ΚΑΚΕΤΣΗΣ-ΠΑΤΕΡΑΣ-ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ NOOR 1



Αποκαλύψεις από την χθεσινή εφημερίδα ''Στο Καρφί''.

Σφίγγει επικίνδυνα ο κλοιός γύρω από την παρακρατική και παραδικαστική συμμορία που εκτελούσε μαύρα συμβόλαια και εκβίαζε τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη να δώσει ψεύτικη κατάθεση. Η απόπειρα της κυβέρνησης να συγκαλύψει το γιγαντιαίο σκάνδαλο πέφτει στο κενό και σε λίγες ημέρες αναμένεται άγριο σφυροκόπημα και νέα καταιγίδα αποκαλύψεων στη Βουλή στη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης που κατέθεσε η ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, προκειμένου να διερευνηθούν οι ποινικές ευθύνες του Πάνου Καμμένου και άλλων υπουργών που εμπλέκονται στο σκάνδαλο.
Οι αποκαλύψεις είναι καταιγιστικές για τον ανακριτικό υπάλληλο του λιμενικού Χριστοφορίδη που είχε αναλάβει εργολαβικά την εκτέλεση του μαύρου συμβολαίου, έχοντας την απόλυτη στήριξη του Πάνου Καμμένου, καθώς και παραγόντων των υπουργείων Δικαιοσύνης και Ναυτιλίας. Τον Χριστοφορίδη καίνε στην κυριολεξία οι παράνομες συναλλαγές που είχε το επίμαχο διάστημα με γνωστό νονό της νύχτας, ο οποίος παλαιότερα μπαινόβγαινε στις φυλακές. Ο άνθρωπος του υποκόσμου είναι αυτός που κατηύθυνε στην κυριολεξία τον Χριστοφορίδη φτάνοντας μάλιστα σε σημείο να τον… νοικιάζει σε διάφορους επιχειρηματίες για λογαριασμό των οποίων εκτελούσε συμβόλαια. Οι συναλλαγές του Χριστοφορίδη με τον νονό της νύχτας είχαν επεκταθεί στο λαθρεμπόριο υλικού που προερχόταν από παράνομες υποκλοπές. Σε καθημερινή βάση ο ανακριτικός υπάλληλος του λιμενικού επισκεπτόταν ένα σκάφος που ήταν δεμένο στη μαρίνα του Φλοίσβου, στο οποίο είχε εγκατασταθεί μηχανισμός για την απομαγνητοφώνηση των CDs που προέρχονταν από υποκλοπές. Ο Χριστοφορίδης αντέγραφε τα CDs και στη συνέχεια μετέφερε την καβάτζα που είχαν στήσει σε κατάστημα της παραλιακής που ανήκε στον νονό της νύχτας. Στη συνέχεια έβγαζαν το υλικό από τις υποκλοπές στο σφυρί και το πάσαραν σε διάφορους ενδιαφερόμενους.
