Ο ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΑΚΗΣ



Η εφημερίδα ''Τα Νέα'', ιδιοκτησίας Βαγγέλη Μαρινάκη, κυκλοφόρησε σήμερα με αυτό το θέμα στο πρωτοσέλιδό της.
 
Στο κόκκινο βρίσκεται η αντιπαράθεση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού και του αναπληρωτή υπουργού Παύλου Πολάκη, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα».
Η ίδια πηγή αναφέρει πως εδώ και μήνες οι δυο «συγκάτοικοι» του υπουργείου Υγείας δεν τα πήγαιναν καλά, αλλά αυτή την περίοδο η μεταξύ τους ένταση έχει περάσει στο ανώτατο επίπεδο το οποίο αποτυπώνεται στο γεγονός ότι ο κ. Ξανθός με Προεδρικό Διάταγμα καταργεί την αυτοτέλεια του ΕΟΠΥΥ και παίρνει στα χέρια του τα ηνία, «αδειάζοντας» επί της ουσίας τον κ. Πολάκη.
Εν τω μεταξύ, η ίδια πηγή αναφέρει πως στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού έχουν στα χέρια τους έναν ογκώδη φάκελο που αφορά στην υπόθεση του ΕΚΑΠΤΥ (Εθνικό Κέντρο Αξιολόγησης της Ποιότητας και Τεχνολογίας στην Υγεία). Και όπως προκύπτει από την μελέτη του, τα στοιχεία εκθέτουν την Αριστοτέλους.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην πρόεδρος του Κέντρου ο οποίος καρατομήθηκε πρόσφατα, Χάρης Παπαδάκης έχει καταγγείλει την πρόεδρο του ΕΟΦ Κατερίνα Αντωνίου, αλλά και τον ίδιο τον υπουργό Ανδρέα Ξανθό, πως με την παρότρυνση της πρώτης και με την ανοχή του δεύτερου πιεζόταν να δεχθεί να συνεργήσει και να συγκαλύψει «έκνομες» ενέργειες.
Η εφημερίδα συνεχίζει το ρεπορτάζ, αναφέροντας πως σε ό,τι αφορά στο Προεδρικό Διάταγμα που ήλθε στο φως της δημοσιότητας την περασμένη Πέμπτη και φέρει την υπογραφή του Ανδρέα Ξανθού προκάλεσε εύλογα ερωτήματα για την «επιθετική» -όπως την χαρακτηρίζουν- συμπεριφορά του υπουργού, δεδομένου ότι ο Οργανισμός αποτελεί αρμοδιότητα του Παύλου Πολάκη. Μάλιστα, υπάρχουν υποψίες ότι αυτή η κίνηση είναι προπομπός μιας παρόμοιας με την  οποία θα μεταφερθεί και η διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ στον υπουργό Υγείας.
Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως η κίνηση του κ. Ξανθού ήταν εντελώς αιφνιδιαστική, καθώς ούτε ο Παύλος Πολάκης, αλλά ούτε και τα μέλη του ΔΣ του Οργανισμού γνώριζαν κάτι.
Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα, ο ασφαλιστικός Οργανισμός που δημιουργήθηκε το 2011, διατηρούσε μέχρι σήμερα τη διοικητική και οικονομική του αυτοτέλεια και εποπτευόταν από τον εκάστοτε υπουργό Υγείας.
Ειδικότερα, πλέον, στο άρθρο 30 του νέου Οργανισμού προβλέπεται πως συστήνεται στην Αριστοτέλους Αυτοτελές Τμήμα Εποπτείας και Ανάπτυξης λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ. 
Οι αρμοδιότητες του Αυτοτελούς Τμήματος Εποπτείας Ανάπτυξης και Λειτουργίας του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. είναι οι ακόλουθες:
  • Η διοικητική εποπτεία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. όσον αφορά στην οργάνωση και λειτουργία των υπηρεσιών του και στο σχεδιασμό, στην ανάπτυξη και στην εφαρμογή του νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου για την ασφάλιση υγείας στον τομέα των παροχών υγείας.
  • Η έγκριση του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας, μετά από πρόταση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., και η τροποποίηση αυτού.
  • Η κατάρτιση του Οργανισμού του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και η σύσταση οργανικών θέσεων μετά από πρόταση του Οργανισμού.
  • Η εισήγηση για τον καθορισμό του ύψους αμοιβής και του αριθμού επισκέψεων των συμβεβλημένων ιατρών/οδοντιάτρων με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
  • Η εισήγηση για τη ρύθμιση της ελεγκτικής διαδικασίας των συμβεβλημένων με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ιδιωτών παροχών.
  • Η μέριμνα για τη σύσταση Επιτροπών στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
  • Ο καθορισμός των επιτρεπόμενων ορίων δαπανών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για τις προς αυτόν παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας από συμβεβλημένους ιδιώτες παρόχους, ανά κατηγορία παρεχόμενης υπηρεσίας.
  • Ο καθορισμός καταλόγου παθήσεων, τα φάρμακα των οποίων χορηγούνται με μειωμένη ή μηδενική συμμετοχή του ασφαλισμένου.
  • Η διαχείριση θεμάτων συνταγογράφησης φαρμάκων.
  • Η διαχείριση θεμάτων ηλεκτρονικής καταχώρησης συνταγών.
  • Ο καθορισμός ελάχιστων ποσοστιαίων ορίων συνταγογράφησης φαρμάκων δραστικών ουσιών, οι οποίες δεν τελούν υπό καθεστώς προστασίας
 
