ΤΡΙΚΑΛΑ 1988: ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΚΟΣΚΩΤΑ
Γράφτηκε απο Anonymous στις 17:50 | 23-10-2017
Σαν σήμερα, 29 χρόνια πίσω, ο Ολυμπιακός ανέβηκε στα Τρίκαλα για να υποδεχθεί ως τυπικά γηπεδούχος την Καλαμαριά, στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής της σεζόν 1988-89. Η έδρα του Ολυμπιακού για εκείνη την χρονιά, το ΟΑΚΑ, τιμωρήθηκε λόγω των μεγάλων επεισοδίων που ακολούθησαν την ήττα του Ολυμπιακού με σκορ 0-1 από τον ΠΑΟΚ, στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, μετά από μία ελεεινή διαιτησία του Στέλιου Χαρλαβάνη, ενός ανθρώπου που όπου έβρισκε τον Ολυμπιακό τον περνούσε πριονοκορδέλα εκείνα τα χρόνια (θα παρουσιάσουμε προσεχώς σε ξεχωριστή ανάρτηση το τι ακριβώς έγινε σε αυτό το ματς). Αυτές τις μέρες του Οκτωβρίου ξέσπασε το ''σκάνδαλο Κοσκωτά''. Ο επίτροπος Σπύρος Παπαδάτος, τον οποίο έβαλε ο τότε διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Δημήτρης Χαλικιάς, να ελέγξει το τι ακριβώς συμβαίνει στην Τράπεζα Κρήτης του Κοσκωτά, δημοσιοποίησε το πόρισμά του, με βάση το οποίο αποδεικνυόταν ότι ο Κοσκωτάς είχε υπεξαιρέσει 32 δισ. δραχμές από την Τράπεζα για να χρηματοδοτήσει τις υπόλοιπες επιχειρήσεις του, στα ΜΜΕ και βεβαίως και την ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ο κόσμος του Θρύλου στήριξε τον πρόεδρο της ομάδος, αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τον Πανιώνιο για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος, στις 9 Οκτωβρίου 1988, το οποίο διεξήχθη στο Καραϊσκάκη για να κόψει περισσότερα εισιτήρια η (πολύ φιλική λόγω του τότε προέδρου της, του Αρμένη Μοβσεσιάν, προς τον Κοσκωτά) ΠΑΕ Πανιώνιος.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ 24 ΩΡΕΣ 10-10-1988
Το πρωτάθλημα διεκόπη για 2 εβδομάδες, λόγω υποχρεώσεων της Εθνικής και το πρώτο παιχνίδι μετά την επανέναρξή του για τον Ολυμπιακό, ήταν αυτό στα Τρίκαλα με την Καλαμαριά, ημέρα Κυριακή 23 Οκτωβρίου. Κατά την τελευταία προπόνηση της ομάδος στου Ρέντη, πριν φύγει για τη θεσσαλική πόλη, την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, οι οπαδοί του Ολυμπιακού κατέκλυσαν το προπονητήριο και αποθέωσαν τον Κοσκωτά.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΑΘΛΟΣ 22-10-1988
ΕΦΗΜΜΕΡΙΔΑ 24 ΩΡΕΣ 22-10-1988