Τα χιλιάδες CDs, που έχει υπεξαιρέσει ο Χριστοφορίδης και βρίσκονται ακόμα στα χέρια του νονού της νύχτας, συνεχίζουν να αλλάζουν χέρια ακόμα και τώρα που έχει αποκαλυφθεί η δράση της παρακρατικής συμμορίας. Το όργιο παρανομίας και συναλλαγής ενός ανακριτικού υπαλλήλου με ανθρώπους του υποκόσμου φαίνεται ότι δεν ενοχλεί ούτε τον αρμόδιο υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή ούτε και τον υπουργό Δικαιοσύνης, ο οποίος επιχειρεί εναγωνίως να συγκαλύψει το γιγαντιαίο σκάνδαλο. Οι αρμόδιοι υπουργοί έχουν γίνει τροχονόμοι της συμμορίας που έβγαλε στο σφυρί χιλιάδες CDs με παράνομες υποκλοπές. Δεν τολμούν να αγγίξουν τον Χριστοφορίδη και τον νονό της νύχτας γιατί τρέμουν στην κυριολεξία τις αποκαλύψεις που θα ακολουθήσουν και τους κλυδωνισμούς που θα προκαλέσουν στην κυβέρνηση. Άλλωστε το Μαξίμου έχει δεσμευτεί απέναντι στον Καμμένο ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να συγκαλύψει το γιγαντιαίο σκάνδαλο. Στην κατεύθυνση αυτή κινήθηκε και η απόπειρα ξεπλύματος του Πάνου Καμμένου από τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, ο οποίος χαρακτήρισε ηθικές και όχι ποινικές τις ευθύνες του Πάνου Καμμένου. Το γεγονός ότι ο Χριστοφορίδης επισκεπτόταν διαρκώς το Πεντάγωνο για να πάρει εντολές από τον Καμμένο, στη συνέχεια έκανε μια στάση στη Βασιλίσσης Σοφίας για να ενημερώσει τον επιχειρηματία που ήταν χορηγός του μαύρου συμβολαίου και κατέληγε σε κατάστημα της παραλιακής για να δώσει αναφορά στον νονό της νύχτας, ο οποίος τον δικτύωσε με το παρακράτος, φαίνεται να μην συγκινεί τον Σταύρο Κοντονή ούτε τις αρμόδιες υπηρεσίες. Η εμπλοκή ανθρώπων του υποκόσμου στην παρακρατική και παραδικαστική συμμορία είναι αυτό που τρέμει στην κυριολεξία η κυβέρνηση. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να δικαιολογήσει τις παράνομες συναλλαγές που είχε ο Χριστοφορίδης με τον νονό της νύχτας και τον επιχειρηματία που υποσχέθηκε εκατομμύρια ευρώ αν ο ανακριτικός υπάλληλος είχε καταφέρει με απειλές και εκβιασμούς να πείσει τον Γιαννουσάκη να δώσει ψεύτικη κατάθεση.
Βέβαια, καμία κυβέρνηση και κανένας παρακρατικός μηχανισμός δεν μπορεί να σταματήσει τις καταιγιστικές αποκαλύψεις που έρχονται και οι οποίες θα προκαλέσουν πάταγο. Οι εμπλεκόμενοι στο γιγαντιαίο σκάνδαλο θα βρεθούν αντιμέτωποι με ντοκουμέντα-φωτιά που τεκμηριώνουν τις ποινικές τους ευθύνες. Τότε θα βρεθούν έκθετοι υπουργοί, υπηρεσιακοί παράγοντες αλλά και το ίδιο το Μαξίμου που προστατεύει το παρακράτος.
 
