Ο ΚΟΛΚΑΣ, ΤΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ΚΑΙ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ



Νευρίασε χθες ο Σταύρος Κόλκας, επειδή λέει ''κανένα ΜΜΕ δεν δημοσίευσε τις εξελίξις με το ντου του εισαγγελέα στα γραφεία της Capital του Μαρινάκη, προσπαθώντας να βρει στοιχεία που τον εμπλέκουν με το Noor 1''. Αναφέρεται σε αυτήν εδώ την ιστορία.
 

 
Το sdna το είχε πρώτη είδηση.
 

 
Λέει λοιπόν ο Σταύρος Κόλκας ''πώς γίνεται κανένα ΜΜΕ να μην κάνει αναπαραγωγή αυτής της είδησης; Ειδικά τα ΜΜΕ ιδιοκτησίας Γιάννη Αλαφούζου, γιατί κουκουλώνουν το θέμα; Πρωτοστατούσε ο ΣΚΑΙ στις αποκαλύψεις για το Noor 1. Τώρα τι κάνει; Είναι ενημέρωση αυτή που έχουμε; Αυτά δεν είναι Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, είναι Μέσα Μαζικής Κατεύθυνσης, όχι ΜΜΕ αλλά ΜΜΚ''. Βεβαίως από την έφοδο αυτή στα γραφεία της Capital στον Πειραιά, δεν βρέθηκε ΤΙΠΟΤΕ επιλήψιμο, αλλά φυσικά αυτά είναι ''ψιλά γράμματα'' για τη ''δημοσιογραφάρα'' που λέγεται Κόλκας, ο οποίος διαμαρτύρεται επειδή ο ΣΚΑΙ του Αλαφούζου συνεχώς ανακινεί το θέμα του λαθρεμπορίου τσιγάρων της ΣΕΚΑΠ του Ιβάν Ιγκνάτιεβιτς ''Σαββίδη'', με το ουκρανικό καράβι που πιάστηκε στη Γαύδο το Νοέμβριο του 2016 με 10 εκατομμύρια πακέτα με λαθραία τσιγάρα με σήμα της ΣΕΚΑΠ επάνω κι έκτοτε έχει αράξει στο λιμάνι της Παλαιοχώρας Χανίων.
 

 

 

 
ΑΛΗΘΕΙΑ ΡΕ ΚΟΛΚΑ, ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΣΤΟ SITE ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ, ΣΤΟ SDNA.GR;
 
Δεν μπορεί μια δημοσιογραφάρα σαν τον Κόλκα, που μοχθεί καθημερινά για την αναβάθμιση της ποιότητας της ενημέρωσης, να μην αναρωτιέται το πώς γίνεται το Μέσο που δουλεύει να αποκρύπτει μία είδηση, έστω κι αν αυτή αφορά τον πρόεδρο της αγαπημένης του ομάδας, τον Ιγκνάτιεβιτς ''Σαββίδη'' του ΠΑΟΚ. Έτσι δεν είναι; Αν έχουμε κάνει λάθος κι έχει γράψει μισή ανάρτηση το sdna γι'αυτήν την υπόθεση, για την οποία ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ από τον Ανδρέα Λοβέρδο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜ.ΑΡ., θα κατεβάσουμε το άρθρο. ΜΙΣΗ, ΟΧΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ. Επίσης, σήμερα διαβάσαμε στην ιστοσελίδα του ''Βήματος'' αυτό εδώ το άρθρο του Βασίλη Λαμπρόπουλου.
 
