Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑΣ ΣΤΗΝ Α1



Συνεχίζουμε από εδώ την ιστορία γύρω από το αν θα επιστρέψουν οι 4 διαιτητές που σφυρίζουν κανονικά στην Ευρωλίγκα, αλλά όχι στην Α1 του ελληνικού μπάσκετ. Υποτίθεται ότι πήγε ο νομικός τους εκπρόσωπος στα γραφεία της ΕΟΚ και πήρε διαβεβαιώσεις.
 
Πουρνό - πουρνό ο Γιάννης Μαύρος, κομισάριος και νομικός σύμβουλος των τεσσάρων διεθνών της Ευρωλίγκα, ανέβηκε στην ΕΟΚ. Ήθελε να τα πει από κοντά τόσο με τους παράγοντες της ομοσπονδίας όσο και με τα μέλη της ΚΕΔ για το μέλλον στην Α1 των Γκόντα, Κορομηλά, Φούφη και Παπαπέτρου. Ο Γιάννης Μαύρος ρώτησε και επίσημα τα τρία μέλη της ΚΕΔ γιατί δεν χρησιμοποιούνται οι διεθνείς και πότε θα σφυρίξουν στην Α1.
"Τους έχετε τιμωρήσει και δεν το ξέρουν;" αναρωτήθηκε ο Μαύρος.
Ο Στέλιος Συμεωνίδης διευκρίνισε ότι δεν είναι τιμωρημένοι και ότι κάποια στιγμή θα διευθύνουν παιχνίδια της Α1.
Στη συζήτηση μπήκε και ο Κώστας Κορομηλάς, ο οποίος του έκανε πλάκα για το αν θα πρέπει να ετοιμάζεται για την... ψειρού.
Ο Γιάννης Μαύρος μίλησε και με παράγοντες της ΕΟΚ, στους οποίους ανέφερε ότι έχουν ξεκινήσει όλες οι νόμιμες ενέργειες με στόχο την επιστροφή των διαιτητών στο πρωτάθλημα.
Ειπώθηκαν κι άλλα, όμως θα τα πούμε λίαν συντόμως...
 
Κι εδώ.
 
Ο Γιάννης Μαύρος, εκλεκτό στέλεχος της διαιτησίας και νομικός σύμβουλος των "μαύρων προβάτων" της Ευρωλίγκας, βάδιζε χθες ήρεμος στους διαδρόμους της ΕΟΚ και πέρασε και από την ΚΕΔ. "Να πω ένα γεια στα παιδιά, τα δικά μας..." είπε στους Συμεωνίδη, Κορομηλά και Μουζάκη και αμέσως ξεκίνησε καυλάντα. Μόνο που ο Μαύρος βρέθηκε στην ομοσπονδία κατόπιν ειδικής προσκλήσεως του δεύτερου τη τάξει ΕΟΚικού παράγοντα, του αντιπροέδρου Αριστείδη Γολέμη.
Απουσία των Βασιλακόπουλου και Τσαγκρώνη που βρέθηκαν σε σύσκεψη της ΦΙΜΠΑ, ο Γολέμης καλοδέχθηκε τον Μαύρο και φέρεται να του είπε.
"Η ΕΟΚ δεν έχει καμία σχέση με την απουσία των διαιτητών από την Α1... Η ΚΕΔ είναι η αποκλειστικά υπεύθυνη για το θέμα..."
Και προχώρησε και ένα βήμα παραπάνω: "Ξέρω ότι το θέμα θα λυθεί σε περίπου δέκα ημέρες..."
Άρα, μην εκπλαγείτε αν τους δείτε να επιστρέφουν στο ελληνικό πρωτάθλημα...
 
Διαβάσαμε και για μια κόντρα του παλιού παράγοντα του ΠΑΟ Δουβή με τον έναν εκ των κομμένων διαιτητών, τον Γκόντα.
 