Για όποιον έχει απορίες, στη Βασιλίσσης Σοφίας είναι τα γραφεία των επιχειρήσεων Νικόλα Πατέρα και στην παραλιακή έχει εδώ και πολλά χρόνια μαγαζί ο Στιβ Κακέτσης, ενώ όπως έχει πει ο Γιαννουσάκης, ο Δημήτρης Μελισσανίδης έδινε 10 εκ. ευρώ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ στην υπόθεση για να ενοχοποιηθεί ο Μαρινάκης. Επίσης, υπάρχει η εισαγγελέας Ειρήνη Τζίβα που παρανόμως και παράτυπα επισκέφθηκε στο κελί του στις φυλακές Αυλώνα τον Ιανουάριο του 2017 το Μάκη Γιαννουσάκη και σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο ίδιος, του έλεγε ''κάνε το μικρό κλικ εσύ για να τελειώσουμε εμείς το Μαρινάκη'',
 
 
έχουμε το λιμενικό Χριστοφορίδη να ενοικιάζει πολυτελές αυτοκίνητο από μία εταιρεία που νοίκιασε αυτοκίνητο και ο διαιτητής Ζωγράφος, με αποτέλεσμα να βρεθεί καλωδιωμένος (ο Πατέρας αρνείται κάθε σχέση...) με υλικό για τη ''Δίκη'' του Θωμαϊδη και βεβαίως έχουμε μια σειρά ερωτημάτων που δεν έχουν απαντηθεί, παρά τις εναγώνιες προσπάθειες των ατύπων Γραφείων Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή την εφημερίδα Documento του κρατικοδίαιτου Μπαξεβάνη-Βαξεβάνη και την ''Εφημερίδα των Συντακτών'', τη μετεξέλιξη της μεγαλύτερης χαφιεδοφυλλάδας στην ιστορία του ελληνικού Τύπου, της ''Ελευθεροτυπίας'', να παρουσιάσουν την εισαγγελέα Ειρήνη Τζίβα ως ''έντιμη δικαστική λειτουργό, που απλώς έκανε τη δουλειά της, ως όφειλε''. Τα ερωτήματα είναι:

α) Γιατί πήγε να πάρει κατάθεση από το Μάκη Γιαννουσάκη στις 11:30 το βράδυ και όχι νωρίτερα την ίδια μέρα ή το επόμενο πρωί: Γιατί δεν χρησιμοποίησε τις ώρες επισκεπτηρίου των φυλακών; Μήπως επειδή είχε διαβεβαιώσεις ότι εκείνη ακριβώς την ώρα θα ''λυγίσει'' ο Γιαννουσάκης και ''θα δώσει'' το Μαρινάκη;

β) Γιατί αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία της στην πύλη των φυλακών Αυλώνα; Ντράπηκε; Έχει αναστολές η κυρία εισαγγελέας; Αν τα έδωσε, υπάρχουν σήμερα να τα ψάξουμε να τα βρούμε;

γ) Πού είναι η κατάθεση που πήρε από το Γιαννουσάκη; Υπάρχει; 4 ώρες μέσα στο κελί του Γιαννουσάκη τι λέγανε; Για το Survivor και την κόντρα Ντάνου-Μάριου-Πρίαμου;
 
δ) Αφού θίγεται η κυρία εισαγγελέας, η σούπερ-ντούπερ έντιμη, η αδιάφθορη, η αδέκαστη, γιατί δεν κάνει μήνυση σε όσους την θίγουν; Μήπως επειδή ξέρει ότι τότε θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως τεκμήρια συνομιλίες που την εμπεριέχουν, συνομιλίες που τώρα θεωρούνται προϊόντα υποκλοπής και δεν αποτελούν αποδεικτικό στοιχείο;

Αναμένουμε απαντήσεις από τις 2 φίλες της εισαγγελέως, την κυρία Κατερίνα Κατή του Τοκιουμέντο-Documento του Μπαξεβάνη και την κυρία Ψάρρα της ''Εφημερίδας των Συντακτών''. Αλήθεια, γνωρίζουν ότι η διαρροή υλικού δικογραφίας που έχει στα χέρια της η κυρία Τζίβα, η αδέκαστη, αποτελεί σοβαρό ποινικό αδίκημα; Τέλος, αναμένουμε να αποσαφηνιστεί η εμπλοκή Κοντονή στην υπόθεση, αν μίλαγε με την Τζίβα και το κυριότερο, αν κάποιος εκ των δύο εμπλεκομένων αντιολυμπιακών υπουργών των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, Κοντονής-Καμμένος, ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό πριν κάνουν ό,τι έκαναν. Ήξερε η Αλεξάρα μας, ο λεβέντης πρωθυπουργός μας, το ο,τιδήποτε;
 
Ραντεβού στην κάλπη και στα επισκεπτήρια των φυλακών του Κορυδαλλού. Θα ερχόμαστε να σας βλέπουμε, να είστε σίγουροι...

Σχόλια

Εικόνα Αλέξανδρος Λ.