Ερωτηματικά προκαλεί το παρασκήνιο ερευνών για την υπόθεση της διακίνησης δύο τόνων ηρωίνης με το πλοίο Noor1 και άλλες που επιχειρείται να συσχετισθούν με αυτήν, ύστερα και από τον έκτακτο έλεγχο της Οικονομικής Αστυνομίας στα γραφεία της εταιρείας «Express Energy», συμφερόντων του εφοπλιστή κ. Ευάγγελου Μαρινάκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας αναζήτησαν -ύστερα από εισαγγελική παραγγελία- και παρέλαβαν τα ίδια στοιχεία που ο ίδιος ο επιχειρηματίας είχε δημοσιοποιήσει προ μερικών ημερών ως απάντηση σε υπαινικτικά δημοσιεύματα. Τα δημοσιεύματα αυτά βασίζονταν κυρίως σε ανυπόγραφες καταγγελίες με ισχυρισμούς ότι «ο Μαρινάκης έστειλε αυτά τα χρήματα για να φτιάξει το σαπιοκάραβο, το Noor-1, και να το φέρει με ηρωίνη στην Ελλάδα».
Οπως σημείωσε ο κ. Μαρινάκης στην απάντησή του (σ.σ μαζί με την οποία προσκόμισε τα σχετικά παραστατικά) προ μερικών ημερών «οι συναλλαγές αυτές αφορούσαν χρήματα που είχαν δοθεί νομίμως -κυρίως το καλοκαίρι του 2013- από την εν λόγω εταιρεία και άλλες για αποπληρωμή καυσίμων πλοίων και άλλα ναυτιλιακά ζητήματα, σε επιχειρήσεις που σχετίζονταν με τον επιχειρηματία Ευθύμιο Γιαννουσάκη που δραστηριοποιείτο με σειρά εταιρειών και πλοίων στον Περσικό Κόλπο».
Ωστόσο νομικοί και άλλοι γνώστες του παρασκηνίου, σημείωναν ότι «το γεγονός ότι ο κ. Γιαννουσάκης κατηγορήθηκε αργότερα -το καλοκαίρι του 2014- για την μεταφορά των δύο τόνων ηρωίνης με το πλοίο Noor-1, από την Μέση Ανατολή στην Ελευσίνα, έχει οδηγήσει την τελευταία τριετία σε επίπονες προσπάθειες στελεχών του Λιμενικού, πρώην αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ αλλά και πολιτικών προσώπων να συνδέσουν το Noor-1 ή άλλες παράνομες δραστηριότητες με τον κ. Μαρινάκη».
Κατάθεση για «πιέσεις και εκβιασμό»
Οι ίδιοι παράγοντες αναφέρονται σε σειρά περίεργων κινήσεων. Αρχικά σε όσα αναδεικνύονται από μηνυτήριες αναφορές που συνοδεύονται με ηχητικό υλικό και απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, που έχει καταθέσει τις τελευταίες ημέρες στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο ίδιος ο κ. Γιαννουσάκης.
Ο προφυλακισμένος επιχειρηματίας αναφέρεται σε συνεχείς πιέσεις και διαρκή «εκβιασμό» που δέχεται στις φυλακές από αξιωματικούς του Λιμενικού (σ.σ το Λιμενικό ασχολήθηκε κυρίως με το Noor-1) αλλά και εν ενεργεία υπουργό, προκειμένου να συνδέσει τον κ. Μαρινάκη με τους δύο τόνους ηρωίνης. Κι αυτό με αντάλλαγμα την άμεση αποφυλάκισή του και άλλα οφέλη. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε μία συνομιλία που φέρεται να έχει καταγράψει ο κ. Γιαννουσάκης στις 20 Μαρτίου 2017 - δηλαδή προ τριών περίπου μηνών- ο αξιωματικός του Λιμενικού τού αναφέρει (σ.σ. σε μία από τις πολλές επισκέψεις του στις φυλακές Αυλώνα) την ανάμιξη της Οικονομικής Αστυνομίας και τους επικείμενους ελέγχους που θα πραγματοποιηθούν. Κι αυτό προκειμένου να του δώσει - όπως προκύπτει από τις καταγγελίες του κ. Γιαννουσάκη - εκ νέου μία «αίσθηση ισχύος» και «κυβερνητικής κάλυψης», ώστε να τον πείσει να συνδέσει τον γνωστό εφοπλιστή με τους δύο τόνους ηρωίνης.
Σε άλλες συνομιλίες που έχουν κατατεθεί, ο αξιωματικός του λιμενικού που φαίνεται να δείχνει υπερβολικό ζήλο για την «ενοχοποίηση» του εφοπλιστή, λέει στον κ. Γιαννουσάκη «πρέπει να δώσεις τον Μαρινάκη. Θα κάνεις έναν εχθρό, είναι τελειωμένο. Αν θέλεις όμως να πεθάνεις εδώ (σ.σ. στην φυλακή) πέθανε». Παράλληλα σε άλλες συνομιλίες επικαλείται κυβερνητικά στελέχη και επιχειρηματίες που επιδιώκουν να συγκεντρωθούν επιβαρυντικά στοιχεία για τον γνωστό εφοπλιστή. Μάλιστα σε μηνυτήρια αναφορά στον Αρειο Πάγο σε βάρος ενός λιμενικού και ενός δικαστικού ο κ. Γιαννουσάκης ανέφερε ότι «μου έλεγαν να καταθέσω ότι αυτές οι - προηγούμενες - συναλλαγές μου με τον κ. Μαρινάκη αφορούσαν ναρκωτικά και ότι με την συμπεριφορά μου να μην τα παραδέχομαι έχω ανοίξει πόλεμο με τον υπουργό (σ.σ. μνημονεύει το όνομά του) που θέλει να βάλει στην φυλακή τον κ. Μαρινάκη».
Θεωρείται ακόμη ενδεικτικό ότι ο κ. Γιαννουσάκης στην εν λόγω αναφορά του στον Αρειο Πάγο μνημονεύει ότι «στις 17 Ιανουαρίου 2017 βραδινή ώρα επικοινώνησε μαζί μου στις φυλακές Αυλώνα ο υπουργός (σ.σ ο ίδιος που αναφέρθηκε προηγουμένως) που μου είπε ότι θα δεχόμουνα επισκέψεις από την Εισαγγελία Πειραιά. Μάλιστα ο υπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικά και με έναν αρχιφύλακα. Σε αυτή την επικοινωνία μου έκανε φανερό ότι θα ερχόταν δικαστής για να δώσω επιτέλους αυτή την κατάθεσή μου εναντίον του Μαρινάκη».
Το παρασκήνιο και τα ερωτηματικά
Τα ερωτηματικά για το πολυσύνθετο παρασκήνιο της υπόθεσης του Noor-1 πολλαπλασιάζονται διότι δεν έχει υπάρξει καμιά δικαστική ενέργεια σχετικά με Τούρκους και άλλους αλλοδαπούς ποινικούς που φέρεται να εμπλέκονται στην μεταφορά των δύο τόνων ηρωίνης και την χρηματοδότηση του φορτίου.
Τα στοιχεία για την εμπλοκή τους αναδείχθηκαν από καταθέσεις του κ. Ευθύμιου Γιαννουσάκη και από βίντεο που βρέθηκαν στο κινητό του, όπου καταγράφονται συναντήσεις με τους Τούρκους λαθρεμπόρους στην Κωνσταντινούπολη. Επιπλέον,το πιο καθοριστικό στοιχείο θεωρείται ένας κύκλος αλλεπάλληλων δολοφονιών στην Τουρκία που κατά δημόσιες ομολογίες των ξένων λαθρεμπόρων σχετίζονται με τον εντοπισμό και την κατάσχεση των δύο τόνων ηρωίνης του Noor-1. Σχετικό ήταν μάλιστα το δημοσίευμα του «Βήματος» στις 5 Μαρτίου 2016. 
 
Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αν δεν κάνουμε λάθος, είναι αρθρογράφος στο sdna.gr.
 

 
Ψάχνουμε στο sdna.gr να δούμε την αναπαραγωγή του άρθρου του Βασίλη Λαμπρόπουλου και δεν βρίσκουμε τίποτε.
 
ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΑΡΑ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΛΚΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΜΩΣΗ ΕΝΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕΣΟ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ, ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΜΕΣΟΥ; Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΜΟΧΘΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, ΔΕΝ ΘΙΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ;
 
Εμείς εδώ δεν είμαστε δημοσιογράφοι, αλλά έχουμε ξεχωριστή ενότητα για τη ΓΕΛΟΙΑ υπόθεση του Noor 1. Το ''γελοία'' δεν πάει στο πολύ σοβαρό θέμα της μετακίνησης 2 τόνων ηρωίνης, αλλά στην απέλπιδα προσπάθεια Νικόλα Πατέρα-Γιάννη Αλαφούζου-Δημήτρη Μελισσανίδη-Αντώνη Σαμαρά-Τάκη Μπαλτάκου-Ισίδωρου Ντογιάκου-όλης της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να εμπλέξουν το Βαγγέλη Μαρινάκη στην ιστορία. Δεν κρύβουμε τίποτε, όχι μόνο για θέματα που αφορούν το Μαρινάκη, αλλά για ο,τιδήποτε επιλήψιμο ακούγεται εις βάρος του Ολυμπιακού, σε όλα τα αθλήματα. Παρότι εμείς δεν είμαστε site δημοσιογραφικό και δεν έχουμε χρηματοδότες, στον ελεύθερό μας χρόνο γράφουμε ό,τι θέλουμε, αναρωτιόμαστε, το sdna.gr κάνει το ίδιο στα θέματα που αφορούν τον χρηματοδότη του, Ιβάν Ιγκνάτιεβιτς ''Σαββίδη''; Ο Μαρινάκης απαντάει ΣΕ ΟΛΑ όσα του προσάπτουν. Ακούγεται αυτό πουθενά, ή πρέπει να ψάξεις στα άδυτα του Internet για να το βρεις, να ακούσεις δηλαδή την άποψη του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός σε όσα του προσάπτει ο οποιοσδήποτε; Αλήθεια, στο sdna.gr αναρτώνται θέματα που αφορούν τις περίεργες επιχειρηματικές ενέργειες του Ιβάν Ιγκνάτιεβιτς ''Σαββίδη'', όπως για παράδειγμα αυτά που διαβάσαμε χθες στην στήλη του Γιώργου Παπαχρήστου, στην εφημερίδα ''Ελευθερία του Τύπου'';
 

 

 

 

 

 

 

 

 
Δηλαδή κινδυνεύει να χαλάσει η δουλειά του Ιβάν Ιγκνάτιεβιτς ''Σαββίδη'' στον ΟΛΘ λόγω εμπλοκής του κινεζικού Δημοσίου και απαγορευτικού που θα σηκώσει η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τη συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να καλεί εκτάκτως το μειοδότη του διαγωνισμού, την Dubai Ports, να καταθέσει ολοκληρωμένο φάκελο (παρότι πλειοδότησε το σχήμα στο οποίο συμμετείχε ο Ιγκνάτιεβιτς με 17%...), αλλά ΠΟΥΘΕΝΑ δεν γράφεται τίποτε, ούτε στο έγκριτο sdna.gr που πανηγύριζε όταν ανακοινώθηκε πως ''ο Ιβάν παίρνει τον ΟΛΘ'' (που δεν τον έπαιρνε, μικρομέτοχος θα ήταν στο επενδυτικό σχήμα που θα τον έπαιρνε...). Η δημοσιογραφάρα Κόλκας δεν αναρωτιέται το πώς είναι είδηση για το sdna.gr στο οποίο δουλεύει η εξαγορά του ΟΛΘ από τον Ιβάν (λέμε τώρα, είπαμε, μικρομέτοχος θα ήταν με 17%...), αλλά δεν είναι είδηση η πιθανότητα, έστω, να χαλάσει αυτό το deal. 
 
Μέσα Μαζικής Κατεύθυνσης θες, Σταύρο Κόλκα; Δες στο σπίτι σου και κοιτάξου στον καθρέφτη...

