ΤΟ ΡΕΚΟΡ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΤΟ 1994



Με αφορμή κάποια πράγματα που ''σηκώνουμε'' εδώ στο site ή στο προφίλ μας στο facebook, τα οποία αφορούν την προσέλευση του κόσμου μας στο Καραϊσκάκη στα λεγόμενα ''πέτρινα χρόνια'' του ποδοσφαιρικού μας τμήματος, που χρησιμοποιούσαμε ως έδρα αυτό το γήπεδο, 1989-1996, ο μόνιμος αντίλογος πολλών αναγνωστών μας είναι ''δεν δηλώνονταν όλα τα εισιτήρια τότε και δη τα διαρκείας''. Όταν ανταπαντούμε ''ελάχιστοι έκοβαν τότε διαρκείας'', μπαίνουμε στη ''ζώνη του λυκόφωτος'', ακούγοντας θεοπάλαβα πράγματα τύπου ''τι λες ρε φίλε, χαμός γινόταν''. Ας δούμε λοιπόν πόσα διαρκείας κόβονταν στο Καραϊσκάκη στα ''πέτρινα χρόνια''. 
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ SPORTIME 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 1995
 
 
Ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός το καλοκαίρι του 1995, εν όψει της έναρξης της διάθεσης εισιτηρίων για τη νέα σεζόν 1995-96. Αναφέρεται στο ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ρεκόρ διάθεσης 11.522 εισιτηρίων διαρκείας από την ΠΑΕ Ολυμπιακός το καλοκαίρι του 1994, με τις μεγάλες μεταγραφές Γιεκινί-Ίβιτς-Αλεξανδρή να τραβούν πολλούς Ολυμπιακούς στο γήπεδο.
 
ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ''ΠΕΤΡΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ'' ΚΑΝΑΜΕ ΡΕΚΟΡ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΣΤΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ. ΑΠΛΗΣΙΑΣΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΝ ΟΙ 11.522, ΕΝΩ ΣΗΜΕΡΑ ΞΕΠΕΡΝΟΥΜΕ ΕΥΚΟΛΑ ΤΙΣ 20.000.
 
Από τη μία η έλλειψη χρημάτων σε πολύ κόσμο (παρά την τωρινή οικονομική κρίση, η σύγκριση της ''αγοραστικής δύναμης'' των μισθών του τότε και του σήμερα δείχνει ότι σήμερα κυκλοφορούν περισσότερα λεφτά...), από την άλλη η πρόσφατη (τότε) είσοδος της ιδιωτικής τηλεόρασης στην καθημερινότητα των Ελλήνων, απέτρεπαν πολλούς από την αγορά εισιτηρίου διαρκείας. Όπως βλέπουμε λίγες μέρες αργότερα, μία από τις αιτίες του ρεκόρ ήταν οι χαμηλές σχετικά τιμές, οι οποίες δεν ίσχυσαν το 1995 και η διάθεση των διαρκείας για τη σεζόν 1995-96 δεν προχώρησε με ικανοποιητικούς ρυθμούς. 
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ SPORTIME 12-8-1995
 
 
15.000 δραχμές κόστιζε το φθηνότερο διαρκείας στο Καραϊσκάκη το 1994. Η SPORTIME τότε κόστιζε 150 δραχμές ενώ σήμερα μία εφημερίδα κοστίζει 1-1,3 ευρώ, άρα η ''αγοραστική δύναμη''=αξία των 150.000 δραχμών του 1994 σήμερα είναι κάτι παραπάνω από 100 ευρώ. Αυτή είναι και η τιμή του φθηνότερου διαρκείας σήμερα στο Καραϊσκάκη. Το καλοκαίρι του 1995 το φθηνότερο διαρκείας κόστιζε 30.000 δραχμές, δηλαδή περίπου 200 ευρώ σημερινά λεφτά και δεν πουλήθηκαν τελικά αρκετά κομμάτια.
 
Ελπίζουμε μετά από αυτό το άρθρο να μην χρειαστεί να επανέλθουμε στις ατέρμονες συζητήσεις γύρω από το αν γέμιζε πάντοτε το Καραϊσκάκη στα ''πέτρινα'' και σχετικά με τους μέσους όρους εισιτηρίων που ''γράφαμε'' τότε στα εντός έδρας ματς πρωταθλήματος (γύρω στις 10.000 για κάθε σεζόν την τετραετία 1992-96...), συγκριτικά με το σήμερα. Όπως και να'χει,

ΦΕΤΟΣ ΚΑΝΑΜΕ ΡΕΚΟΡ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ (ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΑ) ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ.
 
Να μας ''μένουν'' και να λέμε προς τα έξω αλήθειες, πράγματα που ισχύουν, όχι ό,τι μας συμφέρει. Δεν έχουμε να κρύψουμε κάτι, ίσα-ίσα, όλα τα στοιχεία υπέρ μας είναι, όχι υπέρ των ''απέναντι'' ας πούμε που κάπου ''μας ρίχνουν'', άρα  να έχουμε οπαδικό συμφέρον να διαστρέψουμε την αλήθεια καταπώς μας βολεύει...