Ο ΙΒΑΝ ΙΓΚΝΑΤΙΕΒΙΤΣ ''ΣΑΒΒΙΔΗΣ'' ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ (VIDEO)



Ρεπορτάζ από την χθεσινή ''ΔΙΚΗ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ''.
 

 
Στεκόμαστε εδώ.
 
 
 
Την επομένη της επίθεσης σε άνθρωπο του ποδοσφαίρου, οι συλληφθέντες ως δράστες συζητούν για το ''μεγάλο''. Αναμένουμε να κληθει για έναν καφέ από κάποιον ανακριτή ο Ιβάν Ιγκνάτιεβιτς ''Σαββίδης'' ώστε να εξηγήσει το αν γνωρίζει αυτόν το ''μεγάλο''. Όχι ως κατηγορούμενος. Ως μάρτυρας...

Σχόλια

Εικόνα Romain

Ρε παιδιά, νομίζω ότι δεν το έχετε κατανοήσει σωστά.

Την εξυγίανση θέλει να φέρει ο Ιγκνιάτεβιτς.

Και θα την φέρει σε όλα τα επίπεδα. Και όχι μόνο στο ποδόσφαιρο.

Απλά αυτή είναι η "ΡΩΣΣΙΚΗ Εξυγίανση".

Έτσι γίνεται στις "προηγμένες" χώρες.

Γιαυτό τον έχετε παρεξηγει. Από άγνοια.

Εικόνα Γιάννης ο Red

Για αρχειακούς λόγους αφληνω το άρθρο του Αλαφουζικού ΣΠΟΡ FM:
http://www.sport-fm.gr/article/podosfairo/neoi-dialogoi-gia-tous-emprism...

"Νέοι διάλογοι για τους εμπρησμούς: «Θα δωρίσω στον διευθυντή των φυλακών το διαρκείας μου στον ΠΑΟΚ»

Νέες σοκαριστικές συνομιλίες για την εγκληματική οργάνωση των εμπρηστών έφερε στο φως η εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ», με τον πρώην σύμβουλο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ να κανονίζει συνάντηση με τον αρχηγό της!

Νέοι διάλογοι για τους εμπρησμούς: «Θα δωρίσω στον διευθυντή των φυλακών το διαρκείας μου στον ΠΑΟΚ»

Τελευταία ενημέρωση 06/06/2017, 01:50

Νέες σοκαριστικές συνομιλίες για την εγκληματική οργάνωση των εμπρηστών έφερε στο φως η εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ»,

Ο υπερκοριός κατέγραψε τον πρώην σύμβουλο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Σπύρο Μηλιωρίδη να κανονίζει με τον Αρμένιο αρχηγό της οργάνωσης συνάντηση στις φυλακές Τρικάλων. Μάλιστα λέει πως προτίθεται να δωρίσει στον διευθυντή των φυλακών το διαρκείας του στην Τούμπα!

Σε άλλο διάλογο ο φερόμενος ως φυσικός αυτουργός των εμπρησμών ενημερώνει τον αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης ότι θα βάλει στον ΠΑΟΚ «δύο παιδιά να δουλέψουν μέσω του φαλακρού (έτσι αποκαλεί τον Μηλιωρίδη)».

Σε όλες τις συνομιλίες η σπείρα χρησιμοποιεί για τους εμπρησμούς συνθηματικά, όπως η «τούρτα» , τα «λουλούδια» και το «σουβλάκι». Μάλιστα αναφέρουν ότι ο «μεγάλος» είναι πολύ ικανοποιημένος.

Ιδού ορισμένοι χαρακτηριστικοί διάλογοι που κατέγραψε ο υπερκοριός από τον Ιούλιο έως τον Οκτώβριο του 2015:

ΝΟΜΙΜΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ 24/07/15, ΩΡΑ: 12:28

-ΕΡΙΤΣΙΑΝ: Έχω να σου πω κάτι... Τις προάλλες είχα πάει στην Τούμπα σε εκείνον τον φαλακρό, ήθελα να βολέψω έτσι ώστε να έχουν κανένα μεροκάματο τα παιδιά εκεί, αλλά δεν μου βγήκε. Αλλά μου υποσχέθηκε μέσα στον ΠΑΟΚ. Τώρα θα πάω να δώσω την Τετάρτη τα χαρτιά του Ντίμπκα και του Μάρκου για να μπουν μέσα στον ΠΑΟΚ να δουλέψουν.
-ΑΓΚΑΤΖΑΝΙΑΝ: Χμ. Με ποιον έχεις μιλήσει, μαζί του;
-ΕΡΙΤΣΙΑΝ: Με τον φαλακρό, ναι με τον φαλακρό, ο ίδιος μου του είπε, μου είπε θέλεις να βάλουμε τα παιδιά να δουλέψουν μέσα στον ΠΑΟΚ; Είπα ναι, γιατί όχι.
-ΑΓΚΑΤΖΑΝΙΑΝ: Είναι πολύ καλό αυτό, μεροκάματο είναι και θα ανοίξει και πολλές πόρτες,... Έντο μου, μακάρι να είναι καλά και οι δύο, αλλά αν αρχίσουν να μην ακούνε, τότε σαν το καπάκι της σαμπάνιας θα φύγουν και από τον ΠΑΟΚ και δεν θα είναι πουθενά αλλού. Εγώ νομίζω μέχρι τώρα μια χαρά πηγαίνουν, έτσι δεν είναι;
-ΕΡΙΤΣΙΑΝ: Έτσι είναι αδερφέ μου, έτσι είναι.
-ΑΓΚΑΤΖΑΝΙΑΝ: Εγώ δεν τους θέλω τόσο πολύ για να μην πάρουν αέρα. Που και που με παίρνει τηλέφωνο ο φαλακρός. Καλά είναι, μεροκάματο είναι, ας μπούνε... Ναι, τότε στείλε μου με μήνυμα. Τέλεια είναι η περίπτωση του ΠΑΟΚ, ωραία.
-ΕΡΙΤΣΙΑΝ: Ανοίγει τουλάχιστον μια πόρτα.
-ΑΓΚΑΤΖΑΝΙΑΝ: Ναι, τώρα δες, ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα είναι να μην πεις σε κανέναν ποιος και γιατί μπήκε στον ΠΑΟΚ, γιατί υπάρχει μάτι, κατάλαβες; Υπάρχουν πολύ που δεν θέλουν, καταλαβαίνεις τι εννοώ.
-ΕΡΙΤΣΙΑΝ: Κατάλαβα.

ΝΟΜΙΜΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ 03/08/15, ΩΡΑ:18:24

-ΕΡΙΤΣΙΑΝ: Ναι, άκου αδερφέ, ξέρεις με ποιον ήμουνα τώρα; Με εκείνον τον φαλακρό... Τον φαλακρό της Τούμπας... Είναι μια περίπτωση αλλά γι' αυτή την περίπτωση πρέπει να μιλήσουμε από κοντά, τώρα έχω δώσει το ονοματεπώνυμό σου ήδη σ'αυτόν και τώρα θέλει το όνομα του διευθυντή των φυλακών ή το επίθετο του γιατί μπορεί να έρθουμε στις δέκα του μηνός εμείς, εγώ και αυτός... Εγώ του είπα έλα να πάμε μαζί για να μιλήσουμε από κοντά για να είσαι και εσύ, να είμαι και γω... Επειδή ήθελε την απάντηση κατευθείαν από μένα.
-ΑΓΚΑΤΖΑΝΙΑΝ: Πες του όχι, να μη βιάζεται...
-ΕΡΙΤΣΙΑΝ: Εγώ του το είπα
-ΑΓΚΑΤΖΑΝΙΑΝ: Τι περίπτωση είναι;
-ΕΡΙΤΣΙΑΝ: Όχι, όχι, όχι δεν είναι για να τα πούμε στο τηλέφωνο
-ΑΓΚΑΤΖΑΝΙΑΝ: Άρα δεν χρειάζεται να πεις
-ΕΡΙΤΣΙΑΝ: Εγώ του είπα εγώ δεν θα σου δώσω την απάντηση κατευθείαν, του είπα πάμε εκεί μαζί και θα μιλήσουμε και θα πάρεις εκεί την απάντηση.
-ΑΓΚΑΤΖΑΝΙΑΝ: Μια χαρά θα είναι, αυτός έχει επαφές, ας πάρει αυτός τηλέφωνο μέσω..., αυτός εδώ και σαράντα πέντε χρόνια είναι στον ΠΑΟΚ, έχει γεράσει στον ΠΑΟΚ... Αυτό καλό είναι, ας έρθει και...

ΝΟΜΙΜΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ 04/08/15, ΩΡΑ:12:51

-ΕΡΙΤΣΙΑΝ: Του είπα αυτός πρέπει να είναι ενημερωμένος για όλα, μου είπε τότε εντάξει, τότε ας το ξέρει μόνο αυτός και κανένας άλλος... Αλλά εγώ του είπα ότι χωρίς εσένα εγώ δεν κάνω καμία δουλειά... Δεν υπάρχει τέτοια πράμα και να σου πω και κάτι, ο χθεσινός φαλακρός μου είπε ας κάνουμε έτσι ώστε και εσύ να μην το μάθεις.
-ΑΓΚΑΤΖΑΝΙΑΝ: Για ποιο θέμα;
-ΕΡΙΤΣΙΑΝ: Αυτό το θέμα για το οποίο τον φέρνω σε εσένα.

ΝΟΜΙΜΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ 07-08-2015, ΩΡΑ 21.46

Ο ΜΗΛΙΩΡΙΔΗΣ θέλει να επισκεφτεί τον αρχηγό της οργάνωσης που είναι έγκλειστος στις φυλακές στα Τρίκαλα και αυτός του λέει να δωρίσει στον διευθυντή των φυλακών ένα εισιτήριο διαρκείας του Π.Α.Ο.Κ., για να έχει προνομιακή μεταχείριση. Ο ΜΗΛΙΩΡΙΔΗΣ λέει ότι θα δώσει το δικό του διαρκείας και θα φέρει και αθλητικά είδη του Π.Α.Ο.Κ.

-ΜΗΛΙΩΡΙΔΗΣ: Ε τότε θα 'ρθω εγώ στις 18... Εντάξει, εγώ θα 'ρθω τότε, έχω και πολλά πράγματα να φέρω, και μπάλες θα σας φέρω και ρούχα και φόρμες... Θα τον φέρω και αυτόν, να δω φανέλες των παικτών με υπογραφές και τέτοια.
-ΑΓΚΑΤΖΑΝΙΑΝ: Ναι, ναι, εγώ ξέρεις τι ήθελα να σε ρωτήσω; Εντάξει, άστο αυτό, εεε εγώ έμαθα κάτι εισιτήρια, ας πούμε όταν είναι κάτι που ρε παιδί μου που χωρίς σειρά, αυτά που μπαίνεις, ας πούμε για ένα χρόνο, κάτι εισιτήρια, τελευταία έμαθα, δεν ήξερα, κάτι που είναι ας πούμε άνθρωπος στον ΠΑΟΚ, για ένα χρόνο είναι, για κάτι...
-ΜΗΛΙΩΡΙΔΗΣ: Α αυτά είναι διαρκείας.
-ΑΓΚΑΤΖΑΝΙΑΝ: Α για για για τον Διευθυντή μπορούμε να το δώσουμε ένα δώρο; Δηλαδή να δώσεις εσύ.
-ΜΗΛΙΩΡΙΔΗΣ: Θα του δώσω εγώ το δικό μου, έχω εγώ ένα στη Θύρα 3, θα του δώσω.
-ΑΓΚΑΤΖΑΝΙΑΝ: Είναι πολύ καλός και είναι τρελαμένος Παοκτσής.
-ΜΗΛΙΩΡΙΔΗΣ: Ναι, μου 'δωσαν εμένα ένα, το δικό μου, ένα διαρκείας στη Θύρα 3... Που κάνει αυτό πέντε κατοστάρικα (500), θα του το δώσω εγώ δώρο για σένα.
-ΑΓΚΑΤΖΑΝΙΑΝ: Ααα άμα είναι, είναι ωραίος είναι γιατί ξέρεις, του χρόνου γράφουμε και άδεια αυτά...
-ΜΗΛΙΩΡΙΔΗΣ: Μη στε... μη στεναχωριέσαι θα του το φέρω εγώ αυτό...
-ΑΓΚΑΤΖΑΝΙΑΝ: Ε αυτά, ωραία, αυτό εντάξει, εγώ μόλις έρθει θα σε... γιατί είπα και τον Έντι λέω καλύτερα να 'ταν και αυτός εδώ, είναι και ο...
-ΜΗΛΙΩΡΙΔΗΣ: Ναι, όχι, όχι, πρέπει να είναι και αυτός εκεί για να κάνω σχέση μαζί του.
-ΑΓΚΑΤΖΑΝΙΑΝ: Ωραία, ωραία, να είσαι καλά, να είσαι καλά.

ΝΟΜΙΜΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ 28/08/15, ΩΡΑ:23:08

-ΑΓΚΑΤΖΑΝΙΑΝ: Τι κάνεις Ντε Νίρο;... Τι πρόγραμμα έχεις αύριο;
-ΤUOMANIAN: Τίποτα.
-ΑΓΚΑΤΖΑΝΙΑΝ: Πάρε τηλέφωνο τώρα τον Έντο, βρεθείτε, αυτός θα στα πει όλα από κοντά, δε χρειάζεται να πούμε τίποτα στο τηλέφωνο, γιατί άλλα λέμε και άλλα κάνουν... Αυτό το χρειάζομαι προσωπικά εγώ, αυτό πρέπει να γίνει αύριο, είναι μια ''κοπέλα'' εκεί πέρα που πρέπει να της δοθούν ''λουλούδια'', μια ''τούρτα'', ένα καλό ''σουβλάκι'' και πρέπει να κάνετε μια καλή φωτιά για να ''ψηθεί'' καλά, κατάλαβες... τα υπόλοιπα... δεν είσαι μόνος σου, θα είναι και αυτός, ο Τούρο και ο τέτοιος, κατάλαβες; Απλά είπα να είσαι και συ μαζί τους.

ΝΟΜΙΜΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ 14/10/15, ΩΡΑ:10:42

-ΜΗΛΙΩΡΙΔΗΣ: Εεε θα πάω τώρα στο γραφείο, στο ξενοδοχείο είσαι; Ωραία, θα πάω στο γραφείο, θα σου κάνω μια αναπάντητη, θα σε πάρω τηλέφωνο μάλλον και απ' το ξε... απ' το, απ'το τηλέφωνο που έχεις στο δωμάτιο θα με πάρεις στο γραφείο
-ΕΡΙΤΣΙΑΝ: Όχι ρε φίλε τι να κάτσω να κάνω; ...σήμερα. Έστειλα ''λουλούδια'' χθες, απλά ήθελα να ρωτήσεις τη δικιά σου άμα ήτανε καλό το ''μπουκέτο''.
-ΜΗΛΙΩΡΙΔΗΣ: Πρέπει να... πρέπει να πάω, τέλος πάτων, άστο... Καλά, κάτσε, κάτσε, περίμενε να πάω στο γραφείο και να σε πάρω από κει τηλέφωνο.

ΝΟΜΙΜΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ, 27/10/15, ΩΡΑ:11:14

-ΕΡΙΤΣΙΑΝ: Καλά είμαι και αδερφέ, καλά. Είχα πάει στον φαλακρό μας.
-ΑΓΚΑΤΖΑΝΙΑΝ: Ναι επειδή θα έρθει ο κουμπάρος την Παρασκευή. Σου τις έδωσε;
-ΕΡΙΤΣΙΑΝ: Ναι, έχω πάρει, πάνω κάτω είναι αδερφέ, τρία σετ έχει βάλει
-ΑΓΚΑΤΖΑΝΙΑΝ: Τρία σετ; Μπράβο.
-ΕΡΙΤΣΙΑΝ: Και την άλλη φορά, την επόμενη Παρασκευή, εάν έρθω εγώ είπε θα φέρω ένα μπουφάν... Ένα μπουφάν του ΠΑΟΚ... Εντάξει, τότε θα κάνω τέτοιο, θα τον συναντήσω, θα του τα δώσω, θα δώσω και τα τρία σετ, έτσι δεν είναι αδερφέ; Έτσι όπως είναι, με σακούλες θα του τα δώσω
-ΑΓΚΑΤΖΑΝΙΑΝ: Ναι, γιατί τα παλιά μου τα μοίρασα, η αλήθεια είναι δεν έχω, δύο σετ έχω μόνο, με το ένα κάνω γυμναστική και το άλλο τέτοιο είναι
-ΕΡΙΤΣΙΑΝ: Από τις δουλειές, αυτή που είχαμε πάει τελευταία στην Αθήνα, ο μεγάλος έχει μείνει πολύ ικανοποιημένος... Και ο φαλακρός μας είπε πως εάν δεν γίνει τίποτα μέσα σε δύο μήνες θα είμαστε ήρεμοι."

Εικόνα Γιάννης ο Red

*αφήνω

Εικόνα Γιάννης ο Red

Μιας και αναφερθήκαμε στον Ιβάν,ψάχνουν την προέλευση των χρημάτων του Ιγκνάτιεβιτς και δεν την βρίσκουν.:
http://www.newmoney.gr/palmos-oikonomias/epixeiriseis/324741-thema-anast...