Σχόλια

Εικόνα DoctorRED

Απο κοντά βέβαια και το άλλο καμάρι της δημοσιογραφίας, ο Βασιλοπουλος.

http://www.sdna.gr/politiko-deltio/ellada/article/340258/nomizeis-oti-en...

Και μετά μας μιλάνε για non-paper.

Εικόνα Romain

Ως συνήθως, ακόμα ένα εξαιρετικό άρθρο από τον Σάββα!

Διαβάζοντας και τα επίσης εξαιρετικά σχόλια του φίλου thita, διαφαίνεται ότι θα υπάρξουν ενδιαφεροντες εξελίξεις με ότι αφορά τον Ιβάν Σαββιδη.

Ο πολυλογας Ρωσσοποντιος φαίνεται να βλέπει τις μετοχές του

στην ΕΠΟ,

στον ΔΟΛ,

στην ΟΛΘ,

στην ΣΕΚΑΠ,

Να πέφτουν.

Πάντα δήλωνε πολύ περισσότερα από ότι μπορούσε να καταφέρει. Θυμάμαι τις υπερφιαλες δηλώσεις για Ροναλτινιο, για αρκετούς παίκτες του Ολυμπιακού, απο Τοροσίδη μέχρι Χολέμπας και Τζιμπουρ. Το ίδιο συνεχίζει να κάνει και τώρα, αν και προς το παρόν φαίνεται να έχει απομακρυνθει από την Ελλάδα.

Αν το ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ όντως παίρνει αποστάσεις από αυτόν, τότε το μέλλον του δεν προβλέπεται τόσο ευοίωνο με την μία ή την άλλη κυβέρνηση. Και στο τέλος θα τους είναι δύσκολο εκεί στην συμπρωτεύουσα να κατακτήσουν το Champion's League σύντομα.

Εικόνα Romain

Υ. Γ. Σορι, ξέχασα τον κόλλλκα.

Εικόνα ΤΡΕΞΕ ΖΕΛΑ ΤΡΕΞΕ

εμπεριστατωμένος και άψογος!

Εικόνα ΤΡΕΞΕ ΖΕΛΑ ΤΡΕΞΕ
Εικόνα thita

Παράλληλα βεβαίως με αυτά που λέει ο Λαμπρόπουλος, έχουμε όπως βλέπουμε στο άρθρο του Σάββα και άλλα νέα: Υπάρχει ενδεχομένως πρόβλημα στην ανάληψη του λιμανιού της Θεσσαλονίκης (του ΟΛΘ) από την κοινοπραξία που μετέχει ο Ιβάν, διότι τελικός μέτοχος μιας από τις εκεί μετέχουσες εταιρείες (της μεγαλύτερης) είναι το κινεζικό δημόσιο, που όμως ελέγχει και την cosco, που έχει το λιμάνι του Πειραιά, και δημιουργείται έτσι ενδεχόμενο συγκέντρωσης επιχειρήσεων, με πιθανότητες να μην εγκριθεί από τις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές.

Συγκέντρωση επιχειρήσεων έχουμε όταν κάποιος αποκτά τον έλεγχο και άλλων επιχειρήσεων με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η διάρθρωση των επιχειρήσεων ή/και (κυρίως) η αγορά, με δημιουργία μονοπωλίου ή ολιγοπωλίου ή δεσπόζουσας θέσης, κλπ.. Η συγκέντρωση επιχειρήσεων δεν είναι αφ’ εαυτή απαγορευμένη, παρά υπάρχει διαδικασία έγκρισής της από την επιτροπή ανταγωνισμού (την ελληνική, αν το θέμα αφορά την ελληνική αγορά και μόνο ή την ευρωπαϊκή, αν η συγκέντρωση έχει επιπτώσεις στον ανταγωνισμό σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως συμβαίνει με τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, κλπ.), έστω και υπό όρους/μέτρα, ώστε να διασφαλίζεται η αποφυγή στρεβλώσεων στον ανταγωνισμό. Για περισσότερες πληροφορίες όποιος θέλει, τελείως ενδεικτικά, από το αχανές internet:

http://lawandtech.eu/2014/01/02/merger_control/ και

http://www.europedia.moussis.eu/books/Book_2/5/15/04/02/?lang=gr&all=1&s...

Αυτά βεβαίως είναι η θεωρητική τοποθέτηση. Αυτό που στην πράξη συμβαίνει είναι η «έγκριση» από τις αρμόδιες αρχές να διερευνάται προληπτικά, ώστε να αποφεύγονται καταστάσεις ανατροπής εξαγορών, ακύρωσης συμβάσεων, κλπ..

Εν προκειμένω αυτό (προληπτικός έλεγχος) δεν συνέβη, παρά το ότι όλοι ξέραμε, ευθύς εξαρχής που προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τον ΟΛΘ, πως θα καταλήξει στα χέρια του Ιβάν, οπότε με το που «ανακοινώθηκε» το επιχειρηματικό σχήμα (κοινοπραξία) της υποψηφιότητάς του, ήταν βέβαιο πως το ζήτημα θα ανέκυπτε.