Η εφημερίδα ''24 Ώρες'' βεβαίως ανήκε στον Κοσκωτά. Όπως διαβάζουμε, ο κόσμος του Θρύλου έβριζε τους εκδότες των ''Νέων'' Λαμπράκη, της ''Ελευθεροτυπίας'' Κίτσο Τεγόπουλο, του ''Έθνους'' Μπόμπολα και το διευθυντή του ''Ελευθέρου Τύπου'' Δημήτρη Ρίζο, γιατί αυτές οι εφημερίδες είχαν κηρύξει τον πόλεμο στον Κοσκωτά που ''χώθηκε στις δουλειές τους'', ανοίγοντας καινούρια εφημερίδα (τις ''24 Ώρες'' που στήριζαν σκληρά το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου...) και αγοράζοντας την ''Καθημερινή'' και την ''Βραδυνή'' (παραδοσιακές εφημερίδες στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας), ενώ είχε εγκαταστήσει στην Παλλήνη μία υπερσύγχρονη, για τα τότε δεδομένα, εκτυπωτική μονάδα. Tο δημοσιογραφικό αυτοκίνητο του ''Ελευθέρου Τύπου'' εντοπίστηκε, ''κατασχέσθηκε'' με συνοπτικές διαδικασίες η μηχανή του φωτογράφου, ο οποίος χτυπήθηκε και το αυτοκίνητο έγινε γυαλιά-καρφιά. Κάηκαν αρκετά φύλλα από τις στοχοποιημένες 4 εφημερίδες και ακούγονταν συνθήματα όπως ''κάτω τα χέρια από τον Κοσκωτά'', όπως και βρισιές κατά του τότε διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Χαλικιά. Ορισμένες ατάκες από τους οπαδούς του Ολυμπιακού ήταν χαρακτηριστικές του τι πίστευε ο κόσμος μας. ''Τόσα λεφτά έφερε απ'έξω και τα έριξε στην Ελλάδα, έδωσε δουλειά σε τόσο κόσμο ο Κοσκωτάς, αυτόν κυνηγάνε; Να πάνε να πιάσουν τους κλέφτες''. ''Αυτοί οι εκδότες τα κάνανε όλα, ο Μπόμπολας που παίρνει όλα τα έργα, όπως αυτό στο ποτάμι και το Ολυμπιακό Κολυμβητήριο, ο Λαμπράκης που κάνει τώρα στον Ανδρέα Παπανδρέου ό,τι έκανε ο ΔΟΛ το '65 με την Αποστασία, ο Τεγόπουλος. Όλοι την ίδια μούρη έχουν''. ''Ο Βαρδινογιάννης έχει κτίσει ένα παράνομο όροφο στο Σύνταγμα, αλλά δεν τον πιάνουν''. Πραγματική αποθέωση του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, τον οποίο ''σηκώσανε στα χέρια'' οι γαύροι, με το Γιώργο Κοσκωτά να τους διαβεβαιώνει ''θα μείνω πρόεδρος για πολλά χρόνια ακόμη, δεν θα έχει οικονομικό πρόβλημα η ΠΑΕ''. Λίγες μέρες μετά βέβαια έφυγε από τη χώρα με το τζετ του Σαλιαρέλη, με αντάλλαγμα να του παραδώσει τις μετοχές της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Παρών στου Ρέντη και ο Κώστας Αντωνίου, ο γνωστός παλαίμαχος και οπαδός του ΠΑΟ από μικρός, ο οποίος αλλαξοπίστησε λόγω των χρημάτων του Κοσκωτά και μάλιστα δήλωνε ''ούτε νεκρός δεν γυρίζω στον ΠΑΟ'', όπως έχουμε δει. Αφού διαβάσουμε μία ανάλυση από τον Ανδρέα Μαζαράκη για το πώς η Μαφία έφαγε τον Κοσκωτά, στον ''κυριακάτικο αποδυτηριάκια'' του ''ΦΙΛΑΘΛΟΥ'', για τον ''Τάμπυ'', όπως είχε βαφτίσει τον Κοσκωτά από αυτήν την στήλη ο Κώστας Καίσαρης (από το κόμικ ''Η Μικρή Λουλού και ο Τάμπυ'' που κυκλοφορούσε στην Ελλάδα παλαιότερα, τη δεκαετία του '60 κυρίως), αλλά και το σχόλιο για τον Kοσκωτά από τον ''Ηλία Γ.'', τον Ηλία Μπαζίνα δηλαδή στην ίδια εφημερίδα (''Γιατράκος'' ήταν το επώνυμο της μητέρας του Μπαζίνα, εξ'ου το ''Γ.'')
