ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ 1978, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΕΚ 83-72



Τελικός Κυπέλλου μπάσκετ 1978, Δευτέρα 5 Ιουνίου, Καλλιμάρμαρο Στάδιο στο Μετς, Ολυμπιακός-ΑΕΚ 83-72. Τρίτο σερί Κύπελλο και δεύτερο νταμπλ σε 3 χρόνια για την ομαδάρα που χτίστηκε από το Γουλανδρή και απογειώθηκε μετά τη φυγή του κυρ-Νίκου από τον Ολυμπιακό. Η μεγαλύτερη ομάδα της δεκαετίας του '70 στο ελληνικό μπάσκετ με μεγάλη διαφορά.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 6-6-1978
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχόλια

Εικόνα suede86

Πάνω από τον Παναθηναικό στα κύπελλα 7 ενάντια σε 6 μέχρι και τον τελικό του 2003 ΠΑΟ-Αρης στην Λάρισα..
Εκεί ξεκίνησε ένα αφήνιασμα να για τίτλους του ζέλα και σε αυτήν την διοργάνωση γιατί είχε λίγους..Πρώτα με την κατάκτηση του τροπαίου σε εκείνο τον τελικό συνοδευόμενη με διαμαρτυρίες των ανθρώπων του Αρη που έγιναν κραυγές 2 χρόνια μετά στην σφαγή του Λίντο και τον τελικό του 2005 εναντίον της ίδιας ομάδας..
Και μετά για χρονιά με εμάς ή αν είχαν καθαρίσει με εμάς Τανατζής Ζαβλανός και Αναστόπουλος τριπλέτα που μας συνόδευε στους περισσότερους τελικούς πρωταθλήματος και κυπελλων, τότε τελικούς Βασιλακοπουλου με κάνα Ρέθυμνο και κάνα Φάρο Κερατσινίου για να γράφει τίτλους η Πανάθα και να λέει ο πρεζάκιας στα πρόβατα του να πάντα εγώ σας τα έφερνα, παραμένοντας έτσι ο ίδιος στο μυαλό του στην κορυφή των παναθηναικών παραγόντων ενάντια σε αυτούς της μπάλας που πάντα στόχευε και έθαβε (Πατέρας, Τζίγγερ) μέσω της φυλλάδας του..
Ελπίζω σήμερα αν δούμε στις θέσεις δίπλα στο παρκέ τίποτα χουλιγκάνια όλα ομοιόμορφα με καπελάκια για να μην φαίνονται στα μπινελίκια από το μισό μέτρο όπως κάνανε πέρυσι στον 4ο τελικό, ή κανά Νέστορα χοντρό-Μπάλλα που είναι πάντα εκεί και ας τον έχουμε καμαρώσει δυό χρόνια πριν να είναι το παχύδερμο που χτυπάει και κλωτσάει την φυσούνα μετά τα αυτιά του Σπανούλη..
https://www.youtube.com/watch?v=JczjpjTDqHo
Ή αμα δούμε κανα Γιαννακόπουλο να απειλεί τους διαιτητές από τις πολυθρόνες δίπλα στο παρκέ ότι θα περάσει το βράδυ από το σπίτι τους, να αχοληθεί καμιά πουτάνα δημοσιογράφος εεε Χρηστακι Σούτο που προχτές το βράδυ το μόνο που βρήκες να πεις ήταν ότι ο σπανούλης κάνει μια συγκεκριμένη κίνηση βήματα από τότε που ήρθε στον Ολυμπιακό το 2010 γαμώ την φάρα σου γαμώ..