαμήσω ρε πούστη" και ''θα σε βρω ρε αρχίδι, θα σε γαμήσω και θα σε σκοτώσω".

Ποινή 12 μήνες απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους.
 
Χέρι στο πρόσωπο του παρατηρητή και ''τώρα θα δείτε τι θα πάθετε όλοι εσείς''.

Ποινή 15 μήνες απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους.

Και την ίδια ώρα μόνο πρόστιμο στην ΑΕΚ, για τους σουλατσαδόρους στα αποδυτήρια και σε χώρους που δεν έπρεπε να βρίσκονται, με το Μοντέστο να υποδεικνύει στον παρατηρητή το πού να κοιτάξει κι αυτός να πετάει χαρταετό.
 
Αθλητική Δικαιοσύνη του...Βόλου, που είναι και της μόδας. Τουλάχιστον σε δεύτερο βαθμό ελπίζουμε να πέσει η γελοία αυτή ποινή, όχι μόνο στο Μοντέστο, αλλά και στην έδρα του Ολυμπιακού. Θα λέγαμε ότι είμαστε σίγουροι πως αυτό θα γίνει, αφού νομικά είναι ποινή-ΑΝΕΚΔΟΤΟ, αλλά με αυτά που βλέπουμε, κρατάμε μια πισινή.

Σχόλια

Εικόνα Νίκος Γόδας

Εγώ έχω μία απορία. Πώς γίνεται πρωτόδικα πάντα οι ποινές να είναι αυστηρότατες και στην έφεση να επέρχεται δικαιοσύνη; Μιλάω για τις τιμωρίες εις βάρος μας. Με διαφορετικά κριτήρια δικάζουν οι μεν και οι δε; Υπάρχει κάποια σκοπιμότητα σ' αυτό; Π.χ. ο εκφοβισμός ή να πληρώσουν και άλλα παράβολα οι ομάδες για να ασκήσουν έφεση; Μπορεί να είναι και ανόητες οι ερωτήσεις...

Εικόνα savvas gridlock

Πολιτική κάνουν οι πρωτοδίκες γενικά, για να βγάλουν το φιδι απο την τρυπα οι ανωτεροι και πολλες φορες οι ανωτατοι δικαστες. Το παιζουν ''αυστηριδηδες'', γνωριζοντας εκ των προτερων οτι σε δευτερο βαθμο θα καταπεσει η αποφαση-μουφα που εξεδωσαν.

Εικόνα Spiros Legend

Για να καλλιεργείται αυτό το κλίμα της Ε.Ο. του Ολυμπιακού, των δήθεν τραμπουκισμών στο Καραισκάκη (σε αντίθεση με τα...κολλέγια των άλλων) και για να γράφουν οι εκτελεστές συμβολαίων για σκάνδαλα μείωσης των ποινών του Ολυμπιακού στην έφεση. Δεν υπάρχουν ούτε νομικοί λόγοι, ούτε τίποτα άλλο, υπάρχουν χειραγωγημένοι-διεφθαρμένοι, διορισμένοι επί Κοντονή αθλητικοί δικαστές... Πρέπει να ντρέπονται πραγματικά, είναι τεράστια σκάνδαλα, να βλέπεις στο βίντεο ότι δέχεται επίθεση ο πάγκος του Ολυμπιακού, να είναι στο ένα μέτρο ο καμικάζι παρατηρητής που ο γιος του παίζει στους Νέους του ΠΑΟΚ, να μην γράφει τίποτα στο φύλλο αγώνα και αντίθετα να παρουσιάζει το θύμα της επίθεσης ως θύτη, η ΑΕΚ να μην τιμωρείται για τίποτα (25 χιλιάρικα!)και να γράφει ότι ο Κορσικανός του είπε αυτές τις μαλακίες. Ο Μελισσανίδης έλεγε στον Κύρκο χίλιες δύο απειλές, ως Διοικητής της ΑΕΚ, κατά την Ε.Ε.Α., ούτε δίωξη, ούτε ποινή, ούτε τίποτα. Δεν είναι ανόητες οι ερωτήσεις σου, απλά έχουμε μπλέξει με Ε.Ο. που ξεκινάει από πολύ ψηλά...Τόσο απλά.

Εικόνα NovoCeLats

Είναι απλό φίλε μου,

Οσο μεγαλύτερη είναι η ποινη σε πρώτο βαθμό,
όσο και να πέσει στην εφέσεων,
κάτι θα μείνει...