Επιπλέον, με άλλο άρθρο (12) δημιουργείται Διεύθυνση Οικονομικής Εποπτείας Φορέων Γενικής Κυβέρνησης, στην οποία ιδρύεται τμήμα Οικονομικής Οργάνωσης και Προϋπολογισμού Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) με τις ακόλουθες αρμοδιότητες:
  • Παροχή κατευθύνσεων προς τον ΕΟΠΥΥ για την κατάρτιση του Προϋπολογισμού του, σύμφωνα με το Μ.Π.Δ.Σ. (Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής).
  • Έλεγχος της εγκυρότητας και αξιοπιστίας του σχεδίου που υποβάλλεται για την κατάρτιση του Μ.Π.Δ.Σ., και η μέριμνα για την ευθυγράμμιση των στόχων δημοσιονομικής πολιτικής με τους στόχους που τίθενται μέσω του σχεδίου του Προϋπολογισμού του
  • Διασφάλιση της έγκαιρης επεξεργασίας και κωδικοποίησης του προσχεδίου Προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με τις Εγκυκλίους και Οδηγίες που εκδίδονται από το Υπουργείο Οικονομικών και το Γ.Λ.Κ.
  •  Έγκριση και η τροποποίηση του Προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ και η διασφάλιση ότι ευθυγραμμίζεται με το Μ.Π.Δ.Σ. και τις Εγκυκλίους και Οδηγίες που εκδίδονται από το Υπουργείο Οικονομικών και το Γ.Λ.Κ.
  • Μελέτη, επεξεργασία, επιμέλεια καθιέρωσης γενικών κανόνων που αφορούν στους διαχειριστικούς κανονισμούς και στη λογιστική οργάνωση και λειτουργία του ΕΟΠΥΥ καθώς και η παροχή οδηγιών και κατευθύνσεων για την εφαρμογή αυτών.
  • Παρακολούθηση της οικονομικής διαχείρισης του ΕΟΠΥΥ και η καθοδήγησή του για τη δημιουργία υγιών συστημάτων και διαδικασιών οικονομικής διαχείρισης και συμμόρφωσής του με αυτά.
  • Σύναψη Μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου και του ΕΟΠΥΥ., με στόχο την ομαλή εκτέλεση του Προϋπολογισμού του και τη χρηστή δημοσιονομική διαχείριση.
  • Παρακολούθηση των μηνιαίων και τριμηνιαίων στόχων εκτέλεσης του Προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ και σε περίπτωση που εκτιμάται ότι θα υπάρξει υπέρβαση αυτών θα μεριμνά εγκαίρως και θα προτείνει τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων.
  • Παρακολούθηση της εκτέλεσης του Προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ
  • Εποπτεία της τήρησης του Μητρώου Δέσμευσης από τον ΕΟΠΥΥ
  • Παρακολούθηση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ
  • Πρόταση επιχορήγησης του ΕΟΠΥΥ με τη διαδικασία προκαταβολών μέσω αιτήματος της Διεύθυνσης Προϋπολογισμού και Δημοσιονομικών Αναφορών.
  • Έγκριση επιχορήγησης του ΕΟΠΥΥ σε εκτέλεση του Προϋπολογισμού του με χρηματικά εντάλματα.
  • Παρακολούθηση των οικονομικών αποτελεσμάτων του ΕΟΠΥΥ σε τακτική (τριμηνιαία/μηνιαία) βάση.
  •  Έλεγχος της εγκυρότητας και αξιοπιστίας των υποβαλλόμενων από τον ΕΟΠΥΥ οικονομικών στοιχείων.
  • Συνεργασία με το Τμήμα Δημοσιονομικών Αναλύσεων και Αναφορών για την κατάρτιση αναφορών για τον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ.
  • Συνεργασία με το Τμήμα Προϋπολογισμού για την κατάρτιση αναφορών για τον Κοινωνικό Προϋπολογισμό.
  • Η διανομή εγκαίρως εγκυκλίων για την οικονομική διαχείριση του ΕΟΠΥΥ.
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ο οποίος δηλώνει και Ολυμπιακός μάλιστα, απάντησε στο προφίλ του στο facebook και χάρηκε πολύ το golendri-dna του Λαλάκη Παπαθεοδώρου, το έκανε αμέσως θέμα.
 