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΑΘΛΟΣ 23-10-1988
ας δούμε το πώς ισοπέδωσε με σκορ 5-0 την Καλαμαριά ο Ολυμπιακός του προπονητή Γιάτσεκ Γκμοχ στα Τρίκαλα σαν σήμερα, 29 χρόνια πριν, αλλά και τις αντιδράσεις των γαύρων στην κερκίδα.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ 24 ΩΡΕΣ 24-10-1988
Πρωτοφανής στήριξη του Κοσκωτά από το σύνολο των οπαδών μας, οργανωμένων και μη. Τότε που ο κόσμος μας στήριζε ο,τιδήποτε είχε να κάνει με τον Ολυμπιακό και δεν έκανε ό,τι κάνουν κάποιοι νεόκοποι Ολυμπιακοί σήμερα, ''αγνοί'' και ''απροσκύνητοι'' κατά τα άλλα, που σε εποχές απόλυτης ακμής και συνεχών κατακτήσεων τίτλων για το Σύνδεσμό μας σε όλα τα αθλήματα, το ένα τους ξινίζει και το άλλο τους βρομάει...
- Εισέλθετε στο σύστημα ή εγγραφείτε για να υποβάλετε σχόλια
Σχόλια
Ο Κώστας καισαρης γραφει τωρα σε κάποιο μέσο;
Ηλεκτρονικά δεν τον βρίσκω κάπου, έκλεισε και η Goal που έγραφε από το 2003, τώρα λένε μπορεί να ξανανοίξει με λεφτά Ιγκνάτιεβιτς ''Σαββίδη''.
Γεια σας παιδιά. Παναθηναικός είμαι, διαβάζω καιρό το blog. Απλά, αν στηρίζατε τον Κοσκωτά, όπως φαίνεται στο άρθρο, τότε ας μην μιλάμε για βρώμικες διοικήσεις Παναθηναικού. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί
Kαλώς ήλθες φίλε. Εννοείται πως ο Κοσκωτάς ήταν απατεώνας. Το νόημα του άρθρου, το οποίο όπως και όλα τα άρθρα του site μας απευθύνεται στους νεόκοπους Ολυμπιακούς του ''εγώ δεν είμαι υπάλληλος, δεν στηρίζω κανέναν Κόκκαλη-Μαρινάκη, να καθαρίσουν αυτοί μόνοι τους το όνομά τους, δεν θα υπηρετώ εγώ τα συμφέροντά τους, παλιά η Θύρα 7 δεν ήταν έτσι'', είναι το να δουν το τι έκανε παλιά η Θύρα 7, ο κόσμος του Ολυμπιακού γενικότερα, αυτοί τους οποίους οι νεόκοποι έχουν σήμερα ως πρότυπα. Αυτοί λοιπόν οι παλιοί έβαζαν τα στήθη τους μπροστά να υπερασπιστούν τον κάθε πρόεδρο του Ολυμπιακού, ακόμη και έναν κλέφτη, ένα λαμόγιο σαν τον Κοσκωτά. Και η στήριξή του, να ξέρεις, ατόνησε στην πορεία, όταν έγιναν γνωστές οι λεπτομέρειες γύρω από το σκάνδαλό του, βγήκαν στο φως οι κασέτες που συνομιλούσε με πολιτικούς του ΠΑΣΟΚ για τις βρομιές τους κτλπ.. Κακώς λοιπόν στηρίχθηκε, όσο στηρίχθηκε, ο Κοσκωτάς από τον κόσμο του Ολυμπιακού, αλλά η νοοτροπία των τότε οπαδών μας, σε σχέση με τη νοοτροπία πολλών σύγχρονων οπαδών μας, είναι η μέρα με τη νύχτα. Δεν είναι συνέχεια των παλιών, όπως βαυκαλίζονται, οι ''αγνοί και απροσκύνητοι'' Ολυμπιακοί-νεόγαυροι, κατηγορώντας όσους διαφωνούν μαζί τους ως ''υπαλλήλους''. Είναι στο απέναντι άκρο ακριβώς.