Έτσι λοιπόν, υπάρχουν κάποιες πιθανές εξηγήσεις για την κατάσταση αυτή σήμερα:

ι) πως η κυβέρνηση ή/και τα στελέχη που υλοποιούν τις κυβερνητικές πολιτικές είναι κατσαπλιάδες επηρμένοι που είτε δεν πήραν χαμπάρι το πρόβλημα αυτό είτε θεωρούν πως όλα λύνονται με (ν)τροπολογίες και δημιουργικές ασάφειες.

ιι) πως κάποιος μας «τραβάει» το αυτί βλέποντας τον Ιβάν να αγοράζει πολλές επιχειρήσεις (επιχειρήσεις σε παραμεθόριο ή με πολλούς εργαζόμενους ή υποδομές όπως λιμάνια ή μίντια, μόνο τράπεζα λείπει) που δημιουργούν άξονα χάραξης πολιτικής και οικονομίας στην χώρα (είναι πολλά τα δημοσιεύματα περί ενόχλησης χωρών της Ε.Ε. και των Η.Π.Α. όχι από την επιχειρηματική δραστηριότητα του Ιβάν αυτή – καθ’ εαυτή, αλλά από τις επιδιώξεις του, τον διχαστικό του λόγο, την προσκόλλησή του στην Ρωσία και την προέλευση, αντίστοιχα, των επιχειρηματικών του κεφαλαίων, τις απώτερες επιδιώξεις του για την Ελλάδα, κλπ.).

ιιι) πως η κυβέρνηση σιγά σιγά και σχετικώς διακριτικά αποσύρει την στήριξή της στον Ιβάν, είτε για τον αμέσως ανωτέρω λόγο, είτε για κάποιον άλλο λόγο, π.χ. αν γνωρίζει (η κυβέρνηση) πως η προέλευση των επιχειρηματικών κεφαλαίων δεν είναι τόσο καθαρή ή (κυρίως) πως επίκεινται αποκαλύψεις σε βάρος του για διάφορα ποινικά αδικήματα (δημοσιεύματα του ΣΚΑΪ τον συνδέουν με πιθανό λαθρεμπόριο τσιγάρων/υπόθεση πλοίου στα Χανιά, ηθική αυτουργία σε εκβιασμούς και εγκληματικές ενέργειες/μηλιορίδης παοκ με αρμένιους μπράβους, κλπ.) και θέλει να αποστασιοποιηθεί από μία ομολογημένη σχέση με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία. Η άποψη/εξήγηση αυτή μάλιστα (ή και η αμέσως προηγούμενη) θα επιρρωθεί εάν με πρωτοβουλία άλλων (π.χ. τραπεζών, κλπ.) και όχι του ιδίου του Ιβάν, ανατραπεί η προ μηνών απόκτηση του ποσοστού του Τηλέτυπου/μέγκα (περίπου 20%) από τον μπόμπολα αντί 5 εκατομμυρίων.

Φυσικά εξηγήσεις μπορεί να υπάρχουν και άλλες, μπορεί π.χ. κάποιοι να «πιέζουν» έτσι τον Ιβάν για να δώσει μίζα ή να προσπαθούν να σπρώξουν, για δικούς τους επιχειρηματικούς λόγους, άλλη υποψηφιότητα για τον Ο.Λ.Θ. Εμείς δεν έχουμε προσβάσεις στα κέντρα εξουσίας ή σε παρακρατικούς μηχανισμούς και βαλιτσάκια ΚΥΠατζίδων που ιδιωτεύουν, οπότε μέχρι εδώ μπορούμε να φτάσουμε.

Αυτό που αναμφίβολα προκύπτει όμως είναι ότι ο Ιβάν, που λείπει από Ελλάδα εδώ και αρκετό καιρό, όπως διαβάζουμε, έχει σιγά σιγά ζόρια, και αυτό με μια κυβέρνηση που ομολογημένα τον συμπαθεί, ας φανταστούμε λοιπόν τι έχει να γίνει εάν η κυβέρνηση αλλάξει και έρθουν στην εξουσία π.χ. άνθρωποι και παρατάξεις με τους οποίους εδώ και μήνες ανταλλάσσει προσβολές.

Και για όσους από Βόρεια Ελλάδα αναρωτηθούν γιατί με τον ΟΛΠ και τους Κινέζους δεν υπήρχε πρόβλημα, η απάντηση είναι πως η μεν σύμβαση με την cosco ΠΕΡΑΣΕ όλους τους ελέγχους από Ε.Ε., κλπ., θέμα δε συγκέντρωσης επιχειρήσεων δεν υπήρχε αφού τότε η cosco και οι μέτοχοί της ΔΕΝ είχαν τον ….. ΟΛΘ. Τα αυτονόητα λέμε, αλλά καμιά φορά αυτά είναι τα δύσκολα.