«Η Μαρινακειος Βοθροφυλλαδα έβγαλε πρωτοσέλιδο!!!! 
ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΔΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟΝ ΕΞΩΓΗΙΝΟ που είδε ο Κυριακος στο Υμηττό και τους ειπε το χαμπέρι .....
Ο φόβος σας πρεπει να εχει γινει πανικός τωρα που βλέπετε και νιώθετε οτι ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ στο σκληρό πυρήνα των αλλαγών του συστήματος υγείας ,αφού το σώσαμε Απ την καταστροφή που ειχατε δρομολογήσει ...
ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΜΗΝΙΑΤΙΚΟ ,ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ Ο ΑΝΤΡΕΑΣ (παρότι βιοπαθολόγος) ΚΙ ΕΓΩ !!!!»!

 
Μπείτε στο προφίλ του Πολάκη και δείτε σχόλια κάτω από την ανάρτησή του. Αντιγράφουμε, μπας και πειστείτε ορισμένοι ότι οι αριστεροί έχουν ριζώσει για τα καλά, ταϊζουν πολύ κόσμο, εντός και εκτός Internet, με τρολ και πάσης λογής βολεμένους, διορίζουν πρώην γλοιώδη πασοκόσκυλα και ''γαλάζια παιδιά'', αυτούς δηλαδή που ψήφιζαν με λύσσα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ 40 χρόνια επειδή έτρωγαν κι όταν σταμάτησαν να τρώνε λόγω Μνημονίων άρχισαν να χορεύουν επαναστατικά στο Σύνταγμα, οπότε οι διέμφυλοι ανώμαλοι Συριζαίοι είναι ΚΑΘΕΣΤΩΣ. Θαυμάστε εδώ σκουπίδια, που ζουν ανάμεσά μας...