Σάββα ο κανονισμός των φυλακών ορίζει ρητά ότι από τη δύση του ήλιου μέχρι την ανατολή της επομένης ουδείς εισέρχεται στις φυλακές.

Ποιός ήταν αυτός που έδωσε εντολή στην εξωτερική φρουρά (αστυφύλακες) να περάσει η Τζίβα και ποιός έδωσε εντολή στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους να ανοίξουν την εσωτερική πόρτα,τις άλλες πόρτες και τη πόρτα του κελιού του Γιαννουσάκη;

Μόνο ο διευθυντής των φυλακών και ο αρχιφύλακας βάρδιας έχουν αυτό το δικαίωμα.Αυτούς θα έπρεπε να καλέσει μάρτυρες ο ανακριτής που χειρίζεται τη μηνυτήρια αναφορά του Προέδρου.

Εικόνα PGK

Αλέξανδρε στην Μαδουροποιημένη Ελλάδα με διαδικασίες υποσαχάριας Αφρικής το να αναφέρεσαι σε κανονισμό φυλακών και για υποχρεώσεις διευθυντού φυλακής και αρχιφύλακα βάρδιας ακούγεται σαν ανέκδοτο. Δεν έχω καμμία πρόθεση να σε προσβάλλω αλλά δυστυχώς έτσι είναι κατάσταση στην χώρα μας. Ο καθένας κάνει ότι θέλει ατιμωρητί.

Εικόνα Brainstorm

Ξεκαθαριζοντας οτι δεν πιστευω οτι θα πλησιασει καν στις φυλακες καποιος απ ολους αυτους, γιατι ζουμε στην ελλαδαρα, εχω να κανω μια ερωτηση αν ξερει καποιος με νομικα.

με βαση αυτο :

δ) Αφού θίγεται η κυρία εισαγγελέας, η σούπερ-ντούπερ έντιμη, η αδιάφθορη, η αδέκαστη, γιατί δεν κάνει μήνυση σε όσους την θίγουν; Μήπως επειδή ξέρει ότι τότε θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως τεκμήρια συνομιλίες που την εμπεριέχουν, συνομιλίες που τώρα θεωρούνται προϊόντα υποκλοπής και δεν αποτελούν αποδεικτικό στοιχείο;

Δεν μπορει να κανει μηνυση ο Μαρινακης που θιγεται ο ιδιος προσωπικα απ τα δημοσιευματα και τις φημες, και να ωθησει ετσι στην θεωρηση των συνομιλιων ως τεκμηριο?

Εικόνα thita

Πολυ συνοπτικα: η χρηση προιοντων υποκλοπης τιμωρειται ΠΟΛΥ αυστηρα (αρθρο 370Α οοινικου κωδικα),το εκαναν κακουργημα αν θυμοσαστε απο εποχη ζαχοπουλου με καραμανλη και θεμου αναστασιαδη κομιστη κ.λπ.

Τα ορια χρησης τετοιου υλικου ειναι λιγο σχετικα.Παρανομο αποδεικτικο υλικο υποτιθεται δεν λαμβανεται υποψη. Κατηγορουμενος ομως δικαιουται να κανει χρηση στο δικαστηριο προς υπερασπιση του.

Ο μαρινακης δεν μπορει να εγκαλεσει γιαννουσακη για καποιο σχετικο αδικημα ωστε αυτος να κανει χρηση καποιου τετοιου υλικου που ισως εχει στην κατοχη του.

Αυτο ομως μπορει να γινει αν τον εγκαλεσουν τζιβα,λιμενικος ή τριανταφυλλοπουλος. Που "περιεργως" δεν το κανουν,ως ευλογα θα ανεμενε καποιος,απο ανθρωπους που συκοφαντουνται αδικα ταχα.

Αλλιως,αν το βγαλει ετσι,μονος του ο γιαννουσακης κινδυνευει με δεκα χρονια καθειρξη.

Εικόνα apostolos gaganis

Περιμένουμε.