Δεν είναι χόμπι, ούτε χαιρεκακία η ενασχόληση με τον Ιβάν και τον κάθε Ιβάν, και με τα προβλήματά του. Εμείς τα σπορ αγαπάμε και φυσικά τον Θρύλο πάνω από όλα και χαρά μας θα ήταν να συζητάμε εδώ μόνο για μπαλίτσα. Τα όποια «παράπονα» αν προσπαθούμε να γίνουμε κάτι άλλο (ερευνητές, δικαστές, δημοσιογράφοι, αναλυτές, κλπ.) από αυτό που είμαστε (οπαδοί), να απευθύνονται στα διευθυντήρια που στήνουν sites ειδικού σκοπού, αθλητικού κατ’ όνομα αλλά δυσφημιστικού στην πραγματικότητα και συντονίζουν, σε συνεργασία με επίορκους πολιτικούς και στελέχη της δημόσιας διοίκησης και σωμάτων ασφαλείας, και δυστυχώς ΚΑΙ λειτουργούς της δικαιοσύνης, επιδρομές σε εταιρείες του Βαγγέλη Μαρινάκη αφενός για να συντηρείται η εντύπωση περί ΔΗΘΕΝ ανάμειξής του σε παράνομες δραστηριότητες (και δη αποδοκιμαστέες από το σύνολο της κοινωνίας, όπως εμπόριο ναρκωτικών) και αφετέρου για να πιεστεί και να υποκύψει στα κελεύσματα της κυβέρνησης. Όχι μόνο ο Ιβάν, αλλά και ο νιάου μέσα είναι στα κόλπα και τακτικές αυτές (αυτός να δούμε πότε θα ερευνηθεί), ενώ σοβαρές ευθύνες για αυτά έχει και ο Αλαφούζος με τα δημοσιογραφικά του πιστόλια εικονικής πραγματικότητας, αφού αυτός ξεκίνησε την εκστρατεία λάσπης απότοκα της οποίας είναι όλα αυτά, έστω και αν όψιμα, τώρα τελευταία, έχει αναγνωρίσει ως μεγαλύτερο εχθρό του τον Ιβάν (με ό,τι αυτό συνεπάγεται φυσικά), εμείς οι οπαδοί δεν ξεχνάμε.

Εικόνα thita

Σάββα κάνεις ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ δουλειά με τα στοιχεία που ανεβάζεις και τις ειδήσεις που αναδεικνύεις, φαντάσου, το ρεπορτάζ του Λαμπρόπουλου δεν το είχα πάρει μυρωδιά.

Η είδηση από το ρεπορτάζ του Λαμπρόπουλου είναι αδιανόητα σοβαρή και προκαλεί τεράστια απορία το πώς είναι δυνατό να μην παίζει σε όλα τα αθλητικά μέσα και πάντως στα δικά μας (καλά, για το sdna δεν συζητάμε).

Και για όσους δεν κατάλαβαν, ο Λαμπρόπουλος είπε όχι μόνο αυτό που είχαμε ήδη ακούσει, δηλαδή ότι ο Γιαννουσάκης πιέζεται (κομψά το λέω, στην πραγματικότητα ο σωστός όρος είναι εκβιάζεται) για να εμπλέξει τον Μαρινάκη στην υπόθεση με το ναρκοπλοίο. Είπε πως ο ίδιος ο Γιαννουσάκης έχει κάνει μήνυση για το θέμα, με αποδεικτικό στοιχείο ηχογραφημένη συνομιλία με στέλεχος του λιμενικού και δη αυτόν που μεσολαβούσε, κατά τους ισχυρισμούς Γιαννουσάκη και το ρεπορτάζ, για λογαριασμό του Πάνου Καμμένου ο οποίος συντόνιζε την όλη σκευωρία. Και αν οτιδήποτε από αυτά είναι αλήθεια, ένα πράγμα είναι βέβαιο (ρωτήστε και τον εξαιρετικά έμπειρο σε αυτά Μάκη Τριανταφυλλόπουλο): ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να είναι μόνο μία η ηχογραφημένη συνομιλία, λογικά θα υπάρχουν και άλλες, απλά πρώτα βγαίνει η μία, η ήπια, που δεν καίει απευθείας τους πάνω-πάνω, για να καταλάβουν αυτοί πως η κατάσταση είναι σοβαρή, παρά καίει μόνο τους αναλώσιμους, το μήνυμα ωστόσο ότι υπάρχουν και άλλες συνομιλίες περνάει μια χαρά.

Το θέμα θα έχει μεγάλη συνέχεια, όσο και αν προσπαθήσει να το θάψει ο οποιοσδήποτε (π.χ. παρακρατικοί μηχανισμοί με ΥΨΗΛΑ πολιτικά ερείσματα), άλλωστε όταν αλλάξει η κυβέρνηση δεν έχω καμία αμφιβολία πως θα γίνει κανονική και σε βάθος έρευνα. Αρκεί οι δικοί μας τουλάχιστον δημοσιογράφοι αλλά και οι άνθρωποι του Προέδρου (οι νομικοί συμπαραστάτες, κλπ.) να μην το αφήσουν στην ησυχία του, παρά να το παρακολουθούν στενά και να αναφέρονται συνέχεια στις αρχές ώστε αυτές να κάνουν κανονικά την δουλειά τους και όχι τα στραβά μάτια. Σε αυτή την υπόθεση, εάν υπάρξει το παραμικρό στοιχείο, ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει δικονομικά δικαίωμα πολιτικής αγωγής στο ποινικό της σκέλος και αξίωση τεράστιας αποζημίωσης στο αστικό της σκέλος, έναντι κάθε εμπλεκόμενου, ούτε η βουλευτική ασυλία, ούτε ο νόμος περί ευθύνης υπουργών μπορεί να τους γλυτώσει μάλιστα από αυτό.