-Συντροφε Παυλο αυτοι εχουν ηδη τελειωσει.
-Συνεχίστε τη εγχείρηση χωρίς αναισθητικό!!!
-Κάνουμε επίθεση τώρα υπουργέ!! Δεν μας σταματάει τίποτα!!!! Σώζουμε την χώρα !!!!!
-Παυλο Πολακη εισαι μεγαλη λεβεντια γι αυτο !!!
-Μη δίνεται σημασια. Αξιζετε γιαυτο σας χτυπανε
-Τι αλλο θα βρουν να πουν;!
-τον ποναει το χοντρο..
-εχουν τρελαθει απο απογνωση προχωρα Υπουργε μας
-Χάσανε την κουτάλα και βλέπουν ασπρόμαυρα


 
-Προχωράμε μέχρι τέλος 《Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα.
Πολλά κεφάλια θα σπάσουν.
Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα》.

Νίκος Καζαντζάκης
-Ο νηστικος καρβελια ονειρευεται και τα λαμογια ΠασοκοΝΔ!!Αμ δε!!
-Αφού το έγραψαν "Τα Νέα" οκ!!!
- Ξανθος- Πολλακης χειρουργουν τον καρκίνο που έτρωγε τα σωθικά του κράτους
- Γραψτες τους! Άνωθεν ,κάτωθεν,οριζοντίως, και καθέτως! Πάντως μέχρι στιγμής χειρουργειτε θαυμάσια! Γι αυτό το Δημόσιο Συστημα ξανά στήνεται ,αναζωογονείται ,απλώνεται! Αυτά βλέπουν και σκουζουν! Άντε και καλη επίσκεψη στην πόλη μας για το Αναπτυξιακό συνέδριο! Δημιουργικό και ελπιδοφόρο!!
- προχωρα υπουργε
- Έχουν φάει τα λυσακα τους!!
- Ενός λεπτού ευγνωμοσύνη για όλους εσάς που τελευταία στιγμή μας κρατήσατε και δεν πέσαμε στον γκρεμό. Ειδικά στην Υγεία, ανεξάρτητα από πολιτικές πεποιθήσεις, πρέπει να είναι κάποιος άσχετος ή εντελώς κακοπροαίρετος, για να μη βλέπει αυτό που επιχειρείται και οι φιλότιμες προσπάθειες που γίνονται. Μόνο που απορώ, συγνώμη κιόλας, Υπουργέ μας, αλλά γιατί ασχολείστε μαζί τους; Οι ζωντανοί με τους ζωντανούς και οι πεθαμένοι... αιώνια τους η λήθη! Συνεχίστε πιο δυνατά τώρα!!!
- ΒΑΡΑΤΕ ΣΤΑ ΒΡΟΜΟΣΚΥΛΑ ΜΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΑΘΕ !!!!ΒΑΡΑΤΕ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΟΣ !!ΜΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ !!ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΜΕΙΣ!!!