Έτσι ακριβώς και επειδή λάτρευα τα γραπτά του Ηλία Μπαζίνα και έπαιρνα Φίλαθλο από το πρώτο φύλλο μαζί με το Φως, ας σταθούμε σε αυτό το κείμενο του Ηλία: Ο Ολυμπιακός είναι θεριό και όποιος πάει να τον πειράξει πρέπει να είναι τρελός...
Ήμουνα στο στρατό με έναν διάσημο Χούλιγκαν του ΠΑΟΚ, αυτός καταγωγή Γιάννινα...Μου ίχε πει ότι μόνο τους γαύρους σεβόταν..Στον τελικό του 81 στη Φιλαδέλφεια, αυτοί έβρισαν τους νεκρούς της θύρας 7...Μας κυνηγούσαν λέει μετά το τέλος του αγώνα και είχαμε χεστεί από τον φόβο μας, όχι γιατί μας κυνηγούσαν λέει οι χούλιγκαν της θύρας 7, με αυτούς θα τα βάζαμε, αλλά μας κυνηγούσαν 45-50άρηδες που είχαν χέρια σκληραγωγημένα από το μεροκάματο και ξέραμε ότι αυτά τα χέρια θα μας έπεφταν βαριά....Μόνο εσάς σέβομαι μου είχε πει...
Και εμείς μπορεί να έχουμε καβατζάρει τα ήντα αλλά το χέρι μας εξακολουθεί να είναι βαρύ, ας το έχουν υπόψη αυτοί που θέλουν να πειράξουν Μαρινάκη και Ολυμπιακό...
Η αλήθεια είναι ότι οι ΠΑΟΚΤζήδες είναι μικρογραφία, κακέκτυπο δικό μας.
Ο αποδυτηριάκιας μαλακίες με άλλα λόγια έγραφε ανέκαθεν.Πάσχει και αυτός από το σύνδρομο του ταρίφα....Δηλαδή οι Αμερικανοί ανίχνευσαν το παθητικό σύστημα παρακολούθησης που είχαν εγκαταστήσει κάπου οι ανατολικογερμανοί και όχι μόνο αυτό το έμαθε και ο ίδιος.Ενώ οι ισραηλινοί έχασαν το 1973 (τον πόλεμο του Γιομ Κιπουρ) με τα άρματα τους στα 40 χιλιόμετρα από τη Δαμασκό και τα υπόλοιπα στην αιγυπτιακή όχθη του Σουέζ στα 100 χλμ από το Κάιρο.
Πολύ νόημα φίλε, μην την ψάχνεις...
Ο Αποδυτηριάκιας με τα σεντόνια της Κυριακής ήταν ο Ανδρέας Μαζαράκης, τις υπόλοιπες μέρες έγραφε κυρίως ο Καραγιαννίδης..
Τις καθημερινές τον ''αποδυτηριάκια'' τον έγραφε συνήθως ο Κώστας Καίσαρης, χώνονταν πού και πού οι Γεωργίου-Καραγιαννίδης, αλλά κυρίως ο Καίσαρης και τις Κυριακές τα φιλοσοφικο-θρησκευτικά ''σεντόνια'' ο Μαζαράκης. Βεβαίως η στήλη είναι δημιούργημα του Καραγιαννίδη.
Ηλίας Μπαζίνας! Μεγάλη προσωπικότητα. Μας λείπει.
Α. Μαζαράκης: αμπελοφιλόσοφος-μπουρδολόγος.
Καραγιαννίδης: ψωνισμένος παπαρολόγος και
μυθομανής. Διασταύρωση Λιακό, Ελοχίμ, Γεωργίου
και καφετζούς.
Στηρίζουμε απόλυτα τον Μαρινάκη! Α π ό λ υ τ α !
Ο Μπαζίνας ήταν καλλιεργημένος άνθρωπος, αλλά είχε πολύ χοντροκομμένες απόψεις σε πολλά θέματα. Κέρδιζες όταν τον διάβαζες, μάθαινες διάφορα πράγματα σε διάφορους τομείς, αλλά ο τρόπος που κατέληγε σε συμπέρασμα πολλές φορές ήταν στην καλύτερη αυθαίρετος, στη χειρότερη αλλού πατούσε κι αλλού βρισκόταν.
Το Μαζαράκη εγώ δεν αντέχω να τον ακούσω-διαβάσω ούτε 2 λεπτά.
Ο Καραγιαννίδης παλιά, δεκαετία του '70 που ήταν ''πρώτο όνομα'' στην ελληνική αθλητική δημοσιογραφία, έγραφε στο ''ΦΩΣ'' τόσο Ολυμπιακά, που μπροστά του ο σημερινός Μανώλης Γαβαθιώτης για παράδειγμα μοιάζει αμερόληπτος. Μετά έγινε ''αντικειμενικός''. Το ''ΦΙΛΑΘΛΟ'' τον παράτησε για να βγάλει κάτι άλλο και επέστρεψε σαν δαρμένο σκυλί στην αγκαλιά των Κουρήδων εκεί στη δεκαετία του '80. Η μαλακία του ''να πω αυτό που δεν σκέφτηκες εσύ, το καινούριο, το πρωτότυπο, για να σε πηδήξω και να σε υποχρεώσω να πεις ωω ρε τι σκέφτηκε ο πούστης'', την οποία πέρασε στο μαθητή του, το Γεωργίου, δεν αντέχεται.
Ο Καίσαρης για'μένα είναι ο νούμερο ένα δημοσιογράφος στη χώρα, μακράν του δεύτερου. Ο μπαμπάς Κώστας, γιατί ο γιος Θέμης, άσε καλύτερα μην μιλήσω...
Να μην σου πω και την άποψη μου και για το τσουτσέκι τον Καραγιαννίδη....Εγώ πάντως Φίλαθλο δεν αγόρασα ποτέ ωστόσο Μπαζίνα παρακολουθούσα κάθε απόγευμα πριν τη κάνω για φροντιστήριο στο κανάλι 29.
Αρκετά μάδησε τον Κόκκαλη παλαιότερα ο Καραγιαννίδης, τώρα τρώει από τον ΟΠΑΠ, παρότι καβάλησε τα 70. Το χούι δεν κόβεται...
Ο Καραγιαννίδης ήταν νούμερο, μην πω τίποτε άλλο...Καλός ήταν πάντως εκτός του Μπαζίνα ο Παρασκευάς που έγραφε για στοίχημα και είχε τρομερό χιούμορ...
Και του Παρασκευά οι απόψεις πολλές φορές ήταν χοντροκομμένες, εξόφθαλμα λάθος, ατελείς, έλεγε μαλακίες ρε παιδί μου πολύ συχνά, αλλά ναι, έχεις δίκιο, το μασκάρευε αυτό με το χιούμορ του.
Έπαιρνα Φίλαθλο(πάντα μαζί με Φως) για τον Μπαζίνα και επειδή τα κείμενά του άρχιζαν στην πρώτη σελίδα και συνεχίζονταν στην 5η έδινα το εικοσάδραχμο αναγκαστικά, αφού δεν μπορούσα να ανοίξω την εφημερίδα γιατί ο περιπτεράς τσατιζόταν ήδη όταν κοίταζα τα πρωτοσέλιδα και δεν αγόραζα, χαχαχαχα, φοβερές εποχές...
Ο πατέρας μου, όπως και αρκετοί Ολυμπιακοί, χολωμένοι από τη συμπεριφορά του Θόδωρου Νικολαϊδη στα τέλη της δεκαετίας του '70 που υπήρχαν τα μεγάλα διοικητικά προβλήματα στον Ολυμπιακό, έπειτα από τη φυγή Γουλανδρή, όταν και το ΦΩΣ στήριζε μόνο τους παράγοντες-φίλου του εκδότη του, αποφάσισαν να το κόψουν. Όταν βγήκε ο ΦΙΛΑΘΛΟΣ λοιπόν το Νοέμβριο του 1982, άρχισαν να αγοράζουν τη νέα εφημερίδα. Μάλιστα στα πρώτα της φύλλα οι ρεπόρτερ των 3 μεγάλων ομάδων δεν είναι αυτοί που τώρα διαφημίζονται ότι ξεκίνησαν. Ρεπόρτερ Ολυμπιακού ήταν ο Γιάννης Ζαδές, του ΠΑΟ ο Δόγας (πρώην της 'Ηχούς'' και των ''Παναθηναϊκών Νέων'' του Χαλκιόπουλου) και της ΑΕΚ Ο Γιάννης Ξενάκης. 5 μήνες μετά ήρθαν πακέτο στο ΦΙΛΑΘΛΟ από το Ριζοσπάστη του ΚΚΕ, που δούλευαν ως τότε, ο Γιώργος Γεωργίου με τον Κώστα Καίσαρη και άλλαξαν οι ρεπόρτερ Ολυμπιακού-ΠΑΟ, με το Γεωργίου να αναλαμβάνει το ρεπορτάζ Ολυμπιακού Ιούνιο του 1983 μέχρι τα τέλη του 1984 που έφυγε από αυτό (μετά από ξύλο που έφαγε αρκετές φορές από Ολυμπιακούς στου Ρέντη) και τον Χρήστο Κοντό, τον γνωστό της σημερινής ΕΡΑ ΣΠΟΡ, που ήταν πιτσιρίκος φοιτητής τότε, να αλαμβάνει το ρεπορτάζ του ΠΑΟ. Ο Κοντός μάλιστα έτρεχε τον προπονητή του ΠΑΟ τη σεζόν 1983-84 Γιάτσεκ Γκμοχ στα δικαστήρια και ο Γκμοχ έβαζε βάζελους να κυνηγούν αυτόν και το Μένιο Σακελλαρόπουλο του ΕΘΝΟΥΣ, με αποτέλεσμα να τιμωρείται ο Γκμοχ από τον αθλητικό δικαστή και να ''γράφει'' στα παπάρια του ο ''καπετάνιος'' όλες τις Αρχές του τόπου, επαναφέροντας τον Γκμοχ στον πάγκο του ΠΑΟ νταηλίκι. Είναι υλικό από προσεχείς προγραμματισμένες αναρτήσεις εδώ στο site όλα αυτά. Το 1983 στο ΦΙΛΑΘΛΟ έκανε ρεπορτάζ Πανιωνίου ο πιτσιρικάς φοιτητής Νομικής Κώστας ΝΙκολακόπουλος, για λίγο το 1984 πέρασε στο ρεπορτάζ ΑΕΚ και από τα τέλη του 1984 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού, με τον (φανατικό οπαδό του Ολυμπιακού τότε) Αλέξη Σπυρόπουλο να αντικαθιστά στο ρεπορτάζ του ΠΑΟ στο ΦΙΛΆΘΛΟ τον Κοντό και να μένει στην εφημερίδα μέχρι το 1986, όταν και τον αντικατέστησε ο οπαδός του ΠΑΟ Μάνος Μανουσέλης, δημοσιογράφος τότε και σήμερα προπονητής μπάσκετ (μας είχε κουβαληθεί και στον μπασκετικό Ολυμπιακό ως συνεργάτης του Γιαννάκη και έκανε και υποδείξεις στον κόσμο μας, μην ανοίξουμε τώρα αυτό το θέμα...), για να αναλάβει για πολλά χρόνια από το καλοκαίρι του 1986 το ρεπορτάζ ΠΑΟ ο Τάσος Νικολογιάννης. Ο Νικολακόπουλος λοιπόν έγραφε ρεπορτάζ Ολυμπιακού και μια στήλη κάθε Κυριακή στο οπισθόφυλλο του ΦΙΛΑΘΛΟΥ την περίοδο 