Ειλικρινά ελπίζω, αν αναδειχθεί το ζήτημα και αρχίσει μια σχετική έρευνα από τις αρμόδιες αρχές και δη σοβαρή, ο λιμενικός και οι λοιποί εμπλεκόμενοι βεβαίως, να μην οδηγούν Porsche Cayenne, διότι τα αυτοκίνητα αυτά έχουν τάση αυτανάφλεξης, όπως είδαμε στο παρελθόν, όταν μια άλλη έρευνα πήγε να βγάλει μεγάλα ψάρια στην επιφάνεια επειδή ο βασικός κατηγορούμενος ζήτησε από τους φίλους του (partners in crime τους λένε οι Βρετανοί) βοήθεια και δεν την πήρε.

Ο υπερκοριός της ΕΥΠ βαράει φαίνεται 3-4 χρόνια τώρα υπερωρίες με τον Πρόεδρο και τα στελέχη του Ολυμπιακού και των επιχειρήσεων του και δεν προλαβαίνει προφανώς να παρακολουθήσει κανέναν άλλο για χαζο-πταισματάκια μωρέ, όπως ενδεχόμενο εκβιασμό, από δημόσιους λειτουργούς, πολιτικά πρόσωπα και δη υπουργούς, αλλά και λειτουργούς της δικαιοσύνης και ενέργειες που όπως φαίνεται προαναγγέλλονται από αναρμόδιους όπως ο Πάνος Καμμένος που έδειχνε με τα χεράκια του χειροπέδες, στο κολυμβητήριο της Βουλιαγμένης προ μηνός, ενώ η επιδρομή στην εταιρεία του Προέδρου μας στον Πειραιά αναδείχθηκε ενώ καλά καλά δεν είχε φτάσει εκεί το υπηρεσιακό κλιμάκιο, από ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης (?!) και δη την ανεπίσημη φωνή του Ιβάν και του ΠΑΟΚ. Τι άλλο θέλουμε άραγε εμείς οι Ολυμπιακοί για να καταλάβουμε τις συνθήκες μέσα στις οποίες καλείται να λειτουργήσει ο Πρόεδρος? Ειλικρινά, το να πληροφορείται ο οπαδός του Ολυμπιακού τέτοια νέα και το σχόλιο να είναι «καλά όλα αυτά, αλλά με τις μεταγραφές τι γίνεται?», με ξεπερνάει και ειλικρινά και χωρίς πρόθεση κολακείας θαυμάζω τον άνθρωπο που παρά τις αντιξοότητες αυτές όχι απλά δεν τα παρατάει, παρά ανοίγει την σύγκρουση και σε άλλα πεδία, μπράβο, respect απόλυτο, εγώ ομολογώ θα είχα λυγίσει.

Εικόνα savvas gridlock

''Ειλικρινά, το να πληροφορείται ο οπαδός του Ολυμπιακού τέτοια νέα και το σχόλιο να είναι «καλά όλα αυτά, αλλά με τις μεταγραφές τι γίνεται?», με ξεπερνάει και ειλικρινά και χωρίς πρόθεση κολακείας θαυμάζω τον άνθρωπο που παρά τις αντιξοότητες αυτές όχι απλά δεν τα παρατάει, παρά ανοίγει την σύγκρουση και σε άλλα πεδία, μπράβο, respect απόλυτο, εγώ ομολογώ θα είχα λυγίσει.''

Τώρα αν σου πω αυτό που σκέφτομαι, θα γεμίσουν πάλι ορισμένοι χώροι του ίντερνετ που συχνάζουν ''απροσκύνητοι'' Ολυμπιακοί με κατάρες γι'αυτόν που ''βρίζει τον κοσμο μας και πώς μιλαει ετσι, ποιος ειναι αυτος'' κτλπ.. Οποτε λεω να αρχισουμε να λεμε ''χοντρε πουλα, μας ξεφτιλιζεις''. Θα παρουμε και κλικ, πρωτοι μαγκες θα γινουμε, θα μας αγαπανε ολοι. Θα χωσουμε και κανα μπανερακι στο σαιτ, αγνα οπαδικα και παντοτε σε αυτο το πνευμα αγνης οπαδικης προσεγγισης, θα ζητησουμε λεφτα απο τον κοσμο για να του πουλαμε απροσκυνητο σανο...εεε οπαδισμο θελω να πω. Θα ειμαστε γνησιοι, αυθεντικοι και true.

Εικόνα thita

χοντρέ πούλα, μας ξεφτιλίζεις, 7 χρόνια είσαι στον Θρύλο και μια ευρωπαϊκή κούπα δεν σηκώσαμε, τελευταία σου ευκαιρία φέτος ε, αν δεν πας τουλάχιστον τελικό ch.l. να σηκωθείς να φύγεις από Ολυμπιακό και Πειραιά

να πάρω εγώ τηλέφωνο οπαπ για χορηγία ή θα πάρεις εσύ? σάββας καλεντερίδης σηκώνει το τηλέφωνο