Σχόλια

Εικόνα koropi48

Ό,τι πιο βρώμικο, παρακμιακό, λούμπεν, αμόρφωτο, γελοίο, κομπιναδόρικο, υστερόβουλο, ύπουλο, οκνηρό, αδερφίστικο, καραγκιοζίστικο, διαπλεκόμενο έχει γνωρίσει αυτός ο άμοιρος τόπος, με την ανοχή βέβαια των κατοίκων του. Μετά από τους καραμαλήδες, τους παπαντρέου, τις σημιτόσαυρες, έλεγα, θα τελειώσει ρε πούστη η παρακμή, θα εξαντληθούν οι πράκτορες, θα στερέψει το εργοστάσιο της απάτης. Αλλά πού! Η γραμμή παραγωγής συνεχίζει τριπλή βάρδια. Πολλάκια, φλάμπουρα, πάντζες, σπίρτζια, καμμένα, βίτσηδες και βιτσιόζοι, τσακαλώτια, σταθάκια... ατέλειωτα τα πουλιά του δάσους στο σέργουντ. Κι αυτοί εδώ μισούν και το θρύλο! Ένα παραπάνω κακό. Πότε θα κάνει ξαστεριά ρε πούστη να γλυτώσουμε; Προχθές σε κέντρο υγείας που περίμενα για να γράψω φάρμακα, μιλούσαμε με τους υπόλοιπους για τα χάλια που μας έχουν φτάσει και ξαφνικά σηκώνεται από το βάθος ένας αριστερούκλας και μας λέει: "δεν ξέρετε ότι απαγορεύονται οι πολιτικές συζητήσεις σε δημόσια κτίρια;". Του είπα "όταν μπούκαραν οι δικοί σου κι έκαναν καταλήψεις σε δημόσιες υπηρεσίες κι απέκλειαν τους υπουργούς, επιτρέπονταν οι πολιτικές εκδηλώσεις; Μήπως να μου γράψεις σε ένα χαρτί τί να λέω, τί να διαβάζω και τί να ακούω;". Για μια στιγμή φοβήθηκα ότι θα φωνάξει τα προοδευτικά δημοκρατικά τάγματα εφόδου να με στείλουν στη σιβηρία! Ξαναζούμε στιγμές δεκαετίας '70 που κρύβαμε τις εφημερίδες να μη μας δει κανένας χαφιές. Μη χειρότερα! 'Ακου να μου πει συριζαίος ότι απαγορεύονται οι συζητήσεις! Έπεσε ο ουρανός και με πλάκωσε.

Εικόνα Spiros Legend

Εγώ θα του έσπαγα τα μούτρα και μου κάνει χάρη να φώναζε όποιον ήθελε, ας έρχονταν και τάγματα εφόδου και Αστυνομία και Κυανόκρανοι του ΟΗΕ και τα κανάλια και όποιος θέλει, έπρεπε όλοι όσοι ήσασταν εκεί να τον πάτε καροτσάκι. Πολύ καλά τα γράφεις, αδερφέ, αλλά αυτοί δεν παίρνουν από λόγια, έχουν γίνει εντελώς ασύδοτοι, καθεστώς. Δυστυχώς, η ανάρτηση του Σάββα αποτυπώνει την πραγματικότητα, είναι και τραμπούκοι και πανηλίθιοι και βολεμένοι. Το χειρότερο είναι ότι κάποιοι από αυτούς τολμάνε να δηλώνουν Ολυμπιακοί. Αυτό με ξεπερνάει εντελώς, χρειάζονται ψυχίατρο, είναι διχασμένες προσωπικότητες, φρενοβλαβείς, δεν γίνεται άνθρωπος με σώας τας φρένας να υποστηρίζει κάποιους που έχουν βάλει σκοπό της ζωής τους να καταστρέψουν τον Ολυμπιακό και παράλληλα να δηλώνει γαύρος που δεν έχει ανάγκη κανέναν Μαρινάκη, Κόκκαλη και τις γνωστές μαλακίες και ασυναρτησίες που ακούμε χρόνια. Θα βάλουμε έναν αυτόματο πιλότο να διοικεί τον Ολυμπιακό για να μην ζορίζονται κάποιοι ανισόρροποι...

Εικόνα ThomasK

'Ετσι.
Και ως προς την αντιμετώπιση του κάθε αλαζόνα και βλαμμένου
συριζαίου ειδικά στις υπηρεσίες που τις θεωρούν πια βιλαέτια
τους και όπου κάνουν ό,τι γουστάρουν με διοικητές, διευθυντές
και προϊσταμένους αχαϊρευτα κομματόσκυλα και κοπρόσκυλα
υπαλλήλους-παλιά μέλη ή με σημαία ευκαιρίας.

Επικροτώ και όλα τ' άλλα που εκθέτει ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ.

Εικόνα ThomasK

Συγγνώμη, ο koropi48 :)