"Θέμα αναστροφής πώλησης του 20% του ΜEGA στον Ιβαν Σαββίδη
Ιούνιος 6, 2017 - 10:56
( UPD -06/06/2017 14:29 )

Του Δημήτρη Παφίλα

Σε αναστροφή πώλησης του 20% της Τηλέτυπος ενδέχεται, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, να υποχρεωθούν οι κ. Φ. Μπόμπολας και ο κ. Ιβαν Σαββίδης. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του newmoney.gr από νομικές και τραπεζικές πηγές, ο πρώτος έχει παραβιάσει τις συμφωνίες με μετόχους του MEGA και τη συμφωνία με τις τράπεζες ενώ ο δεύτερος είναι συνεργός σε «καταδολιευτική μεταβίβαση» και δεν έχει αναφέρει πόθεν προήλθαν τα 5 εκατ. ευρώ του τιμήματος.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, όλα τα ανωτέρω είναι γνωστά στον ειδικό εκκαθαριστή του ΔΟΛ, ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει αναλάβει πρωτοβουλίες.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν, η πλευρά του κ. Φ. Μπόμπολα με την μεταβίβαση του 19% του Τηλέτυπου έχει διαπράξει:

α) το αδίκημα της «καταδολιευτικής μεταβίβασης» αφού μεταβίβασε το ποσοστό των ελεύθερων μετοχών δίχως να ενημερώσει τις πιστώτριες τράπεζες, ως όφειλε.

β) παραβίαση της συμφωνίας μετόχων με τους υπόλοιπους μετόχους του Τηλέτυπου (κ. Β. Βαρδινογιάννη, Δ. Κοπελούζο, Β. Ρέστη) καθώς δεν τους ενημέρωσε. Η συμφωνία (Shareholders agreement) αγνοήθηκε και, κυρίως, δεν απευθύνθηκε σ' αυτούς αφού σ αυτές τις συμφωνίες συνήθως οι μέτοχοι κατέχουν το δικαίωμα της πρώτης άρνησης.

γ) παραβίαση του negative pledge με τις τράπεζες καθώς τροποποιήθηκε η περιουσία της εταιρείας δίχως να ενημερωθούν οι πιστωτές. Εδώ ισχύει το negative pledge clause, όπως στις εκδόσεις ομολόγων.

δ) Πραγματοποιήθηκε μια «συγγνωστή συναλλαγή», δηλαδή ο πωλητής (κ. Φ. Μπόμπολας) γνώριζε, εκ των προτέρων, ότι πρέπει να ενημερώσει τις τράπεζες, αλλά και ότι, πρέπει να γνωστοποιήσει τον τρόπο προέλευσης των χρημάτων.

ε) αυθαίρετη αποτίμηση Η πώληση πραγματοποιήθηκε με αυθαίρετη αποτίμηση η οποία αξιολόγησε το 20% σε 5 εκατ. ευρώ, άρα το 100% της εταιρείας σε 25 εκατ. ευρώ. Μ αυτόν τον τρόπο αποτιμά και την περιουσία των υπόλοιπων μετόχων του Τηλέτυπου.

Εμπλοκή και του Ιβάν Σαββίδη

Ο επιχειρηματίας κ. Ι. Σαββίδης, κατά τις ίδιες πηγές είναι συνεργός στην «καταδολιευτική μεταβίβαση», ενώ παράλληλα δεν έχει ενημερώσει την πηγή της προέλευσης των χρημάτων, εξέλιξη που περιπλέκει την κατάσταση και δημιουργεί ευθύνες και στην κυβερνητική πλευρά, καθώς μεταβιβάστηκε περιουσιακό στοιχείο και δόθηκαν χρήματα αγνώστου προέλευσης. Η δεύτερη παράλειψη του αγοραστή είναι ότι, ήταν ενήμερος και ο ίδιος για την «συγγνωστή συναλλαγή», δηλαδή πως έπρεπε να ενημερωθούν οι τράπεζες για την τροποποίηση των περιουσιακών στοιχείων, αλλά και φυσικά την προέλευση των χρημάτων.

Είναι απορίας άξιον, όπως έλεγαν νομικές πηγές, πως η κυβερνητική πλευρά άφησε να εξελιχθούν τα πράγματα, με τέτοια νομική υποστήριξη που διαθέτει.

Ύστερα από τα ανωτέρω γεννώνται ερωτηματικά και για την κυβέρνηση η οποία ενώ γνώριζε τις νομικές και επιχειρηματικές παρενέργειες, όχι μόνο δεν προχώρησε στον έλεγχο (της προέλευσης των χρημάτων), αλλά και έδωσε «πράσινο φως», αφήνοντας την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να μην ρωτήσει την Πήγασος για την μεταβίβαση περιουσιακού στοιχείου. To βέβαιο είναι ότι, το θέμα της πώλησης του Mega είναι ανοικτό, τόσο από τις ανωτέρω παραλείψεις, όσο και από την εμφάνιση νέων μετόχων στο Mega."