1984-1992, με παρασκήνιο από όλες τις ομάδες. Ο πατέρας μου ήταν φανατικός Νικολακοπουλικός. Τόσο πολύ, που όταν πήρε μεταγραφή για το ΦΩΣ το 1992, τον ακολούθησε, παρότι έβριζε το ΦΩΣ συνέχεια. Πιτσιρικάς το ΦΩΣ έμπαινε στο σπίτι μόνο από τον παππού μου, όποτε βρισκόμασταν ή ερχόταν σε εμάς, τον πατέρα του πατέρα μου, ο οποίος ''την έλεγε'' στον πατέρα μου που διάβαζε ''αντιολυμπιακή φυλλάδα'' (αγόραζε πάντοτε ΦΙΛΑΘΛΟ μαζί με τον ''Ελεύθερο Τύπο'', για πολιτικούς λόγους όπως καταλαβαίνεις). Όταν μάλιστα άρχισε να ξανα-αγοράζει το ΦΩΣ, έγινε το περιβόητο ματς με τη Μονακό όπου προκριθήκαμε στους 8 ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά στην ιστορία μας και το μοναδικό Ολυμπιακό μέσο εκείνη την εποχή, την επόμενη μέρα, αντί να αποθεώνει την ομάδα, έβριζε τον τότε προπονητή μας Μπλαχίν, με αποτέλεσμα να αφηνιάσουν αρκετοί Ολυμπιακοί. Εκεί το ξαναέκοψε για λίγο, επέστρεψε στο ΦΙΛΑΘΛΟ, αλλά λόγω Νικολακόπουλου δεν άντεξε. Οι πρώτες μνήμες που έχω από αθλητική εφημερίδα στο σπίτι λοιπόν, είναι από τον ''αντικειμενικό'' ΦΙΛΑΘΛΟ και όχι τόσο από το ΦΩΣ. Κρίνοντας τώρα που ξαναδιαβάζω παλαιότερα φύλλα εφημερίδων τις αθλητικές της δεκαετίας του '80, για τα τότε δεδομένα ο ΦΙΛΑΘΛΟΣ έφερε κάτι πρωτοποριακό, έβαλε τα καφενεία και το παρασκήνιο στη συνείδηση του μέσου οπαδού. Το γούσταρε αυτό το ''παραπολιτικό'' του αθλητισμού ο οπαδός, γιατί δεν το έβρισκε πουθενά ως τότε, ΦΩΣ και ΗΧΩ ήταν πολύ μετριοπαθείς εφημερίδες σε τέτοια θέματα. Από τις αρχές του '90 και μετά ο ΦΙΛΑΘΛΟΣ ξεπεράστηκε τελείως, ο Τύπος πήγε αλλού και έμειναν στον Ταύρο, στα γραφεία του ΦΙΛΑΘΛΟΥ, με τα παλιά δεδομένα, μπουκώνοντας τον κόσμο με λαϊκίστικες πίπες και φτάνοντας σήμερα στο σημείο, αυτοί που άλλαξαν τα μυαλά των ποδοσφαιρόφιλων στην Ελλάδα και τους έμαθαν να μιλούν για ΕΠΟ και ''συμμαχίες κάτω από το τραπέζι'', να βρίζουν όσους οπαδούς πιστεύουν ότι όλα κρίνονται ''εκτός των γραμμών'' του γηπέδου. Η μαλακία που δέρνει τον Καραγιαννίδη δεν έχει τέλος, αυτή τον κατέστρεψε, όπως και την εφημερίδα.
Φοβερές εποχές δεν λες τίποτε.Εμένα ευτυχώς με Φως με εφοδίαζε καθημερινώς ο πατέρας μου.Αλλά για τα άλλα τα περιοδικά τα καλά για ξεχαρμάνιασμα έπρεπε να βρούμε περίπτερο σε άλλη ενορία για να μην πω σε παραδιπλανό δήμο καθόσον οι καρφωτές φεύγαν σύννεφο (ναι την έχω πατήσει ο βλαξ).Και φυσικά γήπεδο για Κυριακή μεσημέρι μονάχα αν είχαν τελειώσει οοοόλα τα μαθήματα (σχολείου,φροντιστηρίου,αγγλικών) και αν φυσικά ήταν σε καλή φάση για το ok η μάνα.