Διεξήχθη το απόγευμα ένα συνέδριο με θέμα το αθλητικό δίκαιο και τη διαιτησία. Το σεμινάριο πήγαινε ...κρέμα όταν ο Σταύρος Δουβής είπε ότι στο μπάσκετ τα πράγματα οδεύουν ομαλά συγκριτικά με το ποδόσφαιρο. Και αυτόματα ήρθε η έκρηξη ενός πρώην παράγοντα του ερασιτέχνη ΠΑΟ ο οποίος αναρωτήθηκε για τον πόλεμο της ΦΙΜΠΑ με την Ευρωλίγκα.
"Η Ευρωλίγκα λειτουργεί σαν συμμορία...", είπε ο Δουβής και συνέχισε: "Αποκλειστικό στόχο έχει το χρήμα, ενώ αντίκειται στο αθλητικό πνεύμα από τη στιγμή που υπάρχουν κλειστά συμβόλαια και δεν λαμβάνονται υπόψη τα βαθμολογικά κριτήρια. Είναι ένα τσίρκο που είναι μόνο για την ...κονόμα. Αφήστε, που οι διαιτητές της Ευρωλίγκας δεν αναγνωρίζονται..."
Άμεση ήταν η αντίδραση του Σπύρου Γκόντα, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι οι ρέφερις της Ευρωλίγκας αναγνωρίζονται πλήρως από την ομοσπονδία και είναι ενεργοί διαιτητές της.
"Είναι ψέματα να λέγεται ότι η ΦΙΜΠΑ δεν την αναγνωρίζει όταν επί τόσο χρόνια υπάρχει συνεργασία και τώρα διεξάγεται ένας διάλογος για να λυθούν τα θέματα", ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΔΚΑ". 
Η συζήτηση στη συνέχεια πήγε στο αν είναι ερασιτέχνες ή όχι οι διαιτητές, με τον Δουβή να λέει ότι δεν είναι επαγγελματίες αλλά "κάνουν ένα χόμπι καλά πληρωμένο, το οποίο απευθύνεται μόνο σε λίγους... Ο νόμος του υφυπουργείου Αθλητισμού λύνει όλες αυτές τις απορίες..."
Άμεση και πάλι ήταν η αντίδραση του Σπύρου Γκόντα: "Είμαστε 100% επαγγελματίες, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από το υπουργείο Οικονομικών. Διατηρούμε εταιρία που προσφέρει διαιτητικές υπηρεσίες και θα πάρουμε σύνταξη απ' αυτό. Είναι κρίμα να λέγονται τέτοια πράγματα..."
 
Το παλεύουν γενικά εκεί στον ΠΑΟ, αλλά δεν φαίνεται να τους περνάει. Περιμένουμε φυσικά να επιβεβαιωθούν αυτές οι διαρροές και να ξαναδούμε τους διαιτητές που έχουν αξιολογηθεί να σφυρίζουν στο υψηλότερο ευρωπαϊκό επίπεδο, πίσω στα παρκέ της ελληνικής Α1. Ο Σπύρος Γκόντας βέβαια συνεχίζει να ''πυροβολεί'' από το twitter του. Χθες το βράδυ αναφέρθηκε στα εσωτερικά του Συνδέσμου του, του ΣΕΔΚΑ.
 
 
Ποιοι ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ και ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ εκβιάζουν μέλη του Συνδέσμου Διαιτητών Μπάσκετ Αττικής να παραιτηθούν; Ποιανού ισχυρού παράγοντα δεν γίνονται τα κέφια από αυτόν το Σύνδεσμο και έχει τρελαθεί; Ποιος στοχοποιεί αυτόν το Σύνδεσμο; Ο Γκόντας απειλεί με καταγγελίες. Για να δούμε...

Σχόλια

Εικόνα NovoCeLats

Συγνώμη savvas για να καταλάβω,

Εμείς στον Ολυμπιακό θεωρούμε ότι έχουμε κάτι να κερδίσουμε από την επιστροφή των φούφη και γκόντα κλπ στη διαιτησία ???

Μην τρελαθούμε και ξεχάσουμε και το παρελθόν, της ίδιας σημορίας με τους ενεργούς είναι ...

Εικόνα savvas gridlock

Διεθνείς διαιτητές είναι, δεν εκτίθενται, προσέχουν.

Εικόνα NovoCeLats

Αστειεύεσαι ...
Αυτοί που παίζουν τώρα στην Α1 κανείς δεν είναι διεθνής ?
Ο Non Call Διεθνής δεν ήτανε ?

Και να το πούμε και αλλιώς, οκ κερδίζουν και διακιώνονται, πιστεύεις ότι θα οριστούν σε αγώνα play-off πρωταθλήματος από τον Γιαννακόπουλο που κάνει τους ορισμούς ?

Εικόνα savvas gridlock

Ο non-call ειναι μια χαρα, τρεχει στα αστυνομικα τμηματα, καταθετει εναντιον των απεναντι κι εμεις λεμε για μια αποφαση του 2007. Μηπως να ασχοληθουμε και με τη διαιτησια στο Καλλιμαρμαρο το 1972; Φρεσκα κουλουρια λεμε. Και ειναι και γαυρος.