Εικόνα dimitrov7

Πάρα πολύ καλό άρθρο. Πολύ καλή δουλειά. Τα γιατί και τα πως βέβαια όσον αφορά τον Κόλκα είναι ρητορικά. Τις απαντήσεις τις ξέρουμε όλοι. Άλλωστε αυτός ο τύπος δεν είναι ο τουρκοπατημένος που μετά τη Μπεσίκτας έμφανίστηκε με την φανέλα της εν λόγω ομάδας; Όπως λέει και ο Καραπαππάς .... γιουσουφάκια. Θα έλεγα εν προκειμένω και κυριολεκτικώς.
Αλλά θέλω να πω και κάτι πικρόχολο για μας. Ρε μουρλόγριες δε τα βλέπετε αυτά και λέτε αυτά που λέτε για τον Βαγγέλα; Είστε τόσο μ@#%&^@ς, παίρνετε ουσίες, σας έχουν "μπιπ" τα μνημόνια ή σας έχουν μουρλάνει οι γυναίκες σας στην παντόφλα; Δεν εξηγείται αλλιώς. Εικόνισμα πάνω από τα κρεβάτιας σας πρέπει να τον έχετε. Και γοερές προσευχές να μην πάθει τπτ, να έχει όρεξη και δύναμη και οι οχτροί να χάνουν και να μην τους βγαίνει καμία μηχανή.
Για προσοχή ......... με αυτά που λέμε για Βαγγέλα, με σεβασμό. Καλοπροαίρετη κριτική πάντα χωρίς ακρότητες. Και για όποιον δεν μπορεί οι λύσεις είναι τέσσερις:
1) αγοράζει την ΠΑΕ.
2) το βουλώνει κι εξαφανίζεται από το γήπεδο και τα μέσα κοινωνικού αυνανισμού.
3) η ιαπωνική μέθοδος της τελετουργικής αυτοκτονίας, ιαπωνιστί σεπουκου, χυδαϊστί χαρακιρι.
4) η πρωσσική μέθοδος. Σας αφήνει κάποιος ένα περίστροφο ή μπιστόλι(που θα έλεγε κι Βαρούχας) πάνω στο γραφείο με 1 σφαίρα μέσα (για πολλούς από τους μιρλογκρινιάρηδες γεμάτα όπλα καλύτερα γιατί θα τρέμει το χεράκι) και μετά ξέρετε τι πρέπει να κάνετε .......
Άντε και ξεκίνησε το καλύτερο κομμάτι της σαιζόν μετά τη φιέστα .... η αγαπημένη μου προετοιμασία και τα φιλικούλια ....δεν θέλω γρουσουζιές και κακομοιριές.
Α και να μας πει κάποιος που θα τα δείξει ...... στην κωλονόβα πάλι?

Εικόνα ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Και μόνο που ο κόλκας χαρακτηρίζεται "δημοσιογράφος" είναι να τρελλένεσαι...
Από τα πιο σιχαμερά και εμπαθή υποκείμενα...

Εικόνα Marios

Εξαιρετικό το άρθρο σου με πολλά στοιχειά και πήγες,τι να πω δεν ξέρω τι δουλειά κάνεις αλλά το έχεις γενικά,είναι απίστευτο το πόσο καταστρατηγειται η λογική ρε φίλε,ο άνθρωπος αυτός που γράφει στο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ μέσο ενημέρωσης θέλει να μας πείσει ότι η γη είναι τετράγωνη .Μπορώ να προσθέσω στην επιλεκτική ενημέρωση από το σαιτ της αλήθειας,τις αποκαλύψεις του Θωμαιδη με τις συνομιλίες για τους εμπρησμούς,άφωνοι και εκεί οι δημοσιογραφοι του sdna.Δεν τον βλέπω προσωπικά τον Λαμπρόπουλο να μένει για πολύ στο sdna!Όσο για τον Μαρινακη πιστεύω ότι έχει αλλάξει το νομικό δίκαιο για αυτόν,πρέπει να είναι ο μόνος (που δεν είναι καν κατηγορουμενος) που πρέπει να αποδείξει ότι είναι αθώος,δεν υπάρχει αυτό το πράγμα,ίσως μόνο στην Βόρειο Κορέα συνανταμαι τέτοιες πρακτικές,η προσβολή της προσωπικοτητας του είναι τεράστια,απορώ πως αντέχει ακόμα!

Εικόνα major

ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΚΑΠΟΤΑΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ ΟΝΟΜΑΤΙ ΚΟΛΚΑΣ.ΠΑΝΤΩΣ ΑΝ ΕΙΧΕ ΓΕΝΝΗΣΕΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΤΕΤΟΙΟ ΠΑΙΔΙ ,ΘΑ ΤΟ ΕΠΝΙΓΑ ΣΤΟΝ ΝΕΡΟΧΥΤΗ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ,Ο ΒΑΓΓΕΛΑΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΒΑΛΕΙ ΟΡΟ ,ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ.ΚΑΙ ΑΠΑΡΙΘΜΟΥΜΕ,ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ,ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ,ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΜΑΝΤΟ.Ο ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ ΕΚΑΝΕ ΠΙΣΩ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΕΙ ΠΛΕΟΝ ΟΤΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΑΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΠΑΤΗΣΕ ΠΟΔΙ ΣΤΟ ΜΕΓΚΑ ΘΑ ΣΠΡΩΞΕΙ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΠΡΩΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ,ΕΧΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΓΕΡΟ ΧΑΡΤΙ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΕ ΟΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ.